Bosanski Simon Wiesenthal
-
TOM SCHOLZ
#1 Bosanski Simon Wiesenthal
Da li bi ste voljeli kada bi se u BiH pojavio covjek koji bi po ugledu na Jevrejskog lovca na ratne zlocince Simona Wiesenthala i sam poceo da radi isto sto i on? Licno smatram da svaki narod u svijetu koji je dozivio i hvala bogu prezivio genocid zasluzuje takvog jednog covjeka.Mogao bih napisati jos puno toga sto mi u ovom momentu prolazi kroz glavu ali to prepustam vama,cijenjene kolege i posjetioci ovog foruma.
- heckler
#2 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Prvo, 2/3 njegove biografije je ili apsolutno lazno ili frizirano i zakiceno.
Drugo, vise gotovo i nema cetnika koji se pokusavaju sakriti. Postoje hiljade dokumentovanih zlocinaca koji se slobodno setaju Bosnom a kojima dlaka sa glave nije ofalila sve ovo godina.
Jadni smo do boli.
Drugo, vise gotovo i nema cetnika koji se pokusavaju sakriti. Postoje hiljade dokumentovanih zlocinaca koji se slobodno setaju Bosnom a kojima dlaka sa glave nije ofalila sve ovo godina.
Jadni smo do boli.
- ljubav_aha
#3 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
doticni je bio zaposlen od strane USArmyTOM SCHOLZ wrote:Da li bi ste voljeli kada bi se u BiH pojavio covjek koji bi po ugledu na Jevrejskog lovca na ratne zlocince Simona Wiesenthala i sam poceo da radi isto sto i on? Licno smatram da svaki narod u svijetu koji je dozivio i hvala bogu prezivio genocid zasluzuje takvog jednog covjeka.Mogao bih napisati jos puno toga sto mi u ovom momentu prolazi kroz glavu ali to prepustam vama,cijenjene kolege i posjetioci ovog foruma.
odogovor ne pitanje,defitivno DA
- sinuhe
#4 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Vecina zlocinaca su valjda u BiH i taj posao je vlast duzna da radi. Wiesenthal je bio samo zaposlenik MOSSADA sa prebivalistem u Becu.
- Bosnolog
#5 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
BOSAD (Bosanskohercegovacka Obavjestajno Sigurnosna Agencijska Djelatnost) kao tajna sluzba koju ne bi kontrolisali unutrasnji neprijetelji BiH a koja bi otkrivala i lovila zlocince u BiH kao i van BiH,kojih je puna Srbija,ali i Hrvatska koj su van dometa pravosudnih organa BiH,pocevsi od kriznih stabova SDS-najodgovornijih za svo zlo koje se desilo u BiH kao i njihovih izvrsioca te uklanjanje neprijetelja BiH i svega sto je upereno protiv interesa BiH,a kao dio zastite vitalnih nacionalnih interesa BiH poput tajnih sluzbi CIA-e MI6 ili izraelskog MOSADA.
- sinuhe
#6 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Pa dobro Antu Jelavica je neko vec kidnapovao i doveo u BiH. 
-
Theoderik
#7 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Nevjerovatno koliko smo skloni praviti nesuvisla poređenja...., te urediti Bosnu kao Švajcarsku, te raspada se kao Belgija, te federacija beha konstitutivnih i na kraju sa Izraelom i ratnim zločincima u bjegstvu.TOM SCHOLZ wrote:Da li bi ste voljeli kada bi se u BiH pojavio covjek koji bi po ugledu na Jevrejskog lovca na ratne zlocince Simona Wiesenthala i sam poceo da radi isto sto i on? Licno smatram da svaki narod u svijetu koji je dozivio i hvala bogu prezivio genocid zasluzuje takvog jednog covjeka.Mogao bih napisati jos puno toga sto mi u ovom momentu prolazi kroz glavu ali to prepustam vama,cijenjene kolege i posjetioci ovog foruma.
Prvo u Bosni isključiti vjersku instituciju kao ekskluzivnu osnovu bilo kojem beha-narodu.
Drugo, organizovati Parlament kao jednodržavni i naravno pravno i funkcionalno ustoličiti sve državne institucije u državnim centrima moći.....jer Izrael je proganjao "naciste" kao istrijebljivače evropskih Jevreja u vremenima nepostojanja bilo kakve jevrejske države, a privodio ih je "iz cijelog svijeta žive ili mrtve" pred državne sudove u Tel Avivu!
-
zonbirile
#8 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
------------------------------Theoderik wrote:Nevjerovatno koliko smo skloni praviti nesuvisla poređenja...., te urediti Bosnu kao Švajcarsku, te raspada se kao Belgija, te federacija beha konstitutivnih i na kraju sa Izraelom i ratnim zločincima u bjegstvu.TOM SCHOLZ wrote:Da li bi ste voljeli kada bi se u BiH pojavio covjek koji bi po ugledu na Jevrejskog lovca na ratne zlocince Simona Wiesenthala i sam poceo da radi isto sto i on? Licno smatram da svaki narod u svijetu koji je dozivio i hvala bogu prezivio genocid zasluzuje takvog jednog covjeka.Mogao bih napisati jos puno toga sto mi u ovom momentu prolazi kroz glavu ali to prepustam vama,cijenjene kolege i posjetioci ovog foruma.
Prvo u Bosni isključiti vjersku instituciju kao ekskluzivnu osnovu bilo kojem beha-narodu.
Drugo, organizovati Parlament kao jednodržavni i naravno pravno i funkcionalno ustoličiti sve državne institucije u državnim centrima moći.....jer Izrael je proganjao "naciste" kao istrijebljivače evropskih Jevreja u vremenima nepostojanja bilo kakve jevrejske države, a privodio ih je "iz cijelog svijeta žive ili mrtve" pred državne sudove u Tel Avivu!
mislim da grešiš,država je bila,ali da se može komparirati s njima nikako.Jevreji su u puno oblasti 5+, a takvim su se pokazali i u hvatanju zločinaca.Ni Šaban nije bio loš,sem toga mnogo ih je "zaginulo" i ne zna se o tome i kod Šabana i kod Izraela.Mosad je i dan danas jedina tajna služba,koja presuđuje,bez uplitanja i polaganja računa političarima.Bliski su naravno, surađuju, ali autonomno presuđuju.
-
radnikh
#9 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Ne znam da li nam treba takav covjek, ali nam slicna organizacija sigurno treba
Mislim da bi se prije svega trebali pobrinuti da postojece institucije kao sto su ona sto je vodi Smajil Cekic i slicne
rade u adekvatnim, ustvari najboljim mogucim uslovima.
Bosnjaci to moraju sebi izgraditi i cuvati takve institucije. To je prioritet
Druga stvar jeste da nam treba organizacija koja bi prikupljala informacije o "sitnim" ratnim zlocincima i prikupljala dokaze o njihovom ucescu u likvidaciji, progonu i silovanju te iste informacije prezentovali nadleznom tuzilastvu
Treca stvar jeste da nam treba organizacija koja bi davala pravnu i materijalnu podrsku za sve one koji grupno ili individualno zele tuziti RS, Srbiju i Crnu Goru zbog pocinjenih zlocina, unistenja imovine itd.
Cetvrta stvar jeste da nam treba organizacija koja ce na jedan objektivan nacin prezentovati dogadjaje u ratu i stradanju civila i rusenju i pljackanju imovine. Ta organizacija bi trebala finansirati i producirati dokumentarne i igrane filmove vezane za rat u BiH-
eto to je ukratko
Mislim da bi se prije svega trebali pobrinuti da postojece institucije kao sto su ona sto je vodi Smajil Cekic i slicne
rade u adekvatnim, ustvari najboljim mogucim uslovima.
Bosnjaci to moraju sebi izgraditi i cuvati takve institucije. To je prioritet
Druga stvar jeste da nam treba organizacija koja bi prikupljala informacije o "sitnim" ratnim zlocincima i prikupljala dokaze o njihovom ucescu u likvidaciji, progonu i silovanju te iste informacije prezentovali nadleznom tuzilastvu
Treca stvar jeste da nam treba organizacija koja bi davala pravnu i materijalnu podrsku za sve one koji grupno ili individualno zele tuziti RS, Srbiju i Crnu Goru zbog pocinjenih zlocina, unistenja imovine itd.
Cetvrta stvar jeste da nam treba organizacija koja ce na jedan objektivan nacin prezentovati dogadjaje u ratu i stradanju civila i rusenju i pljackanju imovine. Ta organizacija bi trebala finansirati i producirati dokumentarne i igrane filmove vezane za rat u BiH-
eto to je ukratko
-
zonbirile
#10 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
drug moj,prije da je trebala institucija za eliminaciju zločinaca,da se ne smiju žrtvama u lice na ulici.
- Skijaš
#11 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Treba ojačati SIPA-u, državno tužilaštvo i sud, utrostručiti broj zaposlenih u tim organima i zločine će se efikasnije procesuirati. To je recept za uspjeh, ne treba nam djelovanje mimo sistema.
-
romanovero
#12 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
a sta mislite o egzekutorima tih zlocinaca:nas simon otkriva a ekipa eliminise?citam tekst lovrenovica kako u bih seta slobodno 12000
ljudi
koji su nalogodavci,izvrsioci ubistava ,klanja...a jos i izlaze na slobodu iz haga ili naseg suda
mislim da nam nikad nece biti bolje dok ijedan od takvih hoda zemljom
mislim da nam nikad nece biti bolje dok ijedan od takvih hoda zemljom
-
romanovero
#13 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
zonbirile wrote:drug moj,prije da je trebala institucija za eliminaciju zločinaca,da se ne smiju žrtvama u lice na ulici.
-
zonbirile
#14 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
------------------------------------Skijaš wrote:Treba ojačati SIPA-u, državno tužilaštvo i sud, utrostručiti broj zaposlenih u tim organima i zločine će se efikasnije procesuirati. To je recept za uspjeh, ne treba nam djelovanje mimo sistema.
Šaban je imao najbolji recept,kakve lignje ,sipe i ostala sranja.Služba ga locira,ala rokne i vrati se nazad,stan ,kafić i mirna Bosna.
-
radnikh
#15 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Drug moj, ne treba o svemu javnozonbirile wrote:drug moj,prije da je trebala institucija za eliminaciju zločinaca,da se ne smiju žrtvama u lice na ulici.
- Skijaš
#16 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Fol je u tom što ovi danas nisu ni blizu njegovom potencijalu i ideja da bilo ko od ovih pilićara na raspolaganju ima odred egzekutora spremnih na likvidacije, nije nešto primamljiva.zonbirile wrote:------------------------------------Skijaš wrote:Treba ojačati SIPA-u, državno tužilaštvo i sud, utrostručiti broj zaposlenih u tim organima i zločine će se efikasnije procesuirati. To je recept za uspjeh, ne treba nam djelovanje mimo sistema.
Šaban je imao najbolji recept,kakve lignje ,sipe i ostala sranja.Služba ga locira,ala rokne i vrati se nazad,stan ,kafić i mirna Bosna.
- Skijaš
#17 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
Ne treba o tom uopšte. Treba podržati državno pravosuđe, tražiti veća izdvajanja za zapošljavanje dodatnih tužilaca i sudija, ne trebaju nam paradržavne agencije.radnikh wrote:Drug moj, ne treba o svemu javnozonbirile wrote:drug moj,prije da je trebala institucija za eliminaciju zločinaca,da se ne smiju žrtvama u lice na ulici.
-
zonbirile
#18 Re: Bosanski Simon Wiesenthal
------------------------radnikh wrote:Drug moj, ne treba o svemu javnozonbirile wrote:drug moj,prije da je trebala institucija za eliminaciju zločinaca,da se ne smiju žrtvama u lice na ulici.
ne brini,nakon 20g oni su radne kolege u sipama,osama i drugim zvjerkama.