I ti?zagazaga wrote:Evo i ja očekujem da @Murisno1 otkrije smisao ove teme?
Bosanska politika?
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#26 Re: Bosanska politika?
-
Murisno1
#27 Re: Bosanska politika?
ma bh politika je po nekoj normalnoj logici politika političara u BiH.NorisCak wrote:'Bosanska' ili ' bosnjacka ?Murisno1 wrote:Šta je to? Kakva je to politika, evo da ne palamudimo na temi u referendumu o tome, mada je, po meni, famozni referendum upravo odraz nemanja bosanske politike. Eto, hajd da to protabirimo, al bez šprdanja i cinizma, ako je ikako moguće ... Koja je to bosanska politika?
Ja tvrdim da je nema, i da je nema dugo. Razumijem da smo relativno mladi za neku ozbiljnu političku platformu, ali mene lično, i to već prečesto, brine nedostatak te politike. Jel zna neko neke ciljeve, neke ideje, da nešto postavi, pa da to prešaltamo malo. Nema zajebancije, postavite i ovo s platformom, kakva su to mudra slova tamo ..
Šta je cilj, gdje ide sve bosansko?
(Mnogi ' brkaju i poistovjecuju ,to sto ti zoves , ' bosanska politika' sa i 'bosnjackom politikom '.
Mozda se varam, ali sticem utisak da je to i kod tebe slucaj.
Dodik,Lagumdzija,Covic,Mihajlica,Lijanovic,Komsic.. itd,itd..Svi su oni bosanskohercegovacki politicari .
Mislim da je preciznije i ispravnije ''bosanskohercegovacka politika''.
politika političara u bih je ko amazonska šuma ...
ne brkam ja bošnjačku i bosansku politiku. nema ni te prve ..
-
Murisno1
#28 Re: Bosanska politika?
pa zaključaj je brate, ti imaš ključ ...zagazaga wrote:Evo i ja očekujem da @Murisno1 otkrije smisao ove teme?