Ti bi sad da ti probuseni dadne drzavu na dlanu ! Dao vam je Tito pa ste je razvalili! Politicari pod muslimaskim okriljem, oni koji politicki suradjuju sa IZ nikad nece napravit drzavu od Bosne. Taj projekt smo vidjeli i u miru i u ratu. U miru sjede i cekaju da im padne s kruske a u ratu potpisuju kapitulacije i tako je to vec 150g.jarancuga wrote:probuseni, jos mi ne odgovori kako bi ti privolio separatiste da prihvare zakljucke svebosanskog sabora....
mislim da odgovor ni sam ne znas, te za svaki belaj u drzavi laprdas da je islam kriv...ofirno do bola...
Ono o cemu ja pisem je samo model za bolje razumjevanje sta nas je to poklopilo i zasto strmoglavo jurimo na dno svih tabela u svjetskim mjerilima. Mi samo imamo iliziju da imamo drzavu zato sto stvar posmatramo sa dna bureta. Treba izici van ( figurativno) pa vidjeti da je ovaj komad zemlje u Evropi ustvari podrucje okruzeno onim sto moderni svijet smatra funkcionalnim drustvima. Mi smo nesto kao jos neistrazena podrucja Amazone koja cekaju da se civilizuju. Svako na tu zemlju moze pobosti zastavu i reci da je njegova. To su upravo ucinili i srbi. Ocistili su podrucje i proglasili ga zapadnom srpskom zemljom. Kasnije ce postati dio drzave Srbije. Hrvati isto tako. Bosnjaci opet svoj dio drze i cekaju Kalifat.
Ja nemam rjesenje ali imam model koji kad bi se primjenio, a moze se primjeniti, imamo sansu da sacuvamo drzavu. Ovo sadasnje stanje vodi u njen nestanak.