Bosanci kao nacionalna manjina?

Post Reply

Da li ste za?

Poll ended at 15/07/2008 21:25

Da.
34
44%
Ne.
19
25%
Neznam.
3
4%
Nije me briga.
21
27%

Total votes: 77

feral.tribune

#126 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by feral.tribune »

[quote="komeba"][quote="ld"][quote="osa"][quote="ljubilac"]A pola vas i ne diskutuje već nastavlja svoju priču.
Ne treba nam:
Bosanac-katolik
Bosanac-musliman
Bosanac-pravoslavac....

Kad već postoji:
Bošnjak-katolik
Bošnjak-musliman
Bošnjak-pravoslavac...

Fakat ne kontam što izmišljate toplu vodu.
Bošnjaci su bili i ostaće narod koji smatra BiH svojom domovinom i maticom. Bošnjaci svih religija...
A Hrvatima i Srbima u BiH ne smijete ugrožavati prava i osjećaje![/quote]

ne znam baš puno bošnjaka katolika tj. preciznije niti jednog, dapače mislim da više ima hrvata-muslimana ili srba- muslimana nego bošnjaka-katolika ili pravoslavaca.[/quote]

mozda nema bosnjaka katolika,ali zato sigurno ima bosanaca katolika i to puno vise nego sto bi ti i tebi slicni voljeli[/quote]

:thumbup: :bih:[/quote]

Podigni zastavu Dragane Vikicu :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
ljubilac

#127 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by ljubilac »

Eno, opet njih. :roll:

Pa i Srbin pravoslavac koji živi u BiH je Bosanac.

I da, lično znam nekoliko katolika Bošnjaka, i pravoslavaca Bošnjaka, dosta više ateista Bošnjaka. Uglavnom, prestanite već jednom potencirati tezu Bošnjak=bosanski musliman.
Topla voda

#128 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Topla voda »

a ja znam pravoslavca koji nije srbin.covjek insistira na tome.
sta cemo sad?
a nije ni bosnjak pravoslavac.
sta je on?

ne daju mu da dijete iz pravoslavnog braka bosanaca upise u maticne knjige nikako ,osim kao srbin,
ili kao bosnjak,ako insistira :D
ili kao ostali,al bukvalno se izjasni kao"ostali"..kazes japanac..oni upisu ostali..kazes ruandanac..oni pisu ostali...
pa da ima hiljadu ovakvih ljudi...ne moze se reci da ne postoje..mozda ih je malo,al ih ima.
osa

#129 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by osa »

Topla voda wrote:a ja znam pravoslavca koji nije srbin.covjek insistira na tome.
sta cemo sad?
sta je on?

ne daju mu da dijete iz pravoslavnog braka bosanaca upise u maticne knjige nikako ,osim kao srbin,
ili kao ostali,al bukvalno se izjasni kao"ostali"..kazes japanac..oni upisu ostali..kazes ruandanac..oni pisu ostali...
pa da ima hiljadu ovakvih ljudi...ne moze se reci da ne postoje..mozda ih je malo,al ih ima.
i ja znam pravoslavca koji nije srbin, slovak je i živi blizu mene, i nije ostali.
Topla voda

#130 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Topla voda »

znaci savjetujes mu da se izjasni kao slovak?
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#131 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by since1921 »

od sinoc velika manjina
Pietje_Bel

#132 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Pietje_Bel »

ljubilac wrote:Eno, opet njih. :roll:

Pa i Srbin pravoslavac koji živi u BiH je Bosanac.

I da, lično znam nekoliko katolika Bošnjaka, i pravoslavaca Bošnjaka, dosta više ateista Bošnjaka. Uglavnom, prestanite već jednom potencirati tezu Bošnjak=bosanski musliman.
Ne supliraj :D
ljubilac

#133 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by ljubilac »

A što je šuplja?
ljubilac

#134 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by ljubilac »

Topla voda wrote:a ja znam pravoslavca koji nije srbin.covjek insistira na tome.
sta cemo sad?
sta je on?

Pa što se mene tiče nek se izjasni i kao meksikanac ako hoće.
Ne razumijem zašto bi se to on trebao izjasniti kao Bosanac a ne kao Bošnjak?
Pietje_Bel

#135 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Pietje_Bel »

ljubilac wrote:A što je šuplja?
Zato sto su Bosnjaci sami sebe deklarisali kao Turci, poturice. To je sada jasno svima nakon jucerasnjeg divljanja. Mi Bosanci se mroamo od vas distancirati dok nam nije kasno. Pod hitno. Vi ste drugi narod od nas.
ljubilac

#136 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by ljubilac »

Sinoć nisu slavili Bošnjaci. Oni Bošnjaci koji su slavili su neobrazovani i neupućeni po tom pitanju.
Distancirajte se. Meni se sve čini da je uzrok postojanja dvije bosanskohercegovačke nacije što je ta vaša lijevlje opredjeljena pa hoće da se distancira?
Bošnjaci ne mogu biti Turci:
Bošnjački autonomaši na čelu sa Husein- kapetanom digli su se protiv Turaka, koji su vladali Osmanskim carstvom, tražeći neovisnost. Od tada do '92. će se Bošnjački autonomaši javljati glasnije i tiše dok nisu i uspjeli u svojoj borbi.
Bilo ih je svih religija, čak i raznog porijekla, al' koliko ja znam Turaka među tim Bošnjacima - nije bilo.

I da, ja sam sinoć navijao za Hrvate. Da su pobijedili oni, opet bi bilo fešte po Sarajevu. :wink:
Pietje_Bel

#137 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Pietje_Bel »

Nije bitno sta su Bosnjaci ja Bosnjak nisam niti cu to ikada biti. Ako vi imate pravo sebe nazivati Bosnjacima i mi ce mo se izboriti za nasa prava. Interesantno je da spominjete te Husein Kapetane kada vama odgovara. Vi ce te mahati Ljiljanima i mlatiti praznu slamu o Bogumilima i sta ja znam sta vec a onda kada vam se pruzi prilike vrlo instiktivno ce te se okrenuti vasoj matici Turskoj i ocu vase nacije Aliji Izetbegovicu. :oops:

Bosa nije Turska i Bosna nece biti Turska. Sarajevo nije Novi Pazar niti ce postati Najnoviji Pazar. Sarajevo je Bosna. Mislim da je vrijeme da se i nas glas pocne cuti pa makar i doslo do okrsaja sa vama, makar izbio i gradanski rat izmedu nas. Bolje i to nego izgubiti svoje dostojanstvo, poturciti se. Ja vas smatram izdajnicima i stidim se vas. Za mene ste Turci a ja sam Bosanac musliman. Za Turke ste Turci i nikako vas oni drugacije ne gledaju. Za Hrvate ste poturcie ili Turci i za Srbe ste Turci ili balije, za ostatak svijeta ste Turci. Jedino jos sami sebe trebate da nazovete Turcima formalnosti radi. :thumbup:

Evo kako je pobjeda Turske proslavljena u Ankari sinoc:

ld

#138 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by ld »

kako ovdje se ne pozabavi uzrocima navijanja bosanaca za tursku reprezentaciju
kao sad sto bosnjaci navijaju za turke,to automatski ih oznacava turcima

koja glupost
pa da pitate bilo koga zasto navija za tursku,dobit cete kratak odgovor

hrvatska je napala bosnjake hinjski,nenadano 1993,i da je izrael recimo igrao protiv hrvatske,bosnjaci bi navijali na izrael

neko ce reci,ma to je bilo prije 15tak godina,gotov je rat
ali kad pogledamo nasu svakodnevnicu,vidjecemo dvije skole pod istim krovom,vidjecemo rvate koji su veci katolici od pape,veci hrvati od sami hrvata u hrvatskoj,maltretiranje bosnjaka gdje su u manjini,konstantene lazi rvatskih medija,sto stampanih,sto internet portala
jos i sad mi je slika u glavi onog ustaskog portala sto je obajvio da su bosnjaci u zepcu protestirali i pri tome pozivali na klanje hrvata u zepcu,naravno da je to bila laz i poslije je mup zepca to demantirao,ali taj demantij nikada nije objavljen itd,itd...
i naravno i danas dan rade na svom trecem entitetu i razbijanju bosne,sreca pa ih nema puno,kao sto rece onaj holandski ambasador,da je hercegovaca par miliona ne samo da bi se mi o jadu zabavili,vec citava evropa

evo i ja sam navijao za tursku,presjeklo me kad su hrvati dali go,ali kad su ih turci pobijedili,bila mi je ,,slatka,, :-D
a bosanac sam 150%,i ne osjecam se turcinom niti jedne sekunde
i da igra izrael protiv hrvatske,ja bi navijao za izrael
Pietje_Bel

#139 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Pietje_Bel »

Bi li izaslo ovoliko ljudi na ulice sa ovim silnim zastavama da su Italijani, Englezi pobjedili Hrvate? Nije ovdje izaslo par ljudi ovje je izaslo par hiljada ljudi. Vrlo jasno pjevaju: "Bit ce Zagreb Turska mahala..." Mislim koji idiotluk? Znaju li oni sta rade i koju nam stetu cine? Znaju li oni koliko su jadni i bjedni? Fakat je jedan narod vrlo jadan i mora biti duboko u krizi identiteta da bi se ovako ponasao. Nije ovo par pojedinaca. Ovdje je se pola Sarajeva diglo. U Zenici, Tuzli je bila ista stvar. "Gazi ustase"? Pa zar nismo mi ti koji fola zelimo suzivor i koji prdimo o multi kulti Sarajevu i toleranciji? Kakvo muliti kulti Sarajevo i kakva Tolerancija. Bosna je jednostavno propala. Ako Amerikanci daju zeleno svjetlo onda Bosne nema. Hrvati imaju jaku Hrvatsku uz sebe. Srbi Srbiju. Bosna je fakticki vec podjeljenja i ceka se na to zeleno svjetlo. Niko nece ici da oslobada Mostar i Banja Luku. :-)

Ali i kada se oni odvoje i kada mi dobijemo tu nasu Bosnjacku dzamahiriju opet ce izbiti sukob izmedu Turaka = Bosnjaka i Bosanaca u to sam siguran.
Fair Life

#140 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Fair Life »

ld wrote:...
evo i ja sam navijao za tursku,presjeklo me kad su hrvati dali go,ali kad su ih turci pobijedili,bila mi je ,,slatka,, :-D
...
Image
Fair Life

#141 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Fair Life »

Pietje_Bel wrote:Bi li izaslo ovoliko ljudi na ulice sa ovim silnim zastavama da su Italijani, Englezi pobjedili Hrvate? Nije ovdje izaslo par ljudi ovje je izaslo par hiljada ljudi. Vrlo jasno pjevaju: "Bit ce Zagreb Turska mahala..." Mislim koji idiotluk?
...
"Sarajevo ispod Trebevica bit ces opet Ante Pavelica !"

PS Ruzno zvuci i jednako opasno...
Pietje_Bel

#142 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Pietje_Bel »

Fair Life wrote:
Pietje_Bel wrote:Bi li izaslo ovoliko ljudi na ulice sa ovim silnim zastavama da su Italijani, Englezi pobjedili Hrvate? Nije ovdje izaslo par ljudi ovje je izaslo par hiljada ljudi. Vrlo jasno pjevaju: "Bit ce Zagreb Turska mahala..." Mislim koji idiotluk?
...
"Sarajevo ispod Trebevica bit ces opet Ante Pavelica !"

PS Ruzno zvuci i jednako opasno...
Pa sta to sada treba da znaci? Ako je pola Sarajeva pjevalo "Bit ce Zagreb Turska mahalä" onda oni znaci nisu nista bolji od ovih Hercegovaca - Ustasa. Razlika je u tome sto ovi Hercegovci to uvijek iskreno kazu od kada znaju za sebe a ove nase Sarajlija vrte jos uvijek suplju o multi-kulti Sarajevu. :)
Fair Life

#143 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Fair Life »

Pietje_Bel wrote:Pa sta to sada treba da znaci? Ako je pola Sarajeva pjevalo "Bit ce Zagreb Turska mahalä" onda oni znaci nisu nista bolji od ovih Hercegovaca - Ustasa. Razlika je u tome sto ovi Hercegovci to uvijek iskreno kazu od kada znaju za sebe a ove nase Sarajlija vrte jos uvijek suplju o multi-kulti Sarajevu. :)
Postujem tvoj trud, ali je uzaludan.

Do smo god spremni smrad u sopstvenoj avliji opravdavati govnima u komsinskoj...

Mozemo kao ovaj mali...

Image

A sve donedavno sam mislio da ima sanse, ali eto... tesko.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#144 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by since1921 »

Zasto se nije slavila pobjeda Turske u Bihacu?
ld

#145 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by ld »

Fair Life wrote:
ld wrote:...
...
Image
dragi momak ti si pun kompleksa nize vrijednosti,lijeci svoje komplekse negdje drugo
pretpostavljam da si nagulio iz bosne ,pa nisi mogao da upoznas svu ,,dobrodusnost,, i zelju sa ,,suzivotom,, nasih sugradjana hrvata
pa stoga nikoga ne treba da cudi sto se dogodilo juce
i pogledaj malo vijesti i vidi ko je gdje divljao,koji k... imaju hrvati iz bosne da divlajju u bosni radi gubitka hrvatske reprezentacije
sudeci po snimcima i izvjestajima,hrvati su u glavnom ucinili vecinu izgreda sinoc,bosnjaci su slavili :-D
a i da su turci izgubili i hrvati prosli,ja bi u narednoj utakmici navijao za nijemce :-D :-D :-D

a ti fair life koliko god se napinjao da se dokazes kao ,,fini,, bosanac,otidji malo kad dodjes na godisnji do stlca,capljine,zapadnog mostara,pa ces vidjeti malo realnosti i sta o tebi misle nasi rvati
ld

#146 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by ld »

Pietje_Bel wrote:Bi li izaslo ovoliko ljudi na ulice sa ovim silnim zastavama da su Italijani, Englezi pobjedili Hrvate? Nije ovdje izaslo par ljudi ovje je izaslo par hiljada ljudi. Vrlo jasno pjevaju: "Bit ce Zagreb Turska mahala..." Mislim koji idiotluk? Znaju li oni sta rade i koju nam stetu cine? Znaju li oni koliko su jadni i bjedni? Fakat je jedan narod vrlo jadan i mora biti duboko u krizi identiteta da bi se ovako ponasao. Nije ovo par pojedinaca. Ovdje je se pola Sarajeva diglo. U Zenici, Tuzli je bila ista stvar. "Gazi ustase"? Pa zar nismo mi ti koji fola zelimo suzivor i koji prdimo o multi kulti Sarajevu i toleranciji? Kakvo muliti kulti Sarajevo i kakva Tolerancija. Bosna je jednostavno propala. Ako Amerikanci daju zeleno svjetlo onda Bosne nema. Hrvati imaju jaku Hrvatsku uz sebe. Srbi Srbiju. Bosna je fakticki vec podjeljenja i ceka se na to zeleno svjetlo. Niko nece ici da oslobada Mostar i Banja Luku. :-)

Ali i kada se oni odvoje i kada mi dobijemo tu nasu Bosnjacku dzamahiriju opet ce izbiti sukob izmedu Turaka = Bosnjaka i Bosanaca u to sam siguran.
svaka akcija ima i reakciju
ova danasnja desavanja su reakcija hrvatske agresije i muckog napada na bosnjake
a ne sekiraj se ti za bosnu,prezivjeli smo mi i cetnike i domabrane
i kao sto jedan ovdje napisa,mi smo dobro znali ko su srbi i sta nam se sprema,ali nikada se nismo nadali da ce nas hravti napasti
i pogledaj danas oni nama nabijaju alijinu izjavu ,,ovo nije nas rat,,
eto vi ste bili neutralni i mi smo vas zbog toga kaznili
samo izjava je izvadejna iz kontesta,i nek se hrvati zahvale aliji sto je to izjavio i sprijecio jna da mobiliziraju bosnjake za rat u hrvatskoj
da je alija dao milosevicu bosnjake 91,danas nebi bilo ni zagorja,a kamo li hrvatske
i zato su nam se hravti jako lijepo zahvalili 93
otidji malo na par hrvatskih foruma,pa da vidis kolicinu mrznje prema bosni i bosnjacima,mozes se ti tjesiti i traziti da budemo fini,jer ja sam jedno naucio u ratu,mi dok smo se napinjali da budemo fini i dok smo popustali i hrvati i srbi su nas gazili
onog momenta kad smo ustali i poceli se braniti,i pokazali zube,i odbranili smo se
u mjestima gdje su bosnjaci bili ,,fini,, danas ih nema
u mjestima gdje smo uzeli oruzije,tu smo i opstali

to najbolje znaju bosnjaci moztara,i cuj neko se pita danas zasto bosnjaci navijaju za tursku
mene bi cudilo kad nebi navijali za tursku
i kao sto pita onaj zasto nije u bihacu se slavilo,u bihacu,tuzli suzivot sa hrvatima relativno je ok,jer nisu ulazili u sukobe sa armijim bih

otidjite danas u vitez,travnik,zenicu,mostar,konjic i pitajte obicnog covjeka ko mu je veci neprijatelj cetnik ili ustasa,90% ce ih reci da su ustase veci neprijatelji nama,i to oni najpodlije vrste
Pietje_Bel

#147 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Pietje_Bel »

ld wrote:
Pietje_Bel wrote:Bi li izaslo ovoliko ljudi na ulice sa ovim silnim zastavama da su Italijani, Englezi pobjedili Hrvate? Nije ovdje izaslo par ljudi ovje je izaslo par hiljada ljudi. Vrlo jasno pjevaju: "Bit ce Zagreb Turska mahala..." Mislim koji idiotluk? Znaju li oni sta rade i koju nam stetu cine? Znaju li oni koliko su jadni i bjedni? Fakat je jedan narod vrlo jadan i mora biti duboko u krizi identiteta da bi se ovako ponasao. Nije ovo par pojedinaca. Ovdje je se pola Sarajeva diglo. U Zenici, Tuzli je bila ista stvar. "Gazi ustase"? Pa zar nismo mi ti koji fola zelimo suzivor i koji prdimo o multi kulti Sarajevu i toleranciji? Kakvo muliti kulti Sarajevo i kakva Tolerancija. Bosna je jednostavno propala. Ako Amerikanci daju zeleno svjetlo onda Bosne nema. Hrvati imaju jaku Hrvatsku uz sebe. Srbi Srbiju. Bosna je fakticki vec podjeljenja i ceka se na to zeleno svjetlo. Niko nece ici da oslobada Mostar i Banja Luku. :-)

svaka akcija ima i reakciju
ova danasnja desavanja su reakcija hrvatske agresije i muckog napada na bosnjake
a ne sekiraj se ti za bosnu,prezivjeli smo mi i cetnike i domabrane
i kao sto jedan ovdje napisa,mi smo dobro znali ko su srbi i sta nam se sprema,ali nikada se nismo nadali da ce nas hravti napasti
i pogledaj danas oni nama nabijaju alijinu izjavu ,,ovo nije nas rat,,
eto vi ste bili neutralni i mi smo vas zbog toga kaznili
samo izjava je izvadejna iz kontesta,i nek se hrvati zahvale aliji sto je to izjavio i sprijecio jna da mobiliziraju bosnjake za rat u hrvatskoj
da je alija dao milosevicu bosnjake 91,danas nebi bilo ni zagorja,a kamo li hrvatske
i zato su nam se hravti jako lijepo zahvalili 93
otidji malo na par hrvatskih foruma,pa da vidis kolicinu mrznje prema bosni i bosnjacima,mozes se ti tjesiti i traziti da budemo fini,jer ja sam jedno naucio u ratu,mi dok smo se napinjali da budemo fini i dok smo popustali i hrvati i srbi su nas gazili
onog momenta kad smo ustali i poceli se braniti,i pokazali zube,i odbranili smo se
u mjestima gdje su bosnjaci bili ,,fini,, danas ih nema
u mjestima gdje smo uzeli oruzije,tu smo i opstali

to najbolje znaju bosnjaci moztara,i cuj neko se pita danas zasto bosnjaci navijaju za tursku
mene bi cudilo kad nebi navijali za tursku
i kao sto pita onaj zasto nije u bihacu se slavilo,u bihacu,tuzli suzivot sa hrvatima relativno je ok,jer nisu ulazili u sukobe sa armijim bih

otidjite danas u vitez,travnik,zenicu,mostar,konjic i pitajte obicnog covjeka ko mu je veci neprijatelj cetnik ili ustasa,90% ce ih reci da su ustase veci neprijatelji nama,i to oni najpodlije vrste
Neka je to sve tako jarane ipak daleko mi kuca bila od vase. Koliko god su cetnici i ustase stetni za BiH toliko su i balije, poturice. Sve je to isto. Nisu nas nikakve balije spasavale u ratu. Zna se dobro ko je vodio Bosnu u ratu dok su u Bosni jos postojali neki ideali. To su bili Sefer Halilovic, Jovan Divjak i Stjepan Siber. Ocigledno da moja i tvoja vizija na BiH nije ista i da nam se tacka gledista nimalo ne poklapaju. Zbog toga mi moramo da se jasno distanciramo od vas jer ako to ne uradimo onda svijet uopste nece vidijeti razliku izmedu vas i nas.
ld

#148 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by ld »

vidis ti si skroz pogresno skontao
meni uopste ne smetaju srbi,niti hrvati,stavise moje licno misljenje je da bosna bez njih nebi bila bosna,a vala i bez jevreja ne moze takodje,a i romi nam trebaju
meni smetaju fasisti iz tog naroda,ti isti fasisti su u ratu ubijali nas,zatvarali nas u logore,klali,silovali,i htjeli su da uniste jedan narod u bosni,da ga pobiju i rasele
na zalost i danas mnogo njih to isto zeli,samo drugim sredstvima i da imaju i najmanju sansu,oni bi sutra poveli ponovo rat

toplo ti preporucujem da posjetis par hrvatski i srpskih foruma,i to umjerenijih,pa da ti se malo oci otvore
cetnici iz rs-a ne smatraju pravim srbima,srbe koji su ostali kod nas,a vidio si sta je se desavalo srbima koje oni zarobe
a tako i hrvati
boli briga hercegovce za bosanskim hrvatima,stavise ljudi u srednjoj bosni ne kontaju da su zavaljeni,samo nek se zahvale aliji sto nije dao jedinicama 3 i 7 korpusa da to oslobode,pa da dadne tudjmanu ,,razlog,, za opsti rat
pa tudjman i susak su zavalili posavske hrvate,zatim srednjobosanske hrvate i na kraju kad smo mogli da oslobodimo banja luku,stali su i izvrsili pritisak na nas da i mi stanemo,jer ce u protivnom zatvoriti puteve za dotur oruzija
i tudjman je za to dobio integraciju istocne slavonije

sve preko ledja bosne i bosnjaka i bosanskih hrvata
i hercegovina je na odredjeni nacin kratkorocno profitirala,ali i tome je kraj

moja malenkost je ratovala u bosni,i to sam bio dobrovoljac,nisam bio protjeran,maloljetan sam se prijavio i borio sam sa za nas narod
vecina moje familije je takodje bila u ratu,od oca,amidja,dajdje i sire familije
i ti meni sad kazes mi smo pogubni po bosnu
pa ja sam za nju krvario
mogao sam i ja pobijeci i sad palamuditi po forumu,ali sam izabrao da ostanem i branim drzavu
i moja generacja nije bila obavezna da ratuje
77 godiste,
kad sam se prijavio imao sam 17 i po godina,to je bila sredina 94
i drago i je sto kazes da ti bude daleko kuca od moje,jer ljudi poput tebe su se pokazali u ratu,nagulili ste svi preko grane,i iz njemacke,svedske,holandije ste nas bodrili,na festama,kad se koja popije,pa zapjeva beslic ili hanka
svaka cast ljudima,pogotovo krajisnicima,kad je poceo rat,vratili su se iz svice i austrije,dosli su da se bore za svoj narod
ko je htjeo da se vrati i mogao je,moj prijatelj je izbjegao u norvesku,treabo da dobije papire,i cim su se otvorili putevi 94,odmah se vratio u bosnu i prijavio i borio se u jednoj od elitnih jedinica 4 korpusa
i on se smatra bosnjakom,i mrzi hrvate,jer je mostarac,a ti isti hrvati,njegove komsije su mu zaklale mater na njegove oci,on je bio maloljetan
i on je moje godiste
Fair Life

#149 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by Fair Life »

ld wrote:vidis ti si skroz pogresno skontao
meni uopste ne smetaju srbi,niti hrvati,stavise moje licno misljenje je da bosna bez njih nebi bila bosna,a vala i bez jevreja ne moze takodje,a i romi nam trebaju
meni smetaju fasisti iz tog naroda,ti isti fasisti su u ratu ubijali nas,zatvarali nas u logore,klali,silovali,i htjeli su da uniste jedan narod u bosni,da ga pobiju i rasele
...
ko je htjeo da se vrati i mogao je,moj prijatelj je izbjegao u norvesku,treabo da dobije papire,i cim su se otvorili putevi 94,odmah se vratio u bosnu i prijavio i borio se u jednoj od elitnih jedinica 4 korpusa
i on se smatra bosnjakom,i mrzi hrvate,jer je mostarac,a ti isti hrvati,njegove komsije su mu zaklale mater na njegove oci,on je bio maloljetan
i on je moje godiste
Sad ti lijepo napisi da li su tvom prijatelju zaklali mater hrvati ili fasisti iz hrvatskog naroda ?!
osa

#150 Re: Bosanci kao nacionalna manjina?

Post by osa »

@id

smetaju li ti fašisti iz bošnjačkog naroda ili sam sebi ne možeš smetati, jer oprosti životni nazori su ti pravo identični ustaškim ili četničkim, zato ih toliko i mrziš.
Post Reply