Borci i borkinje!

Stolac92

#1 Borci i borkinje!

Post by Stolac92 »

Danas je najavljeni protest demobilisanih boraca... ljudi koji traže svoja prava... mnogo je takvih u ovoj državi... Branković, Silajdžić & co... kao i Lagumdžija... bi voljeli da se ne zamjere ovoj populaciji. Tu je puno glasova, a i poprilično ljutih i nervoznih osoba. Ne treba se sa vatrom igrati... Šta će im danas obećati? Koliko će ih biti? Hoće li moliti ili se izboriti? Koliko nepoznanica... toliko jada i čemera. Toliko puta su ih slagali, prevarili, izmanipulisali i pokrali... Vjeruju li više ikome? Vjeruju li svojim predstavnicima?

Neki dan Sefer Halilović javno obećao da će, po dolasku na vlas, u roku godinu dana, obezbjediti borcima 100% veće nadoknade, penzionerima 100% veće penzije... i još svašta nešto... Prvi put da sam čuo jednog političara koji je tako smjelo nešto konkretno obećao... Jes da je SBiH obećavala svašta nešto 100%, ali nikad ovako direktno i pojedinačno po problemima... Eh, da nisam lud možda bih se i u politiku bacio... Ali piše na certifikatima od strane SDA, SBiH i SDP-a da sam lud, da sam propali britanski špijun i vođa vahabijskog pokreta u BiH... Ove tri stranke, a ja ovo mogu reći zato što sam lud, su tri najveće kriminalne organizacije kod Bošnjaka i zajedno, ali i pojedinačno, najviše odgovorne za umobolno stanje "nacije". Također imamo kod BH Hrvata sada tri stranke koje su najzaslužnije za odlično stanje hrvatskog nogometa u Hrvatskoj, jer u hrvatskoj reprezentaciji igra toliko igrača iz BiH da se slobodno ta reprezentacija može smatratim našom, domaćom... bosanskohercegovačkom. Kod BH Srba ima također tri stranke zbog čijih dijela skoro da i nema prvačića u entitetu RS... osim u BL...

Nek se borci bore... političari kaput kroje...

http://stolac92.blogger.ba/
cogni

#2 Re: Borci i borkinje!

Post by cogni »

Stolac92 wrote: Neki dan Sefer Halilović javno obećao da će, po dolasku na vlas, u roku godinu dana, obezbjediti borcima 100% veće nadoknade, penzionerima 100% veće penzije... i još svašta nešto... Prvi put da sam čuo jednog političara koji je tako smjelo nešto konkretno obećao...
Konkretno bi bilo da je rekao odakle mu toliki novci, tj. kome ce da ih otme. Drzava mora da uzme od nekog da bi drugome dala, mozda kani privredu da baci na pleca?
vjesticanametli

#3 Re: Borci i borkinje!

Post by vjesticanametli »

jel to sisic opet nesto kaki :D :lol: :lol: :lol: dace mu kost da gloĐŽe i voz kuci :D kakvi ba njihovi protesti
Stolac92

#4 Re: Borci i borkinje!

Post by Stolac92 »

cogni wrote:
Stolac92 wrote: Neki dan Sefer Halilović javno obećao da će, po dolasku na vlas, u roku godinu dana, obezbjediti borcima 100% veće nadoknade, penzionerima 100% veće penzije... i još svašta nešto... Prvi put da sam čuo jednog političara koji je tako smjelo nešto konkretno obećao...
Konkretno bi bilo da je rekao odakle mu toliki novci, tj. kome ce da ih otme. Drzava mora da uzme od nekog da bi drugome dala, mozda kani privredu da baci na pleca?
Možda bi korektno bilo da je to rekao... iako je nešto spominjao borbu protiv korupcije, 5 milijardi crne ekonomije... Ne propagiram ni njega ni njegovu stranku nego sam samo rekao da me iznenadila smjelost da to tako javno obeća...
vjesticanametli wrote:jel to sisic opet nesto kaki :D :lol: :lol: :lol: dace mu kost da gloĐŽe i voz kuci :D kakvi ba njihovi protesti
Znam, vještice... u tome i jeste problem...
saban murat

#5 Re: Borci i borkinje!

Post by saban murat »

ja mislim da ce moliti prije nego sto ce se izboriti!!!

svi cete vi zlatnim kasikama jesti!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Borci i borkinje!

Post by mIRCerka »

Izvini Stolac, jesu to oni sto podrzavaju Taju? Samo pitam, onako usput....
Stolac92

#7 Re: Borci i borkinje!

Post by Stolac92 »

mIRCerka wrote:Izvini Stolac, jesu to oni sto podrzavaju Taju? Samo pitam, onako usput....
Nisu, mirci... ono je bila Koordinacija boračkih udruženja... nepostojeća organizacija... ovo su Šišićevi demobilisani borci, ali ti je u suštini sve to isto... par glavešina kroji sudbinu hiljadama jadnika u svoju korist sa svojim ahbabima (političarima) pa kad ih jadnici odozdo malo pritisnu hajmo na proteste... Podržavam sve obespravljene, ali je ovo smješnije od nas... znaš na koga mislim, mirci...
mIRCerka

#8 Re: Borci i borkinje!

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:
mIRCerka wrote:Izvini Stolac, jesu to oni sto podrzavaju Taju? Samo pitam, onako usput....
Nisu, mirci... ono je bila Koordinacija boračkih udruženja... nepostojeća organizacija... ovo su Šišićevi demobilisani borci, ali ti je u suštini sve to isto... par glavešina kroji sudbinu hiljadama jadnika u svoju korist sa svojim ahbabima (političarima) pa kad ih jadnici odozdo malo pritisnu hajmo na proteste... Podržavam sve obespravljene, ali je ovo smješnije od nas... znaš na koga mislim, mirci...
znam...juce me tuga uhvatila kad sam vidjela satorsko naselje ispred OHR... deja vu...
Stolac92

#9 Re: Borci i borkinje!

Post by Stolac92 »

mIRCerka wrote:
Stolac92 wrote:
znam...juce me tuga uhvatila kad sam vidjela satorsko naselje ispred OHR... deja vu...
Jad, tuga i čemer... ali je najbolje ono kako njihov predstavnik nakon Tajine posjete proziva lidere nevladinih organizacija zašto nisu došli i kako je to dokaz da ih stranci plaćaju... I ja se pitam zašto nije došao da posjeti štrajkače niko iz organizacija koje finansira OHR i stranci...
mIRCerka

#10 Re: Borci i borkinje!

Post by mIRCerka »

Ja sam prestala da se obazirem na sve te komentare otkako smo proglaseni ubacenim elementom iz susjednih drzava...tad sam vidjela da "komuniciramo" sa amebama....
atko

#11 Re: Borci i borkinje!

Post by atko »

Jah ... :shock:

Jad cemer i tuga pregolema ... :(
ponosna_manjina

#12 Re: Borci i borkinje!

Post by ponosna_manjina »

Niko neće podržati boračke organizacije jer isti nikada nisu podržali nijednu građansku inicijativu, čak naprotiv, pozivali su na kontra proteste i podržavali vlast. Žao mi je demobilisanih boraca na ljudskom nivou ali njihove vođe i organizacije, u saradnji sa vlastima i novopečenim tajkunima, kreiraju stanje u kojima se nalazimo svi mi zajedno. Žao mi je i decertificiranih policajaca ali sam isto tako svjestan da su to isti likovi koji bi nas sutra pendrečili jer "samo izvršavaju naređenja". U suštini ni jedni ni drugi ne žele istinske promjene u društvu već bi da osiguraju sebe mrvicama sa trpeze vlasti. Pitam se zašto, ako je već dotle došlo da se gubi glava (mislim na štrajk glađu), pa zašto se onda radije ne naoružaju i krenu zauzeti parlament. U ovoj situaciji, ako bi se nesto tako radikalnom učinilo (a to nije ništa manje ni više radikalno nego štrajk glađu), iza policije bi stali i borci, a iza boraca i dosta naroda... Puno je veća vjerovatnoća da bi takav čin doveo do korijenitih promjena nego neki štrajk glađu koji će nakon prvih žrtava biti senzacija par dana, a zatim se prekinuti i sve će se nastaviti svojim tokom. I uopšte mi je nejasan taj mazohistički poriv i fenomen štrajka glađu kod nas. Izgleda da je strah od autoriteta jači i od straha od smrti.
vjesticanametli

#13 Re: Borci i borkinje!

Post by vjesticanametli »

pa nece valjda svoj svoga tamanit....lakse je gladovat.........ovo vise smjesno postaje :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Borci i borkinje!

Post by Truba »

meni su sarajevski protesti otvorili oči

pa i za najbliže prijatelje sam bio plaćenik...

a za borce...

obećaš im mrvicu... i ne daš im to... onda se oni bore za tu mrvicu...

a trebali bi zapravo imati dobar dio kolača

ustavri ne zanimaju me borci... nek sami vode svoje bitke
mIRCerka

#15 Re: Borci i borkinje!

Post by mIRCerka »

ponosna_manjina wrote: Izgleda da je strah od autoriteta jači i od straha od smrti.
nema straha od autoriteta, vec su jednostavno nezainteresirani....12 godina nakon rata oni jednostavno vide da Vlast boli ona stvar za njih i samim time vide da nemaju za sta da se bore...
Stolac92

#16 Re: Borci i borkinje!

Post by Stolac92 »

ponosna_manjina wrote:Niko neće podržati boračke organizacije jer isti nikada nisu podržali nijednu građansku inicijativu, čak naprotiv, pozivali su na kontra proteste i podržavali vlast. Žao mi je demobilisanih boraca na ljudskom nivou ali njihove vođe i organizacije, u saradnji sa vlastima i novopečenim tajkunima, kreiraju stanje u kojima se nalazimo svi mi zajedno. Žao mi je i decertificiranih policajaca ali sam isto tako svjestan da su to isti likovi koji bi nas sutra pendrečili jer "samo izvršavaju naređenja". U suštini ni jedni ni drugi ne žele istinske promjene u društvu već bi da osiguraju sebe mrvicama sa trpeze vlasti. Pitam se zašto, ako je već dotle došlo da se gubi glava (mislim na štrajk glađu), pa zašto se onda radije ne naoružaju i krenu zauzeti parlament. U ovoj situaciji, ako bi se nesto tako radikalnom učinilo (a to nije ništa manje ni više radikalno nego štrajk glađu), iza policije bi stali i borci, a iza boraca i dosta naroda... Puno je veća vjerovatnoća da bi takav čin doveo do korijenitih promjena nego neki štrajk glađu koji će nakon prvih žrtava biti senzacija par dana, a zatim se prekinuti i sve će se nastaviti svojim tokom. I uopšte mi je nejasan taj mazohistički poriv i fenomen štrajka glađu kod nas. Izgleda da je strah od autoriteta jači i od straha od smrti.
:thumbup:
sarajevac071

#17 Re: Borci i borkinje!

Post by sarajevac071 »

ponosna_manjina wrote: pa zašto se onda radije ne naoružaju i krenu zauzeti parlament. U ovoj situaciji, ako bi se nesto tako radikalnom učinilo (a to nije ništa manje ni više radikalno nego štrajk glađu), iza policije bi stali i borci, a iza boraca i dosta naroda... Puno je veća vjerovatnoća da bi takav čin doveo do korijenitih promjena
neki bi revoluciju podizali
pitam se samo zašto se ti ne naoružaš i kreneš na parlament
nije država bih kriva za problem decertificiranih policajaca nego MZ
podrži ljude u njihovoj borbi koja je ispravna 100% i nemoj pričati "oni bi nas pendrečili" i ostale gluposti
pitaš što ljudi ne podržavaju proteste pomozi ti pa če se i tebi pomoći
Meshtar

#18 Re: Borci i borkinje!

Post by Meshtar »

Hoće li Šišić doći u Jaguaru ili će pješke? Valjda mu je obezbjeđen protestni parking, dug onaj Jag brate...podug, skoro ko veslo koje demobilisani borci sisaju podmetnuto od mnoštva "šišića". (malo slovo je namjerno)
ponosna_manjina

#19 Re: Borci i borkinje!

Post by ponosna_manjina »

sarajevac071 wrote:
ponosna_manjina wrote: pa zašto se onda radije ne naoružaju i krenu zauzeti parlament. U ovoj situaciji, ako bi se nesto tako radikalnom učinilo (a to nije ništa manje ni više radikalno nego štrajk glađu), iza policije bi stali i borci, a iza boraca i dosta naroda... Puno je veća vjerovatnoća da bi takav čin doveo do korijenitih promjena
neki bi revoluciju podizali
pitam se samo zašto se ti ne naoružaš i kreneš na parlament
nije država bih kriva za problem decertificiranih policajaca nego MZ
podrži ljude u njihovoj borbi koja je ispravna 100% i nemoj pričati "oni bi nas pendrečili" i ostale gluposti
pitaš što ljudi ne podržavaju proteste pomozi ti pa če se i tebi pomoći
Ne naoružavam se zato što nema spremnosti i kritične mase za takvo što, ako se ova vlast bude morala rušiti takvim vidom ustanka, biću prisutan. Nisam nigdje spomenuo da bih ja bilo šta podizao nego da smatram da bi za one koji su spremni dati vlastiti život korisnije bilo da to učine na pomenuti način. O tome ko je krivac za situaciji sa dec. policajcima bi se dalo raspravljati. Decertificirane policajce sam podržao i prije dvije godine ali to ne mijenja ništa u činjenici da bi nas pendrečili.
Što se tiče moje podrške protestima mislim da se u zadnjih nekoliko godina na prste jedne ruke mogu izbrojati oni u kojima nisam učestvovao. Ako neko ne piše na forumu ne znači da ga nema na ulici.
testament

#20 Re: Borci i borkinje!

Post by testament »

ponosna_manjina wrote:Niko neće podržati boračke organizacije jer isti nikada nisu podržali nijednu građansku inicijativu, čak naprotiv, pozivali su na kontra proteste i podržavali vlast. Žao mi je demobilisanih boraca na ljudskom nivou ali njihove vođe i organizacije, u saradnji sa vlastima i novopečenim tajkunima, kreiraju stanje u kojima se nalazimo svi mi zajedno. Žao mi je i decertificiranih policajaca ali sam isto tako svjestan da su to isti likovi koji bi nas sutra pendrečili jer "samo izvršavaju naređenja". U suštini ni jedni ni drugi ne žele istinske promjene u društvu već bi da osiguraju sebe mrvicama sa trpeze vlasti. Pitam se zašto, ako je već dotle došlo da se gubi glava (mislim na štrajk glađu), pa zašto se onda radije ne naoružaju i krenu zauzeti parlament. U ovoj situaciji, ako bi se nesto tako radikalnom učinilo (a to nije ništa manje ni više radikalno nego štrajk glađu), iza policije bi stali i borci, a iza boraca i dosta naroda... Puno je veća vjerovatnoća da bi takav čin doveo do korijenitih promjena nego neki štrajk glađu koji će nakon prvih žrtava biti senzacija par dana, a zatim se prekinuti i sve će se nastaviti svojim tokom. I uopšte mi je nejasan taj mazohistički poriv i fenomen štrajka glađu kod nas. Izgleda da je strah od autoriteta jači i od straha od smrti.
Ovo je najveći problem,daj meni a šta će komšija,to je njegova briga j.bo njega.U ratu se dijelila zadnja mrvica hljeba,a danas neće niko ni da se pozdravi.
simi5

#21 Re: Borci i borkinje!

Post by simi5 »

Jugoslavija je propala jer je svako ko je ikad video neprijateljsku uniformu imao pravo na boračke beneficije.
saban murat

#22 Re: Borci i borkinje!

Post by saban murat »

bio tamo, kratko...
ljiljana, tekbira, sirotinje, prevarenih, ocajnih....gledaju ljudi okolo, ne bili s neba palo...
....vruce...ljudi se posakrivali u hlad....
sisica nigdje....i tako dalje, i tako blize....
Last edited by saban murat on 17/06/2008 14:18, edited 1 time in total.
saban murat

#23 Re: Borci i borkinje!

Post by saban murat »

btw odgovor na pitanje:
mislim ipak da su dosli da mole a ne da uzmu (ili ne daj boze da se izbore)
saban murat

#24 Re: Borci i borkinje!

Post by saban murat »

i evo sad slusam, jer se cuje cak i do mog ureda...
ipak su izmolili, bio brankovic, obecao :)))
evo sad klicu, tekbiraju, zovu aliju...
a traze zakon po uzoru na tita!!!
i poslije tita, kita!!!

direktan prenos:
"i kazemo vam, ako ne bude ovo sto ste obecali,
mi cemo ponovo doci..."

...i odose...
alphonse kauders

#25 Re: Borci i borkinje!

Post by alphonse kauders »

Image

Hej, grle ga.. Ma, majke mi onda su ga i zaslužili kao premijera.. :cry: