exliberal wrote:
jel Bosnolog da te nesto pitam
Hoces li bojkotovat i hrvate zbog njihove podrske Gotovini, Prlicu i ostaloj ekipi .....nisu ni oni bas bili prijateljski nastrojeni prema bosnjacima.....pogotovo Prlic i grupa
koja nesuvisla tema tito dragi
Hrvatska politika se nikada ne moze porediti sa velikosrpskom,Velikosrpka politika je prema Bosni bila historijski neprijeteljska, pljackarska,zlociacka,hajducka i na kraju genocindna ,Ovo su cinjenice koje su se ponavljale kroz generacije.Hrvatska je i civilizacijski 50% iznad Srbije prema zemljama iz svog okruzenja pa i prema BiH,.....Hrvati u Bosni nisu Prlic i ostala HDZ zlocinacka a posebno herceg kamenjaska govna koja su i vlastite hrvate Posavie i ostatka dijela BiH gdje su zivjeli izdali,stoga me ne cudi sto su preko kokosara Suska i slicnih herceg Jastrebova koji su vladali Pantovcakom devedesetih godina preko krivoustog Franje sa MIlosevicem pokusali rasturiti RBiH....
Oni su gora stoka od cetnika a njihova politika mi se gadi jer su bili i ostali cetnicke sluge od devedeset prve nakon smjene probosanskog Kljujica u vrijeme zdruzene izdajnicke agresije i rasturanja RBiH i to su ostali do danas a ista ta herceg skutorija je iznjedrila najvece ustase i koljace tih istih Srba koji su bili zrtve u WWII,
To ti je ista ideoloska septicka jama sa nevidljivom pregradom,.....
Vidis ja sam zagovarao i podrzavao konfederaciju drzava ex YU pocetkom devedesetih u vrijeme krize.Nakon svega sto je Velikosrpska ideologija uradila smatram i dalje da dvije neovisne drzave BiH i Hrvatska trebaju napraviti ekonomsku i politicki uniju ili nekakav konfederalni savez neovisnih drzava Bosne do Istre i Hrvatske do Drine, ne mislima i protiv sam formalnog stvaranja jedne konfederalne drzave sa jednom vladom itd,vec stvaranja nekog oblika konfederalno kordicionog tijela dviju vlada koje bi usaglasavle i rjesavale obostrano opste interese za ove dvije drzave i zaboli me sto o tome misli neprijeteljska Banjaluka i oni koji ih podrzavaju dvije decenije kao dokazane BH din dusmane i sluge Srbije, od zlocinacko genodine SDS stranke do nacifasisticek Dodikove.
Ovo je bilo potrebno posebno u vrijeme kada su obadvije zemlje bile zrtve velikosrposke agresije devedesetih godina a da je umjesto Tudmana bio Mesic to bi se i desilo i dans ne bi bilo GTRS niti bi bosnski Hrvati bili prepolovljnei i tu gdje jesu.Bosna i Hercegovine,gografski i srateski lezi u utrobi Hrvatske,dovoljno je pogledatit mapu i shvatit ce svako o cemu pricam, a da ne govorim o ostalim hidroekonomskim i privrdno industrijskim resursima i ovisnosti jedne zemlje o drugoj te potrebe cvrsce medusobne saradnje i uvezanosti,...
Obzirom da je Tudman svojim katastrofalim odlukama mnoge stvri upropstio,taj proces ce trebat ispravljati nadolazece generacije,Posljedica te politike je prepolovljeno hrvatsko stanovnistvo u BiH i nastavak slugarenja herceg skutora velikosrpskoj politici koja je pocistila Hrvate sa dijela iste i nema namjeru im dati ono sto je njihovo uvijek bilo dok ista pokusava svo vrijem preko HDZ krimosa napraviti razdor i sukob izmedu dva naroda koji su bili zajednicka zrtava velikosrbizma a taj sukob iskoristiti za svoje pozicioniranje i profitiranje sto je samo nastavak SANU -2 ideologije...
O ovome sam vec piso i na drugm temama,.
Obzirom da si mi postavio provokativno pitanje imao sam potrebu da ti dam opsirniji odgovor,Nadam se da si zadovoljam mojim odgovorom,..