Bojkot svih proizvoda iz RS-a
- snaga_znanja
#126 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Temu sam otvorio izrevoltiran mogucnoscu da zrtve genocida finansiraju odbranu glavnog i odgovornog urednika srebrenickog pokolja.
Zao mi je sto neki ljudi od ove teme napravise front za prepucavanje nebulozama. Tipa doce neki arapi i napravice nam rafineriju i slicne gluposti. Nece nama niko doci i nece nama niko nista napraviti ako i on od toga nema koristi.
Tuzno je i zalosno da nakon svih ponizenja koje su ovih godina trpile zrtve genocida sad moraju dobiti jos jednu pljusku od vladajuce elite u RS-u.
Nemam u sebi niti trenutka mrznje prema drugim narodima, ali prema maloumnim politicara definitivno imam jako mnogo gadjenja.
Umjesto da idemo naprijed svakim danom gospoda iz SNSD-a nas vracaju u 90-te. Legalan i legitiman nacin borbe protiv takve politike je naveden u naslovu teme.
Zao mi je sto neki ljudi od ove teme napravise front za prepucavanje nebulozama. Tipa doce neki arapi i napravice nam rafineriju i slicne gluposti. Nece nama niko doci i nece nama niko nista napraviti ako i on od toga nema koristi.
Tuzno je i zalosno da nakon svih ponizenja koje su ovih godina trpile zrtve genocida sad moraju dobiti jos jednu pljusku od vladajuce elite u RS-u.
Nemam u sebi niti trenutka mrznje prema drugim narodima, ali prema maloumnim politicara definitivno imam jako mnogo gadjenja.
Umjesto da idemo naprijed svakim danom gospoda iz SNSD-a nas vracaju u 90-te. Legalan i legitiman nacin borbe protiv takve politike je naveden u naslovu teme.
- Banksy
#127 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
VjecitiStudent wrote:Tema je![]()
Nije daleko dan kada ce neka "pametna glava" izaci sa idejom da se otcijepimo od RS-a.
Odustaju li platformaši od BiH: Politika s okusom kapitulacije
Vlastimir Mijović 2011-06-02
Delegacija Federalnog parlamenta odnijela je u Brisel političku poruku kojom se potvrđuje Dodikova teza o vječnim entitetima i privremenoj BiH
Naviknuta da mine pod bh. državu obično podmeću iz našeg manjeg entiteta, javnost je zabrinuta spoznajom da ni u Federaciji, izgleda, ne manjka mušterija za tu opasnu rabotu.
Svojom prošlosedmičnom posjetom Briselu, delegacija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH dala je povoda za ovakve zaključke.
Rezervna varijanta
Tokom boravka u centrali Evropske unije, Denis Zvizdić, predsjedavajući ovog Doma, skupa s potpredsjednicima Stankom Primorcem i Mirom Grgić, prenio je briselskim domaćinima "spremnost Federacije BiH da, kao jedan od entiteta u BiH, supsidijarno ispuni sve obaveze koje proističu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU".
Predstavnici vladajuće platformaške koalicije ovim su, htjeli-ne htjeli, stavili na znanje evropskoj političkoj eliti da su spremni i na - rezervnu varijantu! Ukoliko BiH kao država ne uzmogne da udovolji zahtjevima i kriterijima Brisela, na njeno mjesto uskočio bi federalni entitet. Time se unaprijed utvrđuje pazar koji neodoljivo podsjeća na način ulaska podijeljenog Kipra u EU.
Za dvije decenije mukotrpne borbe za život BiH, njeni pobornici nikad nisu pali tako nisko kao ova briselska delegacija i njeni platformaški pokrovitelji. Oni su Zvizdića i društvo iskoristili kao kurire za prenošenje jedne dalekosežne političke poruke.
Ta poruka je, nažalost, pokazatelj spremnosti da se ozbiljno uzme u razmatranje Dodikov sistem po kojem su u BiH vječni jedino entiteti. Na njegovu formulu: "RS zauvijek, BiH dok mora", iz vladajućeg federalnog vrha odgovoreno je na neodoljivo sličan način.
Nikšićeva izjava
Očiti pad političkog bosnoljublja u platformaškom krilu ilustrira i proces (ne)formiranja nove državne vlasti. Upravo platformaši su ti koji opasno produžavaju vrijeme poslijeizbornog bezvlašća u kojem država postaje i krnjava i labava.
Čudno je, također, zazvučalo i kada je, prilikom ustoličenja nove Federalne vlade, premijer Nikšić kao jedan od ciljeva promovirao ideju da Federacija bude "bolji bh. entitet". Pa, na to ih "takmičenje" Dodik odavno poziva, samo da bi Bosnu i Hercegovinu izbacio iz opticaja.
Pretjerano bi bilo reći da platformaši dižu ruke od BiH. Ali da je nekim svojim potezima veoma pojeftinjuju, čak i dodatno labave, to je - očigledno.
Cijela - iz dva dijela!
Valentin Incko (Inzko) nedavno je pred Milorada Dodika iznio ideju o neposrednoj saradnji dvije entitetske vlade. I ova zamisao na tragu je pokušaja svođenja BiH na njene teritorijalne jedinice, čije vlasti bi, međusobnom saradnjom, postale zamjena za državna rukovodstva.
Ako Incko govori ono što mu Brisel šapuće, onda su u evropskom vrhu vrlo zadovoljni Zvizdićevom potvrdom da platformaši nemaju ništa protiv toga da BiH bude cijela - iz dva dijela!
- karanana
#128 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
to je valjda ona taktika istocna-zapadna njemacka.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#129 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Banksy wrote:VjecitiStudent wrote:Tema je![]()
Nije daleko dan kada ce neka "pametna glava" izaci sa idejom da se otcijepimo od RS-a.
Delegacija Federalnog parlamenta odnijela je u Brisel političku poruku kojom se potvrđuje Dodikova teza o vječnim entitetima i privremenoj BiH
Naviknuta da mine pod bh. državu obično podmeću iz našeg manjeg entiteta, javnost je zabrinuta spoznajom da ni u Federaciji, izgleda, ne manjka mušterija za tu opasnu rabotu.
Svojom prošlosedmičnom posjetom Briselu, delegacija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH dala je povoda za ovakve zaključke.
Rezervna varijanta
Tokom boravka u centrali Evropske unije, Denis Zvizdić, predsjedavajući ovog Doma, skupa s potpredsjednicima Stankom Primorcem i Mirom Grgić, prenio je briselskim domaćinima "spremnost Federacije BiH da, kao jedan od entiteta u BiH, supsidijarno ispuni sve obaveze koje proističu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU".
Predstavnici vladajuće platformaške koalicije ovim su, htjeli-ne htjeli, stavili na znanje evropskoj političkoj eliti da su spremni i na - rezervnu varijantu! Ukoliko BiH kao država ne uzmogne da udovolji zahtjevima i kriterijima Brisela, na njeno mjesto uskočio bi federalni entitet. Time se unaprijed utvrđuje pazar koji neodoljivo podsjeća na način ulaska podijeljenog Kipra u EU.
Za dvije decenije mukotrpne borbe za život BiH, njeni pobornici nikad nisu pali tako nisko kao ova briselska delegacija i njeni platformaški pokrovitelji. Oni su Zvizdića i društvo iskoristili kao kurire za prenošenje jedne dalekosežne političke poruke.
Ta poruka je, nažalost, pokazatelj spremnosti da se ozbiljno uzme u razmatranje Dodikov sistem po kojem su u BiH vječni jedino entiteti. Na njegovu formulu: "RS zauvijek, BiH dok mora", iz vladajućeg federalnog vrha odgovoreno je na neodoljivo sličan način.
Nikšićeva izjava
Očiti pad političkog bosnoljublja u platformaškom krilu ilustrira i proces (ne)formiranja nove državne vlasti. Upravo platformaši su ti koji opasno produžavaju vrijeme poslijeizbornog bezvlašća u kojem država postaje i krnjava i labava.
Čudno je, također, zazvučalo i kada je, prilikom ustoličenja nove Federalne vlade, premijer Nikšić kao jedan od ciljeva promovirao ideju da Federacija bude "bolji bh. entitet". Pa, na to ih "takmičenje" Dodik odavno poziva, samo da bi Bosnu i Hercegovinu izbacio iz opticaja.
Pretjerano bi bilo reći da platformaši dižu ruke od BiH. Ali da je nekim svojim potezima veoma pojeftinjuju, čak i dodatno labave, to je - očigledno.
Cijela - iz dva dijela!
Valentin Incko (Inzko) nedavno je pred Milorada Dodika iznio ideju o neposrednoj saradnji dvije entitetske vlade. I ova zamisao na tragu je pokušaja svođenja BiH na njene teritorijalne jedinice, čije vlasti bi, međusobnom saradnjom, postale zamjena za državna rukovodstva.
Ako Incko govori ono što mu Brisel šapuće, onda su u evropskom vrhu vrlo zadovoljni Zvizdićevom potvrdom da platformaši nemaju ništa protiv toga da BiH bude cijela - iz dva dijela!
Čuj,čuj,autor teksta Mijović-Fahro,a posta ga @Banksy!!!!!!Još kad sutra Tunjo da svoje mišljenje.......
miran razlaz je jedino razumno rješenje!!!!I treći,naravno!!!!
-
jahjah
#130 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
nije ni losa ova banjalucka piva al joj je najbolje sto je dobih dzabe
valjda mi ne zamjerate 
- snaga_znanja
#131 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
To na koga ces ti urinirati je tvoja intimna stvar, ali i ogledalo kulture.Lud i ponosan wrote:Tema je krajnje debilna, cudi me da je jos uvijek ziva...
Sto se mene tice, jebe mi se za politiku i kvazi patriote, jebe mi se za svaki oblik nacionalizma/sovinizma/primitivizma, hocu da radim i da rasterecen od kvazi zastite nacionalog interesa hranim svoju porodicu.
I evo po stoti put:
Dok ima ovakvih levata koji se truju dnevno politickim aktuelnostima i izjavama kvazi patriota (na sve 3 strane), bice nam ovako kako jeste.
Popisam se ja na ovu drzavu i ovaj primitivni narod. Eto toliko.
To sto ja ne dam da neko ko je klao, ubijao i unesrecio moju zemlju bude branjen mojim novcem je stvar principa!
Nema tu kvazi patriotizma!
A ti radi i hrani svoju porodicu. Srecom imas za koga da radis,koga da hranis i o kome da se brines.
Mnoge su porodice u ovoj drzavi zaslugom Ratka Mladica bez te brige!
- Banksy
#132 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Fahro je partner SDP-a, to znaš i sam.prljavi Hare wrote:
Čuj,čuj,autor teksta Mijović-Fahro,a posta ga @Banksy!!!!!!Još kad sutra Tunjo da svoje mišljenje.......
miran razlaz je jedino razumno rješenje!!!!I treći,naravno!!!!![]()
![]()
![]()
Njegovim rukama u parlamentu SDP je dobio kvorum i izgurao platformu, a iste te ruke i danas glasaju za SDP i njihove zakone.
Problem na koji V. Mijović ukazuje postoji, koliko god se ti kreveljio.
- prljavi Hare
#133 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Ako bi to bio zaista put kojim je SDP krenuo,kako Fahro-Mijović sugeriše,na slijedećim izborima SDP biBanksy wrote:Fahro je partner SDP-a, to znaš i sam.prljavi Hare wrote:
miran razlaz je jedino razumno rješenje!!!!I treći,naravno!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Njegovim rukama u parlamentu SDP je dobio kvorum i izgurao platformu, a iste te ruke i danas glasaju za SDP i njihove zakone.
Problem na koji V. Mijović ukazuje postoji, koliko god se ti kreveljio.
zavidio broju glasova koja bi dobila Stranka Poštovalaca Poni Konjića!
Toliko!
- prljavi Hare
#134 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Kad bi i meni Željka Dragičević predložila susret onako.....bez obaveza....ne bih ni ja odbio!!!!jahjah wrote:nije ni losa ova banjalucka piva al joj je najbolje sto je dobih dzabevaljda mi ne zamjerate
Zato ne zamjeram!!!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#135 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
@Država, obećao si da ćeš nam razbistriti ima li smisla bojkot finansiranja odbrane sRatkove putem budžeta BiH, odnosno PDV-a, odnosno nekupovanjem proizvoda iz bh. entiteta Rsrpska.Država wrote:Itekako ima smisla, jer sav PDV koji plate firme iz RS-a, nakon servisiranja određenih obaveza na državnom nivou se vrati RS-u.PipiDugaDevetka wrote:Može li mi neko razjasniti kako se dijele pare od PDV-a? Ima li uopšte smisla bojkotovati proizvode iz RS? RS je bh. entitet, a PDV pare idu u jednu kesu, pa se onda, po dogovoru, određenim procentima dijele. Uopšte ne ovisi o mom eventualnom bojkotu koliko će ići postotaka od PDV-a u ruke četničkoj monstrumčadi na vlasti u RS.
Barem ja tako mislim da stoje stvari. Neka mi neko razjasni ako nisam u pravu.
Dakle da pojednostavimo:
Kupiš proizvod iz RS-a = finansiraš odbranu Ratka Mladića.
Vozdra, spava mi se...
Meni su stvarno živci oštri kao nekadašnje oštre i ''nepravedne'' sankcije u vezi sa ovim što ja moram sufinansirati odbranu onog što mi je razvlačio pamet. Objašnjavaj ako znaš, hoću li kupovati UPI supe made in Rsrpska, općina Janja sa velikim brojem povratnika Bošnjaka!?
- Komrad
#136 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Ima istine u ovome sto je Vlastimir napisao ali to je samo jedna strana medaljeBanksy wrote:VjecitiStudent wrote:Tema je![]()
Rezervna varijanta
Nikšićeva izjava
Cijela - iz dva dijela!
Druga strana govori da se platformasi nece voditi politikom Harisa Silajdzica "sve ili nista" i da ce raditi tamo gdje imaju parlamentarnu vecinu za sastavljanje vlade i da zbog nemoci da nesto urade i u RSu nece propustiti priliku da u Federaciji stvari poprave
- Komrad
#137 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
prije ce biti istocna i istocnijakaranana wrote:to je valjda ona taktika istocna-zapadna njemacka.
-
Trebam te
#138 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Bravojarancuga wrote:ja bih bio zadovoljan kad bi svijet poceo bojkotovati prekodrinske pjevaljke koje u praznicne dan nagrnu na raznorazne tezge sirom BiH...
,
- Bosnolog
#139 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Imas maksuz pozdrav od Mladica i njegovih istomisljanika ali i zahvalnost za podrsku finansiranja njegove odbrane,....int21 wrote:Ma Bosnolog trenira za politicara garant....vidi mu govora...pravi lozionicki za siroke narodne mase. Mora da vjezba na SImsima ili slicno.
A sad ozbiljno, bosnolog, jel to mi u vecem entitetu nemamo nikakvih problema pa moramo da se okrenemo da pljujemo po drugima. Jel to nama tece med i mlijeko pa sad malo da pametujemo.....
De majke ti, uhvati se kakvog posla pa radi. Kod nas svi odose u kvazi politicare i palamudologe....a industrija propada jer nece niko da radi u industriji....
P.S.
Haj jos malo simsaj pa onda dodji pametuj....
- Komrad
#140 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
hahahaBENINA wrote:![]()
![]()
JA LICNO NISAM NIKAD NI KUPOVALA U RS NITI CU IKADA ZIVIM I RADIM VANI DOK ODEM KOD FAMILIJE U DOBOJ JA LICNO NECU NI KAFU DA POPIJEM UNJIHOVOJ BIRTIJI A DA PODMIRIM FAMILIJU KAD DOGEM ODEM U FEDERACIJU PRLJAVCI........
- Bosnolog
#141 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Ja sam ti iz stranke ekologa gorivo je neprijatelj okoline a posebno ono sumporom bogato iz otetog bosnaskog broda.Tako da sam ti ja vise pedalista i za zdravlje je mnogo bolje,.....Jedinstvo_Manchester wrote: E moj bosnolog nemas ti para za gorivo, a ne da bojkotujes nesto, ni sam ne znas sta da bojkotujes, nemoj ni struju da koristis jer moze bit da dijelom dolazi iz Visegrada i sl.
Sto se tice Sabanoviceve visegradske hidrocentrale ona je isto oteta jer neimadose dovoljno eksploziva pa mu onaj trik pomoze da se narod izvuce a znas sta kazu za ono sto je oteto,kad tad se to potvrdi,......
- karanana
#142 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
ne kontam teBENINA wrote:![]()
![]()
JA LICNO NISAM NIKAD NI KUPOVALA U RS NITI CU IKADA ZIVIM I RADIM VANI DOK ODEM KOD FAMILIJE U DOBOJ JA LICNO NECU NI KAFU DA POPIJEM UNJIHOVOJ BIRTIJI A DA PODMIRIM FAMILIJU KAD DOGEM ODEM U FEDERACIJU PRLJAVCI........
- Banksy
#143 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
tačno ...Komrad wrote:prije ce biti istocna i istocnijakaranana wrote:to je valjda ona taktika istocna-zapadna njemacka.
- muha_sa
#144 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
do tebe jekaranana wrote:ne kontam teBENINA wrote:![]()
![]()
- Bosnolog
#145 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Dio novaca ce zavrsiti u drzavnom PDV-u svakako bez obzira gdje ili ciji proizvod kupio ali je jako bitno da on bude potrosen za proizvod iz Federacije bude takode kupljen u Federaciji od cega ce proizvodac i radnici imati profit ali i federalni budzetski korisnici-ovisnici od dijela novca koji ostaje Federaciji-kantonu od PDV-a,.....Slovenacki i druge prijateljske zemlje proizvod koji se proda u Federaciji profit od istog se nece koristiti u finasiranju rusenja BiH za razliku kupovine proizvoda iz GTRS ili Srbije,......Bodkin wrote:naravno da je lose obradio, ljudi obicno tako lose obradeBosnohercegovac wrote:Slabo si obradio podatke.stari grad Visegrad wrote:Evo tu vidite, pogledajte kolac, da Srbija 2010 je najvise izvozila u BiH, a malo ili nista uvozila iz BiH.
http://www.pks.rs/Privrednasaradnjasain ... fault.aspx
Izvoz:
1. Italija (847,5 mil. EUR),
2. BiH (826,3 mil. EUR),
3. Nemačka (770,3 mil. EUR),
4. Republika Crna Gora (614,5 mil. EUR)
5. Rumunija (490,8 mil. EUR).
Suficit:
1. Crnom Gorom (500,1 mil. EUR),
2. BiH (415,0 mil. EUR)
3. Makedonijom (157,4 mil. EUR).
Iz čega slijedi da je BiH prošle godine izvezla 432,5 mil. EUR u Srbiju. Ako je to tebi malo ili ništa, onda svaka čast. I više izvozi Federacija u Srbiju, nego Republika Srpska. A Federacija uvozi manje iz Srbije nego republika Srpska.ja bojkotujem slovenacke proizvode,ni marke njima..
a vrhunac je gluposti govoriti kako bojkot proizvoda, od kojih pare preko poreza idu drzavi, treba bojkotovati.
- Komrad
#146 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Slovenija i druge prijateljske zemlje... tragikomicno
- Bosnolog
#147 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Ista ona Janja za koju Dodikovi sasvim slucajni ili planski ne imadose niti jedne antigradne rakete za razbijanje oblaka u vrijeme kada im je (grad-krupa) unistila poljoprivredne usjeve,.....Pipi kupovina od Janjana direktno njihovih poljoprivrednih i drugih proizvde poznavajuci ko je vlasnik firme i ko za nju radi podrzavam kao i drugih na koje ne treba zaboraviti ali zapamti novac od dijela PDV-a koji se vrati entitetima kontrolise Dzombic i Banjaluka od cega ce Janjani imati najmanje hajra,osim onog sto direktno sa njima pazaris,.....PipiDugaDevetka wrote: @Država, obećao si da ćeš nam razbistriti ima li smisla bojkot finansiranja odbrane sRatkove putem budžeta BiH, odnosno PDV-a, odnosno nekupovanjem proizvoda iz bh. entiteta Rsrpska.
Meni su stvarno živci oštri kao nekadašnje oštre i ''nepravedne'' sankcije u vezi sa ovim što ja moram sufinansirati odbranu onog što mi je razvlačio pamet. Objašnjavaj ako znaš, hoću li kupovati UPI supe made in Rsrpska, općina Janja sa velikim brojem povratnika Bošnjaka!?
- int21
#148 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Iz ovog se posta vidi koliko kontas situaciju.Bosnolog wrote:Imas maksuz pozdrav od Mladica i njegovih istomisljanika ali i zahvalnost za podrsku finansiranja njegove odbrane,....int21 wrote:Ma Bosnolog trenira za politicara garant....vidi mu govora...pravi lozionicki za siroke narodne mase. Mora da vjezba na SImsima ili slicno.
A sad ozbiljno, bosnolog, jel to mi u vecem entitetu nemamo nikakvih problema pa moramo da se okrenemo da pljujemo po drugima. Jel to nama tece med i mlijeko pa sad malo da pametujemo.....
De majke ti, uhvati se kakvog posla pa radi. Kod nas svi odose u kvazi politicare i palamudologe....a industrija propada jer nece niko da radi u industriji....
P.S.
Haj jos malo simsaj pa onda dodji pametuj....
Sta me briga ako 10k ili 100k ode na odbranu nekog tamo ko ce vec biti osudjen.
Trenutno mi je veca briga da mi neko ne izbode dijete u gradu ili u skoli ili pred mojom kucom.
To sto ti pozivas na bojkot je samo lozionicka prica od koje nema fajde. On ce biti osudjen ovako ili onako, ali to nece rijesiti neke egzistencijalne probleme ili probleme sigurnosti gradjana od lopovluka sto sitnog sto krupnog.
A to sto pozdravljas mene od R.M. to samo govori o tebi i tvojoj kulturi i inteligenciji.
-
stari grad Visegrad
#149 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Istrazivacki tim u Americi je dosao do zakljucka da se ne moze racunati o porazu sve dodtle dok se ne likvidiraju vrhovi, koji su ostrasceno opredjeljeni za tu opciju.
-
detroit-mercy
#150 Re: Bojkot svih proizvoda iz RS-a
Hajde sad, ali ozbiljno, a sta se tu ima bojkotovati osim kupusa iz Bijeljine