BOJKOT slovenackih proizvoda

Post Reply
prleitihi

Post by prleitihi »

apoliticni_politikant wrote:
prleitihi wrote:dobar je memo..ovo k'o ono na ulici..kamera folovi..a raja bježi k'o da je zolja na ramenu..i svaki odgovor je.."žurim..žurim".. :-) :D ..sve je politika..nije samo stvar politike drzave iz koje odredjeni proizvod dolazi..nego je i problem politike države (moje države) čiji političari prodadoše sve..od..vec spominjanog..brankovića i postanske banke..pa do hadžipašića i energopetrola..i vec pomalo zaboravljenog bicakcica i aminovanja prodaje tuzlanske banke..i jos puno..puno primjera..ako brankovicu..koji je u svojoj vjeri i na svojoj zemlji..nije žao dati poštansku banku u bescjenje..i to baš slovencima..koji kurac cu se ja praviti budala i piti mlijeko koje mi se ne svidja..samo zato sto je nase..i sto neko misli da je to patriotski..znaci kad ja dam 1 km za alpsko ja sam izdajnik..a kad brankovic tušne nasu banku slovnecima u besjenje on je patriota..i jos ja..supak jedan..ne podrzim brankovica na izborima..nego glas dam supku lagumdziji koji trazi zakon o opljackanoj imovini..sve kako bi naudio nasim patriotama!
Opet nisi dobro razumio. Prvotno sam rekao da zurim, odgovarajuci zasto nisam,kako ti rece pozdravio Domovinu.

A sto se stedisa tice jesam bio sam sa tih 6,5 stedisa iako stedisa nisam.
U pravu si problem jeste u politicarima, ali to sto N. Brankovic,A,Hadzipasic Bicakcic i ostali likovi ne valjaju, ne rade nista sto odgovara ovoj zemlji i njenim gradjanima ne znaci da i ja trebam biti kao oni ili barem indolentan. Ne . Politika Slovenije prema BiH jeste produkt losih politike koju vode nasi politicari,ali politika Slovenije prema BiH mene pogadja direktno, ali ipak krajnje odluke donose slovenacki politicari.
Pustimo se sad i postanske banke i poteze i strom telecoma i energopetrola i svega drugog jer je to nesto sto vise nikad ne mozemo vratiti. Pitanje sta mozemo spasiti. Vise od milijardu maraka godisnje iz BiH ode u Sloveniju (opet bespovratno). Masovni bojkot slovenackih proizvoda jeste cin patriotizma. Svaki gradjanin je duzan da uradi nesto za svoju zemlju kada je to potrebno. U ovom je slucaju potrebno,jer ocito nasi politicari ne mogu (namjerno nece) popraviti taj kolonijalni odnos Slovenije prema BiH. Eto ti sad fol i u tome vidis kvazipatriotizam
Bojkot slovenackih proizvoda je cin patriotizma. I nemojte traziti nista lose u patriotizmu. NEDOSTAAK PATRIOTIZMA TAKOĐER JE JEDAN OD NAJVECIH PROBLEMA OVE ZEMLJE.

Kad vec pominjes alpsko, milkosovi proizvodi nista nisu losiji od slovenackih. Odgovorno to tvrdim jer ih kupujm. Kupujem domace samo ako zadovoljava moje licne kriterije kvaliteta, a ako ne onda biram proizvod koji nije proizveden u Sloveniji. Niko od tebe ne trazi da kupujes samo domace, ali nemoj brate kupovati slovenacko, jer je to tako ispravno.

POZDRAV DOMOVINI
memo lupeta..ali mu to vec prelazi u naviku.. :-) :-) ..ne znam odakle da pocnem..od kraja..gdje kazes da milkosovi proizvodi nisu nista losiji od slovenackih..i onda kao dokaz za to nudis virtuozno jadan argument - "Odgovorno to tvrdim jer ih kupujem"..pa se onda penjemo prema gore kroz more cirkusa..(neću zastati kod svake nebuloze)..i nailazimo na pseudomisao:"Bojkot slovenackih proizvoda je cin patriotizma"..ja sam mislio da je cin patriotizma obaranje ustavnih amandmana..koliko je meni poznato patriotski blok nije nista pricao o bojkotu slovenackih proizvoda..pa se opet penjemo..i dolazimo da vrha gluposti.."Vise od milijardu maraka godisnje iz BiH ode u Sloveniju (opet bespovratno).".. :lol: :lol: :lol: :lol: ..slovenci su poznati supci..zato sto nam ne vrate pare nakon sto mi popijemo njihovo mlijeko.. :lol: :lol: :lol: :lol: ..najjaci si..zatim opet idemo rego..op-op-op..i - "Politika Slovenije prema BiH jeste produkt losih politike koju vode nasi politicari,ali politika Slovenije prema BiH mene pogadja direktno, ali ipak krajnje odluke donose slovenacki politicari. "..ovo je izvrsno..za 10.. :thumbup: :thumbup: :thumbup: ..znaci nije kriv onaj koji nesto prodaje za dzaba..nego je kriv onaj koji to kupuje.. :-) :-) :D nije kriva naša vlast što je poneki fructalov sok jeftiniji od vegafritovog sweetyja..nego je kriv slovenac..kako ga nije stid tako nesto uraditi???..i na kraju.."Pustimo se sad i postanske banke i poteze i strom telecoma i energopetrola i "..pustili smo se mi svega..jer smo pustili da bijednici vode državu..a te bijednike smo mi izabrali!

pozdrav domovini i mojci rataj :oops:
revolutia

Post by revolutia »

e dragi forumasi,

ja sam sastavio letak sa oznakama slovenackih firmi i sve to velicine A4 lista.
veliko hvala mostarcu i ostalim simpatizerima BiH :)

sve sam ih fino poredao, i to se nalazi u pdf-u.
a vec sad cu poceti raji sirom svijeta na mail slati ovo i da oni salju dalje :D

sad je moj jedini problem, sto ne znam kako to nalijepiti ovde na forum... :(

dakle, ako mi moze neko objasniti kako da ovaj pdf stavim ovde, najbolje bi bilo kad bi se ovde vidilo u A4 formatu, ili da nekom posaljem na mail, pa da nakaci.
klif

Post by klif »

Šta sprečava Vladu BiH da ulaže u BiH poljoprivredu i stočarstvo, te da prozvodi voće, povrće, meso i ostale proizvode koji će se prerađivati u BiH sa, recimo, slovenačkim kapitalom i njihovim know-how u oblasti plasmana? Da, recimo, zajedno pokušaju osvajati treća tržišta. Jednaka stvar bi se mogla napraviti i sa preradom drveta, metala, ulaganjem u razvoj "čiste" energije... Na partnerskoj osnovi od koje će oba partnera imati koristi (radna mjesta, infrastruktura, unapređenje oblasti usluga...)

BiH mora naći svoje mjesto u ekonomskim tokovima EU i svijeta. Strategijski promišljenom ekonomskom politikom razvoja i iniciranjem onih sektora koji joj nude najbrži razvoj. Da li je to laka i prehrambena industrija i poljoprivreda, teška industija i rudarstvo, razvoj alternativnih oblika energije (vjetar, sunce), nove tehnologije, usluge ili nešto sasvim drugo, zavisiće od potreba svjetskog tržišta i ekonomske strategije za koju se BiH odluči.

Bude li BiH bazirala svoj ekonomski razvoj na bojkotovanju konkurencije, plašim se da će ti pokušaji razvoja trajati još jako, jako dugo i na kraju neće donijeti nikakve rezultate.

Koliko se sjećam i Srbija je početkom devedestih pozivala na bojkot slovenačkih proizvoda, jer im nije bilo dozvoljeno da u Ljubljani održe "miting podrške". I taj je čin u Srbiji tada označavan patriotskim. To BiH sada radi zbog dugova Ljubljanske banke BH štedišama. Smatram da je takav pristup sve drugo samo ne patriotski.
revolutia

Post by revolutia »

hahaha

klif, ti si izgleda pobornik globalizacije i imperijalizma hehe

nego da te pitam, da li si ikad cuo za pojam protekcionizam ??

siguran sam da jesi i da ga podrzavas, a bojkot stranih proizvoda je vid protekcionizma.

nakon zavrsetka rata na balkanu su slovenci uspjeli sa svoji sokovima da sa vodece pozicije na slovenackom trzistu izbace coca-colu!

dakle, oni jako dobro stite svoju proizvodnju, a tudju (bosansku) guse.

ako se osvrnem na tvoj post, mislim da BiH treba da manje koristi strane proizvode kojemoze sama da proizvede (dakle smanji UVOZ) a da poveca plasman svojih proizvoda u inostranstvo.

e to ti je korist za BiH i za sve nas..prosta matematika
wels

Post by wels »

Dobro bi bilo da se bar jednom mjesecno shtedishe okupe u sto vecem broju i bojkotuju placanje slovenskih proizvoda.

Zamislite scenu u kojoj na desetine .... shtedisha ljubljanske banke gurajuc kolica napunjena slovenskim proizvodima i sa podignutom shtednom knjizicom u ruci defiluje pored kase Merkatorovog marketa.

Mozda bi se tada slovenacke i nashe vlasti ozbiljnije zamislile.
Last edited by wels on 19/02/2007 20:54, edited 1 time in total.
klif

Post by klif »

revolutia wrote:
nakon zavrsetka rata na balkanu su slovenci uspjeli sa svoji sokovima da sa vodece pozicije na slovenackom trzistu izbace coca-colu!

Ako su to radili bojkotovanjem coca-cole onda povlačim ono što sam napisao.
revolutia wrote: ako se osvrnem na tvoj post, mislim da BiH treba da manje koristi strane proizvode kojemoze sama da proizvede (dakle smanji UVOZ) a da poveza plasman svojih proizvoda u inostranstvo.

Kakve veze sa boldiranim imaju Slovenci?
revolutia

Post by revolutia »

klif wrote:
revolutia wrote:

Ako su to radili bojkotovanjem coca-cole onda povlačim ono što sam napisao.
revolutia wrote: ako se osvrnem na tvoj post, mislim da BiH treba da manje koristi strane proizvode kojemoze sama da proizvede (dakle smanji UVOZ) a da poveza plasman svojih proizvoda u inostranstvo.

Kakve veze sa boldiranim imaju Slovenci?

ne znam da li se pravis slovenac ili ne, ali eto, ako umjesto "strane" stavis "slovenacke" mislim da ce ti povezanost biti jasnija.

dakle, NE UVOZITI sovenacko mlijeko i vodu kad imamo domace mlijeko i domace izvore vode..
klif

Post by klif »

revolutia wrote: ne znam da li se pravis slovenac ili ne, ali eto, ako umjesto "strane" stavis "slovenacke" mislim da ce ti povezanost biti jasnija.

dakle, NE UVOZITI sovenacko mlijeko i vodu kad imamo domace mlijeko i domace izvore vode..
Bilo bi mi logično da "uvozne kvote" za pojedine proizvode ili grupe proizvoda određuje domaća vlast, tako da opet ne razumijem šta prebacuješ Slovencima. Oni, što radi svaka privreda na svijetu, pokušavaju da plasiraju svoje proizvode na strana tržišta.

Na BH vlastima je da odrede i sprovedu način zaštite (protekcionizma) sopstvene proizvodnje.
karanana

Post by karanana »

Hmmm meni su klasove hurmasice puno bolje od onih slovenackih.

Revolutio, fulio si temu. Imas temu kupujmo/konzumirajmo domace pa tamo pisi ove stvari. Necu bojkotovati slovenacke proizvode. Kupovacu sta hocu odnosno sta mislim da je kvalitetnije. Posebno to necu da radim zbog deviznih stedisa, oni ce ili nece dobiti pare pred sudom. Bojkot nece nista uraditi. Posljednjih mjeseci cesto sam bio u Sloveniji i govorim tamo ljudima: mi u Bosni konzumiramo sve slovenacko, mi mora da smo vasa glavna izvozna meta. Oni vrte glavom: jok, ni blizu. Ustvari ja mislim da nismo ni u top 10, tako da smo im nebitni. A evo ljudi i donose neke poslove. Da je bojkot zbog slovenackih pro-srpskih izjava, onda bih.
revolutia

Post by revolutia »

karanana,
hvala ti za tvoj stav, to je tvoj nacin zivota i to je tvoj izbor, postujem to, tako na tom planu imas potpunu slobodu.

ja cu da ih bojkotojum i zbog stedisa, i zbog podrske srbiji (bez mladica) i zbog toga sto su nam posle rata ujebali citavu privredu.
i to cu savjetovat svima oko sebe.
herbion

Post by herbion »

Pozdravljam ideju bojkota slovenackih roba red je da i mi pokazemo zube ali mislim da bi organizovana kampanja od strane drzave pod nazivom kupujmo bosansko,domace ili slicno imala daleko veci rezultat.Bilo je nekih pokusaja da se to uradi ali drzava nikada nije ozbiljno odrijesila kesu.Bojkotom samo cemo podici rejting odredjenim lobistima u vlasti.
herbion

Post by herbion »

Pozdravljam ideju bojkota slovenackih roba red je da i mi pokazemo zube ali mislim da bi organizovana kampanja od strane drzave pod nazivom kupujmo bosansko,domace ili slicno imala daleko veci rezultat.Bilo je nekih pokusaja da se to uradi ali drzava nikada nije ozbiljno odrijesila kesu.Bojkotom samo cemo podici rejting odredjenim lobistima u vlasti.
revolutia

Post by revolutia »

klif wrote:
revolutia wrote: ne znam da li se pravis slovenac ili ne, ali eto, ako umjesto "strane" stavis "slovenacke" mislim da ce ti povezanost biti jasnija.

Bilo bi mi logično da "uvozne kvote" za pojedine proizvode ili grupe proizvoda određuje domaća vlast, tako da opet ne razumijem šta prebacuješ Slovencima. Oni, što radi svaka privreda na svijetu, pokušavaju da plasiraju svoje proizvode na strana tržišta.

Na BH vlastima je da odrede i sprovedu način zaštite (protekcionizma) sopstvene proizvodnje.
pa kvote jesu jedan dobar instrumet da drzava kontrolise uvoz, ali posto su nasi politicari ug-lav-nom korumpirani upravo od strane slovenaca i predstavnika stranih firmi, te kvote ce morati jos dugo da cekaju.

posto mi ne mozemo uticati na te kvote, mozemo mi u svojim domacinstvima staviti kvote, da se sve kupuje domace, a nista slovenacko, i to ti je bojkot.
wels

Post by wels »

karanana wrote:Hmmm meni su klasove hurmasice puno bolje od onih slovenackih.

Revolutio, fulio si temu. Imas temu kupujmo/konzumirajmo domace pa tamo pisi ove stvari. Necu bojkotovati slovenacke proizvode. Kupovacu sta hocu odnosno sta mislim da je kvalitetnije. Posebno to necu da radim zbog deviznih stedisa, oni ce ili nece dobiti pare pred sudom. Bojkot nece nista uraditi. Posljednjih mjeseci cesto sam bio u Sloveniji i govorim tamo ljudima: mi u Bosni konzumiramo sve slovenacko, mi mora da smo vasa glavna izvozna meta. Oni vrte glavom: jok, ni blizu. Ustvari ja mislim da nismo ni u top 10, tako da smo im nebitni. A evo ljudi i donose neke poslove. Da je bojkot zbog slovenackih pro-srpskih izjava, onda bih.

Sta bi drugo mislio neko ko ocito zivi od Slovenaca.
Na ciji racun?
Oni vrte glavom: jok, ni blizu. Ustvari ja mislim da nismo ni u top 10, tako da smo im nebitni.
Tacno,mi im dodjemo kao domace trziste.
karanana

Post by karanana »

wels wrote:Sta bi drugo mislio neko ko ocito zivi od Slovenaca.
Na ciji racun?
Zivim od Slovenaca?! Ne kontam :? . Aaaaaa mislis radim za njih? E pa drug moj pogresan zakljucak. Dapache, ja sam ti endem, ja sam ustvari dio izvoza iz BiH u Sloveniju.
revolutia

Post by revolutia »

pa moze li mi neko objasnit kako ovaj pdf attachment sa simbolima firmi mogu nakacit ovde na forum???
wels

Post by wels »

karanana wrote:
Na ciji racun?
Zivim od Slovenaca?! Ne kontam :? . Aaaaaa mislis radim za njih? E pa drug moj pogresan zakljucak. Dapache, ja sam ti endem, ja sam ustvari dio izvoza iz BiH u Sloveniju.
Svaka cast ali ipak smanji malo makar slovenacku hranu,bar kad si kuci.
Zar se ne pozelish domace kuhinje kad se vratish s puta. :D
klif

Post by klif »

revolutia wrote:mozemo mi u svojim domacinstvima staviti kvote, da se sve kupuje domace
Podržavam kupovinu domaćih proizvoda i uvijek to radim.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:
apoliticni_politikant wrote:[q
Bojkot slovenackih proizvoda je cin patriotizma. I nemoj te traziti nista lose u patriotizmu. NEDOSTAAK PATRIOTIZMA TAKOĐER JE JEDAN OD NAJVECIH PROBLEMA OVE ZEMLJE.

Kad vec pominjes alpsko, milkosovi proizvodi nista nisu losiji od slovenackih. Odgovorno to tvrdim jer ih kupujm. Kupujem domace samo ako zadovoljava moje licne kriterije kvaliteta, a ako ne onda biram proizvod koji nije proizveden u Sloveniji. Niko od tebe ne trazi da kupujes samo domace, ali nemoj brate kupovati slovenacko, jer je to tako ispravno.

POZDRAV DOMOVINI
Pitaj kravare oko Tuzle KOME CE PRODATI MLIJEKO ako svi budemo bojkotovali ALPSKO koje se proizvodi u Tuzli...
to o cemu ti pricas je LOKALPATRIOTIZAM....
Istinu zbori revolutia, svako ima pravo na svoje misljenje, i ja sad iznosim svoje:

Treba krenuti od temelja, problemi se ne rjesavaju od vrha!

Eto otici cu ja u Mercator ovaj vikend i slikati "bojkot".
Pitanja glase:
1 . Zasto bi slovenci u Tuzli pravili "alpsko"
(osim da izbjegnu placati porez na mlijeko proizvedeno u Sloveniji,koristili jeftinu radnu snagu i u bescjenje otkupljivali mlijeko koje pominjes)

2. Ako proizvode "alpsko " dobiveno od mlijeka tuzlanskih krava,onda je to jos jedna prevara kupaca -gradjana BiH (Sta je alpsko u mlijeku tuzlanskih krava ?)

3. Nema veze sa mlijekom ali ima sa "argetom"
Danas je u Sarajevu (Hadzici) otvorena tvornica argete. Tvornicu je otvorio Janez Jansa premijer Slovenije.
Pitanje : Zasto su slovenci ovaj pogon otvorili bas u Hadzicima,pored toliko mjesta u dezeli pogodnih za to (Da nije mozda zato sto standardi proizvodnje argete u slo. ne odgovaraju standardima EU, ali odgovaraju standardima tamnog vilajeta)

I jos jedna opservacija:
U idealnoj postavci, da ne kupujemo "alpsko",pa da propadne te mljekara u TZ koja proizvodi alpsko. Mlijeko ce onda otkupljivati neka domaca mljekara,koja je mozda sad propada zbog te tvornice alpskog.

POZDRAV DONMOVINI
stvari o kojima ti pricas su DUGOROCNE a jednog Mehu/Peru/Ivu zivo boli ahilova peta za narednih 20 godina, on zeli da prehrani porodicu sada...

Onolike litre alpskoga mlijeka sigurno nisu dosle sa par proplanaka predalpa i nekih 100njak krava!!! U pitanju je, ako vec moram crtati, TEHNOLOGIJA prerade mlijeka...

domace mljekare se godinama bore same sa sobom, jer im DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA DAJE SIPAK a ne pomoc!!! Sve i jedan laktofrizer koji su povratnici dobili, dobili su od stranaca!!! A od valsti su dobili jedan veliki crnacki...znas vec...

dalje... u kantonu u kojem je hornicna epidemija bruceloze i salmonele se daju subvencjie za stocharski sektor, umjesto za sektor vocarstva i ljekobilja, koji su nadasve uspjesniji i profitabilniji, dok kantoni sa odlicnom proizvodnjom u sektoru stocharstva dobije subvencije za jagodicasto voce, koje da urod 20% od planiranog....

Da maknes sjedalicu, mozda bi i ti vidio mnoge druge stvari od KRIVIMO JANEZE ZA SVE....

Do kad vise ovo zabijanje glave u pijesak? Zar nam uvijek neko drugi mora biti kriv?

i da li iko zna dokle je prijedolg Pitera Nikola za povecanje PDVa s ciljem isplate ove stednje?

Bude li takvo nesto prosl, ja cu poceti sa bojkotom placanja poreza! SVIH!!!
karanana

Post by karanana »

wels wrote:
karanana wrote:
Na ciji racun?
Svaka cast ali ipak smanji malo makar slovenacku hranu,bar kad si kuci.
Zar se ne pozelish domace kuhinje kad se vratish s puta. :D
eh s tim cu se sloziti. hrana im je bljak a vecinom je bazirana na svinjskom mesu koje ne konzumiram. zato kad sam tamo bojkotujem ih i mjesto njih podrzavam americku imperijalisticko-globalizacijsku azdahu zvanu mcdonalds. ali ako i od ceg dobijem rak to ce biti argeta koja kao nikotin, tece mojim venama.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

prleitihi wrote:dobar je memo..ovo k'o ono na ulici..kamera folovi..a raja bježi k'o da je zolja na ramenu..i svaki odgovor je.."žurim..žurim".. :-) :D ..sve je politika..nije samo stvar politike drzave iz koje odredjeni proizvod dolazi..nego je i problem politike države (moje države) čiji političari prodadoše sve..od..vec spominjanog..brankovića i postanske banke..pa do hadžipašića i energopetrola..i vec pomalo zaboravljenog bicakcica i aminovanja prodaje tuzlanske banke..i jos puno..puno primjera..ako brankovicu..koji je u svojoj vjeri i na svojoj zemlji..nije žao dati poštansku banku u bescjenje..i to baš slovencima..koji kurac cu se ja praviti budala i piti mlijeko koje mi se ne svidja..samo zato sto je nase..i sto neko misli da je to patriotski..znaci kad ja dam 1 km za alpsko ja sam izdajnik..a kad brankovic tušne nasu banku slovnecima u besjenje on je patriota..i jos ja..supak jedan..ne podrzim brankovica na izborima..nego glas dam supku lagumdziji koji trazi zakon o opljackanoj imovini..sve kako bi naudio nasim patriotama!
Opet nisi dobro razumio. Prvotno sam rekao da zurim, odgovarajuci zasto nisam,kako ti rece pozdravio Domovinu.

A sto se stedisa tice jesam bio sam sa tih 6,5 stedisa iako stedisa nisam.
U pravu si problem jeste u politicarima, ali to sto N. Brankovic,A,Hadzipasic Bicakcic i ostali likovi ne valjaju, ne rade nista sto odgovara ovoj zemlji i njenim gradjanima ne znaci da i ja trebam biti kao oni ili barem indolentan. Ne . Politika Slovenije prema BiH jeste produkt losih politike koju vode nasi politicari,ali politika Slovenije prema BiH mene pogadja direktno, ali ipak krajnje odluke donose slovenacki politicari.
Pustimo se sad i postanske banke i poteze i strom telecoma i energopetrola i svega drugog jer je to nesto sto vise nikad ne mozemo vratiti. Pitanje sta mozemo spasiti. Vise od milijardu maraka godisnje iz BiH ode u Sloveniju (opet bespovratno). Masovni bojkot slovenackih proizvoda jeste cin patriotizma. Svaki gradjanin je duzan da uradi nesto za svoju zemlju kada je to potrebno. U ovom je slucaju potrebno,jer ocito nasi politicari ne mogu (namjerno nece) popraviti taj kolonijalni odnos Slovenije prema BiH. Eto ti sad fol i u tome vidis kvazipatriotizam
Bojkot slovenackih proizvoda je cin patriotizma. I nemojte traziti nista lose u patriotizmu. NEDOSTAAK PATRIOTIZMA TAKOĐER JE JEDAN OD NAJVECIH PROBLEMA OVE ZEMLJE.

POZDRAV DOMOVINI
To su, dakle, nasi kvazirevolucionari i anarhisti. :D
Tebi se ocito svasta u glavi pobrkalo ako mislis da je najveci problem ove zemlje nedostatak patrotizma. Vecu glupost definitivno do sad nisam procitala na ovom forumu. Posebno kada se ona dovede u vezu sa smijesnim pokusajem bojkota koji je samo pomodni cin laznog protesta (u maniru "necu kupiti, u nadi da ce se nesto promijeniti"), dok se pred sustinskim uzrocima problema (o kojim govore senada, mircerka i prle) zatvaraju oci.
Jasno je da se nista nece ni pomaci s mjesta (kriminal, korupcija, opci grabez za lovom, privatnim dobrima i titulama) u ovoj zemlji ako su revolucionari takvi da pozivaju na besmisleni bojkot koji SIGURNO nece nista promijeniti, niti je ikad ista promijenio. Cak mislim da je bojkot sa korporacijsko-finansijske tacke gledista onih koje bojkotujete cista smijurija.
Dirljivo vas je gledati zaista, ne bih ni komentirala da ne vidjeh ovu nebuloznu izjavu o patriotizmu. :lol:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:13, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Podržavam devizne štediše u namjeri da vrate svoj pošteno zarađeni novac. Međutim, ovo prosipanje hrane me podsjetilo na slučaj od prije nekoliko godina kada su poljoprivrednici prosipali milijeku na ulicu. Ta situacija, a i ova današnja je za mene ogavna. :x

Da li su samo mogli pomisliti koliko bi ljudi u slast popili onu prosutu litru mlijeka.

Bilo kako bilo greška u koracima. Inače, moguće je da nekada neko kao izraz protesta protiv nečega organizuje paljenje knjiga Cankara ili Prešerna. :(
Hierarchia

Post by Hierarchia »

valterbranisarajevo wrote:Međutim, ovo prosipanje hrane me podsjetilo na slučaj od prije nekoliko godina kada su poljoprivrednici prosipali milijeku na ulicu. Ta situacija, a i ova današnja je za mene ogavna. :x

Da li su samo mogli pomisliti koliko bi ljudi u slast popili onu prosutu litru mlijeka.
Evo i ja vidjeh. Uzas. :roll:
revolutia

Post by revolutia »

Image

dakle, svim forumashima koji su dali doprinos da za nekoliko sati izradimo ovaj letak zelim da se zahvalim, a posebno mostarcu koji mi je pomogao da svoje skromne kompjuterske sposobnosti produbim ;)

nakon izjave slovenackih zvanicnika da hapsenje ratka mladica ne treba da bude prepreka za pregovore sa srbijom, i nakon srmotne izjave da gradjani BiH treba sami da regulisu dug ljubljanske banke (a ne maticna drzava slovenija) mislim da je krajnje vrijeme za BOJKOT slovenackih proizvoda.

ovim putem zelim srdacno da pozdravim nase "sosjede" slovence i da vam kazem da ovo vase smece od proizvoda nosite natrag u sloveniju i da mi bosanci nismo ovce i da znamo koristit itekako svoj mozak!

svjedoci smo da nas nasi vlastiti korumpirani politicari izdaju, i da nista ne cine da zastite domacu privredu, tako da ovim bojkotom treba da budemo zastitnici svojih domacinstava od slovenackih proizvoda i na taj nacin stitimo privredu nase drzave!!

hvala svima jos jednom koji podrzali ovu akciju,
i jos jedna molba, kopirajte ovaj letak i saljite mailom svim poznanicima, pogotovo dijaspori koja tesko razlikuje slovenacke proizvode od domacih![img]
Post Reply