BOJKOT slovenackih proizvoda

Post Reply
mala-i

Post by mala-i »

Sava gume :D
revolutia

Post by revolutia »

dobro mircerkice, vidim ne udovoljavas mojim apelima,
ajde onda molim te otvori susjednu temu "kupujmo slovenacke proizvode", i tamo se druzite, nemoj pravit cirkus ovde, ako hoces podrzi,ako ne, onda molim te nemoj da ispadamo js smijesni i ne miniraj ideju.

hvala lijepo!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

revolutia wrote:dobro mircerkice, vidim ne udovoljavas mojim apelima,
ajde onda molim te otvori susjednu temu "kupujmo slovenacke proizvode", i tamo se druzite, nemoj pravit cirkus ovde, ako hoces podrzi,ako ne, onda molim te nemoj da ispadamo js smijesni i ne miniraj ideju.

hvala lijepo!
to je protiv pravila foruma, a ja se istih drzim kao pijan plota..
drugo, tema kao tema uvijek ima i PRO i CON, a ako zelis istomisljenicku temu ili temu gdje neko nece kritikovati nekoga ko nije slovenac, onda dusho otvori blog.....

Ja ne cirkusam ovdje, ja ti navodim cinjenicno stanje.
Provjerene informacije.
I za voce, i za mlijeko.
A i za lijenost ljudi, za lijenost istih tih stedisa Ljubljanske banke.

Da si rekao da je zbog podrske Srbiji vezano za Ratka i Radovana, bila bih uz tebe.
A ovako, da ja sebi uskracujem Argetu radi nekog lika koji se nije ni udostojio doci na protest, ne pada mi na pamet.
Eto, jesam li ti odgovrila na temu?

Jos da dodam, pa moram off, smatram da je vecini ljudi u FBiH bitnije to sto Sloveniju i EU boli ona stvar hoce li gore pomenuti dvojac biti uhvacen, nego devizna stednja. Jer da su im bitne stedise, i da su stedise bitne same sebi, blokirali SPONTANO saobracaj i, kao sto je senada rekla, prespavali bi sa poljoprivrednicima makar jednu noc ispred ZAJEDNICKIH INSTITUCIJA.
Ali ne, i tu se neko drugi mora boriti za njih.
Izvini sto sam iskrena, ali pitaj raju mimo foruma sta misle o stedisama i vecina ce ti reci BOLI ME K!
Lijep pozdrav
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Samo da te napomenem, SLOVENIJA je izjavila u EU da njoj ne predstavlja nikakav problem za ulazak Srbije u EU bez obzira bili RATNI ZLOCINCI UHVACENI ILI NE!
E radi takvih stvari bih bojkotovala, a radi onih sto se ne bore sami za sebe, ne pada mi na pamet.
:D
revolutia

Post by revolutia »

ok, nema vune,
jedi argetu, ja ionako konvzerve i kobasice ne jedem jer su nezdrave, a kamo li jos slovenacke :D

bojkot mislim da trebamo pokrenuti ne samo zbog stedisa, nego zbog sveukupnog odnosa te zemlje prema bosni.

znaci, pojebali su nam privredu, sve su pokrali, mladic im vise nije uslov za pregovore sa srbijom, i jos mnogo toga...
mislim da je to dovoljan razlog da ih bojkotoujemo...

nego, evo napravio sam neku listu, imamo preko 20 slovenackihh proizvoda...a sto je najsmjesnije, za svaki taj proizvod imamo i domace proizvode a i proizvode drugih ino-drzava..vrijeme je da otkacimo slovence iz nase navike.

uskoro ce spisak.
prleitihi

Post by prleitihi »

rupel je nakon zasijedanja ministara vanjskih poslova eu ocijenio da će nakon formiranja nove vlade srbije eu vjerovatno nastaviti pregovore sa Srbijom o zaključenju sporazuma o stabilizaciji i pridruženju...zašto onda ne bojkotujemo sve strane proizvode koji dolaze iz eu?..zasto samo slovenacke?
karanana

Post by karanana »

prleitihi wrote:zavisi..ako u mercatoru kupuješ svinjetinu..onda bojkotuj.. :oops: :D
e jebaju ga, onda moram u istocno sarajevo ici po svjezu slaninu.

ma ne znam ali meni su slovenacki proizvodi puno kvalitetniji nego nasi.
Last edited by karanana on 19/02/2007 17:57, edited 1 time in total.
prleitihi

Post by prleitihi »

kao i obicno..ova prica potvrdjuje stereotip o glupim bosancima..kao slovenci su nam pojebali privredu..nije je pojeb'o čaušević koji kupi klimavent za..lupam..3 miliona..rastjera sve radnike..i onda zemlju tušne za..lupam..15 miliona..izuzmemo li deviznu stednju..ko je kriv za ostalo?..to sto je slovenija pokupovala bruku stvari za malo para po bosni je posljedica..a uzrok treba traziti u tome ko im je to dozvolio!?

revolucijo..pitanje je privatno..ali ako zelis odgovori: za koga si glas'o na izborima?
prleitihi

Post by prleitihi »

karanana wrote:
prleitihi wrote:zavisi..ako u mercatoru kupuješ svinjetinu..onda bojkotuj.. :oops: :D
e jebaju ga, onda moram u istocno sarajevo ici po svjezu slaninu.
imaš u vf-u.. :oops: :D ..100% domaće! :D :D :D
mala-i

Post by mala-i »

spomenu li ko lesninu? :D
revolutia

Post by revolutia »

aha :D
prleitihi

Post by prleitihi »

prleitihi wrote:kao i obicno..ova prica potvrdjuje stereotip o glupim bosancima..kao slovenci su nam pojebali privredu..nije je pojeb'o čaušević koji kupi klimavent za..lupam..3 miliona..rastjera sve radnike..i onda zemlju tušne za..lupam..15 miliona..izuzmemo li deviznu stednju..ko je kriv za ostalo?..to sto je slovenija pokupovala bruku stvari za malo para po bosni je posljedica..a uzrok treba traziti u tome ko im je to dozvolio!?

revolucijo..pitanje je privatno..ali ako zelis odgovori: za koga si glas'o na izborima?
once again!
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

prleitihi wrote:rupel je nakon zasijedanja ministara vanjskih poslova eu ocijenio da će nakon formiranja nove vlade srbije eu vjerovatno nastaviti pregovore sa Srbijom o zaključenju sporazuma o stabilizaciji i pridruženju...zašto onda ne bojkotujemo sve strane proizvode koji dolaze iz eu?..zasto samo slovenacke?
ja bojkotujem sve, osim kineske robe :D :D
revolutia

Post by revolutia »

????

reko sam da necu stranackih prepucavanja, ne miniraj temu.

to sto govoris o nasim lopovima je bolest naseg drustva.

naravno da su im to nasi domaci lopovi dozvolili, ali kao sto vidis mi obicni ljudi ne mozemo ni nasim politicarima nista ni njima,

ali sasvim sigurno mozemo da im pomrsimo racune bojkotm slovenackih proizvoda.u sustini to je jedino sto mozemo!!

dakle o mojim stranackim ubjedjenjima mogu raspravljat s tobom na temi vezane za moju ili tvoju stranku, dakle otvori tu temu, pa cemo tamo.

a ovo neka bude cisto vezano za slov proizvode.
prleitihi

Post by prleitihi »

ako vjerujes u ovo "ali sasvim sigurno mozemo da im pomrsimo racune bojkotm slovenackih proizvoda.u sustini to je jedino sto mozemo!! "..nisi dobar!
revolutia

Post by revolutia »

ok, tvoj stav, nema frke.

ja samo ne zelim da sjedim skrstenih ruku, i samo da kukam kako nista ne valja, jer svako treba da krene od sebe i da nesto pocne radit.

dakle, moj moral meni licno nalaze da pokusam uraditi nesto za svoje dobro i za dobro ove zemlje.
posto su nasi politicari tromi, a stranici nas ubise u pojam, mislim da je apsolutni minimum koji mogu uciniti, to da podsticem nase proizvode a da u ovom ekonomskom ratu ne pomazem slovencima.

to je moje razmisljenje. zelim ga podijeliti s drugima, i podstaci druge ljude da rade nasto za NASE VLASTITO dobro, za dobro nasih potomaka.

recimo, slicno razmisljam i za potrosnju struje i grijanja.
znaci iako centralno grijanje placam fixno, znaci nebitno koliko ga potrosio, svaki dan, dok sam napolju, gasim radijator, dakle nista ne stedim, nego to samo radim da se energije, ugalj i ostali prirodni resursi ne trose dzabe.
nekom je ovo mozda cudno, ali posto volim prirodu, to je kod mene praksa...
apoliticni_politikant

Post by apoliticni_politikant »

prleitihi wrote:dobar je memo..ovo k'o ono na ulici..kamera folovi..a raja bježi k'o da je zolja na ramenu..i svaki odgovor je.."žurim..žurim".. :-) :D ..sve je politika..nije samo stvar politike drzave iz koje odredjeni proizvod dolazi..nego je i problem politike države (moje države) čiji političari prodadoše sve..od..vec spominjanog..brankovića i postanske banke..pa do hadžipašića i energopetrola..i vec pomalo zaboravljenog bicakcica i aminovanja prodaje tuzlanske banke..i jos puno..puno primjera..ako brankovicu..koji je u svojoj vjeri i na svojoj zemlji..nije žao dati poštansku banku u bescjenje..i to baš slovencima..koji kurac cu se ja praviti budala i piti mlijeko koje mi se ne svidja..samo zato sto je nase..i sto neko misli da je to patriotski..znaci kad ja dam 1 km za alpsko ja sam izdajnik..a kad brankovic tušne nasu banku slovnecima u besjenje on je patriota..i jos ja..supak jedan..ne podrzim brankovica na izborima..nego glas dam supku lagumdziji koji trazi zakon o opljackanoj imovini..sve kako bi naudio nasim patriotama!
Opet nisi dobro razumio. Prvotno sam rekao da zurim, odgovarajuci zasto nisam,kako ti rece pozdravio Domovinu.

A sto se stedisa tice jesam bio sam sa tih 6,5 stedisa iako stedisa nisam.
U pravu si problem jeste u politicarima, ali to sto N. Brankovic,A,Hadzipasic Bicakcic i ostali likovi ne valjaju, ne rade nista sto odgovara ovoj zemlji i njenim gradjanima ne znaci da i ja trebam biti kao oni ili barem indolentan. Ne . Politika Slovenije prema BiH jeste produkt losih politike koju vode nasi politicari,ali politika Slovenije prema BiH mene pogadja direktno, ali ipak krajnje odluke donose slovenacki politicari.
Pustimo se sad i postanske banke i poteze i strom telecoma i energopetrola i svega drugog jer je to nesto sto vise nikad ne mozemo vratiti. Pitanje sta mozemo spasiti. Vise od milijardu maraka godisnje iz BiH ode u Sloveniju (opet bespovratno). Masovni bojkot slovenackih proizvoda jeste cin patriotizma. Svaki gradjanin je duzan da uradi nesto za svoju zemlju kada je to potrebno. U ovom je slucaju potrebno,jer ocito nasi politicari ne mogu (namjerno nece) popraviti taj kolonijalni odnos Slovenije prema BiH. Eto ti sad fol i u tome vidis kvazipatriotizam
Bojkot slovenackih proizvoda je cin patriotizma. I nemojte traziti nista lose u patriotizmu. NEDOSTAAK PATRIOTIZMA TAKOĐER JE JEDAN OD NAJVECIH PROBLEMA OVE ZEMLJE.

Kad vec pominjes alpsko, milkosovi proizvodi nista nisu losiji od slovenackih. Odgovorno to tvrdim jer ih kupujm. Kupujem domace samo ako zadovoljava moje licne kriterije kvaliteta, a ako ne onda biram proizvod koji nije proizveden u Sloveniji. Niko od tebe ne trazi da kupujes samo domace, ali nemoj brate kupovati slovenacko, jer je to tako ispravno.

POZDRAV DOMOVINI
Last edited by apoliticni_politikant on 19/02/2007 19:06, edited 1 time in total.
revolutia

Post by revolutia »

apoliticni_politikant wrote:
prleitihi wrote:dobar je memo..ovo k'o ono na ulici..kamera folovi..a raja bježi k'o da je zolja na ramenu..i svaki odgovor je.."žurim..žurim".. :-) :D ..sve je politika..nije samo stvar politike drzave iz koje odredjeni proizvod dolazi..nego je i problem politike države (moje države) čiji političari prodadoše sve..od..vec spominjanog..brankovića i postanske banke..pa do hadžipašića i energopetrola..i vec pomalo zaboravljenog bicakcica i aminovanja prodaje tuzlanske banke..i jos puno..puno primjera..ako brankovicu..koji je u svojoj vjeri i na svojoj zemlji..nije žao dati poštansku banku u bescjenje..i to baš slovencima..koji kurac cu se ja praviti budala i piti mlijeko koje mi se ne svidja..samo zato sto je nase..i sto neko misli da je to patriotski..znaci kad ja dam 1 km za alpsko ja sam izdajnik..a kad brankovic tušne nasu banku slovnecima u besjenje on je patriota..i jos ja..supak jedan..ne podrzim brankovica na izborima..nego glas dam supku lagumdziji koji trazi zakon o opljackanoj imovini..sve kako bi naudio nasim patriotama!
Opet nisi dobro razumio. Prvotno sam rekao da zurim, odgovarajuci zasto nisam,kako ti rece pozdravio Domovinu.

A sto se stedisa tice jesam bio sam sa tih 6,5 stedisa iako stedisa nisam.
U pravu si problem jeste u politicarima, ali to sto N. Brankovic,A,Hadzipasic Bicakcic i ostali likovi ne valjaju, ne rade nista sto odgovara ovoj zemlji i njenim gradjanima ne znaci da i ja trebam biti kao oni ili barem indolentan. Ne . Politika Slovenije prema BiH jeste produkt losih politike koju vode nasi politicari,ali politika Slovenije prema BiH mene pogadja direktno, ali ipak krajnje odluke donose slovenacki politicari.
Pustimo se sad i postanske banke i poteze i strom telecoma i energopetrola i svega drugog jer je to nesto sto vise nikad ne mozemo vratiti. Pitanje sta mozemo spasiti. Vise od milijardu maraka godisnje iz BiH ode u Sloveniju (opet bespovratno). Masovni bojkot slovenackih proizvoda jeste cin patriotizma. Svaki gradjanin je duzan da uradi nesto za svoju zemlju kada je to potrebno. U ovom je slucaju potrebno,jer ocito nasi politicari ne mogu (namjerno nece) popraviti taj kolonijalni odnos Slovenije prema BiH. Eto ti sad fol i u tome vidis kvazipatriotizam
Bojkot slovenackih proizvoda je cin patriotizma. I nemoj te traziti nista lose u patriotizmu. NEDOSTAAK PATRIOTIZMA TAKOĐER JE JEDAN OD NAJVECIH PROBLEMA OVE ZEMLJE.

Kad vec pominjes alpsko, milkosovi proizvodi nista nisu losiji od slovenackih. Odgovorno to tvrdim jer ih kupujm. Kupujem domace samo ako zadovoljava moje licne kriterije kvaliteta, a ako ne onda biram proizvod koji nije proizveden u Sloveniji. Niko od tebe ne trazi da kupujes samo domace, ali nemoj brate kupovati slovenacko, jer je to tako ispravno.

POZDRAV DOMOVINI
odlicno napisano!!

ovo treba napisati najvecim slovima na svijetu :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

apoliticni_politikant wrote:[q
Bojkot slovenackih proizvoda je cin patriotizma. I nemoj te traziti nista lose u patriotizmu. NEDOSTAAK PATRIOTIZMA TAKOĐER JE JEDAN OD NAJVECIH PROBLEMA OVE ZEMLJE.

POZDRAV DOMOVINI
Pitaj kravare oko Tuzle KOME CE PRODATI MLIJEKO ako svi budemo bojkotovali ALPSKO koje se proizvodi u Tuzli...
to o cemu ti pricas je LOKALPATRIOTIZAM....
Istinu zbori revolutia, svako ima pravo na svoje misljenje, i ja sad iznosim svoje:

Treba krenuti od temelja, problemi se ne rjesavaju od vrha!

Eto otici cu ja u Mercator ovaj vikend i slikati "bojkot".
elektropotrosac

Post by elektropotrosac »

rjesenje BH privrednih problema nije u sloveniji nego u vijecu ministara.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

elektropotrosac wrote:rjesenje BH privrednih problema nije u sloveniji nego u vijecu ministara.
HVALA!
elektropotrosac

Post by elektropotrosac »

nema na cemu nema.
apoliticni_politikant

mIRCerka wrote:

POZDRAV DOMOVINI
Pitaj kravare oko Tuzle KOME CE PRODATI MLIJEKO ako svi budemo bojkotovali ALPSKO koje se proizvodi u Tuzli...
Istinu zbori revolutia, svako ima pravo na svoje misljenje, i ja sad iznosim svoje:

Pitanja glase:
1 . Zasto bi slovenci u Tuzli pravili "alpsko"
(osim da izbjegnu placati porez na mlijeko proizvedeno u Sloveniji,koristili jeftinu radnu snagu i u bescjenje otkupljivali mlijeko koje pominjes)

2. Ako proizvode "alpsko " dobiveno od mlijeka tuzlanskih krava,onda je to jos jedna prevara kupaca -gradjana BiH (Sta je alpsko u mlijeku tuzlanskih krava ?)

3. Nema veze sa mlijekom ali ima sa "argetom"
Danas je u Sarajevu (Hadzici) otvorena tvornica argete. Tvornicu je otvorio Janez Jansa premijer Slovenije.
Pitanje : Zasto su slovenci ovaj pogon otvorili bas u Hadzicima,pored toliko mjesta u dezeli pogodnih za to (Da nije mozda zato sto standardi proizvodnje argete u slo. ne odgovaraju standardima EU, ali odgovaraju standardima tamnog vilajeta)

I jos jedna opservacija:
U idealnoj postavci, da ne kupujemo "alpsko",pa da propadne te mljekara u TZ koja proizvodi alpsko. Mlijeko ce onda otkupljivati neka domaca mljekara,koja je mozda sad propada zbog te tvornice alpskog.

POZDRAV DONMOVINI
apoliticni_politikant

mIRCerka wrote:

POZDRAV DOMOVINI

Pitanja glase:
1 . Zasto bi slovenci u Tuzli pravili "alpsko"
(osim da izbjegnu placati porez na mlijeko proizvedeno u Sloveniji,koristili jeftinu radnu snagu i u bescjenje otkupljivali mlijeko koje pominjes)

2. Ako proizvode "alpsko " dobiveno od mlijeka tuzlanskih krava,onda je to jos jedna prevara kupaca -gradjana BiH (Sta je alpsko u mlijeku tuzlanskih krava ?)

3. Nema veze sa mlijekom ali ima sa "argetom"
Danas je u Sarajevu (Hadzici) otvorena tvornica argete. Tvornicu je otvorio Janez Jansa premijer Slovenije.
Pitanje : Zasto su slovenci ovaj pogon otvorili bas u Hadzicima,pored toliko mjesta u dezeli pogodnih za to (Da nije mozda zato sto standardi proizvodnje argete u slo. ne odgovaraju standardima EU, ali odgovaraju standardima tamnog vilajeta)

I jos jedna opservacija:
U idealnoj postavci, da ne kupujemo "alpsko",pa da propadne te mljekara u TZ koja proizvodi alpsko. Mlijeko ce onda otkupljivati neka domaca mljekara,koja je mozda sad propada zbog te tvornice alpskog.

POZDRAV DONMOVINI
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ne znam hoce li bojkot sta pomoci i ne znam hoce li imati ikakve rezultate, jer na kraju, 500 ljudi ce bojkotovat al ce onih ostali 4 miliona i dalje kupovati slovenacke prozvode

iskreno mislim, i neka se niko ne ljuti ,jer nije licno, da puno kod nas ima podanickog mentaliteta, slovenacko je bolje nego nase i slicno, merkator je vise cool nego VF itd itd...

Al hajdemo redom - artikal po artikal.

onako, po svojim preferencama, mislim da je veliki broj slovenackih proizvoda ako nista a onda u rangu sa nasim. Ne znam sta ljudi vide u alpskom mlijeku, nista nije bolje od meggle-a ili tuzlanske mljekare...mlijeko ko mlijeko. Ko fol alpsko...ma daaaj.

Ostali mlijecni proizvodi, mileram, pavlaka i slicno nisu nista bolji, cakstovise, mislim da su domaci proizvodi (ne svi al odredjeni) kvalitetniji od slovenackih.

Sirevi. U BIH postoji par proizvodjaca sireva koji su odlicni, livanjski sir, travnicki, trapist (al onaj jedan samo ne sjecam se proizvodjaca). A sto se tice ostalih vrsta sireva, kupujem italijanske, holandske, francuske i njemacke sireve nikako slovenacke, jer su bezze. Ako vec hocete kvalitetan sir onda znamo sta treba kupovati. Nemojte mi samo reci da su slovenacki sirevi u rangu sa sirevima proizvodjaca iz EU.

Argete, salame i kobasice ne jedem jer nisu zdrave tako da me to svakako ne tangira. A svakako mislim da ima puno boljih pasteta od argete, doduse ne u BiH ali vani definitivno.

Gorenje proizvodi su ok, ali ima puno kvalitetnijih - u razlicitim oblastima Electrolux, Whirlpool, AEG, Krups, Braun, GE ili Candy koji nisu puno skuplji (izuzev electroluxa).

Kafa - vispak kafa je vrlo dobra i BarCafe nema sta da trazi tu.

Cajevi - smijesno porediti slovenacki 1001 cvijet sa Liptonom, Milfordom, Earl Grey-em.

Papirne maramice i toalet papir - Violeta rulez!

Meso - lokalno.

Kisela voda - nase vode su sasvim pristojnog kvaliteta, ako nisu bolje nisu ni gore od slovenackih.

NE mogu se sjetiti vise kategorija ovako iz glave, ali ako neko zeli da nastavi bujrum. :D

I da - ko je zivio vani bgarem neko vrijeme zna da su proizvodi iz ostatka EU, posebno njemacke, italije, holandije, francuske i slicno puno puno kvalitetniji od slovenackih.

A posto sam sada negdje gdje slovenaca nema ni na mapi, kupujem iskljucivo americku robu, nikako robu iz EU jer zelim da jacam domacu ekonomiju.
Post Reply