Bojkot Neuma

Locked
Hafis

#301 Re: Bojkot Neuma

Post by Hafis »

Djuro11 wrote:
Ovaj post je postao/la Hafis, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Zanimas me kao i zadnje 3 Srpske porodice u Pritoci kraj Bihaca

Eto toliko i jos manje.Nesto si neurozan.Haj u Bakijinu Luku.Rashladi se.Sad ce upesti

:lol: :lol:
Čitaš me, unatoč ignoru :)
I nemaš curu 8)
Djuro11

#302 Re: Bojkot Neuma

Post by Djuro11 »

sta ovo ti naškraba svega ti
Nista sem pocetak recenice se pise velikim slovom.Ako si zavrsio osnovnu skolu naravno?
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#303 Re: Bojkot Neuma

Post by crysis »

Djuro11 wrote:
sta ovo ti naškraba svega ti
Nista sem pocetak recenice se pise velikim slovom.Ako si zavrsio osnovnu skolu naravno?
to duraga jbt ,ko god ostane bez argumenata na forumskoj raspravi odma se gramatike ufati.
ja osnovnu zavrsio davnih 70-tih a kad češ ti. jesi'l pri kraju.
Djuro11

#304 Re: Bojkot Neuma

Post by Djuro11 »

ja osnovnu zavrsio davnih 70-tih a kad češ ti.
Ehhhh.Pa znas.Ipak.Mora se priznati.Da si me matirao ovim potezom

Sapienti sat.Pametniji popusta
tandmand

#305 Re: Bojkot Neum-a

Post by tandmand »

homega wrote: Nisam nikad bio na Čevljanovićima, na "koridi", ali je potpuno podržavam. Čevljanovići su dio folklora našeg područja, običaj star nekoliko stotina godina, "Čevljanovići" su bosanska tradicija, slična kakve imaju sve stare svjetske države, sva stara društva, i svako odricanje i pogled poprijeko na slične manifestacije odraz su samo osobnog primitivizma, vlastitog malograđanskog pristupa kulturi i istoriji, bijeg od samog sebe i svojih, dokaz prisustva Nušićeve "ministarke" i u našim krajevima. Papak je svako onaj koji se zblažnjava Čevljanovića, nije papak onaj ko posjećuje koridu.
:thumbup:

Neka se narod zabavlja onako kako hoce, u skladu sa nasom tradicijom, bez malogradjanskog podsmijeha. Ta necemo valjda svi sada ici u operu, slusati klasiku i iscitavati Immanuela Kanta.
I mnogo "jaci" narodi u Evropi imaju svoje tradicije kojih se ne odricu i ne stide. Npr. Bavarska i njen Oktoberfest.

Sto se tice teme, bez obzira na moj stav o Neumu i tamosnjim medjuetnickim ispadima, zelio bih da se svi osvrnemo malo na taj narod Bosnjacki, Hrvatski ... cije interese neki tako zestoko "brane". Vecina stanovnistva je slabog imovnog stanja i vec su u proslosti skupo platili velikonacionalne interese. Ako neko zeli da se Neum bojkotira, onda bi trebao iznaci sredstva da se turisticka posjeta ovih ljudi na drugu destinaciju na neki nacin subvencionira. Ovako se salje jedna ruzna poruka u stilu "mi cemo furati elitni turizam, a vi fukaro bojkotirajte Neum". Isto vazi i za one koji bi domacinima uputili poruku da bojkotiraju Bosnjake. Da li su spremni da namire financijsku stetu?
Treba nam malo vise krscanske, islamske i socijaldemkratske samilosti prema obicnom narodu.
Djuro11

#306 Re: Bojkot Neuma

Post by Djuro11 »

Neum ne treba bojkotovati, naprotiv! Samo ponesite sa sobom dovoljno Argeta i sudžuka a ostatke hrane ostavite na plaži!
Jel to neka novopecena Hrvatska komedija ili stvarno neki misli da ima smisao za humor.

Argeta pasteta je ok za ljude koji nemaju para.Mora se jesti ali mora se priznati jedno.Bosnjaci imaju itekako jaku dijasporu.I veoma,veoma jak lobi.Nesto sto nije postojalo prije 20 godina.Ako u Neum dolaze paradajz i sudzuka turisti.Iako je to totalna laz.U mnogim drugim selima sirom Bosne.Ta prica je odavno zavrsena i vec imas dzamije tamo gdje ih nije bilo.Ocito mozda su eto neka fukara to u Neumu koja dolaze i jedu pastete.Mozda i nisu

Ali da se ima para.Ima se
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#307 Re: Bojkot Neuma

Post by Chmoljo »

:-)
Locked