Kakav NATO...Skijaš wrote:Ekonomski hoće biti gore, a da bi bilo bolje, treba stvoriti uslove, učlaniti se u NATO i sl. jer malo je onih koji će ulagati u privredu ako postoji ta prijetnja secesijom i ratom koji bi uslijedio.Ali Kemal wrote:Za sudbinu BiH nema potrebe da se strahuje. Propada konstantno i sigurno, tako da bilo koja opcija osim totalne propasti je ravna vjerovatnoci da ce Miljacka da potece uzbrdo.
Razlog propasti je vrlo jednostavan, sistematsko unistavanje ekonomije, sve ostalo je zamazivanje ociju.
Bojite li se za sudbinu BiH?
-
Basvod
#601 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
- Ali Kemal
#602 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Ma prica o NATO je potpuno nebitna, problem je da drustvo trulo, rad se ne cijeni, ljudi se mrze. korupcija normalna pojava itd itd.
-
Basvod
#603 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Tacno. Ne znam da ima ista pozitivno u ovom drustvu... tacnije u ova tri drustva.Ali Kemal wrote:Ma prica o NATO je potpuno nebitna, problem je da drustvo trulo, rad se ne cijeni, ljudi se mrze. korupcija normalna pojava itd itd.
Tako da... bas me briga za sudbinu BiH. Da imam mogucnosti sutra bih otisao.
-
sreten75
#604 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
ne bojim se za sudbinu bosne i hercegovine,u prevodu,svedno mi je za sudbinu bosne i hercegovine 
-
Lug
#605 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
sreten75 wrote:u prevodu,svedno mi je za sudbinu bosne i hercegovine
tu45848 wrote:boli me kurac
Basvod wrote:Tako da... bas me briga za sudbinu BiH. Da imam mogucnosti sutra bih otisao.
tu45848 wrote:boli me kurac
- Mister Yes
#606 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Čuj opravdano? Kako misliš opravdano?Skijaš wrote: Drugo, ko bi to imao pravo suprotstaviti se Hrvatima a koji bi nakon tvog puštanja manjeg entiteta niz vodu, sigurno i sasvim opravdano i sami krenuli putem secesije
Washingtonski sporazum je potpisan skoro dvije godine prije Daytona i njime je definisana zajednica Bošnjaka i Hrvata bez obzira šta se kasnije dogovorilo sa Srbima. U Daytonu je samo određeno na koji način će ta zajednica Bošnjaka i Hrvata funkcionisati u zajedničkoj državi sa Srpskom zajednicom. Washington je naravno podrazumijevao i konfederaciju sa Hrvatskom i to bi ponovo moglo zaživjeti ako se nekada dogovorimo da RS ide svojim putem.
Naravno, to se neće desiti i Dayton ostaje još dugo dugo godina. A kada bi se i desilo naravno da bi i Hrvati krenuli putem secesije. Ali da li bi to bilo "opravdano"? Sigurno ne.
- Danguba
#607 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Bosne ce biti, sve drugo ce proci...zajedno sa nama.
- Skijaš
#608 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Pa ako Bošnjaci prihvate otcjepljenje manjeg entiteta, izgubili bi kredibilitet da se bune protiv Herceg Bosne. Dakle, onaj Bošnjak koji bi prihvatio granicu na Dobrinji, ne bi imao pravo da se buni kada bi na Kupreškim vratima ili usred Gornjeg Vakufa osvanule barikade. Na kakve bi se on pravne, istorijske ili moralne argumente mogao pozvati ?Mister Yes wrote:Čuj opravdano? Kako misliš opravdano?Skijaš wrote: Drugo, ko bi to imao pravo suprotstaviti se Hrvatima a koji bi nakon tvog puštanja manjeg entiteta niz vodu, sigurno i sasvim opravdano i sami krenuli putem secesije
No kako i sam kažeš, nema nikakvih otcjepljenja. Biće nam ovako do aktivnijeg djelovanja međunarodne zajednice koja će se prije ili kasnije morati upetljati. Ovo sa MMF-om je dobra šansa za to.
-
Basvod
#609 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Skijaš wrote:Pa ako Bošnjaci prihvate otcjepljenje manjeg entiteta, izgubili bi kredibilitet da se bune protiv Herceg Bosne. Dakle, onaj Bošnjak koji bi prihvatio granicu na Dobrinji, ne bi imao pravo da se buni kada bi na Kupreškim vratima ili usred Gornjeg Vakufa osvanule barikade. Na kakve bi se on pravne, istorijske ili moralne argumente mogao pozvati ?Mister Yes wrote:Čuj opravdano? Kako misliš opravdano?Skijaš wrote: Drugo, ko bi to imao pravo suprotstaviti se Hrvatima a koji bi nakon tvog puštanja manjeg entiteta niz vodu, sigurno i sasvim opravdano i sami krenuli putem secesije
No kako i sam kažeš, nema nikakvih otcjepljenja. Biće nam ovako do aktivnijeg djelovanja međunarodne zajednice koja će se prije ili kasnije morati upetljati. Ovo sa MMF-om je dobra šansa za to.
Kakav kredibilitet ima Budimir da smijeni Krajinu. Na kakve pravne, istorijske i moralne argumente se moze pozvati 90% politicara iz RS ili koga boli uvo sto se Hrvati bune zbog majorizacije.
Vjerovao ili ne, sve se to oko nas desava a u svijetu maste je sve krasno, divno, savrseno, siroti naivni junak pobjedi i zivi srecno do kraja zivota.
Na planeti Zemlji Amerika izbombarduje ljude sa druge strane planete jer im treba nafta.
- madner
#610 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Los primjer, Budimir ima pravni legitimitet za smjenu.
Da nadjes neki primjer koji je u skladu sa svjetonazorom?
-
Basvod
#611 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Kredibilitet je naveo ne legitimitet.madner wrote:Los primjer, Budimir ima pravni legitimitet za smjenu.![]()
Jel ti vjerujes da je Budimir Krajinu smijenio iz onih razloga koje navodi ili ga smatras obicnim klovnom?
A nema ni legitimitet... 2.000 glasova.
- madner
#612 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Naravno da ima legitimitet, legitimno je izabran u to tijelo. Da je broj glasova bitan, bio bi neko drugi sa vise istih.
To sto ne postoji vecina u federaciji da ga smjeni je problem politickih stranaka koje se ne mogu dogovoriti. Njegovi razlozi su pak potpuno nebitni, ispunio je pravnu formu.
Sto je zapravo argument protiv tvoje teze, bitnije je slovo od smisla.
To sto ne postoji vecina u federaciji da ga smjeni je problem politickih stranaka koje se ne mogu dogovoriti. Njegovi razlozi su pak potpuno nebitni, ispunio je pravnu formu.
Sto je zapravo argument protiv tvoje teze, bitnije je slovo od smisla.
- lordvoldemort
#613 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Ne smatram državu svetinjom, a još manje nekim trajnim oblikom društvenog uređenja, tako da me u tom patriotskom kontekstu sudbina BiH uopće ne zanima. Svijet se mijenja, i nebitno mi je kako se država zove i gdje su joj granice, bitno mi je kakav je kvalitet života unutar tih granica. Naš cilj treba uvijek biti rušenje granica, a ne njihovo podizanje, kako unutar zemlje, tako i na Savi i Drini. Ono što je valjalo u Bosni i Hercegovini već je nestalo, tako da jedino za što me u biti strah su prirodni resursi koje posjedujemo, i opasnost da i ta bogatstva izgubimo.
- Danguba
#614 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Jos jedan pacifista na Balkanu.lordvoldemort wrote:Ne smatram državu svetinjom, a još manje nekim trajnim oblikom društvenog uređenja, tako da me u tom patriotskom kontekstu sudbina BiH uopće ne zanima. Svijet se mijenja, i nebitno mi je kako se država zove i gdje su joj granice, bitno mi je kakav je kvalitet života unutar tih granica. Naš cilj treba uvijek biti rušenje granica, a ne njihovo podizanje, kako unutar zemlje, tako i na Savi i Drini. Ono što je valjalo u Bosni i Hercegovini već je nestalo, tako da jedino za što me u biti strah su prirodni resursi koje posjedujemo, i opasnost da i ta bogatstva izgubimo.
Kod nas je bitno sve. Meni je drzava svetinja. Za nju sam se borio.
Nije isto zivjeti u velikoj srbiji i medjunarodno priznatoj drzavi. Nije cemu ali hebaji ga. Znam i za bolje ali BiH nesto volim sa svim njenim manama.
-
Aspekt
#615 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Reci to u Zadru ili Cacku .lordvoldemort wrote:Ne smatram državu svetinjom, a još manje nekim trajnim oblikom društvenog uređenja, tako da me u tom patriotskom kontekstu sudbina BiH uopće ne zanima. Svijet se mijenja, ibitno mi je kakav je kvalitet života unutar tih granica. Naš cilj treba uvijek biti rušenje granica, a ne njihovo podizanje, kako unutar zemlje, tako i na Savi i Drini. Ono što je valjalo u Bosni i Hercegovini već je nestalo, tako da jedino za što me u biti strah su prirodni resursi koje posjedujemo, i opasnost da i ta bogatstva izgubimo.nebitno mi je kako se država zove i gdje su joj granice,
-
Aspekt
#616 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Meni su jako bitne granice bosne i volio bi da su na Karpatima i na Alpama . Sto se tice drugih drzava volio bi da su manje od kovanice od 5 BAM ova .lordvoldemort wrote:Ne smatram državu svetinjom, a još manje nekim trajnim oblikom društvenog uređenja, tako da me u tom patriotskom kontekstu sudbina BiH uopće ne zanima. Svijet se mijenja, i nebitno mi je kako se država zove i gdje su joj granice, bitno mi je kakav je kvalitet života unutar tih granica. Naš cilj treba uvijek biti rušenje granica, a ne njihovo podizanje, kako unutar zemlje, tako i na Savi i Drini. Ono što je valjalo u Bosni i Hercegovini već je nestalo, tako da jedino za što me u biti strah su prirodni resursi koje posjedujemo, i opasnost da i ta bogatstva izgubimo.
-
Martinez_
#617 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Kome je država svetinja trebao bi da je brani ne samo od komšija već i od Brisela na primer. Zvaničnici EU ionako više ne skrivaju planove o ubijanju svih nacionalnih suvereniteta u dogledno vreme
- Danguba
#618 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Globalizacija pajdo moj. Tu nam (svima) nema spasa.Martinez_ wrote:Kome je država svetinja trebao bi da je brani ne samo od komšija već i od Brisela na primer. Zvaničnici EU ionako više ne skrivaju planove o ubijanju svih nacionalnih suvereniteta u dogledno vreme
U Brisel sta ko ponese to ce moci nekada i vratiti. Zato su neke stvari bitne.
- lordvoldemort
#619 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Država je relevantna onoliko koliko je funkcionalna. Dosad, svi pokušaji da se od države napravi human okvir u kojem društvo obitava su propali. Čovjek treba tražiti nova rješenja za novo vrijeme, a ne živjeti u starim, etnocentričnim zabludama o državi kao imperativu. Danas vladaju neka nova pravila, i tako dok se narod pjeni na nacionalnu himnu i slavi simbole demokratskog društva, globalističke struje komad po komad kidaju sve ono što je čovječanstvo dosad postiglo na polju ljudskih i radničkih prava. Radnička klasa je nestala, a s njom i tzv. "srednji sloj". Tako da, samo vi nastavite da bespogovorno obožavate državu i neprijatelje tražite u Zadru i Čačku, dok mešetari s Wall Streeta prijateljski upravljaju sa vašim životima.
- madner
#620 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Padaj silo i nepravdo 
- MuaDib
#621 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Sudbina Bosne i Hercegovine isključivo zavisi od pozicioniranja bošnjačke politike, koja je danas sve samo ne jasna politička vizija i misao. Dok kolo vode SDA i SDP, te njihova politička čeda, od Bosne nema ništa. Zašto? Zato što te stranke nemaju nikakve veze sa savremenim tokovima u svijetu, svoje političko djelovanje temelje na prodaji magle i iluzija, stvarajući lažno opredjeljenje za državu i Bošnjake, koje istovremeno guraju u dužničko ropstvo, a državu polako ali sigurno izručuju ekonomskim ubicama.
-
rokan
#622 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
drzave nema bez naroda a naroda bez drzave ima. za drzavu me bas briga jer ni nju nije briga za mene a za drustvo bih volio da ozdravi ali tesko kad je sve atrofiralo.
-
Martinez_
#623 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Aha kako da ne, velikodušni Berlin i Brisel će da vraća ovlasti svojim provincijamaDanguba wrote:Globalizacija pajdo moj. Tu nam (svima) nema spasa.Martinez_ wrote:Kome je država svetinja trebao bi da je brani ne samo od komšija već i od Brisela na primer. Zvaničnici EU ionako više ne skrivaju planove o ubijanju svih nacionalnih suvereniteta u dogledno vreme
U Brisel sta ko ponese to ce moci nekada i vratiti. Zato su neke stvari bitne.
Prosto, ispravnije i poštenije je reći - neću da mi život zavisi od četnika i ustaša, nego ''država je svetinja''. Jer očigledno nije
- Mister Yes
#624 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Pa naveo sam ti u prošlom postu:Skijaš wrote: Pa ako Bošnjaci prihvate otcjepljenje manjeg entiteta, izgubili bi kredibilitet da se bune protiv Herceg Bosne. Dakle, onaj Bošnjak koji bi prihvatio granicu na Dobrinji, ne bi imao pravo da se buni kada bi na Kupreškim vratima ili usred Gornjeg Vakufa osvanule barikade. Na kakve bi se on pravne, istorijske ili moralne argumente mogao pozvati ?
Radi se znači o dva različita sporazuma.Washingtonski sporazum je potpisan skoro dvije godine prije Daytona i njime je definisana zajednica Bošnjaka i Hrvata bez obzira šta se kasnije dogovorilo sa Srbima. U Daytonu je samo određeno na koji način će ta zajednica Bošnjaka i Hrvata funkcionisati u zajedničkoj državi sa Srpskom zajednicom.
Sporazum 1: Odustanite od Herceg-Bosne a zauzvrat vam nećemo ući u Vitez i ostale enklave. Evo ruke.
Sporazum 2: Odustanite od toga da RS prikljućite Srbiji a zauzvrat vam nećemo ući u Banja Luku. Evo ruke.
Ako se sa Srbima nekada dogovorimo (a nećemo naravno) da ipak nose dio BiH Srbiji to ćemo vjerovatnu uraditi u zamjenu za neke teritorijalne ustupke i biće to novi sporazum koji će zamjeniti onaj "Sporazum 2" gore naveden. Ali to ne znači da prestaje da važi sporazum 1.
-
sreten75
#625 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
a jeste velikodusni,,cask ste komsijama dali 49 posto a sebi uzeli 23 posto,,e to se zove ljubav.