Kazes da te ne slusam ali kad te pitam kako bi ti te cetnicke zahtjeve i zelje prakticno sproveo u praksu...pojela maca jezik. Ponavljas vec u 100-om postu da je dovoljno da se podjelimo i bice sve super, rahat leci , rahat ustati, pa objasni malo. Pitao sam te sta planiras sa svim onim ljudima koji su se zadesli da zive tamo gdje takvi kao ti ne vide Bosnjacki entitet ( tj citava RS + Brcko+Gorazde+sve juzno od Prozora+ veliki dio Srednje Bosne). Lijepo sam te pitao nekoliko puta i odbijas da odogovoris .Lustracija! wrote:Vic i jeste u tome sto na koncu konca ne trebamo mi bitrati predstavnike Hrvata. I znam da vam to zvuci ko jeres, Nas ne treba da zanima njihovo ni njih nase. Realnost je takva kakva je. Da se ne lazemo ovaj politicki sistem omogucio nam je to ali nam je zbog ove katastrofe od oredjenja zapravo mnogo vise uzeo. I kad se sve sabere i oduzme nije nicudi sto mnogi ovo stanje od Dejtona zovu ludacka kosulja_BaD_BoY wrote:zamisljam..al gle cuda..isto bi sve bilo kao i danas..jer religija je jedan od faktora kojim se koriste nasi politicari..a ima ih jos mnogo..nije bitna religija koliko je bitan interes i moneyZamislite, ali stvarno ZAMISLITE da se sutra svi bosanci probude a da im je iz glava , iz njihova okruzenja, iz pamcenja izbrisana vjera i religija ? Odstranite taj faktor iz bosanskog mozga i napisite oko cega bi se takvi bosanci svadjali, bez obzira kojem narodu pripadali. ? Zamislite , zamislite ? opasano se zamislite! ? sta bi nam ostalo na kraju da nas razdvaja ?ja zaista ne poznajem ni jednog covjeka koji je glasao recimo za SDA zbog reisa il nekog hodze (bar u svojoj okolini) al znam ih hiljadu koji su glasali za SDP jer su dobili od 20 do 50 maraka..kako covjek da skonta koja je uloga religije ako hrvati ne priznaju komsica kao svog clana iako je on hrvat(al nazalost ne HDZ i samim tim nije dobar iako je katolik)..
Mozemo mi da nastavimo da se pretvaramo da Komsic vecinski zastupa Hrvate, da je BiH od Une do Drine, da je nestala religija, da je 60% stanovnistva za unitarnu BiH, da je jos Clinton glavni frajer........ ali dokle??
Jednog dana opet cemo doci do toga da moramo mukotrpno uspostavljati povjerenje. Skandinavija nas svojom historijom moze dosta toga nauciti, pa cak i nas Bosance koji sve zivo znamo prije nego cujemo o cemu se prica
Kazes isto tako " hrvatima njihovo , nama nase i da se podjelimo ". A sta je to "Hrvatsko " ? Da li je to Gornji Vakuf ( oni kazu da jeste ) ? Da li je to Jajce ( oni kazu da jeste ) ? Da li je to citav Vitez ( oni kazu da jeste ) ? Da li je to Kakanj ( Lincoln Burrovs bi rekao da jeste barem dio opstine i sela ) ? Sta je tvoj plan ako se ne slazes sa njima ?
Sto se tvoji zahtjevi za " Boljitak Bosnjaka" poklapaju bas sa svim zahtjevima cetnika ? Sta to u tvojim zahtjevima vodi u bolji zivot vecine Bosnjaka a ne samo onih u i oko Avazovog tornja?
Kad se toliko pozivas na Skandinaviju pa nas malo bolje upoznaj kako je to tamo, koliko to Svedzana zagovara da je najbolje rjesenje da se Svedska podjeli i da je dovoljno to sto imaju oko Stokholma ? Koliko to Danaca kaze da je za danski najbolje da se podjeli izmedzu Svedske i Njemacke a njima je dovoljno ono oko Kopenhagena ? Ili slicno u Norveskoj , Finskoj , Islandu ? Obrazuj nas kad se vec pozivas na Skandinaviju i zagovaras njih kao primjer ?
Lijepo te pitam i nadam se odgovoru.