Bojite li se za sudbinu BiH?

Post Reply
kv99

#251 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by kv99 »

Lustracija! wrote:
_BaD_BoY wrote:
Zamislite, ali stvarno ZAMISLITE da se sutra svi bosanci probude a da im je iz glava , iz njihova okruzenja, iz pamcenja izbrisana vjera i religija ? Odstranite taj faktor iz bosanskog mozga i napisite oko cega bi se takvi bosanci svadjali, bez obzira kojem narodu pripadali. ? Zamislite , zamislite ? opasano se zamislite! ? sta bi nam ostalo na kraju da nas razdvaja ?
zamisljam..al gle cuda..isto bi sve bilo kao i danas..jer religija je jedan od faktora kojim se koriste nasi politicari..a ima ih jos mnogo..nije bitna religija koliko je bitan interes i money :D ja zaista ne poznajem ni jednog covjeka koji je glasao recimo za SDA zbog reisa il nekog hodze (bar u svojoj okolini) al znam ih hiljadu koji su glasali za SDP jer su dobili od 20 do 50 maraka..kako covjek da skonta koja je uloga religije ako hrvati ne priznaju komsica kao svog clana iako je on hrvat(al nazalost ne HDZ i samim tim nije dobar iako je katolik)..
Vic i jeste u tome sto na koncu konca ne trebamo mi bitrati predstavnike Hrvata. I znam da vam to zvuci ko jeres, Nas ne treba da zanima njihovo ni njih nase. Realnost je takva kakva je. Da se ne lazemo ovaj politicki sistem omogucio nam je to ali nam je zbog ove katastrofe od oredjenja zapravo mnogo vise uzeo. I kad se sve sabere i oduzme nije nicudi sto mnogi ovo stanje od Dejtona zovu ludacka kosulja
Mozemo mi da nastavimo da se pretvaramo da Komsic vecinski zastupa Hrvate, da je BiH od Une do Drine, da je nestala religija, da je 60% stanovnistva za unitarnu BiH, da je jos Clinton glavni frajer........ ali dokle??
Jednog dana opet cemo doci do toga da moramo mukotrpno uspostavljati povjerenje. Skandinavija nas svojom historijom moze dosta toga nauciti, pa cak i nas Bosance koji sve zivo znamo prije nego cujemo o cemu se prica
Kazes da te ne slusam ali kad te pitam kako bi ti te cetnicke zahtjeve i zelje prakticno sproveo u praksu...pojela maca jezik. Ponavljas vec u 100-om postu da je dovoljno da se podjelimo i bice sve super, rahat leci , rahat ustati, pa objasni malo. Pitao sam te sta planiras sa svim onim ljudima koji su se zadesli da zive tamo gdje takvi kao ti ne vide Bosnjacki entitet ( tj citava RS + Brcko+Gorazde+sve juzno od Prozora+ veliki dio Srednje Bosne). Lijepo sam te pitao nekoliko puta i odbijas da odogovoris .
Kazes isto tako " hrvatima njihovo , nama nase i da se podjelimo ". A sta je to "Hrvatsko " ? Da li je to Gornji Vakuf ( oni kazu da jeste ) ? Da li je to Jajce ( oni kazu da jeste ) ? Da li je to citav Vitez ( oni kazu da jeste ) ? Da li je to Kakanj ( Lincoln Burrovs bi rekao da jeste barem dio opstine i sela ) ? Sta je tvoj plan ako se ne slazes sa njima ?
Sto se tvoji zahtjevi za " Boljitak Bosnjaka" poklapaju bas sa svim zahtjevima cetnika ? Sta to u tvojim zahtjevima vodi u bolji zivot vecine Bosnjaka a ne samo onih u i oko Avazovog tornja?
Kad se toliko pozivas na Skandinaviju pa nas malo bolje upoznaj kako je to tamo, koliko to Svedzana zagovara da je najbolje rjesenje da se Svedska podjeli i da je dovoljno to sto imaju oko Stokholma ? Koliko to Danaca kaze da je za danski najbolje da se podjeli izmedzu Svedske i Njemacke a njima je dovoljno ono oko Kopenhagena ? Ili slicno u Norveskoj , Finskoj , Islandu ? Obrazuj nas kad se vec pozivas na Skandinaviju i zagovaras njih kao primjer ?
Lijepo te pitam i nadam se odgovoru.
zonbirile

#252 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by zonbirile »

@kv99
u Atini je riješena i sudbina Bosne i mnogih drugih stvari,nemoj da se brineš,opusti se.
kv99

#253 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by kv99 »

zonbirile wrote:@kv99
u Atini je riješena i sudbina Bosne i mnogih drugih stvari,nemoj da se brineš,opusti se.
"rjesavalo " se do sada i u Zenevi, Dejtonu, Atini, Becu, Istanbulu ,Beogradu, Berlinu, Ushuaia, po dvorcima i kafanama i opet nista nije rjeseno. Opet krkan pjeni, opet se kamenjari zale da im je malo svega, opet veliki "bosnjaci" zagovaraju kopiranje cetnika ...da se "rjesava" onako kako se to nekima zeli sve bi drugacije izgledalo ali nije izgleda tako lahko "rjesiti " .
zonbirile

#254 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by zonbirile »

kv99 wrote:
"rjesavalo " se do sada i u Zenevi, Dejtonu, Atini, Becu, Istanbulu ,Beogradu, Berlinu, Ushuaia, po dvorcima i kafanama i opet nista nije rjeseno. Opet krkan pjeni, opet se kamenjari zale da im je malo svega, opet veliki "bosnjaci" zagovaraju kopiranje cetnika ...da se "rjesava" onako kako se to nekima zeli sve bi drugacije izgledalo ali nije izgleda tako lahko "rjesiti " .
-----------------------------------------------------
prvo moraš promjeniti ton,jer galama nije odraz patriotizma nego neznanja.Bajden je došao izravno sa 54.sastanka Bildeberg grupe u Atini 14-17 maja 2009.Malo se raspitaj o grupi,biće ti jasnije da nemaš razloga da se brineš,ne mislim da češ biti rahat,ali sve je završeno,ovako,ili onako.
zonbirile

#255 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by zonbirile »

Lustracija! wrote:Tako je, BildeRberg grupe.
A u strukturi, samo nize, je i Miskovic od Srbije. Cisto za informaciju
------------------------------------------------
jebo R shvatili smo se ,a Mišković je možda izvođač,.ali čisto sumnjam,prvi je K.Bildt,pa možda Miško,Radonjak,Tihi-pohvaljen u maju.
kv99

#256 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by kv99 »

Lustracija! wrote:Tebi se prividjaju i cetnici i tornjevi.
A ako mislis da uopste nastavis pricat sa mnom onda zaboravi na stavljanje rijeci u usta. Mozda je to tvoj nacin da zavrsis, da ti kazes sta ja kazem, pa onda reci da je tako i da s epozdravimo. Nisam rekao da bi sve bilo super, ali da bi bio veliki/glavni korak naprijed - DA.
Rekao sam ti u najmanje 2 posta da nema izbjeglica, Ovo za izbjeglice ti se ne prividja nego namjerno istices (i to govori o tebi). A sad moram i ovo da ti kazem. Otac mi je iz Vecica ako si cuo, raspitaj se, u familiji imam vise izbjeglica nego onih sto nisu, invalida, svasta. Kod zeninih koja je takodje iz tog kraja jos vise. Nemoj meni ba,,,zgati o tome
Nema izbjeglica.
I nisam uopste govorio o konkretnoj formi podjele. Upravo zato sam i spominjao najocitije primjere kao npr Citluk ili Ljubuski. Ali neeee, ti opet Komsica povlacis, ostavi covjeka ako imas imalo casti. A kad izbjeglica nema onda ne treba niko ni da ih primi. Btw, bas sam bar par puta spomenuo da je sredisnja Bosna prirodno treba pripasti Bosnjacima, ne znam da li citas pazljivo odkad si podivljo i poceo se pljuvat okolo?
I generalno ako "oni kazu da njihovo" to nista samo po sebi ne mora da znaci. Isto kao kad Bpsnjaci kazu da je BiH od Une do Drine, Zato i sluze normalni pregovori,
Izmislio si i ovo kako zamisljam RS. Samo sam spomenuo kao primjer da neki krajevi (npr Gorazde, Trnovo to si tacno naveo) nemaju perspektivu u okviru bosnjackog suvereniteta, i to je tacno, nazalost. To je bio primjer sta je ocigledno.

Kad sve saberem dosta toga si mi prisio i izmislio, pa se zapitaj kako se s tobom moze pricat uopste.

Ovu Skandinaviju bolje zaboravi ako ces i nju izvrtati, Ne znam jel stvarno nisi shvatio na sta sam mislio ili se pravis? Oni ove granice koje imaju danas dobili su u jednom historijskom momentu kad su odlucili da im je dosta ratova i medjusobnog nadgornjavanja, i da konacno treba da se podjele, grubo receno etnicki. Danci su u to vrijeme analogija Bosnjacima. Norvezani i Svedjani Srbo-Hrvatima

Da mi je drago da se nerviras nasmijo bi ti se za ovo obrazovanje ali necu.

I evo po 101 put te pitam sta je tvoj prijedlog, ali preklinjem te samo da mi nemoj reci ovo sto se mantra zadnjih 15-ak godina? \Ova sadasnja pat pozicija u budaljasanju je izgleda najnbolje sto tebi pada na pamet koliko do sad mogu zakljucit
Penta citavog tvog zalaganja za podjelu je da ti zelis da Bosnjaci zive tamo gdje imaju fakticnu vlast tj svoj entitet pa cemu je onda poenta entiteta i ekskluzivnog prava da tu zive i imaju vlast ako imas veliki dio Bosnjaka koji ne bi zivio tu ? Znaci imas istu situaciju kao i sada gdje su bosnjaci vecina samo je razlika da tamo gdje nisu u "svom " entitetu imaju jos i goru situaciju . Sjecas li se kad vec imas oca iz Vecica kako je bilo tamo od 1995-2000 kad nije uopste ni formalno postojalo nesto sto podsjeca na BIh tamo ? Kad su mogli da se otvoreno hvale kako su ubijali, protjeravali i da znaju da ih srpska policija, srpska vlast nikad nece zbog toga hapsiti i suditi ? Sada ma kako malo opet imas mogucnost da neki od njih uhapsi SIPA i sudi Drzavno Tuzilastvo, osjecaju strah. Pristajanjem na podjelu ostavljas na milost i nemilost sve one Vecicane koji su se tamo vratili u jos goroj situciju nego od 1995-2000. Ostavljas ih u situaciji gdje ces cetniku staviti do znanja da se genicid isplati ne samo jer ce mu MZ to dopustiti vec sto ce mu veliki "Bosnjaci " to aminovati....a zasto ? Da bi ti mogao u Kaknju da imas svoj "Bosnjakistan"? Zagovaras podjelu jer je to "bolje" za Bosnjake a bas te Bosnjake kojima bi trebalo da bude bolje ostavljas na cjedilu ? Cetnici zagovaraju entitet jer im je cilj "svi Srbi ujednoj drzavi/entitetu" i zato su i natjerali sve one iz Krajine , okoline Sarajeva da se isele iz svojih kuca i domova jer po njima to vise ne zanima i da im je bolje u Kalinoviku nego u Sarajevu. A po tebi ti Bosnjaci treba da ostanu tamo gdje jesu samo u jos goroj situaciji ? I ne samo to vec da se cetnicima preda i Gorazde i Brcko ? Jer tamo nema "perspektive" a i Kaknju imaju ? Pa kad nema tamo lijepo sam te pitao koliko to onda Bosnjaka , necemo ih zvati izbjeglicama vec kusurom u tvome placanju za tvoj bolji zivot, namjeravas da primis kod sebe u Kakanj, svoju kucu, stan m skolu gdje ti idu djeca, da im dadnes svoje licno zemljiste za kuce ako nemaju perspektive u Gorazdu vec u Kaknju ?
Kazes treba se "dogovoriti" sa Hrvatima pa svakom svoje . Kazem ti lijepo da oni vjeruju da je npr Gornji Vakuf , Jajce, Vitez, dio opstina Kaknja, Varesa, citava Hercegovina sa Stocem , Bunom, citav Mostar "Hrvatski" ...i sta je tvoj plan ? Kako ces se ti tu dogovoriti ? Sto se ne zelis "dogovoriti" sa cetnicima kad kazu da je "Srebrenica, kozarac, Janja, Zvornik, Doboj Srpsko " ? Kako se to zalazes da se "dogovoris" sa Hrvatima da to sto zele nije "njihovo " a Srbima dajes sve sto zele ...i zasto ? Zato ti i kazem da sam vec vidio toliko trolova da znam da ih prepoznam, nema veze da li si iz Vecica ili iz Laktasa, podrzavas i potices cetnicku politiku. Ako se vec zalazes za podjelu otidzi u Vecice, osnuj porodicu tamo , napravi kucu pa tamo reci da to zelis. Najlakse je tudzim **'gloginje mlatiti i traziti srecu preko tudzih ledza.
A kako sam shvatio tvoje vidzenje Skandinavskog rjesenja je " napravimo genocid, masovna ubistva pa se onda mozemo dogovoriti " ? Jarane nije to skandinavski vec cetnicki model i onda se pitas sto kazem da si obican trol i cetnicki agitator bio ti otac iz Vecica ili Laktas?
kv99

#257 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by kv99 »

zonbirile wrote:
kv99 wrote:
-----------------------------------------------------
prvo moraš promjeniti ton,jer galama nije odraz patriotizma nego neznanja.Bajden je došao izravno sa 54.sastanka Bildeberg grupe u Atini 14-17 maja 2009.Malo se raspitaj o grupi,biće ti jasnije da nemaš razloga da se brineš,ne mislim da češ biti rahat,ali sve je završeno,ovako,ili onako.
Gdje si vidio u mom postu da galamim ? Neko ko ima nekoliko hiljada postova bi trebao da zna da je izraz galame na forumima velika slova, usklicnik i sl .
A za te grupe i konspiracione teorije mozes stati u istu grupu sa SANU za koju je sve kriv Vatikan, desno orijentisane za koje su sve krivi bili komunisti a sada Islam, "vehabije" za koje je veci problem parada pedera u sarajevu nego skup cetnika na Manjaci itd-itd. Kazem ti : da je do tih skupova i "rjesenja" ne bi trebao da zagovars apatiju i " sve je rjeseno" jer bi imao ono sto zelis vec prije stotinjak godina a ne od 1991. "Rjesenja" je bilo ali nikako da "rijese " zato se ne brini i ne paranoisi puno , nije dobro za tako obrazovanog i naprednog velegradzanina da se za time zamaras jer ako je vec "rjeseno " sto ces onda na podforumu "politika" ? Samo se zavali i cekaj da se ispuni to sto je "rjeseno " i bice sve kako ti zelis .
veljaca

#258 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by veljaca »

lustracija!, zonbirile, kv99 - mescini da vi ne znate sta je Bosna i Heregovina i sta su bosanci i hercegovci. Sve mi se mescini ......da vi to ne znate ......
Na zalost .....

:bih:
HAVANA

#259 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by HAVANA »

_BaD_BoY wrote:
Zamislite, ali stvarno ZAMISLITE da se sutra svi bosanci probude a da im je iz glava , iz njihova okruzenja, iz pamcenja izbrisana vjera i religija ? Odstranite taj faktor iz bosanskog mozga i napisite oko cega bi se takvi bosanci svadjali, bez obzira kojem narodu pripadali. ? Zamislite , zamislite ? opasano se zamislite! ? sta bi nam ostalo na kraju da nas razdvaja ?
ja zaista ne poznajem ni jednog covjeka koji je glasao recimo za SDA zbog reisa il nekog hodze (bar u svojoj okolini) al znam ih hiljadu koji su glasali za SDP jer su dobili od 20 do 50 maraka.. ..

:shock: :lol:
Agic Nurija

#260 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by Agic Nurija »

Macak U Cizmama wrote:Zamislite, ali stvarno ZAMISLITE da se sutra svi bosanci probude a da im je iz glava , iz njihova okruzenja, iz pamcenja izbrisana vjera i religija ? Odstranite taj faktor iz bosanskog mozga i napisite oko cega bi se takvi bosanci svadjali, bez obzira kojem narodu pripadali. ? Zamislite , zamislite ? opasano se zamislite! ? sta bi nam ostalo na kraju da nas razdvaja ?
Razdvojili bi nas slijedeći okupatori, koji bi nas u roku od 24 sata podijelili na "prave nevjernike" i "krive nevjernike", u novom dajtonu, koji bi se ovaj put održao u Podgorici, a ako bi nam se zemlja i dalje zvala behacija, bili bi (i dalje) podijeljeni na prave bosanske Bosance i krive (bosanske hercegovce).
Objasniti "Bošnji" njegov istinski, ovosvjetski problem jednostavno nije, ni teoretski moguće, zašto?
Taj čovjekoliki politički dinosaurus još uvijek vjeruje kako je vrhovni sud Na Nebu, njegova, bosanska domovina u Podneblju, a na Zemlji borave samo oni LJUDI, koji čekaju u redu da budu pozvani pred VRHOVNI SUD, negdje, tamo negdje, daleko, visoko, ne zna se tačno, ali u svakom slućaju nije kod NAS i NAS se to ne tiče....
Agic Nurija

#261 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by Agic Nurija »

_BaD_BoY wrote:
zamisljam..al gle cuda..isto bi sve bilo kao i danas..jer religija je jedan od faktora kojim se koriste nasi politicari..a ima ih jos mnogo..nije bitna religija koliko je bitan interes i money :D ja zaista ne poznajem ni jednog covjeka koji je glasao recimo za SDA zbog reisa il nekog hodze (bar u svojoj okolini) al znam ih hiljadu koji su glasali za SDP jer su dobili od 20 do 50 maraka..kako covjek da skonta koja je uloga religije ako hrvati ne priznaju komsica kao svog clana iako je on hrvat(al nazalost ne HDZ i samim tim nije dobar iako je katolik)..
.....kao i za vrijeme austrougarskog vakta, kada su "vlaški knezovi po Bosni" dobivali "naredbe i ćese iz Beograda", da svakom ko se u popisu stanovništva "BiH-provincije" upiše kao Srbin, isplate po jedan dukat, jedino se ne zna da li je zlato bilo tursko il bosansko, ali je sigurno bilo opljačkano.....
Agic Nurija

#262 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by Agic Nurija »

Lustracija! wrote:.....Cajnice/Pljevlja/Priboj/Rudo, Trebinje/Igalo/Konavli, Grahovo/Knin, Neum/Metkovic, Dvor/Krupa/Kostajnice, Kladusa/Glina....nista mi nije jasno
Šta ti nije jasno?
Da je Bosna (Kotromanića država) u stvari jedan etnički i jedan govorni prostor od Bugarske do Slovenije i od Mađarske do Jadrana (Albanije) i da se taj prostor, mimo saglasnosti "stanovništva antičke Ilirije" u stvari i podijelio na Drini, davno, na Istočno Rimsko i Zapadno Rimsko...samo Rimljani nisu znali da će neki muslimanski Osman usniti pod šatorom u nekoj anadolskoj vukojebini, kako mu je s Neba naređeno da pređe Drinu i da u Bosni posije sjeme budućeg "evropskog razdora", koji je počeo oko diobe po istočnom bogu u carigradu i završiće tako, oko diobe po zapadnom bogu u parizu, čijeg su sina razapeli sami Rimljani na drvenoj spravi za mučenje "spartakusa", govori političkih buntovnika. Zar Švajcarski sindrom ne govori dovoljno jasno o tome, zašto se Bosna ne može izbrisati sa evropske zemljopisno-državne, to jeste geopolitičke karte!? Iako je protektorat od Porfirogeneta na ovamo!
1gorstak

#263 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by 1gorstak »

Lustracija! wrote:gorstak,

Ja sam ti fino reko sta mislim, Ti si jedan iz plejade Bosanaca koji zabija glavu u pijesak. Fino sam i tebe i ovog kv99 pito sta biste vi uradili i imate li vi kakv prijedlog. Ti si reko kantoni da ojacaju i tako to, po meni isto ko i ranije.
Ti si kao i oni koji bi da organizuju referendum o otcjepljenju, a ne smiju, pa bi da to neko drugi uradi umjesto njih. Hajde ovako, napravi kartu tog Bosnjakistana i idi od stranke do stranke pro-bosanskog fronta pa vidi koja ce prihvatiti tvoju ideju. Kada zavrsis, dodji ovdje i reci nam sta su ti rekli.

Trebas se javno angazovati, trebas osnovati politicki pokret ili stranku, jer te tvoje ideje niko iz postojecih politickih krugova nece dirati ni dva metra dugim stapom. Objasni ljudima za sta se zalazes i vidjecemo kako ces objasniti ko i gdje treba izgubiti status konstitutivnog naroda da bi tebi u Kaknju bilo lijepo.

Moze ?

Nema niti jedne stranke koja bi podrzala tvoj prijedlog, drzavne agencije se formiraju desno i lijevo (cime se jaca BiH) a ti meni kazes da zabijam glavu u pijesak ? Angazuj se politicki pa ces vidjeti da ste vi koji zelite nestanak BiH u totalnoj defanzivi, s jako malo politickog manevarskog prostora i bez aparata sile. Da sam pobornik nestanka BiH, bio bih izuzetno deprimiran odnosom snaga na terenu :)
zonbirile

#264 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by zonbirile »

vkv99
nije galama samo velika slova,malo si bukva-lan.A što se tiče te grupe,pa i prije su slične grupe riješavala Berlinskim kongresom,WW 1,WW2,Tito,Alija i konačno danas.Znaš i predgrađe većeg grada došlo na red.Ti ne vidiš kontinuitet u događanjima,blago se tebi,ali što reće narod,junače da ti se nije govno napelo,a ti misliš srce junačko.A Bajdena budale,gdje banu ovde,ovde nema šta tražiti dok je vakih kao ti.
kv99

#265 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by kv99 »

zonbirile wrote:vkv99
nije galama samo velika slova,malo si bukva-lan.A što se tiče te grupe,pa i prije su slične grupe riješavala Berlinskim kongresom,WW 1,WW2,Tito,Alija i konačno danas.Znaš i predgrađe većeg grada došlo na red.Ti ne vidiš kontinuitet u događanjima,blago se tebi,ali što reće narod,junače da ti se nije govno napelo,a ti misliš srce junačko.A Bajdena budale,gdje banu ovde,ovde nema šta tražiti dok je vakih kao ti.

Vrijedzaj ti vrijedzaj velikogradzane ( podsjecas me kad Mujo vidi crnca pa se pita : "Kakvi su im Cigani kad je ovaj ovako crn", pa se i ja pitam kakvi su ostali ako se "inteligencija" ovako ponasa :wink: ).
I sta kazes, sve je "rjeseno" ? Pa dobro onda kad si tako siguran sta ces ovdje na forumu ? Ako to "rjesenje" prozeljkujes znaci bice kako ti hoces , tvoje je samo da se izvalis i uzivas. Ako to "rjesenje" ne prizeljkujes onda se iseli ako si siguran da ce se to dogoditi. Novi Zeland , Kanada traze perspektivne i dobro obrazovane pa za takve kao ti nece biti problema da izbjegnu "rjesenje" ako ti ne odgovara pa pozuri jer po tebi je to vec sve "rjeseno ".

P. S Kazu da se cak od dragog Boga moze ocekivati pomoc tek kad ti licno dadnes sve od sebe da sebi pomognes ili promjenis situaciju pa ako trebas da prvo sam nesto uradis da bi mogao da ocekujes pomoc od Boga kako ces ocekivati da ce neki drugi insan da za tebe rijesi situaciju ako se skroz predas mentalno i fizicki i ne radis nista da bi tebi i drugima bilo bolje vec zagovaras apatiju i beznadze ? Kazu isto da je znak slabica da nista ne rade vec se samo nadaju da ce neko drugi za njih da sve rijesi.
portal01

#266 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by portal01 »

kv99 wrote:

Vrijedzaj ti vrijedzaj velikogradzane ( podsjecas me kad Mujo vidi crnca pa se pita : "Kakvi su im Cigani kad je ovaj ovako crn", pa se i ja pitam kakvi su ostali ako se "inteligencija" ovako ponasa :wink: ).
I sta kazes, sve je "rjeseno" ? Pa dobro onda kad si tako siguran sta ces ovdje na forumu ? Ako to "rjesenje" prozeljkujes znaci bice kako ti hoces , tvoje je samo da se izvalis i uzivas. Ako to "rjesenje" ne prizeljkujes onda se iseli ako si siguran da ce se to dogoditi. Novi Zeland , Kanada traze perspektivne i dobro obrazovane pa za takve kao ti nece biti problema da izbjegnu "rjesenje" ako ti ne odgovara pa pozuri jer po tebi je to vec sve "rjeseno ".

P. S Kazu da se cak od dragog Boga moze ocekivati pomoc tek kad ti licno dadnes sve od sebe da sebi pomognes ili promjenis situaciju pa ako trebas da prvo sam nesto uradis da bi mogao da ocekujes pomoc od Boga kako ces ocekivati da ce neki drugi insan da za tebe rijesi situaciju ako se skroz predas mentalno i fizicki i ne radis nista da bi tebi i drugima bilo bolje vec zagovaras apatiju i beznadze ? Kazu isto da je znak slabica da nista ne rade vec se samo nadaju da ce neko drugi za njih da sve rijesi.

Da to je istina ... vecina bosnjaka od 1995 da se RS sama ukine i da BiH postane drzava kakvu bosnjacki kvazi politicari zagovaraju u javnosti a nista ne rade da bi ista to i postala

Konretan ti je primjer bosanska dijaspora koja ceka, da neko ukine rs, da im neko popravi kuci, da im neko da posao, da ih neko zasitit
raja .. nije ovo 1945
osa

#267 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by osa »

portal01 wrote:
kv99 wrote:

Da to je istina ... vecina bosnjaka od 1995 da se RS sama ukine i da BiH postane drzava kakvu bosnjacki kvazi politicari zagovaraju u javnosti a nista ne rade da bi ista to i postala

Konretan ti je primjer bosanska dijaspora koja ceka, da neko ukine rs, da im neko popravi kuci, da im neko da posao, da ih neko zasitit
raja .. nije ovo 1945
baš si našao pravu godinu za sliku "kad se nešto davalo", tada se uzimalo i bogami dobrano rintalo na obnovi, nitko ništa nije dobio, osim par članova partije, ali to je bila manjina.
portal01

#268 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by portal01 »

osa wrote:

baš si našao pravu godinu za sliku "kad se nešto davalo", tada se uzimalo i bogami dobrano rintalo na obnovi, nitko ništa nije dobio, osim par članova partije, ali to je bila manjina.

1945 je povratak bio kakav takav.. narocito na selo .. ljudi su obnavljali svojim rukama koliko su imali i koliko su znali
danas to nije slucaj

nisi dobro protumacio moje vezivanje za tu godinu
osa

#269 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by osa »

portal01 wrote:
osa wrote:

1945 je povratak bio kakav takav.. narocito na selo .. ljudi su obnavljali svojim rukama koliko su imali i koliko su znali
danas to nije slucaj

šala s moje strane, međutim, nemoguća je takva usporedba, jer 45. nije niti bilo drugih opcija, da se moglo na zapad, mnogi bi otišli.
portal01

#270 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by portal01 »

osa wrote:
portal01 wrote:
osa wrote:

danas to nije slucaj

šala s moje strane, međutim, nemoguća je takva usporedba, jer 45. nije niti bilo drugih opcija, da se moglo na zapad, mnogi bi otišli.
svejdno sta su mogli bitno je da su ono sto su popravili i uradili.. radili samo bez icije pomoci
nosara

#271 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by nosara »

45'. se masovno islo na zapad... Gomila ljudskog otpada je te godine pobjegla od narodnog suda i pravedne kazne...

Ponesto smo i dohvatili, neke prije, neke kasnije, a neki su prezivjeli u misjim rupama... :D

Toliko o '45....
osa

#272 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by osa »

nosara wrote:45'. se masovno islo na zapad... Gomila ljudskog otpada je te godine pobjegla od narodnog suda i pravedne kazne...

Ponesto smo i dohvatili, neke prije, neke kasnije, a neki su prezivjeli u misjim rupama... :D

Toliko o '45....
kako to misliš "dohvatili", da li se to kitiš tuđim perjem.
kv99

#273 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by kv99 »

portal01 wrote:
kv99 wrote:

raja .. nije ovo 1945
Pa zar cekas da ti dijaspora nesto uradi sto ti neces i ne smijes i da su krivci za sve ovo sto se desava jer se ne vracaju u rs i rjesenje ti je ....da se bas oni koji su se vratili ostave na cjedilu ...i ne samo to vec da se cetnicima preda Brcko :? Ili prevedeno ako si se vratio odakle si protjeran ne valja, ako se nisi vratio ne valja. Pa sta valja, da se svi pocnemo ponasati kao Fikret Abdic ? Hajde malo ponovi taj kurs sto ste isli o trolovanju tema pa se vrati kad budes malo bolji .
Last edited by kv99 on 01/12/2009 15:17, edited 1 time in total.
kv99

#274 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by kv99 »

osa wrote:
nosara wrote:45'. se masovno islo na zapad... Gomila ljudskog otpada je te godine pobjegla od narodnog suda i pravedne kazne...

Toliko o '45....
kako to misliš "dohvatili", da li se to kitiš tuđim perjem.

Ma to ona sigurno misli na one koje je dr krivousti ili tada poznat kao " Titin general" mlatio po Blajburgu.
Macak U Cizmama

#275 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?

Post by Macak U Cizmama »

Za sudbinu Bosne treba biti zabrinut! Pola njene teritorije pripada SPC koja RS smatra djelom drzave Srbije zbog karaktera same SPC koja se za drzavu veze fizickim granicama. Jednu cetvrtinu teritorije drzi IZ i Ceric uz pomoc poltronskih partija, a zna se da Islam ne priznaje ni naciju ni drzavu i da su tu nastanjeni samo privremeno kao gosti. Taj dio Bosne treba da postane istureno odjeljenje Saudijske Arabije u Evropi, a Ceric prvi evropski kalif.Druga cetvrtina je pod nazorom Vatikana koji preko bosanskih hrvata cuva kapiju Evrope od muslimanske invazije. I ne samo muslimanske vec i od pravoslavne koja je formiranjem RS presla liniju JALTE, presla na drugu stranu Drine. Pravoslavlje je cekalo na ovaj potez skoro 1000 g. i sad im je to uspjelo zahvaljujuci izdaji u muslimanskim redovima, prvenstveno Aliji izetbegovicu &CO.
Kod ovih gore nabrojanih ima svega a najmanje Bosne i zato treba biti zabrinut, vrlo zabrinut. Korak ka rasulu je vec ucinjen stvaranjem vjerskih torova kroz entitete i kantone od nekad jedinstvene bosanske teritorije od Save do mora, od Drine do Une.
Post Reply