portal01 wrote:Bosnolog wrote:
Ostaje nam da se ceramo sto bi rekli po naski

,bum vidjeli ,...a vi sanjaj te vaskolike snove samo se bojim da se nece ostvariti a za iste trebaju dobra muska uda,........
nek sanja ko hoce... neko ono sto BiH nikad nije bila a to je nezavisna, suverena demokratska multietnicka drzava..
a neki cijepanje meni svejedno ....
meni je radit i zivjet u ovom gradu ... pa kako god
BiH je ostalprezivjela i nadzivjela sve njene zlotvore i rusitelje kao i izdajnike,a ista ce ostati i prezivjeti ova turbolentna vremana zahvaljujuci iskljucivo onima koji nece dozvoliti njen nestanak bez obzira na cijenu odbrane iste.Zivot je najveca cijena koju covjek moze dati za svoju domovinu ili poginuti ruseci istu za interes komsijskih zemalja ciji dio htjese ali i danas zele biti, ali eto ne uspjedose kada su imali mnogo vece izglede da nas bioloski istrijebe i BiH rasture,kada smo bili goloruki zateceni i nespremni planski napadnuti 90 tih,... a danas je odnos snaga u koris BiH najmanje tri puta bolji u odnosu na 92, u sredstvima a da ne govorimo u ljudstvu i odbrambenom moralu ,.

[/quote]
Ne kazem ja da BiH nece prezivjeti nego nikad nece postati normalna drzava ...
I danas nije omjer snaga bolji nego prije rata prije rata srbi nisu imali svoj parlament, svoju vladu, svoju policiju, svoje skole, itd...
BiH nije ratuerana ali je duboka unutrasnja podjela koja ima tendenciju rasta ... a kulminirat ce stvaranjem treceg entiteta prje ili kasnije ...
Oni koji su dali zivote braneci ovu zemlju su uistinu mislisli i vjerovali da se bore za nju ... sto se ispistavila da nije tacno
pogledaj odnos vlasti danas prema BiH, pogledaj aparthejd koji se provodi u BiH, pogledaj to da je donedavno u Predjsednistvu Bih sjedio ratni zlocinac,
pogledaj da zlocinci imaju veca prava od zrtve u ovoj drzavi[/quote]
Slazem se sa tvojom konstatacijom da su branioci biH ponizeni,zapostavljeni i njihova djela gurnuta po strani od izdajnickog smeca i mider debila koji su vece zlo od neprijatelja BiH zbog svega sto su icinili protiv BiH pa i pdnosa prama junacima koji su odbranili i spasili Bih da bi je danas isti ti zohari pljackali,rasturali i sa njom trgovali ali znaj da ce mnogo od njih okupirati sarajevske bandere sa glavom prema zemlji kada se bude rjesava sudbina odbrane i opstanka BiH drzave.Oni ce biti ti koji ce prvi platiti cjenu jer izdajnici su uvijek gori neprijatelji od otvorenih neprijatelja BIH a gradani,patriote kao i borci koji su branili BiH znaju jako dobro ko su,.....
To sto imaju u genocidnoj danas u Dabicevom genocidnom rajhu je zahvaljujuci MZ i Deytnskom spasvanju od bosanske oluje ,ti isti su ostali u BiH a ratovali protiv BiH,jer nisu dobili ono za sto su pokrenuli rat 92 a to je Srboslavija sa BiH u njoj ili vaci njen dio po dogovoru iz Karadordeva, Imali su oni mnogo vise u vrijeme rata i nakon istog,svi smo svjedoci onog sto su imali 95 i sto su morali dati vremenom i jos ce davati i jacati drzavu jer je to nezaustiv proces odrzive drzave,sve drugo vodi konfliktu .
Genocidna tvorevina je neodrziva i ista ce dozivjeti samounistenje,njen nestanak ce biti duze krepavanje uz generacijsko svjedocenje ili ce se desiti mnogo brze sto je realnija vjerovatnoca jer svaki novi dan BiH cini ih vise nervoznim i frustriranim a sto sami potvrduju.Svijet se se ne vidi najbolje u crno-bijeloj slici ako ti sto znaci.Vrijeme je najbolji svjedog svega pa i nase BH sudbine koju ce vremensko razdoblje oblikovati po ljudskim i jedinim odrzivim zakonima,svaki drugi je privremena i neodrziva kategorija.Oni koji su nestrpljivi i megalomani obicno zaslijepljeni svojom silom i oholoscu ispusu zbog svoje bahatosti i vremenskih uticaja i snage opstanaka onih kojima je to jedini izlaz a to je i najaca snaga i najaci argumenti moje teorije koja se potvrdila kao najbolji garant mojuh predvidanja..nadam se da si procitao izmedu redova ako ne onda nastavi trcati u krug i on ima svoju putanju u kojoj mozda stignes samog sebe,......