Bogomolja ili tvornica pitanje je sada???

Za koju ste opciju???

Poll ended at 13/09/2007 00:55

Izgraditi tvornicu/fabriku?
39
89%
Izgraditi bogomolju[crkvu, dzamiju, katedralu, sinagogu...]
5
11%

Total votes: 44

StLouis

#1 Bogomolja ili tvornica pitanje je sada???

Post by StLouis »

Za koju ste opciju?
cyprus

Post by cyprus »

Pa tvornice zagađuju okolinu. :D :D
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

:?

Ko, kako, sta, gdje, cime...

:? :? :?

Malo nejasno formulisano.
StLouis

Post by StLouis »

cyprus wrote:Pa tvornice zagađuju okolinu. :D :D
there you go :D
StLouis

Post by StLouis »

nezeljeni nadimak wrote::?

sve je jasno; ko, s cim, bogomolja

gdje, s kim; tvornica :D
nezeljeni nadimak

StLouis wrote:
nezeljeni nadimak wrote::?

sve je jasno; ko, s cim, bogomolja

gdje, s kim; tvornica :D
E jebi ga :D

Jel to neka ideja za biznis u pitanju, pa hoces da vidis sta je isplativija investicija? :D

Ma u sta god ulozis pare, neces pogrijesiti, samo ti je mozda bolja ova druga opcija, jer profit mozes dalje investirati i na onom svijetu :D

I ovo je za podforum "ekonomija" :oops: :D
StLouis

Post by StLouis »

saltamo se na ekonomiju :D moderatoreeeee :lol: pa, zaboga, imamo mi potencijala za drvengradice u BiH - slicnost ili sta?? :D
nezeljeni nadimak

StLouis wrote:saltamo se na ekonomiju :D moderatoreeeee :lol: pa, zaboga, imamo mi potencijala za drvengradice u BiH - slicnost ili sta?? :D
Nego, ako se odlucis za bogomolju, obavezno stavi u dodatnu djelatnost i pogrebne usluge :D Tu su pare, ma kakve fabrike! Jos pokupis kavog popa ili hodzu s biroa za zaposljavanje... Prava stvar, dobro djelo, dobra lova, a mozes racunati i na inostrano trziste, tacnije trziste na onom svijetu :D
StLouis

Post by StLouis »

nezeljeni nadimak wrote:
StLouis wrote:saltamo se na ekonomiju :D moderatoreeeee :lol: pa, zaboga, imamo mi potencijala za drvengradice u BiH - slicnost ili sta?? :D
Nego, ako se odlucis za bogomolju, obavezno stavi u dodatnu djelatnost i pogrebne usluge :D Tu su pare, ma kakve fabrike! Jos pokupis kavog popa ili hodzu s biroa za zaposljavanje... Prava stvar, dobro djelo, dobra lova, a mozes racunati i na inostrano trziste, tacnije trziste na onom svijetu :D
mislis reci, halal bizMmis :D
nezeljeni nadimak

StLouis wrote:
nezeljeni nadimak wrote:
mislis reci, halal bizMmis :D

E za to ces morat uloziti dodatne napore i dodatnu lovu, pa tek onda da ti efendija Ceric uruci certifikat :D
StLouis

Post by StLouis »

ja volim certifikate, pogotovo one s blagoslovom :D
nezeljeni nadimak

StLouis wrote:ja volim certifikate, pogotovo one s blagoslovom :D
Onda ti je najbolje da se obratis njima

http://www.halal.ba/

To bi bio odlican poslovni potez, sve s blagoslovom :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

provjeri svoj biznis plan .... ako ti za to treba forumska anketa ... a ne shvatas povrat investicije... onda ... se bas neces dobro provesti :)
ni na ovom ni na onom svijetu ;)
StLouis

Post by StLouis »

Sarafcina wrote:provjeri svoj biznis plan .... ako ti za to treba forumska anketa ... a ne shvatas povrat investicije... onda ... se bas neces dobro provesti :)
dakle, bogomolja... :zjev: nista od tvornice plasticnih vrecica :D
guest916

Post by guest916 »

Koliko sam mogao da vidim u BiH nicu crkve i dzamije kao pecurke a fabrike su pokradene, neke jos uvijek napustene a one koje rade mnoge su u sumnjivim rukama.
Dok smo trunuli u rovovima i borili se za ''cjelovitu, nezavisnu...itd'' drugi su se bavili privatizacijom, podjelom i profiterstvom. Sada samo obiljezavaju svoje vjerskim objektima i mazu narodu oci.
Znajte da dokle god vjerski objekat je veci prioritet od tvornica da podjela teritorije nase siromasne zemlje nije zavrsena.
Sta da se radi...
nezeljeni nadimak

guest916 wrote: Sta da se radi...
Predlazem otvoriti fabrike svete vode, zaposliti sve nezaposlene i svetu vodu izvoziti na inostrano trziste :oops: :D
StLouis

Post by StLouis »

nezeljeni nadimak wrote:
Predlazem otvoriti fabrike svete vode, zaposliti sve nezaposlene i svetu vodu izvoziti na inostrano trziste :oops: :D
vjeruj mi, ovo bi upalilo :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Sta ce nam fabrike kada imamo Kineze :D
StLouis

Post by StLouis »

hajde, glasajte za bogomolje da se nebi osramotili :D 8:0 ajme, svi bi nesto radili, prckali :D
nezeljeni nadimak

StLouis wrote:
nezeljeni nadimak wrote:
vjeruj mi, ovo bi upalilo :D
Smanjili bi uveliko i nezaposlenost tako sto bi svu u ratu i nakon rata iskolovanu popadiju i hodzadiju pokupili s biroa za zaposljavanje i zaposlili u fabrike da blagosiljaju i osvestavaju vodu. Sve po standardima i propisima EU :D

BiH kao nova Kina na trzistu sakralnih proizvoda :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

StLouis wrote:
Sarafcina wrote:provjeri svoj biznis plan .... ako ti za to treba forumska anketa ... a ne shvatas povrat investicije... onda ... se bas neces dobro provesti :)
dakle, bogomolja... :zjev: nista od tvornice plasticnih vrecica :D

pa necu se ja po forumu ispovjedati u sta ulazem svoje pare :)
artzy

Post by artzy »

StLouis wrote:hajde, glasajte za bogomolje da se nebi osramotili :D 8:0 ajme, svi bi nesto radili, prckali :D
pa da dodju sve bogomoljke i bogomoljci...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

artzy wrote:
StLouis wrote:hajde, glasajte za bogomolje da se nebi osramotili :D 8:0 ajme, svi bi nesto radili, prckali :D
pa da dodju sve bogomoljke i bogomoljci...
Sto je tebe krenulo s ovim temama :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Niti je do mene koji dajem odgovor, niti do tebe koji isto činiš to... , a najmanje je do čovjeka koji je postavio temu.... to je koncept.... taldžija koji prave od raje masu koja vjeruje i očekuje neki bolji život tamo negdje gore... negdje tamo poslije života.... ali ta masa nikako da skonta da je život sada i ovdje... upravo sada a ne za nekih tamo godina kad ih ne bude više.... ja hoću da živim sada i glasao sam za tvornice, fabrike... produktivnost a ne slijepilo...

Nek me shvati kako ko hoće... ali činjenica je da od poslije rata (agresije) 90% vjerskih objekata napravljenih (ne obnovljenim) njih oko 70% nema potrebne dozvole... građevinku i urbanističku dozvolu... ali zato imaju prešutni amanet od stranke koja vodi na tom području....

Nek nas pozivaju na strpljenje, kokuzluk i sabur dok oni kradu i šakom i kapom...... alal im vjera....
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 13:41, edited 1 time in total.
Post Reply