Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mujko wrote:Za Amerkance su isti neprijatelji kako Mudzahedini tako i Cetnici i Ustase.Jedinstvenom BiH kreiranom od strane Zapada se otklanjaju ekstremisti iz svih redova naroda BiH. A Bosanski Srbi su u tezem polozaju zato sto odbijaju mogucnost postojanja BiH.
nadaj se
mi se smijemo Dodiku, a doci ce nam glave nije on lud nego mi sto ga ne smaknemo po kratkom postupku ovaj shilling / pfenning nikada to nece uraditi
Mujko wrote:Za Amerkance su isti neprijatelji kako Mudzahedini tako i Cetnici i Ustase.Jedinstvenom BiH kreiranom od strane Zapada se otklanjaju ekstremisti iz svih redova naroda BiH. A Bosanski Srbi su u tezem polozaju zato sto odbijaju mogucnost postojanja BiH.
nadaj se
mi se smijemo Dodiku, a doci ce nam glave nije on lud nego mi sto ga ne smaknemo po kratkom postupku ovaj shilling / pfenning nikada to nece uraditi
Ja mislio Dodik bulazni kad prica da se boji dolaziti u sarajevo radi moguceg
atentata na njega.
Terapijo... glupost koja iz usta izadje nemoguce je strpati nazad.
terapija wrote:mi se smijemo Dodiku, a doci ce nam glave nije on lud nego mi sto ga ne smaknemo po kratkom postupku ovaj shilling / pfenning nikada to nece uraditi
Velikosrpstvo vise nema potencijal da ugrozi teritorijalni integritet drzave, a to sto skici i koprca se, ne znaci da predstavlja prijetnju. Odnosno, nema potrebe za likvidacijama.
kucuk wrote:Vi se salite, a ja mislim da bi svaki jaci potres u medjunarodnim odnosima, mogli mi prvi da platimo.
Do tada spavajte mirno i salite se.
Hashime, oni se ne shale
Samo sto ne govore da prizivajuci novi rat, ustvari vide sansu da se ispale iz BiH (jer ti uglavnom i zele rat), a oni koji ne bi nigdje isli iz BiH, oni niti zele rat niti bi ikada vise ratovali (osim za svoje ukucane i svoju kucu)....previse su se oni lazi i laznih obecanja naslusali, a da bi opet dozvolili sebi da ispadnu majmuni pred sobom i istorijom...
pa za sta smo se to borili u ovom posljednjem ako ne za dom i porodicu mislis da su ljudi ginuli za "demokratiju"
Pa zato i kazem.....i vidi "sta je nama nasa borba dala"
A ko ti to sad' napada na kucu i ukucane?
Lucy01 wrote:
Hashime, oni se ne shale
Samo sto ne govore da prizivajuci novi rat, ustvari vide sansu da se ispale iz BiH (jer ti uglavnom i zele rat), a oni koji ne bi nigdje isli iz BiH, oni niti zele rat niti bi ikada vise ratovali (osim za svoje ukucane i svoju kucu)....previse su se oni lazi i laznih obecanja naslusali, a da bi opet dozvolili sebi da ispadnu majmuni pred sobom i istorijom...
pa za sta smo se to borili u ovom posljednjem ako ne za dom i porodicu mislis da su ljudi ginuli za "demokratiju"
Pa zato i kazem.....i vidi "sta je nama nasa borba dala"
A ko ti to sad' napada na kucu i ukucane?
Da, casni ljudi mogu u Spaniju ici protiveci se fasizmu, a mi fasizam ne vidimo ako se ne zovemo Fata Orlovic. Ne napada nama kucu i ukucane.
Pola onih sto ovdje govore da bi otisli ja iskreno ne vjerujem da bi. Ja sam bio prosli rat, tad nisam imao sta izgubit, niti sam im´o familije nit´ obaveza i sve je bilo rizikovati zivot sa ljudima koje znas cijeli zivot za ovu zemlju. Danas ne znam da li bi htio da moja porodica prodje kroz to, i da mi dijete odraste u ratu. Mada na vjerumem da bi to bilo jedan dan i svi znaju da je rat, nego bi k´o prosli put vjerovatno Dodik nesto izjavio, cetnici bi poceli pucat sa barikada nasi bi uzvracali i onda bi se nesto dogovorilo, pa sve tako i dok ti skontas ponovo zaglavis.
Ali nama i nije tolika opasnost, nema sanse da cemo(Sarajevo) ponovo pasti pod opsadu ili da ce cetnik ovdje uci, najvise mi je zao ljudi povratnika sto bi se nasli i RS-u kao i Gorazda koje bi ponovo bilo pred opasnom opsadom.
Jastreb35 wrote:
Da, casni ljudi mogu u Spaniju ici protiveci se fasizmu, a mi fasizam ne vidimo ako se ne zovemo Fata Orlovic. Ne napada nama kucu i ukucane.
Pitam se samo jel' bi ratovali i oni cijom se zaslugom desavaju Fate i Srebrenica i Deyton i korupcija i drzava koje nema i.....ili bi opet po malom, obicnom Bosancu puklo, a oni koji imaju stele i amidze i dajdze....osnovali 17. Internacionalnu brigadu i "pucalo" bi im dupe iz svjetskih metropola?
Jami ba, ima nas i koji se sjecamo i rata i svercera i kobjagi patriota i onih koji su rat vidjeli samo na TV, i svega ostalog....i na kraju onih koji su nekog izgubili u ratu. Ja znam sta je rat i kakav je, a ko ga zelio, u kuci mu bio svaki dan.
Jastreb35 wrote:
Pitam se samo jel' bi ratovali i oni cijom se zaslugom desavaju Fate i Srebrenica i Deyton i korupcija i drzava koje nema i.....ili bi opet po malom, obicnom Bosancu puklo, a oni koji imaju stele i amidze i dajdze....osnovali 17. Internacionalnu brigadu i "pucalo" bi im dupe iz svjetskih metropola?
Jami ba, ima nas i koji se sjecamo i rata i svercera i kobjagi patriota i onih koji su rat vidjeli samo na TV, i svega ostalog....i na kraju onih koji su nekog izgubili u ratu. Ja znam sta je rat i kakav je, a ko ga zelio, u kuci mu bio svaki dan.
Na BiH je izvrsena brutalna agresija. To sto su neki svoju pljacku umotavali u patriotski "angazman", ne znaci da u BiH imamo klasni sukob. U svakom je ratu bilo profitera, bilo ih je i u Drugom svjetskom ratu, sto ne znaci da se nije trebalo suprotstaviti Hitleru.
Jastreb35 wrote:
Na BiH je izvrsena brutalna agresija. To sto su neki svoju pljacku umotavali u patriotski "angazman", ne znaci da u BiH imamo klasni sukob. U svakom je ratu bilo profitera, bilo ih je i u Drugom svjetskom ratu, sto ne znaci da se nije trebalo suprotstaviti Hitleru.
Ti neki ti cine 90% danasnje vlasti BiH, kojima je izgleda malo ono sto su nakrali u proslom ratu, pa pozivaju na novi. I da, bilo ih u Drugom Svjetskom ratu, ali su, nakon sto su otkriveni, isti cesto bili ubijani na licu mjesta.
Mi smo svoje nagradili time sto smo ih izabrali da vode drzavu.
Jastreb35 wrote:
Ti neki ti cine 90% danasnje vlasti BiH, kojima je izgleda malo ono sto su nakrali u proslom ratu, pa pozivaju na novi......
Ko poziva na novi rat ? Ili je trazenje eliminacije entitetskog glasanja poziv na rat ?
pozdrav raji,kada je prica o ratu vidi se da mozemo zajedno,zato hocu da vam kazem da nije bitno kojoj neko stranci pripada,nego su bitni njegovi stavovi,i kolko je posten i iskren u svojim namjerama,kao prvo sada je tesko govoriti o ratu,ali ako bude nismo vise djeca,sada smo mnogo jaci,drago mi je da smo kada je o ratu rijec svi Bosanci i Hercegovci,znaci da vise nema lazi i prevara,svako ko misli da je on samo fraza za plasenje,e pa nije,samo je pitanje ko da nas brani i zbog cega da nas brani,ako rs hoce da se otcijepi neka,mi cemo se boriti ali ko mi,Bosanci i Hercegovci,pa ljudi vrijeme je da se rijesimo nepotizama i da jednom pogledamo istini u oci i kome god da je do rata neka zna da ce izgubiti,ali problem je sa ljudima povratnicima u RS ,oni su najugrozeniji a nasa sebicnost prema sudbini koju prozivismo zajedno je i dovela do situacije da neki strateg kaze ako bude ovo bice rat i to gdje drugo nego u BiH,sta rade ovi na vlasti,pa smiju se i planiraju kako da dovrse pljacku naroda i skrase se u drugim zemljama,zato nam je od 1996 gore nego u ratu i imamo mi ljudi koji ce opet pomoci,ali sta mi sami radimo da to promijenimo,nista svadjamo se i vrijedjamo jedni druge,pa to jeste ono sto nas i vodi u rat,nasa nepismenost,pokusao sam da vas uputim u nesto i malo ko je citao sta pisem,vecina je gledala pravopisne greske i povrsno reagovala,smetalo je sto spominjem imena nekih ljudi ali da li bi smetalo da ti isti ljudi sada daju opet zivot za nas sve,sigurno da nebi,zato nije bitna stranacka pripadnost,bitan je cilj i vi bi dobro trebali da znate da je to Bosna i Hercegovina sa pet ili sedam regija i nista drugo,zar mislite da je ikome bitno sta je ko po nacionalnosti ili kojem konstitutivnom narodu pripada kada se radi o zlocinu,vecinom to su ljudi koji nemaju svoje ja,to su hladnokrvne ubice koje ako ne kaznis ubice opet,koje kada dilaju drogu smiju se i uzivaju sto pamet Bosanskohercegovacka propada i kada bi oni imali sve ovo sto imaju,sigurno nikad i nigdje,samo u ovakvoj BIH,zasto niko njima ne objavi rat,zato sto nam fali hrabrosti,svima zajedno,hrabrosti da promjenimo prvo sebe a onda i okolinu,nadam se da se ne ljutite sto sam nekada bio malo grub ali i ja sam samo covjek od krvi i mesa a te davne 1990 bio sam dijete koje je vjerovalo u ljubav ,srecu,drugove i bolje sutra,danas sa 35 godina sam isto to dijete ,malo vece i zelim samo jedno da moj sin nerodjeni zivi u miru i zato sam spreman opet umrijeti ali ne za ideju koju danas prozivljavam sa ovom vlascu,nego za ideju o kojoj svi sanjamo a to i jeste jedini cilj Bosna i Hercegovina i posna i bosa i prkosna i umorna od sna al zato ponosna do neba sto u njoj zive svi sretni i spokojni da nikad rat nece biti,volim vas sve Bosanci i Hercegovci i vodimo ljubav a ne rat i ŽIVJELI ZA BUDUCE GENERACIJE DA NAS OZIVE U SVOJIM SJECANJIMA!!!!
Fair Life wrote:5. 3. 1992: Ja bih da pozovem gradjane (Sarajeva, op.aut.) da sve ovo
prime na hladnokrvan nacin, da ne nasjedaju na glasine i price. Postoje
snage koje zele da izazovu haos i paniku - nemojte nasjesti tome -
situacija je pod kontrolom i mirno setajte gradom. (A.I.)
17. 3. 1992: Rata u BiH nece biti, ni domaceg ni uvezenog. (A.I.)
Fair Life wrote:5. 3. 1992: Ja bih da pozovem gradjane (Sarajeva, op.aut.) da sve ovo
A.I. kao artificial intelligence?
"Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost" (Tito 70ih). Kamo dalje, rođače?
Sve je to lijepo,moj Belli,ali "psi rata" ne pitaju nikoga nista kad odluce da ratuju.Da si sve ovo rekao '92.to nista ne bi izmijenilo,a i tada je bilo ljudi koji su sve to znali,pa cak i govorili o tome isto ovako kao ti sada,ali,kao sto znamo,to nije moglo sprijeciti "pobjesnjelu zvijer" zednu krvi.A rat je krvav,to znamo,i mozemo samo strepiti da ga ne bude.A kad se nadjemo u situaciji da vise nemamo izbora,kao prije 15.ljeta,onda cinimo ono sto moramo,je l' de?I to mi,koji moramo,ne moraju,kao sto znamo,svi...Nazalost,dok je ljudi,bit ce i rata.I sve ovo danas,sto mi "zivimo" ovako "ukrivo srasli",ne vodi,bojim se,nicemu dobrom...Da li iko normalan danas ko zivi u ovoj daytonskoj lakrdiji vidi nacin kako da se izadje iz ovog "zivog blata" koje nas polako ali sigurno zive guta?
maha wrote:Misljenja sam da je situacija isuvise ozbiljna a da bi se mogli nonsalantno ponasati i razgovarati. Rusija postaje sve jaca, pokusava da se na "velika vrata" vrati na svjetsku politicku scenu i zauzme ranije pozicije. Ja mislim da od odnosa i stava Rusije dosta toga zavisi. Ako oni osjete da su dovoljno jaki u ovom trenutku svasta ce da bude. Ali mislim da jos nisu spremni da se upustaju u zesci sukob sa zapadom. Zato mi ovdje moramo svim snagama da iskoristimo trenutni odnos snaga i da cijelu BiH otrgnemo iz ovog "istocnog" bloka. I dalje nam je u tome, po mom misljenju, jedini pravi saveznik SAD. Bojim se ovih evropskih shupaka, da nas opet ne prodaju.
A rata ce vjerovatno da bude, prije ili kasnije. Samo je pitanje kakva ce nam biti "startna" pozicija.
I poucen iskustvom, tada nece biti polovicnih rjesenja.
ma kakva "startna" pozicija?Nismo prosli u "kvalifikacijama"
A.I. kao artificial intelligence?
"Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost" (Tito 70ih). Kamo dalje, rođače?
to ti kazem,"kvalifikacije" su bile tako teske da nismo "kvalifikovani" za utrku.one su nas "diskvalifikovale".ili mozda mislis da smo danas jaci i svjeziji nego '92.?tesko...
patrius wrote:to ti kazem,"kvalifikacije" su bile tako teske da nismo "kvalifikovani" za utrku.one su nas "diskvalifikovale".ili mozda mislis da smo danas jaci i svjeziji nego '92.?tesko...
patrius wrote:to ti kazem,"kvalifikacije" su bile tako teske da nismo "kvalifikovani" za utrku.one su nas "diskvalifikovale".ili mozda mislis da smo danas jaci i svjeziji nego '92.?tesko...
Oprezniji i spremniji.
oprezniji mozda jesmo,ali cime smo to,moj Jastrebe,spremni?osim mozda "krilima" da "odperjamo" evo,spremni smo i ovog casa na sve i svasta,ali nista ne poduzimamo milion stvari bismo svaki od nas ovog casa ucinili,samo kad bismo mogli,zar ne?medjutim...onaj ko je spreman,ne ceka da to "nesto" samo od sebe dodje,kao sto mi to sad radimo i prdimo u prasinu,nego "pljune u sake i zasuce rukave"!vidis,kad su "oni" bili spremni,oni su i obavili pos'o!!!a mi smo sve nesto spremni na sve i svasta,al' eto,opet cekamo da "oni" zapocnu...hm,svasta... da smo mi spremni,kao sto nismo,valjda bismo vec odavno nesto poduzeli,upravo zahvaljujuci toj opreznosti,koja nam je prilicno uzaludna kad smo u istom kavezu sa zvijeri.
Oprezniji i spremniji.
Spremniji za zapadnu Evropu ili prekookeanske zemlje