Zaplakacemo mi jos za onim amandmanima, kad dodjemo u situaciju da iste onakve amandmane na jedvite jade usvojimo za 7-8 godina.
Al je problem u tome ko ce meni nadoknaditi tih 7-8 godina
Najtuznije od svega je to sto protiv Zlatka najvise govore oni koje on nikad nije ni ocesao niti su ikad sa covjekom progovorili rijec niti ih se tice njegov egoizam i arogancija. S druge strane ljudi koje je to njegovo dotaklo, koji su iskreno i propatili zbog toga, kad sve saberu i stanu pred listic stavice X pored njegovog imena? Zasto? Razlog je vrlo jednostavan, a to je da trenutno u ovoj zemlji bolje alternative NEMA i nazalost izgleda da je jos dugo nece ni biti, razlog je i to sto sudbina mene kao pojedinca ne moze i ne smije da utice na to da sutra gubi moje dijete ili moja porodica, a u krajnjem slucaju i drustvo. To nije razmisljanje humanitarnog karaktera neke dobrice, nego je to razmisljanje zdravog razuma. Zlatko je covjek koji se uz sve svoje mane zna nositi kako sa domacim banditima (hrvatska samouprava) tako i sa evropskim problemima (vijece evrope) i drzavom samom (DGS - SUD BiH). To je covjek sa kojim dijelim iste politicke stavove o aktuelnim pitanjima u Bosni i Hercegovini, a siguran sam da ih i 90% naroda dijeli, ali eto on je egoista i arogantan. SDP je ipak partija sa kojom se pronalazim u najvise stavova i sa kojom imam dodirne tacke i koja ima bar neku vrstu vizije i to je dovoljno da joj poklonim svoj glas bez obzira na ponasanje samog predsjednika, koji nikad nije odstupio od politickog opredjeljenja SDP-a i vizije Bosne i Hercegovine kakvu SDP nudi, a kad glasas na izborima onda bi to valjda trebalo da bude presudno, a ne Zlatkovo ophodjenje sa njegovim saradnicima ili clanovima partije. Za razliku od ovih sto konstantno pljuju po Zlatku Lagumdziji ja jesam stvarna zrtva sistema rada u SDP-u, ali i dalje je to moj jedini izbor, jer to sto sam ja postao zrtva sistema, mi ne daje za pravo da i od svoje djece i svoje porodice napravim zrtve. I nemojte misliti da ja ne drzim do sebe ili da sam ja budala, nego jednostavno ako bas hocete manje loseg izbora po ovu zemlju od SDP-a nema, a vlast ce se izabrati sa jednim ili milion i jednim glasom. Zasto onda u zaraze, ne izabrati ono tkivo sa najvise zdravih celija? A ako vi mislite da ima neko zdravije tkivo ili mozda manje bolesno ako vam je draze, a da je u stanu i dovoljno veliko da sistem odrzi na zivotu i eventualno ga ozdravi, onda mi ga recite pa da i ja za njega glasam. Ovi sto ne glasaju nam valjda predlazu da se prepustimo sami sebi i nista ne cinimo, pa nam mozda dobra vila ili bog pomogne da ozdravimo
Dakle bez obzira na sve, moj glas ce i dalje ici Zlatku Lagumdziji jer jednostavno ja ne vidim boljeg i sposobnijeg da se iznese sa problemima koji nas tiste i jer jednostavno covjek ma kakav da je ima viziju i ima ideju koje se drzi i ne odstupa od nje, a ta vizija i ta ideja se poklapaju sa mojim stavovima o politickim pitanjima u Bosni i Hercegovini, a siguran sam i sa 99% forumasa, samo kad ne bi znali da je to sto citaju ili cuju djelo Zlatka Lagumdzije ili SDP-a.
Svako ima pravo na izbor, ali meni niko ne moze nadoknaditi godine koje nepovratno gubim sa ovim alienima.