BiH vs Srbija ka putu u EU

Dedda

Post by Dedda »

Bar smo dobili PayPal godinu dana prije njih.
Jos ga nemaju :D :D :D :D
Kako ste vi ludi likovi. Nece nigdje niko, bez komsiluka. Hrvatskoj se obecava vec godinama ... i ...
SFSN

Post by SFSN »

....ти као да си Србин 8)....нек' комшији цркне крава 8), а твоја се распала у дворишту 8)....
sebilj

Post by sebilj »

SFSN wrote:....ти као да си Србин 8)....нек' комшији цркне крава 8), а твоја се распала у дворишту 8)....
ma jos sa cirilicom i sugurna vam je Evropa :D
SFSN

Post by SFSN »

8)...ко прими Грчку, мајку им заосталу 8) ....
district-beg

Post by district-beg »

SFSN wrote:8)...ко прими Грчку, мајку им заосталу 8) ....
pridruzujem se :D
SFSN

Post by SFSN »

...а и Бугарску....8)....неће ни Хрватска добро проћи са својим Ч Ћ Ч Ж....8) .... ех....шта ти је Аваз 8)
district-beg

Post by district-beg »

SFSN wrote:....ти као да си Србин 8)....нек' комшији цркне крава 8), а твоја се распала у дворишту 8)....
aaaaa, nije valjda da su takvi :roll:
SFSN

Post by SFSN »

...јесу ...јесу и још су геноцидни .... и добри само кад су мртви , како то већ неки идиот рече 8))
district-beg

Post by district-beg »

SFSN wrote:...јесу ...јесу и још су геноцидни .... и добри само кад су мртви , како то већ неки идиот рече 8))
ccc, e vala nisam znao za to,cuj...ma nisu,lazes..aaaa, ne mogu da se nacudim..
a koji to idiot rece da mu ja...uh :D
jefferson

Post by jefferson »

Daj ba nek neko banira ovog idiota, pa nijedna tema bez njega nemoze proc da on ne zachata!
Sad o temi.

To sto je Avaz napisao je ustvari pomilovanje Harisa Silajdzica. Ja sam ubjedjen da je Haris prihvatio Lajcekov prijedlog u potpunosti, da bi MZ smjenila Dodika i poslala ga u pm.
Ovako otkako je to nedonosce doslo sa svojom 100% BiH mi se vratismo u 1996-godinu.
Jebe se EU za nas rat. Ljudi vise to shvatite, da kad pitate ljude sta znaju o ratu u BiH da prvo neznaju gdje BiH. A tome smo mi krivi, jer nigdje nas nema, sportista, kulturnih radnika, nigdje, jerbo SZBiH ide na 45 minutni sastanak sa Dodikom u BL. Pa mogu telekonferneciju odrzat a ne pare rasipat na gorivo.
USA je njemackoj pomogla kroz marshalov plan iako je kao sto neko rece bila zlo zla, i ostala je zlo zla.
I sad neko u Briselu da brine o nasim plemenskim problemima, ma dajte ljudi, nego de vi 2010 opet SZBiH i SDA izaberite, pa ce biti kako mogu Albanija i Moldavija prije nas!
district-beg

Post by district-beg »

jefferson wrote:Daj ba nek neko banira ovog idiota, pa nijedna tema bez njega nemoze proc da on ne zachata!
Sad o temi.

To sto je Avaz napisao je ustvari pomilovanje Harisa Silajdzica. Ja sam ubjedjen da je Haris prihvatio Lajcekov prijedlog u potpunosti, da bi MZ smjenila Dodika i poslala ga u pm.
Ovako otkako je to nedonosce doslo sa svojom 100% BiH mi se vratismo u 1996-godinu.
Jebe se EU za nas rat. Ljudi vise to shvatite, da kad pitate ljude sta znaju o ratu u BiH da prvo neznaju gdje BiH. A tome smo mi krivi, jer nigdje nas nema, sportista, kulturnih radnika, nigdje, jerbo SZBiH ide na 45 minutni sastanak sa Dodikom u BL. Pa mogu telekonferneciju odrzat a ne pare rasipat na gorivo.
USA je njemackoj pomogla kroz marshalov plan iako je kao sto neko rece bila zlo zla, i ostala je zlo zla.
I sad neko u Briselu da brine o nasim plemenskim problemima, ma dajte ljudi, nego de vi 2010 opet SZBiH i SDA izaberite, pa ce biti kako mogu Albanija i Moldavija prije nas!
potpisujem sve, sem ovoga za SZBIH i SDA,ne sto je to mozda neko moje politicko opredjeljenje(a mozda i nije), nego sto mislim da nije problem u strankama, nego u ljudima koji su trenutno tamo...inace,da su na vlasti i SDP, i liberali ili BOSS ili bilo ko drugi, nista znacajno drugacije ne bi bilo
SFSN

Post by SFSN »

...ви имате погрешну концепцију о БиХ као држави, БиХ није нормална држава и прије свега има унутрашњих проблема, око самог настанка, па око рјешавања националног питања, па око унутрашњег консензуса око постојања саме ове заједнице која се тренутно одржава само вањским притиском....а све то се рефлектује вани у облику избора националистичких представника, јер сама срж овакве заједнице то захтијева - а људи као Харис СИлајџић нису ту да брину о економији (на томе није ни добио изборе), такви људи су ту да хране националистичку неман у свом бирачком тијелу....а ЕУ не занима способност неке заједнице да храни националистичку неман, него желуце људи... 8)

Но, то је откривање топле воде....

Шта се може урадити да се превазиђу неки од проблема везаних за ову заједницу? ....најефикасније би било вратити вријеме уназад...а то је немогуће...
bosank_a

Post by bosank_a »

moje_brcko wrote:
jefferson wrote:Daj ba nek neko banira ovog idiota, pa nijedna tema bez njega nemoze proc da on ne zachata!
Sad o temi.

potpisujem sve, sem ovoga za SZBIH i SDA,ne sto je to mozda neko moje politicko opredjeljenje(a mozda i nije), nego sto mislim da nije problem u strankama, nego u ljudima koji su trenutno tamo...inace,da su na vlasti i SDP, i liberali ili BOSS ili bilo ko drugi, nista znacajno drugacije ne bi bilo
Podpisujem sve. Ljude treba mjenjati. l graditi zajednicki suzivot a kaniti se prepucavanja, ako necemo raspad BIH :oops:
district-beg

Post by district-beg »

SFSN wrote:...ви имате погрешну концепцију о БиХ као држави, БиХ није нормална држава и прије свега има унутрашњих проблема, око самог настанка, па око рјешавања националног питања, па око унутрашњег консензуса око постојања саме ове заједнице која се тренутно одржава само вањским притиском....а све то се рефлектује вани у облику избора националистичких представника, јер сама срж овакве заједнице то захтијева - а људи као Харис СИлајџић нису ту да брину о економији (на томе није ни добио изборе), такви људи су ту да хране националистичку неман у свом бирачком тијелу....а ЕУ не занима способност неке заједнице да храни националистичку неман, него желуце људи... 8)

Шта се може урадити да се превазиђу неки од проблема везаних за ову заједницу? ....најефикасније би било вратити вријеме уназад...а то је немогуће...
ma ne, efikasno je dodiku i na sahrani covjeku govoriti o reformi policije, i predsjedniku drzave da ne navija za drzavu u kojoj je predsjednik, i predsjedniku nogometnog saveza drzave za koju ne navija...e, to je efikasno..eto, za sve su krivi haris,sulejman,zlatko,mirnes...
bosank_a

Post by bosank_a »

SFSN wrote:...ви имате погрешну концепцију о БиХ као држави, БиХ није нормална држава и прије свега има унутрашњих проблема, око самог настанка, па око рјешавања националног питања, па око унутрашњег консензуса око постојања саме ове заједнице која се тренутно одржава само вањским притиском....а све то се рефлектује вани у облику избора националистичких представника, јер сама срж овакве заједнице то захтијева - а људи као Харис СИлајџић нису ту да брину о економији (на томе није ни добио изборе), такви људи су ту да хране националистичку неман у свом бирачком тијелу....а ЕУ не занима способност неке заједнице да храни националистичку неман, него желуце људи... 8)

neka si u pravu sto se tice napisanog, ali nemoj mi reci da nemate i vi u rs te iste probleme.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

and wrote: bitan je sistem a mi ga nemamo.da imamo dobar sistem mozda bi i mogli izabrati neke ljude koji bi se morali uklopiti u taj sistem.poslije 4 godine saberes njegov rad,sta je uradio sta nije i glasas.kod nas je sistem kao iz neke komedije,jos pride imas dio stanovnistva kojeg boli briga sta ce se desavati jer dosta prava ostvaruje drzavljanstvom susjedne drzave,a drugi dio se trudi da dokaze da je zivot u bih nemoguc i da je sve sto je normalno tu nemoguce nadajuci se svojim ciljevima.
ako nekad budemo imali dobar sistem sigurno ce se naci ljudi za koje bi se moglo glasati.takvih sada nema,i oni se u normalnom sistemu ne bi snasli.
teme o kojima se prica u normalnim drzavama su za njih visa matematika.
a ovaj sistem je izum iste te evrope i svijeta.valjda ce ga i kod sebe primjenjivati ako se dobro pokaze kod nas
Bitan je sistem? Pa kako ce se popraviti sistem? Ko ce ti popraviti sistem bogati? Nece se popraviti sam od sebe.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

test01 wrote: Bosanko bona da ti ja objasnim.
Prvo,ti iz bosanske perspektive vidis sve lijepo u eu zemljama sto je i logicno.medjutim teorija i praksa su 2 razlicite stvari.
Drugo,Bosna ima nesto sto bogati zapad nema,a to je zajednistvo i solidarnost ,prijateljstvo,raja.Na zapadu moras sve sama tj.ne bi imala ni blizu prijatelja kao u domovini,a time i veliku podrsku.Na zapadu je sve business tj.druzis se sljudima samo dok radis,a poslije te niko ne poznaje.Individualizam ne poznaje emocije.Ovime hocu da kazem da je taj mentalitet odvratan i stran nama Bosancima.
Trece,zapadne bogate zemlje propadaju u demografskom i moralnom smislu i bez imigranata bi vec propale,tako da se moze reci da su imigranti vec spasili zapad od propasti.
Plus zapada je taj sto ima posla,a ako znas da radis,mos i da zaradis.U Bosni toga nema.
Ne znam mos li ti ovo skopcat iz bosanske perspektive.
Da objasnis ljudima jelde? Mozda da ti dodjes malo u Bosnu pa da vidis stvari iz te perspektive? Otidji malo Bosnom pa potrazi tu 'solidarnost i zajednistvo'. potrazi 'moralne' ljude, potrazi ljude koji te cijene, cijene tvoj rad, cijene te kao osobu, potrazi ljude koji te nece gledat poprijeko zato sto se zoves ovako ili onako, potrazi ljude koji te nece toljagom ili tenkom po glavi, potrazi ljude koji putuju, uce, imaju pristup svemu, mogu si priustiti sve. Potrazi ljude koji sretno i bezbrizno zive jer mi je omoguceno pravo na zivot u blagostanju, slobodi i miru. :-)
kijameta

Post by kijameta »

Vozdra_123 wrote:i ovo te cudi? :-)

novi market velicine 8 miliona ljudi

a ko hebe malu bosnu koja i onako nije u stanju nista sprovesti...
Ne znam gdje nadze 8 miliona ljudi,to valjda sa Kosovom.Nazad na osnovnu skolu,za pocetak.
Drugo Bosna od 3,7 miliona(podatak sa kojim svi barataju) i preko 2 miliona nastanjenih sirom EU ima daleko vecu kupovnu moc od Srbije,cak i kad bi ova imala 12 miliona a ne tih 8 iz tvojih snova.
SFSN

Post by SFSN »

moje_brcko wrote:

ma ne, efikasno je dodiku i na sahrani covjeku govoriti o reformi policije, i predsjedniku drzave da ne navija za drzavu u kojoj je predsjednik, i predsjedniku nogometnog saveza drzave za koju ne navija...e, to je efikasno..eto, za sve su krivi haris,sulejman,zlatko,mirnes...
...ето сад...зар треба да коментаришем референдум о издвајању СРБиХ , као један добар однос према држави у којој живиш?...па, камо среће да су Муслимани и Хрвати задржали се на томе да не навијају државу у којој живе и да предсједник фудбалског савеза не навија за тај тим- било би нам свима боље....и показало се као јако неефикасно....као што већ преживљавамо...
SFSN

Post by SFSN »

bosank_a wrote:

neka si u pravu sto se tice napisanog, ali nemoj mi reci da nemate i vi u rs te iste probleme.
...ми смо једни другима највећи проблем.....
fantom slobode

Post by fantom slobode »

SFSN wrote:
bosank_a wrote:

...ми смо једни другима највећи проблем.....
problem je rijesiv, vidjeces u skoroj buducnosti.Ali na tvoj nacin sigurno ne, to ce biti bolnoooo, sta ces.Ekstremni nacini rjesavanja problema otpadaju, koliko god u proslosti davase nadu narodu.
SFSN

Post by SFSN »

...откриј нам тајну својих мисли...8)
fantom slobode

Post by fantom slobode »

SFSN wrote:...откриј нам тајну својих мисли...8)
sama ce ti se kasti....
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

kijameta wrote: Ne znam gdje nadze 8 miliona ljudi,to valjda sa Kosovom.Nazad na osnovnu skolu,za pocetak.
Drugo Bosna od 3,7 miliona(podatak sa kojim svi barataju) i preko 2 miliona nastanjenih sirom EU ima daleko vecu kupovnu moc od Srbije,cak i kad bi ova imala 12 miliona a ne tih 8 iz tvojih snova.
Sjedi - jedan.
district-beg

Post by district-beg »

jeza u ledja wrote:
kijameta wrote: Ne znam gdje nadze 8 miliona ljudi,to valjda sa Kosovom.Nazad na osnovnu skolu,za pocetak.
Sjedi - jedan.
ovo nije bas za jedan, nastavnice! tu je to
Post Reply