BiH potpisala SSP

klixober

#1 BiH potpisala SSP

Post by klixober »

Gledam na tv kako potpisujemo sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU.Prvi put da se ne stidim Silajdzica jer govori na tecnom engleskom jeziku.Onaj mulac Spiric blijedo gleda,ne zna da bekne engleski niti da poprica sa ljudima iz EU.Svi govorili na engleskom,samo on nije.Zar moze premijer jedne evropske zemlje da ne zna nijedan strani jezik.
Ali hajde,drago mi je da smo potpisali.
homo_sapiens

#2 Re: BiH potpisala SSP

Post by homo_sapiens »

komeba wrote:Gledam na tv kako potpisujemo sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU.Prvi put da se ne stidim Silajdzica jer govori na tecnom engleskom jeziku.Onaj mulac Spiric blijedo gleda,ne zna da bekne engleski niti da poprica sa ljudima iz EU.Svi govorili na engleskom,samo on nije.Zar moze premijer jedne evropske zemlje da ne zna nijedan strani jezik.Ali hajde,drago mi je da smo potpisali.
Po meni, mnogo je bitnije da poznaje svoj, maternji, jezik, i da je dobar premijer svom narodu, a ne evropskim zemljama. Ukoliko dobro radi svoj posao, uvijek ce se naci neko ko ce da prevodi.
sojka

#3 Re: BiH potpisala SSP

Post by sojka »

Ovo su jako lijepe, dobre novosti. :)
klixober

#4 Re: BiH potpisala SSP

Post by klixober »

homo_sapiens wrote:
komeba wrote:Gledam na tv kako potpisujemo sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU.Prvi put da se ne stidim Silajdzica jer govori na tecnom engleskom jeziku.Onaj mulac Spiric blijedo gleda,ne zna da bekne engleski niti da poprica sa ljudima iz EU.Svi govorili na engleskom,samo on nije.Zar moze premijer jedne evropske zemlje da ne zna nijedan strani jezik.Ali hajde,drago mi je da smo potpisali.
Po meni, mnogo je bitnije da poznaje svoj, maternji, jezik, i da je dobar premijer svom narodu, a ne evropskim zemljama. Ukoliko dobro radi svoj posao, uvijek ce se naci neko ko ce da prevodi.
Naravno,ali sta ako radis katastrofalno svoj posao i onda jos brukas zenlju u Evropi jer si jedini premijer koji ne govori engleski?
Hantraga

#5 Re: BiH potpisala SSP

Post by Hantraga »

Hajte sad, nije tema Premijerovo znanje/neznanje stranih jezika.

Nek nam je Bosna ziva i zdrava, a bogami i Hercegovina...

Ako Bog da, ovim potpisom, da narod BiH vidi neke koristi. Da nam izvoz postane veci od uvoza, pa da ko sto i zasluzujemo pocnemo da zivimo kao i vecina ljudi u toj nam Evropi...
Ashrafieh

#6 Re: BiH potpisala SSP

Post by Ashrafieh »

komeba wrote:Gledam na tv kako potpisujemo sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU.Prvi put da se ne stidim Silajdzica jer govori na tecnom engleskom jeziku.Onaj mulac Spiric blijedo gleda,ne zna da bekne engleski niti da poprica sa ljudima iz EU.Svi govorili na engleskom,samo on nije.Zar moze premijer jedne evropske zemlje da ne zna nijedan strani jezik.
Zar nije Semiha Borovac išla u funkciji njegovog prevodioca? Drugog opravdanja za njen nastup tamo nema :D
jefferson

#7 Re: BiH potpisala SSP

Post by jefferson »

Ashrafieh wrote:
komeba wrote:Gledam na tv kako potpisujemo sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU.Prvi put da se ne stidim Silajdzica jer govori na tecnom engleskom jeziku.Onaj mulac Spiric blijedo gleda,ne zna da bekne engleski niti da poprica sa ljudima iz EU.Svi govorili na engleskom,samo on nije.Zar moze premijer jedne evropske zemlje da ne zna nijedan strani jezik.
Zar nije Semiha Borovac išla u funkciji njegovog prevodioca? Drugog opravdanja za njen nastup tamo nema :D
Semiha Borovac bila tamo??? Jel se to neko zajebava? Ozbiljno pitam?
Sir Charles

#8 Re: BiH potpisala SSP

Post by Sir Charles »

homo_sapiens wrote:

Da, a Spiric se jadan satra radeci svoj posao. Za ovo vrijeme koliko je premijer, nije uradio gotovo nista.

A sto se tice SSP, drago mi je da smo ga potpisali, mada mislim da ce kratkorocno donijeti vise negativnih stvari, nego pozitivnih, ali dugorocno gledajuci, to je sjajna stvar.
Ashrafieh

#9 Re: BiH potpisala SSP

Post by Ashrafieh »

jefferson wrote:
Ashrafieh wrote:
Semiha Borovac bila tamo??? Jel se to neko zajebava? Ozbiljno pitam?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=51594

Mama glavom i nedepiliranom bradom :D
Prpa.ba

#10 Re: BiH potpisala SSP

Post by Prpa.ba »

Od sutra pravna drzava :D
McDizdar

#11 Re: BiH potpisala SSP

Post by McDizdar »

:bih: :bih: :bih:

Čestitam svim bosancima i bosankama i hercegovcima a hercegovkama pogotovo :D

Velik dan za nas :)
yugi

#12 Re: BiH potpisala SSP

Post by yugi »

Mašala :bih:
Epitop

#13 Re: BiH potpisala SSP

Post by Epitop »

Sad će izači onaj delegat s rukometa i reči nema ništa od ovog potpisanog. :lol:
olduser

#14 Re: BiH potpisala SSP

Post by olduser »

dobar razlog za pijanku :D
jaza_HZSA

#15 Re: BiH potpisala SSP

Post by jaza_HZSA »

*urac dobar, odlican, go BiH, go :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#16 Re: BiH potpisala SSP

Post by karabaja-x »

eh sad vam mogu doc u posjetu
McDizdar

#17 Re: BiH potpisala SSP

Post by McDizdar »

Epitop wrote:Sad će izači onaj delegat s rukometa i reči nema ništa od ovog potpisanog. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

"The Stabilisation and association agreement is CLOSED."
burekodsira

#18 Re: BiH potpisala SSP

Post by burekodsira »

a jeste li primjetili da se silajdzic i spiric ni tokom sjedenja za stolom gdje su potpisali ssp a ni za stolom na press konferenciji nisu ni pogledali a kamoli razmjenili i jednu rijec... dok na desnoj strani vidis eu politicare kako se zezaju i pricaju, obicni small talk a nasi ko muhe bez glave tamo vamo razgledaju u neku mrtvu tacku...

u svakom slucaju haretu plus za engleski a spiricu za "moja domovina" a nama svima cestitam i nadam se da ce nam biti od koristi! :bih:
JMJ

#19 Re: BiH potpisala SSP

Post by JMJ »

:) :sax: :) :sax: :) :sax: :) :sax: :) :sax: :) :sax: :) :sax: :) :sax: :) :sax: :) :sax:

B R A V O :-D I :-D S A :-D S R E C O M

Sad nam valja zasukati rukave, kako nam god bude, nece nam biti gore nego sada!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Citizen-X

#20 Re: BiH potpisala SSP

Post by Citizen-X »

Rodila vas nana :mrgreen:

Jeste se obradovali - ja samo ne znam cemu.

Licite na one nase jadnike s pocetka rata koji su pljeskali Evropi dok su auta sa novinarima SKY-ja, CNN-a i ostalih izlazili iz sela Podrinja netom ocekujuci spodobe da ih skrate za glavu.

Cemu pljescete? - Koje to koristi ocekujete? Vece plate? Bolji standard? "Prohodnost"?

- Koja strasna znanstvena gromada moras bit' da progovoris na engleskom :mrgreen:
- Al' zato moras bit' gromada od go**a pa potpisat nesto sto ce cekati na "SSP"-ove skoro 15g iza rata.
- Moras bit' gromada da prodas Zeljezaru Zenica za jednu marku. O da - veliki je to - gromadni posao - pravljenja budalama svekolikog glasackog tijela - koji pljescu - samo nek se pljesce.

Oni medju vama forumasima dragim koji su hodali po evropi, oni sami znaju kako i zasto mogu da hodaju po evropi i kako da ostvaruju biznis - u sto necu da ulazim.

Sta nekom vrijede otvorene granice kad nema prebijene kinte da pasos "kupi" a kamo li da se iskopita negdje?
Ah da - moRemo k'o Rumuni se zaletit' k'o zivincad u EU - Britaniju e.g. - pa potrazit hljeba. :mrgreen:

Da ima imalo mentaliteta i progresivnog razmisljanja, ne bi se oslanjali na Evropu ni 1990, ni 1992, ali svojim trudom izboriti mjesto pod suncem. Ali nece to nasa zivina da shvati - don'jece nam Evropa para, Holandija ce donirat autobuse, Japan ce donirati bruku autobusa Sarajevu, jebo majku svi nesto fini, al' nesto mi bode oci - sta Japan ima donirat' koji smo mi qratz Japanu da on donira tamo nekoj Bosni nesto - ah da - mr. Sjasi Uzjasi i njegovo povlacenje naredbe o bombardovanju srpskih polozaja, ah da - holandska "primopredaja" zasticene zone pod "zastitu" "oslobodilacke vojske".

Da - mi onako kao narod nivo zivine i zivincadi nismo prerasli.

Sto za klanje, sto za obmanjivanje i floskuliranje.

Malo nam je 20 "najtezih" godina bilo - premalo.
ulpinian

#21 Re: BiH potpisala SSP

Post by ulpinian »

Ma hajde ba, bitno je da je Semiha tamo, Mirsad Đapo ? :D Ma hajd bitno je da guJzca vidi malo puta :D Je li neko zapazio najbezvezniju političku figuru u Evropi - Rajka Kuzmanovića ? :D
nikad_izvini

#22 Re: BiH potpisala SSP

Post by nikad_izvini »

Očekujemo status kandidata do 2010 :D :D :D :D :D Znači, ništa prije 2012 :-D Onda prema majanskom kalendaru dolazi il do transformacije svijesti il do smaka svijeta.Ima raznih tumačenja :skoljka: Mislim da su naši načuli za taj datum :run:
Sve u svemu, čestitam na.... hm, mogućnosti da postanemo eventualni kandidat za članstvo u EU :run:
simi5

#23 Re: BiH potpisala SSP

Post by simi5 »

Čestitam BRE! :-D
Umjetnik a

#24 Re: BiH potpisala SSP

Post by Umjetnik a »

karabaja-x wrote:eh sad vam mogu doc u posjetu

hahhahahahhahhaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umjetnik a

#25 Re: BiH potpisala SSP

Post by Umjetnik a »