Narodi u BiH su konstituentni, ne konstitutivni.joeaziz wrote:radi se o tome sto bosna nije gradjanska drzava, nego nacionalna, i bilo kakve odluke se ne mogu donositi bez pristanka tri konstitutivna naroda, odnosno njihovih oligarhija. bilo kakva glasanja o necemu ne dolaze u obzir zbog toga sto ustav bosne i hercegovine ne poznaje instituciju referenduma, a i kad bi bilo moguce glasati o necemu onda bi na sceni imali majorizaciju, odnosno nadglasavanje manjeg naroda, sto nije u skladu sa demokratskim principima.Moje ime? wrote:Pa ko negira da je to jedan jezik? Zasto bi se u BiH to zvao BHS jezik kad moze Bosanski kao sto se i u Hrvatskoj zove Hrvatski i u Srbiji Srpski. Sad ces mi reci da ja to ne mogu nekom nametnuti kao i 1gorstak i pozivati se na ravnopravnost svih gradjana BiH a ujedno ne kontas da takvi kao ti i 1gorstak uskracuju ravnopravnost gradjana u BiH. Ravnopravnost je kad se vecina dogovori o necem i to je amin, to nije nametanje, to je vladevina prva i demokratija. Kakva je to ravnopravnost ako vecina ne moze da ima ono sto zeli? To znaci da nismo ravnopravni,jedna lasta ne cini proljece. Pa budimo realni po pitanju toga i ako pisemo o ravnopravnosti. Primjera radi, zasto se onda, ako je to jedan jezik, (kao sto smo se slozili da je) i u Hrvatskoj i u Srbiji jezik na snazi ne zove BOSANSKI SRPSKI i HRVATSKI vec se samo zove HRVATSKI ili SRPSKI? Da li vi vidite u tome ista pogresno ili je to za vas normalno da se u Srbiji namece muslimanima i Hrvatima , a u Hrvatskoj muslimanima i Srbima? Da li je to ravnopravnost koju vi zastupate?behavac wrote:Pa srpski, hrvatski i bosanski su lingvisticki jedan jezik.
Dok ne izmislis nekom od tih drugu gramatiku i novi fond od barem 50 000 rijeci, bice to isti jezik imao 3 ili 33 naziva.
mozda tebi ili nekom drugom treba pojasniti i sam pojam konstitutivnosti naroda. ukratko, bosna pripada hrvatima isto onoliko koliko pripada bosnjacima, pripada srbima isto onoliko koliko pripada hrvatima.
da ne mislis da ovakovo stanje, koje je na dobrom tragu, ali je nedovrseno, ide na stetu bosnjaka onda samo pomisli sta bi se moglo uraditi kada bi npr. izasli na referendum o disoluciji bosne i hercegovine. lijepo se raspise referendum, hrvati i srbi koji zajedno imaju vise nego 50% + jedan glas i lijepo izglasaju da se dijelovi sa hrvatskom vecinom pripoje hrvatskoj, a republika srpska srbiji. u tom slucaju bi hašemitska republika bosna i hercegovina mogla uvesti bosanki jezik kao zvanican. iako se radi o zajednickom jeziku.
BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
-
Klodovik
#151 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
-
joeaziz
#152 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
sta znaci konstituentni?
-
joeaziz
#153 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
aaa... oni koji cine, sacinjavaju ili kao nesto?
ima logike.
ima logike.
-
Moje ime?
#154 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Imam isto ono pravo kao i ti i ostali, ja je tumacim kako ja zelim isto kao sto je tumace Hrvati i Srbi sa svojim mitologijama... Zar je moja priblizna istina gora od SH. mitologije? Pa samo se zezno za 10 godina. Po SH. mitologiji oni vladaju Bosnom od osamstote godine. Primjetis li ti razliku izmedju 10 i 1210 ili nemas pojima o matematici?vanuatu wrote:Izvini,nije namjerno...Nego,ako nisi istoričar što se onda bakćeš istorijom i donosiš zaključke,kad nemaš pojma...
-
Moje ime?
#155 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Prvo Bosna je Demokratska drzava, drugo ja govorim o soluciji a ne desoluciji. Zasto bi jedan entitet kao sto je to RS imao svoju vladu i zakone koji su funkcionalniji i vise privrzeni gradjanskoj drzavi nego sama drzava BiH? Ne moze pola BiH da se poziva na ugrozenost i koristi veto da blokira svaki napor da drzava kao jedinstvena ide naprjed. Onda mi nismo ravnopravni, i onda to nije ni demokratska ni nacionalna drzava nego nacionalisticka odnosno fasisticka drzava. Nadglasavanje Hrvata, muslimana i ostalih u RS je svakodnevna pojava. Moze li se tu ista popraviti u skladu sa demokratijom a da niko ne bude ugrozen, i da ne dodje do krvoprolica?joeaziz wrote:radi se o tome sto bosna nije gradjanska drzava, nego nacionalna, i bilo kakve odluke se ne mogu donositi bez pristanka tri konstitutivna naroda, odnosno njihovih oligarhija. bilo kakva glasanja o necemu ne dolaze u obzir zbog toga sto ustav bosne i hercegovine ne poznaje instituciju referenduma, a i kad bi bilo moguce glasati o necemu onda bi na sceni imali majorizaciju, odnosno nadglasavanje manjeg naroda, sto nije u skladu sa demokratskim principima.
Koliko ja vidim to nije tako jer se pola Bosne zove Srpska Republika. Ja sebe ne mogu da smislim da zivim u entitetu koji se zove Republika Srpska. I jos da dodam - ako smo ravnopravni, kako Dodik (primjera radi) moze da ucjenjuje svaki pokusaj napredka ako on, odnosno RS nema koristi od toga a BiH u cjelini ima? Zar to ne znaci - jebite se vi, bit ce ovako kako ja zelim ili nikako. Pa nije to onda joeaziz moja Bosna koliko je ona Dodikova odnosno Srpska.joeaziz wrote:mozda tebi ili nekom drugom treba pojasniti i sam pojam konstitutivnosti naroda. ukratko, bosna pripada hrvatima isto onoliko koliko pripada bosnjacima, pripada srbima isto onoliko koliko pripada hrvatima.
Bosna i Hercegovina se ne moze djeliti, nije Banja Luka Srpska, nije ni Mostar Hrvatski, nije ni Sarajevo muslimansko. Ko god to tako misli I POKUSA DA TO SPROVEDE U DJELO on je u zabludi, i ceka ga buduce mjesto u tamnicama Haga. Ustavno uredjenje Bosne je definisano da je ona nezavisna i suverena drzava a kasnije je u Dejtonu dodano da ona u sebi ima i dva entiteta i jedan distrikt. Ni jedna od te tri jedinice nema pravo na odvajanje niti ce kad imati. Svi oni koji zude za nekom drugom Bosnom, u kojoj ce od Bosanskog Novog do Trebinje biti granica izmedju Srbije i Hrvatske su u zabludi, a njihov zivot je gubljenje vremena i novca koji svjet ulaze u BiH. Ja pokusavam da govorim o sistemu U DRZAVI koji nije funkcionalan i ne odnosi se samo na jezik nego na sve probleme unutar jedne drzave koji se mogu rjesiti demokratskim putem. Tvoje poredjenje je fasisticke prirode jer sam ponovijo vise puta da RS iako zauzima 49% ona nema pravo na tih 49% jer je sa te teritorije sto protjerala sto poklala 60% nesrba, To je cinjenica koja nece nikad biti promjenjena sa SH mitologijom dok god i jedan Bosanac i Hercegovac bude ziv.joeaziz wrote:da ne mislis da ovakovo stanje, koje je na dobrom tragu, ali je nedovrseno, ide na stetu bosnjaka onda samo pomisli sta bi se moglo uraditi kada bi npr. izasli na referendum o disoluciji bosne i hercegovine. lijepo se raspise referendum, hrvati i srbi koji zajedno imaju vise nego 50% + jedan glas i lijepo izglasaju da se dijelovi sa hrvatskom vecinom pripoje hrvatskoj, a republika srpska srbiji. u tom slucaju bi hašemitska republika bosna i hercegovina mogla uvesti bosanki jezik kao zvanican. iako se radi o zajednickom jeziku.
-
joeaziz
#156 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
bog ti pamet dao...
-
vanuatu
#157 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Primijetim ja razliku,samo ti nemaš pojma o logici...Moje ime? wrote:Imam isto ono pravo kao i ti i ostali, ja je tumacim kako ja zelim isto kao sto je tumace Hrvati i Srbi sa svojim mitologijama... Zar je moja priblizna istina gora od SH. mitologije? Pa samo se zezno za 10 godina. Po SH. mitologiji oni vladaju Bosnom od osamstote godine. Primjetis li ti razliku izmedju 10 i 1210 ili nemas pojima o matematici?vanuatu wrote:Izvini,nije namjerno...Nego,ako nisi istoričar što se onda bakćeš istorijom i donosiš zaključke,kad nemaš pojma...
Evo ti samo jedan manastir,i uporedi godine...
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9C%D0 ... 1%86%D0%B0
Istorija je ipak ozbiljna nauka,nije za diletante...
-
vanuatu
#158 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Nikad ne reci nikad...Moje ime? wrote:
Bosna i Hercegovina se ne moze djeliti, nije Banja Luka Srpska, nije ni Mostar Hrvatski, nije ni Sarajevo muslimansko. Ko god to tako misli I POKUSA DA TO SPROVEDE U DJELO on je u zabludi, i ceka ga buduce mjesto u tamnicama Haga. Ustavno uredjenje Bosne je definisano da je ona nezavisna i suverena drzava a kasnije je u Dejtonu dodano da ona u sebi ima i dva entiteta i jedan distrikt. Ni jedna od te tri jedinice nema pravo na odvajanje niti ce kad imati. Svi oni koji zude za nekom drugom Bosnom, u kojoj ce od Bosanskog Novog do Trebinje biti granica izmedju Srbije i Hrvatske su u zabludi, a njihov zivot je gubljenje vremena i novca koji svjet ulaze u BiH. Ja pokusavam da govorim o sistemu U DRZAVI koji nije funkcionalan i ne odnosi se samo na jezik nego na sve probleme unutar jedne drzave koji se mogu rjesiti demokratskim putem. Tvoje poredjenje je fasisticke prirode jer sam ponovijo vise puta da RS iako zauzima 49% ona nema pravo na tih 49% jer je sa te teritorije sto protjerala sto poklala 60% nesrba, To je cinjenica koja nece nikad biti promjenjena sa SH mitologijom dok god i jedan Bosanac i Hercegovac bude ziv.
Da li se možda sjećaš SFRJ i šta se njoj desilo?
A što ne bi moglo i u Bosni? Sve se može kad se hoće...
- jutarnji
#159 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Pa sta cekas? Motorku u ruke i valjaj balvane po putevima, ionako te nije napravilo za nesto bolje.vanuatu wrote:Nikad ne reci nikad...
Da li se možda sjećaš SFRJ i šta se njoj desilo?
-
vanuatu
#160 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Pa sta cekas? Motorku u ruke i valjaj balvane po putevima, ionako te nije napravilo za nesto bolje.[/quote]jutarnji wrote: A što ne bi moglo i u Bosni? Sve se može kad se hoće...
Sad bih ja trebalo da ti odgovorim u tvom stilu...balvan ti je mama...ali neću jer sam kulturan čovjek,za razliku od tebe...
Žao mi je što ti se ne dopada moja izjava,ali to ne mijenja stvar,niti istinitost...
A odgovor na tvoje pitanje je...za sve postoji momenat...Istorija se ponavlja...Sve je već bilo...A što je bilo,može se i ponoviti...Sviđalo se to tebi ili ne...
-
Moje ime?
#161 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Mislis na ovaj link http://sr.wikipedia.org/sr-el/GOVNO%20M ... UPAVO.htmlvanuatu wrote:Primijetim ja razliku,samo ti nemaš pojma o logici...Ja sam navela podatke iz mog malog sela,sitnog i beznačajnog...što ne znači da nigdje nije bilo starijih pravoslavnih crkava...
Evo ti samo jedan manastir,i uporedi godine...
Istorija je ipak ozbiljna nauka,nije za diletante...
Daj prestani mi to SR... ja ta govna ne citam, sta si ovdje dosla siriti usranu mitologiju. Kakav ba kralj srpski kakvi bakaraci i s crkve i slaveni. Jesi ikad cula za ILLYRICUM i za crkve Bosanske? Pa nisam ja zavrsavo skole u sumudiji ako si ti...
-
Moje ime?
#162 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Nadisaces se ti jaro jos mnogo, mnogo Bosanskog zraka, a poslije ces toga i u zemlju Bosanku biti ukopan ali taj film neces dozivjeti...vanuatu wrote:Nikad ne reci nikad...Moje ime? wrote:
Bosna i Hercegovina se ne moze djeliti, nije Banja Luka Srpska, nije ni Mostar Hrvatski, nije ni Sarajevo muslimansko. Ko god to tako misli I POKUSA DA TO SPROVEDE U DJELO on je u zabludi, i ceka ga buduce mjesto u tamnicama Haga. Ustavno uredjenje Bosne je definisano da je ona nezavisna i suverena drzava a kasnije je u Dejtonu dodano da ona u sebi ima i dva entiteta i jedan distrikt. Ni jedna od te tri jedinice nema pravo na odvajanje niti ce kad imati. Svi oni koji zude za nekom drugom Bosnom, u kojoj ce od Bosanskog Novog do Trebinje biti granica izmedju Srbije i Hrvatske su u zabludi, a njihov zivot je gubljenje vremena i novca koji svjet ulaze u BiH. Ja pokusavam da govorim o sistemu U DRZAVI koji nije funkcionalan i ne odnosi se samo na jezik nego na sve probleme unutar jedne drzave koji se mogu rjesiti demokratskim putem. Tvoje poredjenje je fasisticke prirode jer sam ponovijo vise puta da RS iako zauzima 49% ona nema pravo na tih 49% jer je sa te teritorije sto protjerala sto poklala 60% nesrba, To je cinjenica koja nece nikad biti promjenjena sa SH mitologijom dok god i jedan Bosanac i Hercegovac bude ziv.![]()
Da li se možda sjećaš SFRJ i šta se njoj desilo?![]()
-
Klodovik
#163 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Sve što se desilo tokom i nakon raspada SFRJ baš i nije bilo neka ogromna sreća za Srbe. Doduše, svako ima svoju "računicu".vanuatu wrote:Nikad ne reci nikad...Moje ime? wrote:
Bosna i Hercegovina se ne moze djeliti, nije Banja Luka Srpska, nije ni Mostar Hrvatski, nije ni Sarajevo muslimansko. Ko god to tako misli I POKUSA DA TO SPROVEDE U DJELO on je u zabludi, i ceka ga buduce mjesto u tamnicama Haga. Ustavno uredjenje Bosne je definisano da je ona nezavisna i suverena drzava a kasnije je u Dejtonu dodano da ona u sebi ima i dva entiteta i jedan distrikt. Ni jedna od te tri jedinice nema pravo na odvajanje niti ce kad imati. Svi oni koji zude za nekom drugom Bosnom, u kojoj ce od Bosanskog Novog do Trebinje biti granica izmedju Srbije i Hrvatske su u zabludi, a njihov zivot je gubljenje vremena i novca koji svjet ulaze u BiH. Ja pokusavam da govorim o sistemu U DRZAVI koji nije funkcionalan i ne odnosi se samo na jezik nego na sve probleme unutar jedne drzave koji se mogu rjesiti demokratskim putem. Tvoje poredjenje je fasisticke prirode jer sam ponovijo vise puta da RS iako zauzima 49% ona nema pravo na tih 49% jer je sa te teritorije sto protjerala sto poklala 60% nesrba, To je cinjenica koja nece nikad biti promjenjena sa SH mitologijom dok god i jedan Bosanac i Hercegovac bude ziv.![]()
- jutarnji
#164 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Kao i svakom prosjecnom balvanozeru vrijedjanje roditelja je na prvom mjestu, nista novo.vanuatu wrote:Sad bih ja trebalo da ti odgovorim u tvom stilu...balvan ti je mama...ali neću jer sam kulturan čovjek,za razliku od tebe...
Nemoj da ti je zao, nisi ti kriv sto te ne shvataju.vanuatu wrote:Žao mi je što ti se ne dopada moja izjava,ali to ne mijenja stvar,niti istinitost...
Naravno, u medjuvremenu dok cekas momenat, ostri lance na motorkamavanuatu wrote:A odgovor na tvoje pitanje je...za sve postoji momenat...Istorija se ponavlja...Sve je već bilo...A što je bilo,može se i ponoviti...Sviđalo se to tebi ili ne...
- nokia6170
#165 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Jel ovo prijetnja da ce se Bosnjacima danasnjeg Prijedora, Kozarca, Janje i u svim drugim povratnickim mjestima ponoviti sudbina koja je snasla Bosnjake Srebrenice?vanuatu wrote:
A odgovor na tvoje pitanje je...za sve postoji momenat...Istorija se ponavlja...Sve je već bilo...A što je bilo,može se i ponoviti...Sviđalo se to tebi ili ne...
Ufatili se vampiri u kolo, a zaboravili da su se u avgustu 1995.godine svi u Banja Luci bili spakovali da slijede primjer svoje brace iz Knina.
- osa
#166 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Jel ovo prijetnja da ce se Bosnjacima danasnjeg Prijedora, Kozarca, Janje i u svim drugim povratnickim mjestima ponoviti sudbina koja je snasla Bosnjake Srebrenice?nokia6170 wrote:Sad bih ja trebalo da ti odgovorim u tvom stilu...balvan ti je mama...ali neću jer sam kulturan čovjek,za razliku od tebe...vanuatu wrote:Pa sta cekas? Motorku u ruke i valjaj balvane po putevima, ionako te nije napravilo za nesto bolje.jutarnji wrote: A što ne bi moglo i u Bosni? Sve se može kad se hoće...
Žao mi je što ti se ne dopada moja izjava,ali to ne mijenja stvar,niti istinitost...
Ufatili se vampiri u kolo, a zaboravili da su se u avgustu 1995.godine svi u Banja Luci bili spakovali da slijede primjer svoje brace iz Knina.[/quote]
e moj nokia, pa većina ljudi pamti ono što im odgovara...
- Bosnolog
#167 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Sanjaj mokre velikosrpske nedosanjane snove,samo ocekuj da se upisana ne probudis,vanuatu wrote:Nikad ne reci nikad...Moje ime? wrote:
Oteti genocidni ausvic je ranjiv i veom lahak plijen za poderati u par ne povezanih enklava,Do tada se naoruzavati Titinom strategijom,raditi a spremati se za rat uz obavezu da svaka kuca ima svog lovca i da cesto hoda bosanskim prelijepim planinama,upaznavajuci druge lovce i teritoriju a svaki ulov je ekstra pride,mnogo je vaznije znati sa kim imas posla i sta ti sprema a to smo barem odlicno naucili,.....
Obicno se kaze cije stado toga i planina,.....
- osa
#168 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Bosnolog wrote:Sanjaj mokre velikosrpske nedosanjane snove,samo ocekuj da se upisana ne probudis,vanuatu wrote:Nikad ne reci nikad...Moje ime? wrote:
A što ne bi moglo i u Bosni? Sve se može kad se hoće..........Zub vremena ce uciniti svoje ako se u meduvremenu ne desi tektonski poremecaj koji ce izazvati gnjev prema duznicima proslosti,.....Ne zaboravi da imaju druge meode koje se mogu primjeniti a izbor je dosta sirok,....Neko ce da pojaca bjezaniju iz BiH u nemoci da mu se snovi koje priziva ostvare,.....
Oteti genocidni ausvic je ranjiv i veom lahak plijen za poderati u par ne povezanih enklava,Do tada se naoruzavati Titinom strategijom,raditi a spremati se za rat uz obavezu da svaka kuca ima svog lovca i da cesto hoda bosanskim prelijepim planinama,upaznavajuci druge lovce i teritoriju a svaki ulov je ekstra pride,mnogo je vaznije znati sa kim imas posla i sta ti sprema a to smo barem odlicno naucili,.....
Obicno se kaze cije stado toga i planina,.....
nije ni tebi lako...
- Bosnolog
#169 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
osa wrote:
nije ni tebi lako...

Znam ja Osa da si ti sa ovom Majkicevom na Tavanu u zajednickoj misiji podijele i unistenja BiH
- 1gorstak
#170 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Zbog odnosa snaga na terenu.vanuatu wrote:Nikad ne reci nikad...Moje ime? wrote:
A što ne bi moglo i u Bosni?
- osa
#171 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
vjeruj, način razmišljanja ti je u principu isti kao i u ove dvojice, naravno s drugim vjerskim i nacionalnim predznakom, ali ekipa ste vi....Bosnolog wrote:osa wrote:
nije ni tebi lako...
Znam ja Osa da si ti sa ovom Majkicevom na Tavanu u zajednickoj misiji podijele i unistenja BiH
-
vanuatu
#172 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Baš divno...kultura na nivou...
Vrijeđanje je znak nemoći...
Ja sam samo rekla da se točak istorije ponavlja...I zašto mislite da to što se desilo SFRJ,jednoj jakoj "bratstvo-jedinstvenoj" državi,ne može da se desi jednoj bijednoj,podijeljenoj i "bratstvo-nejedinstvenoj"Bosnici...
To da li je to moja želja ili nije,sasvim je irelevantno u ovoj diskusiji...Imam pravo da sanjam šta hoću...Neću valjda od vas tražiti dozvolu? Isto tako i vi možete sanjati šta hoćete,nije me briga...
I Rimsko carstvo je propalo...nekada...
Gorštak...u pravu si...ali niko i nije rekao da se to može desiti sada,ali može NEKAD...Zato sam i rekla da nikad ne treba reći nikad...
Ali tolike uvrede...Gdje li su sad pravedni moderatori?
Što se mene tiče,meni je sasvim dobro i u RS...
Ja sam samo rekla da se točak istorije ponavlja...I zašto mislite da to što se desilo SFRJ,jednoj jakoj "bratstvo-jedinstvenoj" državi,ne može da se desi jednoj bijednoj,podijeljenoj i "bratstvo-nejedinstvenoj"Bosnici...
To da li je to moja želja ili nije,sasvim je irelevantno u ovoj diskusiji...Imam pravo da sanjam šta hoću...Neću valjda od vas tražiti dozvolu? Isto tako i vi možete sanjati šta hoćete,nije me briga...
I Rimsko carstvo je propalo...nekada...
Gorštak...u pravu si...ali niko i nije rekao da se to može desiti sada,ali može NEKAD...Zato sam i rekla da nikad ne treba reći nikad...
Ali tolike uvrede...Gdje li su sad pravedni moderatori?
Što se mene tiče,meni je sasvim dobro i u RS...
- Bosnolog
#173 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Njihove ideje i medusobno surovanje na podijeli BiH su bile indeticne kao jaje jajetu tvojim Osa stavovima koje ovdje propagiras.To svi na ovom forumu odlicno znaju,......
Bosanski Hrvati su nasankani zahvaljujuci ovom kokosaru Susku i slicnim jastrebovima,ali zato ima vremena da se ljudima pomogne da se vrate u svoju Posavinu i druge dijelove BiH na koju imaju pravo kao i svi drugi koji priznaju i prihvataju BiH kao svoju domovinu i jednakopravnu za sve gradane i narode,to jest da se ono sto su koksar Susak i Boban-Tudmanova klika zabrljali 1993-94 godine u BiH kada su sprovodili Karadordevo i pokusali napraviti Banovinu a to je upravo ono sto ti i takvi kao ti podrzavate, etnickom podijelom BiH odnosno federalizacijom,koja bi bila poguban za buducnost i opstanak hiljadugodisnje BiH,.....
Bosanski Hrvati su nasankani zahvaljujuci ovom kokosaru Susku i slicnim jastrebovima,ali zato ima vremena da se ljudima pomogne da se vrate u svoju Posavinu i druge dijelove BiH na koju imaju pravo kao i svi drugi koji priznaju i prihvataju BiH kao svoju domovinu i jednakopravnu za sve gradane i narode,to jest da se ono sto su koksar Susak i Boban-Tudmanova klika zabrljali 1993-94 godine u BiH kada su sprovodili Karadordevo i pokusali napraviti Banovinu a to je upravo ono sto ti i takvi kao ti podrzavate, etnickom podijelom BiH odnosno federalizacijom,koja bi bila poguban za buducnost i opstanak hiljadugodisnje BiH,.....
- osa
#174 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
Bosnolog wrote:Njihove ideje i medusobno surovanje na podijeli BiH su bile indeticne kao jaje jajetu tvojim Osa stavovima koje ovdje propagiras.To svi na ovom forumu odlicno znaju,......
proanaliziraj svoje postove, malo dublje, ako nisi u stanju, daj nekom pismenijem da to učini, vidjet ćeš pregršt podudarnosti, dapače identičnosti, od retorike, mržnje prema drugim narodima, smatranja svojih prava jedinim relevantnim, doduše moram priznati da se ova obojica kulturnije od tebe ophode, mladić vojnik, šušak birtijaš, a za koplje ispred tebe u kulturi izražavanja, jel bauštela u pitanju....
- senjor
#175 Re: BiH, Politika, Jezik, Ustav...?
zar ti nisi jos u prdekani...osa wrote:Bosnolog wrote:Njihove ideje i medusobno surovanje na podijeli BiH su bile indeticne kao jaje jajetu tvojim Osa stavovima koje ovdje propagiras.To svi na ovom forumu odlicno znaju,......
proanaliziraj svoje postove, malo dublje, ako nisi u stanju, daj nekom pismenijem da to učini, vidjet ćeš pregršt podudarnosti, dapače identičnosti, od retorike, mržnje prema drugim narodima, smatranja svojih prava jedinim relevantnim, doduše moram priznati da se ova obojica kulturnije od tebe ophode, mladić vojnik, šušak birtijaš, a za koplje ispred tebe u kulturi izražavanja, jel bauštela u pitanju....