drugim rijecima okupirat ce nas (barem ekonomski) bez ispaljenjog metka.StupskaBitanga wrote:Treba šire gledati stvari
Telekom Slovenije je vlasnik blic.net BL
Sada ce TS biti prodan Tcom-u a znamo za manjinski dio u ht
Ko god da kupi srbijanski telecom dobija i sarajevski lol
Hoću reci svaki telekom na neki način je širio svoje poslovanje i prisutnost ali jok bht je glavno biti sponzor cevljanske koride
BHTelecom prodati ili ne?
-
vade_mecum
#51 Re: BHTelecom prodati ili ne?
-
StupskaBitanga
#52 Re: BHTelecom prodati ili ne?
i SDA jurišnici i vjerni simpatizeri ČITAJTE
http://www.seebiz.eu/bh-telecom-pad-dob ... ar-101633/
U krađi je snaga
U krađi je snaga
-
Drinski
#53 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Evo ja nisam SDA jurisnik, ali bih da se izjasnim: to znaci da ne treba prodati telekom (uostalom, sta ce i tom potencijalnom kupcu firma koja ne radi dobro, jel tako?), nego da uprava treba krenuti agresivnije.StupskaBitanga wrote:i SDA jurišnici i vjerni simpatizeri ČITAJTE
U krađi je snaga
-
StupskaBitanga
#54 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Ja ne sugerišem prodaju
Ali Telecom je privatno preduzeće stranačkih vođa najvećim dijelom SDA dok je SDP pare izvlačio preko svojh firmi i namještenih tendera
Ulazila je sipa istraživala ma koliko se to zataškavalo
Nažalost stranacc ma ko god on bio radi maksimizacije profita uveo red i ne bi dozvolio enormno curenje novca
Ovakva poslovna politika će telecom dovesti do najniže vrijednosti kada više niti će biti zlatna koka niti poželjna udavača
Ali Telecom je privatno preduzeće stranačkih vođa najvećim dijelom SDA dok je SDP pare izvlačio preko svojh firmi i namještenih tendera
Ulazila je sipa istraživala ma koliko se to zataškavalo
Nažalost stranacc ma ko god on bio radi maksimizacije profita uveo red i ne bi dozvolio enormno curenje novca
Ovakva poslovna politika će telecom dovesti do najniže vrijednosti kada više niti će biti zlatna koka niti poželjna udavača
- Helena2014
#55 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Drinski wrote:Evo ja nisam SDA jurisnik, ali bih da se izjasnim: to znaci da ne treba prodati telekom (uostalom, sta ce i tom potencijalnom kupcu firma koja ne radi dobro, jel tako?), nego da uprava treba krenuti agresivnije.StupskaBitanga wrote:i SDA jurišnici i vjerni simpatizeri ČITAJTE
U krađi je snaga
I smanjiti bezobrazno visoke plate
-
Drinski
#56 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Joj kada krenu ove doskocice...toliko me iznerviraju da ne znam sta radim....pa sto se tice onoga iz telekoma, neka tebi tvoj gazda da 5 milja, boli njega kolika je tvoja plata...Helena2014 wrote:Drinski wrote:Evo ja nisam SDA jurisnik, ali bih da se izjasnim: to znaci da ne treba prodati telekom (uostalom, sta ce i tom potencijalnom kupcu firma koja ne radi dobro, jel tako?), nego da uprava treba krenuti agresivnije.StupskaBitanga wrote:i SDA jurišnici i vjerni simpatizeri ČITAJTE
U krađi je snaga
-
Drinski
#57 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Tacno. Lova bi onda zavrsila kod njega. Koja je onda razlika?StupskaBitanga wrote: Nažalost stranacc ma ko god on bio radi maksimizacije profita uveo red i ne bi dozvolio enormno curenje novca
- Helena2014
#58 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Drinski wrote:Joj kada krenu ove doskocice...toliko me iznerviraju da ne znam sta radim....pa sto se tice onoga iz telekoma, neka tebi tvoj gazda da 5 milja, boli njega kolika je tvoja plata...Helena2014 wrote:[
A zašto da plate ne budu usaglašene na svim nivoima i na budžetu i u javnim preduzećima? Direktor BH Telecoma ima platu veću od člana Predsjedništva
-
Drinski
#59 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Pa neka usaglase, sto se mene lično tiče.Helena2014 wrote:Drinski wrote:Joj kada krenu ove doskocice...toliko me iznerviraju da ne znam sta radim....pa sto se tice onoga iz telekoma, neka tebi tvoj gazda da 5 milja, boli njega kolika je tvoja plata...Helena2014 wrote:[
A zašto da plate ne budu usaglašene na svim nivoima i na budžetu i u javnim preduzećima? Direktor BH Telecoma ima platu veću od člana Predsjedništva
-
sumirprimus
#60 Re: BHTelecom prodati ili ne?
bolje golub u ruci,nego vrabac na grani...
a ne3am nikog u telekomu...
a ne3am nikog u telekomu...
- madner
#61 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Odje ljudi brkaju, po obicaju, osnovne pojmove. BH telecom je dionicko drustvo kao i svako drugo. To ko je vlasnik je potpuno nebitno. Svaka firma plata formira za sebe u borbi za profitom.
Drzavne sluzbe nisu profitabilne, niti firme, ni dionicka drustva.
Laprdanje na kvadrat.
Drzavne sluzbe nisu profitabilne, niti firme, ni dionicka drustva.
Laprdanje na kvadrat.
-
sumirprimus
#62 Re: BHTelecom prodati ili ne?
kako ovde ljudi pricaju,ja se sjebem kad izadjen na ulicu...
sve kontam,to naki strucno iskustveni modeli,pamet na sve strane,jebo svicu,kad ono...prd...
sve kontam,to naki strucno iskustveni modeli,pamet na sve strane,jebo svicu,kad ono...prd...
-
Drinski
#63 Re: BHTelecom prodati ili ne?
SVaka firma formira onu platu koju joj odredi vlasnik.
-
sumirprimus
#64 Re: BHTelecom prodati ili ne?
hos rec bolje heftu bogatas,negoli dan sirotinja?Drinski wrote:SVaka firma formira onu platu koju joj odredi vlasnik.
-
Drinski
#65 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Nije se to odnosilo na tvoj post, a i ne kuzis sta sam htio kazati i tako...sumirprimus wrote:hos rec bolje heftu bogatas,negoli dan sirotinja?Drinski wrote:SVaka firma formira onu platu koju joj odredi vlasnik.
-
sumirprimus
#66 Re: BHTelecom prodati ili ne?
koje?Drinski wrote: Nije se to odnosilo na tvoj post, a i ne kuzis sta sam htio kazati i tako...
-
rekla-kazala
#67 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Da se pitaju mali dioničari 95% njih bi bilo za prodaju jer bi poslovanje bilo bolje, dobit veća a i građani bi dobili sigurno bolju i jeftiniju uslugu.
Al eto ljudi stalno pljuju po tim parazitima, uhljebima i muljatorima a onda kad neko spomene da im se zavrne pipa,.... neeeee,...to je naše.
Al eto ljudi stalno pljuju po tim parazitima, uhljebima i muljatorima a onda kad neko spomene da im se zavrne pipa,.... neeeee,...to je naše.
-
Drinski
#68 Re: BHTelecom prodati ili ne?
To je mozda u teoriji, imas mnostvo malih dionicara po BIH koji nemaju od toga nista jer ih vecinski vlasnik "ne zarezuje".rekla-kazala wrote:Da se pitaju mali dioničari 95% njih bi bilo za prodaju jer bi poslovanje bilo bolje, dobit veća a i građani bi dobili sigurno bolju i jeftiniju uslugu.
-
StupskaBitanga
#69 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Tada bi znali gdje je tačno a sad možemo samo nagađatiDrinski wrote:Tacno. Lova bi onda zavrsila kod njega. Koja je onda razlika?StupskaBitanga wrote: Nažalost stranacc ma ko god on bio radi maksimizacije profita uveo red i ne bi dozvolio enormno curenje novca
- madner
#70 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Vlasnik ne formira plate u dionicarskim drustvima.
Ne pitaju se dionicari Applea koja ce plata biti cistacici i sefu marketinga.
-
sumirprimus
#71 Re: BHTelecom prodati ili ne?
ih cistacica u aplu...jebo platu..madner wrote:Vlasnik ne formira plate u dionicarskim drustvima.
- don vito
#72 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Poselami profesora ekonomije i upitaj ga da ti, makar retroaktivno, objasni razliku izmedju privatne i firme u drzavnom vlasnistvu. Razliku, od vlasnicke strukture, nacina poslovanja, raspisivanja javnih konkursa, do placanja radnika.Drinski wrote:Joj kada krenu ove doskocice...toliko me iznerviraju da ne znam sta radim....pa sto se tice onoga iz telekoma, neka tebi tvoj gazda da 5 milja, boli njega kolika je tvoja plata...
-
Drinski
#73 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Ovo o cemu ja pisem i ono o cemu ti pišeš su dvije različite stvari.don vito wrote:Poselami profesora ekonomije i upitaj ga da ti, makar retroaktivno, objasni razliku izmedju privatne i firme u drzavnom vlasnistvu. Razliku, od vlasnicke strukture, nacina poslovanja, raspisivanja javnih konkursa, do placanja radnika.Drinski wrote:Joj kada krenu ove doskocice...toliko me iznerviraju da ne znam sta radim....pa sto se tice onoga iz telekoma, neka tebi tvoj gazda da 5 milja, boli njega kolika je tvoja plata...
Moj prof. je preslio na ahiret, a ako je tvoj jos ziv - pitaj ga sto te pusti na ispitu kada ne nista kuzis.
- suncica24
#74 Re: BHTelecom prodati ili ne?
A kad prodate Telecom parama od prodaje ce raspolagati ko?
Oni isti koji danas raspolazu Telecomom.
Sto ce reci, iz supljeg u prazno. Dok ne iscuri.
Oni isti koji danas raspolazu Telecomom.
Sto ce reci, iz supljeg u prazno. Dok ne iscuri.
-
Drinski
#75 Re: BHTelecom prodati ili ne?
Ma pišu ljudu bezze.
Recimo, u CB nisu samo monetarne rezerve. Tu su i sredstva poslovnih banaka koje se drze kao obavezna rezerva.
Međutim, banke drze vise stotina miliona KM preko te rezerve u CB.
Zasto? Zasto banke ne povuku taj visak sredstava i plasiraju u privredu?
Zato, sto nemaju kome da to plasiraju, a ko fol bi se moglo plasirati ovo iz telekoma.
Zapravo, moglo bi, ali da to bude pljačka tipa beskamatnih kredita, kredita sa 0,5 % kamate, oprosta i sl.
Recimo, u CB nisu samo monetarne rezerve. Tu su i sredstva poslovnih banaka koje se drze kao obavezna rezerva.
Međutim, banke drze vise stotina miliona KM preko te rezerve u CB.
Zasto? Zasto banke ne povuku taj visak sredstava i plasiraju u privredu?
Zato, sto nemaju kome da to plasiraju, a ko fol bi se moglo plasirati ovo iz telekoma.
Zapravo, moglo bi, ali da to bude pljačka tipa beskamatnih kredita, kredita sa 0,5 % kamate, oprosta i sl.
Last edited by Drinski on 24/12/2014 11:44, edited 2 times in total.