Bez komentara....

gavrilo

#1 Bez komentara....

Post by gavrilo »

[img]http://www.b92.net/images/fp/logo.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]14. avgust 2005[/size] wrote:
Glavaš želi suđenje u Banjaluci

14. avgust 2005. | 12:44 | Izvor: FoNet

Zagreb -- Ratni komandant Osijeka Branimir Glavaš želi da mu se, ukoliko bude optužen za zločine nad Srbima, sudi u Banjaluci.

On kaže da je od vlasti u Zagrebu to zatražio jer ne veruje hrvatskim sudovima. "Siguran sam da će sud u Banjaluci biti savesniji i pošteniji nego hrvatsko pravosuđe i državno tužilaštvo, koje je pod apsolutnom kontrolom politike premijera Ive Sanadera", rekao je Glavaš, koji je i nezavisni poslanik u Hrvatskom saboru, za banjalučke Nezavisne novine.

"Zato sam tražio da sud u Banjaluci bude nadležan za moj slučaj i obećao sam da neću praviti žalbu ako mi se bude sudilo u Republici Srpskoj", kaže Glavaš.

Glavaš je izjavio da nema ništa sa zločinima počinjenim nad Srbima u Osijeku i da nije naređivao ubijanje.

Uz tvrdnju da mu "o glavi rade" Sanader, predsednik Hrvatske Stipe Mesić i predsednik Sabora Vladimir Šeks, Glavaš je rekao: "Neće u tome uspjeti. Nemam ništa sa ratnim zločinima počinjenim nad Srbima u Osijeku. Radi se o politički montiranom procesu kojim me vrh vlasti u Hrvatskoj želi poslati na optuženičku klupu".

Glavaš je izjavio da glavni državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić daje medijima dokumenta koja ga optužuju za zločine nad Srbima, i to po nalogu Šeksa i Sanadera, čiji je kućni prijatelj i školski drug. Svete mi se jer sam ih porazio na lokalnim izborima u Slavoniji, rekao je Glavaš.

Na pitanje ko je odgovoran za zločine u Osijeku, Glavaš je odgovorio: "U Hagu sa područja Osijeka treba završiti onaj ko je komandovao da se granatira grad u kojem je poginulo 1.000 ljudi. To su radili vaši sunarodnjaci". Glavaš je ocenio da, što se tiče ubistava Srba u Osijeku, tu nema posla za Hag, jer se nije radilo o organizovanom zločinu.
:shock: :shock: :shock:
gavrilo

Post by gavrilo »

[img]http://www.nezavisne.com/slike/nezavisne-nedjeljne.gif[/img] wrote:
Branimir Glavaš, ratni komandant Osijeka, bjegunac iz HDZ-a i nezavisni zastupnik u Hrvatskom saboru

da mi se sudi u Banjoj Luci, a ne u Zagrebu

O glavi mi rade Sanader, Šeks i Mesić. Neće u tome uspjeti. Nemam ništa sa ratnim zločinima počinjenim nad Srbima u Osijeku. Nisam naređivao ničije likvidacije. Ovako Branimir Glavaš, nekadašnji komandant odbrane grada Osijeka, u krtatkim crtama opisuje, kako on kaže, prljavu kampanju koja je povedena protiv njega i njegove uloge u ratom zahvaćenom gradu na Dravi.

dalje na ...

http://www.nezavisne.com/revija/tekst1-050814.php
Aulus Agerius

Post by Aulus Agerius »

:shock: :shock: :shock:

Šta reći...
dr.

Post by dr. »

Saveznici u ratu, saveznici na sudu... :x
Poglavica

Post by Poglavica »

Dokaz da su sudstvo i drzavnost u RS velikim slovima pisani. Nije to za Federaciju.
gavrilo

Post by gavrilo »

Poglavica wrote:Dokaz da su sudstvo i drzavnost u RS velikim slovima pisani. Nije to za Federaciju.
:?
Krivokapic

Post by Krivokapic »

gavrilo wrote:
Poglavica wrote:Dokaz da su sudstvo i drzavnost u RS velikim slovima pisani. Nije to za Federaciju.
:?
čovjek misli da u federaciji koriste font veličine 12, dok u RS-u koriste 14-ku,

kako to nisi mogao skontati

:D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

isto kao sto ce Milosevic odlezati kaznicu od dvadesetak godian u Moskvi.. blizu svoje cvjetache od zene....
kazu u Tribunalu da bi mu tako izasli u susret jer im je u cilju da se taj proces sto prije zavrsi....
svako kod svojih na sudjenje i u zatvor...
pa vi recite da nema etnickog ciscenja i sad poslije rata....
Zrinski

Post by Zrinski »

Dovoljno govori o stanju u Hrvatskoj. Čovjek bi radije da mu sude kod srba u Banja Luci nego na montiranom procesu u Zagrebu. Jasno je da sve ovo dolazi od Sanadera i da je sve ovo zbog istupanja Branimira Glavaša iz HDZ. Treba njega optužiti je "navodno" osobno naređivao ubojstva i da je čak i sam u nekima učestvovao. Da je Glavaš ostao u HDZ i igrao kako Sanader svira nebi bilo ni ovog što se sad događa.
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:pa vi recite da nema etnickog ciscenja i sad poslije rata....
mirci ono sa zlobom se slazem samo ne znam sta to sad ima sa temom?

a ovo citirano nisi bas u pravu. sada se pokusava ono ocisceno da ucvrsti :x
gavrilo

Post by gavrilo »

Zrinski wrote:Da je Glavaš ostao u HDZ i igrao kako Sanader svira nebi bilo ni ovog što se sad događa.
to samo govori da smo svi u istoj usranoj situaciji. treba neko da dodje sa metlom :x

Image
Zrinski

Post by Zrinski »

gavrilo wrote:
Zrinski wrote:Da je Glavaš ostao u HDZ i igrao kako Sanader svira nebi bilo ni ovog što se sad događa.
to samo govori da smo svi u istoj usranoj situaciji. treba neko da dodje sa metlom :x

Neki novi Paddy???
gavrilo

Post by gavrilo »

Zrinski wrote:Neki novi Paddy???
peddy je previse mlak...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gavrilo wrote:

pa ima veze sa temom...glavas hoce da mu sudi u Banja Luci, a tamo ce ga haman ko heroja docekati jer je branio Srpsku Krajinu bla bla....
i isto tako ce odlezati u BL....
a frka oko KPD Zenica jos traje, hoce Hrvati u Mostar da sluze, a Srbi u Kulu i eto ti ciscenja....
ja samo ne znam gdje ja da idem, jer se gradovi sve vise ciste...
Poglavica

Post by Poglavica »

ciste se od pokvarenih suudijaaaaaa kojima je i Bog okrenuo ledja.

Covek trazi da mu se sudi u RS - jasno i glasno.

Kikot bande se budi koja je i po federaciji 30 godina ubijala, lagala, skrivala i adrila sve kriminalne radnje pa ce kod tako "postenijeh" ureda da bude ukidanje viza za 30 godina.
BECHO

Post by BECHO »

mIRCerka wrote:
gavrilo wrote:

pa ima veze sa temom...glavas hoce da mu sudi u Banja Luci, a tamo ce ga haman ko heroja docekati jer je branio Srpsku Krajinu bla bla....
a frka oko KPD Zenica jos traje, hoce Hrvati u Mostar da sluze, a Srbi u Kulu i eto ti ciscenja....
Dodji u Tuzlu, 'muslimansku' carsiju! :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

BECHO wrote:
mIRCerka wrote:
gavrilo wrote: mirci ono sa zlobom se slazem samo ne znam sta to sad ima sa temom?

Dodji u Tuzlu, 'muslimansku' carsiju! :D
dobra shala nema sta :D
Tuzla se jedina koliko znam uspjela koliko-toliko sacuvati ciscenja....
praznina

Post by praznina »

Možda je bolje da mu sude u BL. Viša će biti kazna. Ako već hoće suđenje kod Srba najbolje bi mu bilo da mu sude u BG ili NS a da služi u Sremskoj Mitrovici.
El_Comunista

Post by El_Comunista »

Dokaz koliko je sudstvo u RS nezavisno :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

Ovo su samo politicke floskule Branimira Glavasa. Prije bi mrtav bio nego da mu se sudi u Banjaluci, a ovako on samo lijeci sujetu i svoj ranjeni ego.
El_Comunista

Post by El_Comunista »

I za njega postoje dokazi i vrlo brzo ce se vidjeti sta je radio!
Niko to njemu ne montira,on se sam ( o tome postoje snimski dokazi) izjasnio da je Ustasa
Fair Life

Post by Fair Life »

Glavasa bi trebalo zavaliti u Dravu bez sudjenja. Ciglu oko vrata i... buch, s kakve vrbe.
Bosanac_HR

Post by Bosanac_HR »

Glavaš je nevin. Protiv njega ne postoji nijedan jedini dokaz.
Bosanac_HR

Post by Bosanac_HR »

El_Comunista wrote:I za njega postoje dokazi i vrlo brzo ce se vidjeti sta je radio!
Niko to njemu ne montira,on se sam ( o tome postoje snimski dokazi) izjasnio da je Ustasa
Reći za sebe da si "ustaša", nije kršenje Ženevskih konvencija. :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Bosanac_HR wrote:Glavaš je nevin. Protiv njega ne postoji nijedan jedini dokaz.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=16793
Post Reply