BBI loggia massone?

dustaban

#1 BBI loggia massone?

Post by dustaban »

Evo desava se jos jedan BBI Business Forum, kao sto vidimo, snazno podrzan od nekih i snazno ignoriran od drugih.

Meni je ovo interesantno samo u tome sto potvrdjuje tezu kako su politicke stranke ovdje samo formalnost, stvarni interesni krugovi se formiraju na jedan sasvim drugaciji naci, odnosno na nacin koji veoma nalikuje masoneriji.

Nemam je nista protiv toga, ljudi ce se shemiti svidjalo se to nekome ili ne. Ali ono sto mi u ovom slucaju smeta jeste ZAROBLJAVANJE MALEZIJE I MAHATIRA od strane uskog (i nesposobnog) visocko-sarajevskog mahalskog kruga!

Malezija je mogla biti mnogo vazniji partner Bosni i Hercegovini da ih nisu omedjili na ovaj veoma uski prostor od Blagaja do Visokog. Mahatiru ne daju da mrdne ni lijevo ni desno, vodaju ga ko medvjeda na dzume i na piramide.

A sjecam se dobro, PETRONAS je onomad bio zainteresovan za brodsku rafineriju.
Ali to tako ne mere - zna se ko kome pripada, Rusi su Dodikovi, Malezijci nasi.

Pa hajde sve i da je to normalno, ali mene svaki put kad vidim Malezijce spopadne nekakva sramota zbog Bosmala i one navlake na autoput sto su im onomad smjestile one klempe iz Visokog!

Mi smo u stanju sjebati i ovakve prilike!
Panini

#2 Re: BBI loggia massone?

Post by Panini »

za svu ignoranciju arapskog svijeta prema postratnoj Bosni i Hercegovini kriva je SDA a Arapi su dali milijarde dolara za oporavak BiH,a kao rezultat toga imamo privatnu banku BBI i fantomske kompanije Al-Shiddi i slicne njima

isti slucaj je i sa Mahatirom kojeg svojataju ovi iz SDA ali cim covjek skonta kakva su govna i on ce im okrenuti ledja

seik iz UAE ide u Srbiju a bosnu je namjerno zaobišao,tamo je najavio otvaranje ambasade,kupovinu JATa i ulaganje u zemlju dok naravno ima veliki animozitet prema BiH zbog lopova iz SDA

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=675919

http://www.naslovi.net/2013-01-09/trojk ... eo/4289957

http://www.pressonline.rs/info/politika ... janom.html

http://www.kurir-info.rs/sporazum-srbij ... nak-597453
dustaban

#3 Re: BBI loggia massone?

Post by dustaban »

Panini wrote:za svu ignoranciju arapskog svijeta prema postratnoj Bosni i Hercegovini kriva je SDA a Arapi su dali milijarde dolara za oporavak BiH,a kao rezultat toga imamo privatnu banku BBI i fantomske kompanije Al-Shiddi i slicne njima

isti slucaj je i sa Mahatirom kojeg svojataju ovi iz SDA ali cim covjek skonta kakva su govna i on ce im okrenuti ledja

seik iz UAE ide u Srbiju a bosnu je namjerno zaobišao,tamo je najavio otvaranje ambasade,kupovinu JATa i ulaganje u zemlju dok naravno ima veliki animozitet prema BiH zbog lopova iz SDA

Ma ja tvrdim suprotno, ovdje kao sto vidimo glavne uloge pripadaju Silajdzicu i Izetbegovicu sto rusi tezu o stranackoj podjeli. Ovo ti je klasican primjer zakulisne "halka sheme".
Katamaran_Sa

#4 Re: BBI loggia massone?

Post by Katamaran_Sa »

dustaban wrote:
Panini wrote:za svu ignoranciju arapskog svijeta prema postratnoj Bosni i Hercegovini kriva je SDA a Arapi su dali milijarde dolara za oporavak BiH,a kao rezultat toga imamo privatnu banku BBI i fantomske kompanije Al-Shiddi i slicne njima

Ma ja tvrdim suprotno, ovdje kao sto vidimo glavne uloge pripadaju Silajdzicu i Izetbegovicu sto rusi tezu o stranackoj podjeli. Ovo ti je klasican primjer zakulisne "halka sheme".
Kakve gluposti, mozete li vas dvojica bolje prije nego sto popljujete ovo sto se pokusava.???
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5 Re: BBI loggia massone?

Post by JoseMujica »

dustaban wrote:Evo desava se jos jedan BBI Business Forum, kao sto vidimo, snazno podrzan od nekih i snazno ignoriran od drugih.

Meni je ovo interesantno samo u tome sto potvrdjuje tezu kako su politicke stranke ovdje samo formalnost, stvarni interesni krugovi se formiraju na jedan sasvim drugaciji naci, odnosno na nacin koji veoma nalikuje masoneriji.

Nemam je nista protiv toga, ljudi ce se shemiti svidjalo se to nekome ili ne. Ali ono sto mi u ovom slucaju smeta jeste ZAROBLJAVANJE MALEZIJE I MAHATIRA od strane uskog (i nesposobnog) visocko-sarajevskog mahalskog kruga!

Malezija je mogla biti mnogo vazniji partner Bosni i Hercegovini da ih nisu omedjili na ovaj veoma uski prostor od Blagaja do Visokog. Mahatiru ne daju da mrdne ni lijevo ni desno, vodaju ga ko medvjeda na dzume i na piramide.

Pa hajde sve i da je to normalno, ali mene svaki put kad vidim Malezijce spopadne nekakva sramota zbog Bosmala i one navlake na autoput sto su im onomad smjestile one klempe iz Visokog!

za Mahatira samo jedan veliki RESPECT! al jadan čovjek među kakve je seoske varalice i kokošare upao,koji mu se lažno predstavljaju kao muslimani
Shahab

#6 Re: BBI loggia massone?

Post by Shahab »

dustaban wrote:Evo desava se jos jedan BBI Business Forum, kao sto vidimo, snazno podrzan od nekih i snazno ignoriran od drugih.

Ne bih ulazi u ideološka opredijeljenja ljudi iz vrha BBI. Koliko znam radi se o kapitalu iz islamskih zemalja, koji su na čelo projekta stavili lokalne ljude sa kojim imaju veze od ranije. Po mome mišljenju, BBI je izuzetno dobra ideja. Također i poslovni forum BBI je sjajan projekat koji pokušava inicirati neku investicijsku aktivnost. Sama činjenica da dolazi jedan Ali Babacan, koji de facto upravlja turskom ekonomijom i monetarnim kretanjima, predstavlja demonstraciju lobističke sile bez presedana na Balkanu. Napravi se taj prvi korak, animiraju se jaki ljudi...i onda nastupa problem. Ozbiljni investitori traže uređeno društvo. U naš haos niko normalan neće uložiti novac. Potrebno je unutarnje sređivanje institucija na način da u centru pažnje bude poduzetnik. Vrijeme Alije Sirotanovića, lopata i tona uglja, daleko je iza nas. Heroji modernog doba su inovativni i kreativni poduzetnici koji organiziraju tržišno održive biznise, stvaraju novu vrijednost i upošljavaju radnike. Nama su investicije i svjež kapital, uvjet egzistencijalnog opstanka. Tim putem došao je recimo Al Shiddi i pravi najreprezentativniji objekat na Balkanu. Državu treba da zanimaju samo održiva radna mjesta. U Al Shiddiju će raditi nekoliko stotina ljudi, obavezno kvalifikovanih prema top standardima hotelijerstva, trgovine...Jeste mali korak u kontekstu makroekonomije ali predstavlja model kako izaći iz krize.
jazzer

#7 Re: BBI loggia massone?

Post by jazzer »

BBI banka, hahaha... To je ona banka sto posluje na islamskim principima?

Nisu oni vidjeli islamskog bankarstva osim u strucnoj literaturi. Jedina poveznica s islamskim bankarstvom im
je to sto kamatu ne zovu kamatom. Zovu je profitnom marzom :) . Ostalo sve kao i u svakoj komercijalnoj banci.

BBI biznis forum?

Volio bi vidjeti rezultate dosadasnjih biznis foruma pretvorene u investicije, novac, zaposljavanje.
Sta je konkretno donio?
Samopromociju direktora banke uz malu pomoc prijatelja (ridjobradi Bake, lepi Hare :lol: ).

Pupa hava iliti jedno veliko nista :)
Shahab

#8 Re: BBI loggia massone?

Post by Shahab »

Banka kao svaka druga banka. Brandiraju se kao islamska banka, kamatu nazivaju prinosom, ali i oni moraju živjeti od povrata kredita. Okupljati jake i moćne ljude u Sarajevu, nikako ne može značiti ništa loše. U kapitalizmu se sve svodi na akumulaciju kapitala. Od kokuza nikakve koristi, jevreji imaju poslovicu..."bježi od kokuza, kokuzluk je prelazna bolest". Oni samo kukaju i unose smutnju pričama o nepravdi i kako niko ne valja. Fakturisati ekonomsku krizu, nedostatak investicija i visoku nezaposlenost, BBI banci , nije objektivna postavka. Ni to da pojedinci u svemu tome traže svoju promociju i ličnu korist. To su sve prirodne stvari. Problem je što naš društveni ambijent ne omogućava drugi korak na putu dovođenja investitora. Kod nas još uvijek, u institucijama i mentalnom sklopu 800 hiljada ljudi koji žive od budžeta, egzistira komunistički sistem vrijednosti. Svaki investitor, musliman ili kršćanin ili jevrej ili kinez, mora razmišljati racionalno u kontekstu procijene povrata uloženog novca. Po tom pitanju stojimo jako loše u odnosu na region. To je razlog zašto pare koje se namjene regionu, odoše u Srbiju i Makedoniju...
Predsednik opštine Pećinci Sava Čojčić i vlasnik turske kompanije Teknotes Oral Bajtok potpisali su memorandum o razumevanju između opštine Pećinci i te turske kompanije, kojim je napravljen prvi korak ka realizaciji tog projekta.

"Procenili da je Srbija stabilno područje za investiranje u odnosu na region. Na osnovu svega toga smo odlučili da investiramo ovde, a ovo je jedan od projekata za koje smo potpisali protokol. Preliminarni budžet za ovu investiciju je oko 300 miliona evra i uveren sam u to da ćemo imati svu potrebnu podršku od opštine tokom njene realizacije", rekao je Bajtok.
Predsednik pećinačke opštine Sava Čojčić je rekao da se nada da će "današnji gosti uskoro postati domaćini u opštini Pećinci" i da je ovaj projekat od značaja ne samo za Pećince već i za celu Srbiju "jer na taj način realizujemo ideje i planove koji su postojali još pre 40 godina".

Čojčić je dodao da taj projekat ima podršku Vlade Republike Srbije i da je u potpunosti ekonomski opravdan i tehnički izvodljiv, tako da je samo administrativno pitanje kada će se započeti njegova realizacija.

Po Memorandumu, investitor se obavezuje da pri projektovanju i izgradnji hidrocentrale izgradi odgovarajuće prevodnice i obezbedi plovni put, a u skladu s međunarodnim i srpskim propisima o plovnosti reke Save.

Inače, kako piše novosadski Dnevnik, "Teknotes" je lider u regionu u izgradnji industrijskih i tehnoloških kapaciteta, naftnih rafinerija, termo i hidroelektrana i ima projekte u 35 zemalja.
Arc_Angel

#9 Re: BBI loggia massone?

Post by Arc_Angel »

BBI = Banka Bakira Izetbegovica
dustaban

#10 Re: BBI loggia massone?

Post by dustaban »

Shahab wrote:
Ne bih ulazi u ideološka opredijeljenja ljudi iz vrha BBI. Koliko znam radi se o kapitalu iz islamskih zemalja, koji su na čelo projekta stavili lokalne ljude ... od ranije. Po mome mišljenju, BBI je izuzetno dobra ideja. Također i poslovni forum BBI je sjajan projekat koji pokušava inicirati neku investicijsku aktivnost. Sama činjenica da dolazi jedan Ali Babacan, koji de facto upravlja turskom ekonomijom i monetarnim kretanjima, predstavlja demonstraciju lobističke sile bez presedana na Balkanu. Napravi se taj prvi korak, animiraju se jaki ljudi...i onda nastupa problem. Ozbiljni investitori traže uređeno društvo. U naš haos niko normalan neće uložiti novac. Potrebno je unutarnje sređivanje institucija na način da u centru pažnje bude poduzetnik. Vrijeme Alije Sirotanovića, lopata i tona uglja, daleko je iza nas. Heroji modernog doba su inovativni i kreativni poduzetnici koji organiziraju tržišno održive biznise, stvaraju novu vrijednost i upošljavaju radnike. Nama su investicije i svjež kapital, uvjet egzistencijalnog opstanka. Tim putem došao je recimo Al Shiddi i pravi najreprezentativniji objekat na Balkanu. Državu treba da zanimaju samo održiva radna mjesta. U Al Shiddiju će raditi nekoliko stotina ljudi, obavezno kvalifikovanih prema top standardima hotelijerstva, trgovine...Jeste mali korak u kontekstu makroekonomije ali predstavlja model kako izaći iz krize.
Niko normalan nije protiv privlacenja stranih investicija. Ali, brate, nemojmo brkati neke pojmove. To se ne radi ovako kako to Haris Silajdzic zamislja, pa nije mu drzava njegova privatna firma !!!
Taj covjek je definitivno bolestan! Njemu je samo bitno da napravi nesta, neki dogadjaj, gdje ce on biti u centru paznje. Eto dobio je nekakav park u Turskoj koji se po njemu zove, dobio je juce u BBI i "nagradu za zivotno djelo" (koje jebeno zivotno djelo?!). Dobit ce sigurno nesta u padze i svi ovi koji ne izlaze Mahatiru iz guz'ce...
...ali sta smo to mi dobili???

Evo jebeni Pecinci u Srbiji, gdje dabogda da ima ijedan musliman, privukose muslimanskog kapitala vise nego sva Bosna, svi Silajdzici i Izetbegovici.
Ustvari ispravka, muslimanski kapital dolazi i ovdje, ali ide u dzamije i privatne dzepove (vrhunac drustvene korisnosti - shoping centar! Cuj molim te, Al Shiddi stambeno-poslovni, citaj SHOPPING centar, ispade vazniji od Energoinvesta!), ove naivcine u Pecincima, mo's mislit', prave sa Turcima nekakve fabrike, da izvines industrijske kapacitete.

Ja budala!
:-) :mrgreen:
Last edited by dustaban on 17/05/2013 15:00, edited 3 times in total.
Shahab

#11 Re: BBI loggia massone?

Post by Shahab »

Arc_Angel wrote:BBI = Banka Bakira Izetbegovica
Nisi u pravu BBI znači Bosna Bank International, a prema sudskom registru vlasnici Banke su:
Islamic Development Bank
sa sjedištem u Džedi, Kraljevina Saudijska Arabija.

Većinski je dioničar BBI-a sa 45,46% dioničarskog kapitala.

..............................................................................

Dubai Islamic Bank
sa sjedištem u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Dioničar je BBI-a sa 27,27% dioničarskog kapitala.

..............................................................................

Abu Dhabi Islamic Bank

sa sjedištem u Abu Dabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Dioničar je BBI-a sa 27,27% dioničarskog kapitala.
Shahab

#12 Re: BBI loggia massone?

Post by Shahab »

dustaban wrote:
Niko normalan nije protiv privlacenja stranih investicija. Ali, brate, nemojmo brkati neke pojmove. To se ne radi ovako kako to Haris Silajdzic zamislja, pa nije mu drzava njegova privatna firma !!!
Taj covjek je definitivno bolestan! Njemu je samo bitno da napravi nesta, neki dogadjaj, gdje ce on biti u centru paznje. Eto dobio je nekakav park u Turskoj koji se po njemu zove, dobio je i "nagradu za zivotno djelo" (koje jebeno zivotno djelo?!). Dobit ce sigurno nesta u padze i svi ovi koji ne izlaze Mahatiru iz guz'ce...
...ali sta smo to mi dobili???

Evo jebeni Pecinci u Srbiji, gdje dabogda da ima ijedan musliman, privukose muslimanskog kapitala vise nego sva Bosna, svi Silajdzici i Izetbegovici.
Ustvari ispravka, muslimanski kapital dolazi i ovdje, ali ide u dzamije i privatne dzepove (vrhunac drustvene korisnosti - shoping centar!), ove naivcine u Pecincima, mo's mislit', prave sa Turcima nekakve fabrike, da izvines industrijske kapacitete.

Ja budala!
Slažem se. Mi kao građani imamo problem sa prljavim nasljeđem POLITIČKE ELITE nastalom u ratu. Dok su balkanska plemena ratovala u besmislenom mitološkom transu, svijet se uveliko promijenio..svijet se putem interneta globalizirao, dinamizirao... stvoren je jedan potpuno novi ambijent, u koji se nismo uklopili. Ozbiljni investitori ne dolaze u sredine kojima vlada bezakonje i zakoni organizovanog kriminala. Slučaj kelmendi najbolje govori u kakvoj agoniji se nalazi Sarajevo i njegova politička elita...nigdje jasnije i transparentnije nije vidljiva veza između organizovanog kriminala i političke elite, kao što je to u Sarajevu...
Zašto ga nisu makli prije deset godina kada smo upozoravali koliko je to ozbiljan narko igrač na Balkanu. Vidjeli smo masu NATO dokumenata u kojima smo vidjeli da oni točno sve znaju. Od policajca do najvećeg političara. Sve oni znaju, ali dok je na snazi podjela interesa, te se ljudi ne dira”, naglasio je novinar Margetić koji je u izjavi za Anadoliju izrazio spremnost da ta dokumenta prezentira javnosti.

Radi se, kako je rekao, o obavještajnim podacima NATO-a i obavještajnim dokumentima njemačke tajne službe BND, dostavljenim kancelarki Angeli Merkel.

"Vidi se da NATO-a časnici, ali i njemački obavještajni sektor, znaju za kompletnu infrastrukturu kriminala i za međunarodno krijumčarenje narkotika preko Kosova, ali ne čine ništa. Tu su, recimo, mape krijumčarskih ruta, mape koji klan koji dio ruta kontrolira, poimence popis svih ljudi koji kontroliraju narko puteve”
jazzer

#13 Re: BBI loggia massone?

Post by jazzer »

dustaban wrote:Niko normalan nije protiv privlacenja stranih investicija...

Ustvari ispravka, muslimanski kapital dolazi i ovdje, ali ide u dzamije i privatne dzepove (vrhunac drustvene korisnosti - shoping centar! Cuj molim te, Al Shiddi stambeno-poslovni, citaj SHOPPING centar, ispade vazniji od Energoinvesta!), ove naivcine u Pecincima, mo's mislit', prave sa Turcima nekakve fabrike, da izvines industrijske kapacitete.

Ja budala!
Ako sam dobro upratio budzet za tu investiciju je oko 300 mio EUR. Nas problem je sto kod nas, prije nego investitor
ista i zapocne od posla, to vec kosta 310 mio EUR. Znaci, 10 mio da se ugrade oni koji trebaju , od opstinskog do
najviseg nivoa pa cemo onda pricati o poslu, dozvolama za gradnju i ostalom. I ko onda da dodje? U poslovnom
svijetu takve informacije se brzo sire isto kao i one pozitivne.
Zato i jesmo tu gdje jesmo.
karanana

#14 Re: BBI loggia massone?

Post by karanana »

gledam im onog direktora banke....nidje veze frajer.
dustaban

#15 Re: BBI loggia massone?

Post by dustaban »

karanana wrote:gledam im onog direktora banke....nidje veze frajer.
Grijesis. Ocito je to, mislim veza, ono sto mu je najjace!
baxul

#16 Re: BBI loggia massone?

Post by baxul »

svugdje u svijetu ovakve događaje poput SBF organizuje neka državna institucija. kod nas je to jbga nezamislivo jer bi se pretvorilo u pitanje nacionalnog interesa i naše birokratije i od toga nema ništa. ovo je dakle događaj u organizaciji privatne kompanije (BBI banke). što se tiče stranih investicija jbga mi nismo imali mehanizama da privučemo takve na način na koji su to investitori navikli još tome treba dodati svu našu birokratiju, nacionalizme i međunarodni protektorat tako da smo daleko mi od interesantnog za investitore. tek neki dan, recimo, smo dobili "normalanu" proceduru za privlačenje investicija na autoput (http://www.jpautoceste.ba/web/sj15.php).

mislim da je jedan konkretan rezultat SBF-a dobivanje kredita za izgradnju Glavne Gradske Magistrale u Zenici (mada to nije investicija nego "samo" povoljan kredit").

jbga mi kao država, kao okvir smo u nemogućnosti da privlačimo investitore i smatram da je SBF pa i ovako organizovan jedna rijetka pozitivna stvar (koju nije organizovala država nego privatna banka).
Katamaran_Sa

#17 Re: BBI loggia massone?

Post by Katamaran_Sa »

Cudi me kako nisi na njegovom mjestu :-) , covjek je vrhunski strucnjak ali ti je nemoguce vama dokazati, vama je jos uvjek izgled najvazniji
agnostic_front

#18 Re: BBI loggia massone?

Post by agnostic_front »

@shahab :thumbup:

Umjesto da se mi potrudimo da privučemo investitore, mi se postavljamo kao da oni nama duguju ovdje radna mjesta, i slijede izvale poput "ako su nam Turci i Arapi braća, zašto ne ulažu u BiH, a ulažu u Srbiju?"
semirizsvemira

#19 Re: BBI loggia massone?

Post by semirizsvemira »

Po tebi ima samo lopova u SDA a svi su ostali posteni i dobri da bih ko mehlem koristio :lol:
dustaban

#20 Re: BBI loggia massone?

Post by dustaban »

Vidite nesta,

ta famozna prica o privlacenju stranih investicija... to vam je sve drugo osim POSTENE namjere prema ovom narodu i ovoj drzavi.

Prvo i prvo nevjerovatno je sta se sve trpa pod pojmom investicije. Mi investicijom smatramo i PRIVREDNU PROSTITUCIJU. Uostalom pogledajte koliko nasih privatizacija, odnosno koliko nasih privrednih subjekata koji su prepusteni kojekakvim "investitorima" je zapravo samo preprodano, razgrabljeno, oglodjano... upropasteno.

Investicijom nazivamo i ove silne "stambeno-poslovne" objekte kakav je famozni All Shiddi. Kakva jebena investicija, haverskim shemamam nekom bogatom arapinu prepustena (Bakiru 10% u padze!) najvrednija lokacija u BiH da bi on tamo napravio nesta sto ce JOS SKUPLJE prodati i iznajmiti.
Nigdje tu nema jebene proizvodnje a ono malo radnih mjesta... pa tu se radi opet o trgovcima, obezbjedjenju, cistaticama...dakle sve ono sto ne stvara realni dohodak, primace platu od para koje cemo MI tamo ostavljati.

Odkud nama pare? O tome niko u ovoj zemlji ne razmislja.

Sad cete reci sta ja pametujem, ko sam ja, imam li ja bolje rjesenje.
Ima ljudi, ima dobrih rjesenja i u najgorim situacijama... kad se prema problemu odnosis brizno, domacinski i posteno. Dakle, kao prema SVOM problemu.
Je li vi zaista mislite da je Bakiru, Harisu, Brankovicu... nas problem i njihov ?!

Evo uzmite za primjer famoznu energetiku. Nema jebenog susreta, foruma, konferencije... da se papagajski ne ponavlja kako je energetika nasa sansa. Nema nijedne starne delegacije kojoj nismo ponudili te projekte.
A kad neko kaze - u redu hajde da vise pravimo tu termoelektranu ili sta vec... ispada da mi nemamo ni osnovne podatke, ni ostale pretpostavke, urbanisticke, gradjevinske i ostale dozvole, nemamo cak taj projekat ni u nekim nasim strategijskim planovima!
Zasto ne bismo makar jedan projekat pripremili kako treba i - TRAZILI NAJBOLJU PONUDU!
Je li to nesto neobicno?!

Ali, ne more to tako. Sta ako najbolju ponudu za nesta u Sarajevu dobijemo od Rusa. Kao sto bi Malezijci bili neuporedivo bolji partner brodskoj rafineriji da nije bila rezervisana za Ruse.
Mi ne samo da smo sebe beznadezno podjelili, podjelili smo i sve one koji zalutaju u ovu vukojebinu!

Ma ovakve bagre nema nidze. Svi bi samo guzovace, svi bi samo da se slikaju po kojekakvim forumima, da se kojekakvim seicima uvlace u pakash i da im ko makroi prodaju, ko da je njihovo, ono malo seksi robe sto je ostalo.

E djeco moja, maloprije cujem zatvorio se jos jedan pogom u Mitalu, cujem pametnjakovice kako bi ga cijelog zatvorili, a izaspem se po ledjima kako se jos uvijek Silajdzicu pripisuje zasluga sto je uopce proradio. Majko moja, prodao onoliki resurs za dolar i samo je puka sreca bila da je Harisov prekupac nasao indijce koji se stvarno bave proizvodnjom zeljeza. Da je bilo po Silajdzicu tamo bi sad bio islamski kulturni centar, umjesto 3000 radnika, bilo bi zaposleno 300 hodza... ali bi on svejedno dobio nagradu za zivotno djelo! Jer je spasio Zenicu od zagadzenja!

Ovi ce nas paunovi i lopuze koji samo njuskaju sta je jos ostalo za prodati "strateskim investitoriuma" oni ce sutra i nase organe prodavati!

Zemlju su vec prodali.
karanana

#21 Re: BBI loggia massone?

Post by karanana »

Katamaran_Sa wrote:
Cudi me kako nisi na njegovom mjestu :-) , covjek je vrhunski strucnjak ali ti je nemoguce vama dokazati, vama je jos uvjek izgled najvazniji
Ne znam kako zakljucujes da sam govorio o izgledu. Mozda jer zaista ni izgled odnosno stajling nisu na zavidnom nivou, ali nisam o tome govorio. Govorim o istupima i intervijuima i o onome sto sam cuo od drugih koji su u bankarskom sektoru o njemu. A ja nisam tamo jer sam nidje veze kao i on. Odnosno nije on nidje veze.
kamen spoticanja

#22 Re: BBI loggia massone?

Post by kamen spoticanja »

Jah...al se zato zenicki nacelnik razapinje zbog zagadjenja koje proizvodi mittal i trazi se od njega da zatvori fabriku ili rijesi problem zagadjenja bez obzira sto to nije njegov posao...a hajd sad pogodi sto bas njega razapinju a ne federalnog ministra okolisa?
agnostic_front

#23 Re: BBI loggia massone?

Post by agnostic_front »

@dustaban,

A šta bi ti da se gradi na mjesto gdje taj Shiidi pravi? Željezaru, pa da se poslije kmeči kako zagađuje okolinu?

Šta doprinosi realnom dohotku? Jel otvara taj shiddi tendere za nabavku opreme i gradnju našim firmama? Jel Ans Drive, glavni izvođač radova, bh firma koja vrši radove i tako zarađuje pare i isplaćuje plate radnicima? Šta znači realni dohodak?

Mene poštene namjere ne zanimaju. Stranac će da stvori radno mjesto. Da li je to zato što je on pohlepan, pa hoće da iskoristi našu zemlju zbog jeftine radne snage, ne interesujue me ni sekunde.

A šta je sa ovim što nije otišlo u privatizaciju? Kakve koristi imaju građani od toga? Da li će nam možda državna elektrpoprivreda ili telekom oprostiti dugove ili dati nešto jeftinije, jer mi smo građani ove zemlje, i treba biti i human i pošten?

Evo sad si kontradiktoran. Pišeš prvo da te strane investicije nisu poštene, a onda ti je kao krivo što nismo pripremili sve uslove za strane investicije u energetici? Meni izgleda tako.

Ali dok nam država ima milion nivoa, komisija, odbora i čega sve ne, naravno da će uvijek nekome morati da ide procenat, nažalost.
vivaldi

#24 Re: BBI loggia massone?

Post by vivaldi »

Mislim da je dustaban mislio na proizvodnju, naravno svako radno mjesto je vazno, ali trgovina ima svoje ogranicenja i neke druge lose strane.
agnostic_front

#25 Re: BBI loggia massone?

Post by agnostic_front »

Da, ali i izgradnja samog objekta je donijela dosta posla našim firmama, ne znam zašto se to zanemaruje.

Pa volio bih i ja da se sjedište Apple-a u Evropi prebaci iz Irske u Sarajevo, ali nemamo uslove za to i zato je kako si i napisao svako radno mjesto bitno.

Kad budemo imali uslove da privučemo i firme iz drugih privrednih grana, onda možemo da pričamo šta je bolje.
Post Reply