Mislim da ovdje nije rijec o razlicitosti misljenja, nego o objektivnosti.u_prolazu2 wrote:kikic wrote:Sokolac70,
Jel' ti bas u svemu gledas podjelu srbin-hrvat-bosnjak??? A vidim i pun si informacija ko je koga, kako i kada? Ma nisi ti dobro, nikako...
ej sorry - al ta podjela je ovdje preocigledna i cim se javi netko s drugim (nebosnjackim) misljenjem to jako dobro osjeti. vjeruj mi na rijeci. grbavica70 nije nista radikalniji od ostalih. dapace.
Bas chetnik?
-
cool
#26 Re: bas cetnik
-
Tisina
kako ne shvatas da nije stvar u tome da neko ode ili ne ode..neka je otisao pa to mu niko ne zamjera..spasavao glavu..posteno! ali otici i asistirati pomagati i promovisati agresore .to je sasvimd ruga prica..pogotovo od strane nekoga ko je bio "raja".. znace raja o cemu pricamu_prolazu2 wrote:i djuro je otisao iz sarajeva! nije bas da je i on ostao i "borio se"....Sting wrote:ljudi moji pa zar otvarati topike o tome smecu.
nadrealisti su bili djuro, branko, djuric branko i samo on.
nele je uvijek bio sleparos uz djuru i iskreno meni nikad i nije bio smijesan. da ne govorim da sam uvijek zelio da mu promijenim licni opis i prije rata a kamoli poslije. tip je odvratan i nele ako ovo budes ikad citao znaj da bi ti vrlo rado promijenio opis lica ne zato sto si srbin koji je izdao svoj grad i sto si supak u beogradu nego zato sto si odvratan.
e sad neki i to mogu definirati cinom "izdaje" - ili se i "izdaja" moze popraviti s nekom ulogom u filmu poslije rata.
-
stavrogin
#28 Re: bas cetnik
kako mozes to reci ako su mu koncerti puni, majmune?!kikic wrote:U prolazu, u pravu si... Bregovic je kvalitetan muzicar, u Sarajevo navrati kad hoce, ima stanove... Ko sam ja, ili ko si ti, pa da mozemo reci "ovaj je dobar, a ovaj nije", jer ako ga ima po svijetu, i ako je trazen, znaci da vrijedi, i tu nema dilema, slazemo se... O njegovim plagijatima, i kvalitetu muzike od "Dozivjeti stotu" pa dalje, nekom drugom prilikom...
Nisam demagog, ali zasto da diskutujemo o covjeku (ili ljudima) koji su svima onima koji su u aprilu '92 opalili bolnu samarcinu odlaskom u Beograd? Da li je Bregovic mogao otici u neki drugi svoj stan, a ne u Beograd? Da li je u tom trenutku razmisljao o tome da ce ovaj grad i oni koji su ostali ovdje mozda prezivjeti, i da mu valja mozda nekad odrzati koncert? Zasto je sada preko 90% posjetilaca svirki njegovog orkestra za svadbe, sahrane, cirkuse itd u Sarajevu dijaspora, koja taj samar nije osjetila kao mi?
Nisam demagog, covjek je izabrao svoj put i nek' mu je sa srecom, ali taj put treba da mimoidje Sarajevo, nije ga Sarajevo zeljno...
-
cool
Neletu niko ne zamjera sto je otisao iz Sarajeva, a potvrda tome ti je odnos Sarajeva prema Djuri koji je takodjer otisao iz Sarajeva. Ocigledno ne kontas sustinu ili ne zelis da je kontas?u_prolazu2 wrote:i djuro je otisao iz sarajeva! nije bas da je i on ostao i "borio se"....Sting wrote:ljudi moji pa zar otvarati topike o tome smecu.
nadrealisti su bili djuro, branko, djuric branko i samo on.
nele je uvijek bio sleparos uz djuru i iskreno meni nikad i nije bio smijesan. da ne govorim da sam uvijek zelio da mu promijenim licni opis i prije rata a kamoli poslije. tip je odvratan i nele ako ovo budes ikad citao znaj da bi ti vrlo rado promijenio opis lica ne zato sto si srbin koji je izdao svoj grad i sto si supak u beogradu nego zato sto si odvratan.
e sad neki i to mogu definirati cinom "izdaje" - ili se i "izdaja" moze popraviti s nekom ulogom u filmu poslije rata.
-
kikic
#30 bas cetnik
Dragi moj u prolazu,
Meni je, i u ovom slucaju, nacionalnost apsolutno nebitna...Postoje oni koji su mi opalili samar, oni koji su okrenuli glavu da ne bi gledalikako mi ovi prvi pale samar, i oni treci koji su mi dali oblogu...Naravno da su u ovoj srugoj grupi i Djuro, Losa, Halid, Dino, Hari...
Meni je, i u ovom slucaju, nacionalnost apsolutno nebitna...Postoje oni koji su mi opalili samar, oni koji su okrenuli glavu da ne bi gledalikako mi ovi prvi pale samar, i oni treci koji su mi dali oblogu...Naravno da su u ovoj srugoj grupi i Djuro, Losa, Halid, Dino, Hari...
-
Tisina
#31 Re: bas cetnik
puni?? pa i nisu bas..radila sam za njegov poslajednji sa konc u Vistafonu, poluprazan.. steta licno volim "Breginu" ( cinjenica je da je jedan od najsposobnijih i najboljih plagijatora) muziku,ali treba to distancirati od etikestavrogin wrote:kako mozes to reci ako su mu koncerti puni, majmune?!kikic wrote:U prolazu, u pravu si... Bregovic je kvalitetan muzicar, u Sarajevo navrati kad hoce, ima stanove... Ko sam ja, ili ko si ti, pa da mozemo reci "ovaj je dobar, a ovaj nije", jer ako ga ima po svijetu, i ako je trazen, znaci da vrijedi, i tu nema dilema, slazemo se... O njegovim plagijatima, i kvalitetu muzike od "Dozivjeti stotu" pa dalje, nekom drugom prilikom...
Nisam demagog, ali zasto da diskutujemo o covjeku (ili ljudima) koji su svima onima koji su u aprilu '92 opalili bolnu samarcinu odlaskom u Beograd? Da li je Bregovic mogao otici u neki drugi svoj stan, a ne u Beograd? Da li je u tom trenutku razmisljao o tome da ce ovaj grad i oni koji su ostali ovdje mozda prezivjeti, i da mu valja mozda nekad odrzati koncert? Zasto je sada preko 90% posjetilaca svirki njegovog orkestra za svadbe, sahrane, cirkuse itd u Sarajevu dijaspora, koja taj samar nije osjetila kao mi?
Nisam demagog, covjek je izabrao svoj put i nek' mu je sa srecom, ali taj put treba da mimoidje Sarajevo, nije ga Sarajevo zeljno...
-
cool
Da, ali sto se onda svrstao na stranu onih koji su tu drzavu rusili svojom hegemonijom i velikosrpskim priojektima kojima su sve ostala natjerali da iskoriste svoje pravo i proglase samostalnost?magnifico wrote:Nele se nije rodio u toj drzavi, nego jednoj drugojcool wrote:Ako nije htio da bude patriota drzave u kojoj se rodio...![]()
Nego sto su razbili Tifu![]()
Onako, usput receno, BiH je bila drzava puno prije Jugoslavije
-
kikic
#34 bas cetnik
Stavogrine,
Necu ti odgovoriti na ovo "majmune", mene su tata i mama malo vise vaspitali nego tebe tvoji...
Necu ti odgovoriti na ovo "majmune", mene su tata i mama malo vise vaspitali nego tebe tvoji...
-
u_prolazu2
e vidis vi bi bosnjaci trebali iz toga nesto nauciti !cool wrote:magnifico wrote:cool wrote: Da, ali sto se onda svrstao na stranu onih koji su tu drzavu rusili svojom hegemonijom i velikosrpskim priojektima kojima su sve ostala natjerali da iskoriste svoje pravo i proglase samostalnost?![]()
-
stavrogin
ne kontam da su razbili tifu, bas mi je to cudno, pa tifa se jos u maju-junu 92ge nedvojbeno izjasnio protiv srba, pjevao je cak pjesme o onom ustaskom specijalcu vikicu... ako su razbili tifu, koja je to garancija da nebi razbili neleta, da je ostao? kako bi se tek onda obrukao, ostao da podrzava grad a ovi ga nalemaju?!magnifico wrote:Nele se nije rodio u toj drzavi, nego jednoj drugojcool wrote:Ako nije htio da bude patriota drzave u kojoj se rodio...![]()
evo ja recimo nisam znao da su razbili tifu i bas me cudi da je i nakon toga ostao u sa i dalje protiv cetnika. ja nebi podrzavao nekog ko me nalema da mi je iz oka izasao.
-
stavrogin
#38 Re: bas cetnik
zar tebe nisu odgajale gorile?kikic wrote:Stavogrine,
-
kikic
#39 bas cetnik
E moj stavogrine...
Da mi je tvoj mozak, pa da se odmorim 15-ak minuta...
-
cool
Ma Tifa je inace sam po sebi sklon incidentima. Npr, jednom u ratu su ga izmatili usred Ferhadije nakon sto je vozeci se na svom biciklu, dobacio nesto veoma ruzno, a poslije toga rijec po rijec, pa onda ono obavezno "jebacu ti mater", pa onda "ma hoces moj kurac popusit"....i onda "ma jel' to ti meni"..."ma jebi se pedercino"....i hop...tip se zaletio zgrabio ga za dio majice na prsima i povukao sa onog bicikla i zgazio.stavrogin wrote:ne kontam da su razbili tifu, bas mi je to cudno, pa tifa se jos u maju-junu 92ge nedvojbeno izjasnio protiv srba, pjevao je cak pjesme o onom ustaskom specijalcu vikicu... ako su razbili tifu, koja je to garancija da nebi razbili neleta, da je ostao? kako bi se tek onda obrukao, ostao da podrzava grad a ovi ga nalemaju?!magnifico wrote:Nele se nije rodio u toj drzavi, nego jednoj drugojcool wrote:Ako nije htio da bude patriota drzave u kojoj se rodio...![]()
evo ja recimo nisam znao da su razbili tifu i bas me cudi da je i nakon toga ostao u sa i dalje protiv cetnika. ja nebi podrzavao nekog ko me nalema da mi je iz oka izasao.
On ovakvih incidenata je imao i prije rata, i kada je on u pitanju to nije nikakva novost. Svako ko ga poznaje, zna o cemu pricam.
-
imigrant
Stoko jedna. Sto nisi fino istrazio sve njegove politicke izjave, analiziro njegove neke nove pjesme ili slicno? Ima ih ko pljeve....Eh sta ces...
Eto, odo sada
-
stavrogin
#43 Re: bas cetnik
ajde mozes ti bolje, moze tvoj mozak da izmisli nesto kreativnije za uvredukikic wrote:E moj stavogrine...
-
imigrant
Stoko jedna. Sto nisi fino istrazio sve njegove politicke izjave, analiziro njegove neke nove pjesme ili slicno? Ima ih ko pljeve....Eh sta ces...
Eto, odo sada
-
magnifico
apsolutno se slazem sa tobom, puno, puno, puno prijecool wrote:Onako, usput receno, BiH je bila drzava puno prije Jugoslavije
nego stvarno neko rece namarali tifu, ko, kako, zbog cega
puno trazis prika mojimigrant wrote:... Sto nisi fino istrazio sve njegove politicke izjave, analiziro njegove neke nove pjesme ili slicno? Ima ih ko pljeve....
Last edited by magnifico on 15/09/2004 14:51, edited 1 time in total.
-
stavrogin
pa vi bosanke i bosanci mozete da naucite iz gresaka velikosrpske hegemonisticko- imperijalne politike koja je pokusavala da porobi sve narode u ex-yu. ne ponavljajte takvu gresku, pustite srbe i hrvate da se odvoje od bih, a vi bosanci stvarajte sebi drzavu tamo gdje ste u vecini.Tisina wrote:u_prolazu2 wrote:cool wrote: a sta je sa nama bosancimai bosankama?
-
LudoALudjiJA
..."ali jesam"u_prolazu2 wrote: nisam srbin, ali...
stvarno zanimljivo analizirati koliko neko treba da bude bolesno opsjednut iracionalnom mrznjom da bi se predstavio pod identitetom pripadnika drugog naroda, a sve to da bi patoloski ocrnjivao jedan narod...imamo Muzaferiju i Krona29, koji su jedan te isti covjek, pa u pola pet ujutro, zacudo, obojica budni
-
kikic
#49 bas cetnik
Ama stavogrine dragi, ne vrijedjam te uopste...
Kad bih te vrijedjao rekao bih ti da si ti jedan obicni idiot, kakvih se nadje svugdje, a nazalost i na ovom forumu...
Kad bih te vrijedjao rekao bih ti da si ti jedan obicni idiot, kakvih se nadje svugdje, a nazalost i na ovom forumu...
-
stavrogin
svejedno. cudi me da vi niste malo vise paznje posvetili nekome ko je ipak popularan pjevac, srbin, a buduci da je mnogo popularnih srba otislo, njemu sigurno nije bilo lako. ili je u najmanju ruku dosta toga ulozio da ga zavolite, pa pjevao je pjesme jednom ustasi -vikicu, to je vrh ponizenja, ja mislim za nekoga covjeka uopste ne samo za pjevaca srpskog porijekla. trebao bi valjda sa tim da ima neki kredit.cool wrote:Ma Tifa je inace sam po sebi sklon incidentima. Npr, jednom u ratu su ga izmatili usred Ferhadije nakon sto je vozeci se na svom biciklu, dobacio nesto veoma ruzno, a poslije toga rijec po rijec, pa onda ono obavezno "jebacu ti mater", pa onda "ma hoces moj kurac popusit"....i onda "ma jel' to ti meni"..."ma jebi se pedercino"....i hop...tip se zaletio zgrabio ga za dio majice na prsima i povukao sa onog bicikla i zgazio.stavrogin wrote:ne kontam da su razbili tifu, bas mi je to cudno, pa tifa se jos u maju-junu 92ge nedvojbeno izjasnio protiv srba, pjevao je cak pjesme o onom ustaskom specijalcu vikicu... ako su razbili tifu, koja je to garancija da nebi razbili neleta, da je ostao? kako bi se tek onda obrukao, ostao da podrzava grad a ovi ga nalemaju?!magnifico wrote: Nele se nije rodio u toj drzavi, nego jednoj drugoj![]()
On ovakvih incidenata je imao i prije rata, i kada je on u pitanju to nije nikakva novost. Svako ko ga poznaje, zna o cemu pricam.