NightSkyWalker wrote:erni3 wrote:
Jesi li ti Bakire svjestan da JA i moja napacena generacija rodjena u ratu se sada mrzi, a ni sama ne zna zasto? Znas li da je to zbog tebe i tebi slicnih koji su nas prvo podjelili, posvadjali i jebali nam mater, onako kolektivno.
Znas li ti da zbog tog tvog lozenja naroda, taj isti narod NE ZNA da je to jedino sto znas, samo potpaljivati vatru i puno zadimiti.
Vidi se da te u skoli nisu ucili historiji. Da jesu, znao bi da je na BiH izvrsena agresija i da smo se mi
morali braniti da bi preazivjeli. Da nismo ratovali, ti danas ne bi postojao jer bi smo svi bili u masovnim grobnicama. Sta ces sledece reci? ...mozda da u Srebrenici nije bilo genocida, ili da su Markale izrezirane...? Logika ti je uvrnuta i ne poznajes osnovne historijske cinjenice!
Ovdje neki zagovaraju da srbima treba dozvoliti da mirno odvoje komad Bosne.

Pa istorijski gledano, Dayton je potpisan od oca, Bakirovog...koji je priznao tu istu RS, kao cjelinu unutra cjeline, i imaju pravo da rade šta hoće, po tome, i da proglase referendum.
Da se razumijemo, ja nisam za to, ali isto tako, ne može država biti država sa tri predsjednika, a drukčije ne ide....
tako valjda jedino može funkcionisati.
I previše se ovdje srcem piše, nit se vi razumijete u to šđto pišete, samo se bezze svađate, a dobro je iskreno da vas se ništa ne pita više, jer bi pametnije birali na izborima... iako, 20 godina nema nikog novog na političkoj sceni, pa eto, najbolje je jednom da izbori cijeli propadnu, pa da pare potrošene, umjesto za svesku izbornih listića potroše na nešto pametnije...