Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post Reply
erni3

#51 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by erni3 »

Pu.. Pu... Pu.... jebo vas rat, deder se pomjeri sa mjesta....

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri razvale,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Kise neka ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju,
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

SAMO DA RATA NE BUDE,
LUDILA MEDJU LJUDIMA,
VELIKI NUDE ZABLUDE,
PLASE NAS RAZNIM CUDIMA
I SVAKOJ BAJCI NAUDE,
DA RATA NE BUDE.

Helem, izvinjavam se za psovke koje sam koristio i koje cu koristiti u postu jer u meni je probudjen toliki bjes ovom izjavom da bih sad najradije slupao sve oko sebe.
Ono sto zelim reci da nikakav rat ne dolazi u obzir. Za pametnog covjeka svaki je rat izgubljen, rece jednom netko.
Kakav rat?
Jesi li ti Bakire svjestan da JA i moja napacena generacija rodjena u ratu se sada mrzi, a ni sama ne zna zasto? Znas li da je to zbog tebe i tebi slicnih koji su nas prvo podjelili, posvadjali i jebali nam mater, onako kolektivno.
Znas li ti da zbog tog tvog lozenja naroda, taj isti narod NE ZNA da je to jedino sto znas, samo potpaljivati vatru i puno zadimiti.
Moji vrsnjaci u Sirokom nose nekakva U slova sa nekavim krizicima, oni tamo vicu nesto o nekom Srcu Srbije i crtaju orlove i nekakva slova C, ovi 'vamo se kurce sa Tegbirima....
Umjesto da moja napacena generacija sada misli o tome da li da se zaposli u nekoj jakoj firmi, ili da li da upise neki fakultet kako bi se zaposlili u nekoj mega jakoj firmi, ti ih tjeras da razmisljaju o tome da li ce danas-sutra uzeti puske i ginuti za glupe ideje jos glupljeg politicara!!!
A narod, koji zna, kako reaguje? Sa jebenim aplauzom kao da im nije dovoljno to sto su prozivjeli, sto prozivljavaju njihova djeca i sto ce vjerovatno prozivljavati njihovi unuci? Jbt, stid me je, stid me je, ne da bih da odem iz drzave, nego bih da odem sa planete.
Hoces RS? Eto ti, nosi je jer je mi nismo ni zasluzili. Ne brini se, nece njih Srbija jer su prodali sta su imali, prosto nemoguce da mogu izgurati jos 10 godina a da ne postanu Atlantida. Dobro je onaj Radoncic rekao, mislim jest da je kreten, ali je fino rekao: "Doci ce Srbi kad za 4-5 godina RS presusi i kad ne budu imali hljeba" (parafrazirao sam)...

E moj Bakire, kockasta glavo, veze ti nemas... Dajte ljudi drzavu SDP-u, ne moraju nista uraditi, ne moraju donijeti zakona, ne moraju fabrike otvoriti, ali nece siriti nacionalizam i zaustavit ce ga, a za fabrike, ceste i ostalo cemo se vec nekako snaci....

I za kraj jedan vic: Bili jednom Srbin, Bosnjak i Hrvat, i zajebase narod...a onda smo se poceli snalazit...
NightSkyWalker

#52 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by NightSkyWalker »

ratata wrote:"Milorade nema mirnog razdruzivanja"
reche Bakir Izetbegovic u prepunoj Zetri (maloprije uzivo na Hajatu).

pa me sad zanima, jel ovo najava nechega sto je zamislio on ili stranka ukoliko Dodik krene sa referendumom, ili samo lozi narod.

mada, u ovoj zemlji ovakve rijeci su vise od rijeci, i smatram da je ovo za svaku osudu bas kao i pozivi na otcijepljenje od BiH, cak smatram da je ovo jako opasna retorika jer se prvi put dovodi u pitanje mir.

Sta je ovdje Bakir rekao pogresno? Ako RS krene u odvajanje, hocemo li ih pustiti?

Izgleda da bi nekima odgovaralo da se BiH mirno podijeli.
NightSkyWalker

#53 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by NightSkyWalker »

erni3 wrote: Jesi li ti Bakire svjestan da JA i moja napacena generacija rodjena u ratu se sada mrzi, a ni sama ne zna zasto? Znas li da je to zbog tebe i tebi slicnih koji su nas prvo podjelili, posvadjali i jebali nam mater, onako kolektivno.
Znas li ti da zbog tog tvog lozenja naroda, taj isti narod NE ZNA da je to jedino sto znas, samo potpaljivati vatru i puno zadimiti.
Vidi se da te u skoli nisu ucili historiji. Da jesu, znao bi da je na BiH izvrsena agresija i da smo se mi morali braniti da bi preazivjeli. Da nismo ratovali, ti danas ne bi postojao jer bi smo svi bili u masovnim grobnicama. Sta ces sledece reci? ...mozda da u Srebrenici nije bilo genocida, ili da su Markale izrezirane...? Logika ti je uvrnuta i ne poznajes osnovne historijske cinjenice!

Ovdje neki zagovaraju da srbima treba dozvoliti da mirno odvoje komad Bosne. :roll:
erni3

#54 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by erni3 »

NightSkyWalker wrote:
erni3 wrote: Jesi li ti Bakire svjestan da JA i moja napacena generacija rodjena u ratu se sada mrzi, a ni sama ne zna zasto? Znas li da je to zbog tebe i tebi slicnih koji su nas prvo podjelili, posvadjali i jebali nam mater, onako kolektivno.
Vidi se da te u skoli nisu ucili historiji. Da jesu, znao bi da je na BiH izvrsena agresija i da smo se mi morali braniti da bi preazivjeli. Da nismo ratovali, ti danas ne bi postojao jer bi smo svi bili u masovnim grobnicama.

Sta ces sledece reci? ...mozda da u Srebrenici nije bilo genocida, ili da su Markale izrezirane...?

Logika ti je uvrnuta i ne poznajes osnovne historijske cinjenice!
Nisi skontao sta sam zelio reci... Kad smo vec kod te proslosti, u osnovnoj sam ucio povijest, a u srednjoj historiju...
Kad kazem "tebi slicni", ne mislim na Bosnjake, uostalom uopste ne djelim ljude na Bosnjake, Hrvate, Srbe i kojekakve druge...
I odkud ti da poricem Srebrenicu, Markale? Ne, to je bilo i gotovo. Steta je nacinjena i ne mozemo vratiti zrtve nazad, bez obzira kome te zrtve pripadale. Ali mozemo iz toga nesto zakljuciti, a to je da: "Rata ne sm'je da bude", osim ako ne zelimo da se to ponovi...
Uostalom, umoran sam od cjelonocnog ucenja, nemam namjeru da se raspravljam. Skontat cete sta sam zelio reci ili cu to objasniti nekom drugom prilikom ;)
NightSkyWalker

#55 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by NightSkyWalker »

Ja sam tebe dobro shvatio. Ovo si napisao "Znas li da je to zbog tebe i tebi slicnih koji su nas prvo podjelili, posvadjali i jebali nam mater, onako kolektivno. " Kako mozes ovo reci. Bakir nas nije podijelio. Na nas je izvrsena agresija od strane dojucerasnjih komunista i JNA. Sta smo drugo trebali da radimo nego da se branimo?????????

Ako bilo ko podje da dijeli nasu zemlju, mi cemo je braniti, ako treba i puskom :wink:
erni3

#56 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by erni3 »

NightSkyWalker wrote:Ja sam tebe dobro shvatio. Ovo si napisao "Znas li da je to zbog tebe i tebi slicnih koji su nas prvo podjelili, posvadjali i jebali nam mater, onako kolektivno. " Kako mozes ovo reci. Bakir nas nije podijelio. Na nas je izvrsena agresija od strane dojucerasnjih komunista i JNA. Sta smo drugo trebali da radimo nego da se branimo?????????

Ako bilo ko podje da dijeli nasu zemlju, mi cemo je braniti, ako treba i puskom :wink:
Ups... Valjda sam bio previse izrevoltiran, ali evo mozemo to ostaviti, a izbaciti onaj dio "zbog tebe"...

I nije od komunista i JNA, nego neceg drugog, izoblicenog i zlobnog koje je samo nosilo ta imena...
Znaci, zbog blentavih ideja koje su dovele do napada na BiH moja generacija i ja smo sada tu gdje jesmo i nema nam bas neke nade, eventualno za nase unuke ili djecu koju rodimo u starijoj zivotnoj dobi mozemo ocekivati neku bolju buducnost...
Molim te da mi odgovoris na jedno pitanje prije nego sto odem spavati: Je li sve to bilo vrjedno tih silnih zivota koji su pali na obe strane, je li BiH u potpunosti odbranjena, je li mogla biti u potpunosti odbranjena?
feral.tribune

#57 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by feral.tribune »

Bakira mrzim iz dna duse cak ima i istu boju glasa kao i bosanski izdajnik koji se cuti i vice kao njegov tata oliti babo . Izetbegovici su u krvi i u kosti izdajnici drzave Bosne ali ako neko priziva otcepjeljenje i to jos mirno ( bosanski muslimani nisu vise naivni i nenaoruzani zato je neko napunio gace ) on priziva rat . Dodik trazi belaj i rat cinjenicom sto sanja podijeljenju Bosnu . Floskule da nam je dosta rata pisu samo oni forumasi koji su se plase za sudbinu genocidne i fasisticke tvorevine tzv rs . Ta odvratna zemlja natopljena krvlju neduznih ljudi ce nestati cak i ako Bakir predje na pravoslavlje a Dodik na Islam . Cetnici zive i vecina stanovnika zive u strahu . Cekaju i setaju po ljudskim kostima a ne znaju sta cekaju . Kao u cekaonici bolnice kada cekas nalaze ---je rak nije rak a doktor nikad da izadje iz ordinacije . Prokleta bila rs monstruozna i bolesna tvorevina kakvu cocjecanstvo nije zapmatilo .
O'zone
Globalni moderator

#58 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by O'zone »

Pošto nam je Bakir dobio najveći broj glasova za člana predsjedništva ispred bošnjačkog naroda želim kao Bošnjak da mu poručim sljedeće:

"Dragi Bakire ako se tebi ratuje ti bujrum na livadu zovi Dodu da dođe pa se polemajte ko ljudi, pa ko pobjedi njegovo neka bude a narod više nemoj da uvlačiš u te priče oko rata, a dragi Bakire ukoliko nešto za...eš pa upadenemo u novi sukob ja neću biti tu pa me slobodno proglasi dezerterom i osudi na robiju iskreno j...e mi se!!!"
spreca

#59 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by spreca »

O'zone wrote:Pošto nam je Bakir dobio najveći broj glasova za člana predsjedništva ispred bošnjačkog naroda želim kao Bošnjak da mu poručim sljedeće:

"Dragi Bakire ako se tebi ratuje ti bujrum na livadu zovi Dodu da dođe pa se polemajte ko ljudi, pa ko pobjedi njegovo neka bude a narod više nemoj da uvlačiš u te priče oko rata, a dragi Bakire ukoliko nešto za...eš pa upadenemo u novi sukob ja neću biti tu pa me slobodno proglasi dezerterom i osudi na robiju iskreno j...e mi se!!!"

on ce ratovat iz podruma :lol:
kv99

#60 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by kv99 »

Koliko god ne gotivio Bakira u ovome je upravu ali ne zbog onoga sto ovdje neki tvrde. Da se genocidna stvorevina odvoji nece biti sukoba jer ce neko da jurisa na BL i ganja krkana po Laktasima vec sto cetnici to na miran nacin ne mogu da izvedu. Ustvari mogu da izvedu ali bi to znacilo da Bosnjaci i ostali ne-srbi trebaju mirno pokupiti prnje iz Brckog i okoline. To znaci da onih 100 -150 000 ne-srba koji danas zive u genocidnoj stvorevini mogu da biraju da ponovo bjeze sa kesom u ruci ili da se pomire sa situacijom u najboljem slucaju istoj iz 1996. I da se sve to izvede i da se cetnici na miru odvoje ...da li iko sa imalo mozga u glavi misli da bi njihovi segrti iz Zapadne Ercegovine i sire koji su ih i do sada u svemu slijedili i koji imaju isti cilj , ne bi slijedili i tada a pitajte se sta bi to znacilo. Ne samo za one u Mostaru , Gornjem Vakufu, Vitezu, Novom Travniku, Stocu, Jajcu, Prozoru itd vec i kad budete isli iz Sarajeva a granica u Kiseljaku a na drugoj stranu na Kozijoj Cupriji a aerodrom "radi" onako i kada se prohtije stanovnicima druge drzave iz Lukavice :thumbup: Moze se sve na miran nacin zavrsiti , samo je pitanje koju pjesmicu da pjevamo spustenih gaca kada nas budu je**li dok budemo trazili vizu za prolazak kroz nezavisnu genocidnu stvorevinu i HB ;-)
int21

#61 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by int21 »

Jes vas Bakir nalozio. :) :) :)
spreca

#62 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by spreca »

int21 wrote:Jes vas Bakir nalozio. :) :) :)

seri ga
malischa

#63 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by malischa »

de ne budite smijesni...ratovi se nikad ne desavaju tako brzo jedan iza drugog

tek kad oni, koji su rat prezivjeli i u njemu se napatili, kad to zaborave i kad dodju nove generacije koje nemaju pojma sta je rat, tek tada je moguc novi rat. tako je i dosad na balkanu vazda bivalo

ni bakir ni dodik, ni kunto ni panto nema sanse da nekog sad natjeraju da ratuje, zato je sva ova prica obicno baljezganje o necemo sto se nece desiti (uskoro) valjda da se malo lijece frustracije
malischa

#64 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by malischa »

de ne budite smijesni...ratovi se nikad ne desavaju tako brzo jedan iza drugog

tek kad oni, koji su rat prezivjeli i u njemu se napatili, kad to zaborave i kad dodju nove generacije koje nemaju pojma sta je rat, tek tada je moguc novi rat. tako je i dosad na balkanu vazda bivalo

ni bakir ni dodik, ni kunto ni panto nema sanse da nekog sad natjeraju da ratuje, zato je sva ova prica obicno baljezganje o necemo sto se nece desiti (uskoro) valjda da se malo lijece frustracije
spreca

#65 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by spreca »

za mozda mjesec dana pocinje demarkacija granice izmedju rs i fbih.Iz rs su najavili demarkaciju i ako se federacija odupire tome,stace i kako proci vidicemo ali znam da ce biti problema oko toga.
kv99

#66 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by kv99 »

malischa wrote:de ne budite smijesni...ratovi se nikad ne desavaju tako brzo jedan iza drugog

Malo se bolje informisi prije nego sto pocnes da tvrdis tako nesto jer bi trebao da znas da je do sada vec bilo par puta vrlo blizu do izbijanja sukoba. Npr 2000 je vec sve bilo spremno za izbijanje sukoba u vrijeme "samouprave " , cekao se samo znak da se krene jer je sve ostalo bilo spremno ( od ljudi koji su bili spremni da krenu pa do oruzja i zadataka ). Znaci 5 godina poslije rata kada je sve bilo jos svjezije je bilo ljudi koji su bili spremni da ratuju ;-) Ili kada je Poplasen ( koji je tada imao istu fukciju kao i krkan danas ) pravio planove za "srpski otpor okupaciji Brckog " ;-) Danas mozes naci ne samo po Bosni i Hercegovini vec po citavoj regiji ljude koji su spremni ubiti za par hiljada KM, koji su krvavi do lakata i ti se pitas ko bi ratovao danas ? Da li ti je poznato da je generacija koja je izvrsila genocid odrasla u "bratstvu-jedinstvu " pa se pitaj na sta su spremne generacije koje su odrasle u fasitickom sistemu zvanom obrazovanje po Karadzicevom i Bobanovom principu ?
hogar_strasni

#67 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by hogar_strasni »

NightSkyWalker wrote:

pa me sad zanima, jel ovo najava nechega sto je zamislio on ili stranka ukoliko Dodik krene sa referendumom, ili samo lozi narod.

mada, u ovoj zemlji ovakve rijeci su vise od rijeci, i smatram da je ovo za svaku osudu bas kao i pozivi na otcijepljenje od BiH, cak smatram da je ovo jako opasna retorika jer se prvi put dovodi u pitanje mir.

Sta je ovdje Bakir rekao pogresno? Ako RS krene u odvajanje, hocemo li ih pustiti?

Ja cu prvi da ih pustim da se odvoje!1992 su mnogi stali u odbranu Bih pa sada nemaju hljeba da jedu,dok Bakir i klika njegovog oca pljcaka i uziva.
Bolje i da se podijeli nego ovako da imamo status quo,da se ovi pravdaju Dodikom i Dodik njima kako eto uvijek ovi drugi koce pa je kao to problem zasto ovi ne mogu da provedu svoj ekonomski program.Jedni bez drugih ne mogu a i sam Dodik je svjestan da pripajanjem Srbiji nebi vise bio broj 1 i da nebi imao ovako pogodno tlo za pljacku kao sto ga ima u ovako rastimovanoj Bih.Znaci podjela drzave ne dolazi u obzir,to je samo blef Milorada Dodika da bi sebi pred svake izbore osigurao glasacko tijelo.Jer koliko god mi u Federaciji imamo nepismenih ljudi ,u Rs ih ima duplo toliko i uvijek ce da padnu na Dodikove price za malu djecu.R Srpsku jedno vrijeme treba ignorisati,trebamo mi ovdje ad se razvijamo,pa ce oni da ostanu kao nekada Istocna Njemacka(i sam njegov narod ce da mu dodje glave )poznato je da su Srbi uglavnom ubijali sve svoje Vodje kroz istoriju,prvo mu klicu pa ga onda ubiju.
bicebolje

#68 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by bicebolje »

NightSkyWalker wrote:
cigara wrote:A cime bi ratovali? Nema ova zemlja snage ni sredstava za rat,
A cime smo ratovali '92? Jesmo li '92 imali sredstva?
Jedno je napad a drugo odbrana.
Lako ćeš danas skupiti 300.000 Sarajlija za odbranu Sarajeva a vrlo teško 3.000 ljudi za napad na npr. Gacko.
Internet ratnicima preporučujem samo da se popnu na obližnje brdo i tu prenoće pa da nam ujutro kažu da li bi to opet ponovili. Ne treba da puca, samo prošetajte 10 km i prenoćite na brdu, pa javite. ;-)
malischa

#69 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by malischa »

kv99 wrote:
malischa wrote:de ne budite smijesni...ratovi se nikad ne desavaju tako brzo jedan iza drugog

Malo se bolje informisi prije nego sto pocnes da tvrdis tako nesto jer bi trebao da znas da je do sada vec bilo par puta vrlo blizu do izbijanja sukoba. Npr 2000 je vec sve bilo spremno za izbijanje sukoba u vrijeme "samouprave " , cekao se samo znak da se krene jer je sve ostalo bilo spremno ( od ljudi koji su bili spremni da krenu pa do oruzja i zadataka ). Znaci 5 godina poslije rata kada je sve bilo jos svjezije je bilo ljudi koji su bili spremni da ratuju ;-) Ili kada je Poplasen ( koji je tada imao istu fukciju kao i krkan danas ) pravio planove za "srpski otpor okupaciji Brckog " ;-) Danas mozes naci ne samo po Bosni i Hercegovini vec po citavoj regiji ljude koji su spremni ubiti za par hiljada KM, koji su krvavi do lakata i ti se pitas ko bi ratovao danas ? Da li ti je poznato da je generacija koja je izvrsila genocid odrasla u "bratstvu-jedinstvu " pa se pitaj na sta su spremne generacije koje su odrasle u fasitickom sistemu zvanom obrazovanje po Karadzicevom i Bobanovom principu ?
sta je bilo 2000. ne znam, a ratovi se ne vode tajno. bar ne oruzani ratovi.

osim toga, sto vise se udaljavamo od 95. i sto vise oni, kojio su se borili za ovu zemlju, pate i bivaju ponizeni od strane drzave, to je manja sansa za rat. u vrijeme kad su demobilisani borci, a narocito sehidske porodice jos bile dobro socijalno zbrinute, narod je bio spreman za odbranu, kao sto je to cinio i par godina poslije

nakon sto ih je drzava pocela izdavati, pocele su i ove price- slijedeci rat bez mene

dodiku nije u interesu rat, u njegovom je interesu da se obogati, a to mu nece najbolje ici u ratu. njegova retorika o otcjepljenju je samo u sluzbi dobrih izbornih rezultata

genoci jeste izvrsila generacija koja je rasla u bratstvu-jedinstvu, ali generacija koja je cak i tada u crkvama bila poducavana nacertanijama i samo cekala svoju historijsku priliku. ovih godina je ne mogu docekati, jer im ova generacija s druge strane nista ne vjeruje (za razliku od 92. kad su im predavali oruzje u nadi da ce biti postedjeni)
kv99

#70 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by kv99 »

hogar_strasni wrote:
NightSkyWalker wrote:

Ja cu prvi da ih pustim da se odvoje!1992 su mnogi stali u odbranu Bih pa sada nemaju hljeba da jedu,dok Bakir i klika njegovog oca pljcaka i uziva.
Bolje i da se podijeli nego ovako da imamo status quo,da se ovi pravdaju Dodikom i Dodik njima kako eto uvijek ovi drugi koce pa je kao to problem zasto ovi ne mogu da provedu svoj ekonomski program.Jedni bez drugih ne mogu a i sam Dodik je svjestan da pripajanjem Srbiji nebi vise bio broj 1 i da nebi imao ovako pogodno tlo za pljacku kao sto ga ima u ovako rastimovanoj Bih.Znaci podjela drzave ne dolazi u obzir,to je samo blef Milorada Dodika da bi sebi pred svake izbore osigurao glasacko tijelo.Jer koliko god mi u Federaciji imamo nepismenih ljudi ,u Rs ih ima duplo toliko i uvijek ce da padnu na Dodikove price za malu djecu.R Srpsku jedno vrijeme treba ignorisati,trebamo mi ovdje ad se razvijamo,pa ce oni da ostanu kao nekada Istocna Njemacka(i sam njegov narod ce da mu dodje glave )poznato je da su Srbi uglavnom ubijali sve svoje Vodje kroz istoriju,prvo mu klicu pa ga onda ubiju.
Pa hajde da ih pustimo da se odcijepe ali sta onda ? Hoces li da pustimo da se odcijepe i ovi sto zele tzv HB ? I kada se i oni odcijepe sta poslije ? Hoces li ti da kod sebe primis izbjeglice iz Brckog, Gorazda, Mostara, Prijedora, Srebrenice, Stoca, Gornjeg Vakufa itd ? I Karadzic i Boban su znali da pripojenjem smrdiji i hrvatskoj ne bi bili br 1 ali su opet i pored toga vise nego rado krenuli da kolju i protjeruju ...da mi je znati zasto ?
tazmaniaBAN4

#71 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by tazmaniaBAN4 »

bakir bi branio k'o sto je 92. branio
Image
kv99

#72 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by kv99 »

malischa wrote:
kv99 wrote:

sta je bilo 2000. ne znam, a ratovi se ne vode tajno. bar ne oruzani ratovi.

osim toga, sto vise se udaljavamo od 95. i sto vise oni, kojio su se borili za ovu zemlju, pate i bivaju ponizeni od strane drzave, to je manja sansa za rat. u vrijeme kad su demobilisani borci, a narocito sehidske porodice jos bile dobro socijalno zbrinute, narod je bio spreman za odbranu, kao sto je to cinio i par godina poslije

nakon sto ih je drzava pocela izdavati, pocele su i ove price- slijedeci rat bez mene

dodiku nije u interesu rat, u njegovom je interesu da se obogati, a to mu nece najbolje ici u ratu. njegova retorika o otcjepljenju je samo u sluzbi dobrih izbornih rezultata

genoci jeste izvrsila generacija koja je rasla u bratstvu-jedinstvu, ali generacija koja je cak i tada u crkvama bila poducavana nacertanijama i samo cekala svoju historijsku priliku. ovih godina je ne mogu docekati, jer im ova generacija s druge strane nista ne vjeruje (za razliku od 92. kad su im predavali oruzje u nadi da ce biti postedjeni)
Pa trebao bi znas ako vec tvrdis tako nesto . I nije bila tajna tada a pogotov nije danas sta se spremalo. tada su znali pripadnici ne samo SFOR-a vec i razlicitih sluzbi sigurnosti a danas mozes otici u bilo koju kafanu u tzv HB pa ces vidjeti kako se zale sto nisu tada "rascistili sa turcima ".
I trebas da isto da znas da za sukob treba dvoje ali za masakar i protjerivanje treba jedan koji ima silu a drugi kesu u ruci . pricali su da nije interes za rat ni Karadzicu pa sta bi ? Znas li da su vec tada podijelili fabrike i drzavno vlasnistvo izmedzu sebe tako da za pljacku nije bio potreban rat, mogli su da opljackaju i bez toga pa opet se dogodi sve ono . Krkanu nije potreban rat ako moze da ostavri svoje ciljeve na miran nacin i to on i zeli a vidim da ce to i moci , samo pitam tebe i sve ostale koje misle tako : koliko izbjeglica planirate da primite za sebe ?

P.S ako zelis da bjezis fataj se noge vec sada. Po citavoj Evropi na vlast dolaze protivnici primanja izbjeglica i doseljenika a pogotovo muslimana ( imas primjer Holandije, Danske pa cak i Svedske ) pa ako zelis da bjezis uradi to sto prije. Ako bude sukoba neces moci mrdnuti ne samo preko granice vec par km od kuce pa pozuri sa kesom u ruci. Evropu zaboravi ali zato Kanada i Australija traze mlade, perspektivne, dobro obrazovane i sa znanjem engleskog jezika pa ako isunjavas te kriterije nemoj dugo da cekas na konkurenciju od ostalih .
simonese

#73 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by simonese »

sta?rat?gdje?
ma bjaaaazi
Malak

#74 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by Malak »

Ono sto Bosnjacima odgovara a ostalim ne jeste povratak Turske na balkan, jer Turska gleda da u sklopu svoje neo-osmanske politike prosiri uticaj do starih granica od prije 150-300 godina (Bihac). Turska ce napraviti u narednim godinama oko 1000 tenkova najvise klase, uz brojne druge projekte. Naravno da su puno vece sanse da Erdogan ili neko slican pomogne Bosnjacima nego sekularisti od prije 15 godina.
malischa

#75 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?

Post by malischa »

samo pitam tebe i sve ostale koje misle tako : koliko izbjeglica planirate da primite za sebe ?
s kim ti ba pricas? kakve izbjeglice? ja ti govorim da nece biti rata, a ti "mene i sve koji tako misle" pitas koliko cemo primiti izbjeglica?
Post Reply