nije ... dodji ovamo pa placaj porez kao i mi svi ostali i neka ti uzimaju 17% PDV svaki dan od hljeba sto ga jedes ... tek onda tako isfrustriran od usrane zemlje mozes da prozivas druge narode i pozivas na vojne pohodeŽenski Dr.Med wrote:Znaci dijaspori Bosna nije domovina???malischa wrote:
ne znam sta se onda kojeg vraga javljas na ovom balkanskom forumu. zivi svoj idilicni zivot u svajcarskoj a kani se nas, kojima je Bosna domovina
Bakir otvoreno prijeti ratom ?
- Smrt
#176 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
-
kv99
#177 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Prvi post pa corakleiito wrote:Na duži vremenski period teško je zamisliti, da Bosna opstane ovakva kakva je sada, prirodna je tendencija i Srba i Hrvata, da se pripoje svojim "matičnim" zemljama a i teško je tome osporavati sa pozicije prava na self-determination, a to pravo je i iznad Daytona i iznad ustava.
Još je teže i Srbe i Hrvate zadržavati u zemlji koja je potpuno korumpirana i kojoj vlada organizirani kriminal. A možda je to jedina sreča, da medjunarodna zajednica neće pored Kosova i Crne Gore još jednu failed state u kojoj institucije nemaju moći, naročito ako lideri te zemlje imaju esktremno islamske aspiracije pa će bar još neko vreme forsirati BiH.
A da li su granice pravedne, tu se Srbi mogu pozivati na Dayton i ako dodje do neke medjunarodne arbitraže opet su u boljoj poziciji.
Znači, logično je, da Bakir preti ratom, a šta će drugo. ali bitne su greške već napravljene. Osim toga, Muslimani u ulozi agresora, jako loš PR, bolje onda, ako se već oće ratovati, da se isprovocira neki incident sa srpske strane, pa da onda Muslimani moraju da štite svoje grobove i ognjišta, a ne ovako. Otvoreni militantni stavovi su infantilni, Bakir nije baš neki veliki strategista.
Polazis od skroz pogresnih pretpostavki da Bosnjaci trebaju da koriste silu da bi onemogucili ektremne Ortodokse i Katolike koji bi zeljeli da se odvoje. istina je da bi bas suprotno ti ektremi trebali da koriste silu a kako znamo da nema vise onih pretpostavki koji su bile 1992/93 ovaj put treba dobro stisnuti pa krenuti. Jedini militanti stavovi su od krkana pa se nadam da nisi neki stari mlohonja koji bi svoga sina slao da gine za krkan i njegovog segrta.
-
kv99
#178 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
"usranom zemljom " mozes zvati smrdiju a i onako te niko ne tjera da ids u nju ako ti se u Bosni i Hercegovini ne svidza. Krkan poziva na vojne pohode i on zaziva sukobe pa se njemu obrati ako ti to smeta ...ili si taj svoj nick namjenio samo za druge ?Smrt wrote:nije ... dodji ovamo pa placaj porez kao i mi svi ostali i neka ti uzimaju 17% PDV svaki dan od hljeba sto ga jedes ... tek onda tako isfrustriran od usrane zemlje mozes da prozivas druge narode i pozivas na vojne pohodeŽenski Dr.Med wrote:Znaci dijaspori Bosna nije domovina???malischa wrote:
ne znam sta se onda kojeg vraga javljas na ovom balkanskom forumu. zivi svoj idilicni zivot u svajcarskoj a kani se nas, kojima je Bosna domovinamene nikada nece razumiti covjek iz dijaspore kako je meni kada drina poskupi .... odrodiliste se od ove zemlje ne znate kako je tesko samo znate kako je bilo ...
- manolito
#179 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
cigara wrote:Haj sto bi otisli, u redu njihov izbor, al seru ovima sto bi ostali i borili se...
Pisam vam se na logiku
- Smrt
#180 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
meni stvarno nije jasno sto bi bilo ko dopustio opet gangulu u BiH kada se sve moze mirnim putem rijesiti ...Prvi post pa corak![]()
Polazis od skroz pogresnih pretpostavki da Bosnjaci trebaju da koriste silu da bi onemogucili ektremne Ortodokse i Katolike koji bi zeljeli da se odvoje. istina je da bi bas suprotno ti ektremi trebali da koriste silu a kako znamo da nema vise onih pretpostavki koji su bile 1992/93 ovaj put treba dobro stisnuti pa krenuti. Jedini militanti stavovi su od krkana pa se nadam da nisi neki stari mlohonja koji bi svoga sina slao da gine za krkan i njegovog segrta.
-
kv99
#181 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Ni meni nije jasno ko bi ginuo za krkana ispunjavajuci njegove snove i ono sto vam obecava. Ako mislis da ces moci na miran nacin da nagovoris Bosnjake da se sami zguraju u rezervate nastavi da se nadas. Vidim da dolazi sve vise " dobronamjernih savjetika " , " demokratskih Srba" , " rodoljubnih Bosnjaka " koji se svi satrase da ubijede kako je za Bosnjake bas najbolje da se sve na miru rijesi , da se sami potpaju u rezervat i da sami stave glavu na panj...ne smijem ni da zamislim ako je to dobro rjesenje za Bosnjake kakvo je onda loseSmrt wrote:meni stvarno nije jasno sto bi bilo ko dopustio opet gangulu u BiH kada se sve moze mirnim putem rijesiti ...Prvi post pa corak![]()
- Smrt
#182 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
kakve rezervate Oo ... pa nije valjda Federacija rezervat za bosnjake ?!?!?kv99 wrote:Ni meni nije jasno ko bi ginuo za krkana ispunjavajuci njegove snove i ono sto vam obecava. Ako mislis da ces moci na miran nacin da nagovoris Bosnjake da se sami zguraju u rezervate nastavi da se nadas. Vidim da dolazi sve vise " dobronamjernih savjetika " , " demokratskih Srba" , " rodoljubnih Bosnjaka " koji se svi satrase da ubijede kako je za Bosnjake bas najbolje da se sve na miru rijesi , da se sami potpaju u rezervat i da sami stave glavu na panj...ne smijem ni da zamislim ako je to dobro rjesenje za Bosnjake kakvo je onda loseSmrt wrote:meni stvarno nije jasno sto bi bilo ko dopustio opet gangulu u BiH kada se sve moze mirnim putem rijesiti ...Prvi post pa corak![]()
- mO k3
#183 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
na vojne pohode ne prizivam... jer puno toga imam da izgubim , i recu ti nesto da zivim i radim u njemackoj.Smrt wrote:nije ... dodji ovamo pa placaj porez kao i mi svi ostali i neka ti uzimaju 17% PDV svaki dan od hljeba sto ga jedes ... tek onda tako isfrustriran od usrane zemlje mozes da prozivas druge narode i pozivas na vojne pohodeŽenski Dr.Med wrote:Znaci dijaspori Bosna nije domovina???malischa wrote:
ne znam sta se onda kojeg vraga javljas na ovom balkanskom forumu. zivi svoj idilicni zivot u svajcarskoj a kani se nas, kojima je Bosna domovinamene nikada nece razumiti covjek iz dijaspore kako je meni kada drina poskupi .... odrodiliste se od ove zemlje ne znate kako je tesko samo znate kako je bilo ...
moj odmor provedem u BiH gdje iz godine u godinu ostavim na odmoru 6 hiljada euro...
Napravio sam kucu dole ove godine tu sam potrosio 30 k € do sada i ti ces meni rec da ja ne placam porez
zasto ne vidis dalje od svojih vrata ??
-
kv99
#184 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Vise od pola Federacije je vas vozd obecao njegovim saveznicima a tu je i Brcko koje planirate sebi a tu je jos i preko stotinjak hiljada ne-srba iz genocidne stvorevine..tako da bi i te kako Bosnjaci trebali da se sami stijesne ako zelite da prodze u miru .Smrt wrote:kakve rezervate Oo ... pa nije valjda Federacija rezervat za bosnjake ?!?!?kv99 wrote:Ni meni nije jasno ko bi ginuo za krkana ispunjavajuci njegove snove i ono sto vam obecava. Ako mislis da ces moci na miran nacin da nagovoris Bosnjake da se sami zguraju u rezervate nastavi da se nadas. Vidim da dolazi sve vise " dobronamjernih savjetika " , " demokratskih Srba" , " rodoljubnih Bosnjaka " koji se svi satrase da ubijede kako je za Bosnjake bas najbolje da se sve na miru rijesi , da se sami potpaju u rezervat i da sami stave glavu na panj...ne smijem ni da zamislim ako je to dobro rjesenje za Bosnjake kakvo je onda loseSmrt wrote:
meni stvarno nije jasno sto bi bilo ko dopustio opet gangulu u BiH kada se sve moze mirnim putem rijesiti ...
Ili nam ti to govoris da Bosnjaci uzmu citavu Federaciju sebi ? Zar to nije bas suprotno od onoga sto obecava veliki vozd, predsavnik i zastitnik svih Srba i "domoljubnih " Rvata ? Prvo je obecao referendum, autoputeve, aerodrome, hidrocentrale, termoelektrane i od toga nema nista pa nemoj nam reci da je pogazio jos jedan od svojih obecanja u vezi njemu najmilijih Rvata
- Kasips
#185 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Napokon pametno razmišljanje. Jednostavno trebamo sporazumno i mirnim putem ukinuti RS. Integrisati je potpuno u BiH, i svi problemi su riješeni. Zašto da ratujemo zbog Dodika i njegovih privatnih interesaSmrt wrote:meni stvarno nije jasno sto bi bilo ko dopustio opet gangulu u BiH kada se sve moze mirnim putem rijesiti ...Prvi post pa corak![]()
Pa nije sirotinji u RS-u do ratovanja zbog nekakvih neostvarivih i suludih ideja.
- manolito
#186 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
naravno da moze, poukidamo entitete, kantone (ostavimo opstine) i zivimo k'o ljudiSmrt wrote:meni stvarno nije jasno sto bi bilo ko dopustio opet gangulu u BiH kada se sve moze mirnim putem rijesiti ...Prvi post pa corak![]()
-
bicebolje
#187 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Ako ćeš iskreno ja na taj način ne vidim razliku između tebe i Njemca koji napravi vilu na Jadranu i svake godine ide na ljetovanje.Ženski Dr.Med wrote:na vojne pohode ne prizivam... jer puno toga imam da izgubim , i recu ti nesto da zivim i radim u njemackoj.
moj odmor provedem u BiH gdje iz godine u godinu ostavim na odmoru 6 hiljada euro...
Napravio sam kucu dole ove godine tu sam potrosio 30 k € do sada i ti ces meni rec da ja ne placam porez
Činjenica je da dijasporci najviše bacaju bombe po internetu, posebno ovi iz USA što pišu dok mi spavamo.
- kiky
#188 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
blago onom kome bakir prijeti ratom ...

- veljaca
#189 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
kiky wrote:blago onom kome bakir prijeti ratom ...
dobra, dobra .....
Btw - jedan Izetbegovic je govorio - mirno spavajte, rata nece biti .... Pa bi to sto bi ... Drugi prijeti ratom - nadam se da rata nece biti .....
- Kasips
#190 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
E to je ono čega se ja i bojimkiky wrote:blago onom kome bakir prijeti ratom ...
Izjaviti kako će promjeniti politiku prema Dodiku, i ići u smjeru kompromisa i razgovora s njim, je daleko od prijetnje odbranom zemlje čiji je predsjednik. Ako znamo da za Dodika razgovori i kompromisi ne dolaze u obzir ako odstupaju makar i milemetar od njegovog zacrtanog cilja: državotvornosti genocidnog entiteta!
Ostaje nam samo da pratimo i posmatramo u kom će pravcu ići ti razgovori i kompromisi.
-
malischa
#191 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Ženski Dr.Med wrote:Znaci dijaspori Bosna nije domovina???malischa wrote:
ne znam sta se onda kojeg vraga javljas na ovom balkanskom forumu. zivi svoj idilicni zivot u svajcarskoj a kani se nas, kojima je Bosna domovina
nisam nigdje spomenuo neku generalizaciju dijaspore, i sam privremeno zivim u dijaspori. bosna ne moze biti domovina nekome ko kaze:
A ja cu reci samo poserem se na citav EX-YU prostor !!!
-
malischa
#192 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Smrt wrote:nije ... dodji ovamo pa placaj porez kao i mi svi ostali i neka ti uzimaju 17% PDV svaki dan od hljeba sto ga jedes ... tek onda tako isfrustriran od usrane zemlje mozes da prozivas druge narode i pozivas na vojne pohodeŽenski Dr.Med wrote:Znaci dijaspori Bosna nije domovina???malischa wrote:
i to ti je suplja. PDV koji placaju oni koji zive u Bosni i nije neka pljacka poredeci s novcem koji dijasporci unose u zemlju i zahvaljujuci kojem se ekonomija jos ipak nekako i drzi.
svodjenje bilo koje price na svadljivu relaciju bosna-dijaspora je samo pokusaj destrukcije drzave. dijaspora su samo isti oni ljudi koji su doskora zivjeli u Bosni, a sad su na drugom mjestu. postoje stanovnici Bosne koji ne vole svoju zemlju. takodjer postoje i dijasporci koji ne vole Bosnu(gore sam vec citirao). kvalitativne razlike izmedju obje grupe nema, tako da je i svako prepucavanje na toj relaciji samo bezvezno tracenje vremena i snage
- nokia6170
#193 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Prestao sam citati nakon ove boldirano-uvecane nebuloze...da ne kazem gluposti.leiito wrote:Na duži vremenski period teško je zamisliti, da Bosna opstane ovakva kakva je sada, prirodna je tendencija i Srba i Hrvata, da se pripoje svojim "matičnim" zemljama a i teško je tome osporavati sa pozicije prava na self-determination, a to pravo je i iznad Daytona i iznad ustava.
Još je teže i Srbe i Hrvate zadržavati u zemlji koja je potpuno korumpirana i kojoj vlada organizirani kriminal. A možda je to jedina sreča, da medjunarodna zajednica neće pored Kosova i Crne Gore još jednu failed state u kojoj institucije nemaju moći, naročito ako lideri te zemlje imaju esktremno islamske aspiracije pa će bar još neko vreme forsirati BiH.
A da li su granice pravedne, tu se Srbi mogu pozivati na Dayton i ako dodje do neke medjunarodne arbitraže opet su u boljoj poziciji.
Znači, logično je, da Bakir preti ratom, a šta će drugo. ali bitne su greške već napravljene. Osim toga, Muslimani u ulozi agresora, jako loš PR, bolje onda, ako se već oće ratovati, da se isprovocira neki incident sa srpske strane, pa da onda Muslimani moraju da štite svoje grobove i ognjišta, a ne ovako. Otvoreni militantni stavovi su infantilni, Bakir nije baš neki veliki strategista.
p.s. sash vidjeti kad on meni kaze da ja nisam upravu i onda opalimo po pravu na samoopredjeljenje gdje ce se potrositi tastura na kontriranje, umjesto da odmah na pocetku prihvatis da nisi upravu i vjerujes mi na rijec
-
leiito
#194 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
ne vjerujem ti baš na riječ, ali ako nisem u pravu argumentiraj molim te kako može biti Daytonski ili bilo kakav sporazum pa čak i ustav jedne države iznad prava na samoodredjenje, koje važi za osnovno pravo u medjunarodnom pravu? Je li RS "genocidna tvorevina"? Jeste. Ali kako silom zadržati jedan narod u zemlji u kojoj neće da živi? Nije valjda problem samo Dodik?
Očigledno nemoguč će ikada biti dogovor sa Srbima za neku "pošteniju" deobu teritorije. Jel treba onda silom držati Srbe u federaciji? Ionako če postepeno RS de fakto postati samostalna, federalne institucije biće sve manje relevantne itd., doćiće do konflikta izmedju federalne policije i policije RS itd.
Očigledno nemoguč će ikada biti dogovor sa Srbima za neku "pošteniju" deobu teritorije. Jel treba onda silom držati Srbe u federaciji? Ionako če postepeno RS de fakto postati samostalna, federalne institucije biće sve manje relevantne itd., doćiće do konflikta izmedju federalne policije i policije RS itd.
-
zavrzlama
#195 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
mrznja prema drzavi jednog naroda nije dovoljana argument da ce to voditi podjeli te drzave..po tebi srbija ce se podijeliti na 34 drzave,jer u istoj zive 34 razlicita naroda,pa tako redom ostale drzave...leiito wrote:ne vjerujem ti baš na riječ, ali ako nisem u pravu argumentiraj molim te kako može biti Daytonski ili bilo kakav sporazum pa čak i ustav jedne države iznad prava na samoodredjenje, koje važi za osnovno pravo u medjunarodnom pravu? Je li RS "genocidna tvorevina"? Jeste. Ali kako silom zadržati jedan narod u zemlji u kojoj neće da živi? Nije valjda problem samo Dodik?
dogovor sa srbima je moguc kad srbija pod protiskom daljnjeg smanjivanja ,shvati da postovanje granica i drzavnosti BIH je ujedno i garant opstanka srbije u ovim granicama...BIH srbi nisu nikakava vojna,brojcana i ekonomska sila koja moze podijeliti BIH niti imaju podrsku MZ...negiranje BIH od strane srba ,samo skodi srbima,daljnjim iseljavanjem iz BIH...
srbe ne treba tjerati da vole BIH ako im je srbija draza,ali ce morati osigurati postovanje drzave BIH i njenih inastitucija ili ce u suprotnom biti poretvoreni u skupinu pobunjenika...zasad su BIH srbi od strane velikosrba pretvoreni u secesionisticki pokret,druga faza je ne podjela BIH nego pretvaranje u pobunjenicki pokret..a tad se zna sta slijedi..
- NightSkyWalker
#196 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Bakir "prijeti" ratom tako sto kaze da cemo braniti cjelovitost i suverenitet nase drzave.
I to nekima ocito smeta
Ma koliko to zeljeli, BiH nece sapatom pasti.
I to nekima ocito smeta
-
Normalan.ba
#197 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Ti koji to zagovaraju izgubše na izborimamanolito wrote:naravno da moze, poukidamo entitete, kantone (ostavimo opstine) i zivimo k'o ljudiSmrt wrote:meni stvarno nije jasno sto bi bilo ko dopustio opet gangulu u BiH kada se sve moze mirnim putem rijesiti ...Prvi post pa corak![]()
-
luckypot
#198 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Ma poenta gornjeg posta je bila da razdruzivanje kad i ako ga bude (a nece ga bitinokia6170 wrote:Prestao sam citati nakon ove boldirano-uvecane nebuloze...da ne kazem gluposti.leiito wrote:Na duži vremenski period teško je zamisliti, da Bosna opstane ovakva kakva je sada, prirodna je tendencija i Srba i Hrvata, da se pripoje svojim "matičnim" zemljama a i teško je tome osporavati sa pozicije prava na self-determination, a to pravo je i iznad Daytona i iznad ustava.
p.s. sash vidjeti kad on meni kaze da ja nisam upravu i onda opalimo po pravu na samoopredjeljenje gdje ce se potrositi tastura na kontriranje, umjesto da odmah na pocetku prihvatis da nisi upravu i vjerujes mi na rijec
- Smrt
#199 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
ma kako te samo nije sramota da se ponosis sa tih pisljivih 6 000 eur sto ostavljas ovdje ... sta mislis da smo svi otisli iz bosne na sta bi to licilo ?!? mojih 6 feninga je 100 puta teze zaradjeno nego tvojih 6 000 eur-a ... nemas pravo da se poredis sa nama pogotovo samnom jer sam za tebe izdajnice izmislio bosnu i sve u njoj .... izdajnice jedan otisao si tamo da bi tvojoj guzici bilo dobro a ne tvojoj drzavi ... da imalo volis ovu zemlju ne bi je napustao zbog vece plate nego bi trpi kao sto svi mi trpimo u bosni ... mislis da mi svi ne bi volili da mozemo trositi 6000 uer kada dodje godisnji ??!?! SRAMI SEna vojne pohode ne prizivam... jer puno toga imam da izgubim , i recu ti nesto da zivim i radim u njemackoj.
- therrarrius
#200 Re: Bakir otvoreno prijeti ratom ?
Postoje ''normalniji'' i ''kulturniji'' nacini da se brani suverenitet i cjelovitost zemlje, zasto je Bakir morao biti podjednako primitivan i sirov kao i njegov ''brat po poslu'' Dodlik? Zato sto su obojica podjednako ''obrazovana''.NightSkyWalker wrote:Bakir "prijeti" ratom tako sto kaze da cemo braniti cjelovitost i suverenitet nase drzave.
I to nekima ocito smeta![]()
![]()