Opet ponavljam i vrijeme će pokazati da sam u pravu...Njemačka sklapa dugoročne aranžmane sa Rusijom i Srbijom i mi bosanski muslimani treba da budemo kolateralna šteta takve politike, oni hrane srpstvo u Bosni i na našu štetu.. Sve je ovo u režiji Njemačke. Nema islamofobnije države u svijetu od Njemačke..gori su i od Izraela...bjelave wrote:Svakim danom tonemo sve dublje i dublje i to su rezultati opcih izbora iz 2008 od kada je SDP najaca partija u FBiH i valjda reprezent Bosnjaka.
Ovo sto je danas uradio Slovacki predsjednik, dakle jedne od clanice EU, je prst u oko i ponizenje drzave BiH. Prekjucer je Stefan File, povjerenik EU, po slijetanje u Sarajevo direktno sa aerodrom otisao bukvalno u sumu, negdje u Lukavici, da bi se prvo sastao sa Dodikom a sutradan je imao sastanak sa Lagumdzija&Dodik i njihovom sestorkom. Potpuno je zaignorirao drzavno predsjednistvo pa posjetu nastavio sastankom sa vrhom RS u Banjaluci. Razmislite malo, ovako nesto je bilo nemoguce prije samo godinu dana.Ovo je nova praksa, 2 incidenta u 2 dana.
Ako neko misli da to sto rade File i Gasparovic, njihov protokol i izjave nemaju veze, sa sustinom politike i zaokretom kursa prema drzavnosti BiH onda nemam potrebu takvima bilo sta da objasnjavam. Evo gdje su nas doveli SDP i kompanija.
Izetbegovic potez u ovom kontekstu je drzavnicki ali je uzasno tuzno sto je u tome usamljen. Ministrastvo spoljnih poslova bi trebalo izdati demars, zaprijeti opozivom slovackog ambasadora itd.
Svi oni koji minimiziraju Gasparovicev potez neka zamisle sta bi bilo da je Slovacki predsjednik tokom posjete Barceloni povukao tu paralelu u vezi Katalonije i Spanije ili da je recimo otisao u Edinburg pa na taj nacin usporedio Skotsku i Veliku Britaniju.
Usput, svi oni koji u ovom kontekstu napadaju Izetbegovica, siguran sam da je ovo isto napravio Komsic bi sada taj potez dizali u nebo i da bi ovdje imali vec barem 5 stranica.
Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
- Shahab
#26 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
-
palamuda
#27 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Zlatko ne smije više prnut dok ne prijavi gazda Miletu, očekujem sutra Lagumdžijinu izjavu "mi smo usmjereni na jačanje dobrih veze i proširenja svih segmenata saradnje prijateljskih naroda Slovačke i BiH i u tom kontekstu pozivam Gašparovića da zajedno uočimo sve propuste iz prethodnih godina", blijedo da ne može blijeđe biti samo kako vrh SDP - a zna govno upakovat u Ferero.
-
Propast i katastrofa
#28 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Država wrote:Bakir je novi vođa... Ja glasam za njega...
Od sprecavanja "izdaje" od strane Zlatka Lagumdzije znacajnijeg poteza od ovog nije bilo.
-
Propast i katastrofa
#29 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Najbolje da im Cerica posaljemo da im objasni ko je ko.Shahab wrote: Opet ponavljam i vrijeme će pokazati da sam u pravu...Njemačka sklapa dugoročne aranžmane sa Rusijom i Srbijom i mi bosanski muslimani treba da budemo kolateralna šteta takve politike, oni hrane srpstvo u Bosni i na našu štetu.. Sve je ovo u režiji Njemačke. Nema islamofobnije države u svijetu od Njemačke..gori su i od Izraela...
-
Propast i katastrofa
#30 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Napalio se pravo, misli da ga vise niko nikad nece pitati dje su pare i milijarde-LIBERO- wrote:Bakir Izetbegovic u borbi za moralna nacela i moralna vertikala koja ce donjeti val pozitivnih promjena i borbu za pravicnost??
Aha, nismo znali...![]()
-
bjelave
#31 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Shabab to je sira tema o kojoj se svakako da argumentirano diskutirati. Iako nisam pobornik zavjera, za pocetak recimo, kako to da je samo nad muslimanim u Evropi pocinjen genocid od II svjetskog rata a procentualno na tom kontienentu ne prelaze 5%. Ipak to nije tema ovoga topica.Shahab wrote:Opet ponavljam i vrijeme će pokazati da sam u pravu...Njemačka sklapa dugoročne aranžmane sa Rusijom i Srbijom i mi bosanski muslimani treba da budemo kolateralna šteta takve politike, oni hrane srpstvo u Bosni i na našu štetu.. Sve je ovo u režiji Njemačke. Nema islamofobnije države u svijetu od Njemačke..gori su i od Izraela...bjelave wrote:Svakim danom tonemo sve dublje i dublje i to su rezultati opcih izbora iz 2008 od kada je SDP najaca partija u FBiH i valjda reprezent Bosnjaka.
Ovo sto je danas uradio Slovacki predsjednik, dakle jedne od clanice EU, je prst u oko i ponizenje drzave BiH. Prekjucer je Stefan File, povjerenik EU, po slijetanje u Sarajevo direktno sa aerodrom otisao bukvalno u sumu, negdje u Lukavici, da bi se prvo sastao sa Dodikom a sutradan je imao sastanak sa Lagumdzija&Dodik i njihovom sestorkom. Potpuno je zaignorirao drzavno predsjednistvo pa posjetu nastavio sastankom sa vrhom RS u Banjaluci. Razmislite malo, ovako nesto je bilo nemoguce prije samo godinu dana.Ovo je nova praksa, 2 incidenta u 2 dana.
Ako neko misli da to sto rade File i Gasparovic, njihov protokol i izjave nemaju veze, sa sustinom politike i zaokretom kursa prema drzavnosti BiH onda nemam potrebu takvima bilo sta da objasnjavam. Evo gdje su nas doveli SDP i kompanija.
Izetbegovic potez u ovom kontekstu je drzavnicki ali je uzasno tuzno sto je u tome usamljen. Ministrastvo spoljnih poslova bi trebalo izdati demars, zaprijeti opozivom slovackog ambasadora itd.
Svi oni koji minimiziraju Gasparovicev potez neka zamisle sta bi bilo da je Slovacki predsjednik tokom posjete Barceloni povukao tu paralelu u vezi Katalonije i Spanije ili da je recimo otisao u Edinburg pa na taj nacin usporedio Skotsku i Veliku Britaniju.
Usput, svi oni koji u ovom kontekstu napadaju Izetbegovica, siguran sam da je ovo isto napravio Komsic bi sada taj potez dizali u nebo i da bi ovdje imali vec barem 5 stranica.
-
Propast i katastrofa
#32 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Jeste sve, ali kakve veze ima Bakir sa BiH?? Ja teme i .ovanaHodidid wrote:Gasparovic je hrvatskog porijekla. Onomad kad su bjezali od osmanskog zuluma jelte neki su zavrsili u Slovackoj.
Kako god mnogo kakis Gasparovicu. Mnogo brate. Bolje bi ti bilo da pomognes slovackoj vladi, lobirajuci po EU i svijetu, da rijesava nagomilane socijalne i ekonomske probleme u Slovackoj nego sto nam za rusku dnevnicu pustas beogradske probne balone u Sarajevu. Hajd ziv bio kuci i ne kaki opet kad budes dolazio.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#33 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
kirbaš da ti ja "danem" objašnjenje
Čo'ek ti je poručio isto što i Erdogan, samo malo drugačijim jezikom.
Znaci, umjesto da ko Erdogan kaže da Bošnjaci moraju imati po petEro djece, Gasparovič ti je kirbaš bio direktniji i porucio da se mozeš .ebati na svojih 24 posto.
Čo'ek ti je poručio isto što i Erdogan, samo malo drugačijim jezikom.
Znaci, umjesto da ko Erdogan kaže da Bošnjaci moraju imati po petEro djece, Gasparovič ti je kirbaš bio direktniji i porucio da se mozeš .ebati na svojih 24 posto.
-
swanfilter
#34 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Musliman je sopstvena i najveca greska Bosnjaka! Ta stigma ce nas pratiti zauvijek. Da smo, pored ZAVNOBiH-a, imali i IME, ne bi nikada doslo do mucnih vremena koja i danas traju. Danas su nekako jos mucnija jer ne znas sta ce se desiti sa drzavom u kojoj zivis. Govorimo o sutra ... Hocemo li opstati u svojoj drzavi svi mi koji smo za nju? Hocemo li sutra ratovati za tu istu drzavu? Kao sto su skoro ratovali .. I, ono sto bi me najvise boljelo, cega bi me bilo najvise sram: Hocemo li kao misevi gledati kako svima nama koji je volimo, uzimaju nepravedno ovu drzavu, a da ne stisnemo nista? Toga me je najvise strah .. Licno nisam opterecen ko je ko, i kakav je. Osjecam se kao Bosanac ali sam, zbog trenutne "politike tora", prije svega Bosnjak. Nije da zelim, moram i hocu.
Prvu agresiju sam fulao zbog godina, mogucem ratu za BiH bi bio po mjeri. Nekako bih ratovao prije nego pustio ono sto si neprijatelji vec stoljecima zele .. Pa kome opanci, a kome odojci.
Mozda sam nakon ovog za nekog budala i obican provokator ali tako je. Kakve muke bi nas cekale u slucaju da dođemo do neke kvazi drzavice gdje bi bili vecina? U vremenu kampanje protiv terorizma gdje su muslimani prvooptuzeni, cekale bi nas kamere na svakom uglu, a izvjestaji nasih vrlih komsija bi bili za na guzu pasti. Nista od nas ne bi bilo. I to bi trajalo dok neko na tronu ne odluci da smo kao takvi isuvise drugaciji i da nas treba negdje dati ... Sta onda?
Prvu agresiju sam fulao zbog godina, mogucem ratu za BiH bi bio po mjeri. Nekako bih ratovao prije nego pustio ono sto si neprijatelji vec stoljecima zele .. Pa kome opanci, a kome odojci.
Mozda sam nakon ovog za nekog budala i obican provokator ali tako je. Kakve muke bi nas cekale u slucaju da dođemo do neke kvazi drzavice gdje bi bili vecina? U vremenu kampanje protiv terorizma gdje su muslimani prvooptuzeni, cekale bi nas kamere na svakom uglu, a izvjestaji nasih vrlih komsija bi bili za na guzu pasti. Nista od nas ne bi bilo. I to bi trajalo dok neko na tronu ne odluci da smo kao takvi isuvise drugaciji i da nas treba negdje dati ... Sta onda?
-
Propast i katastrofa
#35 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Sad kukate kako je Musliman pogresno, a dok je prostituisanje sa Bosanac vs. Bosnjak trajalo bilo vam je godra.
-
Kolt12
#36 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Pa sad, ne iskljucujem da je tvoja majka "muslimanska", na isti nacin kao sto je moja "ortodoks", sto znaci nikako, ali opet moguce da su tvoji doselili iz Srbije, kao i Izetbegovici i da su zapravo konvertiti. Ima ih i takvih, ne puno, ali ipak ih ima. Inace kad budes aplicirala za kakav drzavni posao gdje se traze Bosnjaci, napisi u CV da si po nacionalnosti "Muslimanka" i da ti se tako i mama izjasnjava, mislim budi principjelna i ti i tvoja mama.tvsabina wrote:
Moja majka se izjašnjava kao Muslimanka. Tvrdi da nikada u svom životu nije bila Bošnjakinja , da joj niko nikada od starina nije u amanet ostavio da je Bošnjakinja i da se nikada neće izjasniti tako jer previše cijeni sebe i historijat svoje porodice. Moja majka nije ni srpski ni hrvatski "provokator".
Da joj neće možda kolt12 odrediti šta je i ukoliko se ona s time ne složi da je neće proglasiti provokatorkom ???
Hvala.
Mene kad neko proglasi "muslimankom" shvatam to kao ime jedne historijske etape gdje smo u jako teškim uslovima uspjeli sačuvati vlastiti nacionalni identitet i vlastitu religiju time što smo nacionalno ime vezali za religiju.
U Titovoj Jugoslaviji nam niko nije branio da vratimo staro ime. Ne postoji niti jedan PISANI trag , dokaz ili inicijativa gdje je ovo traženo a odbijeno. Svaka suprotna tvrdnja je laž ukoliko se ne podastru dokumenti a dokumenata nema.
Jednostavno nismo imali nacionalnog lidera koji je ovo smatrao relevatnim i to je to....ukoliko neko ne dozvoljava bosanskohercegovačkim Muslimanima da se izjasne tako ili kao Bošnjaci ili kao Bosanci taj i takav i previše sebi dozvoljava...jer niko nema pravo mojoj majci nametati nacionalno ime a još manje joj oduzimati nacionalnost...odricati se vlastitih ljudi....
Sramota....
Inace, ja nikome ne stavljam noz pod grlo, mislim nisam stavljao ni jednom "Jugoslovenu", koji je danas, rahmet mu dusi, svojom "pamecu" koja je slicna "pameti" tebe i tvoje majke, zavrsio u masovnoj grobnici, od "Jugoslovena" naravno.
Sto se tice pisanog dokumenta, sta ce ti dokument kod tako talentovanog Safvet-beg Basagica, koji je o tome pisao puno prije pokusaja asimilacija, jos 1891 godine.
Isto tako ima na netu citat Hamdije Pozderca koji upravo govori o tome, da je bolje prihvatiti i naziv "Musliman", pa krenuti od neceg.Znaš, Bosnjače, nije davno bilo, Sveg' mi svijeta, nema petn'est ljeta, Kad u našoj Bosni ponosnoj I junačkoj zemlji Hercegovoj, Od
"Musliman" je naziv za Bosnjake koji je odgovarao srpsko-hrvatskim nacional-fasistima prerusenim u komuniste, jer taj naziv onda nije ukazivao na silne asimilacije koje su se desavale sa krscanskom/hriscanskom populacijom Bosne krajem 19 stoljeca.
Inace nije ni cudo sto je nekim Bosnjacima, kao tebi i tvojoj mami ispran mozak, mislim ja vas razumijem, ipak ste zrtve skoro 100-godisnje asimilacije. Je li tako govoris i izmisljenim 1954 u Novom Sadu, "srpsko-hrvatskim" jezikom?
Last edited by Kolt12 on 28/11/2012 21:30, edited 1 time in total.
-
swanfilter
#37 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Naravno da je Musliman glupost. Jedna od najvecih u historiji ljudskog roda, posebno ovog prostora! Zasto? Jer nismo bili u kontekstu Europe i tadasnje drzave samo zbog druge vjere? Jedino to mi pada na pamet. A, mozda i mrznja nekoga. Tu mozda i grijesim ali ne iskljucujem kao mogucnost ..
Ali, ne krivim ja druge toliko, koliko nase vrle ljude, a imali smo ih tada. Mnogo vise nego danas .. Inace, da ponovim, Musliman je najveca parodija historije koju sam i koju prozivljavam ..
Ali, ne krivim ja druge toliko, koliko nase vrle ljude, a imali smo ih tada. Mnogo vise nego danas .. Inace, da ponovim, Musliman je najveca parodija historije koju sam i koju prozivljavam ..
Last edited by swanfilter on 28/11/2012 21:44, edited 1 time in total.
-
Propast i katastrofa
#38 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Svako ima pravo da se izjasnjava kako hoce, to je osnovno pravo. A ti bas i nisi u situaciji da procjenjujes sta je parodija historije , a sta ne. Bolje receno, mozda i jesi, ali nije jasno na osnovi cega.swanfilter wrote:Naravno da je Muslman glupost. Jedna od najvecih u historiji ljudskog roda, posebno ovog prostora! Zasto? Jer nismo bili u kontekstu Europe i tadasnje drzave samo zbog druge vjere? Jedino to mi pada na pamet. A, mozda i mrznja nekoga. Tu mozda i grijesim ali ne iskljucujem kao mogucnost ..
Ali, ne krivim ja druge toliko, koliko nase vrle ljude, a imalo smo ih tada. Mnogo vise nego danas .. Inace, da ponovim, Musliman je najveca parodija historije koju sam i koju prozivljavam ..
- heckler
#39 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
tvsabina wrote:Moja majka se izjašnjava kao Muslimanka. Tvrdi da nikada u svom životu nije bila Bošnjakinja , da joj niko nikada od starina nije u amanet ostavio da je Bošnjakinja i da se nikada neće izjasniti tako jer previše cijeni sebe i historijat svoje porodice. Moja majka nije ni srpski ni hrvatski "provokator".Kolt12 wrote: Inace ja kad procitam da neko oslovljava Bosnjake kao "muslimane", odmah pomislim da se radi o srpskom ili hrvatskom provokatoru.
Da joj neće možda kolt12 odrediti šta je i ukoliko se ona s time ne složi da je neće proglasiti provokatorkom ???
Hvala.
Mene kad neko proglasi "muslimankom" shvatam to kao ime jedne historijske etape gdje smo u jako teškim uslovima uspjeli sačuvati vlastiti nacionalni identitet i vlastitu religiju time što smo nacionalno ime vezali za religiju.
U Titovoj Jugoslaviji nam niko nije branio da vratimo staro ime. Ne postoji niti jedan PISANI trag , dokaz ili inicijativa gdje je ovo traženo a odbijeno. Svaka suprotna tvrdnja je laž ukoliko se ne podastru dokumenti a dokumenata nema.
Jednostavno nismo imali nacionalnog lidera koji je ovo smatrao relevatnim i to je to....ukoliko neko ne dozvoljava bosanskohercegovačkim Muslimanima da se izjasne tako ili kao Bošnjaci ili kao Bosanci taj i takav i previše sebi dozvoljava...jer niko nema pravo mojoj majci nametati nacionalno ime a još manje joj oduzimati nacionalnost...odricati se vlastitih ljudi....
Sramota....
Jeblo majku sta sve neces ovdje procitati
Uostalom cudo da 100 godina sistematskog zatiranja i ispiranja mozga nije stvorilo jos vise ovakih poput ove gore. Sreca dolaze sljedece generacije a ovi ce lagano putem ptice Dodo.
- sinuhe
#40 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Cudne izjave covjeka koji je vjerovatno dosao nesto prodati ili namjestati u BiH.
-
Propast i katastrofa
#41 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Nista ovdje nema cudno.
- sinuhe
#42 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Sta, jel nije cudno da Slovak iz vedra neba prica.... pa o bilo cemu 
-
swanfilter
#43 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Propast i katastrofa wrote:Svako ima pravo da se izjasnjava kako hoce, to je osnovno pravo. A ti bas i nisi u situaciji da procjenjujes sta je parodija historije , a sta ne. Bolje receno, mozda i jesi, ali nije jasno na osnovi cega.swanfilter wrote:Naravno da je Muslman glupost. Jedna od najvecih u historiji ljudskog roda, posebno ovog prostora! Zasto? Jer nismo bili u kontekstu Europe i tadasnje drzave samo zbog druge vjere? Jedino to mi pada na pamet. A, mozda i mrznja nekoga. Tu mozda i grijesim ali ne iskljucujem kao mogucnost ..
Ali, ne krivim ja druge toliko, koliko nase vrle ljude, a imalo smo ih tada. Mnogo vise nego danas .. Inace, da ponovim, Musliman je najveca parodija historije koju sam i koju prozivljavam ..
Naravno da svako ima pravo na izbor. Mada u slucaju Komsic ocito ne .. Pisao sam o pogresnom izboru, ne slobodnom. Sto se tice te tvoje procjene situacije sta je sta .. O tome ne bih. Mozda samo da upitam ko tebi daje za pravo da mene procjenjujes? Ali, to je izgleda sloboda o kojoj govorimo ... Mada nije nit vazno.. Necemo o tome ...
- %tacno*
#44 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
...ako ste svrsili recite nesto i na temuPropast i katastrofa wrote:Napalio se pravo, misli da ga vise niko nikad nece pitati dje su pare i milijarde-LIBERO- wrote:Bakir Izetbegovic u borbi za moralna nacela i moralna vertikala koja ce donjeti val pozitivnih promjena i borbu za pravicnost??
Aha, nismo znali...![]()
-
Propast i katastrofa
#45 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Ni prvi ni posljednji. Nemoj mi samo sljedeci put reci da si iznenadjen. Ovdje je pitanje sta su drugo uradili osim ove izjave-reakcije? Ja cu ti reci: nista.sinuhe wrote:Sta, jel nije cudno da Slovak iz vedra neba prica.... pa o bilo cemu
Najgore od svega sto najgori gangster, princ i ljubitelj Turske isplivava kao zastitnik BiH. Fuj!
-
Propast i katastrofa
#46 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Pogledaj naslov: BAKIR odgovorio.%tacno* wrote: ...ako ste svrsili recite nesto i na temu
Posto princa ne smijemo pitati da pitam tebe: Dje su pare??
- %tacno*
#47 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Otvori temu pa da i to rastabirimo. Jeste da se moja saznanja zasnivaju cula-kazala.Propast i katastrofa wrote:Pogledaj naslov: BAKIR odgovorio.%tacno* wrote: ...ako ste svrsili recite nesto i na temu
Posto princa ne smijemo pitati da pitam tebe: Dje su pare??
-
Propast i katastrofa
#48 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
O cemu cemo onda ne znam.swanfilter wrote: Naravno da svako ima pravo na izbor. Mada u slucaju Komsic ocito ne .. Pisao sam o pogresnom izboru, ne slobodnom. Sto se tice te tvoje procjene situacije sta je sta .. O tome ne bih. Mozda samo da upitam ko tebi daje za pravo da mene procjenjujes? Ali, to je izgleda sloboda o kojoj govorimo ... Mada nije nit vazno.. Necemo o tome ...
Mozda o tome da Komsic nema pravo? Ne znam sta si s tim mislio.
- cyprus
#49 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Ja mislim da će to sve MIT sredit... Za mjesec dana neće biti Slovačke na mapi Evrope... 

-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#50 Re: Bakir odgovorio EU prostitutki Gašpareviču
Uz duzni rispekt tvojoj majci i tebi, " tvsabina", ova tvrdnja tvoje majke, a time i tvoja, je obicna nabuloza. Tvoja majka nije bila ni Muslimanka (osim ono muslimanka) do 1974 ( mozda godina nije tacna, al' nejse) niti joj je iko od starina ostavio u amanet da je Muslimanka(osim ono muslimanka).tvsabina wrote:Moja majka se izjašnjava kao Muslimanka. Tvrdi da nikada u svom životu nije bila Bošnjakinja , da joj niko nikada od starina nije u amanet ostavio da je Bošnjakinja i da se nikada neće izjasniti tako jer previše cijeni sebe i historijat svoje porodice. Moja majka nije ni srpski ni hrvatski "provokator".Kolt12 wrote: Inace ja kad procitam da neko oslovljava Bosnjake kao "muslimane", odmah pomislim da se radi o srpskom ili hrvatskom provokatoru.
Hvala.
Sramota....
Tvrdnja da "nismo imali nacionalnih lidera koji je ovo smatrao relevantnim" je takodje netacna. Nije li Kapetan Gradascevic jos pod turskom okupacijom prepoznao da je to itekako relevantno. I kako je zavrsio ? I ne samo on, vec i svi oni koji su dijelili njegove ideje ? Da ne duljim, to znamo. Bar ja znam, jer su mi ocev pradedo(umro u izbjeglistvu u AU) i dedo(prezivio krijuci se u nekoj bosanskoj vukojebini) jedva zive glave izvukli jer su smatrali da su prvo Bosnjaci pa onda muslimani.
Dobra prilika da se vrati ime Bosnjak je propusteno tokom AU okupacije, i ovdje se sa tvojom tvrdnjom da tada nismo imali takvog lidera potpuno slazem. Nismo jer su vec bili pobijeni,napustili Bosnu ili uplaseni. Muslimani desetkovani u tim burnim vremenima su lijecili rane u strahu da novi okupator ne bude gori od predhodnog. To je bila zadnja prilika i takvu nismo imali do '92.
Tokom svih Jugoslavija i za samu naznaku te ideje, ako ju je netko od ono malo muslimanskih predstavnika u vlasti imao, se zavrsavalo u kazamatima ili na Golom otoku, ili je naprasno bio ubijan.
Svakako da nema pisanih dokaza ili dokumenata jer su se vlastodrzci DOBRO pobrinuli da ih i ne bude tokom kampanje zatiranja jednog naroda, pa cak,kako ti kazes, i u Titovoj Jugoslaviji, gdje nam je mudro podvaljena promjena malog "m" u veliko "M", dok su percepcije pema muslimanima, ili Muslimanima, ostale iste. Vidjeli smo to i dobro osjetili na svojoj kozi tokom devedesetih.
A kako se ko izjasnjava, ili ce se izjasnjavati tokom popisa, je svakako stvar licnog odabira ili osjecanja.
Tu prislile ne smije biti.
Meni je moj cukun-cukun dedo u ament ostavio da sam Bosnjak i tako se i izjasnjavam, bez bojazni da cu biti odveden na "informativni razgovor", iskustvo koje je moj otac imao i jos uvjek ga se dobro sjeca.
Pozz