Bakir Izetbegovic Predsjednik
- Comrad
#76 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Da postavim jedno hipoteticko pitanje?
Zasto se Zeljko nije mogao kandidovati kao bosnjacki clan predsjednistva.
Ko broji krvna crnca?
Kako se odredjuje ko je bosnjak, ko srbin a ko hrvat?
Po imenu? (nidje veze)
Religiji? (jos gore)
Mjestu rodjenja? (svi rodjeni u bih)
po cemu?
Ko broji krvna crnca?
Po imenu? (nidje veze)
Religiji? (jos gore)
po cemu?
- 1mala
#77 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
therrarrius wrote:Bakir Izetbegovic, covjek koji nije sposoban dati obicnu izjavu za medije bez da mu iza svake rijeci ide:''Ovaj'', narod birao pa izabrao, treba zamoliti dzelata da bude brz.
Cini mi se da ovaj SDA za preCjednickog kandidata stavi majmuna da bi opet oko 20% zadojenih bezmozgica sa kojima imamo tu nesrecu da dijelimo domovinu, glasalo za njega.
NAROD ZNA?
-
hogar_strasni
#78 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Niam glasac niti poklonik politike Sda ali je u svakom slucaju bolje sto je za Bosnjackog clana izabran B Izetbegovic u odnosu na F Radoncica za koga ne mogu da vjerujem da ga je dio naroda uopste ozbiljno shvatio,i da se isti ne pitaju kako taj covjek jos nije iza resetaka(valjda bi voljeli da svaki dan na ulici imaju po par nerijesenih ubistava)i jos mi je draze sto nije izabran Haris Silajdzic koji ovu zemlju koci jos od rusenja aprilskog paketa i koji vec ocito ima ogromnih psihickih problema.Covjek nije u stanju da poveze 3 recenice.
A i Bakir Izetbegovic se dugo krio i djelovao iz drugog plana,pa je sada odlicna prilika da pokaze svoje liderske sposobnosti(ako je govornik i vodja kao otac mu onda nece bas mnogo da postigne),ali eto mislim da je trenutno ipak bolja opcija od ove druge dvojice.
A i Bakir Izetbegovic se dugo krio i djelovao iz drugog plana,pa je sada odlicna prilika da pokaze svoje liderske sposobnosti(ako je govornik i vodja kao otac mu onda nece bas mnogo da postigne),ali eto mislim da je trenutno ipak bolja opcija od ove druge dvojice.
-
Kenan-sa
#79 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Londonski Financial Times takođe je objavio osvrt na preliminarne rezultate općih izbora u BiH.
List piše kako pobjeda Bakira Izetbegovića za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva šalje promjene ka umjerenijim stavovima u najbrojnijoj etničkoj grupi u zemlji sa oko 4 miliona stanovnika.
-Silajdzic je pravi ters,sjetite se samo kako ga je u 60 minuta B.Hadziomerovic nagovorio da kaze kako je protiv izgradnje zgrade Rijaseta IZBIH a zauzvrat ce dobiti prostor u toj emisiji,gdje je kasnije i objavio exluzivu da se opet kandidova za bosnjackog clana predsjednistva,eto to je samo jedan mali primjer koliko je taj covjek licemjeran i koliko je radio u interesu Bosnjackog naroda i IZ..zasluzio je ovakav fijasko i vjerujem da je ovo za njega prestanak bavljenja politikom,jos da onaj kabadahija iz RS-a Dodik jednog dana dozivi ovakav fijasko kao Silajdzic,tada se moze ocekivati pravi prosperitet ove drzave!
Bakir Izetbegovic je pravi covjek na pravom mjestu,i hvala dragom Bogu da je dobio priliku da pokaze sta zna! Nadam se samo da ce se Tihic sto manje pitati,njegovo je davno proslo...
List piše kako pobjeda Bakira Izetbegovića za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva šalje promjene ka umjerenijim stavovima u najbrojnijoj etničkoj grupi u zemlji sa oko 4 miliona stanovnika.
-Silajdzic je pravi ters,sjetite se samo kako ga je u 60 minuta B.Hadziomerovic nagovorio da kaze kako je protiv izgradnje zgrade Rijaseta IZBIH a zauzvrat ce dobiti prostor u toj emisiji,gdje je kasnije i objavio exluzivu da se opet kandidova za bosnjackog clana predsjednistva,eto to je samo jedan mali primjer koliko je taj covjek licemjeran i koliko je radio u interesu Bosnjackog naroda i IZ..zasluzio je ovakav fijasko i vjerujem da je ovo za njega prestanak bavljenja politikom,jos da onaj kabadahija iz RS-a Dodik jednog dana dozivi ovakav fijasko kao Silajdzic,tada se moze ocekivati pravi prosperitet ove drzave!
Bakir Izetbegovic je pravi covjek na pravom mjestu,i hvala dragom Bogu da je dobio priliku da pokaze sta zna! Nadam se samo da ce se Tihic sto manje pitati,njegovo je davno proslo...
- therrarrius
#80 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Na hajr.hogar_strasni wrote:Niam glasac niti poklonik politike Sda ali je u svakom slucaju bolje sto je za Bosnjackog clana izabran B Izetbegovic u odnosu na F Radoncica za koga ne mogu da vjerujem da ga je dio naroda uopste ozbiljno shvatio,i da se isti ne pitaju kako taj covjek jos nije iza resetaka(valjda bi voljeli da svaki dan na ulici imaju po par nerijesenih ubistava)i jos mi je draze sto nije izabran Haris Silajdzic koji ovu zemlju koci jos od rusenja aprilskog paketa i koji vec ocito ima ogromnih psihickih problema.Covjek nije u stanju da poveze 3 recenice.
-
nonca
#81 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
STOKA (narod) JE GLASAO!
I izabrao konja izetbegovica juniora, sina rahmetli alije koji je potpisao ovako podijeljenu zemlju 1996!
pa ova zemlje je podijeljena na 100 dijelova, a STOKA ZNA, i stoka je glasala!
I izabrao konja izetbegovica juniora, sina rahmetli alije koji je potpisao ovako podijeljenu zemlju 1996!
- bosanski
#82 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
bolje i više Bakirov ker jede nego pola ovih što je glasalo za njega.
- Comrad
#83 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Kenan-sa wrote:Londonski Financial Times takođe je objavio osvrt na preliminarne rezultate općih izbora u BiH.
I Bakira nisu izabrali ovi sto su glasali, vec ovi sto nisu glasali. Mrsko guzici odvojiti 10 minuta da glasa.
Last edited by Comrad on 04/10/2010 14:27, edited 2 times in total.
-
Kenan-sa
#84 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Zeljko Komsic se po Ustavu BIH vise ne moze kandidovati za hrvatskog clana predsjednistva,jer je vec dva puta uzastopno na toj funkciji,ali ce se vjerovatno za 4 godine kandidovati za bosnjackog clana predsjednistva,njega su ionako izabrali Bosnjaci,sto je jedna velika nepravda prema hrvatskom narodu,ali nazalost takav nam je izborni sistem,kojeg treba postovati!Comrad wrote:Da postavim jedno hipoteticko pitanje?
Ko broji krvna crnca?
Po imenu? (nidje veze)
Religiji? (jos gore)
po cemu?
-
mrchinho
#85 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
po tome sto ga stranka kandiduje za to mjesto, bar mislim takoComrad wrote:Da postavim jedno hipoteticko pitanje?
Ko broji krvna crnca?
Po imenu? (nidje veze)
Religiji? (jos gore)
po cemu?
a moje pitanje je: posto ce zeljki biti ovo 2 mandat, ima li pravo sad da se kandiduje za bosnjackog clana npr.?
- Ma.Le.Na
#86 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
pored Komsica iskreno ne znam za koga se imalo glasati
Bakirova pobjeda me iznenadila
mislila sam da ce Haris nastaviti mandat..i nadala se da ce radoncic debelo izgubit
ocito ne kontam ovaj narod
nisam za bakira...al da nam je dosao radoncic...to bi bas bila katastrofa
Bakirova pobjeda me iznenadila
mislila sam da ce Haris nastaviti mandat..i nadala se da ce radoncic debelo izgubit
ocito ne kontam ovaj narod
nisam za bakira...al da nam je dosao radoncic...to bi bas bila katastrofa
- xsk
#87 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
bolje da se slozim s tobom nego da napisem isto ovo jos jednom. pogotovo s ovom prvom recenicom.BSn wrote: da ne bi komsica, ja ne bih imao za koga glasati. u predsjednistvu imamo s jedne strane kriminalca-lopova-prestolonasljednika, a s druge zenu kojo ne bi dao da mi pricuva vrata od lifta i raguza koji nije los, al' mu je zato stranka grozna.
a ni komsicem nesto nisam plaho ocaran, al' mu je konkurencija bila kriticna.
bosnjaci, opet ste podbacili. doduse, ovaj put ste imali izbor izmedju goreg i goreg, a vama prva dva najgora.
- spreca
#88 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Kenan-sa wrote:Zeljko Komsic se po Ustavu BIH vise ne moze kandidovati za hrvatskog clana predsjednistva,jer je vec dva puta uzastopno na toj funkciji,ali ce se vjerovatno za 4 godine kandidovati za bosnjackog clana predsjednistva,njega su ionako izabrali Bosnjaci,sto je jedna velika nepravda prema hrvatskom narodu,ali nazalost takav nam je izborni sistem,kojeg treba postovati!Comrad wrote:Da postavim jedno hipoteticko pitanje?
Ko broji krvna crnca?
Po imenu? (nidje veze)
Religiji? (jos gore)
po cemu?
-
brucos7
#89 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Zalicemo mi za Harisom. Samo polako... kada budu "izetbegovici" krcmili drzavu.
- vox-populi
#90 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Pa iskreno od tri kandidata ne znam koji bi bio gori.
Bakir je sljam zadnji, totalno nesposoban, jako radikalan i jedino sto ga je proguralo je prezime. Sto je najtuznije, ovo ce dati vjetar u ledja njegovoj frakciji unutar SDA koju je Tihic pokusao reformisati.
Utemeljitelj, kriminalac koji ulaskom u politiku pokusava legalizovati do sada nelegalne poslove. Vec vidjeno.
Lepi. da je izasao kao nezavisni kandidat i ogradio se od sljama iz stranke mu, mozda bi bio i prihvatljiv izbor. Ovako mi je drago sto je ispusio.
Na kraju, ne valja nikako.
Bakir je sljam zadnji, totalno nesposoban, jako radikalan i jedino sto ga je proguralo je prezime. Sto je najtuznije, ovo ce dati vjetar u ledja njegovoj frakciji unutar SDA koju je Tihic pokusao reformisati.
Utemeljitelj, kriminalac koji ulaskom u politiku pokusava legalizovati do sada nelegalne poslove. Vec vidjeno.
Lepi. da je izasao kao nezavisni kandidat i ogradio se od sljama iz stranke mu, mozda bi bio i prihvatljiv izbor. Ovako mi je drago sto je ispusio.
Na kraju, ne valja nikako.
- spreca
#91 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
brucos7 wrote:Zalicemo mi za Harisom. Samo polako... kada budu "izetbegovici" krcmili drzavu.
posle *ebanja nema kajanja,ali dok nama to dodje iz guJce u glavu...bice kasno
- svakako_lud
#92 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Nisam bošnjak i da mi je neko rekao prije par mjeseci da ću navijati za Bakira ko da mi je zadnji par na listiću kladionice rekao bih mu da je lud. Ali gledajući sa kim je bio u duelu i ko su bili protukandidati mislim da je najmanje zlo pobijedilo. Gledajući da je i SDA krenula lagano iz krajnje desnice prema centru mislim da će sigurno i on se morati povinovati tome i barem pokušati da bude normalan predsjednik...
Hvala bogu pa Ščepo ne pobijedi....
Hvala bogu pa Ščepo ne pobijedi....
-
dezurni_ucenik
#93 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 16:53, edited 1 time in total.
-
ultrajvosa 1987
#94 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Izbor je bi "ne d'o Bog nikome"....
Opet se pokazalo da su Bosnjaci bas "ogranicen'" narod...
Smijesno je kad se javljaju ovdje oni koji su "glasovali" za Komsica i pocnu da se zale zbog Bakira, izabrali su svog Hrvatskog clana i nek' se poklope ....
Bakir - samo me strah da ne padne pod uticaj onog klempe KOS-ovca, i da ne bude svaki "kompromis" na stetu Bosnjaka, i jacanje cetniteta... ostale njegove "sposobnosti" svi znamo ....
Nije me toliko iznenadio izbor Bakira ( Radoncic je smijesan, a Haris definitivno za penzije) koliko uspjeh SDA, to je porazavajuce...
Stranka koja je unazadila boracku populaciju, koja im je za ratni staz uvalila nekakve papire koji su samo posluzili tajkunima SDA da se obogate, stranka koja borce salje na revizije, ukida postotke invalidnine, daje im jadnu crkavicu, ti isti se borci stide sto su bili u armiji i jos mnogo toga.... Stranka koja samo obecava nista ne radi, koja nas u crno zavija (MMF, autoput koji grade strane firme i sl.) .... Oni opet pobjede, KAKO ??? Boraca je bilo stotine hiljada, imaju svi familije, znaci zajedno sa penzionerima mogli su izabrati sta su htjeli, ZASTO NISU ??? Od danas ih vise ne zalim, zalosno je svaki dan citati kako se borci pate, ali evidentno nisu bolje ni zasluzili ....
Uostalom NAROD ZNA ...
Opet se pokazalo da su Bosnjaci bas "ogranicen'" narod...
Smijesno je kad se javljaju ovdje oni koji su "glasovali" za Komsica i pocnu da se zale zbog Bakira, izabrali su svog Hrvatskog clana i nek' se poklope ....
Bakir - samo me strah da ne padne pod uticaj onog klempe KOS-ovca, i da ne bude svaki "kompromis" na stetu Bosnjaka, i jacanje cetniteta... ostale njegove "sposobnosti" svi znamo ....
Nije me toliko iznenadio izbor Bakira ( Radoncic je smijesan, a Haris definitivno za penzije) koliko uspjeh SDA, to je porazavajuce...
Stranka koja je unazadila boracku populaciju, koja im je za ratni staz uvalila nekakve papire koji su samo posluzili tajkunima SDA da se obogate, stranka koja borce salje na revizije, ukida postotke invalidnine, daje im jadnu crkavicu, ti isti se borci stide sto su bili u armiji i jos mnogo toga.... Stranka koja samo obecava nista ne radi, koja nas u crno zavija (MMF, autoput koji grade strane firme i sl.) .... Oni opet pobjede, KAKO ??? Boraca je bilo stotine hiljada, imaju svi familije, znaci zajedno sa penzionerima mogli su izabrati sta su htjeli, ZASTO NISU ??? Od danas ih vise ne zalim, zalosno je svaki dan citati kako se borci pate, ali evidentno nisu bolje ni zasluzili ....
Uostalom NAROD ZNA ...
-
doticna
#95 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Pa vama narodu je svake godine dno dna. Ne može to tako. Bar tako nije logično. Ako je prošle godine bilo tako da ne može biti gore, onda je logično da bude samo bolje? Možda neće biti puno drugačije, ali isto ne može biti. Možda Bakir ne zna slagati dobro predikate, ali ne može biti toliko loš da upropasti još više ono što je već upropašteno.CVIKERASH wrote:Neka nam je Bog dragi na pomoci u naredne 4 godine.Ja sam mislio da su ove zadnje godine najgore dosad,al mislim da najgore tek predstoji.Glasao sam za Komsica i nazalost,koliko god mi drag taj covjek bio,mislim da sam se kvalitetno zajebao.Od ta tri kandidata za bosnjackog clana predsjednistva,ipak je Silajdzic najbolje rijesenje.Covjek koji ima uticaja u arapskom svijetu je pao zahvaljujuci glasovima za Komsica i Radoncica.Realno ,sta smo dobili sa Bakirom.Obicnog jajara i primitivca koji ne zna spojiti 2 subjekta,2 predikata i prilosku odredbu.Covjeka koji brani lokalne mafijase.Idiot koji za saju kaze da je "ljut na jeziku ali dobre duse".Taj isti Sajo koji hoce da salje crnce da siluju maloljetnu curicu.Drugi kandidat je Radoncic.Po meni,spijun kojeg je Srbija poslala da unisti ovu drzavu.Kompleksas koji pati od ideje da postane bosanski Berlusconi.
Sve u svemu,jadna nam majka svima.Ovim smo dotakli ne dno dna ,vec dno dno dno i jos 100* dno dna .
Ja lično nisam glasala za njega niti stranku, ali mislim da je dovoljno pošten da barem neke stvari popravi, jer Sve stvari definitivno niko ne može popraviti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#96 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
šta mislite bil branković dobio izbore da je na mjestu bakira 
- nokia6170
#97 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Samo treba sami sebe da upitamo sljedecu stvar:
Kako reagujemo kada cujemo da je na bilo kojim izborima u bilo kojoj drzavi na svijetu na mjesto predsjednika iste dosao neciji potomak (konkretno sin) i sta mislimo o toj drzavi i tom narodu?
Al' onako iskreni barem jednom u zivotu da budemo sami prema sebi, ako vec nismo prema drugima.
Kako reagujemo kada cujemo da je na bilo kojim izborima u bilo kojoj drzavi na svijetu na mjesto predsjednika iste dosao neciji potomak (konkretno sin) i sta mislimo o toj drzavi i tom narodu?
Al' onako iskreni barem jednom u zivotu da budemo sami prema sebi, ako vec nismo prema drugima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#98 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
ali potomak mora krenuti od nižih organa vlasti i tu se dokazivati
bar se nadam da je tako u drugim zemljama
bar se nadam da je tako u drugim zemljama
- poznanik
#99 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Kao Bašar u Siriji?nokia6170 wrote:Samo treba sami sebe da upitamo sljedecu stvar:
- luckylaka
#100 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Kad pises ovakav post onda pisi u jednini i napisi drugi put da Si STOKA(a ne narod)jer i u ovom narodu ima gospode .nonca wrote:STOKA (narod) JE GLASAO!