155_mm wrote:ovo sam cito tri puta da se uvjerim da to pise.sunceKOtepsija wrote:http://www.avaz.ba/clanak/249240/ni-rij ... adost-fotoPrije svega, voljela bih da nam približite svoju svakodnevicu. Kako se osjećate kada, nakon službenih dužnosti, stignete kući? Šta Vas opušta? -
Pomaže mi druženje s onima koje volim i koji se raduju kada im dođem. U dvorištu me dočekuje razdragan pas, a u kući uvijek dobro raspoložena supruga, drugar s kojim duže od tri decenije dijelim i dobro i zlo. Opuštam se radeći po bašti ili slušajući pjesme, koje pronalazim na YouTubeu. Ponekad sviram gitaru, ali rijetko, pa me to uvijek podsjeti na mladost.
Ljeto je, prema pravilu, doba koje svi s nestrpljenjem iščekujemo zbog godišnjih odmora. Kako namjeravate iskoristiti slobodne dane?
- Radit ću cijelog ljeta bez pauze, sve do oktobra. Ne volim gužve, redovno čekam da ljeto prođe, a onda odem na nekoliko dana u Austriju ili Italiju. Planine su mi sve draže, i ljeti i zimi. Vikendom sam na Bjelašnici i Igmanu, s jeseni obično odem u Klagenfurt, koji je okružen planinama i jezerima. Jedno od najzanimljivijih mjesta koje sam posjetio je ledničko jezero na vrhu Turah, pedesetak kilometara od Klagenfurta. Nalazi se na skoro 2.000 metara nadmorske visine. Zimi je zamrznuto pa se po njemu možete voziti sankama koje vuku konji.
Imate li neostvarenih želja?
- Ne. Ali, kada završim aktivnu političku karijeru, vjerovatno ću biti veoma aktivan u tim raspravama na društvenim mrežama, jer osjećam da mnogo toga, sasvim jednostavnog i jasnog, mnogima još nije jasno. -
buduci nas kolega Bake cim dodjes javi se imam nekoliko pitanja u vezi namjenske industrije!
Daning-Krugerov efekat je kognitivni poremećaj. Njegove posledice su da osobe sa manjkom veština i znanja u nekoj oblasti pate od iluzorne superiornosti, greškom verujući da su njihove veštine mnogo veće nego što zapravo jesu.