Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
mg

#2076 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mg »

155_mm wrote:
sunceKOtepsija wrote:http://www.avaz.ba/clanak/249240/ni-rij ... adost-foto
Prije svega, voljela bih da nam približite svoju svakodnevicu. Kako se osjećate kada, nakon službenih dužnosti, stignete kući? Šta Vas opušta? -
Pomaže mi druženje s onima koje volim i koji se raduju kada im dođem. U dvorištu me dočekuje razdragan pas, a u kući uvijek dobro raspoložena supruga, drugar s kojim duže od tri decenije dijelim i dobro i zlo. Opuštam se radeći po bašti ili slušajući pjesme, koje pronalazim na YouTubeu. Ponekad sviram gitaru, ali rijetko, pa me to uvijek podsjeti na mladost.

Ljeto je, prema pravilu, doba koje svi s nestrpljenjem iščekujemo zbog godišnjih odmora. Kako namjeravate iskoristiti slobodne dane?
- Radit ću cijelog ljeta bez pauze, sve do oktobra. Ne volim gužve, redovno čekam da ljeto prođe, a onda odem na nekoliko dana u Austriju ili Italiju. Planine su mi sve draže, i ljeti i zimi. Vikendom sam na Bjelašnici i Igmanu, s jeseni obično odem u Klagenfurt, koji je okružen planinama i jezerima. Jedno od najzanimljivijih mjesta koje sam posjetio je ledničko jezero na vrhu Turah, pedesetak kilometara od Klagenfurta. Nalazi se na skoro 2.000 metara nadmorske visine. Zimi je zamrznuto pa se po njemu možete voziti sankama koje vuku konji.

Imate li neostvarenih želja?
- Ne. Ali, kada završim aktivnu političku karijeru, vjerovatno ću biti veoma aktivan u tim raspravama na društvenim mrežama, jer osjećam da mnogo toga, sasvim jednostavnog i jasnog, mnogima još nije jasno. -
ovo sam cito tri puta da se uvjerim da to pise.

buduci nas kolega Bake cim dodjes javi se imam nekoliko pitanja u vezi namjenske industrije!

Daning-Krugerov efekat je kognitivni poremećaj. Njegove posledice su da osobe sa manjkom veština i znanja u nekoj oblasti pate od iluzorne superiornosti, greškom verujući da su njihove veštine mnogo veće nego što zapravo jesu.
Banksy

#2077 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Banksy »

sunceKOtepsija wrote:
Imate li neostvarenih želja?

- Ne. Ali, kada završim aktivnu političku karijeru, vjerovatno ću biti veoma aktivan u tim raspravama na društvenim mrežama, jer osjećam da mnogo toga, sasvim jednostavnog i jasnog, mnogima još nije jasno. -

ovo sam cito tri puta da se uvjerim da to pise.
Ako nam s pozicije na kojoj je ne može objasniti, onda nek se ubije...
tandmand

#2078 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by tandmand »

Banksy wrote: Ako nam s pozicije na kojoj je ne može objasniti, onda nek se ubije...
Objašnjava on ali narod ga ne prati ... :mrgreen:
Toffee karamela

#2079 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Toffee karamela »

General War wrote:Image
BOkiru je neki PR iz familije savjetov'o da se uslika s gitarom, jer kod nas je uvriježeno mišljenje da ko svira taj instrument ne može ne biti dobar i laf u duši...Evo još jednog koji je mislio isto:

Image

E hajd pogodite o kome je riječ u nastavku teksta ? :zoka:
General War

#2080 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by General War »

Toffee karamela wrote:
General War wrote:Image
BOkiru je neki PR iz familije savjetov'o da se uslika s gitarom, jer kod nas je uvriježeno mišljenje da ko svira taj instrument ne može ne biti dobar i laf u duši...Evo još jednog koji je mislio isto:

Image

E hajd pogodite o kome je riječ u nastavku teksta ? :zoka:
Da li se mozda zvao Momcilo? :D
Toffee karamela

#2081 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Toffee karamela »

E da, kad sam njega vidjela da je svirao gitaru ni za koga se više ne čudim...Za one koji još nisu ukapirali prilažem link, da ne prepadam djecu slikama:

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 0%B8%D1%9B
JThomas

#2082 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JThomas »

na istu temu:

Co0l

#2083 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

Dobro je pa ga ne uslikase kako slika.Odmah bi krenula poređenja sa Hitlerom :D
relativno84

#2084 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by relativno84 »

Image
:D
SkyLimit

#2085 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by SkyLimit »

Ne mogu da vjerujem da je ovo izjavio za AA, ovaj čovjek je sa svojim turčenjem postao opasan:
[quote]
Inače, kulturne veze, političke veze, skoro da nemogu biti bolje, jer osim upućenosti jednih na druge, mi imamo raznovrsne istorijske veze, pa i genetske. Puno Bošnjaka, Bosanaca, živi u Turskoj i u nama, Bošnjacima - Bosancima ima turske krvi. [/quote]

A bilo je tu još bisera, tipa:
[quote]
Ne možete vi na referendumu recimo pitati narod - je li on zato da otplaćujete dug koji ste uzeli od MMF-a. Narod bi rekao da, naravno, će radije da ne otplaćuju dug njegova djeca i unuci koji je neko napravio. Ne možete takvu stvar raditi. [/quote]
JThomas

#2086 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JThomas »

ja mislim da je potpuno u krivu i da bi narod upravo zaokružio opciju "muko moja pređi na drugoga". hajd', biće dotad nafake, mi smo ih othranili nek' oni to otplate... :mrgreen: :mrgreen:
Vitezanin

#2087 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Vitezanin »

Dobar dio Baaaaakirovog, to jest SDA biračkog tijela, maše turskim zastavama i loži se na mitologiju bratstva naroda itd. Zašto bilo koga iznenađuje njegova izjava? Pa pričajte malo sa SDA glasačima i pitajte ih kako doživljavaju Tursku. Sigurno ne samo kao tamo neku zemlju. Ovo je bila izjava za loženje izborne rulje, tajming ne iznenađuje također.
Connaisseur Karlin

#2088 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Connaisseur Karlin »

Koliko je razlicitih grupa Bosnjaka?

Svi su se prijavili kao isti Bosnjaci na cenzusu
ali,postoje:
SDA i Bakirovi Bosnajci kojim su Turci krvna braca i sestre
Bosnjaci,ali oni su protiv Bakira i price o Turcima

Da li ima jos nekoliko odvojenih grupa Bosnjaka?
MikroBelaj

#2089 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by MikroBelaj »

Connaisseur Karlin wrote:Koliko je razlicitih grupa Bosnjaka?

ali,postoje:

Imaju ovi u rs-u sto se smatraju srbima
Connaisseur Karlin

#2090 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Connaisseur Karlin »

MikroBelaj wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Koliko je razlicitih grupa Bosnjaka?

ali,postoje:

Imaju ovi u rs-u sto se smatraju srbima
:-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2091 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malakh »

bakir je pristao da, kroz mehanizam koordinacije, bosna bude konfederalna jedinica, a ne država.

inače pristao je na čovićeve zahtjeve i sada su kantoni kao "mini državice" toliko bitni da mogu stopirati evropski put bosne i hercegovine. aferim bakire.
wolf07

#2092 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

malakh wrote:bakir je pristao da, kroz mehanizam koordinacije, bosna bude konfederalna jedinica, a ne država.

inače pristao je na čovićeve zahtjeve i sada su kantoni kao "mini državice" toliko bitni da mogu stopirati evropski put bosne i hercegovine. aferim bakire.
Sve je kako kažeš, samo ja se ne bih puno nervirao oko mehanizma koordinacije. Što se mene tiče neka je potpisan, pa kakav god da je. Moglo je to sve da se svuče i na nivo opštine, pa ko ga jebe - ako Grahovu, Varešu i Čajniču ne treba Evropa ne treba ni meni! Svakako je veeeeliko pitanje šta će biti sa Evropom ovakvom kakvu je znamo u narednih par godina, ako se još samo jedna zemlja "otkine" poput V.Britanije to će onda svakako da se ubrzo zove projekat - piši propalo!

Veća greška po meni je saginjanje Dodiku radi kredita kojim mu je spasio glavu! Vjerujem da bi Mile do jeseni visio u BL, ovako dao je pare u ruke čovjeku koji razvaljuje državu i još nastavlja da gradi neku vrstu autoriteta među svojim indijancima sa ovim referendumom.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2093 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malakh »

wolf07 wrote:
malakh wrote:bakir je pristao da, kroz mehanizam koordinacije, bosna bude konfederalna jedinica, a ne država.

Sve je kako kažeš, samo ja se ne bih puno nervirao oko mehanizma koordinacije. Što se mene tiče neka je potpisan, pa kakav god da je. Moglo je to sve da se svuče i na nivo opštine, pa ko ga jebe - ako Grahovu, Varešu i Čajniču ne treba Evropa ne treba ni meni! Svakako je veeeeliko pitanje šta će biti sa Evropom ovakvom kakvu je znamo u narednih par godina, ako se još samo jedna zemlja "otkine" poput V.Britanije to će onda svakako da se ubrzo zove projekat - piši propalo!

Veća greška po meni je saginjanje Dodiku radi kredita kojim mu je spasio glavu! Vjerujem da bi Mile do jeseni visio u BL, ovako dao je pare u ruke čovjeku koji razvaljuje državu i još nastavlja da gradi neku vrstu autoriteta među svojim indijancima sa ovim referendumom.
nisi u pravu, jer kroz mehanizam koordinacije (kao pristupnom dokumentu u eu) su predočili, u stvari, kakva je bosna i hercegovina i kroz taj mehanizam su totalno obezvrijedili institucije države i sveli ih na institucije manjeg bh entiteta i kantona.

nije bitno želi li vareš ili nevesinje evropsku uniju, već je bitno da ti isti imaju mogućnost da ucjenjuju državu i da se poigraju sa budućnošću države kako oni žele i to je upravo ono što žele i čović i dodik, jer ono što je potpisano, bosnu i hercegovinu kao državu diskredituje i de facto je pretvara u konfederalnu jedinici sa 11 manjih državica koje se jednako pitaju i od kojih svaka ima pravo da odlučuje i da postavlja tzv. veto.

ako to nije bitno, onda ja stvarno ne znam šta jeste.
SkyLimit

#2094 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by SkyLimit »

Ja sam na prošlim izborima glasao za Cerića za člana predsjedništva, jer sam ga smatrao najboljim kandidatom. Sada se osjećam prevarenim. Svi ti "kandidati" tipa Cerić, Suljagić, Hadžiomerović...su služili samo da uzmu dio glasao na sebe Bakirovog protivnika sa šansom za pobjedu(Radončić).

To je omogućilo Bakiru da pobjedi sa relativnom malim brojem glasova od ukupnih za bošnjačkog člana predsjedništva:

- Bakir 247.235
- Radončić 201.454
- Suljagić 114. 334
- Hadžiomerović 75.369
- Sefer 66.230
- Cerić 33.882
itd.

Za mene je pravedniji sistem u kojem bi dva kandidata sa najvećim brojem glasova ušli u drugi krug izbora gdje bi se definitivno biralo između njih dvojice.

Da ne duljim, na narednim izborima neću glasati za kandidata koji mi se najviše bude sviđao. Glasat ću za onog kome se bude predviđalo da ima najveće šanse da pobjedi kandidada SDA.

Dosta više turskog jarma!
MikroBelaj

#2095 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by MikroBelaj »

SkyLimit wrote:Ja sam na prošlim izborima glasao za Cerića za člana predsjedništva, jer sam ga smatrao najboljim kandidatom. Sada se osjećam prevarenim. Svi ti "kandidati" tipa Cerić, Suljagić, Hadžiomerović...su služili samo da uzmu dio glasao na sebe Bakirovog protivnika sa šansom za pobjedu(Radončić).

To je omogućilo Bakiru da pobjedi sa relativnom malim brojem glasova od ukupnih za bošnjačkog člana predsjedništva:

- Bakir 247.235
- Radončić 201.454
- Suljagić 114. 334
- Hadžiomerović 75.369
- Sefer 66.230
- Cerić 33.882
itd.

Za mene je pravedniji sistem u kojem bi dva kandidata sa najvećim brojem glasova ušli u drugi krug izbora gdje bi se definitivno biralo između njih dvojice.

Da ne duljim, na narednim izborima neću glasati za kandidata koji mi se najviše bude sviđao. Glasat ću za onog kome se bude predviđalo da ima najveće šanse da pobjedi kandidada SDA.

Dosta više turskog jarma!
Isto se desava i na lokalnim izborima,evo gledam svoj grad,nakotilo se kandidata za gradonacelnika ima ih 5,6,neki vjeruju u sebe jer su napuckani,drugima obecana lokalna javna preduzeca ako uzmu dio kolaca(glasova od glavnog kandidata za gradonacelnicku funkciju),neki se zivi necuju,al ce uzet 3,4 % i tako da se nabere nebil kako koalicija sda-sbb progurala svog kandidata...u pravu si za strategiju kako mislis glasat ubuduce :thumbup:
relativno84

#2096 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by relativno84 »

Image
:srce: :kakoste: :bih:
summerwine

#2097 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by summerwine »

Kaže Babo, pozdravite mi Lejlu i uručite joj ovaj džinovski turski dildo, da upotpuni kolekciju :D
KB9

#2098 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KB9 »

relativno84 wrote:Image
:srce: :kakoste: :bih:
gledaj joj pogleda :oops1:
General War

#2099 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by General War »

wolf07 wrote:

Bakir bosnjacima ne djeli sadake a ne dodiku, to saginjanje dodiku i jeste potvrda po stoti put da duvaju u istu frulu, jedan drugog cuvaju ko dva oka u glavi.
Cohers

#2100 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Cohers »

wolf07 wrote:
Cohers wrote:http://thebosniatimes.ba/clanak/4981
STOJIMO UZ ERDOGANA! Izetbegović: Mislim da je ovo bio jedan podmukao plan koji je trebao izazvati haos u državi...
Naravno da bh-kvislinzi stoje uz Erdogana, koji kaže: "Turci, Bošnjaci i Armenci su jedna nacija!" Znači, Erdogan kaže isto ono, što kažu Miloševićevi srbonacisti. Naravno, bosnocidna osmanskosvetosavska koalicija ima dugu tradiciju. Kao i nakon 1389., nakon 1989. godine je krenula sa Kosova i završila genocidom nad Bošnjacima.

Tokom okupacije Bosne, osmanskosvetosavska koalicija je krupne vlastelinske porodice odmah likvidirala. Pogubljeni su pripadnici plemstva, Kovačevići i Pavlovići, te kralj Stjepan Tomašević i sva sa njim zarobljena vlastela. Također, pogubljeni su i svi zarobljeni branioci bosanski. U ropstvo je odvedeno 100.000 bosanaca, oba spola. Potom je promjenjen identitet samo i isključivo Bošnjaka. Ono što nije uspjelo papi sa pokatoličenjem i Dušanu silnom sa pobogumilenjem Bošnjaka, uspjelo je i još uspjeva osmanskosvetosavskoj koaliciji predvođenoj bh-kvislinzima s osmanskosvetosavskim pedigreom.
A i diler je zatajio, tablete sve šarenije a sve lošije!
Očito, dotični "wol07" ovisi o Izetbegovićevom dilu. Napriliku, klerofašistički snovovi su nezajažljivo sumanuti.
Post Reply