Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post Reply
saturn

#101 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by saturn »

Rat SDA i SBB preko ledja Bakira Hadzimoerovica i FTV :lol: :lol: :lol:
Ko ce sad biti Sado Bahtic :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#102 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by JoseMujica »

popajic wrote:
JoseMujica wrote:kao i sve u politici tako jei ova ljubav kratko trajala :lol: :lol: :lol:
Nemoj brkati ljubav sa svaleracijom :wink:
eeee moj care i švalerancija sadrži dozu ljubavi :lol: :lol:
hercegovac_pravi

#103 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by hercegovac_pravi »

JoseMujica wrote:
popajic wrote:
JoseMujica wrote:kao i sve u politici tako jei ova ljubav kratko trajala :lol: :lol: :lol:
Nemoj brkati ljubav sa svaleracijom :wink:
eeee moj care i švalerancija sadrži dozu ljubavi :lol: :lol:
Ne sadrži...samo pohota i utaljivanje niskih strasti... :dance:
hecimnadri

#104 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by hecimnadri »

no_pasaran wrote:Mislim da postoje dvije vjerovatnoće:

1.
Bakir je iz ličnih tvrdolinijaških stavova nekako i progutao SDA ali kada je SDA uslovio svoj pristanak sa još dva HDZ-a, tu je Bakir pukao i poručio Zlaji da to nije to u što on vjeruje, to nije promjena koju očekuje i lagano će početi presing na to.

2.
Zlaja i Bakir dogovorili da bi se napravio pritisak na Tihića da popusti svoje drage HDZ-ovce i da prestane blokirati uspostavljanje vlada jer je i on zamjenjiv.

Mislim da je ova druga verzija bliža istini mada u ovome sigurno ima i Bakirove sujete.
možda je zbog ovoga Bakir promjenio ploču.
Početna -> Vijesti -> BiH -> Saslušani Radončić, Kelmendi i Naser
19.11.2009. u 14:02 sati
Zbog prijetnji likvidacije novinaru Federalne TV Bakiru Hadžiomeroviću
Saslušani Radončić, Kelmendi i Naser

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, Federalna uprava policije, MUP Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, nakon što su zaprimili informacije o mogućoj prijetnji likvidacijom novinaru Federalne TV Bakiru Hadžiomeroviću, kroz zajedničke aktivnosti preduzeli su niz mjera i radnji radi provjere informacija.

U okviru istrage saslušani su Fahrudin Radončić, Naser Kelmendi i Naser Krujezy kao osobe koje se dovode u vezu s prijetnjama. Provedene predistražne radnje nisu na bilo koji način dovele u vezu s ovim aktivnostima ni Fahrudina Radončića, ni Nasera Kelmendija niti Nasera Krujezyja. Pored njih saslušano je i više drugih svjedoka koji su u svojim iskazima indicirali da u pojedinim kriminalnim krugovima postoje određene aktivnosti vezane za eventualno ugrožavanje života ovog novinara. Kantonalno tužilaštvo KS-a i policijske agencije koje su zadužene s ovim predmetom će i dalje preduzimati sve potrebne mjere i radnje.
(Fena/Weekend.ba
pemanapemani

#105 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by pemanapemani »

Subota je dan za intervjuiranje. Gospodine Hadžiomeroviću svaka čast i za subotnje gostovanje u najeminentnijoj novini u državi. Nije zajebancija pričati sa takvom novinarskom veličinom kakva je Fadil Mandal.
Fuj, javlja se životinjski nagon za utemeljenim povraćanjem svih unutrašnjih organa. Istinski se kajem zbog svih ponedjeljaka provedenih pred malim ekranom.
1gorstak

#106 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by 1gorstak »

pemanapemani wrote:Subota je dan za intervjuiranje. Gospodine Hadžiomeroviću svaka čast i za subotnje gostovanje u najeminentnijoj novini u državi. Nije zajebancija pričati sa takvom novinarskom veličinom kakva je Fadil Mandal.
Fuj, javlja se životinjski nagon za utemeljenim povraćanjem svih unutrašnjih organa. Istinski se kajem zbog svih ponedjeljaka provedenih pred malim ekranom.
Ja razumijem to da se Bakir i Duska mogu zakaciti, ali da u tom medjusobnom sukobu bilo ko od njih uzima Avazove ljigavce za saveznika, e to ne mogu svariti. Bakir bez truna sramote kaze ....

"Duška je izabrala put konflikta i mislim da je napravila kardinalnu grešku. Tužno je za novinarku sa takvom karijerom da je danas brani SDA."

... a ne smeta mu to sto njega podrzava Radoncic koji, ako nije gori, sigurno nije bolji od Tihica. Evo u Avazu (kojeg naravno nisam kupio niti bih dao marku za te kvislinske novine) retardirani novinar postavlja pitanje sta to Dusku tjera na to da se ipak zeli vratiti na radno mjesto gdje nije dobrodosla. Kao, koji ce klinac Bosnjaci u Bratuncu kad ih tamo niko ne zeli ...
pemanapemani

#107 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by pemanapemani »

1gorstak wrote:
pemanapemani wrote:Subota je dan za intervjuiranje. Gospodine Hadžiomeroviću svaka čast i za subotnje gostovanje u najeminentnijoj novini u državi. Nije zajebancija pričati sa takvom novinarskom veličinom kakva je Fadil Mandal.
Ja razumijem to da se Bakir i Duska mogu zakaciti, ali da u tom medjusobnom sukobu bilo ko od njih uzima Avazove ljigavce za saveznika, e to ne mogu svariti. Bakir bez truna sramote kaze ....

"Duška je izabrala put konflikta i mislim da je napravila kardinalnu grešku. Tužno je za novinarku sa takvom karijerom da je danas brani SDA."

... a ne smeta mu to sto njega podrzava Radoncic koji, ako nije gori, sigurno nije bolji od Tihica. Evo u Avazu (kojeg naravno nisam kupio niti bih dao marku za te kvislinske novine) retardirani novinar postavlja pitanje sta to Dusku tjera na to da se ipak zeli vratiti na radno mjesto gdje nije dobrodosla. Kao, koji ce klinac Bosnjaci u Bratuncu kad ih tamo niko ne zeli ...
:thumbup: Jedino što mogu tvrditi sa stopostotnom tačnošću, jeste da nikad u životu neću uzeti u ruke te ljigave novine. Za sve ostalo ostavljam bar jedan procenat sumnje.
nellington

#108 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by nellington »

hecimnadri wrote: Početna -> Vijesti -> BiH -> Saslušani Radončić, Kelmendi i Naser
19.11.2009. u 14:02 sati
Zbog prijetnji likvidacije novinaru Federalne TV Bakiru Hadžiomeroviću

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, Federalna uprava policije, MUP Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, nakon što su zaprimili informacije o mogućoj prijetnji likvidacijom novinaru Federalne TV Bakiru Hadžiomeroviću, kroz zajedničke aktivnosti preduzeli su niz mjera i radnji radi provjere informacija.

U okviru istrage saslušani su Fahrudin Radončić, Naser Kelmendi i Naser Krujezy kao osobe koje se dovode u vezu s prijetnjama. Provedene predistražne radnje nisu na bilo koji način dovele u vezu s ovim aktivnostima ni Fahrudina Radončića, ni Nasera Kelmendija niti Nasera Krujezyja. Pored njih saslušano je i više drugih svjedoka koji su u svojim iskazima indicirali da u pojedinim kriminalnim krugovima postoje određene aktivnosti vezane za eventualno ugrožavanje života ovog novinara. Kantonalno tužilaštvo KS-a i policijske agencije koje su zadužene s ovim predmetom će i dalje preduzimati sve potrebne mjere i radnje.
(Fena/Weekend.ba
Sve mi je jasno osim toga da se u naslovu Naser Krueziju (ili kako oni kažu, Krujezy) zove imenom, a svi drugi prezimenom :? Možda bih ovo ipak trebao preseliti na temu Novinarska nepismenost, sorry :)
kamen spoticanja

#109 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by kamen spoticanja »

Nakon što je SDPBiH prozvao SBBBiH da podrškom HDZ-ovima učestvuje u blokiranju formiranja vlasti na nivou Federacije BiH saopćenjem se oglasio i SBBBiH.

Povodom saopćenja Kantonalnog odbora SDP-a HNK, Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost BiH saopćava:

-SDP ima svoju platformu i svoju koalicionu grupu čiji je cilj borba za fotelje i vlast po cijenu majorizacije jednog naroda i narušavanja međunacionalnih odnosa u BiH. Savez za bolju budućnost BiH vodi odgovornu politiku i neće učestvovati u stvaranju dodatnih tenzija.

Predsjedništvo SBB BiH neće naređivati svojim kantonalnim poslanicima šta treba da rade, te stoga ćemo još manje dozvoliti da im naređuje lokalni SDP.

Stoga, klevete SDP-a odbacujemo kao nepotrebnu nervozu izbornog pobjednika koji se u nedostatku ekonomske i političke vizije zapetljao u borbi za što više vlasti, kaže se u saopćenju SBB BiH.

ovako fahro vraca uslugu bakiru...ili je to more bit' da bakir pravi svoju stranku...dakle opcenarodni cirkus :-)
a vlast cemo formirat 2012.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#110 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by plain vanilla »

To napisa FahrA i ode da potpise peticiju :D
kamen spoticanja

#111 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

plain vanilla wrote:To napisa FahrA i ode da potpise peticiju :D
pa nije cojk foteljas ko neki :D ...ovako ce borbom protiv majorizacije pravih istinskih 'rvata s hercegovackog krsa vjerovatno po ministarsko mjesto i toliko zeljni imunitet...nije cojk foteljas ba ko neki...
al da bude on topic bakir se gubi :roll:
plain vanilla

#112 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
pa nije cojk foteljas ko neki :D ...ovako ce borbom protiv majorizacije pravih istinskih 'rvata s hercegovackog krsa vjerovatno po ministarsko mjesto i toliko zeljni imunitet...nije cojk foteljas ba ko neki...
Ne gubi se Bakir, bar ne u tom smislu
Sve sto je proteklih dana radio (pljuvao po Sulji i SDA) je plod njegovog licnog obracuna sa Suljom

Bakir je slavodobitno izasao u javnost s cinjenicom kako su Obhodjasu nudjene pare da optuzi Bakira za reket, i Bakir je to odmah objavio, ali je u tu pricu uvukao i Sulju i onog ministra Ahmetovica..ne sjecam se je li jos nekoga
Kad su novinari Nezavisnih kontaktirali Sulju za izjavu, Suljo se napravio lud i rekao da mu je Bakir to javio, ali da on nije imao vremena provjeriti :?
E tad je krenuo Bakir u ofanzivu..ocekujem da ce Ahmetovic biti sljedeci na tapetu

Ako je Bakir i imao imalo kredibiliteta, ovim ga je izgubio
kamen spoticanja

#113 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
Ne gubi se Bakir, bar ne u tom smislu
Sve sto je proteklih dana radio (pljuvao po Sulji i SDA) je plod njegovog licnog obracuna sa Suljom

Bakir je slavodobitno izasao u javnost s cinjenicom kako su Obhodjasu nudjene pare da optuzi Bakira za reket, i Bakir je to odmah objavio, ali je u tu pricu uvukao i Sulju i onog ministra Ahmetovica..ne sjecam se je li jos nekoga
Kad su novinari Nezavisnih kontaktirali Sulju za izjavu, Suljo se napravio lud i rekao da mu je Bakir to javio, ali da on nije imao vremena provjeriti :?
E tad je krenuo Bakir u ofanzivu..ocekujem da ce Ahmetovic biti sljedeci na tapetu

Ako je Bakir i imao imalo kredibiliteta, ovim ga je izgubio
ma gubi se jasta...ovako postaje slobodni strijelac...vodi privatne ratove na javnom servisu,naslanja se na fahru,pravi cirkus od svakako cirkusantske koalicije sdp-sda...
a tu ne moze pobjediti
plain vanilla

#114 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by plain vanilla »

pa i istekao mu je rok trajanja

svi mediji su sad imali jedinstvenu priliku da se izbore za svoje mjesto pod suncem tako sto ce objektivno izvjestavati

nazalost, dobili smo dva navijacka/pljuvacka bloka, svaki bez konstruktivne kritike, normalnog dijaloga, nego samo hvalospjevi o istomisljenicima i pljuvanje po onim drugim

tuzno, ali istinito
Ridjobrki

#115 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by Ridjobrki »

A Ridjobrki vazda crna ovca kad je govorio da su Avaz i Bakir dva kraja iste batine...
pemanapemani

#116 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by pemanapemani »

zagazaga wrote:ostalo je jos nedorečeno ''kako se stvaralo carstvo''.....to znaju samo fahro i vrh sda.....ja se uzdam još jedino u bakira da bi to mogao da iscaprka.......ostali novinari se bave politickom analizom...to vala sad moze svako
Nadao sam se i ja svih ovih godina. Svaki ponedjeljak u 20 sati sam očekivao da će se dotaći i Utemeljitelja, ali jok. Nikad nije napravio reportažu o kriminalnim aktivnostima Fahrudina Radončića. Ovaj nam dovede Miškovića u glavni grad BiH, čovjeka koji je finansirao granate koje su četiri godine ubijale civile, a Bakir ni riječi. Šaja prijeti dovođenjem crnca da siluje djevojčicu od 12 godina, a nakon toga Gaši mu prenosi selame za Novinara, a Bakir ni mukajet. Utemeljitelj dobije kredit od Razvojne banke FBiH od 22 miliona KM u roku od nekoliko sati, a naš Bakir ga spomene u jednoj rečenici itd.
Kad pomislim da sam mu nekoliko puta poželio poslati piće u kafani, gadim se sam sebi.
udrch

#117 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by udrch »

Jel ovo Bakir fakat rekao ili nije..jeli neko čuo iz njegovih usta ili je ovo Mandalo u svom uvodnom komentaru izjavio..
Ja koliko znam, Bakir je poslije mene bio najveći zagovornik ove koalicije..
kamen spoticanja

#118 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

udrch wrote:Jel ovo Bakir fakat rekao ili nije..jeli neko čuo iz njegovih usta ili je ovo Mandalo u svom uvodnom komentaru izjavio..
rekao,rekao...kazu da fahro razmislja da mu da redovnu rubriku u avazu...nesto ko sanji vlaisavljevic :-)
da ne povjerujes... bakir hadziomerovic na naslovnicama avaza... :-)
plain vanilla

#119 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
udrch wrote:Jel ovo Bakir fakat rekao ili nije..jeli neko čuo iz njegovih usta ili je ovo Mandalo u svom uvodnom komentaru izjavio..
rekao,rekao...kazu da fahro razmislja da mu da redovnu rubriku u avazu...nesto ko sanji vlaisavljevic :-)
taman kad pomislis da gore ne moze, razuvjere te
plain vanilla

#120 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by plain vanilla »

Pa i Bakir je shvatio izgleda da je Kopanja preveliki zalogaj za njega, zato nas sada zabavlja sa Suljom, da zaboravimo slucaj sa Obhodjasem
Mozda jos zakaci Ahmetovica, i to je to...
udrch

#121 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by udrch »

kamen spoticanja wrote:
Pa kad Vlastimir Mijović ima svoju, zašto ne bi i Bakir..
Ovaj prvi je puno čestitiji od njega..
Ali ne kontam nikako..
hecimnadri

#122 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by hecimnadri »

Jedini logičan odgovor na razlog Bakirove izjavu u Dnevnom Avazu jeste mito i korupcija.
Vidio Bakir da za MITO niko ne odgovara pa rješio da ove godine ljetuje na nekom egzotičnom mjestu na račun Fahre.
Drugo objašnjenje ne postoji ,osim ako Bakir nije pomješo profesiju ili kani da pređe u politiku.
Nema više nezavisnih novinara u BiH ,niti ima nezavisnih medija.
Bakir Hadžiomerović je vjerodostojan dokaz.
Sjetite se bivše gradonačelnice Semihe Borovac(toliko prozivana radi ubistva)
Od kako je Behmen gradonačelnik desilo se više ranjavanja ,više ubistava ....
Nažalost Bakir nije našao za shodno da napravi onakvu hajku kakvu je pravio u prvom slučaju.
udrch

#123 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by udrch »

Znači i Bakir popušio foru..
veliki_fabio

#124 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by veliki_fabio »

nikakvu foru bakir ne pusi.

sdp zna da glasaci ocekuju da stranka udje u vlast. s nekim se mora koalirat, znaci sa sda. al ko kaze da sdp zeli u vlast sa sda?

sta je izlaz a da biraci ne skontaju?

postave se nemoguci uslovi koje hdz odbija. sda formalno potpisuje platformu ali to je stranka koja obicno jedno kaze a drugo radi. tihic tu platformu nece ispostovati, hdz nece popustiti. koalicija propada krivnjom sda. sdp izlazi cist pred biracima.
JThomas

#125 Re: Bakir Hadziomerovic: Najveca greska SDP-a je SDA!

Post by JThomas »

jedan od glavnih razloga zašto sam ja lično bio više za vladu SDP-SDA je čisto zato što sam mislio da će se lakše i brže napraviti stabilna vlada.

al' prođe otad, ako nije i više, a vlade ne-, a vla-de ne-ma...
Post Reply