Jos samo da objasnis kako bi to donijelo ravnopravnost. Ako se sada preglasavaju Hrvati, sto se ne bi preglasavali i u tom slucaju.tbv wrote:Ne, naprotiv, briga me. Po meni bi najpravilnije bilo da se na snagu vrati zadnji legalni ustav RBiH, a sa njim i njen suverenitet u cijelosti. To ne samo da bi donijelo ravnopravnost vec i napredak. Ova ludacka kosulja je kao svijetska serija Truman Show-a, u kojoj su gradjani BiH glavni protogonisti.konrad wrote:OK, da li to znaci da se ti prakticno slazes da na primjeru da Hrvati ne mogu da izaberu svog predstavnika, a Bosnjaci i Srbi mogu, padaju svi principi ravnopravnosti i demokratije ?tbv wrote:Ti se pravis lud ili si nagrajso. Ja ti podebljam dio posta, odnosno recenicu koju ti komentiram, napisem ti cinjenicu koja obuhvata vrijeme nastanka bosanskohercegovacke problematike, a ti kao da zelis da kazes da je istorija zaborav, i da nije nista vazno osim sada, a i za ovo sada nemas nikakve legalne potpore, jer je sve ono sto dovodis u pitanje u vezi Hrvata u skladu sa ustavom. Znaci opet idemo nazad, jer je upravo sve vezano za one dane kad su svi principi ravnopravnosti i demokratije pali, 21. oktobra 1991., kad su (tvoji, tvoji, garant 100%) predstavnici bosanskih srba prestali da ucestvuju u radu legalnih institucija RBiH, a zatim 24. oktobra 1991. osnovali "Skupstinu srpskog naroda u BiH".
Sto se tice pominjanja 1991/1992 ja se tu mogu sa tobom sloziti. To nije imalo veze sa demokratijom, ali sada je 2011 godina i ne mogu se sada pravdati lose stvari sa onim iz proslosti. Na taj nacin ne mozemo da stignemo nigdje.
Umjesto da se Hrvatim obezbjedi ravnopravan polozaj, besmisleno je prakticno reci da necemo dati Hrvatima ravnopravnost zbog necega sto su uradili Srbi prije 20 godina, a da sada ti Srbi nemaju uopste ucesca u izboru hrvatskog predstavnika.
Dajte ljudi makar malo objektivnosti.
Postenije bi bilo reci bas nas briga, to nam omogucava zakon, sta hocete.
Mislim to sto ti kazes da bi bilo najbolje bez ikakvih argumenata, ne znaci nista. Zasto bi ti Hrvati vjerovali, kada sada podrzavas da Bosnjaci biraju njihove predstavnike, jer jednostavno mogu, ima ih vise.