Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post Reply
asimze

#26 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by asimze »

Vi gospodo jedno mislite a drugo govorite.
Autoput ide kuda ide i tu nema budalesanja!!!
Ali vi u stvari govorite o totalnoj nepovezanosti Tuzle s aZenicom i Sarajevom. To je istorijski i politicki problem. Moze se i ova cesta popraviti, ali ako politicari i privrednici ne saraddjuju nema od toga svega nista!!! To je problem. Svako se zatvorio u svoju malu avliju. Sarajevo samo pichi svoj neki imperijalni imidj, kao da je samo sebi dovoljno. A da se kvalitetno povezu Tuzla, Zenica i Sarajevo, bez lokalnih pasjaluka, pitao bih te kako bi izgledala politicka situacija u BIH! A ko nam je tu kriv? Sve tri grada. Niti je Sarajevo dovoljno veliko niti ova dva dovoljno mali. pa ga jebi. Svi pametni nigdje pameti nema. KOORDINACIJA!
Alfons Kauders

#27 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by Alfons Kauders »

zonbirile wrote:
11sumirp wrote:@zonbriletu :D
koridor vc ne mozemo mijenjati,ok...
ali sta su nase vlassti uradile konkretno za grad tuzlu?da ti kazem NISTA.tz-sa?ne moze autocesta,ok razumijemo,ali 3 traka?
sicka petlja,glavna raskrsnica u ovom dijelu bosne,ne moze ni hebena rasvjeta?pola miliona ljudi,alo?to se ovde zove kolektivna kazna,zbog boje dresa!
ljudski pitam se...sta ce meni ovakva drzava,koja nista ne radi za mene,a ne zaboravi da mi uzme svaki mejsec redovno pola plate haraca?
gradite vi autoputeve gospodo,slobodno, i koridore i krakove,drago je vas radi :),ali samo da znate usput rusite drzavu...
i to iz temelja... :evil:
----------------------------------------
ma ja malo karikirao,zeza čista,jer nije prvi put premišljanje na zadanu temu,a ni nju ne ispunimo.Elem završi Vc,a krakove pravi kako,kada i koliko hočeš ko ti brani,ali ne nauštrb Vc.Smiješno mi sa koliko ozbiljnosti pojedinci premišljaju Evropske direktive i projekte.
problem je druze sto se ti krakovi nigdje ne pominju... a ne pominje se ni rekonstrukcija postojece cestovne mreze...

zapravo pominje se, ali nista konkretno...vec se svake godine promijeni prica... npr da ce se raditi krak Vc - TZ preko zavidovica, pa preko doboja, pa da ce se raditi nova magistrala za SA preko varesa, pa da ce se modernizirati postojeci put itd itd... drugim rijecima, nece se raditi nista, jer nijedan od tih projekata nije odmakao dalje od necije ideje nacrtane na racunu u kafani...

isto se tako prica da ce se od tz raditi put prema savi... za 600 miliona... mada bi isao paralelno sa Vc, na nekih 50km udaljenosti sto je idiotizam teske vrste... prioritet je spojiti tz na Vc, srediti lasvansku dolinu kako bi se krajina koliko toliko problizila, uraditi sarajevsku obilaznicu itd itd... al eto, u predizbornoj godini bolje zvuce obecanja autoputa od 6 milijardi...
Haris.ba

#28 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by Haris.ba »

Haj da umirim Shobu i ostale geopaliticare.

Autoput ce se praviti Ploce-Mostar-Sarajevo-Zenica-Doboj-Bos.Brod

Pravice se brza cesta trasom Sarajevo-Semizovac-Olovo-Kladanj-Zivinice-Tuzla
(poceli su prvo najtezu prije pola godine dionicu - Karaula)

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 30&page=25

Pravice se autoput: Tuzla - Orasje (najvjerovatnije ce ici krak na Brcko)

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/070816104

Planiran je autoput: Doboj Istok - Zavidovici - Banovici-Lukavac- Tuzla
(ovo ce ici tek kada se zavrsi A1 i brza cesta)

Planirana je brza cesta dolinom rijeke Lasve. (potenciranje trougla Zenica- Travnik-Kiseljak(prisice se i Busovaca)

Ici ce brza cesta iz Neuma na autoput i brza cesta za Stolac(ali ovo ce ici na kraju).

Kada ce se sve ovo napraviti? Plan je do 2030.
karanana

#29 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by karanana »

znaci autoput gore na sjeveru izlazi na brod a ne na samac kao sto neko spomenu?! tako sam i ja mislio.
11sumirp

#30 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by 11sumirp »

@zonbriletu :)
naravno sa dosta ozbiljnosti govorim o ovoj problematici jer Meni svaki dan gori od nogama... :)
ne pada mi napamet mijenjat europske projekte i direktive,kad ne mogu ni ove bosanske, i mislim da je @kauders vec odgovorio...
niko i ne spominje krakove,sto je nama signal da ih nece bit bar za 10-15 godina..posto i ovo sto vec imaju planirano ne mogu da dovrse...

a i ovom krajisniku...da usput :D,drug moj,....isti su nam problemi TITA MI PARTIJE :) :bih:
Socijalista

#31 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by Socijalista »

Haris.ba wrote:Haj da umirim Shobu i ostale geopaliticare.

Autoput ce se praviti Ploce-Mostar-Sarajevo-Zenica-Doboj-Bos.Brod

Pravice se brza cesta trasom Sarajevo-Semizovac-Olovo-Kladanj-Zivinice-Tuzla
(poceli su prvo najtezu prije pola godine dionicu - Karaula)

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 30&page=25

Pravice se autoput: Tuzla - Orasje (najvjerovatnije ce ici krak na Brcko)

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/070816104

Planiran je autoput: Doboj Istok - Zavidovici - Banovici-Lukavac- Tuzla
(ovo ce ici tek kada se zavrsi A1 i brza cesta)

Planirana je brza cesta dolinom rijeke Lasve. (potenciranje trougla Zenica- Travnik-Kiseljak(prisice se i Busovaca)

Ici ce brza cesta iz Neuma na autoput i brza cesta za Stolac(ali ovo ce ici na kraju).

Kada ce se sve ovo napraviti? Plan je do 2030.
Ovako nesto??

http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... _Tuzla.jpg

Image
Last edited by Socijalista on 12/11/2009 12:16, edited 3 times in total.
Haris.ba

#32 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by Haris.ba »

karanana wrote:znaci autoput gore na sjeveru izlazi na brod a ne na samac kao sto neko spomenu?! tako sam i ja mislio.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Koridor_Vc
Alfons Kauders wrote:npr da ce se raditi krak Vc - TZ preko zavidovica, pa preko doboja, pa da ce se raditi nova magistrala za SA preko varesa, pa da ce se modernizirati postojeci put itd itd... drugim rijecima, nece se raditi nista, jer nijedan od tih projekata nije odmakao dalje od necije ideje nacrtane na racunu u kafani...
Da izglednije je da ce se Tuzla spojiti na autoput preko Lukavca pa na Doboj. Ali sve zavisi od ekonomije u Banovicima i Zavidovicima. A i koliko budu paliticati odandena to gurali. (meni je istina logicnija kvalitetna brza cesta; ali pitanje je hoce li braca iz Bocinje to aminovati :lol: )
A cesta Vareš - Tuzla??? bi bila moguca da smo mi Japanci. Jednom sam isao preko Olova na Vares pa Sarajevo(a i relativno dobro znam ona brda; ne preporucam nikome ko ne zna dobro cestu jer ima ludih raskrcnica a nigdje znaka pa da se ne zavrsi na vrhu Zvijezde :D ). Daj Boze da oni srede onaj makadam, a tamo gdje ima asfalta prosire cestu(pravljena je za kolska vozila). Tamo samo treba normalna cesta. Godinama popravljaju onaj R444/Vares - Sarajevo metar po metar. Pa cesta propadne nakon 2 mjeseca. Nista od toga.

P.S.

Da @Socijalista, tako nesto.
Alfons Kauders

#33 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:
karanana wrote:znaci autoput gore na sjeveru izlazi na brod a ne na samac kao sto neko spomenu?! tako sam i ja mislio.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Koridor_Vc
Alfons Kauders wrote:npr da ce se raditi krak Vc - TZ preko zavidovica, pa preko doboja, pa da ce se raditi nova magistrala za SA preko varesa, pa da ce se modernizirati postojeci put itd itd... drugim rijecima, nece se raditi nista, jer nijedan od tih projekata nije odmakao dalje od necije ideje nacrtane na racunu u kafani...
Da izglednije je da ce se Tuzla spojiti na autoput preko Lukavca pa na Doboj. Ali sve zavisi od ekonomije u Banovicima i Zavidovicima. A i koliko budu paliticati odandena to gurali. (meni je istina logicnija kvalitetna brza cesta; ali pitanje je hoce li braca iz Bocinje to aminovati :lol: )
A cesta Vareš - Tuzla??? bi bila moguca da smo mi Japanci. Jednom sam isao preko Olova na Vares pa Sarajevo(a i relativno dobro znam ona brda; ne preporucam nikome ko ne zna dobro cestu jer ima ludih raskrcnica a nigdje znaka pa da se ne zavrsi na vrhu Zvijezde :D ). Daj Boze da oni srede onaj makadam, a tamo gdje ima asfalta prosire cestu(pravljena je za kolska vozila). Tamo samo treba normalna cesta. Godinama popravljaju onaj R444/Vares - Sarajevo metar po metar. Pa cesta propadne nakon 2 mjeseca. Nista od toga.
pazi, ja sam samo navodio ono sto su ponavljali ministri saobracaja u zadnjih x godina...

trasa preko varesa je planirana jos u 80tim ako se ne varam... izlaz na lukavac-gracanica-doboj je po meni besmislen ako ce se raditi brza cesta prema savi... put do doboja je nedavno rekonstruisan, od brijesnice do petlje na sickom je nov asfalt, fino je uradjeno, ali put i dalje prolazi kroz milion naselja... po meni je puno logicnije baciti krak juzno od ozrena, kako bi se tz spojila na Vc u pravcu prema sarajevu i lasvi, al eto, strucnjaci poput brankovica i seckanovica kontaju da je bolje ici preko doboja za sarajevo, sto je nekih 200 kilometara...

radovi na karauli su kap u moru... skratit ce put od olovskih luka prema motelu montana (tj pocetku karaule) za nekih 2 minute i to je to... karaulu jos nisu poceli raditi, niti ima naznaka da ce poceti... dionica od kladnja do stupara je cak i gora od karaule, radi brojnih bespravno sagradjenih objekata, sjece sume koja je izazvala metar klizista i naseljenosti... to je ubjedljivo najgori dio puta koji niko od strucnjaka nije ni pomenuo, jer ce biti nemoguce rekonstruisati postojecu dionicu bez rusenja mnooogo objekata u selima kroz koja prolazi...

sve u svemu, cijela prica o izgradnji puteva prema oko tz je mrtva lafina, jer se prica o zeljama i bajkama koje necemo vidjeti do 2050, a niko ne pokusava rijesiti osnovne stvari...
zonbirile

#34 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by zonbirile »

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nije neko rekao nego EU u Helsinkiju,a podvukli žutim u tačkama dole 2004/2005g.Naše seljačke razmirice i navade da lokalnim guzarima ide put preko imanja i uz vikendice su uzaludna prepucavanja.Znači Šamac ,a ne Brod,kao i Ploče ,a ne Neum.Dole boldirano u dokumentu ti jasno kaže ko je gazda i čiji je interes,a seljačke želje ostaviće nama za prepucavanje.

Veoma značajan dokument, koji naglašava potrebu razvoja autoceste na
Koridoru Vc je Memorandum o razumijevanju za razvoj osnovne regionalne
transportne mreže Jugoistočne Evrope (Luxemburg, juni 2004 godine, koji se
temelji na razvaju osnovne mreže (Road Core Network). U procesu pregovora
o pridruživanju, Bosna i Hercegovina je prihvatila realizaciju ovog dokumenta
kao ključnog u oblasti transportne infrastrukture

U Finalnom izvještaju High Level Group EC (Brisel, novembar 2005. godine),
trasa Koridora Vc je prihvaćena kao jedina transnacionalna osovina značajna
za globalnu evropsku transportnu politiku, koja prolazi kroz područuje Bosne i
Hercegovine. Odgovarajuća mapa je data u nastavku
karanana

#35 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by karanana »

pa sta onda onaj link od haris.ba govori da je izlaz na brod?
ona mapa fino pokazuje izlaz na brod a ne preko modrice i samca. meni brod i jeste logicniji zbog rafinerije kao i zbog blizeg polozaja zagrebu odnosno zapadnoj evropi.

ok, harisova mapa pokazuje ploce kao izlaz i tu nema razlike ali na sjeveru.....
Haris.ba

#36 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by Haris.ba »

karanana wrote:pa sta onda onaj link od haris.ba govori da je izlaz na brod?
ona mapa fino pokazuje izlaz na brod a ne preko modrice i samca. meni brod i jeste logicniji zbog rafinerije kao i zbog blizeg polozaja zagrebu odnosno zapadnoj evropi.

ok, harisova mapa pokazuje ploce kao izlaz i tu nema razlike ali na sjeveru.....
Ma nisam ni gledao, samo kopirao(trebam sutra u Novi -pa tako). Pogledaj ovo i skontaces gdje ce ici. idi na A5

http://www.hac.hr/?task=aut

P.S.(za Alfonsa) Cesta za Vares 80-ih i cesta za Vares 2010: velika razlika(tada je Vares bio malo guzno crijevo, sada je veliko, nigdje ekonomije).
Kada se zavrsi autoput do Doboja, bice brze stici do Tuzle putem preko Lukavca,nego ici na Olovo i Kladanj(kojise gradi laganini u usporedbi sa autoputem). Otuda te ideje.
Ono sto sada rade oko Karaule je sitno. Upravu si. I skratice 2 minute, ali taj posao ce se vidjeti tek kad zavrse citavu karaulu.
Last edited by Haris.ba on 12/11/2009 12:45, edited 1 time in total.
karanana

#37 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by karanana »

ok, onda jeste samac i spajanje za budimpestu. sorry tuzlo za mali offtopic.
samo ne znam sta se tuzlaci toliko bune, pa njima i sad ne treba vise od 45 minuta vremena da se spoje na autoput bratstva i jedinstva i na taj nacin imaju evropu na dlanu. nama sarajlijicama treba 3 sata do broda.
Last edited by karanana on 12/11/2009 12:40, edited 1 time in total.
zonbirile

#38 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by zonbirile »

karanana wrote:pa sta onda onaj link od haris.ba govori da je izlaz na brod?

--------------------------------
pa posta ti mape domaćih umnjaka,čije je da slušaju i rade kako im Evropa dozvoli,a za domaću javnost kakaju ko foke.U svim studijama se navode iste destinacije,s time da su u globalnom planu 3-4 grada,a detaljnije normalno više gradova.E sad vidiš koliko je toga pobrojano i od ozbiljnih usvojeno,e sad zamisli da svako ko naši sljaci okreću put iza štale,a ispred ćanife.

TRANS-EUROPSKA MREŽA (TEM)

Koridor 5C je dio koridora Trans-europske mreže (TEM), koja je uspostavljena na Trećoj paneuropskoj transportnoj konferenciji u Helsinkiju, održanoj u junu 1997. godine.
Deset transeuropskih transportnih koridora za područje centralne i istočne Europe su:

Helsinki-Warsaw, sa ogrankom Gdansk-Riga
Berlin Moscow
Berlin-Kiev
Dresden-Thessalonica sa ograncima: Arad - Constance - Sophia i Istanbul
Trieste-Lvov sa ograncima:
Budapest-Rijeka
Uzgorod-Vienna
Budapest-Osijek-Sarajevo-Ploče
Gdansk Zilina sa ograncima:
Gdansk-Warsaw-Katovice
Torun-Poznan
Rijeka-Dunau
Duress-Varna
Helsinki-Alexandropulos sa ograncima:
Kiev-Moscow-Petrograd
Kiev-Minsk-Kalinjingrad
Salzburg-Ljubljana-Zagreb-Beograd-Thessalonica sa ograncima:
Niš-Sophia
Belgrade-Budapest

Koridor Vc je uvršten u mrežu TEM transportne infrastrukture Jugoistočne Evrope i ide pravcem od Budimpešte (Mađarska), preko Osijeka (Hrvatska), Sarajeva (BiH), do luke Ploče (Hrvatska). Kroz BiH, trasa koridora Vc dužine oko 330 km ide pravcem sjever-jug, sredinom zemlje, najpovoljnijim prirodnin uslovima, dolinama rijeka Bosne i Neretve.
Transportni koridor Vc na potezu kroz BiH uključuje:
- E-put E-73 Samac - Doboj - Sarajevo - Mostar - Čapljina - Doljani, koji preko luke Ploče ima izlaz na Jadransko more, dok se na sjeveru spaja u Budimpešti,
- željeznička pruga Samac - Doboj - Sarajevo - Mostar - Čapljina - Metković,
- aerodromi Sarajevo i Mostar,
- plovni putevi i pristaništa na rijekama Savi, Bosni i Neretvi.
Sedamdesetih godina 20. Vijeka UNDP iz Ženeve predložio je inicijativu i plan za poboljšanje
mreže autoputeva u Evropi. U projekat je uključen i autoput Baltičko more-Jadransko more
(Baltic-Adriatic) sa nazivom TEM.
Na trećoj Panevropskoj konferenciji o transportu, koja predstavlja zemlje Evropske Unije i
Međunarodne organizacije u pitanjima razvoja infrastrukture u Evropi, održanoj u Helsinkiju
1997. godine, usvojena je "Helsinška deklaracija" koja predviđa potrebu za još 10 dodatnih
Pan-evropskih koridora, uključujući autoputeve.
Tom deklaracijom, također, utvrđen je i usvojen pravac ovih 10 trans-evropskih koridora i njihovih ogranaka. Izbor pravca rute kroz BiH definiran je pod stavkom Vc Pan-evropskog koridora (Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče).
kinu

#39 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by kinu »

zonbirile wrote:a da idemo Goražde,Višegrad,N.Pazar,B.Bašta,Brčko?
Ote mi riječ iz usta, i još via Rudo - Priboj ( jedno tristo tunela ) :D
11sumirp

#40 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by 11sumirp »

karanana wrote:ok, onda jeste samac i spajanje za budimpestu. sorry tuzlo za mali offtopic.
samo ne znam sta se tuzlaci toliko bune, pa njima i sad ne treba vise od 45 minuta vremena da se spoje na autoput bratstva i jedinstva i na taj nacin imaju evropu na dlanu. nama sarajlijicama treba 3 sata do broda.
karanana jel ti zaje.avas il si ozbiljan???
karanana

#41 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by karanana »

11sumirp wrote:
karanana wrote:ok, onda jeste samac i spajanje za budimpestu. sorry tuzlo za mali offtopic.
s kojim dijelom mislis da zezam? pa jeli istina sto se tice ovih mojih vremenskih distanci i udaljenosti od autoputa beograd-zagreb?

a za spajanje tuzle sa sarajevom i jugom: pa sta fali vozit pola sata do dobojske petlje i tu se prikljucit pa na more? vidite da nemaju para ni za 8 kilometara a ne da prave paralelan autoput na razdaljini od 40-50 kilometara kroz gore i planine ozrena, majevice i kojih vec jos planina i karaule.

respect tuzli, po meni jedini grad koji predstavlja pravu BiH, ali ovo pisem sa ekonomske strane.
Last edited by karanana on 12/11/2009 12:53, edited 1 time in total.
zonbirile

#42 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by zonbirile »

problem ove zemlje je upečatljiv baš na Vc.Toliko oduševljenje 1997g,pompa i mjesto rada proseravanje,prenemaganje,krađa,lopovluk.Najsmješnije nasjedaju ljudi njihovim ublehama,koji je samo nonsens bio priča sa Neumom,koji nacionalni idiotizam,ko biva neka je u BiH,bez obzira na sve.Žalosno,nigdje sa ovakvim razmišljanjem,seljački mentalitet,napljačkanih primitivaca u EU ne prolazi,zato i jesmo,gdje smo.
zonbirile

#43 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by zonbirile »

11sumirp wrote:
-----------------------------------
lijevo desno od autoputa manje,više 100km,zamisli stravwe da smo veća zemlja-idiotizam
11sumirp

#44 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by 11sumirp »

karanana wrote:
11sumirp wrote:
s kojim dijelom mislis da zezam? pa jeli istina sto se tice ovih mojih vremenskih distanci i udaljenosti od autoputa beograd-zagreb?

a za spajanje tuzle sa sarajevom i jugom: pa sta fali vozit pola sata do dobojske petlje i tu se prikljucit pa na more? vidite da nemaju para ni za 8 kilometara a ne da prave paralelan autoput na razdaljini od 40-50 kilometara kroz gore i planine ozrena, majevice i kojih vec jos planina i karaule.

respect tuzli, po meni jedini grad koji predstavlja pravu BiH, ali ovo pisem sa ekonomske strane.
Drug moj,sustina je u nerazumijevanju...
Odem ja u osjek,cca 2 sata...Nije to problem,autocesta milina...
Eh sad ako je nekom u interesu,da je meni fizicki i mentalno blizi osjek od sarajva,onda se slazem sa vama.gradimo koridor Vc.ne treba nam krak za tuzlu,ne treba ni brza cesta tz-sa.ne treba nam nista,taman kako smo i zasluzili :)
kiky

#45 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by kiky »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#46 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by zonbirile »

jebi ga država zauzela generalni stav prioritet Vc i ja imam jednu šljivu na pravcu prema Vogošći,kada bi malo savili,nije im teško,vidjet ću ja sa rođakom u ministarstvu.
11sumirp

#47 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by 11sumirp »

zonbirile wrote:jebi ga država zauzela generalni stav prioritet Vc i ja imam jednu šljivu na pravcu prema Vogošći,kada bi malo savili,nije im teško,vidjet ću ja sa rođakom u ministarstvu.
eh da je dobri stari tito partija na vlasti,konfiskovali bi ti i sljivu i zemlju,zlu ne trebalo :evil: :mrgreen:
zonbirile

#48 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by zonbirile »

neka,ali bi autoput davno bio završen.
Broj 1

#49 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by Broj 1 »

auto put ce ici i preko Zenice a i preko Tuzle na Brcko.
Ne zaboravite, za naftu u BiH znaju svi na zapadu, sada im je cilj da do kraja protjeraju Bosnjake uz pomoc domacih izdajnika (dogovor Obama i Turski predsjednik), ukoliko im ne uspije a nece, idu autoputevi na sve strane.
Samo da znate da cemo sacekati da prodje jos drugo poluvrijeme.
Ne vjerujte puno Turcima oni su nas zajebali jos na berlinskom kongresu, oni su kao i Srbi cacu ce svoga prodati za ulazak u EU.
Mx

#50 Re: Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

Post by Mx »

.
Last edited by Mx on 12/11/2009 16:15, edited 3 times in total.
Post Reply