Autonomija Sandzaka

Locked
Student Exchange

#51 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Student Exchange »

Destabiliziranje Srbije iz ugla BiH je pozeljno, ali u pitanju je zaista udarac na osnovna nacionalna prava Bosnjaka.
Ko je pratio desavanja u Srbiji zna da su Bosnjaci diskriminirani u odnosu na sve druge nacije time sto im drzava odredjuje ko ce ih predsavljati u organima koji ionako imaju minimalnu vlast, ignoriranje rezultata izbora. Sve drzavne sluzbe imaju broj Srba izvan svih omjera u stanovnistvu. Vojska i policija su svuda prisutni, a policiju kontroliraju Srbi. Bosnjaci koji ucestvuju u vlasti su njihovi ljudi. Postoji paralelna IZ koja je finansirana iz Beograda. Nezaposenost u Srbiji je najveca u Novom Pazaru i Tutinu, a Tutin je ujedno i najnerazijenija opcina u Srbiji (95% Bosnjaka u Tutinu). Ceste su u najgorem stanju u cijeloj Srbiji.
Sta jos treba navesti?
Ovo sa gradjenjem na vakufskoj zemlji je samo kap koja je prelila casu.
probuseni $

#52 Re: Autonomija Sandzaka

Post by probuseni $ »

Bikonja wrote:
Nezbilj wrote:
Iracionalno je to što ti misliš da tatice vikend četnici mogu da kolju i granatiraju, a sinčići bi sada da nemaju osjećaj krivice. Tu priču o Beogradskoj finoj gradskoj raji i "džogerima" možeš okačiti mačku o rep. Sve bi se nekako dalo izgladiti da srpska politika za koju i dalje uredno glasaju tatice nije i dalje u 5 deka sa Miloševićevom kao što možemo vidjeti na slučajevima Jurišić i Ganić kao i bratoljublje sa Dodikom koji otvoreno nastoji uništiti našu jedinu domovinu. Zato nemoj mi molim te o šetnji Beogradom. Treba još da razmišljam hoće li me neka budala uhapsiti na granici zbog nekog tamo imenjaka na njihovim spiskovima ili tako neke gluposti. Ne hvala. Nemam više nikakvu želju da šetam po Beogradu iako sam išao par puta iza rata.
Nece niko da te hapsi, aj ne preteruj...
Ma Nezbilj, samo ti idi u BGD ! Kazi da imas vizu sa SA-X.Nece oni tebi nista... :mrgreen:
upaljac83

#53 Re: Autonomija Sandzaka

Post by upaljac83 »

Only1 wrote:Srbiji zelim ono samo sto oni zele BiH, tj. sve najgore.
A vidis, ja imam u Srbiji prijateljaa koji Bosni zele najbolje, zasto bih ja onda njima zelio sve najgore??
U Srbiji ima toliko pozitivnih ljudi, zasto i njima zeljeti sve najgore :?
Uvijek sam mrzio generalizovanje...
Last edited by upaljac83 on 04/09/2010 23:45, edited 4 times in total.
Nezbilj

#54 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Nezbilj »

Bikonja wrote: Nece niko da te hapsi, aj ne preteruj...
Jednostavno se ne osjećam sigurno. Ako su mogli uhapsiti Iliju Jurišića onda mogu uhapsiti i bilo koga drugog. Nedavno je bio još jedan incident sa hapšenjem pa puštanjem čovjeka iz BiH. BiH je nakon hapšenja Jurišića trebala odmah preporučiti BH građanima da ne putuju u Srbiju jer u toj zemlji mogu biti progonjeni i uhapšeni bez valjanog pravnog osnova. Srbijanskom pravosuđu ne vjeruje ni Britansko pravosuđe prema tome to je rizična zemlja za BH građane i treba je tako karakterisati sve dok se takav odnos spram građana BiH temeljito ne promjeni.
Student Exchange

#55 Re: Autonomija Sandzaka

Jos ovo treba navesti, zaboravio sam.
Srbi u selima oko Pazara su naoruzani do zuba.
joeaziz

#56 Re: Autonomija Sandzaka

Post by joeaziz »

ko hoce da dira mečku u pičku, bujrum, ali ko mi dodje na vrata da me mobiliše, jebaću mu i oca i mater.

to je sve sto imam da kazem o sandzaku.
Bikonja

#57 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

Student Exchange wrote:Destabiliziranje Srbije iz ugla BiH je pozeljno, ali u pitanju je zaista udarac na osnovna nacionalna prava Bosnjaka.
Ko je pratio desavanja u Srbiji zna da su Bosnjaci diskriminirani u odnosu na sve druge nacije time sto im drzava odredjuje ko ce ih predsavljati u organima koji ionako imaju minimalnu vlast, ignoriranje rezultata izbora. Sve drzavne sluzbe imaju broj Srba izvan svih omjera u stanovnistvu. Vojska i policija su svuda prisutni, a policiju kontroliraju Srbi. Bosnjaci koji ucestvuju u vlasti su njihovi ljudi. Postoji paralelna IZ koja je finansirana iz Beograda. Nezaposenost u Srbiji je najveca u Novom Pazaru i Tutinu, a Tutin je ujedno i najnerazijenija opcina u Srbiji (95% Bosnjaka u Tutinu). Ceste su u najgorem stanju u cijeloj Srbiji.
Sta jos treba navesti?
Ovo sa gradjenjem na vakufskoj zemlji je samo kap koja je prelila casu.
Nekoliko neistina iznosis. Tutin nije najnerazvijenija opstina, ali jeste medju najgorima, ali ne zato sto Bosnjaci zive, nego zbog svoje izolovanosti, nalazi se na Pesteru, u "tripizdini" gde kad napada sneg 3 meseca jedva dodjes kamionom...

Bosnjaci drze lokalnu samoupravu, gradove, opstine, gradonacelnici su, direktori raznih opstinskih servisa.

Kazes "Bosnjaci koji ucestvuju u vlasti su njihovi ljudi" :shock: a ciji treba da budu, od Cerica?! Sjajno je to sto podrzavas Zukorlica, koji je Cericev pas na uzici, to je kao "nash covek", a ako je neko lojalan Beogradu, onda je "njihov"...zaboravio si da je Sandzak deo drzave Srbije, a ne filijala Sarajeva.

I Ugljanin i Ljajic dobijaju ogromnu podrsku na svim izborima, a 90% Bosnjaka je glasala za Borisa Tadica nekoliko puta na izborima.
Student Exchange

#58 Re: Autonomija Sandzaka

joeaziz wrote:ko hoce da dira mečku u pičku, bujrum, ali ko mi dodje na vrata da me mobiliše, jebaću mu i oca i mater.

Jarane, ja te shvacam kao pojedinac, ako ti to uopce nesto znaci. I slazem se da treba bit oprezan, NE NASJEDAT. Zato ovo i pisem ovo sto pisem.
probuseni $

#59 Re: Autonomija Sandzaka

Post by probuseni $ »

joeaziz wrote:ko hoce da dira mečku u pičku, bujrum, ali ko mi dodje na vrata da me mobiliše, jebaću mu i oca i mater.

mislio si reci ..."ko cacka mecku"... :lol:
high_volume

#60 Re: Autonomija Sandzaka

Post by high_volume »

Nezavisnost još nisu postigli Republika Srpska, Vojvodina i Sandžak, pa da se i pozivni tel. brojevi slože:
od bivše YU - 0038, dobili smo: 381 za Srbiju, 382 za Crnu Goru, 383 za Republiku Srpsku, 384 za Vojvodinu, 385 za Hrvatsku, 386 za Sloveniju, 387 za Bosnu, 388 za Sandžak, 389 za Makedoniju :oops: :D
Bikonja

#61 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

Nezbilj wrote:
Jednostavno se ne osjećam sigurno. Ako su mogli uhapsiti Iliju Jurišića onda mogu uhapsiti i bilo koga drugog. Nedavno je bio još jedan incident sa hapšenjem pa puštanjem čovjeka iz BiH. BiH je nakon hapšenja Jurišića trebala odmah preporučiti BH građanima da ne putuju u Srbiju jer u toj zemlji mogu biti progonjeni i uhapšeni bez valjanog pravnog osnova. Srbijanskom pravosuđu ne vjeruje ni Britansko pravosuđe prema tome to je rizična zemlja za BH građane i treba je tako karakterisati sve dok se takav odnos spram građana BiH temeljito ne promjeni.
Dodji na beogradske splavove i kafice, svaki drugi vikend je neka ekipa iz Tuzle ili Sarajeva... i sad ce neko tebe da hapsi :-? daj ne zezaj...

Druga stvar je licni osecaj, moze da ti ne odgovara okruzenje...ali nemoj da svoj licni odnos projektujes na druge ljude... hiljade Bosnjaka posete Beograd, i nikome nije falila dlaka sa glave, osim kad je bila tekma, i kad su ih Srbi iz RS i neka lokalna ekipa zasuli kamenicama...

Na tekme te ne zovem...
joeaziz

#62 Re: Autonomija Sandzaka

Post by joeaziz »

probuseni $ wrote:

akcenat je na jebaću mu mater.
snaga_znanja

#63 Re: Autonomija Sandzaka

Post by snaga_znanja »

joeaziz wrote:
probuseni $ wrote:

Ako ti docekas mobilizaciju jebo si sam sebe :lol:
Student Exchange

#64 Re: Autonomija Sandzaka

Bikonja wrote: Nekoliko neistina iznosis. Tutin nije najnerazvijenija opstina, ali jeste medju najgorima, ali ne zato sto Bosnjaci zive, nego zbog svoje izolovanosti, nalazi se na Pesteru, u "tripizdini" gde kad napada sneg 3 meseca jedva dodjes kamionom...

Bosnjaci drze lokalnu samoupravu, gradove, opstine, gradonacelnici su, direktori raznih opstinskih servisa.

Kazes "Bosnjaci koji ucestvuju u vlasti su njihovi ljudi" :shock: a ciji treba da budu, od Cerica?! Sjajno je to sto podrzavas Zukorlica, koji je Cericev pas na uzici, to je kao "nash covek", a ako je neko lojalan Beogradu, onda je "njihov"...zaboravio si da je Sandzak deo drzave Srbije, a ne filijala Sarajeva.

I Ugljanin i Ljajic dobijaju ogromnu podrsku na svim izborima, a 90% Bosnjaka je glasala za Borisa Tadica nekoliko puta na izborima.
Haveru, da ti nesto kazem, a ti se nemoj naljutit ko mozes...
Citam i smejsno mi....Jesi ti siguran da si iz Srbije?? :) Cenifa, frajer,......
Ne kontam sto ti to treba i ne zanima me uistinu, ali mi je simptomaticno sto tebe tangira sto sam relane stvari napisao?
Kazi mi ovo.... ko treba da predstavlja Bosnjake u Srbiji? Onaj koga Bosnjaci izaberu ili onaj koga BG izabere? hocemo li i o tome raspravljat?
Ne kazem ja da iko iz BiH treba da se mijesa u stvari u Sandzaku, bas suprotno od toga. Zato, ako neso nije jasno, procitaj ponovo. Pozdrav.
probuseni $

#65 Re: Autonomija Sandzaka

Post by probuseni $ »

joeaziz wrote:
probuseni $ wrote:

au afektu si pomenuo i oca ? ,,,kako to da razumijemo .... :lol: ... :D
vee-jay

#66 Re: Autonomija Sandzaka

Post by vee-jay »

Bikonja wrote:
Nezbilj wrote:
Iracionalno je to što ti misliš da tatice vikend četnici mogu da kolju i granatiraju, a sinčići bi sada da nemaju osjećaj krivice. Tu priču o Beogradskoj finoj gradskoj raji i "džogerima" možeš okačiti mačku o rep. Sve bi se nekako dalo izgladiti da srpska politika za koju i dalje uredno glasaju tatice nije i dalje u 5 deka sa Miloševićevom kao što možemo vidjeti na slučajevima Jurišić i Ganić kao i bratoljublje sa Dodikom koji otvoreno nastoji uništiti našu jedinu domovinu. Zato nemoj mi molim te o šetnji Beogradom. Treba još da razmišljam hoće li me neka budala uhapsiti na granici zbog nekog tamo imenjaka na njihovim spiskovima ili tako neke gluposti. Ne hvala. Nemam više nikakvu želju da šetam po Beogradu iako sam išao par puta iza rata.
Nece niko da te hapsi, aj ne preteruj...
kako se znas okrenuti povrsnosti, kada post ocekuje konkretan odgovor ili repliku... :wink:
vema slicno kao u jednom od predhodnih postova:
Bikonja wrote:
1gorstak wrote: Sve dok Srbija drzi Jurisica u zatvoru (i dok postoje indicije da bi i druge koji su joj se suprotstavili zatvarala), ja toj Srbiji zelim najgore, najezdu skakavaca i kugu. Zukorlic je tu nebitan, bitna je destabilizacija Srbije.
:shock: :shock: :shock:
Nema razlike izmedju tebe i Dodika, i on kaze dokle god vlasti u Sarajevu blabla on ce gurati nezavisnost...
pa da ovim putem pitam, kad vec poredis @gorstaka sa Dodikom: na sta mislis konkretno kada pises "blabla"?
:)
kamen spoticanja

#67 Re: Autonomija Sandzaka

Post by kamen spoticanja »

jednom je nas vrli forumas zavrzlama govorio o ovome...ili presevo,ili sjeverno kosovo,ili manji entitet ili sandjak...
da bi vatru drzali sto dalje od beograda velikosrbi ce morati zapaliti negdje vatru...izgleda da je palo na sandjak...otici ce ovo u klinac...kod nas predizborna tek pocela...tacno ce otici u klinac :roll:
upaljac83

#68 Re: Autonomija Sandzaka

Post by upaljac83 »

Bikonja wrote:
Nezbilj wrote:
Dodji na beogradske splavove i kafice, svaki drugi vikend je neka ekipa iz Tuzle ili Sarajeva... i sad ce neko tebe da hapsi :-? daj ne zezaj...

Druga stvar je licni osecaj, moze da ti ne odgovara okruzenje...ali nemoj da svoj licni odnos projektujes na druge ljude... hiljade Bosnjaka posete Beograd, i nikome nije falila dlaka sa glave, osim kad je bila tekma, i kad su ih Srbi iz RS i neka lokalna ekipa zasuli kamenicama...

Na tekme te ne zovem...
Ma to je ona isti parica, "joj Sarajevo Teheran, sve pokrivene, svi me cudno gledaju itd" :-)
Ja opet kazem, u Srbiji imam par odlicnih prijatelja koji o Bosni misle sve najbolje, vole Sarajevo, ako cu zbog Dodika, Tadica i njima slicnih, NORMALNIM ljudima u Srbiji misliti sve najgore, stvarno ne znam :roll:
Bikonja

#69 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

Student Exchange wrote: Haveru, da ti nesto kazem, a ti se nemoj naljutit ko mozes...
Citam i smejsno mi....Jesi ti siguran da si iz Srbije?? :) Cenifa, frajer,......
Ne kontam sto ti to treba i ne zanima me uistinu, ali mi je simptomaticno sto tebe tangira sto sam relane stvari napisao?
Kazi mi ovo.... ko treba da predstavlja Bosnjake u Srbiji? Onaj koga Bosnjaci izaberu ili onaj koga BG izabere? hocemo li i o tome raspravljat?
Ne kazem ja da iko iz BiH treba da se mijesa u stvari u Sandzaku, bas suprotno od toga. Zato, ako neso nije jasno, procitaj ponovo. Pozdrav.
Cenifa i frajer...nikad nisi cuo da to neko govori u Srbiji...onda nikad nisi ni bio, to je isti sleng kao kod vas, ne znam sto se cudis?!

Nista tu mene ne tangira, ovo je forum, komentarisem tvoje stavove, i to u normalnom tonu.

BIH se preko Cerica mesa u stvari u Sandzaku, na slican nacin kao sto se Beograd mesa u stvari BIH, ako ne vidis slicnost, onda ti ne mogu pomoci.
Nezbilj

#70 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Nezbilj »

Bikonja wrote:

Na tekme te ne zovem...
Za mnoge Bošnjake biće potrebno će biti malo više od slatkorječivosti. Ja kada pomisim na Beograd vidim Barjakli džamiju kako gori, Dodika kako drži govor na mitingu, i rulju okićenu četničkim simbolima mu skandira. Preokret koji je izgledao da će se desiti u Srbiji za vrijeme Đinđića sada je več davno zaboravljen a odnos prema BiH u posljednjih par godina vratili su onaj stari ratni osjećaj gađenja. Žao mi je ali do vas je. A imam i ja par dobrih prijatelja Beograđana ali to su odnosi sa prijateljima. Ja govorim o osjećaju prema Srbiji i Begradu u globalu.
Bikonja

#71 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

vee-jay wrote:
pa da ovim putem pitam, kad vec poredis @gorstaka sa Dodikom: na sta mislis konkretno kada pises "blabla"?
:)
Dodikovo blabla je njegova prica o Teheranu, relativizacija zlocina, docekivanje Biljane Plavsic, i ceo instrumentarij koji koristi kako bi do daske povecao nacionalnu segregaciju u BIH...

To je jednako iskljuciv pristup kao i Gorstakov koji govori - dok ne pustite Jurisica moze kuga da vas pobije...

To nije politika, to je budalasanje, napada inteligenciju ljudi.
high_volume

#72 Re: Autonomija Sandzaka

Post by high_volume »

Bikonja wrote:...BIH se preko Cerica mesa u stvari u Sandzaku, na slican nacin kao sto se Beograd mesa u stvari BIH, ako ne vidis slicnost, onda ti ne mogu pomoci.
Je li moguća i ostvariva zamjena teritorija, po njima...?
probuseni $

#73 Re: Autonomija Sandzaka

Post by probuseni $ »

Bikonja wrote:
Student Exchange wrote: Haveru, da ti nesto kazem, a ti se nemoj naljutit ko mozes...
Cenifa i frajer...nikad nisi cuo da to neko govori u Srbiji...onda nikad nisi ni bio, to je isti sleng kao kod vas, ne znam sto se cudis?!

Nista tu mene ne tangira, ovo je forum, komentarisem tvoje stavove, i to u normalnom tonu.

BIH se preko Cerica mesa u stvari u Sandzaku, na slican nacin kao sto se Beograd mesa u stvari BIH, ako ne vidis slicnost, onda ti ne mogu pomoci.
Vi iz Srbije koji volite Bosnu treba da podrzite autonomiju Sandzaka , pa da bosanci u Srbiji budu ravni srbima u Bosni...to se zove pravda...Jel tako ? ... :mrgreen:
Bikonja

#74 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

Nezbilj wrote:
Za mnoge Bošnjake biće potrebno će biti malo više od slatkorječivosti. Ja kada pomisim na Beograd vidim Barjakli džamiju kako gori, Dodika kako drži govor na mitingu, i rulju okićenu četničkim simbolima mu skandira. Preokret koji je izgledao da će se desiti u Srbiji za vrijeme Đinđića sada je več davno zaboravljen a odnos prema BiH u posljednjih par godina vratili su onaj stari ratni osjećaj gađenja. Žao mi je ali do vas je. A imam i ja par dobrih prijatelja Beograđana ali to su odnosi sa prijateljima. Ja govorim o osjećaju prema Srbiji i Begradu u globalu.
Da bi se stvari promenile, prvo treba da gledas stvari malo neutralnijim ocima.

Bajrakli dzamija je zapaljena u trenucima kad su u 3 dana srusene i ostecene preko 100 crkava na Kosovu u divljanju Albanaca u martu 2004, kad su im Amerikanci preko NATO-a upozorili da ako nastave, da ce izgubiti i njihovu podrsku. Ne odobravam rusenje dzamije pod bilo kakvim izgovorom, ali govoriti o tome, a precutati kontekst u kome se to desilo je bezobrtazluk.

Djindjic je ubijen par dana posto je bio u poseti Banja Luci, i da je ostao ziv, vodio bi slicnu politiku kao Tadic, jer je to na dugi rok najstabilnija politika koja na dnevnom planu ima mane, ali dugorocno vuce postepeno napred.
Student Exchange

#75 Re: Autonomija Sandzaka

Bikonja wrote:

Jarane, gace mi se tresu od smijeha. Ti ne razumis da izgledas ko oni reporteri sa Srne kad ekavski pocnu...
Faka nisi svjestan koliko je ocigledno odakle si :)
Locked