Apsurd SDPa

Post Reply
ultima_palabra

#351 Re: Apsurd SDPa

Post by ultima_palabra »

Neki će zamjerati SDP-u šta god da uradi, i to nisu glasači SDP-a.

Meni je drago da SDP preuzima odgovornost, pa makar i sa SDA, koja je najbolja opcija od onih koje su u ponudi,iz više razloga. U nekim kantonima će biti problema pri uspostavi vlasti, prije svega zbog kriminaliziranih SDA kadrova tamo, i to će biti pri izazov za koaliciju.

Prije pljuvanja sačekati neko vrijeme ;-)
bicebolje

#352 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

ultima_palabra wrote:Neki će zamjerati SDP-u šta god da uradi, i to nisu glasači SDP-a.

Meni je drago da SDP preuzima odgovornost, pa makar i sa SDA, koja je najbolja opcija od onih koje su u ponudi,iz više razloga. U nekim kantonima će biti problema pri uspostavi vlasti, prije svega zbog kriminaliziranih SDA kadrova tamo, i to će biti pri izazov za koaliciju.

Misliš, SDA opet preuzme odgovornost ali ovaj put sa SDP umjesto SBiH ?
45cents

#353 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

ultima_palabra wrote:Neki će zamjerati SDP-u šta god da uradi, i to nisu glasači SDP-a.

Ma, bravo!
Najveća pobjeda nakon '45?

Dakle, SDA je kažnjena tako što je s njom napravljena koalicija nakon izbora, pa su opet na konju?
Ili su "promjene" bile smišljene tako da većina Harisovih i SDA glasača glasa za Radončića (presaberi glasove, pa ćeš uočiti poruku o "nezamjenjivosti").

Znaš li da se SDP na engleskom jeziku kaže: "SDA Light" :D
Znaš li kako se nazivaju oni "progresivci" koji su zagovarali ovakve promjene?
Peta kolona! :x

Šta je Komšić uradio nakon saznanja da mu je 330.000 glsača pokolonilo glas? Ništa!
Šta planira uraditi?
Ništa, osim ako ne otvori još jedan blog zajedno sa Timurom Numićem.
Za i Protiv

#354 Re: Apsurd SDPa

Post by Za i Protiv »

:thumbup: potpis!

Sta su trebali? Samo su dvije opcije bile, SBB ili SDA, ili opozicija naravno!
Citali ste pljuvanja poslije ragovora delegacija SBB-a i SDP-a. Sada naravno opet pljuvanja...
Glasao sam za SDP, ali ono sto im ja NIKADA nebi oprostio to je opozicija... iznevjeriti skoro 300.000 ljudi, i dici ruke od svega, pa otici u opoziciju.....

Ja jos necu dici ruke od SDP, dao sam im glas, jos imaju moje povjerenje, vidjet cemo kako ce sve izaci...
A od ovih kvazi-analiticara koji NISU ni glasali za SDP, a sada ga toliko pljuju, nije ni bilo nista drugo za ocekivati :shock:
45cents

#355 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

U kojoj političkoj školi se uči da je opozicija zapravo "dizanje ruku od svega"?
Za i Protiv

#356 Re: Apsurd SDPa

Post by Za i Protiv »

45cents wrote:U kojoj političkoj školi se uči da je opozicija zapravo "dizanje ruku od svega"?
Vjerovatno ne ona u koju si ti isao.... trebao si i nastavak staviti pod navodnike... "pa otici u opoziciju....."
A opozicija je opcija, cini mi se, u svakoj skoli 8-)
45cents

#357 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

U pravu si, ja nemam pojma šta je opozicija.
Samo su pozicione stranke u mogućnosti da nastave započeto...
Dakle, ne "dizati ruke od svega", već u kriminal; u kriminal, braćo, rukama do lakata!
Corto Maltese

#358 Re: Apsurd SDPa

Post by Corto Maltese »

Za i Protiv wrote:

:thumbup: potpis!

Sta su trebali? Samo su dvije opcije bile, SBB ili SDA, ili opozicija naravno!
Citali ste pljuvanja poslije ragovora delegacija SBB-a i SDP-a. Sada naravno opet pljuvanja...
Glasao sam za SDP, ali ono sto im ja NIKADA nebi oprostio to je opozicija... iznevjeriti skoro 300.000 ljudi, i dici ruke od svega, pa otici u opoziciju.....

Ja jos necu dici ruke od SDP, dao sam im glas, jos imaju moje povjerenje, vidjet cemo kako ce sve izaci...
A od ovih kvazi-analiticara koji NISU ni glasali za SDP, a sada ga toliko pljuju, nije ni bilo nista drugo za ocekivati :shock:
A kako je došlo do toga da su samo te dvije opcije preostale? U političkoj školi u koju sam ja išao, kad političar sebe dovede pred takvu vrstu svršenog čina, dobije keca k'o vrata, i neopozivo isključenje. I kako ta neugodnost da se dešava partiji koja se kiti naslijeđem KPJ, SKJ i Josipa Broza Tita? Prilično je poznato da je Tito, i kad je imao 0 (slovima: nula) opcija, od te nule bio u stanju da napravi pet mogućnosti, a ne dvije.
Ko zna- zna, ko ne zna u sobu za plakanje.
Last edited by Corto Maltese on 20/11/2010 18:09, edited 2 times in total.
Za i Protiv

#359 Re: Apsurd SDPa

Post by Za i Protiv »

Ma ja razumijem vas, mozda sam i ja na istom tonu... mozda bi i ja volio da SDP ostane u opoziciji... Ali sta je sa odgovornoscu? Hoce li SDP tada biti odgovrna partija? Dobiti najvise glasova, pa u opoziciju... A sto se tice opcija, treba biti realan i priznati, nazalost ih nema... Da je NS osvojila upola kao SDP, tada bi se drugacije stvari desavale, ali ovako...
kiky

#360 Re: Apsurd SDPa

Post by kiky »

sve če bit dobro ...
:)
vee-jay

#361 Re: Apsurd SDPa

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote: A kako je došlo do toga da su samo te dvije opcije preostale? U političkoj školi u koju sam ja išao, kad političar sebe dovede pred takvu vrstu svršenog čina, dobije keca k'o vrata, i neopozivo isključenje. I kako ta neugodnost da se dešava partiji koja se kiti naslijeđem KPJ, SKJ i Josipa Broza Tita? Prilično je poznato da je Tito, i kad je imao 0 (slovima: nula) opcija, od te nule bio u stanju da napravi pet mogućnosti, a ne dvije.
Ko zna- zna, ko ne zna u sobu za plakanje.
:-) pa ti izgleda jedino i mozes u prazno.

- u koju si ti to politicku skolu isao :?
- kakvi kecevi, kakva isljucenja, o cemu ti to :?
- sta znaci pitanje tipa "I kako ta neugodnost da se dešava partiji koja se kiti naslijeđem KPJ, SKJ i Josipa Broza Tita", o kakvim neugodnostima je rijec :? mozda gubitak izbora 91, zastave hdzsdssda, rat, zastave hdzsdssda, nine eleven, alzirci, dodik, sestorka... :?
- kakve je nule to imao Tito, koje je pretvarao u petice :?
- kakve veze ima Tito sa danasnjom situacijom u BiH :?

sta ti je mrznja... samo nek je ANTI ANTI :roll:
45cents

#362 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

Vidim ja da se ovdje neki posipaju pepelom po glavi (čak to rade iz profesionalnih razloga):

a) Ako nema naslijeđa i veze između SDP-a i SKJ/SKBiH/Tita/Đure Pucara/Rate Dugonjića, onda kako je došlo do naslijeđa poslovnih prostora koje danas SDP iznajmljuje šakom i kapom? Ne valja naslijeđe, ali je lijepa lova od najamnine?

b) Ako ne valja naslijeđe i rukopis SDS/SNSD/HDZ 1&2/SBIH/SDA/DNZ/RZB/Šešelj/radikali/vehabije/Mate Boban... kako to da SDP želi koalirati sa tim crnim vragovima, samo da bi "lepi Zlaja" dobio fotelju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH?

c) Ako nema veze što su Hrvati preglasani i ako je 330.000 glasača spriječilo Hrvate da izaberu Borjanu Krišto (a time i dolazak Čovića na Špirićevo mjesto), kako to da se za 45 dana "Mali od Položaja" nije sjetio obratiti pučanstvu i pojasniti zašto idemo korak nazad i bacamo u zagrljaj Timuru Numiću, Tihiću, Izetbegoviću, Bajazitu Jašareviću, Halidu Genjcu... Kako to da niko ne može da skonta taj "dubokoumni" politički tango? Ne valja HDZ, ne valja Krišto, ali je SDA sasvim OK, zar ne? Sve za Zlatkovu fotelju!

d) I konačno, da li ovdje zaista razgovaramo o transparentnoj politici stranke koja je pobrala "najveću pobjedu od 1945. godine"? Jesu li to te promjene što su ih razglasavali, ba, kao "našu posljednju šansu"?
vee-jay

#363 Re: Apsurd SDPa

Post by vee-jay »

45cents wrote:Vidim ja da se ovdje neki posipaju pepelom po glavi (čak to rade iz profesionalnih razloga):....
prije nego procitam ostatak, mozes li navesti -> koji su to "neki"?
Bosnolog

#364 Re: Apsurd SDPa

Post by Bosnolog »

Jazz_Junkie wrote:
bicebolje wrote:
samo malo wrote:probosanski front" i slicne gluposti
SDP - SDA - probosanski front
HDZ - HDZ 1990 - prohercegovački front
SNSD - SDS - prorepublikčkosrpski front

:D
Mislis probosnjacki front.
Nikave razlike tu nema,probosnjacki jednako je probosnaski front, bosnjacima ne smeta niko kome je BiH na srcu i u kojoj vide sebe i svoju buducnost i u njima ce uvijek vidjeti sebi jednakoga,.....kao da imas veci probelm u probosankom nego u antibosnaskom frontu,...... :roll:
Bosnolog

#365 Re: Apsurd SDPa

Post by Bosnolog »

Jazz_Junkie wrote:
luckypot wrote:i šta ako ne vjeruje, šta će učiniti povodom toga?ocjepiti se ? :D odgovor je učinit će ništa
Radi se o tome da pseudosocijaldemokrati u svojoj borbi iskljucivo za fotelje umjesto za radnike, studente, penzionere i sve druge gradjane BiH pokazuje sto zapravo jeste: bosnjacka stranka. Vecina biraca koji SDP-u dadose glas su to ucinili ne zeleci u vlasti muslimansku i licemjernu SDA koja vec 20 godina unistava tu zemlju i sa svojim ideoloskim blizancima u druga dva naroda kroji pokvareno drustvo kakvo je bosanskohercegovacko danas.
Isti ti biraci bi dali glas Radoncicu da su htjeli jednog notornog kriminalca iz Sandzaka na vlasti. Sve to SDP-u ne smeta da vodi ozbiljne pregovore sa njim, kao i sa SDS-om. Sve apsurd to apsurda. Pravo probosanski.
Sve je to skupa skretanje sa pravih dvodecenijskih dusmana BiH,....SDP ce u buducnosti biti sve masovniji pokret u BiH koji ce biti jezgro odbrane i opstojnosti BiH koji ce da pokaze zube BH dusanima i izdajnicima svih boja i etnija kada i ako pube potrebno.....Ocito se frustrirani prepozanli sebe napsram mrskog SDP-a a optuzbe kako je SDP bosnjacka stranak je samo pravdanje nastavka podrske dvodecenijske neprijateljske ideologije olicene u zdruzenom anti BH frontu koji sada predvodi Dodik-Covic umjesto Karadzic-Boban,.......... ;-)
45cents

#366 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

vee-jay wrote:
45cents wrote:Vidim ja da se ovdje neki posipaju pepelom po glavi (čak to rade iz profesionalnih razloga):....

Ipak pročitaj ostatak, samo će ti se kazati. 8)
Corto Maltese

#367 Re: Apsurd SDPa

Post by Corto Maltese »

vee-jay wrote: - u koju si ti to politicku skolu isao :?
- sta znaci pitanje tipa "I kako ta neugodnost da se dešava partiji koja se kiti naslijeđem KPJ, SKJ i Josipa Broza Tita", o kakvim neugodnostima je rijec :? mozda gubitak izbora 91, zastave hdzsdssda, rat, zastave hdzsdssda, nine eleven, alzirci, dodik, sestorka... :?

Nisi zanimljiv sagovornik, a i 45 cents ti je odgovorio na veći dio pitanja, tako da neću ulaziti u dijalog s tobom. Samo ću ti popuniti rupe u obazovanju u dijelu koji se odnosi na J.B. Tita, pošto je on moja omiljena tema:

-Dizanje ustanka protiv Hitlera, sa bazom koju je činila partija sa 1324 člana, je bilo kretanja, ne od nule, nego od minus deset. Završio je srdačno se rukujući se sa Čerčilom.
-Reći "Ne" Staljinu, je bilo, pa recimo kretanje sa sa minus 5. Završilo je tako da je Staljinov naslijednik došao na ponizno rukovanje.
- Formiranje nesvrstanih? To je krenulo od nule, ili bolje reči od ničega. Izgledalo je otprilike ovako: Ulazi stotinjak Afro Crnaca, Arapa, Indokineza i Indijaca u sobu da se dogovore kako da se riješe bijelačke dominacije. Na izlasku svi se pitaju "A ko je ovaj bljedoliki?" Naser i Gandi odgovaraju "E, to nam je predsjednik! Sa njim ćemo se riješiti bijelačke dominacije za sva vremena" Onda su se svi sa predsjednikom rukovali. I sa direktorima Energoinvesta, Hidrogradnje i ostalih Yu-polom obojenih firmi koje su Afriku i Aziju oslobađale kolonijalizma narednih 20 godina.
Sve u svemu, mnogo se rukovalo tih godina.

Zlatko ima šansu da se rukuje samo kad bar 100 kilometara van granica domovine. Ovdje mu niko ruku ne pruža. (Tihićevo tapšanje po ramenu se ne pika. To nije rukovanje nego guranje u bunar)

Što je sasvim logično. Ko zna zna, ko ne zna- u bunar.

Titova veza sa BiH? Zlatko će ti bolje objasniti jer se uglavom SDP poziva na nju. Kad Zlatko kaže "Najveća pobjeda od 45-te", misli na pobjedu Titovih Partizana.
Zlatkov dežurni Hrvat svako malo izvadi ZAVNOBiH iz rukava. ZAVNOBIH je djelo Druga Tita.
Kada god izlaziš iz u inostranstvo prođeš kroz granični prijelaz koji se nalazi na AVNOJ-skim granicama. Valjda ti ne trebam objašnjavati čijih ruku je AVNOJ djelo?

A kada bi Tito (to je onaj čiju sliku već pomenuti mali od kužine drži u svom kabinetu) ustao iz groba vjerujem da bi se prvo obračunao sa lažnim socijaldemokratima, pa onda krenuo dalje. I nakon prošlog rata je bio mnogo strožiji prema domaćim izdajnicima nego prema okupatoru.

Ne znam hoće li se vratiti Walter, ali (ako se vrati) znam kome će prvom jebat' mater!
vee-jay

#368 Re: Apsurd SDPa

Post by vee-jay »

45cents wrote:
vee-jay wrote:

Ipak pročitaj ostatak, samo će ti se kazati. 8)
hvala na neodgovorenom pitanju. samim time si diskreditovao sebe samog iz diskusije pa me vise ni ne interesujes...
45cents

#369 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

Oh, kako je to okrutno bilo...
Praaaaavo sam se nasekirao; kao da je pobjedila Borjana, a ne Bakir.
bogumil-8

#370 Re: Apsurd SDPa

Post by bogumil-8 »

Sada je vrijeme od svih koji vole BiH kao svoju domovinu da svim sredstvima pomognu SDP-u u formiranju države na temeljima AVNOJ-a.
Nešto su mi se "uzmuhali" zagovornici podjela i humanih preseljenja u svoje torove ( "trta proradila", projekat im je u ozbiljnoj opasnosti, jer sada nemaju protiv sebe ni nacionalno ni vjerski suprotstavljen tabor, već borba se vodi na temeljima univerzalnih ljudskih vrijednosti, prava, sloboda i potreba).
spokojan

#371 Re: Apsurd SDPa

Post by spokojan »

bogumil-8 wrote:Sada je vrijeme od svih koji vole BiH kao svoju domovinu da svim sredstvima pomognu SDP-u u formiranju države na temeljima AVNOJ-a.
Nešto su mi se "uzmuhali" zagovornici podjela i humanih preseljenja u svoje torove ( "trta proradila", projekat im je u ozbiljnoj opasnosti, jer sada nemaju protiv sebe ni nacionalno ni vjerski suprotstavljen tabor, već borba se vodi na temeljima univerzalnih ljudskih vrijednosti, prava, sloboda i potreba).
Hajde molim te napisi u 5 do 10 koraka sta bi ti napravio da si na Lagumdzijinom mjesto da to postignes????
vee-jay

#372 Re: Apsurd SDPa

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote: - u koju si ti to politicku skolu isao :?

Nisi zanimljiv sagovornik, a i 45 cents ti je odgovorio na veći dio pitanja, tako da neću ulaziti u dijalog s tobom. Samo ću ti popuniti rupe u obazovanju u dijelu koji se odnosi na J.B. Tita, pošto je on moja omiljena tema:

-Dizanje ustanka protiv Hitlera, sa bazom koju je činila partija sa 1324 člana, je bilo kretanja, ne od nule, nego od minus deset. Završio je srdačno se rukujući se sa Čerčilom.
-Reći "Ne" Staljinu, je bilo, pa recimo kretanje sa sa minus 5. Završilo je tako da je Staljinov naslijednik došao na ponizno rukovanje.
- Formiranje nesvrstanih? To je krenulo od nule, ili bolje reči od ničega. Izgledalo je otprilike ovako: Ulazi stotinjak Afro Crnaca, Arapa, Indokineza i Indijaca u sobu da se dogovore kako da se riješe bijelačke dominacije. Na izlasku svi se pitaju "A ko je ovaj bljedoliki?" Naser i Gandi odgovaraju "E, to nam je predsjednik! Sa njim ćemo se riješiti bijelačke dominacije za sva vremena" Onda su se svi sa predsjednikom rukovali. I sa direktorima Energoinvesta, Hidrogradnje i ostalih Yu-polom obojenih firmi koje su Afriku i Aziju oslobađale kolonijalizma narednih 20 godina.
Sve u svemu, mnogo se rukovalo tih godina.

Zlatko ima šansu da se rukuje samo kad bar 100 kilometara van granica domovine. Ovdje mu niko ruku ne pruža. (Tihićevo tapšanje po ramenu se ne pika. To nije rukovanje nego guranje u bunar)

Što je sasvim logično. Ko zna zna, ko ne zna- u bunar.

Titova veza sa BiH? Zlatko će ti bolje objasniti jer se uglavom SDP poziva na nju. Kad Zlatko kaže "Najveća pobjeda od 45-te", misli na pobjedu Titovih Partizana.
Zlatkov dežurni Hrvat svako malo izvadi ZAVNOBiH iz rukava. ZAVNOBIH je djelo Druga Tita.
Kada god izlaziš iz u inostranstvo prođeš kroz granični prijelaz koji se nalazi na AVNOJ-skim granicama. Valjda ti ne trebam objašnjavati čijih ruku je AVNOJ djelo?

A kada bi Tito (to je onaj čiju sliku već pomenuti mali od kužine drži u svom kabinetu) ustao iz groba vjerujem da bi se prvo obračunao sa lažnim socijaldemokratima, pa onda krenuo dalje. I nakon prošlog rata je bio mnogo strožiji prema domaćim izdajnicima nego prema okupatoru.

Ne znam hoće li se vratiti Walter, ali (ako se vrati) znam kome će prvom jebat' mater!
tek jedan od tipicno umisljenih narcisoidnih licemjernih postova po kojima si poznat umalovazavajuci sve sto nije po tvom. ako bi u politicarima BH scene trazio tebi nekog slicnog, prvi koji bi mi pali na um su Gospodin Vasic i Gospodja Majkic.

posto nisi tema, ne moras mi ni odgovoriti na pitanja
- u koju si ti to politicku skolu isao :?

glupo od mene da se nadovezem na spiku o Titu, nit je tema nit se zelim baviti istorijom. ali ipak, primjetio sam da na moje pitanje:
ti odgovaras:

pa se upitah, da li to znaci da je Tito kriv za sadasnju situaciju u BiH i za rat? odgovor ne zelim, pitanje je hipoteticko, ne zelim se baviti istorijom.

i btw. da su Bajic i Tanovic i prije izbora ovako otvoreno govorili o Dodiku kao u zadnjim izjavama nakon izbora, da li bi ti i tada napadao Komsica i Lagumdziju radi njihovih izjava, veoma slicnih izjavama tvojih velikana?
Corto Maltese

#373 Re: Apsurd SDPa

Post by Corto Maltese »

vee-jay wrote: i btw. da su Bajic i Tanovic i prije izbora ovako otvoreno govorili o Dodiku kao u zadnjim izjavama nakon izbora, da li bi ti i tada napadao Komsica i Lagumdziju radi njihovih izjava, veoma slicnih izjavama tvojih velikana?

Šta ćeš, nemaju oni taj običaj. Oni o Zlajinom drugu Mići istu priču pričaju i prije:

"Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti", kazao je Bajić.(20. septembar 2010.)
http://www.e-novine.com/region/region-b ... canja.html

Tanović smatra da je Dodik davno izašao iz sfere normalne politike, te ga nazvao psihološkim fenomenom kojim se, kad izađe iz politike trebaju pozabaviti 'stručnjaci za te stvari'. (16. april 2010)
http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/tanovi ... ki-fenomen!

i poslije izbora:

D. Tanovic,'Dodik je za mene fašista, idiot i marš od mene!' 26. oktobar 2010.
http://www.nezavisne.com/forum/index.php?topic=4444.0
vee-jay

#374 Re: Apsurd SDPa

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
vee-jay wrote: i btw. da su Bajic i Tanovic i prije izbora ovako otvoreno govorili o Dodiku kao u zadnjim izjavama nakon izbora, da li bi ti i tada napadao Komsica i Lagumdziju radi njihovih izjava, veoma slicnih izjavama tvojih velikana?

Šta ćeš, nemaju oni taj običaj. Oni o Zlajinom drugu Mići istu priču pričaju i prije:

"Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti", kazao je Bajić.(20. septembar 2010.)
http://www.e-novine.com/region/region-b ... canja.html

Tanović smatra da je Dodik davno izašao iz sfere normalne politike, te ga nazvao psihološkim fenomenom kojim se, kad izađe iz politike trebaju pozabaviti 'stručnjaci za te stvari'. (16. april 2010)
http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/tanovi ... ki-fenomen!

i poslije izbora:

D. Tanovic,'Dodik je za mene fašista, idiot i marš od mene!' 26. oktobar 2010.
http://www.nezavisne.com/forum/index.php?topic=4444.0
Dakle dogovorit cemo se oko toga da se ton nakon izbora i te kako promijenio. Nekako je postao direktniji, zesci... da ne kazem SDPovski...
poznanik

#375 Re: Apsurd SDPa

Post by poznanik »

vee-jay wrote:Dakle dogovorit cemo se oko toga da se ton nakon izbora i te kako promijenio. Nekako je postao direktniji, zesci... da ne kazem SDPovski...
Za razliku od SDP, čiji je postizborni ton postao nekako bljutaviji, da ne kažem SDAovski... :D
Post Reply