spokojan wrote:plain vanilla wrote:spokojan wrote:
Samo realan pristup nas moze dovesti do boljeg sutra. Prepoznavanje "bila naroda". Prepoznavanje licemjernih laznih predstavljanja. Iskreno i realno gledanje u ogledalo.
Uzmi samo Zeljka Komsica. Ako znamo da preko 80% gradjana hrvatske nacionalnosti nije glasalo za njega, a da je svejedno izabran kao clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda. Kako to sebi SDP moze dopustiti???
Jer je takav izborni zakon, a i 20% posto onih koji su glasali nije malo
Iskreno, ni meni nije drago zbog toga, draze bi mi bilo da su kandidovali nekog Bosnjaka, tako da Hrvati imaju svog predstavnika, a jos draze bi mi bilo da ste vi (Hrvati) u Komsicu prepoznali nekoga ko ce se boriti za sve nas skupa, a ne samo za jedan narod
Kad bi svaki clan predsjednistva brinuo za svakog drzavljanina, neovisno o naciji, gdje bi nam bio kraj..
Ni ja ne shvatam Hrvate kako su mogli glasati za onu Kristo..

Komsic nije idealan, ali vala ona...
Mislim da si pametna osoba. Takodjer mislim da jasno vidis kako je fenomen Zeljka Komsica jedna od stvari koja vise utjece na dezintegracijske procese nego Covic, Ljubic i Borjana Kristo zajedno ...
Ne bih se slozila s tobom (osim s ovim da sam pametna

)
Ta Kristo je marioneta, otvorila je uoci izbora sve sto se dalo otvoriti, bila na svakoj seoskoj priredbi...
Ljubic..on mi je kao Tihic, i bi i ne bi, iznenadi te pozitivno, pa razocara, na kraju..dzabe ljudi i za njega glasase, ode on covicu
a covic kriminalac je jedno zlo koje se desilo hrvatskoj, da ne nabrajam sad sve njegove istupe, gluposti, trebalo bi do jutra
covic je jedan od zasluznih sto vi komsica vidite kao neprijatelja, gledate svijet onako kako covic hoce