Sasvim je uobičajeno na sarajevskim portalima naći antisemitske komentare na vijest kao što je ova. http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /130804020 i kad pogledamo lajkove, u ubjedljivoj su većini oni u kojima se veliča hitler a jevreji nazivaju ćifutima i osnovnim zlom čovječanstva. komentar koji kaže da je hitler bio dobar jer je "tamanio ćifute i srbe" ima 90% lajkova u odnosu na ne-lajkove.
Da li je moguće da i nakon svih ovih godina (od NDH 1941 - 1945) među bošnjacima vlada protoustaško raspoloženje i da li se može očekivati da u nekoj doglednoj budućnosti Bošnjaci ponude izvinjenje Židovima i Srbima za njihovo učešće u genocidu nad ovim narodima, uključujući i Rome, za vrijeme NDH, ili je revizija istorija sasvim potpuna i samo čekamo i zvaničnu rehabuiitaciju ustaškog pokreta, handžar divizije i ostalih zvaničnih formacija NDH na prostoru BiH sa bošnjačkom većinom?
Antisemitizam među Bošnjacima
-
ratamahatta
#2 Re: Antisemitizam među Bošnjacima
Aaaa sta napisa....pod jedan, ti komentari su u vecini prekakivanje klinca i mangupisanje po interneru ( barem je toliko poznato da vecina baljezga po netu sakriven iza nika)....a pod dva, Bosnjaci nisu ni postojali ( kao narod) u tom periodu, tako da nemam pojma o cemu pricas.To sto se neko pridruzio nekome, to je u citavom broju skoro pa statisticka greska.
Zna se jako dobro ko je krivac za zlocine nad Srbima u WW II, tako da je i ta rasprava nepotrebna....
Pozdrav
Zna se jako dobro ko je krivac za zlocine nad Srbima u WW II, tako da je i ta rasprava nepotrebna....
Pozdrav
- Arteta
#3 Re: Antisemitizam među Bošnjacima
Zapade mi za oko jedan komentar.
"da je Hitler pobjedio, mi bi danas bili Njemačka."
"da je Hitler pobjedio, mi bi danas bili Njemačka."
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Antisemitizam među Bošnjacima
...................Elżbieta Bośniaczkaratamahatta wrote:Aaaa sta napisa....pod jedan, ti komentari su u vecini prekakivanje klinca i mangupisanje po interneru ( barem je toliko poznato da vecina baljezga po netu sakriven iza nika)....a pod dva, Bosnjaci nisu ni postojali ( kao narod) u tom periodu, tako da nemam pojma o cemu pricas.To sto se neko pridruzio nekome, to je u citavom broju skoro pa statisticka greska.
Pozdrav

Poljaci nas Bošnjake veoma poštuju, pa čak i slave kćerku Tvrtka-II kao svoju ondašnju vladaricu.
https://www.facebook.com/elzbieta.bosniaczka.9?fref=ts
Sikter deretićevski velikosrpski pisci historije. Sikter.
- elma89_
#6 Re: Antisemitizam među Bošnjacima
Danasnji Antisemitizam medju bosnjacima je zbog palestine
- PipiDugaDevetka
#7 Re: Antisemitizam među Bošnjacima
Preciziraj na koga su ''kivni'' Bošnjaci? Mislim to nešto zbog Palestine?elma89_ wrote:Danasnji Antisemitizam medju bosnjacima je zbog palestine
- Shahab
#8 Re: Antisemitizam među Bošnjacima
Ustaški pokret je bio autonomni hrvatski državni projekat koji nema nikakve veze sa bošnjačkim narodom i njegovim interesima. Ustaški pokret bio je klerofašistički pokret, baš kao i današnji HDZ BiH. Nikada prije ustaške okupacije BiH nije postojala antisemitska atmosfera u BiH. Šta više u sklopu jedne generalne osmanlijske politike akceptiranja židovskog naroda kao sposobnog poduzetničkog naroda, oni su se doseljavali i u BiH, bez ikakvih tenzija sa domicilnim stanovništvom. U vrhu NDH donesene su odluke o koncentarcijskim logorima za Srbe i Židove. Ako su neki bošnjaci muslimani, a to je prije svega muslimanski bašibozuk i jalija motivisana pljačkom i maltretiranjem, a ne nikakva autohtona bosanska ideološka motivacija, učestvovali u progonima Židova treba ih historijski osuditi. Također bošnjački narod nikada ne treba zaboraviti podršku koju su nam tokom rata pružali mnogi židovski intelektualci, novinari i političari.Hank Paldum Chinaski wrote:Sasvim je uobičajeno na sarajevskim portalima naći antisemitske komentare na vijest kao što je ova. http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /130804020 i kad pogledamo lajkove, u ubjedljivoj su većini oni u kojima se veliča hitler a jevreji nazivaju ćifutima i osnovnim zlom čovječanstva. komentar koji kaže da je hitler bio dobar jer je "tamanio ćifute i srbe" ima 90% lajkova u odnosu na ne-lajkove.
Da li je moguće da i nakon svih ovih godina (od NDH 1941 - 1945) među bošnjacima vlada protoustaško raspoloženje i da li se može očekivati da u nekoj doglednoj budućnosti Bošnjaci ponude izvinjenje Židovima i Srbima za njihovo učešće u genocidu nad ovim narodima, uključujući i Rome, za vrijeme NDH, ili je revizija istorija sasvim potpuna i samo čekamo i zvaničnu rehabuiitaciju ustaškog pokreta, handžar divizije i ostalih zvaničnih formacija NDH na prostoru BiH sa bošnjačkom većinom?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9 Re: Antisemitizam među Bošnjacima
način otvaranja teme govori mi da si zlonamjeran. doviđenja.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Hank Paldum Chinaski
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Hank Paldum Chinaski