Znaci "Sta ces raditi 11/07/2008?":
1) Biti u Srebrenici/potocarima na dzenazi
2) Raditi normalno kao i svaki drugi petak i pokusati da zaradim vise para za familiju. U sebi se sjetiti uzasa iz Srebenice, cuditi zasto svi zlocinci nisu kaznjeni, jednom duboko uzdahnuti i otici kuci nakon posla. Razmisljati malo kako je sve ovo zalosno i pomiriti se da jedino sto mogu uciniti je da pokusam omoguciti bolji zivot svojoj djeci kada mome narodu u cjelini i moj drzavi u cjelini ne moze biti bolje.
3) Poslati nekoliko pisama medijima (BH i starnima) o tome kako je zalosno sto svi zlocinci nisu kaznjeni tj.pokusati barem na neki nacin dici glas pravde mada znam da to ne pije vode.
4) Izaci na proteste (i nagovoriti svakoga koga zna da uradi isto) ispred ambasada Srbije, USA, Holandije...i ne razilaziti se dok Mladic,Karadzic i ostali ne budu u Haagu.
5)
Biti ekstra razocaran kada vidim pune kafice raje taj dan koja izgleda ni nema pojma sta se desilo na taj datum a zale se kako je u biH sve grozno a u Hrvatskoj super (posebno na moru). Malo dumati sam sa sobom,otici u lokalni bife, drmnuti koju pivu i skontati da ni sam nista nisam bolji od ostalih jer nemam taj mentalitet u sebi da protestujem i da povedem druge sa mnom iako me srce boli zbog svega ovoga.
6)
Zovnuti komsijinu djecu na rucak i pripaziti ih dok im je majka u Srebenici. Da barem nesto ucinim za obican narod kada nam je cudjeno da pod nepravdom zivimo.
7)
Dan kao i svaki. Ma daj i toga je vise dosta. Ni Srebenicani ne misle na masakr u mome selu kod Ahmica.
Iden u Makarsku na more i pravo se radujem.
9)
Brat ima rodjendan. Festati naravno citavu noc!
10) Sto bolan? Petak K'o svaki drugi petak?
Moj odgovor je......(na zalost)....... 5)
:-(