mepac wrote:
Burazeru ja sam u toj USA 13 godina i znam ih 20-tak koji se vratili u BiH sa punim konjtenjerima,USA pasosom i poslovnim namjerama Nemojmo da se lazemo,USA nije san snova iz filmova to je istina ali nije ni dno dna,niko te nedira,radi svoj posao,ganjaj svoju firmu ako zelis i varaj ili kradi niko ti ne brani dok te ne uhvati a mozes da izganjas i SSI i Food Stamps nije big deal.
Po pojedinim pricama od pojedinaca ispade USA jedno 30 puta gora od BiH i po ekonomiji i po lopovlucima u vladama i politikama pa kada je vec tako ja bih burazeru pravac nazad BiH i cim bih dosao na SA aerodrom odmah bih zapalio USA Pasaos ili Green card a ne sakrivao pod Jastuk za nedaj boze ako se zapuca ili zagusti da se lakse moze bjezat.
Istina je i ta da je mozda Bivsa Yuga ziva mi nebi trebali sanjat a jos manje pricat o USA ali posto nije jebat ga moramo nekoga kriviti za nase nesposobnosti i ljenost koju nam nasi dicni politicari na Demokratski nacin prospaju i svakog dana traze pomoc od USA.
Moglo bih se do sutra pisati o pozitivnim stvarima a isto tako moglo bi se do sutra pisati o negativnima stvarima sve zavisi sta ko zeli da vidi a ne sta ko bi trebao da sagleda.
Pozdrav Svima
e bas fino burazeru de mi ti isto odgovori za americke majke kad im djeca dodju u crnim vrecema kakvo je stanje?
Pa prijatelju dragi napisao sam vec da bi mogli do sutra da pisemo pozitivne a isto i negativne stvari o USA to je bez daljnjeg...
Sto se tice USA vojnika ja mislim da je velika razlika biti Vojnik pod ugovorom koji zna ako gdje sta zapuca on ide prvi i razlika je ako nekoga na silu mobilises koji pojma nema sta ga ceka.
Da li BiH ima profesionalne vojnike DA da li su ti vojnici poslati u Avganistan DA a zasto? pa zato sto su potpisali ugovor i placeni su za to i sta sada ima da kukaju mada ja samo znam da je svaka Majka samo majka koja ce zaliti sina svoga to je istina.
Ovo je realno gledajuci
Ja vjerujem da bih 80% ljudi prije doslo u USA nego u Siriju ili Avganistan ili Iran ili N Koreu ili Kinu ili Burmu ili Somaliju ili Sudan itd.
nemojte misliti da ja sa ovim branim USA i njenu spoljnu politiku koja se bazira samo na interes ako je ikome krivo i zao to je meni zasto USA nije sprijecila Genocid u Ruandi u kojem je ubijeno 1 milion ljudi u tri mjeseca i to sa macetama.
Lijep Pozdrav Svima