Amerika će sankcionisati BiH

klif

#1 Amerika će sankcionisati BiH

Post by klif »

Američki ambasador Daglas Meklhejni kazao je u četvrtak da je glasanjem u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosna i Hercegovina poslala negativnu poruku Briselu i Vašingtonu i pokazala “da je neodlučna na svom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji”.
“Pitali su me hoće li SAD sankcionisati BiH za neuspjeh ustavne reforme. Da, postoji sankcija. Ovo glasanje šalje jaku poruku mojoj zemlji i Briselu, gdje dvije jake organizacije, NATO i Europska unija, nude članstvo BiH. Poruka koja je poslana je negativna”, kazao je Meklhejni.

Preneseno iz "Oslobodjenja".

Sta mislite o ovome?
Den

Post by Den »

Da :-)
Prenj

Post by Prenj »

USA viza koju Haris trenutno ima u svom dozivotnom diplomatskom pasosu je ujedno i posljednja.
manijak1

Post by manijak1 »

Mislim da mu je svejedno kada oni šalju negativne poruke cijelom svijetu a što se tiče nas mi smo samo jedna karika počev od Mađarske , Bugarske , Rumunije , :D Kosova a što se tiče naših političara i njihovih dogovora .....primjer je reforma policije ( i to će propasti jer su današnje vijesti pune Dodika :oops: što zbog tužbe protiv Uprave za indirektno oporezivanje gdje je u prvom planu opet kao manjak nekih para za budžet te magične RS .....pa unaprijed izdato saopštenje da ga nije briga za BH policiju već samo za policiju RS......) .....dovoljno govori kakvi su stavovi u ovim, u budućim i svakim narednim pregovorima .....a opet i taj put za ulazak u EU ....pa mi i ako ikada uđemo , ući ćemo kao robovi nikako kao član vrijedan respekta ......a to je do nas :oops: a to je anatema agresije i Daytona ......vrijeme neće ni stati ni krenuti unazad ......a nama će uvijek neko slati poruke .......a nekako i ove promjene .......koje nisu usvojene i nisu neke promjene nego su samo gomilanje i slaganje novog aparata .......neefikasnog ....kao i onog prije ....jednostavno pun mi je prostić :D ovakve igre; ne znaš više jel' te više jebe iznutra ili izvana .....a mi ko točkići .....indiferentni za vrijeme koje trebamo iskoristiti da nešto krene prema gore , i pametni i analitični kad sve prođe jer prije toga i ništa ne znamo konkretno .
Prenj .... :D :D jebo ga Haris više :D tebi ako treba viza po Šengenu .....plaćaš je skuplje pa ti vidi kakva je poruka EU ... :D :D
Usput volio bih da dobije drugu vizu samo tebi da je pokaže :D :D
Sinapsa

Post by Sinapsa »

cuj sankcije :? ot kada se kaznjava neprihvatanje "prijateljskih" prijedloga? na njemackom postoji jedan dobar izraz za to Zwangsbeglückung....nekoga prisilno usreciti...
Evo dosli smo da vas usrecimo i ako odbijete tu ponudu, onda neka vam je Bog na pomoci...kako iskreno prijateljstvo :roll: ...
Oni mogu da rade na Balkanu sta hoce...ponavljam sta hoce. Njima da je na umu posteno rjesenje, oni bi tezili ka ukidanju RS, cije su nastajanje rezirali a nasi politicari verifikovali....
Ne zelim da komentarisem nase politicare i ne podrzavam nikoga...ali ovo sto Ameri sada hoce, intuitivno bih rekao, ima veze sa pregovorima o Kosovu, referendumom za osamostaljenje CG, mozda i sa tuzbom BiH protiv SiCG...Mislim da oni zele da rijese, fiksiraju status na Balkanu kakav njima odgovara....Bojim se da ce BIH platiti ceh.....da je BiH kompenzacija za "gubitke" Srbije...Ja sam navikao da Srbi iz RS-a pale sve kada im neko samo nokat RS-a hoce da odbije, pa mi malo neobicno sto se ne bune previse...mozda zato sto malo gube a oteto utvrdjuju?
Ovo je moja intuicija i ne tvrdim da je ovo ispravan stav....sve sto se u zadnje vrijeme desava mi prouzrokuje grceve u stomaku...i opravdano nepovjerenje!
Borg_King

#6 Re: Amerika će sankcionisati BiH

Post by Borg_King »

klif wrote:Američki ambasador Daglas Meklhejni kazao je u četvrtak da je glasanjem u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosna i Hercegovina poslala negativnu poruku Briselu i Vašingtonu i pokazala “da je neodlučna na svom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji”.
“Pitali su me hoće li SAD sankcionisati BiH za neuspjeh ustavne reforme. Da, postoji sankcija. Ovo glasanje šalje jaku poruku mojoj zemlji i Briselu, gdje dvije jake organizacije, NATO i Europska unija, nude članstvo BiH. Poruka koja je poslana je negativna”, kazao je Meklhejni.

Sta mislite o ovome?
Da... vidio sam to jutros na naslovnici Oslobođenja... Šta reći... Oslobođenje je to malo previše "napuhalo"... špekulacije...ništa više.

Ma tko bi to mogao našu zemlju sankcionirati. Ajmo... recite mi ko je glavni u BiH... Ne jedan od one trojice maloumnika, već visoki predstavnik. On ima najveće ovlasti, ali i najveće odgovornosti u BiH. Nadam se da će on riješiti ovaj mali problemčić oko ustava.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Neka su boli me kurac! Zivio Mehmed Zilic a vi sto bi radje opstanak produkta agresije i genocida odjebite! Sa sacicu promjena bi prodali svoju drzavu agresorima i ovaj put legalno poklonili pola njene teritorije! Petokolonastvo eto sta je! A na vrhu su Tihic i Lagumdzija ti cetnicki spijuni! Slava svima koji su glasali PROTIV jer dok nebude nasa jedinstvena BiH sa sve narode nema prihvacanja promjana i nek mi se neko samo usudi pocet pricat o "moramo biti realni"!

Evo vam PROTIV-nici:
:thumbup:
:bih:
:-D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Amerika je u Dejtonu sankcionisala BIH dovoljno da je ne treba vise sankcionisati..
Prenj

Post by Prenj »

mr__bosnjak wrote:Neka su boli me kurac! Zivio Mehmed Zilic a vi sto bi radje opstanak produkta agresije i genocida odjebite! Sa sacicu promjena bi prodali svoju drzavu agresorima i ovaj put legalno poklonili pola njene teritorije! Petokolonastvo eto sta je! A na vrhu su Tihic i Lagumdzija ti cetnicki spijuni! Slava svima koji su glasali PROTIV jer dok nebude nasa jedinstvena BiH sa sve narode nema prihvacanja promjana i nek mi se neko samo usudi pocet pricat o "moramo biti realni"!

Evo vam PROTIV-nici:
:shock:
11 godina ce u novembru kako je ta polovina (-1%) legalno poklonjena od strane nasih legalnih predstavnika Izetbegovica, Silajdzica i Sacirbeya.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Prenj wrote:
mr__bosnjak wrote:Neka su boli me kurac! Zivio Mehmed Zilic a vi sto bi radje opstanak produkta agresije i genocida odjebite! Sa sacicu promjena bi prodali svoju drzavu agresorima i ovaj put legalno poklonili pola njene teritorije! Petokolonastvo eto sta je! A na vrhu su Tihic i Lagumdzija ti cetnicki spijuni! Slava svima koji su glasali PROTIV jer dok nebude nasa jedinstvena BiH sa sve narode nema prihvacanja promjana i nek mi se neko samo usudi pocet pricat o "moramo biti realni"!

Evo vam PROTIV-nici:
11 godina ce u novembru kako je ta polovina (-1%) legalno poklonjena od strane nasih legalnih predstavnika Izetbegovica, Silajdzica i Sacirbeya.
I ti bi to cemetir´o ovom predlozenom sminkom? :shock:
davis.ba

Post by davis.ba »

Evo vam PROTIV-nici:
Ti kad shvatiš da su entiteti ralnost, htjeli mi ili ne onda ćes drugačije razmišljati. Ovako te Haris truje kako će neko nekad iz međunarodne zajednice doći ovdje i riješiti nam sve probleme. E vidiš neće. Ni ambasada Amerike, neko iz EU ili Haga. Jedino kako se stvari mogu mijenjati je dogovorom sva tri naroda, i eto imali smo to, ali jok.

Proći će još dosta vremena dok bošnjaci shvate šta je moguće. Ali u tom periodu ćemo gledati promašaj do promašaja u politici kao ovo sa ustavnim promjenama.
Prenj

Post by Prenj »

mr__bosnjak wrote:
Prenj wrote:
Niikakve potrebe za naknadnim cementom nema.
RS je perfektno legalizovana Daytonskim sporazumom (i Harisovim potpisom) i nikakvih tu dodatnih zacina vise nije potrebno.
klif

Post by klif »

Prenj wrote: Niikakve potrebe za naknadnim cementom nema.
RS je perfektno legalizovana Daytonskim sporazumom (i Harisovim potpisom) i nikakvih tu dodatnih zacina vise nije potrebno.
:lol: Ja se iskreno nadam da u tvojim mislima ima mjesta i za nekog drugog osim za Harisa.
Prenj

Post by Prenj »

klif wrote:
Prenj wrote: Niikakve potrebe za naknadnim cementom nema.
:lol: Ja se iskreno nadam da u tvojim mislima ima mjesta i za nekog drugog osim za Harisa.
Haris je samo pokazatelj jadnog stanja nase sive mase, kojoj sve i svasta mozes prodati samo ako to lijepo upakujes i dovoljno dugo i samouvjereno prodajes.
Malo znamo, a slabo pamtimo, uvijek se doticemo samo povrsine, I tako nam je sve, od politike do piramide, ubleha kao permanentno stanje duha.
Vodenjak

#15 Re: Amerika će sankcionisati BiH

Post by Vodenjak »

klif wrote:Američki ambasador Daglas Meklhejni kazao je u četvrtak da je glasanjem u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosna i Hercegovina poslala negativnu poruku Briselu i Vašingtonu i pokazala “da je neodlučna na svom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji”.

Sta mislite o ovome?
Pa zar nas nisu bombardovali i nasi politicari a i predstavnici i USA i EU da nema nikakvih pritisaka s vana?
Da je sve sto je postignuto, postignuto dogovorom onih 6 stranaka?

Otkud sad sankcije? :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

Naravno da treba sankcionisat BiH--nismo uhapsili Ratka i Radovana a i Jelavić se tu negdje krije.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Prenj wrote:
mr__bosnjak wrote:
Prenj wrote:
Eh pa kad se prave ustavne promjene mora se "de-legalizovat" jer ako ovaj put pristanemo na svoju ruku a ne pod uslovima kao u Daytonu na promjene koje garantiraju ostanak tog dogovrenog iz Daytona onda nema povrata, ovo je jedina sansa za ispravak.

@davis.ba

Jesam rek´o da mi niko ne spomene "moramo biti realni", ne BiH je bila zrtva agresije i genocida ciji je produkt "RS" koji se legalizov´o pod daytonskim uslovima. U novim promjenama ta bi se greska morala izmjenit a ne utvrdit i onda rec kako je to "dogovr sva tri naroda". Onda je bolje uopce ne mjenjat ako neces pravilno. Svi vi koji se toliko zalite sto je Alija I. pristao na Dayton sada podrzavate cementiranje tih gresaka. Dvolicnost? Ljudi uhavizajte se vec jednom!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Prenj wrote:
mr__bosnjak wrote:
Prenj wrote:
Eh pa kad se prave ustavne promjene mora se "de-legalizovat" jer ako ovaj put pristanemo na svoju ruku a ne pod uslovima kao u Daytonu na promjene koje garantiraju ostanak tog dogovrenog iz Daytona onda nema povrata, ovo je jedina sansa za ispravak.

@davis.ba

Jesam rek´o da mi niko ne spomene "moramo biti realni", ne BiH je bila zrtva agresije i genocida ciji je produkt "RS" koji se legalizov´o pod daytonskim uslovima. U novim promjenama ta bi se greska morala izmjenit a ne utvrdit i onda rec kako je to "dogovr sva tri naroda". Onda je bolje uopce ne mjenjat ako neces pravilno. Svi vi koji se toliko zalite sto je Alija I. pristao na Dayton sada podrzavate cementiranje tih gresaka. Dvolicnost? Ljudi uhavizajte se vec jednom!
Pospanko

Post by Pospanko »

Kome ce uvesti sankcije Lagumdziji i Tihicu sto su izradili jadne amere uvjeravajuci ih da ce njihove promjene biti usvojene ili Silajdzicu koji im je pokazao da u Bosni jos uvijek ima onih koji razmisljaju svojim mozgom.

Bas sam nesto sretan, od kako nisu usvojene promjene. Kako je samo BHTV nepristrasno izvjestavao o "propasti" Bosne. Iskreno mi se gade, ljudi koji bi za rad svojih licnih interesa prodali rodenu mater.

Dobro dosle sankcije. Sigurno ce pozvati americki narod na bojkot nasih proizvoda ili ce mozda sutra izaci novi naslov o kampovima za obuku terorista u Bosni ili zabrana americkim gradanima da ne idu u taj region a ni u ludilu da se ne priblizavaju Piramidi, jer jos nije utvrdeno da li su je otkrili oni koji su bili za promjene ili oni koji su protiv.

Sretan vam vikend i praznik rada. Uzivajte u posljednjim danima slobode. Mozda ce vas u utorak probuditi Nato bombarderi, koji ce ispustanjem par bombica, najaviti sankcije SAD-a.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

pospanko ti opet pospan pa neznas sta pises. :D :D :D :D :D
davis.ba

Post by davis.ba »

mr__bosnjak wrote: @davis.ba

Jesam rek´o da mi niko ne spomene "moramo biti realni", ne BiH je bila zrtva agresije i genocida ciji je produkt "RS" koji se legalizov´o pod daytonskim uslovima. U novim promjenama ta bi se greska morala izmjenit a ne utvrdit i onda rec kako je to "dogovr sva tri naroda". Onda je bolje uopce ne mjenjat ako neces pravilno.
Čestitam, ovakvim razmišljanjem se BiH zauvijek vodi u propast. Samo dok ljudi skontaju da je rat završen bez pobjednika i da je Dejton mir kojeg niko iz međunarodne zajednice ne namjerava sam mijenjati, pola države će crknuti.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

davis.ba wrote:
mr__bosnjak wrote: @davis.ba

Jesam rek´o da mi niko ne spomene "moramo biti realni", ne BiH je bila zrtva agresije i genocida ciji je produkt "RS" koji se legalizov´o pod daytonskim uslovima. U novim promjenama ta bi se greska morala izmjenit a ne utvrdit i onda rec kako je to "dogovr sva tri naroda". Onda je bolje uopce ne mjenjat ako neces pravilno.
Čestitam, ovakvim razmišljanjem se BiH zauvijek vodi u propast. Samo dok ljudi skontaju da je rat završen bez pobjednika i da je Dejton mir kojeg niko iz međunarodne zajednice ne namjerava sam mijenjati, pola države će crknuti.
Bolje i to vec priznanje necega izgradjenom na nasem genocidu. To da je da kazemo ko da se od Jevreja trazi priznanje mini-Treceg Rajha a zatim kad odbiju kaze "ne pregovarate samo vi i ovo ce nas odvest u propast".
Pospanko post ti je 100% ispravan!
davis.ba

Post by davis.ba »

RS je već priznata, o tome se radi.
Pospanko

Post by Pospanko »

taxi_driver wrote:pospanko ti opet pospan pa neznas sta pises. :D :D :D :D :D
A ti jos uvijek vozac, koji je zaglavio u prometu.
fadil schtil

Post by fadil schtil »

davis.ba wrote:

Evo vam PROTIV-nici:
Ti kad shvatiš da su entiteti ralnost, htjeli mi ili ne onda ćes drugačije razmišljati. Ovako te Haris truje kako će neko nekad iz međunarodne zajednice doći ovdje i riješiti nam sve probleme. E vidiš neće. Ni ambasada Amerike, neko iz EU ili Haga. Jedino kako se stvari mogu mijenjati je dogovorom sva tri naroda, i eto imali smo to, ali jok.

Proći će još dosta vremena dok bošnjaci shvate šta je moguće. Ali u tom periodu ćemo gledati promašaj do promašaja u politici kao ovo sa ustavnim promjenama.
jasno je nama Bosnjacima da (bl)entitetlije od ratnog plijena nece odustati dobrovoljno.

u pravu si i da to nece uraditi ni 'medj. zajednica' - dobrovoljno.

ali sam siguran da odluka medj. suda pravde u haagu u nasu korist sa nedvosmislenom osudom srbije za genocid - i dovodjenjem Srbistana u direktnu posljedicnu vezu kao okot genocidne srbijanske politike, relevantne faktore nece ostaviti ravnodusnim, i ne zato sto to zele, a sad vidimo da ne zele, MORACE kao pravne drzave predefinisat politiku prema BiH. a to ce RS-u bit glogov kolac.
ma hajde ba nije Hare lud
Post Reply