Američka ponuda Dodiku i Silajdžiću

Post Reply
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

_BosanaC wrote:
Hantraga wrote:
_BosanaC wrote: Znaci, OK je to sto zavlaci? Sto pretace iz supljeg u prazno? Principijelno odbija prijedloge koje kasnije prihvati kako bi okrivio drugu stranu? :?

Aferim.
Znam da nevolis Hareta, ali to je politika...I Dodik je pristajao prije na jedno, pa kasnije se predomisljao...

Uostalom, mozda su Haretu i Ameri rekli, ono sto trazis neces dobiti....i to je sad njegov kompromis...

Jel mislis da bi stavrno neki drugi politicar umjesto njega, uspio da nam uradi ista bolje.Ne mislim da je Hare neki politicar, samo kazem da je bilo koji tamo, Tihi, Zlaja, HAre... Stavovi srpske strane su beton i oni ne zele da se pomaknu...A mi bez pomoci sa strane nemozemo razbiti taj beton...
Ovo je samo jedan od razloga zasto Hareta ne volim... Prvo sere pa onda lize... Jer je obecao da ce raditi... Ali nije rekao STA!

I ovo je komentar na Hareta... Koliko god ga ja volio ili ne... I bez zelje da mijesam i jednog drugog politicara u ovo.

S druge strane, u kojoj funkciji su on i Dodik tamo? Ako je otisao kao predsjednik (odnosno jedan od clanova predsjednistva) sta je sa stavovima ostale dvojice? Ako je otisao kao predsjednik SBIH a Dodik kao predsjednik SNSD-a koji klinac kabinet Predsjednistva BiH daje izjave? U najmanju ruku da su Bush i Putin sjeli, a ne jedan od trojice Predsjednika i premijer entiteta unutar drzave koju taj isti predsjednik predstavlja :?
NJih dvojica su otisli vjerovatno jer su lideri dvije najjace parlamentarne stranke i imaju kapacitet u palramentima da sve promjene. A mogu i sve vala zablokirat.
Maraschino

Post by Maraschino »

Tariq_rambo wrote:
_BosanaC wrote:
Hantraga wrote: Znam da nevolis Hareta, ali to je politika...I Dodik je pristajao prije na jedno, pa kasnije se predomisljao...

Uostalom, mozda su Haretu i Ameri rekli, ono sto trazis neces dobiti....i to je sad njegov kompromis...

Jel mislis da bi stavrno neki drugi politicar umjesto njega, uspio da nam uradi ista bolje.Ne mislim da je Hare neki politicar, samo kazem da je bilo koji tamo, Tihi, Zlaja, HAre... Stavovi srpske strane su beton i oni ne zele da se pomaknu...A mi bez pomoci sa strane nemozemo razbiti taj beton...
Ovo je samo jedan od razloga zasto Hareta ne volim... Prvo sere pa onda lize... Jer je obecao da ce raditi... Ali nije rekao STA!

I ovo je komentar na Hareta... Koliko god ga ja volio ili ne... I bez zelje da mijesam i jednog drugog politicara u ovo.

S druge strane, u kojoj funkciji su on i Dodik tamo? Ako je otisao kao predsjednik (odnosno jedan od clanova predsjednistva) sta je sa stavovima ostale dvojice? Ako je otisao kao predsjednik SBIH a Dodik kao predsjednik SNSD-a koji klinac kabinet Predsjednistva BiH daje izjave? U najmanju ruku da su Bush i Putin sjeli, a ne jedan od trojice Predsjednika i premijer entiteta unutar drzave koju taj isti predsjednik predstavlja :?
NJih dvojica su otisli vjerovatno jer su lideri dvije najjace parlamentarne stranke i imaju kapacitet u palramentima da sve promjene. A mogu i sve vala zablokirat.
NE,

Oni su otisli (njih dvojica) tamo da makar 24 sahata dihnemo bez njih. :D

Oni su otisli tamo (dao Bog i da ostanu) jer su ovu zemlju doveli u corsokak.

Oni su otisli tamo jer su naj veci krivci...

nemogu vise :D
Last edited by Maraschino on 24/05/2007 00:17, edited 1 time in total.
Maraschino

Post by Maraschino »

Ni ovo nije bez razloga i to bas danas objavljeno i to na istoj stranici i to jedno ispod drugog :D

http://www.sarajevo-x.com/

Eto sto ti je Amerika :D
zzzzz

Post by zzzzz »

_BosanaC wrote:
Maraschino wrote:Ja ko papagaj,

Kada odbija ,ne valja

kada prihvata i opet ne valja

sto rece Hantraga,da je bilo ko drugi na njegovom mjestu ne bi mogao nista vise postici jer kada te oni pozovu,ruka puca kada je zavrcu. :-D
Onda on definitivno nije za tog posla.

Prosli put kada su ga zovnuli potpisao je Dejton. Jos tada je trebao shvatiti da ova igra nije za njega, ali ne...

I ne, opet kazem, ne radi se ni o kome drugom ili trecem.
Sta fali Dejtonu BosanaC?

Mozda su mogli jos ponesto izvuci ali bogami i dosta toga rizikovati. Sustinske promjene nisu bile realne za ocekivati. Jedina alternativa je mozda bila ici na kiprizaciju Bosne, samo mislim da bi im pogotovo tada sve po spisku, da su napravili takav potez.
Šandor

Post by Šandor »

Nancy Drew wrote:Tako nekako.

S tim da se sad pravno i zakonski 'priprema teren' po kojem će za godinu, pet ili deset Srbi iz RS-a moći reći 'E odosmo mi sad zaprave' ... i zaista otići s komadom Bosne.
Dakle, ovih dana im se samo obezbjeđuje 'pravni okvir' za buduće djelovanje.

Naravno, sve uz pomoć 'domaćih' plaćenika (političkih i medijskih i raznih drugih), (američke - čitaj Dodikove 'ljude' nije teško prepoznati), i uz pomoć glupog, zatucanog i kratkovidog naroda.
Konačni rezultat je ispotiha pocijepana BiH, što vjerovatno neće tako teško pasti 'pravim' Srbima, Hvatima i Bošnjacima. Svako će dobiti svoj komadić.
Donji su samo Bosanci i Hercegovci, oni koji se tako osjećaju ili se tako izjašnjavaju, kao i oni iz miješanih brakova koji će se najzad morati odlučiti vole li više mamu ili tatu.
Ukoliko se ne desi čudo.
Nancy, često me iznenadiš. Prvo izjednačiš položaj Bošnjaka i Hrvata u Sarajevu iako Hrvati zaista jesu u gorem položaju ovdje. Iako im je na određenim mjestima lakše naći posao.

A sada ispade da će balije biti zadovoljni sa podjelom BiH. Evo ja sam punokrvni balija :D i za mene bi podjela BiH bila velika tragedija. Iskreno sumnjam da bih se ovdje zadržao duže od 30 dana nakon toga. Svako normalan zna da muslimanska država ne može opstati na ovim prostorima. Napali bi nas u roku od 10-20 godina. Potpuno je nebitno da li će biti sekularna ili teokratska.

Uglavnom, ovo ti poređenje nije korektno. Da su balije oko mene hjeli isto ono što su hjeli ovi iza brda ne bi nijedna komšinica od onih "anamo" ostala a da nije silovana. Niko ne bi živ ostao. Crkve bi minirali......

Razumijem da je ostalima teško. Često se može čuti: "je li naš(a)?" i slično ali velika većina ljudi je ipak za cjelovitu BiH. I za dijelove na kojima su Bošnjaci bili većina ali i za dijelove na kojima Bošnjaka nije ni bilo. Jednako sam vezan za čitavu BiH. Ali isto tako znam da je normalna BiH nemoguća. Al čovjek se uvijek potajno nada da će se nešto promijeniti iako nam sve govori da će bii potop. :(

Al to da će Bošnjaci biti zadovoljni podjelom jednostavno nije tačno. Čak i kad bi nam dali teritorijalnu cjelinu. Podjela može zadovoljiti samo one koji mrze ovu zemlju.....autohtone tuđine....

Podjela je definitivni kraj BiH i nakon toga vjerovatno slijedi rat i završetak posla uz blagoslov međunarodne zajednice.
Hantraga

Post by Hantraga »

Maraschino wrote:
Tariq_rambo wrote:
_BosanaC wrote: Ovo je samo jedan od razloga zasto Hareta ne volim... Prvo sere pa onda lize... Jer je obecao da ce raditi... Ali nije rekao STA!

NE,

Oni su otisli (njih dvojica) tamo da makar 24 sahata dihnemo bez njih. :D

Oni su otisli tamo (dao Bog i da ostanu) jer su ovu zemlju doveli u corsokak.

Oni su otisli tamo jer su naj veci krivci...

nemogu vise :D
U zabludi si ako mislis da nestankom Dodika i Silajdzica na ovim prostorima bi n astala harmonija.
Zaboravljas da je njih narod izabrao demokratski, prema tome, taj isti narod bi im izabrao i zamjenike....
Prema tome ne znam cemu krivite njih, oni samo prestavljaju svoje narode...
Kao sto vecina Bosnjaka zeli da ukine RS, tako Silajdzic i radi...

Kao sto vecina Srba zeli da se RS izdvoji iz BiH, na tome Dodik radi...

Dakle umjesto da se nastavio sukob ova dva naroda u 1995, poturen je Dejton, i rat se samo nastavio diplomatskim putem...

Reforme i integracije su se polako gurale poslije rata...BiH je pocela polako liciti na drzavu...
Uvedene su zajednicke registracije, licne karte, pasosi, granicu je preuzela drzava...itd...Sve je ovo islo nekako, dok problem sa Kosovom nije eskalirao, pa svijet sad mazi Srbiju, zbog gubitka Kosova...
Hantraga

Post by Hantraga »

Silajdžić i Dodik ostali na istim pozicijama

Pojedinačni istupi

- Uglavnom se razgovaralo o principima ukidanja entitetskog glasanja i reformi policije. Nažalost, tu su pozicije ostale iste - kazao je Silajdžić za "Dnevni avaz".
Tokom sastanka, Dodik je prenio već poznate stavove da je Republici Srpskoj neprihvatljivo ukidanje entitetskog glasanja, kao i reforma policije koja podrazumijeva ukidanje policije RS, javila je Srna.
- Ne može se prihvatiti ukidanje entitetskog glasanja, kao ni reforma policije bez jasnog pozicioniranja policije RS u toj strukturi - rekao je Dodik.
On je ocijenio nepotrebnim da razlike koje postoje u pogledu reformi u BiH, a koje su očigledne, budu ispoljene pred predstavnicima Stejt dipartmenta.
- Silajdžićevo patološko nastojanje da svaka pomisao na RS bude dovedena u pitanje je vidljivo i nama prepoznatljivo u svakom njegovom pojedinačnom istupu. Stoga mi je drago što sam mogao i pred Stejt departmentom i pred njime jasno reći da on ne može ukinuti RS - naglasio je Dodik.
Lider SNSD-a je istakao je da je BiH stvorena Dejtonskim sporazumom kako bi bilo spriječeno formiranje islamske države na Balkanu i Evropi.

Politički status

- Hrvati su sada, zahvaljujući nekim predstavnicima međunarodne zajednice, u poziciji da budu nezadovoljni svojim političkim statusom i sada ih je u BiH upola manje. Ukoliko budu redukovana prava i RS u pogledu političke autonomije po važnim pitanjima, doći će do toga da će i Srbi pokušati da nastave na nekom drugom prostoru, a što ja neću dozvoliti - upozorio je Dodik.
On je ocijenio da bi u tom slučaju došlo do formiranja islamske zemlje o kojoj u posljednje vrijeme jasno govori poglavar Islamske zajednice reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić. Također, podsjetio je na nedavne izjave Cerića da BiH treba biti "matična zemlja Bošnjaka muslimana".
- To praktično znači da oni koji imaju svoje matične zemlje treba da idu ili da prihvate realnost da su manjina koja treba da bude preglasana, a zahtjev za ukidanje entitetskog glasanja upravo jeste to da se pokaže ko je većina, a ko manjina u BiH - naglasio je Dodik i upozorio da Bošnjaci, a prije svega Silajdžić, žele od relativne većine postati politička apsolutna većina i o svemu odlučivati sami.

S. ŠKULETIĆ

Eto sad je Dodik u misiji da sprijeci formiranje Islamske BiH... :lol: :lol:

Zao mi je Dodo, ali Hrvati su dobili tu ulogu, ti moras naci neku drugu... :D
Shoba

Post by Shoba »

Za pocetak, treba iz imena RS izbaciti prvo slovo R. Dejtonom je utvrdjen Srpski entitet, a nikakva republika. Zna se sta je republika. U bivsoj Jugoslaviji svaka republika je imala pravo na otcjepljenje. Srpski entitet po dejtonu NE MOZE ni na koji nacin izglasati napustanje BiH. "Republika Srpska" je najobicnija pokrajina, kanton, ili neka slicna forma izuzetno siroke autonomije, o drzavotvornosti nema ni govora.....
Shoba

Post by Shoba »

vezano uz ovo, ja sam protiv izdvajanja kosova i vojvodine iz sastava srbije. principi se moraju postovati. ne mozemo jedno zahtijevati za sebe sto bi smo drugima onemogucili.....
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Shoba wrote:Za pocetak, treba iz imena RS izbaciti prvo slovo R...
... a kasnije i slovo S :D
tbaharis

Post by tbaharis »

Dado dijasporitus wrote:
Nancy Drew wrote:Referendum, ime RS-a, popis stanovništva, Srebrenica, federalizacija … su samo 'bombe' kojima se tvrdi pazar uoči pregovora.

Nažalost,
Amerika Srbiji uzima Kosovo pa zauzvrat, na Bosni, ravna račune.
Biće onako kako je već odlučeno i zapisano.

U toj situaciji Dodik, raspojasan i ohrabren stanjem stvari, traži ruku da dobije prst a Hare traži čuda ne bi li zadržao makar status quo u situaciji kad je katil ferman već stigao.

Prevedeno - Bosna plaća Kosovo.

I to je sva pamet, ni manje ni više ... bez pridavanja nadnaravnih sposobnosti Mićku i Haretu :roll: ... koji su u cijeloj, već nacrtanoj, priči skoro pa nevažni ...
Zasto onda BiH se ne stavi na stranu Srbije i podrzi je u tome da se Kosovo nesmije odvajati. Mene licno boli ona stvar gdje I sta ce biti sa Kosovom. Gdje su oni bili kad su rokale granate po Sarajevu i dok su cetnici ubijali u Bosanskoj Krajni i Podrinju. Njihov americki lobi koji lomi ledja da sad dobiju nezavisnost je tad cutao a danas se koriste time da nezele biti u drzavi koja krsi rezoluciju genocida i koja je harala po Bosni 90-ih.
daj ba dijaspora ne seri matere ti... hiljadu puta je terzic i vijece ministara ponovio da je kosovo unutrasnja stvar srbije...
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

Shoba wrote:Za pocetak, treba iz imena RS izbaciti prvo slovo R. Dejtonom je utvrdjen Srpski entitet, a nikakva republika. Zna se sta je republika. U bivsoj Jugoslaviji svaka republika je imala pravo na otcjepljenje. Srpski entitet po dejtonu NE MOZE ni na koji nacin izglasati napustanje BiH. "Republika Srpska" je najobicnija pokrajina, kanton, ili neka slicna forma izuzetno siroke autonomije, o drzavotvornosti nema ni govora.....
To sa republikama, nije mi baš jasno.

U Jugoslaviji su republike 1974. dobile pravo na odvajanje.
Prije toga, su postojale republike, ali po ustavu nisu imale pravo na otcjepljenje. Zato nisam siguran da pojam podrazumjeva tu mogućnost.

Puno bitnije je što piše u ustavu, tj. ako u Ustavu piše recimo da entitet ima pravo na otcjepljenje, onda ima bez obzira što je entitet, i obrnuto.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Kao sto @Hantraga rece, narod ih je izabrao demokratskim putem, velikom vecinom, i stvarno vise ne vidim poentu u bilo kakvom kukanju naroda.

Trazili ste - gledajte.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ahmmed wrote:Ja vam se divim....Koliko odanosti partijama iz kojih dolazite.....

A šefovi Vam se plaho"ližu", mimo javnosti, kad teferiče i uživaju......Sticajem okolnosti,gledao i slušao....Smučilo mi se..... :(
Ovo ja vec godinama pokusavam da objasnim, ali ne ide moj Ahmmede!
Ne ide... :sad: :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dok se pretace iz supljeg u prazno, i trazi problem tamo gdje ga realno nema, nase pare se trose na nove passate:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=37674

Al' ko ga *ebe, nasi su :oops:
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

To je rezultat prvog dana razgovora koje su da Dodikom i liderom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem imali predstavnici američke administracije na čelu sa Rozmari di Karlo, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju

:D :D :D :D :D

Dakle, nama se bave pomocnici zamjenikovih pomocnika :D :D :D :D

A Kosovom Putin, Bus, Merkl itd. licno...

Primjecujete li razliku?
Ostri_Mac

Post by Ostri_Mac »

Šandor wrote:
Nancy Drew wrote:Tako nekako.

S tim da se sad pravno i zakonski 'priprema teren' po kojem će za godinu, pet ili deset Srbi iz RS-a moći reći 'E odosmo mi sad zaprave' ... i zaista otići s komadom Bosne.
Dakle, ovih dana im se samo obezbjeđuje 'pravni okvir' za buduće djelovanje.

Naravno, sve uz pomoć 'domaćih' plaćenika (političkih i medijskih i raznih drugih), (američke - čitaj Dodikove 'ljude' nije teško prepoznati), i uz pomoć glupog, zatucanog i kratkovidog naroda.
Konačni rezultat je ispotiha pocijepana BiH, što vjerovatno neće tako teško pasti 'pravim' Srbima, Hvatima i Bošnjacima. Svako će dobiti svoj komadić.
Donji su samo Bosanci i Hercegovci, oni koji se tako osjećaju ili se tako izjašnjavaju, kao i oni iz miješanih brakova koji će se najzad morati odlučiti vole li više mamu ili tatu.
Ukoliko se ne desi čudo.

Potpisujem brate!

Nancy, često me iznenadiš. Prvo izjednačiš položaj Bošnjaka i Hrvata u Sarajevu iako Hrvati zaista jesu u gorem položaju ovdje. Iako im je na određenim mjestima lakše naći posao.

A sada ispade da će balije biti zadovoljni sa podjelom BiH. Evo ja sam punokrvni balija :D i za mene bi podjela BiH bila velika tragedija. Iskreno sumnjam da bih se ovdje zadržao duže od 30 dana nakon toga. Svako normalan zna da muslimanska država ne može opstati na ovim prostorima. Napali bi nas u roku od 10-20 godina. Potpuno je nebitno da li će biti sekularna ili teokratska.

Uglavnom, ovo ti poređenje nije korektno. Da su balije oko mene hjeli isto ono što su hjeli ovi iza brda ne bi nijedna komšinica od onih "anamo" ostala a da nije silovana. Niko ne bi živ ostao. Crkve bi minirali......

Razumijem da je ostalima teško. Često se može čuti: "je li naš(a)?" i slično ali velika većina ljudi je ipak za cjelovitu BiH. I za dijelove na kojima su Bošnjaci bili većina ali i za dijelove na kojima Bošnjaka nije ni bilo. Jednako sam vezan za čitavu BiH. Ali isto tako znam da je normalna BiH nemoguća. Al čovjek se uvijek potajno nada da će se nešto promijeniti iako nam sve govori da će bii potop. :(

Al to da će Bošnjaci biti zadovoljni podjelom jednostavno nije tačno. Čak i kad bi nam dali teritorijalnu cjelinu. Podjela može zadovoljiti samo one koji mrze ovu zemlju.....autohtone tuđine....

Podjela je definitivni kraj BiH i nakon toga vjerovatno slijedi rat i završetak posla uz blagoslov međunarodne zajednice.
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

I jos nesto, Dodo je tamo otisao da ugovori posao sa nekom koroporacijom na uvodjenju sistema i standarda upravljanja u RS.

Sta mislite hoce li ta korporacija dopustiti da se neki trecerazredni diplomati i cinovnici sa dna hodnika igraju sa njihovim sigurnim i lakim prihodom od 20-tak miliona dolara?!?
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

drug_clan77 wrote:I jos nesto, Dodo je tamo otisao da ugovori posao sa nekom koroporacijom na uvodjenju sistema i standarda upravljanja u RS.

Sta mislite hoce li ta korporacija dopustiti da se neki trecerazredni diplomati i cinovnici sa dna hodnika igraju sa njihovim sigurnim i lakim prihodom od 20-tak miliona dolara?!?
A je li ta informacija iz prve ruke od Ronhila ili rekla kazala jer vidim da je sve uopsteno?

Zna li ko sta bi sa telekomom RS? Da li je Telekom Srbije uplatio prvi dio novca za privatizaciju ili ce im opet produziti rok? Ljudi nasjedaju ublehama Mileta Ronhila. :roll:
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Ne da mi se traziti po netu, ali bila je vijest da Vlada RS planira angazovati tu neku Korporaciju (bilo je i ime) upravo na tom nekom fantomskom pobosljanu upravljanja. Sta god znacilo, a znamo da se za takve stvari daje gomila para.

Zadnja recenica je u vezi ulaganja, ali ovo gore o cemu aj pisem je trosenje para.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=37254
gap

Post by gap »

Posto su ocigledno Haris i Mile kljucni igraci bh. sadasnjosti mislim da bi Ameri trebali primjeniti daztonski recept: zatvoriti ih, baciti im papire na sto i ne dati im da izadju dok se sta ne dogovore. Bojim se samo americke pragmaticnosti u smislu "lomi slabijeg". Nisam gotivio Harisovu pricu na samom povratku u politiku ali mi se cini spasonosnim za Bosnjake sto je on sada tu jer bi Zlatko i Tihic tako lako guze dali Miletu i Meklhejniju.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

gap wrote:Posto su ocigledno Haris i Mile kljucni igraci bh. sadasnjosti mislim da bi Ameri trebali primjeniti daztonski recept: zatvoriti ih, baciti im papire na sto i ne dati im da izadju dok se sta ne dogovore. Bojim se samo americke pragmaticnosti u smislu "lomi slabijeg". Nisam gotivio Harisovu pricu na samom povratku u politiku ali mi se cini spasonosnim za Bosnjake sto je on sada tu jer bi Zlatko i Tihic tako lako guze dali Miletu i Meklhejniju.
Sta bi tek u Dejtonu bilo da nam nije bilo spasonosnog Bosnjaka Harreta... :roll: :zzzz:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Odisej wrote:Dva politicka lopova i bandita opet odlucuju o nasim zivotima
A sta bi drugo , kad smo im dali mandat za to.
BIRALE IH OVCE !

PA sad bleje.............

Ah , da, nesto kontam ..Sto u " demokratsku " Jameriku nije otišao niti jedan predstavnik Hrvata , kad vec u BiH ni u panjevima nema gradjana ..
To jedno , a drugo , opet se plasim da ce " veliki " mestar Sila - jdžić opet nesto prodati , kao što je to uz viski uradio u Dejtonu...
I zato drugovi, Odiseja za predsjednika !!!!!!!!!!! ;-)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

drug_clan77 wrote:
To je rezultat prvog dana razgovora koje su da Dodikom i liderom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem imali predstavnici američke administracije na čelu sa Rozmari di Karlo, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju

:D :D :D :D :D

Dakle, nama se bave pomocnici zamjenikovih pomocnika :D :D :D :D

A Kosovom Putin, Bus, Merkl itd. licno...

Primjecujete li razliku?
Fakat za plakati :(
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Kad se Hare vrati bice ono. STA SI NAM DONIO PRESJEDNICE;
-Cigara debeli-tanki., punu kese svega., ,.

Dok oni igraju jedan dva tri FLIS sa drzavom, Ministri bi po 2 passata (da se neguraju u jednom), ovi pljuskaju novcane kazne po strankama, moj komsija otjera scene sa kontenera. Kaze Jebo mater od ovoga pasceta nemogu nista pronac za sebe.

Prije 12 godina je moj komsija isto tjero scene kao i danas, Samo sto je danas bio sa svojim unukom. Ucio ga kako da otjera scene i da se neboji.
Post Reply