Alija je bio agent KOS-a

Locked
rajvosa^

#576 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by rajvosa^ »

ld wrote:osa opet ti :-D

tad nije bilo armije bih
to je bio TO BiH

hvo u kiseljaku je bio mnogo bolje naoruzan i opremljen od tog TOa
i na tom potezu obruca oko sarajeva cetnici su bili ,,najtanji,,
mislim da je tu srpska teritorija bila siroka oko 10km
i bio je pla da se razvuku udarom iz pravca sarajeva i zatim iz pravca kiseljaka
i sarajlije su uspjele uci u ilidju,i ocekivao se udar od strane kiseljaka do kojeg nikada nije doslo,radi hvo-a,i tako je doslo i do povlacenja nazad
jer je bilo pogotovo tesko drzeti osvojeni teren u sarajevu,radi ogromne kocentracije artiljerije
samo za tebe,naveca koncentracija artiljerije u 2 svj ratu je ostvarene na berlinu,kada su rusi napadali
na sarajevu je bila veca konstneracija artiljeriskih cijevi po kilometru od toga
bilo je oko 250 tenkova oko sarajeva
da ti sad ne vadim druge podatke,jer trenutno dokumenti nisu mi pri ruci,pa da negugliram bez veze,da ti dadnem pravu cifru,
drugi put
svi znaju u sarajevu koja kanonada je bila na zuci kad se zuc uzela
ali zuc se uzela,mislim da je bio oktobar,uz dobru pripremu i kordinaciju
nije bilo poput te akcije na ilidji,koja se dogodila na samom pocetku rata,kad jos armija nije ni zazivila
Ne bi me cudilo da Osa i borbe na Zuci bolje zna od tebe ili cak druge viteske :thumbup:
WizzardFromBOZ

#577 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by WizzardFromBOZ »

I ja sam se zaklinjo u Aliju dok se malo nisam otvorio za drukcija misljenja i zdrav razum.
a sta da radimo mi koji se nismo zaklinjali u aliju?!
The Cult

#578 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by The Cult »

Bosnjama u ogavnosti nema niko ravan na svijetu,
treba nama titovska ili stalinisticka diktatura pa da ne smijes pisnuti,nije demokratija za Bosnje...osipaju po svakome bez imalo respekta,misle strine sjedeci uz kahvu da su otkrile svijet pa time i rahmetli djeda Aliju kao agenta KOS-a, a zagorjese im pogace u sporetu....cccc
osa

#579 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

tad nije bilo armije bih
to je bio TO BiH

i bio je pla da se razvuku udarom iz pravca sarajeva i zatim iz pravca kiseljaka
i sarajlije su uspjele uci u ilidju,i ocekivao se udar od strane kiseljaka do kojeg nikada nije doslo,radi hvo-a,i tako je doslo i do povlacenja nazad
jer je bilo pogotovo tesko drzeti osvojeni teren u sarajevu,radi ogromne kocentracije artiljerije
samo za tebe,naveca koncentracija artiljerije u 2 svj ratu je ostvarene na berlinu,kada su rusi napadali
na sarajevu je bila veca konstneracija artiljeriskih cijevi po kilometru od toga
da ti sad ne vadim druge podatke,jer trenutno dokumenti nisu mi pri ruci,pa da negugliram bez veze,da ti dadnem pravu cifru,
drugi put
nije bilo poput te akcije na ilidji,koja se dogodila na samom pocetku rata,kad jos armija nije ni zazivila
pusti priču tko je bio bolje a tko lošije opremljen, taj hvo je bar po tebi bio hrpa profitera koji su kafendisali i trgovali sa srbima, i kakva blaga koncentracija artiljerije i sl., kad nešto žarko želiš nije te briga za žrtve, samo razmisli koji bi se vojni efektivi oslobodili deblokadom sarajeva. ja osobno mislim da je armija bih mogla odblokirati sarajevo, ali nije iz taktičkih razloga , jer više se ne bi mogla prodavati priča o opsadi i statusu najveće žrtve, jer ništa više ljudi ne bi poginulo u deblokadi u odnosu na one koji su poginuli u umrli u sarajevu od posljedica opsade.
ld

#580 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ld »

osa wrote:

tad nije bilo armije bih
to je bio TO BiH

drugi put
pusti priču tko je bio bolje a tko lošije opremljen, taj hvo je bar po tebi bio hrpa profitera koji su kafendisali i trgovali sa srbima, i kakva blaga koncentracija artiljerije i sl., kad nešto žarko želiš nije te briga za žrtve, samo razmisli koji bi se vojni efektivi oslobodili deblokadom sarajeva. ja osobno mislim da je armija bih mogla odblokirati sarajevo, ali nije iz taktičkih razloga , jer više se ne bi mogla prodavati priča o opsadi i statusu najveće žrtve, jer ništa više ljudi ne bi poginulo u deblokadi u odnosu na one koji su poginuli u umrli u sarajevu od posljedica opsade.
u prvom dijelu se sasvim slazemo
i ja sad kad sve sagledam sa ovom vremenskom distancom,mislim da je TO,poslije armija BiH trebala da intervenise u srednjoj bosni i da razoruza ekstremni dio hvo-a i uhapse kordica i blaskica
vjerovatno nebi doslo do rata bosnjaka i hrvata poslije
ali sta je tu je
da nije doslo do napada hrvata na bosnjake 93,i stalnih podmetanja klipova od samog pocetka rata,sarajveo bi se deblokiralo krajem 94,eventualno pocetkom 95
ali na zalost,morali smo ratovati na dva fronta,u strogoj blokadi,pa poslije primirija smo pristupili naoruzavanju i osposobljavanju kadrova,pa su se rezultati vec vidjeli krajem 94,sa kupresom,poslije tokom 95 sa operacijom na vlasicu
i poslije u ofanzivi u krajini sa nekih 25 000 boraca sto su napredovali sa zapadne strane
sa juzne je bio gotovina sa 10 000 boraca
i na ozrenu smo napredovali sa nekih 30 000 boraca iz 2 i 3 korpusa
da bi sproveo bilo kakvu vecu operaciju,pogotovo gdje ucestvuje 30 000 vojnika,trebas prije toga pripremiti logistiku,kadar,artiljerisku podrsku itd,itd..
i sve tu u ratnim uslovima

u hrvatskoj je relativno bilo lakse,jer u kakvom,takvom miru i uz pomoc ameriskih generala se pristupilo pripremanju za oluju
i bljesak je bio dobra opercija i provjera takticko-strategijskih mogucnosti HVa

i naravno odnos snaga i sama starosna struktura vojske krajiskih srba,koj je oko 40 godina i kojih je bilo oko 50 000
i vecina spremnijih jedinica je bila angazovana na bihacu kad je oluja otpocela

osa,sto se tice rata,analiza,historije,to je meni sve u malom prstu
bez guglanja ti mogu pricati o historiji svih vecih ratova i sukoba ljudskog roda
jer ja jos od osnovne skole citam o ratovima,bio sam ucesnik jednog rata,i to jedna od elitnijih jedinica armije bih,i danas dan radim istrazivanja i proucavam historiju ratova
da se nije zaratilo u bivsoj nam jugi,danas bi sigurno bio oficir u JNA,jer sam planirao da pohadjam vojnu srednju i poslije akademiju,ali eto zarati se
pa sam na licnom iskustvu se odskolovao

prosao sam obuku u ratu kod britanskog oficira,koji se dobrovoljno borio na strani bosnjaka i jos jednog pukovnika koji je zavrsio sandhurst
proguglaj malo,pa ce ti biti jasnije
ajd da se neofiram dalje,ovo sto ti pisem ti mozes negirati koliko hoces,ali sjedi sam sa sobom,malo ukljuci vijuge i shvatices neke stvari
i gledaj iz vise uglova i probaj da sagledas citavu sliku,a ne samo jedan dio i iz jednog ugla
pogotovo sto je kod nas bilo jako malo bijelog i crnog
uglavnom je to bila siva zona

i pusti ovo,da neskrecemo sa teme,masu puta smo razmijenili misljenja u vezi sukoba izmedju hrvata i bosnjaka,ti si rekao sta si imao i sto mislis,ja sam rekao svoje,i to je to,ne zelim da se ponavljam i vrtim ukrug
osa

#581 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

ld wrote:
osa wrote:

tad nije bilo armije bih
to je bio TO BiH

drugi put
u prvom dijelu se sasvim slazemo
i ja sad kad sve sagledam sa ovom vremenskom distancom,mislim da je TO,poslije armija BiH trebala da intervenise u srednjoj bosni i da razoruza ekstremni dio hvo-a i uhapse kordica i blaskica
vjerovatno nebi doslo do rata bosnjaka i hrvata poslije
ali sta je tu je
da nije doslo do napada hrvata na bosnjake 93,i stalnih podmetanja klipova od samog pocetka rata,sarajveo bi se deblokiralo krajem 94,eventualno pocetkom 95
ali na zalost,morali smo ratovati na dva fronta,u strogoj blokadi,pa poslije primirija smo pristupili naoruzavanju i osposobljavanju kadrova,pa su se rezultati vec vidjeli krajem 94,sa kupresom,poslije tokom 95 sa operacijom na vlasicu
i poslije u ofanzivi u krajini sa nekih 25 000 boraca sto su napredovali sa zapadne strane
sa juzne je bio gotovina sa 10 000 boraca
i na ozrenu smo napredovali sa nekih 30 000 boraca iz 2 i 3 korpusa
da bi sproveo bilo kakvu vecu operaciju,pogotovo gdje ucestvuje 30 000 vojnika,trebas prije toga pripremiti logistiku,kadar,artiljerisku podrsku itd,itd..
i sve tu u ratnim uslovima

u hrvatskoj je relativno bilo lakse,jer u kakvom,takvom miru i uz pomoc ameriskih generala se pristupilo pripremanju za oluju
i bljesak je bio dobra opercija i provjera takticko-strategijskih mogucnosti HVa

i naravno odnos snaga i sama starosna struktura vojske krajiskih srba,koj je oko 40 godina i kojih je bilo oko 50 000
i vecina spremnijih jedinica je bila angazovana na bihacu kad je oluja otpocela

osa,sto se tice rata,analiza,historije,to je meni sve u malom prstu
bez guglanja ti mogu pricati o historiji svih vecih ratova i sukoba ljudskog roda
jer ja jos od osnovne skole citam o ratovima,bio sam ucesnik jednog rata,i to jedna od elitnijih jedinica armije bih,i danas dan radim istrazivanja i proucavam historiju ratova
da se nije zaratilo u bivsoj nam jugi,danas bi sigurno bio oficir u JNA,jer sam planirao da pohadjam vojnu srednju i poslije akademiju,ali eto zarati se
pa sam na licnom iskustvu se odskolovao

prosao sam obuku u ratu kod britanskog oficira,koji se dobrovoljno borio na strani bosnjaka i jos jednog pukovnika koji je zavrsio sandhurst
proguglaj malo,pa ce ti biti jasnije
ajd da se neofiram dalje,ovo sto ti pisem ti mozes negirati koliko hoces,ali sjedi sam sa sobom,malo ukljuci vijuge i shvatices neke stvari
i gledaj iz vise uglova i probaj da sagledas citavu sliku,a ne samo jedan dio i iz jednog ugla
pogotovo sto je kod nas bilo jako malo bijelog i crnog
uglavnom je to bila siva zona

i pusti ovo,da neskrecemo sa teme,masu puta smo razmijenili misljenja u vezi sukoba izmedju hrvata i bosnjaka,ti si rekao sta si imao i sto mislis,ja sam rekao svoje,i to je to,ne zelim da se ponavljam i vrtim ukrug

ma vidiš mi u hrvatskoj nismo tako kvalitetno obučavani, a osobno da nije bilo rata ja ne bi bio u tom filmu, ali šta tu treba proučavati, da je sarajevo bilo prioritet svi ti korpusi, vojnici i tehnika bi bili angažirani još 94. da se ono deblokira, ali nisu jer je bilo upravo onako kako ja kažem, ja bez vojne naobrazbe, a umiroviše me u zvanju glavni inspektor mup-a (odgovara činu pukovnika u gardijskoj brigadi), ti bi kod nas s tom vojnom naobrazbom vjerovatno bio odmah do starog partizana bobetka.
ld

#582 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ld »

mi smo 93 i 94 ratovali na tri fronta
protiv cetnika
hrvata
abdicevaca

armija bih sa par brigada hvo-a koja su ratovale sa nama i tu 93 i 94 je u to vrijeme brojala oko 100 000 naoruzanih vojnika
nismo imali dovoljno artiljerije za bilo koji veci zahvat na terenu,niti municije
sve sto smo uspjevali da doturimo,to je bilo ,,kupovinom,, od neprijatelja,u zavisnosti od terena
npr.5 korpus je kupovao od marticevaca i nije bilo tada dejstava izmedju njih,ves su borbena dejstva bili izmedju 5 korpusa i abdicevaca i vrs
ali i to je bilo tanko,ali eto,moralo se
u isto vrijeme srbi su imali oko 100 000 vojnika,sa dobrovoljcima iz srbije i drugih zemalja
hvo i hv koje su borbeno djelovale u BiH su imale do 50 000,moguce da je bio i veci broj u zavisnosti od ,,tura,, hrvatske vojske na terenu
i abdicevci su imali izmedju 5-10 000 vojnika

i kako ti ocekujes da se vrse ofanzivna dejstva bilo gdje
pokusana je deblokada sarajeva sa sjeverne strane 1995,sa pravca nisicke visoravni,pa su cetnici dovukli sa drugih ratista popunu i docekali nas,jako slabe rezultate smo osvarili,bilo je i gubitaka

znas sam kad vc kazes da si imao ratno iskustvo,koliko je potrebno municije za jednu diviziju,koliko grvata da se pokrije njihovo napredovanje i evntualna odstupnica
do washingtonskog primirja mi nismo imali nicega u dovoljnim kolicinama
poslije 95 sam krug oko sarajeva je bio demilitarizovan,izuzev te oblasti sa sjeverne strane niscka visoravan,koje je pripadalo olovskom ratistu
tako da i nije bilo nekih borbenih dejstava poslije
jedinice 1 korpusa su djelovale na treskavici,prema gorazdu i grebku i poslije u krajini sa 5 korpusom

sta je alija mogao da radi u takvim okolnostima,ratujemo se sa tri neprijatelja istovremeno
da nije tvrdoglavih bosnjaka i tog naseg inata,nebi nas ni bilo u bosni
kad smo krenuli u rat,nismo imali ni jedan tenk,na kraju rata smo imali oko 100 tenkova,i to sve ratni plijen
nista nam nije doslo iz vana

sto ti je bosnjak,sta on zna sta je tenk,pa smo ih onako kroz zejebanciju zarobljavali
broj unistenih tenkova je mnogo,mnogo veci

to samo jedan mali primjer kako smo se mi snadbjevali u nasoj borbi
osa

#583 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

ld wrote:mi smo 93 i 94 ratovali na tri fronta
protiv cetnika
hrvata
abdicevaca

armija bih sa par brigada hvo-a koja su ratovale sa nama i tu 93 i 94 je u to vrijeme brojala oko 100 000 naoruzanih vojnika
nismo imali dovoljno artiljerije za bilo koji veci zahvat na terenu,niti municije
sve sto smo uspjevali da doturimo,to je bilo ,,kupovinom,, od neprijatelja,u zavisnosti od terena
npr.5 korpus je kupovao od marticevaca i nije bilo tada dejstava izmedju njih,ves su borbena dejstva bili izmedju 5 korpusa i abdicevaca i vrs
ali i to je bilo tanko,ali eto,moralo se
u isto vrijeme srbi su imali oko 100 000 vojnika,sa dobrovoljcima iz srbije i drugih zemalja
hvo i hv koje su borbeno djelovale u BiH su imale do 50 000,moguce da je bio i veci broj u zavisnosti od ,,tura,, hrvatske vojske na terenu
i abdicevci su imali izmedju 5-10 000 vojnika

i kako ti ocekujes da se vrse ofanzivna dejstva bilo gdje
pokusana je deblokada sarajeva sa sjeverne strane 1995,sa pravca nisicke visoravni,pa su cetnici dovukli sa drugih ratista popunu i docekali nas,jako slabe rezultate smo osvarili,bilo je i gubitaka

znas sam kad vc kazes da si imao ratno iskustvo,koliko je potrebno municije za jednu diviziju,koliko grvata da se pokrije njihovo napredovanje i evntualna odstupnica
do washingtonskog primirja mi nismo imali nicega u dovoljnim kolicinama
poslije 95 sam krug oko sarajeva je bio demilitarizovan,izuzev te oblasti sa sjeverne strane niscka visoravan,koje je pripadalo olovskom ratistu
tako da i nije bilo nekih borbenih dejstava poslije
jedinice 1 korpusa su djelovale na treskavici,prema gorazdu i grebku i poslije u krajini sa 5 korpusom

sta je alija mogao da radi u takvim okolnostima,ratujemo se sa tri neprijatelja istovremeno
da nije tvrdoglavih bosnjaka i tog naseg inata,nebi nas ni bilo u bosni
kad smo krenuli u rat,nismo imali ni jedan tenk,na kraju rata smo imali oko 100 tenkova,i to sve ratni plijen
nista nam nije doslo iz vana

sto ti je bosnjak,sta on zna sta je tenk,pa smo ih onako kroz zejebanciju zarobljavali
broj unistenih tenkova je mnogo,mnogo veci

to samo jedan mali primjer kako smo se mi snadbjevali u nasoj borbi
e moj strateže zar to doista vjeruješ u više od 100 uništenih tenkova, to me podsjeća na priču o vukovaru kad se spominje i više od 100, sve to treba podijeliti sa 10 i doći ćeš do realnih brojki, jna(srbi) je imala više pokvarenih nego uništenih tenkova, i kod nas su svaki dan 91. javljali o srušenim avionima a srušena su(na sisačkom ratištu) 4, a pričalo se o 40. a broj neprijatelja si opet smanjio, kakva 3 pa cijeli svijet je bio protiv bošnjaka, ali šta je svijet u poređenju s vašim inatom.
mofo33

#584 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by mofo33 »

kupovali oruzje od neprijatelja
mislim da je ova recenica najgenijalniji opis tog nepotrebnog i glupog rata!
kako neko ciste pemeti se moze kupovati oruzje od "neprijatelja" i tim istim oruzjem se boriti protiv njega?
ko je kome popio mozak? kako?
ld

#585 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ld »

moj osa,samo moja jedinica u 95toj je zaplijenila 2 tenka od cetnika
moj rodjak koji je bio komadnat 301 mehanizovane je imao oko 20 tenkova pod svojm komandom,i to plijen iz jna kasarne u zenici
tada nam je za dlako pobjeglo oko 50tek tenkova
ali drugi dio konvoja sa artiljerijom i pjesadijskim naoruzanjem smo zarobili takodje
na samo jednom dijelu ratista na tesnju,tacnije selo matuzici,oni slove za lovce tenkova,oni su zarobili 4 ili 5 tenkova,medju njima i T72,dali mu ime garavi zeko
u 5 korpusu u ofenzivi 1995 zaplinili su oko 25 tenkova u mjesec-dva dana

itd,itd,itd....

moj osa,ti pricas o necemu sto ne znas i ne poznajes,i bez obzira koliko ljudi da ti se javi i kaze ti da nisi u pravu,ti opet nastavljas po starom,ja sam gora budala sto uopste diskutujem sa tobom

i sto se tice deblokade sarajeva,pokusano je par puta
preko ilidje
poslije prema vogosci

95 sa sjeverne strane,preko nisicke visoravni
imali smo gubitaka,i jednostavno ne vrijedi zrtvovati ljude,kao sto ti kazes,nebitno koliko,da se cilj ostvari

valja kasnije sresti roditelje tih poginulih,pa im reci da im je sin poginuo
ne treba pod svaku cijenu

mofo

u toku rata u bosni,svi su sa svima ratovali i trgovali
kupovalo se od hrane,oruzija,granata i sve se dobro placalo
cak su se rentirali i tenkovi
na zepci i kiseljaku su hrvati placali cetnicima renta-car,ali tenkovski i te su tenkove uporebljavali protiv bosnjaka
hrvati iz viteze su placali cetnicima na vlasicu da gdjaju zenicu
za sve je bio cjenovnik,koji kalibar i gdje da se gadja

mi smo 93 kupovali od cetnika na gluhoj bukovici hranu i municiju
u 5 korpusu su kupovali od marticevaca
u hercegvoini su nasi kupovali od cetnika,to je bila 93,kad se rokalo sa hrvatima

hrvati u hrvatskoj su prodavali abdicu naftu,hranu,a on je to proslijedjivao cetnicima u srpskoj krajini i rs-u
pri tome stanisic je dobro prosao,i legija,jer je DB srbije vodio tu operaciju

osa,jel ti poznato koliko je JNA posjedovala tenkova pocetkom 90tih
koliko danas vojska srbije posjeduje tenkova
i koliko tenkova je zavrsilo u bosni,od jna koja se povukla iz slovenije i hrvatske
osa

#586 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

ld wrote:moj osa,samo moja jedinica u 95toj je zaplijenila 2 tenka od cetnika
moj rodjak koji je bio komadnat 301 mehanizovane je imao oko 20 tenkova pod svojm komandom,i to plijen iz jna kasarne u zenici
tada nam je za dlako pobjeglo oko 50tek tenkova
ali drugi dio konvoja sa artiljerijom i pjesadijskim naoruzanjem smo zarobili takodje
na samo jednom dijelu ratista na tesnju,tacnije selo matuzici,oni slove za lovce tenkova,oni su zarobili 4 ili 5 tenkova,medju njima i T72,dali mu ime garavi zeko
u 5 korpusu u ofenzivi 1995 zaplinili su oko 25 tenkova u mjesec-dva dana

itd,itd,itd....

moj osa,ti pricas o necemu sto ne znas i ne poznajes,i bez obzira koliko ljudi da ti se javi i kaze ti da nisi u pravu,ti opet nastavljas po starom,ja sam gora budala sto uopste diskutujem sa tobom

i sto se tice deblokade sarajeva,pokusano je par puta
preko ilidje
poslije prema vogosci

95 sa sjeverne strane,preko nisicke visoravni
imali smo gubitaka,i jednostavno ne vrijedi zrtvovati ljude,kao sto ti kazes,nebitno koliko,da se cilj ostvari

valja kasnije sresti roditelje tih poginulih,pa im reci da im je sin poginuo
ne treba pod svaku cijenu

mofo

u toku rata u bosni,svi su sa svima ratovali i trgovali
kupovalo se od hrane,oruzija,granata i sve se dobro placalo
cak su se rentirali i tenkovi
na zepci i kiseljaku su hrvati placali cetnicima renta-car,ali tenkovski i te su tenkove uporebljavali protiv bosnjaka
hrvati iz viteze su placali cetnicima na vlasicu da gdjaju zenicu
za sve je bio cjenovnik,koji kalibar i gdje da se gadja

mi smo 93 kupovali od cetnika na gluhoj bukovici hranu i municiju
u 5 korpusu su kupovali od marticevaca
u hercegvoini su nasi kupovali od cetnika,to je bila 93,kad se rokalo sa hrvatima

hrvati u hrvatskoj su prodavali abdicu naftu,hranu,a on je to proslijedjivao cetnicima u srpskoj krajini i rs-u
pri tome stanisic je dobro prosao,i legija,jer je DB srbije vodio tu operaciju

osa,jel ti poznato koliko je JNA posjedovala tenkova pocetkom 90tih
koliko danas vojska srbije posjeduje tenkova
i koliko tenkova je zavrsilo u bosni,od jna koja se povukla iz slovenije i hrvatske
ako je to tako kako ti kažeš, onda prestani više kukati o tome kako armija nije imala s čime, pa imali ste više tenkova od hv, a što se tiče deblokade , čuj imali ste gubitaka, pa šta bi vi deblokirali sarajevo šetajući, pa hv je u prvih sat vremena na šatoru imao 20 mrtvih , pa šta, to brdo je trebalo za daljnje napredovanje, kako ste objasnili roditeljima tisuća poginulih u sarajevu, što niste deblokirali sarajevo, šta ste im rekli , "jebiga nije išlo bilo bi puno poginulih", daj ne budi smiješan, sarajevo nije bilo toliko vojni problem koliko politički, ali po godinama koje si ti tada imao shvaćam tvoj pogled na taj problem, vojnik uvijek tako gleda.
ld

#587 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ld »

osa
da ti se jos jednom javim,pa da vise neskrecemo sa teme

moja jedinica se sastojala samo od dobrovoljaca,imali smo oko 900 pripadnika
u 1995 izgubili smo oko 100 vojnika na vozucoj i ozrenu,tako da vjerujem da sam mnogo kompetetniji da govorim o smrti i zivotu vojnika
meni su moji prijatelji na rukama umirali

ali smo odradili svoje zadatke uspjesno
s druge strane,znaci sto je ostalo neprijeteljskih leseva na nasoj strani u toku te godine,gdje smo mi dijelovali je oko 350,to sto je kod nas ostalo
koliko je kod njih ostalo u protunapadima i od naseg granatiranja to mi nije poznato

znam dobro sta je smrt

sto se tice hrvatske vojske,pa u oluji HV je imao oko 350 tenkova i nekih 800 artiljeriskih cijevih,tu ne racunam minobacace,tako da to nije istina sto tvrdis
armija bih je vecinu tenkova uzela 1995,u nasim vecim zahvatima teritorija

sto se tice deblokade sarajeva,ono sto si naveo slazem se,jer deblokadom bi mi dobili komunikacije i oslobodili bi vece vojne efektive
ne zalost nije se deblokiralo,uprkos par pokusaja

sve u svemu,rat je veliko sivilo
jedini razlog sto je moje srce mirno danas,jer se ja nisam borio ni za aliju,niti za sda,borio sam se za svoj narod da prezivi cetnicku kamu
niti sta trazim od drzave,veni sam sada dobro mi ide,moj drug iz jedinice koji je u bosni sada prima kao demobilisan borac 150 km mjesecno
drugi jaran,zlatni ljiljan,kapetan u penziji,dobio je stan u centru sarajeva i prima oko 1200 km mjesecno
to je dobio prosle godina,eto dok je ta sda na vlasti
bez ikakve stele,samo da naglasim da sda ipak nesto radi za te ljiljane i demobilisane borce,iako sam protiv sda kao stranke
osa

#588 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

ld wrote:osa

u 1995 izgubili smo oko 100 vojnika na vozucoj i ozrenu,tako da vjerujem da sam mnogo kompetetniji da govorim o smrti i zivotu vojnika

s druge strane,znaci sto je ostalo neprijeteljskih leseva na nasoj strani u toku te godine,gdje smo mi dijelovali je oko 350,to sto je kod nas ostalo
koliko je kod njih ostalo u protunapadima i od naseg granatiranja to mi nije poznato

znam dobro sta je smrt

sto se tice hrvatske vojske,pa u oluji HV je imao oko 350 tenkova i nekih 800 artiljeriskih cijevih,tu ne racunam minobacace,tako da to nije istina sto tvrdis

sto se tice deblokade sarajeva,ono sto si naveo slazem se,jer deblokadom bi mi dobili komunikacije i oslobodili bi vece vojne efektive

jedini razlog sto je moje srce mirno danas,jer se ja nisam borio ni za aliju,niti za sda,borio sam se za svoj narod da prezivi cetnicku kamu
niti sta trazim od drzave,veni sam sada dobro mi ide,moj drug iz jedinice koji je u bosni sada prima kao demobilisan borac 150 km mjesecno
drugi jaran,zlatni ljiljan,kapetan u penziji,dobio je stan u centru sarajeva i prima oko 1200 km mjesecno
bez ikakve stele,samo da naglasim da sda ipak nesto radi za te ljiljane i demobilisane borce,iako sam protiv sda kao stranke
vidiš razlike, moja jedinica se nije sastojala od dragovoljaca, dapače u takve nisam nikad imao povjerenja, mi smo bili službenici mup-a tj. republike hrvatske, nikad nismo imali toliko boraca maksimalno 250, poginula su 22(nikad se ne ponosi velikim brojem mrtvih kolega, jer uzrok tome vrlo često znaju biti greške i neobučenost, puno češće nego herojstvo), a bili smo i na maslenici i u medačkom džepu, bljesak, oluja, dubrovnik, zapadna slavonija, gospić i sva sranja 1991 na baniji(kad je u principu i bilo najteže što zbog slabe opremljenosti a još više zbog neiskustva), maksimalno smo dali za hrvatsku, a moram priznati i da je ona nakon rata maksimalno dala nama, čisto jedan profesionalni i ugovorni odnos, 99% nas je u mirovinama( naš djelatnik ima minimalno 6400 kuna, zapovjednici i do 12 000), i što je najbitnije većina nas uz to radi(na ugovor o djelu) uglavnom kao konzultanti u zaštitarskim tvrtkama, a par kolega je s vernerom ilićem u bagdadu(dobra lova, ali prevelik rizik). i mi jarane znamo zašto smo se borili i izborili, i nemamo potrebe da igdje idemo iz hrvatske.
palermo

#589 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by palermo »

osa wrote:

znam dobro sta je smrt

vidiš razlike, moja jedinica se nije sastojala od dragovoljaca, dapače u takve nisam nikad imao povjerenja, mi smo bili službenici mup-a tj. republike hrvatske, nikad nismo imali toliko boraca maksimalno 250, poginula su 22(nikad se ne ponosi velikim brojem mrtvih kolega, jer uzrok tome vrlo često znaju biti greške i neobučenost, puno češće nego herojstvo), a bili smo i na maslenici i u medačkom džepu, bljesak, oluja, dubrovnik, zapadna slavonija, gospić i sva sranja 1991 na baniji(kad je u principu i bilo najteže što zbog slabe opremljenosti a još više zbog neiskustva), maksimalno smo dali za hrvatsku, a moram priznati i da je ona nakon rata maksimalno dala nama, čisto jedan profesionalni i ugovorni odnos, 99% nas je u mirovinama( naš djelatnik ima minimalno 6400 kuna, zapovjednici i do 12 000), i što je najbitnije većina nas uz to radi(na ugovor o djelu) uglavnom kao konzultanti u zaštitarskim tvrtkama, a par kolega je s vernerom ilićem u bagdadu(dobra lova, ali prevelik rizik). i mi jarane znamo zašto smo se borili i izborili, i nemamo potrebe da igdje idemo iz hrvatske.
Nije mi baš jasna polemika vas dvojice, posebno mi nije jasno šta ti želiš osa da dokažeš.Nitko ovdje ne tvrdi da Hv nije bio organizirana vojska, da nije imao uspjeha, da sada država Hrvatska nije uređenija od Bonse i hercegovine.........mislim ako je to poenta i razlog tvojih postova, ne trebaš se mnogo truditi, većina će ti reći da je tako.Ako je opet poenta da želiš da dokažeš kako ste vi u Hrvatskoj k'o biva bolje ratovali i više znali,a mi kao nismo, pa nešto mislim da je i to pomalo nepotrebna priča.Teško da se jabuke i kruške mogu sabirati, i zbog niza razloga svako poređenje je naprosto besmisleno.Jedino ako si zlonamjeran, a ja nešto hoću da vjerujem da nisi.
osa

#590 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

palermo wrote:
osa wrote:

znam dobro sta je smrt

Nije mi baš jasna polemika vas dvojice, posebno mi nije jasno šta ti želiš osa da dokažeš.Nitko ovdje ne tvrdi da Hv nije bio organizirana vojska, da nije imao uspjeha, da sada država Hrvatska nije uređenija od Bonse i hercegovine.........mislim ako je to poenta i razlog tvojih postova, ne trebaš se mnogo truditi, većina će ti reći da je tako.Ako je opet poenta da želiš da dokažeš kako ste vi u Hrvatskoj k'o biva bolje ratovali i više znali,a mi kao nismo, pa nešto mislim da je i to pomalo nepotrebna priča.Teško da se jabuke i kruške mogu sabirati, i zbog niza razloga svako poređenje je naprosto besmisleno.Jedino ako si zlonamjeran, a ja nešto hoću da vjerujem da nisi.

u pravu si da je ova priča otišla u nekom sasvim drugom smjeru od teme, ali s moje strane izazvana je onim pristupom" svi su nam krivi, svi nas izdali, a mi smo sve mogli ali eto nismo htjeli jer smo dobri momci", nimalo samokritičnosti, nimali realnosti, tipičan pristup "generala poslije bitke".
ld

#591 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ld »

osa ba koji je tebi k.... u zivotu
jel ti imas problema sam sa sobom,pa istresas svoje frustracije ovdje

ili baratas pogresnim podatcima ili lazes

ajd vrati se na sve postove sto smo pisali i na drugim temama i pogledaj koliko si iznio laznih podataka
i ti pises nesto o bosni sto si vidjeo na hrvtaskoj TV i sto pisu na ustaskim stranicama

naravno da je to vrlo ,,objektivno,, i sad kad ti ja napisem ovdje stvarna desavanja u bosni,koliko sam bar upoznat,ti dodjes i pocnes da seres

navodis kako je bitno odraditi neki zadatak,bez obzira na zrtve,i ja kad ti kazem da nisi u pravu,jer dobro znam kako izgleda smrt
ti poslije navodis neke nebuloze kako ne treba se ponositi brojem palih drugova

jesl ti normalan covjek
jel ti citas sto ti ja pisem

poslije,kad sam ti naveo da je armija bih u toku rata zaplijenila 100 tenkova
ti kazes pa ni hrvatske nije imala toliko,i kako smo mi picke kad nismo mogli nista da oslobodimo sa tom ,,silnom,, tehnikom
i opet lazes,jer je HV samo u oluji napadala sa 350 tenkova
ti kao neki generalni inspektor,ili sta li vec,specijalac,trebao si da znas bar to

u svakom tvom postu,nadjem ti jednu ili vise lazi
jel ti stvarno vjerujes u to sto pises
jel tebi poznat karakter i historijat rata u bosni,pa da mozes da seres ovdje meni ili bilo kome drugom,ko je ucestvovao u istom

stvarno nenormalno
osa

#592 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

ld wrote:osa ba koji je tebi k.... u zivotu
jel ti imas problema sam sa sobom,pa istresas svoje frustracije ovdje

ili baratas pogresnim podatcima ili lazes

ajd vrati se na sve postove sto smo pisali i na drugim temama i pogledaj koliko si iznio laznih podataka
i ti pises nesto o bosni sto si vidjeo na hrvtaskoj TV i sto pisu na ustaskim stranicama

naravno da je to vrlo ,,objektivno,, i sad kad ti ja napisem ovdje stvarna desavanja u bosni,koliko sam bar upoznat,ti dodjes i pocnes da seres

navodis kako je bitno odraditi neki zadatak,bez obzira na zrtve,i ja kad ti kazem da nisi u pravu,jer dobro znam kako izgleda smrt
ti poslije navodis neke nebuloze kako ne treba se ponositi brojem palih drugova

jesl ti normalan covjek
jel ti citas sto ti ja pisem

poslije,kad sam ti naveo da je armija bih u toku rata zaplijenila 100 tenkova
ti kazes pa ni hrvatske nije imala toliko,i kako smo mi picke kad nismo mogli nista da oslobodimo sa tom ,,silnom,, tehnikom
i opet lazes,jer je HV samo u oluji napadala sa 350 tenkova
ti kao neki generalni inspektor,ili sta li vec,specijalac,trebao si da znas bar to

u svakom tvom postu,nadjem ti jednu ili vise lazi
jel ti stvarno vjerujes u to sto pises
jel tebi poznat karakter i historijat rata u bosni,pa da mozes da seres ovdje meni ili bilo kome drugom,ko je ucestvovao u istom

stvarno nenormalno
pa zar ti vjeruješ u priču o 350 tenkova, kamo sreće da smo imali i pola(operativnih), to je priča za plašenje naivnih, kao i pokazivanje sustava s-300 na paradi na jarunu(a imali smo samo 30% sustava), takve stvari se uče u prvom tjednu vojno obavještajnog tečaja za početnike, ali ti izgleda nisi prošao niti to. objektivnost u bih nije moguća jer svatko ima svoju istinu i svoj kut gledanja, srbi se osjećaju ugroženi jer su bez njih bošnjaci i hrvati htjeli bih izvući iz yuge i tu su u pravu, hrvati ne mogu zaboraviti bošnjačko kalkulanstvo na početku rata i ponašanje bošnjačkog rukovodstva prema jna i srpskoj agresiji i u pravu su, bošnjaci su najveće žrtve rata u bih i osjećaju se izdani i od srba i hrvata i u pravu su. pa o kojim bi ti istinama i činjenicama raspravljao. možda sa nekim bošnjakom je imate isti kut gledanja na stvari.
ld

#593 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ld »

prvo da razlucimo nesto

ti pises o mojoj borbi,i borbi mojih suboraca na vrlo sarkastican nacin
ja ti uporno pokusavam napisati neke stvari koje sigurno ne mozes nigdje izguglirati,u vezi nase borbe,kako smo opstali
ne samo tebi,vec i drugima koji citaju ove postove
mozda ja negdje i pogrijesim,ali ne iznosim svjesno neke lazne podatke,trudim se da napisem ono sto se zaista dogodilo

drugo ja sam itekako svjestan koliko je bilo gresaka u bosnjackom vodjstvu i to sam iznio na drugim temama,mozda si procitao,mozda i ne

sto se tice te konstatacije,moje misljenje je da je alija i ekipa oko njega stroga fula,previse su se oslonili na zapad,kao da ce zapad sprijeciti rat u bosni
i vrlo malo su ucinili na propremi naroda
i sigurno su mogli pripremiti narod,jer postoje metodi iz domena ,,specijalnog,, rata
pazi,odredjen broj srba nije htjeo da ratuje,i tad su stupili na snagu stanisic i frenki i JSO
pa su bas tim metodama ,,natjerali,, srbe na odredjenim podrucijima da povjeruju da su ugrozeni

ako si ono za sta se predstavljas,onda znas o cemu pisem

ali na zalost,ni alija niti sda nije tome pristupila,ogranicili su se na nabavki i preprodaju oruzija,pri cemu su pojedinci klepili dobru lovu

i da su bosnjaci reagovali 1991 i kad su poceli prvi sukobi u hrvatskoj,sigurno bi bolje i mi i hrvati prosli u ratu
nebi doslo do sukoba

ali ti navodis kako smo mi bosnjaci kalkulisali,to je krajnje licemjerno sto si napisao
jer masa bosnjaka se borila u HV-u,i ti to dobro znas,masa njih je i poginula za hrvatsku
isti taj alija i sda na svaki moguci nacin su sprijecavali bosnjacke rezerviste da idu na ratista u hrvatsku
i ona recenica ,,to nije nas rat,, to je se odnosilo na hrvatsku i da bosnjaci ne idu u JNA i da ne ratuju u hrvatskoj

i na kraju,jel mi kao narod treba da ispastamo zbog alijinih gresaka
ako je alija pogrijesio,jel samo to razlog da se napadne bosnjacki narod 1993 i da dodje do zrtava na obje strane
jel tebi poznato koliko je hrvata poginulo u ratu sa bosnjacima
cetnici koji su klali po slavniji,dobar dio njih su bosanski cetnici,hrvati u bosni su suradjivali sa tim istim cetnicima,na unistenju bosne i bosnjaka
osa

#594 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

ld wrote:prvo da razlucimo nesto

ti pises o mojoj borbi,i borbi mojih suboraca na vrlo sarkastican nacin
ja ti uporno pokusavam napisati neke stvari koje sigurno ne mozes nigdje izguglirati,u vezi nase borbe,kako smo opstali
ne samo tebi,vec i drugima koji citaju ove postove
mozda ja negdje i pogrijesim,ali ne iznosim svjesno neke lazne podatke,trudim se da napisem ono sto se zaista dogodilo

drugo ja sam itekako svjestan koliko je bilo gresaka u bosnjackom vodjstvu i to sam iznio na drugim temama,mozda si procitao,mozda i ne

sto se tice te konstatacije,moje misljenje je da je alija i ekipa oko njega stroga fula,previse su se oslonili na zapad,kao da ce zapad sprijeciti rat u bosni
i vrlo malo su ucinili na propremi naroda
i sigurno su mogli pripremiti narod,jer postoje metodi iz domena ,,specijalnog,, rata
pazi,odredjen broj srba nije htjeo da ratuje,i tad su stupili na snagu stanisic i frenki i JSO
pa su bas tim metodama ,,natjerali,, srbe na odredjenim podrucijima da povjeruju da su ugrozeni

ako si ono za sta se predstavljas,onda znas o cemu pisem

ali na zalost,ni alija niti sda nije tome pristupila,ogranicili su se na nabavki i preprodaju oruzija,pri cemu su pojedinci klepili dobru lovu

i da su bosnjaci reagovali 1991 i kad su poceli prvi sukobi u hrvatskoj,sigurno bi bolje i mi i hrvati prosli u ratu
nebi doslo do sukoba

ali ti navodis kako smo mi bosnjaci kalkulisali,to je krajnje licemjerno sto si napisao
jer masa bosnjaka se borila u HV-u,i ti to dobro znas,masa njih je i poginula za hrvatsku
isti taj alija i sda na svaki moguci nacin su sprijecavali bosnjacke rezerviste da idu na ratista u hrvatsku
i ona recenica ,,to nije nas rat,, to je se odnosilo na hrvatsku i da bosnjaci ne idu u JNA i da ne ratuju u hrvatskoj

i na kraju,jel mi kao narod treba da ispastamo zbog alijinih gresaka
ako je alija pogrijesio,jel samo to razlog da se napadne bosnjacki narod 1993 i da dodje do zrtava na obje strane
jel tebi poznato koliko je hrvata poginulo u ratu sa bosnjacima
cetnici koji su klali po slavniji,dobar dio njih su bosanski cetnici,hrvati u bosni su suradjivali sa tim istim cetnicima,na unistenju bosne i bosnjaka
ovo je jedan od rijetkih tvojih tekstova koje bih potpisao. onda si i sam svjestan kad se jednom povuku krivi potezi da to ima velike reperkusije na sva buduća dešavanja, jer svaki događaj ima svoj uzrok i posljedicu. ja bih najsretniji bio da je alija 91. izjavio "je to je naš rat "i pozvao bošnjake da stupe u hv i armiju bih kad bude formirana, a ne što je pozvao bošnjake da ne idu u jna, i vjeruj mi odnos hrvata i bošnjaka nikad ne bi bio narušen, a ovako svaki hrvat će ti reći da nema povjerenja u bošnjake jer su gledali i kalkulirali dok smo se mi klali sa srbima, a opet svaki bošnjak će reći da nema povjerenja u hrvate jer im nisu pomogli kad im je bilo najteže, i opet kažem svatko od njih je na svoj način u pravu. što se tiče bošnjaka koji su se borili u hrvatskoj svaka im čast, kao i srbima jer nisu svi bili na drugoj strani, ali vjeruj mi malo njih bih smatra svojom domovinom, dapače kad je počeo rat u bih, iz moje postrojbe 6 hrvata je otišlo ratovati u bih, a zanimljivo niti jedan bošnjak a bilo ih je desetak.
ld

#595 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ld »

sjeme zla je posijano
dobrim dijelom je greska bosnjackog vodjstva iz ratnog perioda
takodje i suskova struja u hrvatskoj je ucinila svoj dio,tako da danas imamo veliki problem u bosni

hrvati posavine su iseljeni,dobar dio srednjobosanskih hrvata se iselio,jedan manji dio se naselio u hercegovini,ali to je neznatno
manji dio hrvata gravitira u lasvanskoj dolini

jako,jako veliko nepovjerenje je na tim prostorima izmedju bosnjaka i hrvata
vidi,u bosnjacko-hrvatskim sukobima je vise vojske stradalo nego u borbama sa cetnicima,pogotovo na hrvatskoj strani
bukvalno nema porodice da nije nekog izgubila
po izjavi blaskica u lasvanskoj dolini u tom sukobu je poginulo 1900 bojovnika hrvata
nisam siguran da li je uracunao i busovacu
ili se ogranicio na potez vitez,bila,n.travnik
vjerovatno i pripadnika armije bih je toliko izginulo na tom podruciju,ne racunajuci civilne zrtve

odgvorno tvrdim,i ubijedjen sam da hrvati u srednjoj bosni,posavini,sa podrucija tuzle,uglavnom bosnakih hrvati nikada nisu htjeli sukob sa bosnjacima
izuzev jedne manje skupine okupljene oko kordica
ali u haosu rata,mali incindenti pokrenu strah i paniku i eto preko noci sukoba sirih razmjera

primjer varesa,travnika
preporucujem ti knjigu od ive komsica ,,prezivljena zemlja,,
srednjobosanski hrvat i rat iz njegovog ugla

i danas imamo hrvate i bosnjake u srednjoj bosni koji se mrze,pri tome mislim iskljucivo na potez kiseljak,busovaca,vitez,n.travnik
u hercegovini takodje
i niko se niti trudi da bar ove nove generacije pokusa da pomiri,stavise jos je veca mrznja medju mladima,nego medju onima sto su i ratovali
hrvati sarajeva,zenice,tuzle i drugih mjesta zive,rade i ne mogu reci da ima nekih zategnutih odnosa medju bosnjacima i hrvatima u ovim mjestima

situacija je vrlo zabrinjavajuca,i nije ni malo dobra
ali opet u covjeku nada umire zadnja,pa se ja opet nekako nadam da ce biti bolje,ali nema ni jednog realnog razloga da uopste imam tu nadu u sebi
osa

#596 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

moje pola familije je iz okolice tuzle, iz lipnice, i vjeruj niti tamo situacija nije baš bajna, ne u smislu da ima međunacionalnih trvenja i sukoba bar otvorenih, ali većina hrvata se i od tamo polako odseljava, zadnji put sam bio tamo 1999 na bakinoj sahrani i imao prilike popričati s ljudima, stanje ti je usporedivo s onim mjestima u hercegovini gdje su velika većina hrvati, dakle nitko te ne dira ali nemaš ni nikakva osobita prava, imam tri ujaka i svi su otišli van kad sam ih pitao zašto, kažu, ma nema posla ni za muslimane a mi možemo samo sanjati da se zaposlimo, ne znam možda je sada situacija drukčija ali nitko od tih ljudi se ne vraća. i prije se iz tog kraja išlo van, ali su se kuće radile u svom selu pa se vraćalo makar u mirovinu, a sada se kuće kupuju i grade po hrvatskoj. prošle godine sam recimo upoznao u crikvenici bošnjaka, inače izbjeglicu iz prnjavora i suprugu mu također izbjeglica iz trebinja, sada žive u švedskoj, a roditelji su im u mostaru. čovjek me pita kako bi kupio kuću u hrvatskoj, danas sutra kad se vrati, ja ga normalno pitam, " čekaj edo a bosna", a čovjek mi kaže " e moj jarane bosna je dobra za otić na janjetinu i ćevape, ali graditi perspektivu za sebe i djecu, hvala lijepo ". ne znam ja uvijek iz ovakvih priča iz života pokušavam izvući određene zaključke, a iz ovoga sam samo mogao zalljučiti da je, ljude strah i da je bolje živjeti jedni pored drugih, nego siliti ljude da žive zajedno, jer mi se čini da je to na ovim prostorima jako opasno i da može imati tragične posljedice, što smo se uvjerili već nebrojeno puta. možda nam i ulazak u e.u. malo promijeni poglede na život ali o tom potom.
politicar

#597 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by politicar »

Ovo su ciste lazi.Rahmetli Alija je bio istinski vodja bosnjackog naroda i istinski predsjednik BIH.On se istinski borio za BIH i Bosnjake.Zahvaljujuci rahmetli Aliji Bosnjaci su postali jak faktor u BIH i bez njih se ne moze odredjivati buducnost BIH .A, da moze vise BIH ne bi bilo.Ibran Mustafic nista nije uradio za BIH i Bosnjake i nema moralno pravo da nekog kritikuje.Rahmetli Alija nije bio agent KOS-a.On je bio moralan covjek i vjernik,covjek koji je volio svoj narod i BIH i koje nikad ne bi izdao.Postavlja se pitanje zasto Mustafic nije iznio ove tvrdnje dok je Alija bio ziv i dok mu je mogao odgovoriti.Te lazi Mustafic je iznio u knjizi kako bio tu knjigu bolje prodavao kako bi bila atraktivnija i na taj nacin zaradio sto vise novca.Mustafic nema trunke morala u sebi i hoce da se obogati na blacenju mrtvog covjeka.Nek ga je sram i stid.Neka mu je na cast.A, Aliji od srca hvala za sve sto je ucinio za BIH i Bosnjake.Nek mu je vjecni rahmet.El-Fatiha.
JahijaJilic

#598 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by JahijaJilic »

Ti pises o jednoj drzavi koja ima sva nacela drzavnosti i tradiciju postovanja djela i rada.

Rece mi jedan "dijasporac": udaljenost par svjetlosnih godina

:run: :dance:
osa

#599 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

politicar wrote:Ovo su ciste lazi.Rahmetli Alija je bio istinski vodja bosnjackog naroda i istinski predsjednik BIH.On se istinski borio za BIH i Bosnjake.Zahvaljujuci rahmetli Aliji Bosnjaci su postali jak faktor u BIH i bez njih se ne moze odredjivati buducnost BIH .A, da moze vise BIH ne bi bilo.Ibran Mustafic nista nije uradio za BIH i Bosnjake i nema moralno pravo da nekog kritikuje.Rahmetli Alija nije bio agent KOS-a.On je bio moralan covjek i vjernik,covjek koji je volio svoj narod i BIH i koje nikad ne bi izdao.Postavlja se pitanje zasto Mustafic nije iznio ove tvrdnje dok je Alija bio ziv i dok mu je mogao odgovoriti.Te lazi Mustafic je iznio u knjizi kako bio tu knjigu bolje prodavao kako bi bila atraktivnija i na taj nacin zaradio sto vise novca.Mustafic nema trunke morala u sebi i hoce da se obogati na blacenju mrtvog covjeka.Nek ga je sram i stid.Neka mu je na cast.A, Aliji od srca hvala za sve sto je ucinio za BIH i Bosnjake.Nek mu je vjecni rahmet.El-Fatiha.

većina forumaša , nebošnjačke nacionalnosti će ovo potpisati isti tren, jedini koji se neće složiti s tobom a i s tom većinom su oni koji uporno pokušavaju dokazati kako je gospodin Izetbegović bio predsjednik svih građana bih.
Vodenjak

#600 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Vodenjak »

politicar wrote:Ovo su ciste lazi.Rahmetli Alija je bio istinski vodja bosnjackog naroda i istinski predsjednik BIH.On se istinski borio za BIH i Bosnjake.Zahvaljujuci rahmetli Aliji Bosnjaci su postali jak faktor u BIH i bez njih se ne moze odredjivati buducnost BIH .A, da moze vise BIH ne bi bilo.Ibran Mustafic nista nije uradio za BIH i Bosnjake i nema moralno pravo da nekog kritikuje.Rahmetli Alija nije bio agent KOS-a.On je bio moralan covjek i vjernik,covjek koji je volio svoj narod i BIH i koje nikad ne bi izdao.Postavlja se pitanje zasto Mustafic nije iznio ove tvrdnje dok je Alija bio ziv i dok mu je mogao odgovoriti.Te lazi Mustafic je iznio u knjizi kako bio tu knjigu bolje prodavao kako bi bila atraktivnija i na taj nacin zaradio sto vise novca.Mustafic nema trunke morala u sebi i hoce da se obogati na blacenju mrtvog covjeka.Nek ga je sram i stid.Neka mu je na cast.A, Aliji od srca hvala za sve sto je ucinio za BIH i Bosnjake.Nek mu je vjecni rahmet.El-Fatiha.
Da se meni ovako napushiti... :-) :-)
Ma nek me drzi barem sat-dva. dosta... :oops:
Locked