Alija je bio agent KOS-a
- sarajevac071
#526 Re: Alija je bio agent KOS-a
i još nešto vezano za temu
pogledajte i poslušajte pažljivo alijine riječi pa malo promislite
http://www.youtube.com/watch?v=YoRTaw9dOUY
pogledajte i poslušajte pažljivo alijine riječi pa malo promislite
http://www.youtube.com/watch?v=YoRTaw9dOUY
-
sekspir
#527 Re: Alija je bio agent KOS-a
Izgleda da je Zavrzlama maestralno zavrsio(zavrsila ,kako otkriva NKVD Wolkbaut) pricu na temi "Desavanja u Srbiji",pa nam malo obecava i novih saznanja na temi koju slijedimo.Zavrzlama,zavrzlama...steta sto te nema na jugonostalgiji(ovo ozbiljno mislim) i onda da zaokruzimo intelektualni i svaki drugi profil covjeka kodnog( i sumnjivog) imena ZAVRZLAMA.A da li je zensko ili musko,to jos uvijek nije bitno.U svakom slucaju tvoji se postovi citaju,i pazi sad,pomno analiziraju tamo gdje treba.
-
walkabout
#528 Re: Alija je bio agent KOS-a
pozdrav za Sekspira...
zavrzlama ti je prava zavrzlama...postovi-mrak...odgovori-mrak...zasjede-ubi boze...
samo neshto nam nema Peska...
zavrzlama ti je prava zavrzlama...postovi-mrak...odgovori-mrak...zasjede-ubi boze...
samo neshto nam nema Peska...
-
Agic Nurija
#529 Re: Alija je bio agent KOS-a
Bosnu i njenu ponosnu tradiciju časti i poštenja u odnosima, posebno UNUTARBOSANSKOG STANOVNIŠTVA, izdali su svi oni BOSANSKI MUSLIMANI, PRAVOSLAVCI I KATOLICI, kojima je TURSKA ili RIMSKA VJERA bila bliža, teža i draža od BOSANSKE SVETE ZEMLJE.palermo wrote:Samo onako informativno za tebe.Ne slazu se svi da je Alija izdao Bosnu. Naprimjer, ja se ne slazem.Veritas wrote:Svako se slaze da je Alija izdao Bosnu. Pitanje je dali je to uradio u dogovoru sa Cetnicima ili nije. Ja sam absolutno siguran da jeste. Ja nevjerujem da je on izdao Bosnu jer je naivan za politiku. Kako covjek naivan za politiku moze postati predsjednik drzava.nihoniho wrote: nisam citirao cijeli post jer nemam neki konkretan protuargument, komentar se odnosi na smisao cijelog posta.
rijeci "agent KOS-a " su preteske jer bi, u tom slucaju, znacilo da je primao konkretna naredjenja od pretpostavljenih.je li tako !?
to je ipak preparanoicno za moj ukus.
sto se tice tvojih argumenata,slazem se dobrim dijelom ali ih ne bi ih nazvao zavjerom nego, kao sto sam rekao, djelomicnim podudaranjem interesa.
srbi ipak nisu dobili ono sto se zove velika srbija, a sto im je bio cilj. no to je druga tema...
Na ovom svijetu nikada i nigdje nije postojao narod koji je svoju VLASTITU ZEMLJU dijelio po TUĐOJ VJERI.....
Alija Izetbegović se ni po čemu ne razlikuje od bilo kojeg Osmanlije - njemu i njegovim sljedbenicima je Bosna bila i ostala samo jedna od bezvrijednih ćafirskih vukojebina i zato ga je Šešelj sa robije izravno uputio na "neomuslimansko/otomansko prijestolje", sa kojeg je upravljao RAZVALJIVANJEM onoga što je još od KOMUNISTIČKE BOSNE bilo ostalo!
Ko u ovo ne vjeruje, taj ne posjeduje zdrav ljudski razum, a da o bosanskom patriotizmu i ne govorimo!
- turban
#530 Re: Alija je bio agent KOS-a
@Nurija
Nisi odgovorio na pitanje?
Zasto si bio jedan od dvadest osoba koje su osnovale SDA?
Tada si imao vise od 40 godina,zreo covjek,zar ne?
Nurija,citat:/
Moje ime i prezime je puno i tačno i nemam od čega ili od koga da se krijem pod pseudonimima! Ono što sam gore naveo je samo mali tračak mog aktivnog učešća i živog svjedočenja u političkim zbivanjima s početka 90 na bosanskim državnim i etničkim prostorima. Uzgred, nije teško provjeriti, moj potpis se nalazi među prvih dvadeset potpisa "inicijativnog odbora za osnivanje SDA", što se desilo u Tešnju ravno prije 18 godina....
Nisi odgovorio na pitanje?
Zasto si bio jedan od dvadest osoba koje su osnovale SDA?
Tada si imao vise od 40 godina,zreo covjek,zar ne?
Nurija,citat:/
Moje ime i prezime je puno i tačno i nemam od čega ili od koga da se krijem pod pseudonimima! Ono što sam gore naveo je samo mali tračak mog aktivnog učešća i živog svjedočenja u političkim zbivanjima s početka 90 na bosanskim državnim i etničkim prostorima. Uzgred, nije teško provjeriti, moj potpis se nalazi među prvih dvadeset potpisa "inicijativnog odbora za osnivanje SDA", što se desilo u Tešnju ravno prije 18 godina....
-
zavrzlama
#531 Re: Alija je bio agent KOS-a
generale poslije bitke....Moja REPLIKA:
Ovdje Alija opasno zaobilazi istinu. A ovo je istina. Sefer je javio Aliji da cetnici drze aerodrom, i da ne slijece u Sarajevo. Tada je Alija prvo sletio u Rim. Medjutim, kada je u Rimu saznao da su cetnci i Kukanjac opkoljeni u kasarnama, on im je sletio u ruke i time prakticno oslobodio opkoljene cetnike i Kukanjca. (A on kaze da im je sletio u ruke "kada se sve smirilo".). Ako se bojao za kcerku sto im je slijetao u ruke. Ja nikada ne bih smio svoju kcerku i sebe predati cetnicima u ruke. Neka svako za sebe razmisli, da li bi smio dovesti im kcerku u ruke, pa ce ti biti jasno koliko je Alijino povjerenje u cetnike. Alija je tada onemogucio da Sarajlije zauzmu kasarne sa oruzjem i da se oslobode kako su se oslobodili Zenicani, Tuzlaci, Biscani. Sve svoje ratne patnje Sarajlije duguju Aliji.
Za sada toliko. Ako budem imao vremena repliciracu i na ostale teme iz intervjua.
ne branim Aliju..ali imas supljina na sve strane u replikama...evo ova zadnja...
kasarne JNA su imale orudje i oruzje a ne i municiju u velikim kolicinama za isto...velikosrbi su se pobrinuli na vrijeme 1989 u toku oduzimanja oruzja i municije od TO SRBIH...(iz taktickih,manevarskih i bezbjednosnih razloga ,kasarne u naseljenim mjestima posebno gradovima nisu imale vece kolicine naoruzanjai municije..sem kasarni van naseljenih mjesta)
Mogli su cetnici ubiti Aliiju na aeorodromu ali je Alija imao adut u zarobljenim oficirima JNA....zato je i sletio..jer da nije sletio bio bi izdajnik drzave i kukavica...pa bi BIH imala predsjednistvo u agzilu....sto bi bilo veoma lose po moral i medjunarodnu poziciju BIH...
Medjutim, kada je u Rimu saznao da su cetnci i Kukanjac opkoljeni u kasarnama, on im je sletio u ruke i time prakticno oslobodio opkoljene cetnike i Kukanjca. (A on kaze da im je sletio u ruke "kada se sve smirilo".).
vjerovatno srbi i danas zale sto Aliju nisu ubili..ko ebe Kukanjca jer su velikosrbi poznati da zrtvuju i sopstvene oficire i ljude ako je veca dobit na drugoj strani(tuci po Velusicima nema tu puno srba)...nego su kontali da puste Aliju ,da dobiju nazad Kukanjca ,jer ce Sarajevo pasti svakako za par dana i uhvatit ce Aliju opet...a znamo sta je bilo..nisu zauzeli Sarajevo nikad..pa kontaj..ko je se zajebo..generale poslije bitke..
- Fair Life
#532 Re: Alija je bio agent KOS-a
U ovu tvoju pricu ni Alija ne bi povjerovao da si mu je zivom ispricao.zavrzlama wrote:...
Mogli su cetnici ubiti Aliiju na aeorodromu ali je Alija imao adut u zarobljenim oficirima JNA....zato je i sletio..jer da nije sletio bio bi izdajnik drzave i kukavica...pa bi BIH imala predsjednistvo u agzilu....sto bi bilo veoma lose po moral i medjunarodnu poziciju BIH...
...
Pises da je Aliaj imaoadut u zarobljenim oficirima.
Slijetanjem na aerodrom taj adut je izbijeniz rukuonih koji su na samom pocetku s puskom u ruci stali cetnicima na biljeg.
Zarobljeni oficiri su se mogli mnogo korisnije upotrijebiti...
Kazes da bi BiH imala predsjednistvo u egzilu da Alija nije sletio.
Alija nije predsjednistvo!
Kazes zatim da je dokazao da nije kukavica slijetanjem na SA aerodrom.
Sta je dokazao skrivajuci se u trezoru banke?
Pises jos... da nije sletio na aerodrom to bi se negativno odrazilo na medjunarodnu poziciju BiH.
Zasto je onda prihvatio mudzahedine?
Zavrzlama... ovdje si bas ukakio sefa, stanicu i dvadesetak kilometara tracnica uskotracne pruge.
-
zavrzlama
#533 Re: Alija je bio agent KOS-a
sve sto si napisao je sta bi bilo da je bilo...da je Alija ostao u Rimu..bio bi izdajnik..skrivao se u trezoru banke..sta je trebao popunjavat linuju za one sto su pobjegli sirom Evrope...prihvatio mudzehedine...pa ko je sve napadao na BIH i u kakvom je stanju se nalazila BIH i njeni branioci..ja bih licno trazio pomoc i od gorih spodoba nego ti mudzehedini....s tim sto bi imao kontrolu nad istim...sit sam price trebao je Alija ovo ono...danas kad neko na ovom istom forumu ukazuje na BIH neprijatelje i spomene bilo kakvu radikalniju opciju u borbi protiv neprijateljha BIH od vas "aljinih pljuvaca" odmah bude oznacen ko nacionalista i stavlja se u isti kos sa cetnicima i ustasama....Alija je imao gresaka..pitanje je koliko ko razumije okolnosti pod kojim su se desile te greske..drugo Alija nije BIH ..niti je njegova SDA odbranila BIH...ne volim kad se pljuje po Aliji a ustvari narusava casna borba ARBIH u odbrani zemlje...sve sto je radio dobro ili lose A.I. nema veze sa borbom ARBIH i karakterom iste...najbolje je da je Alija pobjegao u Svedsku ili neku drugu evropsku drzavu,za promjenu pljuvali bi po kome drugom..ovako valja pljuvat po istoj osobi i jos rahmetli...Fair Life wrote:U ovu tvoju pricu ni Alija ne bi povjerovao da si mu je zivom ispricao.zavrzlama wrote:...
...
Slijetanjem na aerodrom taj adut je izbijeniz rukuonih koji su na samom pocetku s puskom u ruci stali cetnicima na biljeg.
Pises jos... da nije sletio na aerodrom to bi se negativno odrazilo na medjunarodnu poziciju BiH.
Zavrzlama... ovdje si bas ukakio sefa, stanicu i dvadesetak kilometara tracnica uskotracne pruge.
- Fair Life
#534 Re: Alija je bio agent KOS-a
Tema je: Alija je bio agent KOS-azavrzlama wrote:...
ne volim kad se pljuje po Aliji a ustvari narusava casna borba ARBIH u odbrani zemlje...sve sto je radio dobro ili lose A.I. nema veze sa borbom ARBIH i karakterom iste...
...
Na jednom od ranijih postova sam rekao da Alija nije bio agent KOS-a.
A to sto sam tebi replicirao... kazes vrijedjam Aliju.
Haj' bolan ne pali se...
Drugi ce procijeniti tvoje pisanije... ja ne mogu, ostao sam bez teksta.
.

-
popajic
#535 Re: Alija je bio agent KOS-a
Ako prvi covjek neke nacionalne stranke bazira svoje politicko dejstvo na nacionalnu osnovu,je li van pameti reci da je on nacionalista? Sto to tebe vrijedja,ako njega nije vrijedjalo?@zavrzlama
danas kad neko na ovom istom forumu ukazuje na BIH neprijatelje i spomene bilo kakvu radikalniju opciju u borbi protiv neprijateljha BIH od vas "aljinih pljuvaca" odmah bude oznacen ko nacionalista i stavlja se u isti kos sa cetnicima i ustasama..
Ako je :komunisticka partija-komunisti,onda je nacionalna partija-nacionalisti! Prosto ko pasulj.
Kritizirati nesto ili nekoga ne znaci pljuvati,kao sto ti.eto pljujes po onima koji bi samo do istine.Ako istina nije ugodna za cuti ne krivi one koji o njoj govore.
- Vodenjak
#536 Re: Alija je bio agent KOS-a
Joooooj, @zavrzlama...zavrzlama wrote:sve sto si napisao je sta bi bilo da je bilo...da je Alija ostao u Rimu..bio bi izdajnik..skrivao se u trezoru banke..sta je trebao popunjavat linuju za one sto su pobjegli sirom Evrope...prihvatio mudzehedine...pa ko je sve napadao na BIH i u kakvom je stanju se nalazila BIH i njeni branioci..ja bih licno trazio pomoc i od gorih spodoba nego ti mudzehedini....s tim sto bi imao kontrolu nad istim...sit sam price trebao je Alija ovo ono...danas kad neko na ovom istom forumu ukazuje na BIH neprijatelje i spomene bilo kakvu radikalniju opciju u borbi protiv neprijateljha BIH od vas "aljinih pljuvaca" odmah bude oznacen ko nacionalista i stavlja se u isti kos sa cetnicima i ustasama....Alija je imao gresaka..pitanje je koliko ko razumije okolnosti pod kojim su se desile te greske..drugo Alija nije BIH ..niti je njegova SDA odbranila BIH...ne volim kad se pljuje po Aliji a ustvari narusava casna borba ARBIH u odbrani zemlje...sve sto je radio dobro ili lose A.I. nema veze sa borbom ARBIH i karakterom iste...najbolje je da je Alija pobjegao u Svedsku ili neku drugu evropsku drzavu,za promjenu pljuvali bi po kome drugom..ovako valja pljuvat po istoj osobi i jos rahmetli...Fair Life wrote:U ovu tvoju pricu ni Alija ne bi povjerovao da si mu je zivom ispricao.zavrzlama wrote:...
...
Sta bi od onih silnih pokusaja da se kao naprave analize ovoga ili onoga?
Razgoliti se ti u ovom postu i to praaavo...
Hajd dobro sto pishes bljuvotine tipa da je napad na Aliju ujedno i napad na Armiju BiH.
Hajd dobro sto pokretanje pitanja o odgovornosti najodgovornijeg cobana za raskupusano stado koje je ostalo iza njega tumacis kao izjednacavanje ovaca sa cobanom...
Hajd dobro i to sto kao i mnogi drugi ficfirici ovdje bezobrazno podvaljujes tezu o izdaji ljudi koje su, posto vec nisu ubijeni, protjerani iz svojih kuca i cija je jedina odgovornost ta sto nisu ubijeni jer bi ocito i tebi a i ostalima dobro dosli za prebrojavanje "nashih" koje su "njihovi" pobili.
Nije dovoljno ni to sto je neko gotovo cijeli rat proveo u cetnickom logoru! Ne!
I on je trebao biti ukokan da bi mogli prstom pokazivati na jos veca zlodjela.
Hajd dobro i sto branis tezu da je bilo OK da se uvezu mudzahedini u BiH...
Ali ono sto ni kod tebe a ni kod istomisljenika ti nikako i nikad ne mogu prihvatiti je prozivanje ljudi koji razmisljaju svojom glavom da su generali poslije bitke!
Ti i slicni tebi ni dan danas niste u stanju da saslusate argumente ljudi koji vam na tacni postavljaju mali milion dokaza da su nacionalne vrhushke unistile bice kako BiH tako i bosanskog covjeka u materijalnom, socijalnom, duhovnom i svakom mogucem pogledu!
Kako onda ocekivati i od tebe i od drugih da se sjetite da su isti oni koji i danas, kako ti kazes, pljuju po tim istim vrhushkama to isto radili i 1990. samo sto u svom sljepilu koje kod mnogih traje i dan danas to niste bili u stanju da vidite!?
Nemoj zivota ti vise...
Ubi me shuplja...
-
zavrzlama
#537 Re: Alija je bio agent KOS-a
]
sve sto si napisao je sta bi bilo da je bilo...da je Alija ostao u Rimu..bio bi izdajnik..skrivao se u trezoru banke..sta je trebao popunjavat linuju za one sto su pobjegli sirom Evrope...prihvatio mudzehedine...pa ko je sve napadao na BIH i u kakvom je stanju se nalazila BIH i njeni branioci..ja bih licno trazio pomoc i od gorih spodoba nego ti mudzehedini....s tim sto bi imao kontrolu nad istim...sit sam price trebao je Alija ovo ono...danas kad neko na ovom istom forumu ukazuje na BIH neprijatelje i spomene bilo kakvu radikalniju opciju u borbi protiv neprijateljha BIH od vas "aljinih pljuvaca" odmah bude oznacen ko nacionalista i stavlja se u isti kos sa cetnicima i ustasama....Alija je imao gresaka..pitanje je koliko ko razumije okolnosti pod kojim su se desile te greske..drugo Alija nije BIH ..niti je njegova SDA odbranila BIH...ne volim kad se pljuje po Aliji a ustvari narusava casna borba ARBIH u odbrani zemlje...sve sto je radio dobro ili lose A.I. nema veze sa borbom ARBIH i karakterom iste...najbolje je da je Alija pobjegao u Svedsku ili neku drugu evropsku drzavu,za promjenu pljuvali bi po kome drugom..ovako valja pljuvat po istoj osobi i jos rahmetli...[/quote]
Joooooj, @zavrzlama...
Hajd dobro sto pishes bljuvotine tipa da je napad na Aliju ujedno i napad na Armiju BiH.
Hajd dobro sto pokretanje pitanja o odgovornosti najodgovornijeg cobana za raskupusano stado koje je ostalo iza njega tumacis kao izjednacavanje ovaca sa cobanom...
Hajd dobro i to sto kao i mnogi drugi ficfirici ovdje bezobrazno podvaljujes tezu o izdaji ljudi koje su, posto vec nisu ubijeni, protjerani iz svojih kuca i cija je jedina odgovornost ta sto nisu ubijeni jer bi ocito i tebi a i ostalima dobro dosli za prebrojavanje "nashih" koje su "njihovi" pobili.
Nije dovoljno ni to sto je neko gotovo cijeli rat proveo u cetnickom logoru! Ne!
Ali ono sto ni kod tebe a ni kod istomisljenika ti nikako i nikad ne mogu prihvatiti je prozivanje ljudi koji razmisljaju svojom glavom da su generali poslije bitke!
Ti i slicni tebi ni dan danas niste u stanju da saslusate argumente ljudi koji vam na tacni postavljaju mali milion dokaza da su nacionalne vrhushke unistile bice kako BiH tako i bosanskog covjeka u materijalnom, socijalnom, duhovnom i svakom mogucem pogledu!
Kako onda ocekivati i od tebe i od drugih da se sjetite da su isti oni koji i danas, kako ti kazes, pljuju po tim istim vrhushkama to isto radili i 1990. samo sto u svom sljepilu koje kod mnogih traje i dan danas to niste bili u stanju da vidite!?
Nemoj zivota ti vise...
Ubi me shuplja...
[/quote]
Ubi tebe mrznja prema Aliji..vidis ja nisam nikad bio stranacki covjek niti sam glasao za Aliju i SDA..jednom glasao za nezavisnost BIH uzeo pusku i branio istu..ja razmisljam svojom glavom..ne ko ti koji sve probleme vidis u tome da nije bio Alija i SDA ..a bio Mujo iz reformista ili SDP ..BIH bi bila spasena i rata nebi bilo..nego eto bio Alija a ne neki moj favorit ili stranka i sad hajmo plljuvat po svemu bez razloga i argumenata.Ti i Fair life ste vec forumski vukovi po temama koje se ticu samo jedne osobe doticnog Alije ,sto prerasta u histeriju
..pa sam i ocekivao bas od vas dvojice da se javite
previse se pustas na licni nivo ...cim si se prepoznao u onim koje sam naveo da su digla sidra pa je alija trebaio ih zamijeniti u rovu kapo prijesednik priijesednistva
..u zdravlje @vodenjak i samo si opterecuj Alijom i SDA..fala bogu pa nisam stranacki covjek...niti imam orha u dzepu.. 
PS. a moje analize....ne uklapaju se u tvoju koncepciju...ili im fali Alija u svakoj recenici..ili udaram po zemlji koja je trebala biti predvodinca krnje Juge..
sve sto si napisao je sta bi bilo da je bilo...da je Alija ostao u Rimu..bio bi izdajnik..skrivao se u trezoru banke..sta je trebao popunjavat linuju za one sto su pobjegli sirom Evrope...prihvatio mudzehedine...pa ko je sve napadao na BIH i u kakvom je stanju se nalazila BIH i njeni branioci..ja bih licno trazio pomoc i od gorih spodoba nego ti mudzehedini....s tim sto bi imao kontrolu nad istim...sit sam price trebao je Alija ovo ono...danas kad neko na ovom istom forumu ukazuje na BIH neprijatelje i spomene bilo kakvu radikalniju opciju u borbi protiv neprijateljha BIH od vas "aljinih pljuvaca" odmah bude oznacen ko nacionalista i stavlja se u isti kos sa cetnicima i ustasama....Alija je imao gresaka..pitanje je koliko ko razumije okolnosti pod kojim su se desile te greske..drugo Alija nije BIH ..niti je njegova SDA odbranila BIH...ne volim kad se pljuje po Aliji a ustvari narusava casna borba ARBIH u odbrani zemlje...sve sto je radio dobro ili lose A.I. nema veze sa borbom ARBIH i karakterom iste...najbolje je da je Alija pobjegao u Svedsku ili neku drugu evropsku drzavu,za promjenu pljuvali bi po kome drugom..ovako valja pljuvat po istoj osobi i jos rahmetli...[/quote]
Joooooj, @zavrzlama...
Nemoj zivota ti vise...
Ubi me shuplja...
Ubi tebe mrznja prema Aliji..vidis ja nisam nikad bio stranacki covjek niti sam glasao za Aliju i SDA..jednom glasao za nezavisnost BIH uzeo pusku i branio istu..ja razmisljam svojom glavom..ne ko ti koji sve probleme vidis u tome da nije bio Alija i SDA ..a bio Mujo iz reformista ili SDP ..BIH bi bila spasena i rata nebi bilo..nego eto bio Alija a ne neki moj favorit ili stranka i sad hajmo plljuvat po svemu bez razloga i argumenata.Ti i Fair life ste vec forumski vukovi po temama koje se ticu samo jedne osobe doticnog Alije ,sto prerasta u histeriju
previse se pustas na licni nivo ...cim si se prepoznao u onim koje sam naveo da su digla sidra pa je alija trebaio ih zamijeniti u rovu kapo prijesednik priijesednistva
PS. a moje analize....ne uklapaju se u tvoju koncepciju...ili im fali Alija u svakoj recenici..ili udaram po zemlji koja je trebala biti predvodinca krnje Juge..
- fantom slobode
#538 Re: Alija je bio agent KOS-a
fair i vodenjak u podrsci do sjmrti
Zavrzlama@ dobro si ih definisao, slatki su u svom besmislu.
-
zavrzlama
#539 Re: Alija je bio agent KOS-a
sve sto si napisao je sta bi bilo da je bilo...da je Alija ostao u Rimu..bio bi izdajnik..skrivao se u trezoru banke..sta je trebao popunjavat linuju za one sto su pobjegli sirom Evrope...prihvatio mudzehedine...pa ko je sve napadao na BIH i u kakvom je stanju se nalazila BIH i njeni branioci..ja bih licno trazio pomoc i od gorih spodoba nego ti mudzehedini....s tim sto bi imao kontrolu nad istim...sit sam price trebao je Alija ovo ono...danas kad neko na ovom istom forumu ukazuje na BIH neprijatelje i spomene bilo kakvu radikalniju opciju u borbi protiv neprijateljha BIH od vas "aljinih pljuvaca" odmah bude oznacen ko nacionalista i stavlja se u isti kos sa cetnicima i ustasama....Alija je imao gresaka..pitanje je koliko ko razumije okolnosti pod kojim su se desile te greske..drugo Alija nije BIH ..niti je njegova SDA odbranila BIH...ne volim kad se pljuje po Aliji a ustvari narusava casna borba ARBIH u odbrani zemlje...sve sto je radio dobro ili lose A.I. nema veze sa borbom ARBIH i karakterom iste...najbolje je da je Alija pobjegao u Svedsku ili neku drugu evropsku drzavu,za promjenu pljuvali bi po kome drugom..ovako valja pljuvat po istoj osobi i jos rahmetli...
Joooooj, @zavrzlama...
Nemoj zivota ti vise...
Ubi me shuplja...
Eto vodeni procitaj ove boldove i vidi da sam sebi lazes ..niti citas sta sam pisao ,nego pravis konstrukcije i sluzis se podmuklim podmetanjima, izvrtanjem sustine napisanog od sagovornika..izjednacavas one po logorima i pobijene na kucnim pragovima sa onim koji su dezertirali ili ufatili maglu prije ili za vrijeme rata bez da su ih cetnici istjerali...sluzis se nemoralnim i otrcanim forama...ali to je dio tvog karaktera i jedne ogromne izfrustriranosti..opusti se malo
Joooooj, @zavrzlama...
Nemoj zivota ti vise...
Ubi me shuplja...
Eto vodeni procitaj ove boldove i vidi da sam sebi lazes ..niti citas sta sam pisao ,nego pravis konstrukcije i sluzis se podmuklim podmetanjima, izvrtanjem sustine napisanog od sagovornika..izjednacavas one po logorima i pobijene na kucnim pragovima sa onim koji su dezertirali ili ufatili maglu prije ili za vrijeme rata bez da su ih cetnici istjerali...sluzis se nemoralnim i otrcanim forama...ali to je dio tvog karaktera i jedne ogromne izfrustriranosti..opusti se malo
-
feral.tribune
#540 Re: Alija je bio agent KOS-a
Alija nije bio KOS-ovac ali je bio lazov .Cijeli ovaj intervju vrvi od lazi .Pejic mu je postavljao prava pitanja a on ih je prilagodjavo sebi .Uvijek je bio u pravu , nije grijesio , nema se cega stidjeti , sve je moralo biti oanko kako je bilo , nema nam spasa ...koja je samo glupost i floskula da bi u Bosni bio rat da smo ostali u krnjoj Jugoslaviji jer bi se u tom slucaju Hrvati digli i zapalili Bosnu a Boagmi i Hercegovinu .Samo malouman covjek moze vjerovati u to .Sa bi BH Hrvtai koji je bio 16 % mogli udruzenim bosansklim muslimanima i srbima i JNA u BiH .Nista , apsolutno nista , ni metak ne bi bio ispaljen .Ako se bosanski muslimani nisu plasili Srba i JNA pa su izglasali nezavisnost zasto bi se u protivnom slucaju ( da nisu glasali ) plasili Hrvata .Kao prvo tudjamn tada ne bi smio uci u BiH kao sto je slobo i JNA smio i usao bez pardona i bez kucanja i sta ti preostaje .Tuta i njegovi bojovnici .A oni bi se ustali u 3 ujutro iz kreveta jedino kada bi JNA ujesto tenkova volzila Mercedes i BMW da vide mogu li sta ukrasti .
Pogledajte samo ovo iz intrvjua sa Pejicem datom Radio S.E.
Citat " Pejic RFE
Čini mi se da je gospodin Gligorov u razgovoru za ovaj program rekao da je on kod Tuđmana čak vidio i kartu podjele, gdje je svako selo bilo obilježeno, podijeljeno.
IZETBEGOVIĆ:
Prema nekim vijestima vidio je kod Tuđmana i kartu, navodno mu je Tuđman to pokazao.
RFE:
A, vama nije?
IZETBEGOVIĆ:
Koliko se sjećam, meni nije rekao da je vidio kartu, nego da je samo od učesnika skupa u Karađorđevu, pouzdanih ljudi koji nisu skloni da govore neistine, saznao da su vođeni razgovori o toj podjeli
-----------------------------------------zavrsen citat
pogledaj samo ovaj dio " a vama nije " pita Pejic Aliju ' da li je Tudjman Aliji takodje pokazao kartu !!!!!!ako smo slozoli da je Gligorov vidio kartu .To je bilo pitanje u ovome a ' a vama nije ' Da li i tebi Aljo Franjo pokazao kartu ??????A Alija odgovara " Kolko se sjecam meni nije rekao da je vidio kartu ....( on govori i dalje i Gligorovu ) uopce se nije osvrnuo na pitanje , i zaobisao ga elegantno praveci se lud .nije odgovorio .Zato sto je licemjer i zato sto se izgubio jer pitanja nisu bila pripremljena nego direktno u glavu .Jednostavno ta situacija oko podjele i Kardjordjevo mu je dobro dosla u stilu " Eto vidite srbi i Hrvati hoce da nema bosne a mi jadni tu ne mozemo nista nego da zbrinemo Bakira i Cengice i Bicakice i Latice ......lazov i izdajnik .Jasta .
Citat " Pejic RFE
Čini mi se da je gospodin Gligorov u razgovoru za ovaj program rekao da je on kod Tuđmana čak vidio i kartu podjele, gdje je svako selo bilo obilježeno, podijeljeno.
IZETBEGOVIĆ:
Prema nekim vijestima vidio je kod Tuđmana i kartu, navodno mu je Tuđman to pokazao.
RFE:
A, vama nije?
IZETBEGOVIĆ:
Koliko se sjećam, meni nije rekao da je vidio kartu, nego da je samo od učesnika skupa u Karađorđevu, pouzdanih ljudi koji nisu skloni da govore neistine, saznao da su vođeni razgovori o toj podjeli
pogledaj samo ovaj dio " a vama nije " pita Pejic Aliju ' da li je Tudjman Aliji takodje pokazao kartu !!!!!!ako smo slozoli da je Gligorov vidio kartu .To je bilo pitanje u ovome a ' a vama nije ' Da li i tebi Aljo Franjo pokazao kartu ??????A Alija odgovara " Kolko se sjecam meni nije rekao da je vidio kartu ....( on govori i dalje i Gligorovu ) uopce se nije osvrnuo na pitanje , i zaobisao ga elegantno praveci se lud .nije odgovorio .Zato sto je licemjer i zato sto se izgubio jer pitanja nisu bila pripremljena nego direktno u glavu .Jednostavno ta situacija oko podjele i Kardjordjevo mu je dobro dosla u stilu " Eto vidite srbi i Hrvati hoce da nema bosne a mi jadni tu ne mozemo nista nego da zbrinemo Bakira i Cengice i Bicakice i Latice ......lazov i izdajnik .Jasta .
-
testament
#541 Re: Alija je bio agent KOS-a
feral.tribune wrote:Alija nije bio KOS-ovac ali je bio lazov .Cijeli ovaj intervju vrvi od lazi .Pejic mu je postavljao prava pitanja a on ih je prilagodjavo sebi .Uvijek je bio u pravu , nije grijesio , nema se cega stidjeti , sve je moralo biti oanko kako je bilo , nema nam spasa ...koja je samo glupost i floskula da bi u Bosni bio rat da smo ostali u krnjoj Jugoslaviji jer bi se u tom slucaju Hrvati digli i zapalili Bosnu a Boagmi i Hercegovinu .Samo malouman covjek moze vjerovati u to .Sa bi BH Hrvtai koji je bio 16 % mogli udruzenim bosansklim muslimanima i srbima i JNA u BiH .Nista , apsolutno nista , ni metak ne bi bio ispaljen .Ako se bosanski muslimani nisu plasili Srba i JNA pa su izglasali nezavisnost zasto bi se u protivnom slucaju ( da nisu glasali ) plasili Hrvata .Kao prvo tudjamn tada ne bi smio uci u BiH kao sto je slobo i JNA smio i usao bez pardona i bez kucanja i sta ti preostaje .Tuta i njegovi bojovnici .A oni bi se ustali u 3 ujutro iz kreveta jedino kada bi JNA ujesto tenkova volzila Mercedes i BMW da vide mogu li sta ukrasti .
Citat " Pejic RFE
IZETBEGOVIĆ:
RFE:
A, vama nije?
IZETBEGOVIĆ:
-
zavrzlama
#542 Re: Alija je bio agent KOS-a
[/quote]Nije tacno. I danas kao i onda, cetnici mogu biti sretni da su imali Aliju koji im je sletio u ruke i spasio opkoljene cetnike u Sarajevu i onemogucio armiji da se naoruza. Upravo danas cetnici mogu biti sretni sto su imali Aliju ziva i zdrava koji im je potpisao pola BiH u Daytnu kada su bili razbijeni i pred porazom kao i u Hrvatskoj. Ne bi ga cetnici pustali iz zatvora i dovodili na vlast da su ga mislili ubijati, i zato je Alija bez problema cak i svoju kcerku doveo u ruke cetnicima da on i njegova kcerka budu njihov adut protiv Armije BiH.
Na kraju evo jos nekih supljina u Alijnom i Zavrzlaminom izlaganju iz kojih se vidi da oni obojica manipulisu citaoce, svako na svoj nacin. Na primjer, Alija kaze da je dosao kada se sve smirilo, a onda kaze da su cetnici citavu noc granatirali Sarajevo. Cetnici su taj dan pokusali okupirati Sarajevo, ali su izgubili i dosli u situaciju da budu opkoljeni, a Alija kaze da je sve bilo gotovo!
Zavrzlama kaze kako su cetnci mislili da ce Sarajevo pasti za par dana i da su samo zato pustili Aliju, a oni upravo taj dan bili porazeni u tom pokusaju i morali se povuci u svoje rupe gdje su bili opkoljeni. Dakle upravo kada je Armija dosla u incijativu Alija slijece cetncima u ruke i sve preokrece u korist cetnika.
Ovaj Zavrzlama je dosta vjest u supljiranju, ali su dokazi protiv Alije toliki da se i Zavrzlama skroz provalio kao jedan od onih koji nazor cuvaju Alijin lik.
Kolega..ti suprostavljas moja logicka razmisljanja sa tvojim teorijama zavjera i histerije prema Izetbegovicu..
Logicno je da presjednik drzave bude uz svoj narod...
Logicno je da cetnici puste Aliju u "opkoljeno" sarajevo u zamjenu za pustanje srpskih oficira..jer je logicno da sarajevo padne pred 100x naoruzanijim neprijateljem..
Logicno je da predsjednik drzave ne ide na linuju fronta osim izuzetnih prilika...
Logicno je ako predsjednik drzave napusti svoju zemlju da se narod i branioci osjecaju izdani i napousteni/pad morala
Logicno je da ce predsjednik jedne drzave sletiti na aeorodrom u nadi da nece biti ubijen jer ga stiti imunitet kao presjednika.i logicno je da je ubijanje predsjednika veliki skandal ...sto daje logicku nadu da ga nece ubiti neprijatelj...
Opkoljeni cetnici u Sarajevu ..a Sarajevo opet opkoljeno od strane cetnika....pa ti vidi
ovo boldirano i uvecano....znaci 30 000 srba poginulo u BIH da imaju ovo sto imaju danas...eh da im je to neko rekao 1992.....
A velis doasta sam vjest u supljiranu...pa zar za supljiranje treba neko znanje i vjestina
- Vodenjak
#543 Re: Alija je bio agent KOS-a
E moj prijatelju...zavrzlama wrote:sve sto si napisao je sta bi bilo da je bilo...da je Alija ostao u Rimu..bio bi izdajnik..skrivao se u trezoru banke..sta je trebao popunjavat linuju za one sto su pobjegli sirom Evrope...prihvatio mudzehedine...pa ko je sve napadao na BIH i u kakvom je stanju se nalazila BIH i njeni branioci..ja bih licno trazio pomoc i od gorih spodoba nego ti mudzehedini....s tim sto bi imao kontrolu nad istim...sit sam price trebao je Alija ovo ono...danas kad neko na ovom istom forumu ukazuje na BIH neprijatelje i spomene bilo kakvu radikalniju opciju u borbi protiv neprijateljha BIH od vas "aljinih pljuvaca" odmah bude oznacen ko nacionalista i stavlja se u isti kos sa cetnicima i ustasama....Alija je imao gresaka..pitanje je koliko ko razumije okolnosti pod kojim su se desile te greske..drugo Alija nije BIH ..niti je njegova SDA odbranila BIH...ne volim kad se pljuje po Aliji a ustvari narusava casna borba ARBIH u odbrani zemlje...sve sto je radio dobro ili lose A.I. nema veze sa borbom ARBIH i karakterom iste...najbolje je da je Alija pobjegao u Svedsku ili neku drugu evropsku drzavu,za promjenu pljuvali bi po kome drugom..ovako valja pljuvat po istoj osobi i jos rahmetli...
Joooooj, @zavrzlama...
Nemoj zivota ti vise...
Ubi me shuplja...
Nije ovdje nikome cilj pljuvati po bilo kome!
Da imalo mozga imamo kao obicni ljudi i te kako bi preispitivali rad svih onih koji su na bilo koji nacin upravljali nasim zivotima u ovih zadnjih dvadesetak godina!
Dugujemo to mnogima koji su glave izgubili, osakaceni ostali, mnogima kojima se zivot tumbe okrenuo.
Upinji se koliko hoces, nema ga koji je nevin upravo zato sto ja ZNAM da su se lizuci jedan drugome gu3u, zajednicki uspentrali svima nama na glavu!
Zovi me pljuvacem po Aliji ili kako god vec hoces ali za mene je on samo lik koji je za lovu radio posao i - loshe ga odradio!
I kao sto prije neki dan rekoh na jednoj temi, treneru fudbalske ekipe koja gubi utakmice u nizu, urucuju otkaz bez obzira s koliko jakim protivnikom igrao njegov tim! Mi smo protiv nas imali profesionalce a izabrali smo da nas vodi lokalni hodzica! Njegov pristanak da nas vodi u takvoj konkurenciji je podjednako njegova krivica koliko i nasa sto nismo znali (i jos uvijek ne znamo) udariti prioritete u nasim zivotima!
p.s. o kontradiktornostima u tvojim postovima ne bih sada jer te smatram ni vise ni manje dobrim i postenim covjekom i Bosancem kao sebe.
Ti nisi kriv sto se ponekad ne znas izraziti kako treba a da se na tebi izivljavam zbog nespretno napisanih ti stavova ne bi mi islo na cast!
Svako dobro i gledaj da Bosnu i Hercegovinu i sve ljude kojima je stalo do te nase sirotice branis od onih od kojih treba da je branimo svi.
Od mene, Faira i slicnih nikoga u toj Bosnici sasvim sigurno glava nije zabolila...
A kamo mu s ramena otisla...
Ziv mi bio!
-
JMJ
#544 Re: Alija je bio agent KOS-a
Velis, zamrla tema, vala sto se mene tice i umrla, zlo mi je vise,poganluk bosnjackih politicara je toliko bolan, izgleda i vjecan, a glupost naseg naroda jos veca, pa ne znam sta mi je gore.kad citam ove postovaoce i cuvare lika i djela, svakakvi mi nelikovi i nedjela padaju na pamet...
Mislila sam da postiram ponesto iz "Lukave strategije", Sefera Halilovica, ali cemu,i komu, neko vec sve zna, neko nikad nece ni saznati

Mislila sam da postiram ponesto iz "Lukave strategije", Sefera Halilovica, ali cemu,i komu, neko vec sve zna, neko nikad nece ni saznati
-
sekspir
#545 Re: Alija je bio agent KOS-a
Vala,bas,ko do danas nije saznao nece nikad...
- sarajevac071
#546 Re: Alija je bio agent KOS-a
evo pravih izdajnika i kos-ovih agenata
http://www.youtube.com/watch?v=3bC6yXUUpJA Prvi dio
http://www.youtube.com/watch?v=DUVkZ2oEJXU Drugi dio
http://www.youtube.com/watch?v=2Q-tXereqe4 Treci dio
http://www.youtube.com/watch?v=3bC6yXUUpJA Prvi dio
http://www.youtube.com/watch?v=DUVkZ2oEJXU Drugi dio
http://www.youtube.com/watch?v=2Q-tXereqe4 Treci dio
- sarajevac071
#547 Re: Alija je bio agent KOS-a
pročitao sam lukavu strategiju od sefera i moram reći da nisam baš ubijeđen u ono što piše jer sefer samo priča svoju verziju bez puno dokaza ili sa proizvoljnim tumačenjem istihJMJ wrote:Velis, zamrla tema, vala sto se mene tice i umrla, zlo mi je vise,poganluk bosnjackih politicara je toliko bolan, izgleda i vjecan, a glupost naseg naroda jos veca, pa ne znam sta mi je gore.kad citam ove postovaoce i cuvare lika i djela, svakakvi mi nelikovi i nedjela padaju na pamet...
- profko
#548 Re: Alija je bio agent KOS-a
sarajevac071 wrote:pročitao sam lukavu strategiju od sefera i moram reći da nisam baš ubijeđen u ono što piše jer sefer samo priča svoju verziju bez puno dokaza ili sa proizvoljnim tumačenjem istihJMJ wrote:Velis, zamrla tema, vala sto se mene tice i umrla, zlo mi je vise,poganluk bosnjackih politicara je toliko bolan, izgleda i vjecan, a glupost naseg naroda jos veca, pa ne znam sta mi je gore.kad citam ove postovaoce i cuvare lika i djela, svakakvi mi nelikovi i nedjela padaju na pamet...
puna lukava strategija dokumenata, i knjiga drzavna tajna njegovog sina semira. hajde jos jednom baci pogled.
-
omar little
#549 Re: Alija je bio agent KOS-a
Ti u boldiranu izjavu ukljucujes i sebe, jelde? Mislim, ako si zaboravio, preleti malo kroz svoje komentare, pa onda se zamisli da li imas pravo nekom "drzati" lekcije...Ili je u redu kad ti pljujes po onima sa kojima se ne slazes, ali nije u redu kad ljudi kritiziraju (i to sve s dokazima) one koji su tvom srcu dragi?! Cisto onako informacije radi ovo velim.sayonara wrote:
A odgovor na tvoje pitanje je: rahmetli Alija Izetbegovic je bio patriota, predsjednik koji je uradio mnogo za ovu zemlju, predsjednik koji je i u najtezim vremenima dobio podrsku i istoka, i zapada, predsjednik koji je uspio spojiti nespojivo i dobiti oruzje i hranu sa zapada i od islamskih zemalja, a plin iz Rusije ... Ali, mi u Bosni ne mozemo ni imati historijsku licnost, koju cemo cijeniti zbog onoga sto je uradila. Skloni smo tome da svakoga pljunemo, da svakome mahane nadjemo, da u svaciju avliju virimo, a da svoju nismo pomeli. I ovdje je mnogo onih koji su se radovali miru, Dejtonu, vjerovatno i onih po kojima je mahovina rasla u sarajevskim podrumima, a koji su danas "heroji", koji kritikuju potpisivanje mira. Borili smo se za opstanak, suoceni sa srbijanskim i crnogorskim korpusima, dobrovoljackom sicom i domacim izdajnicima i uspjeli sacuvati drzavu, uspjeli se oduprijeti po prvi put u historiji stvorivsi nasu Armiju, ali "generali" iz podruma danas bi to mnogo bolje uradili ... Sve ove bljuvotine vise govore o tebi i tebi slicnima, nego o rahmetli predsjedniku
-
popajic
#550 Re: Alija je bio agent KOS-a
Tacna konstatacija,ali TI nisi za to da se prvo vlastita avlija pomete.@sayonara
Skloni smo tome da svakoga pljunemo, da svakome mahane nadjemo, da u svaciju avliju virimo, a da svoju nismo pomeli.