Alija je bio agent KOS-a

Locked
Fair Life

#101 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Fair Life »

turban wrote:Cetnici ti nisu ravni.
Je li Alija zatro gotovo moju cjelu fameliju?

OVO SU TZV LJEVICARSKE SNAGE koje imaju slican mentalni sklop kao i soldati Mladica i ostalih.Dabogda vas Kusturica uskoro krstio na Mokroj Gori a Srbi vam dobacivali isssss Turci u Tursku.Tek onda cete mozda shvatiti nesto.
"Nahrani pse i nista ne diraj !!"
SaraLe

#102 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by SaraLe »

Da je PAPA bio umjesto Alije, Bosnjaci iliti Muslimani bi isto ovako nastradali :sad:
Maraschino

#103 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Maraschino »

SaraLe wrote:Da je PAPA bio umjesto Alije, Bosnjaci iliti Muslimani bi isto ovako nastradali :sad:
Iza Pape stoji citav katolicki svijet a ti pogledaj ko je to sve, ko je iza Alije stajao, neslozni Arapi i poneka nevladina organizacija i pojedinci iz Europe iz samilosti prema nama, drzavljanima BiH koji su se borili da sacuvaju samo svoju zemlju.

Kada je Alija ovoliko kriv za nasu trenutnu situaciju, moze li mi neko reci, koliko je kriva srpska politika ( Milosevic, vrh JNA, Karadzic, Mladic...), hrvatska politicka elita ( Tudjman, Susak, Boban...) ili oni uopste nisu krivi sto su nasrnuli na BiH, razarali je, ubijali narod, izgladnjivali,...dijelili istu a da nas nisu ni pitali a mi nismo imali snage da se tome odupremo. Ima li njihove krivice ili je Alija najveci krivac pa po ovome ispade da je on veci krivac od ovih svih gore nabrojanih.

Ponovo pitam, KO je mogao nesto vise uraditi u datim okolnostima ?

Odgovor nije, nije trebao ON ovo ili ono prihvatiti ili potpisati, pitam za neku drugu osobu koja nas je mogla izvesti na pravi put. KO ?
SaraLe

#104 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by SaraLe »

Maraschino wrote:
SaraLe wrote:Da je PAPA bio umjesto Alije, Bosnjaci iliti Muslimani bi isto ovako nastradali :sad:
Iza Pape stoji citav katolicki svijet a ti pogledaj ko je to sve, ko je iza Alije stajao, neslozni Arapi i poneka nevladina organizacija i pojedinci iz Europe iz samilosti prema nama, drzavljanima BiH koji su se borili da sacuvaju samo svoju zemlju.

Kada je Alija ovoliko kriv za nasu trenutnu situaciju, moze li mi neko reci, koliko je kriva srpska politika ( Milosevic, vrh JNA, Karadzic, Mladic...), hrvatska politicka elita ( Tudjman, Susak, Boban...) ili oni uopste nisu krivi sto su nasrnuli na BiH, razarali je, ubijali narod, izgladnjivali,...dijelili istu a da nas nisu ni pitali a mi nismo imali snage da se tome odupremo. Ima li njihove krivice ili je Alija najveci krivac pa po ovome ispade da je on veci krivac od ovih svih gore nabrojanih.

Nisi skontao sta sam htjela reci 8)

Odgovor nije, nije trebao ON ovo ili ono prihvatiti ili potpisati, pitam za neku drugu osobu koja nas je mogla izvesti na pravi put. KO ?

Maraschino

#105 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Maraschino »

SaraLe wrote:
Maraschino wrote:

oki-doki ;-)
turban

#106 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by turban »

Ljudi moji,
Pa stvarno je sve ovo za plakanje.Bosnjacima se dogodila katastrofa.Cetnici su nemlisodrno klali i ubijali.Mene zanima koje iste mogao zaustaviti??Mene zanima ta zedz za ubistvo svega sto nije Srpsko?!Ima li ikakve veze sto je Alija napravio neke pogresne poteze.Dali je to dalo legimitet za sve stahote.
Znate sta ljudi moji.
Nemoze onaj ko nije izgubio SVOJE NAJMILIJE i dozivo katastrofu vidjeti i sagledati sta se zaista nama dogodilo.Meni ne trebaju nikakve internet informaacije ja sam to sve licno dozivio i osjetio.Nema toga na zemaljskoj kugli koji mi moze reci da je Alija odgovoran za cetnicka zvjerstva.I da je sve tako kako se neki upiru reci o izdaji dali to opravdava cetnicki zlocin???
E JADNA moja zemljo Bosno.Dabogda samo jedan dan bili sretni kao stao sam ja.
Fair Life

#107 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Fair Life »

turban wrote:Ljudi moji,
Pa stvarno je sve ovo za plakanje.Bosnjacima se dogodila katastrofa.Cetnici su nemlisodrno klali i ubijali.Mene zanima koje iste mogao zaustaviti??Mene zanima ta zedz za ubistvo svega sto nije Srpsko?!Ima li ikakve veze sto je Alija napravio neke pogresne poteze.Dali je to dalo legimitet za sve stahote.
Znate sta ljudi moji.
Nemoze onaj ko nije izgubio SVOJE NAJMILIJE i dozivo katastrofu vidjeti i sagledati sta se zaista nama dogodilo.Meni ne trebaju nikakve internet informaacije ja sam to sve licno dozivio i osjetio.Nema toga na zemaljskoj kugli koji mi moze reci da je Alija odgovoran za cetnicka zvjerstva.I da je sve tako kako se neki upiru reci o izdaji dali to opravdava cetnicki zlocin???
Ti koji si kazes iz Srebrenice, ti koji pises da si izgubio svoje najmilije u Srebrenickom stradanju... ti pises Ima li ikakve veze sto je Alija napravio neke pogresne poteze.

Najjednostanije mi je zakljuciti da niti si ti iz Srebrenice niti si izgubio svoje najmilije.

Zaboravljas da je Alija u kolaciji sa SDS-om bio prije, za vrijeme i poslije zlocina u Srebrenici.
JMJ

#108 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by JMJ »

Turban,
Cekaj, bolan malo, niko ne govori da je Alija odgovoran za cetnicka zlodjela, cinili su ih prije nego sto se Alija i rodio, i niko ne govori da je njegova izdaja opravdanje za genocid.
Za mene je Alija izdajnik, jer se zakleo da ce cuvati, braniti..., a ne pregovarati, djeliti sto nije njegovo, sto je znao sta ce se Bosni dogoditi, i znao da ce hiljade ljudi izginuti, i znao svasta nesta, ali nista nije uradio da se to ne desi , 1918, pa 1941,pa 1992 nemade oruzja za svoj narod, nego nas je pustio k'o blecke pod noz.Za mene je to vise od neznanja i nesposobnosti da odgovori zadatku.Za mene je to izdaja.Zato su tvoji izginuli,narod Podrinja,Posavine,Hercegovine, Krajine nije postojao na Alijinoj mapi Bosne.Pa od cijele Republike ostade jedno veliko nista, ostade njegov sin kao nas usud, da nam on tumaci ono sto smo svi dozivjeli i prezivjeli, kao da nije bilo
Da ne bi Armije RBiH sa Seferom na celu,pregazili bi nas za 24 sata, i dobili bi Bosnjakistan.Sa koliko ponosa i drcnost neke bosanske smo se borili dok smo vjerovali da se borimo za Republiku Bosnu i Hercegovinu, da kad se sve zavrsi ostajemo svoji na svome.Nas pakao je poceo 1993, i traje.
turban

#109 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by turban »

JMJ wrote:Turban,
Cekaj, bolan malo, niko ne govori da je Alija odgovoran za cetnicka zlodjela, cinili su ih prije nego sto se Alija i rodio, i niko ne govori da je njegova izdaja opravdanje za genocid.
Za mene je Alija izdajnik, jer se zakleo da ce cuvati, braniti..., a ne pregovarati, djeliti sto nije njegovo, sto je znao sta ce se Bosni dogoditi, i znao da ce hiljade ljudi izginuti, i znao svasta nesta, ali nista nije uradio da se to ne desi , 1918, pa 1941,pa 1992 nemade oruzja za svoj narod, nego nas je pustio k'o blecke pod noz.Za mene je to vise od neznanja i nesposobnosti da odgovori zadatku.Za mene je to izdaja.Zato su tvoji izginuli,narod Podrinja,Posavine,Hercegovine, Krajine nije postojao na Alijinoj mapi Bosne.Pa od cijele Republike ostade jedno veliko nista, ostade njegov sin kao nas usud, da nam on tumaci ono sto smo svi dozivjeli i prezivjeli, kao da nije bilo
Da ne bi Armije RBiH sa Seferom na celu,pregazili bi nas za 24 sata, i dobili bi Bosnjakistan.Sa koliko ponosa i drcnost neke bosanske smo se borili dok smo vjerovali da se borimo za Republiku Bosnu i Hercegovinu, da kad se sve zavrsi ostajemo svoji na svome.Nas pakao je poceo 1993, i traje.
EVO TI MALO POGLEDAJ PA MI ODGOVORI:
http://youtube.com/watch?v=8S89qb_wQaQ
turban

#110 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by turban »

Fair Life wrote:
Znate sta ljudi moji.
Ti koji si kazes iz Srebrenice, ti koji pises da si izgubio svoje najmilije u Srebrenickom stradanju... ti pises Ima li ikakve veze sto je Alija napravio neke pogresne poteze.

Najjednostanije mi je zakljuciti da niti si ti iz Srebrenice niti si izgubio svoje najmilije.

Zaboravljas da je Alija u kolaciji sa SDS-om bio prije, za vrijeme i poslije zlocina u Srebrenici.
ZASTO SE UPIRES IZ SVE SNAGE DA I MENE POTCJENIS,je li to taj Bosanski front???Negiranje zrtava rata te kako mrtvih tako i zivo hodajucih.Znas sta za ovo sto mi napisah......,ali necu ti ipak odgovoriti.Nejmas ti za to kapacitet da shvatis.Budi u ubjedjenju da si u pravu,tako ces se pravdati samom sebi za vjerovatno nista ne ucinjeno za domovinu.Nas Bratuncane i Srebrenicane ionako koristite za pljuvanje i potkusrivanje sa politickim protivnicima.
Vidim koliko je reakcija bilo na temo o dzenazi u Bratuncu,svaka Vam cast-patrioti Bosne.
DABOGDA I tI BIO LAZOV(PO TEBI SAM LAZOV) pa lagao ovako kao ja i usput bio sretan kao ja,samo jedan dan.
signature

#111 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by signature »

Klodovik wrote:
a tebe ovo najvise zulja i strah te za karakter Bosne nakon pobjede Armije Bosne i Hercegovine.[/quote]
A ti, vidim, nemaš konkretnih odgovora.
daj ti meni objasni kako se prave drvena kola?
Klodovik

#112 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Klodovik »

signature wrote:
Klodovik wrote:
a tebe ovo najvise zulja i strah te za karakter Bosne nakon pobjede Armije Bosne i Hercegovine.
A ti, vidim, nemaš konkretnih odgovora.
daj ti meni objasni kako se prave drvena kola?[/quote]

Ne razumijem pitanje, ali nije ni bitno. Ovo i nije nikakva komunikacija.
JBT

#113 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by JBT »

Alija je bio sredstvo, alat, koji su tvorci ideje o velikoj Srbiji upotrijebili u sprovodjenju svojih nakana. Trebali su ubjediti sopstveni narod u opravdanost ciljeva koje su sebi zacrtali. Lijepo je to objasnio MuaDib.
Da li je Alija to bio (sredstvo) svjesno ili nesvjesno, je nesto sto se moze diskutovati.
Last edited by JBT on 12/05/2008 12:20, edited 1 time in total.
neshto

#114 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by neshto »

ibran jest debil ali ova za aliju i KOS nije nimalo naivna, ne bi me čudilo da je istina.
lik je imao toliko loših poteza posebno na samom početku rata i zbog njegovih izjava i poteza je palo pola bosne u prvih par mjeseci rata...
in666

#115 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by in666 »

Ja se slazem sa ovim, i vijerujem da je istina. dodao bih jos mnoge , AlijaLike, tipa Cerica i slicnih levata. Al dobro svakom svoje. dokle god mi vjerujemo u bajke, do tada zlocinci uzivaju u slobodi, dijecu ubijaju, zene pale. Jebes ovu Bosnu. Sramota me reci da sam se za ovo borio.
nikad_izvini

#116 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by nikad_izvini »

Ne znam,nisam baš siguran.Prije par godina bih odbio bilo kakvu pomisao na to.Ali:

Alija nije izabran,izabran je Abdić,pa se desila mandža;
Alija "zarobljen" i zamijenjen za Kukanjca i vojsku koja je ostala u Sarajevu;
Alija je postavio Rasima Delića za komandanda ABiH,koji je zarobljen kao pripdanik JNA ;
Alija je skupio takve likove oko sebe da ih je svijećom tražio,nisam siguran da li bio uspio(Šaćirbey,Alispahić,Čengić,Muslimović,Silajdžić i tako)
Alija je potpisao ovakav Deyton i dao legitimitet rs-u

Činjenice
Real Khan

#117 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Real Khan »

turban wrote:
ZASTO SE UPIRES IZ SVE SNAGE DA I MENE POTCJENIS,je li to taj Bosanski front???Negiranje zrtava rata te kako mrtvih tako i zivo hodajucih.Znas sta za ovo sto mi napisah......,ali necu ti ipak odgovoriti.Nejmas ti za to kapacitet da shvatis.Budi u ubjedjenju da si u pravu,tako ces se pravdati samom sebi za vjerovatno nista ne ucinjeno za domovinu.Nas Bratuncane i Srebrenicane ionako koristite za pljuvanje i potkusrivanje sa politickim protivnicima.
Vidim koliko je reakcija bilo na temo o dzenazi u Bratuncu,svaka Vam cast-patrioti Bosne.
DABOGDA I tI BIO LAZOV(PO TEBI SAM LAZOV) pa lagao ovako kao ja i usput bio sretan kao ja,samo jedan dan.
Moram se umješati u ovaj "razgovor". Turbane, ovo ću ti reći kao dokazani patriota i borac Armije Republike BiH od prvog do zadnjeg dana rata: pogrešno si razumio čovjeka. Niko ovdje ne negira žrtve agresije, nego samo hoće da objasne kako bi tih žrtava bilo daleko manje da je dotični Predsjednik poduzeo minimum aktivnosti da se narod i građani države BiH ZAŠTITE a ne da budu janjad za klanje. Gdje god naši ljudi nisu imali čime da se brane, pobijeni su bez problema. Gdje god smo imali oružje i pružili otpor, četnici su polomili zube i nisu napravili ono što su planirali. Otvori bolan oči i gledaj malo šire od svoga balkona. Da smo imali oružje spremno prije agresije, šta misliš da li bi Srebrenica i Bratunac na primjer doživjeli onu sudbinu...? Međutim, ako i dalje više vjeruješ tuđoj priči nego svojim očima, onda mi je stvarno žao. Ne tebe, nego našeg naroda koji izgleda nije naučio lekciju. Onaj ko ne nauči lekciju, pada na ispitu i mora stalno ponavljati te ispite dok jednog dana ne položi.
Vodenjak

#118 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Vodenjak »

neshto wrote: ibran jest debil ali ova za aliju i KOS nije nimalo naivna, ne bi me čudilo da je istina.
lik je imao toliko loših poteza posebno na samom početku rata i zbog njegovih izjava i poteza je palo pola bosne u prvih par mjeseci rata...
Nas problem i jeste u tome sto su vec i debili shvatili sta nam je koalicija "zastitnika naroda" uradila i radi ali niko nista ne poduzima... :(
ProS

#119 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ProS »

moze li ce ocistiti obraz od tih mudzehedina i kriminalaca iz nase odbrane i tako poraditi na ponosu odbrane i izdvajanja od drugih,jer ovako ne valjamo nijedni :?
mislim da se mudzehedini i kriminalci ne mogu poreci,zasto ne radimo na sebi,zasto ne zelimo prihvatiti da smo i mi pravili greske i da ne smiju proci nekaznjeno :?
Real Khan

#120 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Real Khan »

ProS wrote:moze li ce ocistiti obraz od tih mudzehedina i kriminalaca iz nase odbrane i tako poraditi na ponosu odbrane i izdvajanja od drugih,jer ovako ne valjamo nijedni :?
mislim da se mudzehedini i kriminalci ne mogu poreci,zasto ne radimo na sebi,zasto ne zelimo prihvatiti da smo i mi pravili greske i da ne smiju proci nekaznjeno :?
Pa ja sam se nadao da smo već apsolvirali temu: "Otkud se pojaviše mudžahidi 1993. u BiH u sred centralne Bosne gdje ni ptica nije mogla ući bez pismenog odobrenja ili naredbe stožera HVO i HV"...? Druga je stvar ko ih je objeručke prihvatio, bez obzira na sugestije komandanata AR BiH da oni ne mogu značajno pomoći odbranu, ali zato mogu politički da naškode ciljevima borbe.

Nego, kakva je sad ovo "ofanziva" ovih dana... Te "treba hapsiti Dudakovića", "treba hapsiti Vikića", "treba ukinuti BH RTV servis ili Bosne neće biti", "treba sagraditi nekakav "plus" iznad Sarajeva na mjestu odakle su nam djecu snajperima "skidali", treba ovo, treba ono...
Ili je zbog predizborne (mada je po meni još rano, tek su zvanično objavljeni izbori), ili je u pitanju neka nova agresija na Bosnu... Vrijeme će međutim najbolje pokazati šta se krije "u šumi". U međuvremenu, preporučujem svim istinskim bosanskim patriotama da budu potpuno budni i spremni da pružimo pravi odgovor... Oni koji hoće bježati, ko ih j..e, ionako nema od njih nikakve koristi...
ZivotJeLijep

#121 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ZivotJeLijep »

Maraschino wrote:

Ja obicno kazem da ce se jednom za 20-30 gidina saznati prava istina, iz jos nedostupnih arhiva. Medjutim ja, koji sam prezivio sve to imam 3 gole istine da kazem;

1. Da nas je kocijas vodio bolje bi se odbranili
2. Alija je dogovarao prikljucenje RbIH krnjoj Milosevicevoj Jugoslaviji, pa kada je naisao na ocit otpor naroda sa takvim blentavim idejama, poceo je javno, nizom sastanaka sa Milosevicem i Tudzmanom dogovarati podjelu i rusenje BIH drzave. To je (prakticno, a ne deklarativno) radio i tokom agresije, do zadnjeg daha svog zivota. Imam niz informacija po kojima je slao svoje ljude u ABiH da ih privoli na podjelu RBiH.
3. Alija se izjasnjavo kao Srbin, pa zatim kao Musliman po vjeri (a Srbin po nacionalnosti) i nikada niti je bio Bosnjak niti je ikada priznao Bosnjacki narod, niti je dozvoljavao da se isti prizna sve do 93, kada mu je trebao Bosnjacki sabor da datne pecat na rusenje i podjelu RBiH. Tek onda se smilaovao i dozvolio da autohtoni narod Bosne povrati svoje historijsko ime.

Sve u svemu, po meni nije bilo veceg neprijatelja Bosne u njenoj hiljadugodisnjoh historiji od Alije. Danas njegovi sljedbenici Silajdzic, Tihic i lagumdzija su takodjer veca opsanost po opstanak Bih dzrave od svih snaga NATo-a, Srbije, Rusije, svjeta, iz prostog razloga sto oni legalizuju u paralamentu Bih sve ostvarene ciljeve zlocinacke Miloseviceve politike. Meni samo nije jasno kako to narod ne vidi i zasto ih bira svaki puta.
neshto

#122 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by neshto »

Znate sta ljudi moji.
a ti kao ne znaš da je u isočnoj bosni pa i srebrenici bio masakr daleko prije nego što se gospon alija udostojio proglasiti ratno stanje!?
ne da to nije uradio nego nas je i tješio da neće biti rata, znaš li koliko je ljudi vjerovalo u te njegove riječi, koliko ljudi je zbog toga zaklano u svojim domovima, ma treba ga posthumno tužiti za to!!!
i ja sam jedan od onih koji je četnike dočeko u kući baš zbog tih njegovih riječi...
Better Man

#123 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Better Man »

I vrapci na grani znaju da je Alija bio nesposoban političar. Ustvari on je bio sposoban, ali kad je u pitanju bogaćenje raznoraznih kriminalaca okupljenih oko njega, a koje mu je servirao njegov sin Bakir kojima je sve dao, dok je obične građane prevario i opljačkao. čovjek kojem je važnije bilo ko će zamjeniti Ganića koji je imao saobraćajnu nezgodu na ćelu Federacije u vrijeme pada Srebrenice ne može biti ništa do moralno ništavilo. Čovjek koji je u dogovoru sa Rasimom Delićem prevario borce i uvalio im bezvrijedne certifikate, koje su kasnije za siću pokupovali njegovi odani tajkuni ne može biti ništa do moralno ništavilo. Čovjek koji je te iste borce izbacivao na ulicu i oduzeo im sva prva, a ista dao svojim vjernim tajkunima, odnosno kriminalcima i ubicama ne može biti ništa do đubre svoje vrste, koji je zbog svega navedenog trebao na doživotnu robiju. Trebali spominjati kako su po astronomskim cijenama humanitarnu pomoć namjenjenu građanima Sarajeva i ostatka BiH Alijini odani kriminalci prodavali po astronomskim cijenama. Gdje je 9 milijardi USD koliko je ostalo od novca prikupljenog za odbranu BiH? U čijim rukama je završio taj novac? Zašto Hasan čengić nije osuđen na doživotnu robiju ili smrtnu kaznu streljanjem, jer je švercovano oružje umjesto da podjeli građanima da se mogu braniti od agresora isto prodavao po astronomskim cijenama istim tim građanima i na taj način sticao enormnu ličnu materijalnu korist? Ko i zašto je pokušao atentat na Sefera i zašto je ubijena njegova supruga? Da li je Caco ubijen samo zato da se zauvijek sprijeći njegova mogučnost da progovori pred sudom i da se prikrije prava istina o Kazanima i i nalogodavcima zločina? zašto ni dan danas niko nije odgovarao za Mudžahedinske zločine zbog koji se Rasimu Deliću sudi u Hagu? Da ne nabrajam dalje! Od kad sam 1990 vidio prvu plakatu sa likom Alije rekao sam sebi da ako ovaj čovjek dođe na vlast da će nas odvesti u propast i nisam puno pogriješio.
furlan

#124 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by furlan »

MuaDib wrote:Malo je poznato da su se bh komunisti srpske nacionalnosti često obračunavali sa rukovodstvom SR Srbije upravo zbog uplitanja u unutrašnje stvari BiH. Međutim trebalo je srpski narod koji je najvećim dijelom izborio opstanak BiH u novoj jugoslovenskoj državi, okrenuti protiv bosanskohercegovačke ideje. Zato je formiranje SDA je bilo od krucijalne važnosti za razbijanje BiH.
Mnogi će se pitati zašto. Formiranjem SDA na čijem čelu je žrtva komunističkog režima iz muslimanskog naroda, dobiva se odlična podloga za nacinonalno-političku podjelu građana BiH. Nakon toga je osnovan SDS koji homogenizira srpski narod i HDZ koji homogenizira hrvatski narod. SDA zatim formira narodnu koaliciju sa SDS i HDZ te ruši komuniste. Na taj način predstavnici fašističkog SDS postaju legitimni predstavnici Srba, koji Srbe uvjerava da SDA pravi nezavisnu BiH u kojoj će dominirati Muslimani, što je prva stepenica ka stvaranju fundamentalističke islamske države. To kod Srba stvara sve veći animozitet prema BiH. Zatim na scenu stupaju Hrvati koji još više potpiruju nacionalne tenzije izjavama "Šahovnica i na Romaniji, Hrvatska do Drine. A vezivanje hrvatskih i muslimanskih zastava, SDS koristi kao dokaz da Hrvati i Muslimani žele oživiti NDH, i napraviti novi genocid nad Srbima. A Alija umjesto da otvori dijalog sa Srbima, ide sve više uz nos Karadžiću i prihvata pakt sa Hrvatima i raspisuje referendum, na koji izlazi 66 % biračkog tijela. Zatim ide treća faza agresije a to je pretvaranje nacionalizma u fašizam. Horde rata upadaju u Bosnu iz Srbije i čine strašne pokolje nad Muslimanima, a HV u pograničnim mjestima nad Srbima (Posavina). Nakon toga slijedi srpska ofanziva u Istočnoj Bosni i Posavskom koridoru te Krajini. JNA napada Tuzlu, Sarajevo i Mostar. Do oktoba 1992. godine Srbi drže 60 - 70% teritorije BiH. Najveći broj Srba odlazi i u mnogim mjestima bježi na teritoriju pod kontrolom VRS. Nakon srpske ofanzive slijedi hrvatska izdaja i ofanziva koja tokom 1993. prelazi u opći rat, koji završava u korist ARBiH stvaranjem hrvatskih enklava u srednjoj Bosni. Nakon što je uspostavljena linija fronta Alija priznaje agresore za sagovornike i "agresiju pretvara u građanski rat". U poželjnom trenutku proglašava Bošnjake i pristaje na podjelu BiH. A posebnim ideološko-propagandnim programom islamizira Armiju, dopušta zlostavljanje nebošnjaka od strane bandi, pogotovo u Sa, zbog čega najveći broj preostalih Srba i Hrvata biježi iz Bosne ili prelazi na stranu agresora. Na kraju da ne bi bilo zabune dijeli BiH na interesne zone SDA, HDZ i SDS sa njihovim stalitima.
Korektno napisano(mozda i prepisano MuaDibe ne zamjeri) samo fali jos jedan dio bez kojeg prica ne moze biti potpuna, a to je razbijanje Bosanske osovine Pozderac-Mikulic, sa aferama o nepokrivenim mjenicama i propasti Bosanske Krajine sa aferom Agrokomerca, gdje se stvarni branioci Bosne i Hercegovine bacaju na kojljena i otvara polako prostor za neke druge ideje koje su zacrtane.Poslije se iz rupe opet vadi Abdic kao jos jedan od igraca koji bi navodno trebao da obezbjedi ekonomski prosperitet jer nije bilo dovoljno igrati na Aliju.Trebalo je i onaj nereligiozni dio privuci u zajednicku partiju i onda je kao takvu pokazati kao neprijatelja Srba i Yugoslavije.Ne, Alija nije bio agent KOS-a.On je jednostavno iskoristen jer se u takvoj intelektualnoj gromadi naslo sve pogodno i neophodno za manipulaciju i provodjenje Miloseviceve politike.
10101010101

#125 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by 10101010101 »

Alija je nesto najgore sto se moglo desiti Muslimanskom narodu. A, da su nas komsije htjele klati, htjele su i opet ce, ako budu u mogucnosti (a, biti ce). Zato bi trebalo otjerati sa vlasti bilo koga, ko se mimoisao sa Alijom u liftu, a kamoli sa istim tikve sadio. Kakvi Mladi Muslimani i slicne budalastine. Pohapsiti.
Locked