Albanska mafija
-
Ponekad s'proljeca
Momentalno najveca i najbrutalnija mafija u evropi su rusko-srpska mafija!
Ovo za Albance je samo srpska propaganda, kao bi nanijeli Kosovu sto vecu ljagu!!!!!!
Sve su to sitni kokosari u odnosu na Ruse!
Ovo za Albance je samo srpska propaganda, kao bi nanijeli Kosovu sto vecu ljagu!!!!!!
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
Ach ,ne vidim li to gore dvojicu uglednih Sarajlija.
Dođavola,za gornjeg nam je Interpol poželio "nek vam je Bog na pomoći",no vrlo je tih bez obzira na alergiju koju izaziva Odjeljenju za Narkotike KMUP-a(jednom manjem dijelu,ostali su eutanazirani već podugo).
Njegovu preružnu ugostiteljsku skalameriju koja stoji na "OFF_LIMITS"(crnoj) listi Eufora,a naziva se Casa Grande hotel,već predložih za poklisarstvo(ambasadu) Thacijeve družine,a za konzula ovog frčkavog riđokosog pekara sa Mejtaša koji nosi ime slavnog boksera M.Alija.
Predlažem im taj stil jer će naime sva roba stizati diplomatskom poštom(to je fino obradio jedan saudijski princ sa 2 tone kokaina u avionu,na šta je hladno pokazao diplomatski pasoš i sačekao par sati do povratka u Rijad), a BH junkie zajednica će uz vize dobiti sterilne šprice,tulumbe i kifle.
Crveni konzulov Ferrari će dobiti diplomatske tablice,pa će nesmetano jurcati od Mejtaša do Aque,a od tamo do Ustikoline gdje je izgrađen poseban čardak(uz svesrdnu pomoć Najvećeg u Logističara ABiH-Šaje),na janjetinu i razradu strategije o odnosima DVE prijateljske države
.
Gosti će biti naravno elita&krema Glavnoga Grada.
Ach,ja....glede&unatoč(danke Feral)opskurnih uporedbi i nivelacije brutalnosti kriminalaca
U suštini bih volio da se ovde oglasi kolega NIN sa jednim finim seciranjem
ali eto...ja Over and Out..
Dođavola,za gornjeg nam je Interpol poželio "nek vam je Bog na pomoći",no vrlo je tih bez obzira na alergiju koju izaziva Odjeljenju za Narkotike KMUP-a(jednom manjem dijelu,ostali su eutanazirani već podugo).
Njegovu preružnu ugostiteljsku skalameriju koja stoji na "OFF_LIMITS"(crnoj) listi Eufora,a naziva se Casa Grande hotel,već predložih za poklisarstvo(ambasadu) Thacijeve družine,a za konzula ovog frčkavog riđokosog pekara sa Mejtaša koji nosi ime slavnog boksera M.Alija.
Predlažem im taj stil jer će naime sva roba stizati diplomatskom poštom(to je fino obradio jedan saudijski princ sa 2 tone kokaina u avionu,na šta je hladno pokazao diplomatski pasoš i sačekao par sati do povratka u Rijad), a BH junkie zajednica će uz vize dobiti sterilne šprice,tulumbe i kifle.
Crveni konzulov Ferrari će dobiti diplomatske tablice,pa će nesmetano jurcati od Mejtaša do Aque,a od tamo do Ustikoline gdje je izgrađen poseban čardak(uz svesrdnu pomoć Najvećeg u Logističara ABiH-Šaje),na janjetinu i razradu strategije o odnosima DVE prijateljske države
Gosti će biti naravno elita&krema Glavnoga Grada.
Ach,ja....glede&unatoč(danke Feral)opskurnih uporedbi i nivelacije brutalnosti kriminalaca
šaljem te skupa s BašČom na duže googlanje i pretragu ,recimo,britanske i njemačke štampe,svaka ozbiljnija ima unutarnji browser pa je lako,ili se pak pretplati sa tričavih 50-60 eura da ne padaš na spinovanje našeg tipa"njihovi prijatelji su i naši prijatelji i obratno"."ponekad ne s proljeća": Poruke: 5
Momentalno najveca i najbrutalnija mafija u evropi su rusko-srpska mafija!
U suštini bih volio da se ovde oglasi kolega NIN sa jednim finim seciranjem
- cheguevara_k1
Jeste ali je taj isti anihidrid zvanicno i glavni sastojak za pravljenje sirceta- Naser Keljmendi dovodio se i u vezu sa švercom anhidridne kiseline, glavnog sastojka za pravljenje kokaina i heroina - kaže izvor „Blica“ iz vrha MUP-a Srbije.
Dalje procitah da :Bosnjaci, Jevreji i ne znam ko jos ne nazivaju Albance Siptarima. I to je tacno. Ali Kosovare nazivaju Siptarima cak i Albanci.
I na kraju, fakat ne vidim zasto bi feljton u blicu bio neistinit, kada to nisu nikakvi tajni podaci. To su informacije koje ne moraju doci od Albanaca/Siptara uopste, tako da ih novinarka nije morala izvlaciti od njih u krevetu. Lako je moguce da je informacije izvukla od nekog policajca, a je li u krevetu ili van njega, to nije ni bitno.
-
basta sljezove boje
meni je bezveze diskutirati na ovu temu s nekim ko nije Albanac i kome su jedini izvori informiranja njemacki mediji iz ambasade. Ne kontam zaista toliku brigu za albansku mafiju na Kosovu kad je to ionako briga policije jedne medjunarodno priznate drzave. Za ilegalce postoji nesto sto se zove "Abschiebung", protjerivanje, koje povlaci i zabranu od 5 godina ulaska u navedenu zemlju pa ako imas problema sa nekim albanskim svercerom de ga posalji na Kosovo pa ce kosovska policija njime da se bavidr.gog wrote: Bašto poentiraj sarkazmom na tebi poznatim stvarima,nemoj na ovome života ti.
Ako su ti CosaNostra pravi frajeri,a pravi albanski mafijaši fukara koja za Cosu radi najodvratnije poslove po Italiji,pitam te otkud ti uz to lupanje terminima "pravi" "glume" itd.Jel to gradacija kvalitetnih i nekvalitetnih killera,ili prodaješ priču o mistifikaciji šiptarskog gangsteraja iz ličnih razloga?
Sa onim terminima koje koristiš ničim izazvana nemožeš otpilit ni svoj iznenada probuđeni kompleks,a ni Simi.Posebno nemoj ocjenjivati stepene papanluka u gradu na čijem forumu imaš skoro 4 i po hiljade postova,i za čija mahalaška mjerila predstavljaš prejaku mahalušu.
Back to tema,Penal imaš za pojam"mit",a zašto?...Pa čisto ne vjerujem da ne pratiš informacije,i da je gradnja mita priča o narkomafijaškoj mreži zločina koju grade opskurni klanovi.
Nije to pitanje srbijanskog paranoičnog novinarstva,već nečeg sa čime se sve sigurnosne agencije Evropskih država mlate već godinama,i to ne birajući sredstva.
Usput, temeljnu "saradnju" klanovi iz Zemlje Orlova nemaju sa Cosa-om(za c.nostru rade samo manje grupe i ilegalni useljenici)već sa N"dranghetom
a tiče se ,je li,već pomenutog omiljenog biznisa sa kokainom.
a sto se tice Cose nostre, mom dedi svakog prvog u mjesecu dolazi covjek iz Palerma a ne iz Regio Calabrie, Barija ili Napulja. Braca i rodjaci se napucaju u kozne jakne i tamne cvike i idu ga dovesti kod dede. Mi zene ga jos nismo vidjele jer imamo puno posla u kuhinji, treba napraviti baklave i tulumbe koje Talijan nosi zeni i djeci. Ne smjemo da pitamo nista o tom Talijanu koji muhabeti sa dedom, jer je bila jedna Spresa koja je puno pitala pa je nestala iz sela
ovo je moj zadnji post na ovoj temi, a s tobom cu o njoj samo kad mi pokazes ili pasos Albanije ili UNMIK-a. I ne brigaj za albansku i kosovsku policiju, odlicno su opremljeni
ne zaboravi ocistiti vlastitu avliju, puna je i ona smetlja
përshëndetje
p.s. svakako da ima i jala ovdje, jer Albanac Albanca nikad nece ostaviti na cjedilu svejedno cime se taj drugi bavio, o tome vi Europejci mozete samo u snovima mastati
-
simi5
Nije mi želja da lično uvredim nikoga ali ovaj feljton je moj dug prema devojci, Albanki, sa kojom sam išla u osnovnu školu i gimnaziju i koju je brat prodao za mercedes. Danas, na 8. mart, konačno bi se moralo progovoriti i o tim nesrećnim ženama pretvorenim u mašine za rađanje i osuđenim na zatvor.
- muha_sa
možda bi trebalo danas progovorit o sistematskom silovanju oko 25.000 / dvadesetpethiljada/djevojcica--djevojaka i žena/ nesrpkinja / u toku agresije na BiH.
Što se tice albanske mafije, moj je savjet da dobro utvrdite granice izmedzu Srbije i Republike Kosovo.
Što se tice albanske mafije, moj je savjet da dobro utvrdite granice izmedzu Srbije i Republike Kosovo.
-
Valbon_1
basta sljezove boje wrote:meni je bezveze diskutirati na ovu temu s nekim ko nije Albanac i kome su jedini izvori informiranja njemacki mediji iz ambasade. Ne kontam zaista toliku brigu za albansku mafiju na Kosovu kad je to ionako briga policije jedne medjunarodno priznate drzave. Za ilegalce postoji nesto sto se zove "Abschiebung", protjerivanje, koje povlaci i zabranu od 5 godina ulaska u navedenu zemlju pa ako imas problema sa nekim albanskim svercerom de ga posalji na Kosovo pa ce kosovska policija njime da se bavidr.gog wrote: Bašto poentiraj sarkazmom na tebi poznatim stvarima,nemoj na ovome života ti.
Ako su ti CosaNostra pravi frajeri,a pravi albanski mafijaši fukara koja za Cosu radi najodvratnije poslove po Italiji,pitam te otkud ti uz to lupanje terminima "pravi" "glume" itd.Jel to gradacija kvalitetnih i nekvalitetnih killera,ili prodaješ priču o mistifikaciji šiptarskog gangsteraja iz ličnih razloga?
Sa onim terminima koje koristiš ničim izazvana nemožeš otpilit ni svoj iznenada probuđeni kompleks,a ni Simi.Posebno nemoj ocjenjivati stepene papanluka u gradu na čijem forumu imaš skoro 4 i po hiljade postova,i za čija mahalaška mjerila predstavljaš prejaku mahalušu.
Back to tema,Penal imaš za pojam"mit",a zašto?...Pa čisto ne vjerujem da ne pratiš informacije,i da je gradnja mita priča o narkomafijaškoj mreži zločina koju grade opskurni klanovi.
Nije to pitanje srbijanskog paranoičnog novinarstva,već nečeg sa čime se sve sigurnosne agencije Evropskih država mlate već godinama,i to ne birajući sredstva.
Usput, temeljnu "saradnju" klanovi iz Zemlje Orlova nemaju sa Cosa-om(za c.nostru rade samo manje grupe i ilegalni useljenici)već sa N"dranghetom
a tiče se ,je li,već pomenutog omiljenog biznisa sa kokainom.
a sto se tice Cose nostre, mom dedi svakog prvog u mjesecu dolazi covjek iz Palerma a ne iz Regio Calabrie, Barija ili Napulja. Braca i rodjaci se napucaju u kozne jakne i tamne cvike i idu ga dovesti kod dede. Mi zene ga jos nismo vidjele jer imamo puno posla u kuhinji, treba napraviti baklave i tulumbe koje Talijan nosi zeni i djeci. Ne smjemo da pitamo nista o tom Talijanu koji muhabeti sa dedom, jer je bila jedna Spresa koja je puno pitala pa je nestala iz sela
ovo je moj zadnji post na ovoj temi, a s tobom cu o njoj samo kad mi pokazes ili pasos Albanije ili UNMIK-a. I ne brigaj za albansku i kosovsku policiju, odlicno su opremljeni
ne zaboravi ocistiti vlastitu avliju, puna je i ona smetlja
përshëndetje
p.s. svakako da ima i jala ovdje, jer Albanac Albanca nikad nece ostaviti na cjedilu svejedno cime se taj drugi bavio, o tome vi Europejci mozete samo u snovima mastati
Përshëndetje edhe për ty "basta". Më intereson të dij se a je shqiptare me të vërtetë, ngase ti dhe "diokleciani" më latë mjaft përshtypje në lidhje me diskutimin, natyrisht duke e mbrojtur të vërtetën.
Onima koji ne znaju Albanski (za neke siptarski, a za neke arnautski... bilo kako izgovoreno, nema veze): ne brinite jer samo smo se dogovorili gdje cemo...TRECU DRZAVU.
-
Valbon_1
simi5 wrote:Nije mi želja da lično uvredim nikoga ali ovaj feljton je moj dug prema devojci, Albanki, sa kojom sam išla u osnovnu školu i gimnaziju i koju je brat prodao za mercedes. Danas, na 8. mart, konačno bi se moralo progovoriti i o tim nesrećnim ženama pretvorenim u mašine za rađanje i osuđenim na zatvor.
A tebi simice... mogu ti reci samo jednu stvar... GOVORITE STA HOCETE...SLOBODNI STE... JER NAPOKON, SVET JE SAZNAO KO JE I STA JE...
Jeste da su o ovome malo zakasnili, ali kako kazemo mi...bolje ikad nego nikad.
- suncokret13
da li cestitati na izboru naziva za najnoviji nick ?
-
paratrooper
sto ba ?simi5 wrote:Albanki, sa kojom sam išla u osnovnu školu i gimnaziju i koju je brat prodao za mercedes.
jel mislis da je malo dobio ?
da su tebe prodali vjerujem da bi dobili ficu sa prikolicom
- dr.gog
Ma to sa izborom države i slično me živo ne interesuje,isto kao i vaša hipersenzibilnost na pominjanje najcjenjenijih i najuspješnijih privrednika najneovisnijeg&najsamostalnijeg člana Balkanske farme.
Glede diskusije,...ha i ne mora se diskutovati uz uslov posjedovanja pasoša,jer je uslov nonsens kao što je nonsens i sva ta halabuka i hrpa emocija,koju petljate ti i ovaj klonirani nick u priču o kriminalu.
Dakle živo me zaboli za vaše i srbijansko međusobno režanje.
Priču o svom dedi i posjetiteljima iz Italije ispričaj Feralu kao malu sličicu nezbilje u novopostalih građana RH.
Na kraju krajeva ,Hrvatska vlada diplomatski mudro oteže(licemjerno prije),da prizna obernenajneovisnije&probuđeno ,gdje je jedan od bitnih neko ko prima Hrvatsku vojnu mirovinu,i bivši je general HV.
Ne prosipaj obiteljsku ili čiju već demagogiju(prije će bit da ti je dosadno),jer skoro svi albanski političari Kosova imaju hrvatsku putovnicu,i hrvatski su građani.
Ovome što piše na albanskom--otvori brate temu na jednom od najpoznatijih južnoevropskih jezika,pa se konspirativno dopisujte sa replikama na moje mrske komentare.
Mene samo živcira par kriminalnih klanova koji su se nakotili u Sarajevu,konkretno Kelmendi i Gashi,uz njihove pacove sa platne liste,a koji filuju prelošim heroinom Sarajevo,a kokainom infuziraju dalje prema sjeveru,dok se po Sarajevu gledaju scene iz trećerazrednih akcionih filmova
gdje isti ti kreteni,sve u D&G uniformama i namirisani Armani code-om,voze svoje groteskne aute kroz crveno i kriju se od policije u vlastitoj kući
Nebulozne reakcije na štampu isto otpili skupa sa putovničkim humorom,
naime istu dobijam redovito,što za svoje novce,što poslom.
Nemam ideala o njemačkim pričama niti njihovim novinarima(izuzev Stefana Austa,no to je druga priča).
I tu zvučiš kao portparol K&M botschaft ,pa se čuju komentari čuđenja i preporuke o legalnim sredstvima tipa"abchiebunga".No pragmatični drotovi su odavno skontali da sa tako žilavom kamarilom bandita(a i Italijani su počeli živcirati Državnu Bezbjednost Njem.pa lagano bježe kojekuda od posljednjih obračuna,vjerovatno suliferantima u Preševo,gdje vade nerve zasluženo shebanim srbijanskim špijama)---rekoh skontali su ih drotovi pa su i metode drugačije.
U Hamburgu naime strašno pada promet po izreketiranim bordelima i otetim firmama,koje su Bitiqy-family i ostali poklopili,pa se konspirativna albanska ekipa strašno brine i ulaže novce od Hrvatske i Bosne( casa Grande i Baščaršija) sve do novostvorenog feudalnog tržišta na Kosovu.
Patritozam i nostalgija za nepomičnim lebdećim orlovima iznad starog kraja su zapravo maska koja krije nezajažljivu borbu za novcem i utjecajem.Ona svjetina koja je iskreno slavila odhebavanje Srbije ima podug period hlađenja ispred sebe,i borbu sa preživljavanjem u krizi finansija koja je u nastanku.
Neznam kako se piše(onaj mali rječnik mi je na poslu nanežalost) ali čini mi se zvuči ovako(neizvinjavamsenagrešci)
miraufpašim do iduće isporuke
Glede diskusije,...ha i ne mora se diskutovati uz uslov posjedovanja pasoša,jer je uslov nonsens kao što je nonsens i sva ta halabuka i hrpa emocija,koju petljate ti i ovaj klonirani nick u priču o kriminalu.
Priču o svom dedi i posjetiteljima iz Italije ispričaj Feralu kao malu sličicu nezbilje u novopostalih građana RH.
Na kraju krajeva ,Hrvatska vlada diplomatski mudro oteže(licemjerno prije),da prizna obernenajneovisnije&probuđeno ,gdje je jedan od bitnih neko ko prima Hrvatsku vojnu mirovinu,i bivši je general HV.
Ne prosipaj obiteljsku ili čiju već demagogiju(prije će bit da ti je dosadno),jer skoro svi albanski političari Kosova imaju hrvatsku putovnicu,i hrvatski su građani.
Ovome što piše na albanskom--otvori brate temu na jednom od najpoznatijih južnoevropskih jezika,pa se konspirativno dopisujte sa replikama na moje mrske komentare.
Mene samo živcira par kriminalnih klanova koji su se nakotili u Sarajevu,konkretno Kelmendi i Gashi,uz njihove pacove sa platne liste,a koji filuju prelošim heroinom Sarajevo,a kokainom infuziraju dalje prema sjeveru,dok se po Sarajevu gledaju scene iz trećerazrednih akcionih filmova
gdje isti ti kreteni,sve u D&G uniformama i namirisani Armani code-om,voze svoje groteskne aute kroz crveno i kriju se od policije u vlastitoj kući
Nemam ideala o njemačkim pričama niti njihovim novinarima(izuzev Stefana Austa,no to je druga priča).
I tu zvučiš kao portparol K&M botschaft ,pa se čuju komentari čuđenja i preporuke o legalnim sredstvima tipa"abchiebunga".No pragmatični drotovi su odavno skontali da sa tako žilavom kamarilom bandita(a i Italijani su počeli živcirati Državnu Bezbjednost Njem.pa lagano bježe kojekuda od posljednjih obračuna,vjerovatno suliferantima u Preševo,gdje vade nerve zasluženo shebanim srbijanskim špijama)---rekoh skontali su ih drotovi pa su i metode drugačije.
U Hamburgu naime strašno pada promet po izreketiranim bordelima i otetim firmama,koje su Bitiqy-family i ostali poklopili,pa se konspirativna albanska ekipa strašno brine i ulaže novce od Hrvatske i Bosne( casa Grande i Baščaršija) sve do novostvorenog feudalnog tržišta na Kosovu.
Patritozam i nostalgija za nepomičnim lebdećim orlovima iznad starog kraja su zapravo maska koja krije nezajažljivu borbu za novcem i utjecajem.Ona svjetina koja je iskreno slavila odhebavanje Srbije ima podug period hlađenja ispred sebe,i borbu sa preživljavanjem u krizi finansija koja je u nastanku.
Neznam kako se piše(onaj mali rječnik mi je na poslu nanežalost) ali čini mi se zvuči ovako(neizvinjavamsenagrešci)
-
basta sljezove boje
ispricavam se sto se ponovno javljam na ovoj temi ali ovo ne mogu presutjeti, ovo je izuzetno maliociozno perverzno interpretiranje albanskih obicajasimi5 wrote:Nije mi želja da lično uvredim nikoga ali ovaj feljton je moj dug prema devojci, Albanki, sa kojom sam išla u osnovnu školu i gimnaziju i koju je brat prodao za mercedes. Danas, na 8. mart, konačno bi se moralo progovoriti i o tim nesrećnim ženama pretvorenim u mašine za rađanje i osuđenim na zatvor.
radi se o starom obicaju "kupovine nevjeste". Mladozenja simbolicno od nevjestine brace kupuje nevjestu - u materijalnim dobrima. Oni se kao cjenjkaju - mladozenja bi manje da plati, braca traze vise i na kraju se kao dogovore
ovo je svakako simbolicno, a obicaj postoji i kod Srba sa Kosova, ako je neko bio na vjencanju Karica vidio je isto.
sto se tice ostalih komentara oni pokazuju nivo svijesti naroda i njegovu inteligenciju. Forum je inace izuzetno antialbanski orijentiran i netko neupucen bi pomislio da su Albanci nanijeli nesrecu bosanskom narodu, da je albanska mafija ta koja sakriva Karadzice i Mladice, koja ratne zlocince prebacuje u Ameriku i Argentinu ...
Santayana je rekao "Narod koji se ne sjeca proslosti bice primoran da je ponovno prozivi"
-
basta sljezove boje
najljepsa rijeka na Balkanu, najveca pritoka Drina/Drima i cesto ime. Na Valboni se nalazi grad Bajram Curri odakle je Besnik Mustafaj. Dolina Valbone je predivna - netaknuta prirodasuncokret13 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nisam veceg ignoranta od tebe vidjela u svom zivotu, sve ismijavas a ni o cemu nemas pojma
- dr.gog
ko spomenu skrivanje K&M?,i prebacivanje bilo gdje..de otpili majke ti..basta sljezove boje wrote:ispricavam se sto se ponovno javljam na ovoj temi ali ovo ne mogu presutjeti, ovo je izuzetno maliociozno perverzno interpretiranje albanskih obicajasimi5 wrote:Nije mi želja da lično uvredim nikoga ali ovaj feljton je moj dug prema devojci, Albanki, sa kojom sam išla u osnovnu školu i gimnaziju i koju je brat prodao za mercedes. Danas, na 8. mart, konačno bi se moralo progovoriti i o tim nesrećnim ženama pretvorenim u mašine za rađanje i osuđenim na zatvor.
radi se o starom obicaju "kupovine nevjeste". Mladozenja simbolicno od nevjestine brace kupuje nevjestu - u materijalnim dobrima. Oni se kao cjenjkaju - mladozenja bi manje da plati, braca traze vise i na kraju se kao dogovore
ovo je svakako simbolicno, a obicaj postoji i kod Srba sa Kosova, ako je neko bio na vjencanju Karica vidio je isto.
sto se tice ostalih komentara oni pokazuju nivo svijesti naroda i njegovu inteligenciju. Forum je inace izuzetno antialbanski orijentiran i netko neupucen bi pomislio da su Albanci nanijeli nesrecu bosanskom narodu, da je albanska mafija ta koja sakriva Karadzice i Mladice, koja ratne zlocince prebacuje u Ameriku i Argentinu ...
Santayana je rekao "Narod koji se ne sjeca proslosti bice primoran da je ponovno prozivi"
Glede foruma ,neskromno:"Enemys,enemys of the nations!!!"
neobično mi je milo na novoj etiketi u kolekciji,zbog tih etiketa ...
-
basta sljezove boje
jebi ga, ne moze svako raditi u njemackoj ambasadidr.gog wrote:Ma to sa izborom države i slično me živo ne interesuje,isto kao i vaša hipersenzibilnost na pominjanje najcjenjenijih i najuspješnijih privrednika najneovisnijeg&najsamostalnijeg člana Balkanske farme.
gdje isti ti kreteni,sve u D&G uniformama i namirisani Armani code-om,voze svoje groteskne aute kroz crveno i kriju se od policije u vlastitoj kući![]()
- dr.gog
Bašto izvini na ovim peglanjima,mislim da nije potrebno na kraju da se preganjamo oko gluposti.Osim toga,svaka ksenofobija je besmislena,kao što je besmisleno pravdanje zla i kriminala.Mislim da je riječ o tome,o kriminalu,gdje ima svih nacionalnosti--a oni međusobno ne poznaju nacionalne prioritete,i rukovode se samo parama.O tom ja govorim.Poznajem nekolicinu Albanaca iz Tirane,koje upoznah za vrijeme njihovog 10 mjesečnog boravka u BiH,te sam imao priliku da čujem njihovo razmišljanje(a ljudi su obrazovani ).
Nije potrebno stavljati ovo u kontekst nacionalnog prepucavanja i mitologije kao što radiš sa Simijevim tekstovima.Fer je ukazati na pogrešne podatke u člancima,a ne apriori osuđivati izneseno.
Albanski gangovi u Sarajevu jesu zlokobni i jesu preselili iz Njemačke,zarad popunjavanja rupa u poslu.Nema tu pitanja "časti i srbovanja "ako se dešavaju obračuni i dilanje visokog intenziteta mjesec dana po dolasku tih ekipa u Sarajevo.To je to.
glede nicka,izvinjavam se također...rijeka jeste lijepa i svaka čast na slici..a evo i nešto od mene u znak nepomirenja

una...
p.s ne radim u ambasadi iz higijenskih&moralnih razloga,i zbog njene (opet vidim stvarne)nepopularnosti..pozdrav,gog.
Nije potrebno stavljati ovo u kontekst nacionalnog prepucavanja i mitologije kao što radiš sa Simijevim tekstovima.Fer je ukazati na pogrešne podatke u člancima,a ne apriori osuđivati izneseno.
Albanski gangovi u Sarajevu jesu zlokobni i jesu preselili iz Njemačke,zarad popunjavanja rupa u poslu.Nema tu pitanja "časti i srbovanja "ako se dešavaju obračuni i dilanje visokog intenziteta mjesec dana po dolasku tih ekipa u Sarajevo.To je to.
glede nicka,izvinjavam se također...rijeka jeste lijepa i svaka čast na slici..a evo i nešto od mene u znak nepomirenja

una...
p.s ne radim u ambasadi iz higijenskih&moralnih razloga,i zbog njene (opet vidim stvarne)nepopularnosti..pozdrav,gog.
-
zrikavac48
basta sljezove boje wrote:dr.gog wrote:
përshëndetje
Nece ostaviti na cijedilu, samo ce ga ubiti i baciti u bunar a njegovu familiju ganjati po svijetu.
Svako ima smece u svom dvoristu i treba da ga pocisti a ne da ga iznese iz svog dvorista- avlije i razbaca po tudjim dvoristima-avlijama.
-
callmethebreeeze
znaci samo zato sto pisemo o postojanju albanske mafije automatski postajemo i antialbanski orijentisani?!basta sljezove boje wrote:ispricavam se sto se ponovno javljam na ovoj temi ali ovo ne mogu presutjeti, ovo je izuzetno maliociozno perverzno interpretiranje albanskih obicajasimi5 wrote:Nije mi želja da lično uvredim nikoga ali ovaj feljton je moj dug prema devojci, Albanki, sa kojom sam išla u osnovnu školu i gimnaziju i koju je brat prodao za mercedes. Danas, na 8. mart, konačno bi se moralo progovoriti i o tim nesrećnim ženama pretvorenim u mašine za rađanje i osuđenim na zatvor.
cinjenica je da je jedan dio diskutanata protiv sandzaklija i albanca, ali pisanje o albanskoj mafiji nas ne cini antialbancima.
-
basta sljezove boje
vecina napisanog je izmisljotina, a o namjerama osobe koja je otvorila temu govore njeni postovi, sto reci o nekome ko se javno na ovom forumu deklarira kao "cetnikusa"?callmethebreeeze wrote:znaci samo zato sto pisemo o postojanju albanske mafije automatski postajemo i antialbanski orijentisani?!basta sljezove boje wrote:ispricavam se sto se ponovno javljam na ovoj temi ali ovo ne mogu presutjeti, ovo je izuzetno maliociozno perverzno interpretiranje albanskih obicajasimi5 wrote:Nije mi želja da lično uvredim nikoga ali ovaj feljton je moj dug prema devojci, Albanki, sa kojom sam išla u osnovnu školu i gimnaziju i koju je brat prodao za mercedes. Danas, na 8. mart, konačno bi se moralo progovoriti i o tim nesrećnim ženama pretvorenim u mašine za rađanje i osuđenim na zatvor.
cinjenica je da je jedan dio diskutanata protiv sandzaklija i albanca, ali pisanje o albanskoj mafiji nas ne cini antialbancima.
-
zrikavac48
Materijalna vrijednost u jednom mercedesu nigdje ne moze biti simbolika a pogotovo ne na za ostali dio Europe siromasnom Balkanu.
Politika, tuzilastvo i sudstvo su istina na prostorima tog istog Balkana sa kriminalom vrlo cesto dobro umrezeni i u savrsenoj koordinaciji ali u ovoj diskusiji mislim da ne treba uvlaciti politiku. Prema tome niko ih ne okrivljuje za neko sucesnistvo sa cetnicima. ( Uzgred budi receno Kosovski Albanci su se za vrijeme rata vise nego hladno odnosili prema agresiji na BiH)
Politika, tuzilastvo i sudstvo su istina na prostorima tog istog Balkana sa kriminalom vrlo cesto dobro umrezeni i u savrsenoj koordinaciji ali u ovoj diskusiji mislim da ne treba uvlaciti politiku. Prema tome niko ih ne okrivljuje za neko sucesnistvo sa cetnicima. ( Uzgred budi receno Kosovski Albanci su se za vrijeme rata vise nego hladno odnosili prema agresiji na BiH)
-
Radoje B.
Nije meni bastica mrska nimalo majkemi, nikad dosadno. Prijavih se ne ovaj forum da budem fin, kakav i jesam, i umalo me sad vas dvije ne navukoste da vam kazem kakav bi fin triangl napravili, i da rizikujem strasnog banabasta sljezove boje wrote:vecina napisanog je izmisljotina, a o namjerama osobe koja je otvorila temu govore njeni postovi, sto reci o nekome ko se javno na ovom forumu deklarira kao "cetnikusa"?
Mani zemlju koja baste nema. Stojim iza toga, sta god znacilo.
Radojko
- suncokret13
basta sljezove boje wrote:najljepsa rijeka na Balkanu, najveca pritoka Drina/Drima i cesto ime. Na Valboni se nalazi grad Bajram Curri odakle je Besnik Mustafaj. Dolina Valbone je predivna - netaknuta prirodasuncokret13 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nisam veceg ignoranta od tebe vidjela u svom zivotu, sve ismijavas a ni o cemu nemas pojma
???
tvoj subjektivan zakljucak.
sada smo postali i portparol(ka)...........ili ne ???
danas smo ljuti ?
nemoj bona,to steti ljepoti.
a sto se tice tvoje rijeke,ima i ona stara poslovica: ''svaki cigo svoga konja hvala'', vidis meni je ljepsa i najljepsa MILJACKA !
hajd' sada malo prebaci pisanje na i o Thompsonu.........on ti je idol,zar ne ?
nista o njemu ne napisa u zadnje vrijeme ?
Last edited by suncokret13 on 09/03/2008 23:42, edited 1 time in total.