Ako je tačno onda je žalosno

Max Bunker

#276 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Max Bunker »

elSaik wrote:
chelsea999 wrote:
Interesantno..

Vecina je mogla odluciti u Stocu npr. da se uci na hrvatskom jeziku, volja vecine. Ali nije. Odlucila je da se formiraju dvije skole pod jednim krovom tako da djeca mogu pratiti nastavu na svojim maternjim jezicima. Nije idealno, ima i problema, ali je sigurno bolje i ljudskije od ove odluke vecine iz Bihaca.

E to u Stocu se zove aparthaid a u Bihacu se zove skolski plan i program.
I u Stocu treba da uče po zajedničkom nastavnom planu i programu koji će biti formiran od strane države u kojoj se Stolac nalazi. Nigdje u svijetu (normalnom) ne postoji da djeca koja govore istim jezikom idu u dvije škole samo zato što pripadaju drugim etnoreligijskim grupacijama. Tebi je valjda i normalno da crnci idu u svoje škole, a bijelci u svoje. E nije normalno. To jeste aparthejd.
Ne kaki o Stocu i ne povlaci mi zivac :x
Fol ste vi dozvolili dvije skole pod jednim krovom :x . Jeste sipak krasni, da se vi u Stocu sta pitate, trava ne bi zelena bila a ne Bosnjaci zivjeli. Cijeli projekat " Dvije skole pod jednim krovom " je osmislio OSCE a podrzao OHR ( cak je radi opstrukcije u provodjenju projekta, OHR smijenio HDZ-ovog ministra obrazovanja u SBK ) a ne, kao sto ti pokusavas da kazes, da je projekat dogovor naroda.
Prvo ste protjerali Bosnjake ( vecinom ovi Hrvati " od Stoca " i Hrvati iz Breze, Kaknja i sl. ), onda ste zauzeli njihove kuce i mislili da je to vase. Nakon rata ( jos 1996.godine ) pocinju se vracati prvi Bosnjaci u Stolac. Silom im nesta pokusavate ali i tu ispadate dobro donji ( za belaj treba imati muda a nekima su ista ostala u Srednjoj Bosni ) pa kada su se Bosnjaci vratili u Stolac i skoro dostigli postotak od 1991. godine ( a ljeti ih bude i vise od tog postotka jer je dosta Bosnjaka iz Trebinja i Gacka, kupilo stanove i kuce u Stocu ), onda pokusavate da ih ometate u " odrzivom povratku " kroz razne administrativne igranke.
Max Bunker

#277 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Max Bunker »

japijem wrote:
Max Bunker wrote:
Ne kaki o Stocu i ne povlaci mi zivac :x
Fol ste vi dozvolili dvije skole pod jednim krovom :x . Jeste sipak krasni, da se vi u Stocu sta pitate, trava ne bi zelena bila a ne Bosnjaci zivjeli. Cijeli projekat " Dvije skole pod jednim krovom " je osmislio OSCE a podrzao OHR ( cak je radi opstrukcije u provodjenju projekta, OHR smijenio HDZ-ovog ministra obrazovanja u SBK ) a ne, kao sto ti pokusavas da kazes, da je projekat dogovor naroda.
Prvo ste protjerali Bosnjake ( vecinom ovi Hrvati " od Stoca " i Hrvati iz Breze, Kaknja i sl. ), onda ste zauzeli njihove kuce i mislili da je to vase. Nakon rata ( jos 1996.godine ) pocinju se vracati prvi Bosnjaci u Stolac. Silom im nesta pokusavate ali i tu ispadate dobro donji ( za belaj treba imati muda a nekima su ista ostala u Srednjoj Bosni ) pa kada su se Bosnjaci vratili u Stolac i skoro dostigli postotak od 1991. godine ( a ljeti ih bude i vise od tog postotka jer je dosta Bosnjaka iz Trebinja i Gacka, kupilo stanove i kuce u Stocu ), onda pokusavate da ih ometate u " odrzivom povratku " kroz razne administrativne igranke.
max, budala ima svuda, bosna obiluje takvima.

"Grad Kakanj je iz sigurnosnih razloga napustila četveročlana katolička obitelj, javlja kta. Župnik župe sv. Petra i Pavla u Kaknju o tome je izvijestio Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski u Sarajevu

Naime, župnik župe sv. Petra i Pavla u Kaknju vlč. Marijan Marijanović uputio je 12. veljače službeni dopis Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom u Sarajevu u kojem izvješćuje o odlasku četveročlane obitelji Nike Petrovića iz rodne kakanjske župe u Fojnicu zbog sigurnosnih razloga.

Župnik Marinanović piše da je 10. veljače u osnovnoj školi Hamdije Kreševljakovića u Kaknju došlo do tučnjave, za koju je okrivljena Nikina kći Kristina, a koja tvrdi da uopće nije sudjelovala u tučnjavi. Nakon što je Kristinin otac Niko došao u školu, u želji da zaštiti svoje dijete, na njega je, prema njegovim riječima, nasrnuo nastavnik islamskog vjeronauka pred direktorom škole i drugim svjedocima što je direktor kasnije zanijekao.

Budući da je, prema tvrdnjama Nike Petrovića, došlo do psovke ustaške majke i prijetnji ubojstvom, u školu je došla policija koja je napravila zapisnik. U želji da stvar što točnije ispita, župnik Marijanović je molio uvid u policijski zapisnik, ali mu to nije dopušteno uz obrazloženje da se uvid u zapisnik ne dopušta trećim licima.

Župnik Marijanović u dopisu nadalje podsjeća da je tijekom ratne 1993. godine Niko Petrović bio među brojnim zatočenim Hrvatima u Kaknju te da je tada pretrpio batine i stres nakon čega je prebačen u bolnicu pa i danas trpi posljedice. Župnik Marijanović piše da je Niko sa svojom obitelji teška srca napustio Kakanj nakon što ih je župnik blagoslovio i ohrabrio Božjom riječju. Također podsjeća su se u župama Kakanj, Kraljeva Sutjeska i Vukanovići (općina Kakanj) događale i da se i dalje događaju provale u katoliče (hrvatske) kuće i pljačke što, umjesto povratka, potiče na daljnji odlazak katolika."
@japijem-Budala ima svugdje ali je meni vise puna kapa tih degenericnih likova. Necu vise da sutim i da trpim i da gledam takve, kako prosipaju neku silu i pucaju neku suplju. Prvo mi se gadi nacionalizam moga naroda pa onda i nacionalizam druga dva naroda.
zonbirile

#278 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zonbirile »

dajem nacionalni identitet za normalan život
zonbirile

#279 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zonbirile »

japijem wrote:
zonbirile wrote:dajem nacionalni identitet za normalan život

kažu da su nijemci za to žrtvovali slobodu i izabrali hitlera, za siguran poso, redovnu platu i dobro zdravstveno, a izašlo na zlo, nacionalni identitet nije ništa negativno, i nije mi jasno kako je to u suprotnosti sa normalnim životom.
---------------------------------
moj @japijem upravo suprotno,furali su se na nacionalni,nacionalistički identitet,i molim te passe.Teško mi je s tobom voditi diskusiju,valjaš balvane .
popajic

#280 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by popajic »

japijem wrote:
pošteno, s obzirom da se ja smatram bošnjačkim nacionalistom , naravno u pozitivnom smislu, meni se , ne mogu reći gade, ali ih ne razumijem, bošnjaci koji to nisu, jer smatram da zbog takvih već nekoliko puta stradavamo, i to krvavo i teško. ali nismo svi isti, a kažu da ne bi bilo normalno da jesmo.
Nacionalista u nasem podneblju je sinonim za sovinistu , a sovinizam ti je koracic do fasizma.
Tvoj ponos nacionalizmom je tvoja licna karta...opasna, ofucana i jadna !
Zbog Bosnjaka nenacionalista stradavaju Bosnjaci nacionalisti :-) ...serbes izjavi i ne trepnuvsi :roll:
Eeeee ,....cega se pametan stidi .....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#281 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote:Nacionalista u nasem podneblju je sinonim za sovinistu , a sovinizam ti je koracic do fasizma.
Zbog Bosnjaka nenacionalista stradavaju Bosnjaci nacionalisti :-) ...serbes izjavi i ne trepnuvsi :roll:

Nacionalizam nije šovinizam i ne mora biti. Potpuno pogrešna postavka. Ja sam najviše šovinističkih komentara pročitala na ovom forumu upravo od onih kojima su puna usta kako nisu nacionalisti. Onda im smeta jedan od oficijelnih jezika, ili im smeta nečija nacionalnost. a kao nisu oni. Ipak, najbolje je kad iznesu "jaki argument" nacionalno miješanog braka, kao da to iša dokazuje. Pa i Emil Vlajki je u nacionalno miješanom braku.
Kao što je rekao rahmetli Alija... Nacionalno je sve od jela do jezika. I tu nije ništa loše. Loše je kad drugog smetaš radi svog nacionalizma. A najlošije je na sav glas vikati kako prezireš nacionaliste, a kad te se malo zagrebe pokazati ne nacionalizam, nego šovinizam.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#282 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

Gdje se u Tuzli moze potpisati Peticija? :zoka:
zonbirile

#283 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zonbirile »

KatarinaKosaca wrote:
popajic wrote:Nacionalista u nasem podneblju je sinonim za sovinistu , a sovinizam ti je koracic do fasizma.

Nacionalizam nije šovinizam i ne mora biti. Potpuno pogrešna postavka. Ja sam najviše šovinističkih komentara pročitala na ovom forumu upravo od onih kojima su puna usta kako nisu nacionalisti. Onda im smeta jedan od oficijelnih jezika, ili im smeta nečija nacionalnost. a kao nisu oni. Ipak, najbolje je kad iznesu "jaki argument" nacionalno miješanog braka, kao da to iša dokazuje. Pa i Emil Vlajki je u nacionalno miješanom braku.
Kao što je rekao rahmetli Alija... Nacionalno je sve od jela do jezika. I tu nije ništa loše. Loše je kad drugog smetaš radi svog nacionalizma. A najlošije je na sav glas vikati kako prezireš nacionaliste, a kad te se malo zagrebe pokazati ne nacionalizam, nego šovinizam.
------------------------------------------------
ta je priča bila aktuelna prije jedno 150g.Stvaranjem nacionalnih država,ovo par preostali su anahronizam prohujalih vremena.samo budale ponavljaju pređeno gradivo.
plain vanilla

#284 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:Gdje se u Tuzli moze potpisati Peticija? :zoka:
trebal ti broj telefuna za usputno glasanje? :D
ne treba, glasala sam prije nego dodjoh na forum :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#285 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by KatarinaKosaca »

zonbirile wrote:ta je priča bila aktuelna prije jedno 150g.Stvaranjem nacionalnih država,ovo par preostali su anahronizam prohujalih vremena.samo budale ponavljaju pređeno gradivo.
Ja ne vidim supranacionalne. Kako sam napisala.... samo malo zagrebi... izađe svašta
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#286 Re: Udruge HVO i Peticija

Post by JoseMujica »

hecimnadri wrote:Jeli ponovo oživjela Bobanova tvorevina .
Svi znamo za dešavanja 90-tih godina kada se provodila Tuđmanova ideja Velike Hrvatske.
Cijenu ove ideje dobro su platili bošnjaci (zatvarani ,Ubijani....).Danas u Hagu se sudi onima koji su provodili ideje etničkog čišćenja(Prlić ,Čorić i ostali)
U isto vrijeme oni koji su rušili BiH pokušavaju zajedno sa strankama iz RS-a da na jedan drugi način razvale ono što nisu mogli razvaliti u ratu.Netrebamo im to dozvoliti.
Žalosno je da jedan Hrvat iz Sarajeva ili iz Tuzle, ili iz Orašja nije jednak kao predstavnik Hrvata iz Herceg Bosne.
Sjetimo se samo dok je Ilija Jurišić pritvaran u Srbiji ,g-din Bariša Čolak je bio na odmoru.
Za HDZ nijedan Hrvat koji je bio u Armiji BiH izgleda nije validan.
Može li onda Peticija biti validna
nemoj tako i Ivo Lozančić je bio u Armiji pa je vrijedan član HDZ-a :D

moraš malo poraditi na argumentaciji...moj prijedlog je da "Za HDZ nijedan Hrvat koji nije član HDZ-a nije validan" i onda nemaš početničkih greškica pri argumentaciji teze
zonbirile

#287 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zonbirile »

KatarinaKosaca wrote:
zonbirile wrote:ta je priča bila aktuelna prije jedno 150g.Stvaranjem nacionalnih država,ovo par preostali su anahronizam prohujalih vremena.samo budale ponavljaju pređeno gradivo.
Ja ne vidim supranacionalne. Kako sam napisala.... samo malo zagrebi... izađe svašta
---------------------------------------
žao mi je neshvačen zemalja u 21 vijeku,koje traže nacionalni identitet mjesto hljeba gladnim građanima
zonbirile

#288 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zonbirile »

pa davno je narod rekao:"Svaka budala može vaziti o fudbalu i politici".Čovjek pogleda teme na Sa-x i onda shvati veličinu narodne misli.Ekonomska pitanja se gase sama od sebe nakon par stranica.Naprđivanja o politici,naciji,vjeri i sl. ispod 100 str. ne prolaze.
JoseMujica

#289 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by JoseMujica »

zonbirile wrote:pa davno je narod rekao:"Svaka budala može vaziti o fudbalu i politici".Čovjek pogleda teme na Sa-x i onda shvati veličinu narodne misli.Ekonomska pitanja se gase sama od sebe nakon par stranica.Naprđivanja o politici,naciji,vjeri i sl. ispod 100 str. ne prolaze.
:thumbup: dobro si...al šta očekuješ od nepismena naroda :?: haj nek se javi neko ko zna kamatu izračunati :-) ? I divim se tvome entuzijazmu da očekuješ da ovi o ekonomiji diskutuju :lol:
BiH-x

#290 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by BiH-x »

KatarinaKosaca wrote:Ja sam najviše šovinističkih komentara pročitala na ovom forumu upravo od onih kojima su puna usta kako nisu nacionalisti. Onda im smeta jedan od oficijelnih jezika, ili im smeta nečija nacionalnost. a kao nisu oni. Ipak, najbolje je kad iznesu "jaki argument" nacionalno miješanog braka, kao da to iša dokazuje. Pa i Emil Vlajki je u nacionalno miješanom braku.
:)
zonbirile

#291 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zonbirile »

JoseMujica wrote:
zonbirile wrote:pa davno je narod rekao:"Svaka budala može vaziti o fudbalu i politici".Čovjek pogleda teme na Sa-x i onda shvati veličinu narodne misli.Ekonomska pitanja se gase sama od sebe nakon par stranica.Naprđivanja o politici,naciji,vjeri i sl. ispod 100 str. ne prolaze.
:thumbup: dobro si...al šta očekuješ od nepismena naroda :?: haj nek se javi neko ko zna kamatu izračunati :-) ? I divim se tvome entuzijazmu da očekuješ da ovi o ekonomiji diskutuju :lol:
-----------------------------------
i ja se sažaljevam,baš testiram koliko budala nepismenih ima.Sve kontam po defaltu,mlađi ljudi,obrazovani,konektovani,a ono gore od svake nane sa vrh Bistrika.
plain vanilla

#292 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

a ova generalizacija je stvarno na mjestu
dobro je pa imamo i tebe da nas prosvijetlis, da ne budu bas svi forumasi glupi i ograniceni
ti si nase svjetlo u mraku foruma :oops:
madner

#293 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by madner »

Zonke, ko je pismen neka baci prvi kamen :D
Ti sacekaj.
zonbirile

#294 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zonbirile »

ja sam Poncije,do vas je kamenjanje :lol:
JoseMujica

#295 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by JoseMujica »

zonbirile wrote:ja sam Poncije,do vas je kamenjanje :lol:
i nosićete breme do kraja svijeta :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#296 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by zonbirile »

teško je sa malo pameti do kraja života.Najgore je kada je insan bolestan,a izvana se ne vidi.
hercegovac_pravi

#297 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by hercegovac_pravi »

japijem wrote:
hercegovac_pravi wrote:
chelsea999 wrote:

Interesantno..

Vecina je mogla odluciti u Stocu npr. da se uci na hrvatskom jeziku, volja vecine. Ali nije. Odlucila je da se formiraju dvije skole pod jednim krovom tako da djeca mogu pratiti nastavu na svojim maternjim jezicima. Nije idealno, ima i problema, ali je sigurno bolje i ljudskije od ove odluke vecine iz Bihaca.

E to u Stocu se zove aparthaid a u Bihacu se zove skolski plan i program.
Pričaš neistinu i provaljuješ gluposti. U Stocu NE POSTOJI legalni školski program na Bosanskom jeziku. Koliko puta mislite upisati istu laž nadajući se da će proći nezapaženo?
Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre. Ono što je lokalna HDZ vlast bila ustanju uraditi uradila je ..a to je ne priznati i ne potpisati diplome učenika koji su pohađali nastavu po Bosanskom nastavnom planu i programu. Zbog toga je prije 6 mjeseci (odokativno) zaustavljeno kompletno finansiranje školstva u opštini Stolac a od strane kantonalnog ministarstva (ne potpisivanje Statuta škole od strane HDZ kadra). Zbog nezakonith aktivnosti van zakonske norme je ostavljen kompletan školski sistem u Stocu. Eto to je istina i školskom programu u Stocu.

Ja bi reko da ovo nije istina, jer da je tako, ne bi se djeca koja školu pohađaju mogla upisati u više razrede a ni u srednju školu, dakle ne bi mogli ni ići u školu, odvadi malo, problema vjerovatno ima. e da su postupili kao i kod nas u bihaću, pa da većina odluči, ne bi bilo nikakvih problema.
Ne pričaj gluposti. Uopšte nije bitno ono "što bi ti rekao" već ono što je na terenu a tu je situacija upravo onakva kako sam je ja opisao.. Pogledaj malo novinske vijesti od prije godinu dana..ili hoćeš da ti ih ja postiram. Što ti treba da pričaš o nečemu o čemu pojma nemaš?
popajic

#298 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by popajic »

KatarinaKosaca wrote:

Nas etno nacionalizam je u praksi uvijek bio i jeste sovinizam . On NE uvazava razlike, nego se hrani mrznjom, on protjeruje, ubija , dijeli ....to smo , valjda , u WWI, WWII i proslom ratu prokuzili ?!
Nacionalizam u smislu patriotizma je druga prica , a ta je kod nas najmanje zastupljena.
Iz ovih razloga, ja prezirem nacionaliste- soviniste...ti slobodno zagrebi i po meni u potrazi za nekim skrivenim sovinizmom.
Nema ga...osim sto sam simpatizer omrazenog ti SDP-a :D
hercegovac_pravi

#299 Re: Ako je tačno onda je žalosno

chelsea999 wrote:
hercegovac_pravi wrote: Pričaš neistinu i provaljuješ gluposti. U Stocu NE POSTOJI legalni školski program na Bosanskom jeziku. Koliko puta mislite upisati istu laž nadajući se da će proći nezapaženo?
Ništa "većina" u Stocu nije odlučila već se veliki broj Bošnjaka vratio u Stolac (grad Stolac danas ima preko 60% Bošnjaka) tako da vlast nije bila ustanju spriječiti ulazak Bošnjaka u školske centre. Ono što je lokalna HDZ vlast bila ustanju uraditi uradila je ..a to je ne priznati i ne potpisati diplome učenika koji su pohađali nastavu po Bosanskom nastavnom planu i programu. Zbog toga je prije 6 mjeseci (odokativno) zaustavljeno kompletno finansiranje školstva u opštini Stolac a od strane kantonalnog ministarstva (ne potpisivanje Statuta škole od strane HDZ kadra). Zbog nezakonith aktivnosti van zakonske norme je ostavljen kompletan školski sistem u Stocu. Eto to je istina i školskom programu u Stocu.

Cisto informacije radi: skinuto sa: http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... z-grijanja
...
Sporan Statut škole

Škola u kojoj trenutačno ima 360 učenika i 40 djelatnika suočena je s problemima od dana kad je ministar Dželilović odlučio ne priznati Statut škole, tvrdeći da nije usklađen sa zakonom. Međutim, Toljević tvrdi da to nije istina i da je postojeći Statut, prema kojem se mora osigurati nastavni plan i program učenicima druge nacionalnosti ukoliko ih u školi ima više od 20 posto, usklađen sa zakonom i sa svim drugim školama ove županije.
"Taj problem traje već više godina, a djelatnici škole niti imaju mogućnosti niti ovlasti riješiti ga", kazala je u nekoliko navrata Toljević, pozivajući Dželilovića da školu, ukoliko misli da ne radi po zakonu, jednostavno izbriše iz sudskog registra i da se uruče rješenja djelatnicima o prestanku radnog odnosa.
"No, Dželilović se neće ni javiti, a u par navrata je poručio Sindikatu da, što god radili, Sindikatu neće isplatiti ništa i da će nam, kao i svaki put dosad, sve pasti u vodu. Nama sada ostaje još samo Međunarodni sud za ljudska prava budući da sve institucije kojima se obratimo ubrzo zaborave na nas ", kaže Toljević...
Upravo tako jer Ministar ne želi priznati statut škole koja ne priznaje školski plan i program na Bosanskom jeziku. U tome je sva mudrost. Upravo si napisao i potvrdio ono što je govorim. HDZ predstavnici NE ŽELE potpisati sporni Statut kojim se priznaje jednakopravnost jezika. U tome je čitava kvaka i zbog toga kantonalno ministarstvo ne priznaje ni postojeći Statut škole koji samo prepoznaje školski program na hrvatskom jeziku. Kontaš ili trebam crtati?
hercegovac_pravi

#300 Re: Ako je tačno onda je žalosno

japijem wrote:
hercegovac_pravi wrote:
japijem wrote:

Ja bi reko da ovo nije istina, jer da je tako, ne bi se djeca koja školu pohađaju mogla upisati u više razrede a ni u srednju školu, dakle ne bi mogli ni ići u školu, odvadi malo, problema vjerovatno ima. e da su postupili kao i kod nas u bihaću, pa da većina odluči, ne bi bilo nikakvih problema.
Ne pričaj gluposti. Uopšte nije bitno ono "što bi ti rekao" već ono što je na terenu a tu je situacija upravo onakva kako sam je ja opisao.. Pogledaj malo novinske vijesti od prije godinu dana..ili hoćeš da ti ih ja postiram. Što ti treba da pričaš o nečemu o čemu pojma nemaš?
Ne lupaj gluposti, hoćeš reći da djeca bošnjaka ne idu u školu, šta sjede kod kuće, rekoh problema ima, i rekoh kako ih je trebalo riješiti, većina neka odluči i mirna bosna.
Pišeš o stvarima o kojima nemaš blage veze. Bošnjačka djeca idu u školu SAMOVOLJNO bez ikakve zakonske podloge. jel ti uopšt možeš razumijeti da se Bošnjačka djeca iz Stoca ne mogu upisati na višokoškolske ustanove zato što im diplome iz srednjeg obrazovanja nisu potpisane ? Haj razguli svega ti. svaki topik moraš uhelaćiti iz čiste neinformisanosti. Ne znam uopšte otkud ti potreba da se provaljuješ :run:
Post Reply