Ako je tačno onda je žalosno

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#201 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

chelsea999 wrote:
pemanapemani wrote:

Nemam šta misliti, navedeni su vladali (neki manje, neki više) svih ovih godina. Svjedoci smo koliko je država tada bila funkcionalna i koje su nam sve dobre stvari ostavili u amanet.
SDP je predložio izmjene u Platformi koju su potpisale četiri stranke, a koja je, koliko sam upoznat, ponuđena i stožernoj stranci na čelu sa legitimnim Jugoslavenom.

Koliko ja znam i HDZ-ovi su napravili nekakvu platformu i ponudili je svima. Pa SDP-u na celu sa prvim teniserom BiH.
:zzzz:
panorama

#202 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by panorama »

Od sutra kreće potpisivanje u Bihaću,Kladuši, Cazinu i Bužimu.Ja sam već potpisao u Sarajevu.
pemanapemani

#203 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by pemanapemani »

chelsea999 wrote:
pemanapemani wrote:

Nemam šta misliti, navedeni su vladali (neki manje, neki više) svih ovih godina. Svjedoci smo koliko je država tada bila funkcionalna i koje su nam sve dobre stvari ostavili u amanet.
SDP je predložio izmjene u Platformi koju su potpisale četiri stranke, a koja je, koliko sam upoznat, ponuđena i stožernoj stranci na čelu sa legitimnim Jugoslavenom.

Koliko ja znam i HDZ-ovi su napravili nekakvu platformu i ponudili je svima. Pa SDP-u na celu sa prvim teniserom BiH.
O platformi na jednoj stranici fakat ne bih. Kada bude osuđen onda ćemo moći govoriti o "teniseru". Moći ćemo govoriti o njemu i prije, kada tužilaštvo objavi optužnicu. S druge strane, o jugoslavenstvu stožernika nemamo šta pričati kada ga imamo u pismenoj formi sa pečatom državne institucije.
Alfons Kauders

#204 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Alfons Kauders »

chelsea999 wrote: Vrtimo se u krug. Znaci, da li postoji skola u kojoj se uci katolicki/pravoslavni vjeronauk ili bilo koji osim islamskog a da je drzavna? Ili neki drugi jednakopravni sluzbeni jezik osim bosanskog? Cisti radi multietnickog karaktera ...

Arzija je meni neinteresantna, uzimam je samo kao primjer politicke volje, nije se sama postavila na to mjesto. Svi ti jezuiti sto ih spominjes su isti kao Arzija, mozda i gori, samo se ja ne kurcim multietnicizmom, multikulturom i tvrdim da je nesto onakvo kakvo nije!!!
A kako stojimo sa multivitaminskim skolama u Herceg-Srpskoj? :D Koliko skola u Listici i Laktasima nudi nastavu na bosanskom i vjeronauk za mlade muslimane, pardon male muslimane? :D
uroborus

#205 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by uroborus »

pemanapemani wrote: Nije ovdje problem u "običnoj matematici", već u običnoj logici. Niti može biti predstavnik Hrvata neko ko je dobio 90% glasova Bošnjaka, niti se, sa druge strane, stranka koja je na zadnjim izborima pokupila glasove razočarani birača SBiH, kao i velikim dijelom SDA, nazvati-MULTIETNIČKOM! Nema tu ništa "multietničko", ni pod razno! :-)
A što ta "nemultietnička" stranka u glavnom gradu, na razini FBiH, te na nivou BiH ima predstavnike koji predstavljaju nacionalnu sliku iz 1991., to nema veze. Ne kontam kako se nekoga može optuživati da nije multietničan, kada ima članstvo i predsjedništvo sastavljeno od pripadnika različitih naroda.
Jebi ga, pardoniram, uvijek zaboravim da oni koji nisu ljubitelji stožernika i spodobe koja negira genocid, ustvari nisu legitimni i legalni.[/quote]

Samo me poštedi floskula... :roll:
Mogu biti u SDP sve sami Hrvati i Srbi, ali kad je u pitanju izborna volja onda tu nema mjesta praznoj retorici-vidi, mashallah, koliko smo mi multietnični! :-)
Co0l

#206 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

chelsea999 wrote:
Co0l wrote:Vjeronauk je izborni predmet i nije obaveza i u skolama ga biraju po zeljama.Koliko ima zainteresovanih za islamsku vjeronauku toliko se i predaje.S obzirom da je rijec o izbornom predmetu tesko je ocekivati da bosnjacka djeca uce katolicki vjeronauk.Sto ne znaci da je djeci koja to zele uskraceno pravo na katolicki vjeronauk.Prica o nekih 100% drzavnih skola je cisto pretjerivanje.
Sto se tice Arzije-kad protjerate svoje jezuite nakon decenija vladanja po svojim skolama koje namecu djeci raspela po ucionicama onda ces imati moralno pravo da o tome raspravljas.Jer Arzija je otjerana,jezuiti nisu nit ima ikakvih izgleda da u skorijoj buducnosti budu.
I kad kazes da se vjeronauk ne uci u skolama nego u crkvama ne kontam kuknjavu za katolickim vjeronaukom u skoli.
Vrtimo se u krug. Znaci, da li postoji skola u kojoj se uci katolicki/pravoslavni vjeronauk ili bilo koji osim islamskog a da je drzavna? Ili neki drugi jednakopravni sluzbeni jezik osim bosanskog? Cisti radi multietnickog karaktera ...

Arzija je meni neinteresantna, uzimam je samo kao primjer politicke volje, nije se sama postavila na to mjesto. Svi ti jezuiti sto ih spominjes su isti kao Arzija, mozda i gori, samo se ja ne kurcim multietnicizmom, multikulturom i tvrdim da je nesto onakvo kakvo nije!!!
1.Postoji.
2.Postoji.Sva tri jezika su ravnopravna.
3.Arzija nije branila Djeda Mraza prije nego sto je postavljena tamo gdje je postavljena,to je uradila tek nakon sto je postavljena i prvom prilikom kad se moglo smjenit ju to je i uradjeno.Da se znalo da ce se tako ponasati vjerovatno je da ne bi tu bila ni postavljena.Samo nije mi jasno sto spominjes Arziju i Djeda Mraza,jel to kazes da je Djeda Mraz i njegovo ukidanje neka diskriminacija Hrvata?
pemanapemani

#207 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by pemanapemani »

Samo me poštedi floskula... :roll:
Mogu biti u SDP sve sami Hrvati i Srbi, ali kad je u pitanju izborna volja onda tu nema mjesta praznoj retorici-vidi, mashallah, koliko smo mi multietnični! :-)[/quote]

Ti si potegnuo priču napisavši da SDP nije multietnička stranka. Naveo sam ti podatke koji dokazuju da jeste multietnička.
Druga stvar, kada se budu organizovali nacionalni izbori i kada građani budu glasali na izborima kao pripadnici određenog naroda, onda možemo pričati o tome koliko je ko dobio glasova od pojedinaca pripadnika određenog naroda. Ovako je statistički nemoguće dokazati koliko je ko dobio glasova od Bošnjaka, Srba, Hrvata, ostalih i zaostalih.
chelsea999

#208 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

pemanapemani wrote:
chelsea999 wrote:
pemanapemani wrote:

O platformi na jednoj stranici fakat ne bih. Kada bude osuđen onda ćemo moći govoriti o "teniseru". Moći ćemo govoriti o njemu i prije, kada tužilaštvo objavi optužnicu. S druge strane, o jugoslavenstvu stožernika nemamo šta pričati kada ga imamo u pismenoj formi sa pečatom državne institucije.

Slazem se, samo bi ja govorio o tome kada presuda postane pravosnazna i kada ih vidim u zatvoru. U tuziteljstvo se nesto i ne ufam jer su sve dosadasnje presude protiv Jugoslovena isle u njegovu korist. Tako da ne vjerujem da ce i Bjorn Borga stici pravda...
Dingos

#209 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Dingos »

Evo jedan fin odgovor na temu i na samo ime teme. Sretno zohari :) http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko- ... 37806.aspx
chelsea999

#210 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

Co0l wrote:
chelsea999 wrote:
Co0l wrote:Vjeronauk je izborni predmet i nije obaveza i u skolama ga biraju po zeljama.Koliko ima zainteresovanih za islamsku vjeronauku toliko se i predaje.S obzirom da je rijec o izbornom predmetu tesko je ocekivati da bosnjacka djeca uce katolicki vjeronauk.Sto ne znaci da je djeci koja to zele uskraceno pravo na katolicki vjeronauk.Prica o nekih 100% drzavnih skola je cisto pretjerivanje.
Sto se tice Arzije-kad protjerate svoje jezuite nakon decenija vladanja po svojim skolama koje namecu djeci raspela po ucionicama onda ces imati moralno pravo da o tome raspravljas.Jer Arzija je otjerana,jezuiti nisu nit ima ikakvih izgleda da u skorijoj buducnosti budu.
I kad kazes da se vjeronauk ne uci u skolama nego u crkvama ne kontam kuknjavu za katolickim vjeronaukom u skoli.
Vrtimo se u krug. Znaci, da li postoji skola u kojoj se uci katolicki/pravoslavni vjeronauk ili bilo koji osim islamskog a da je drzavna? Ili neki drugi jednakopravni sluzbeni jezik osim bosanskog? Cisti radi multietnickog karaktera ...

1.Postoji.
3.Arzija nije branila Djeda Mraza prije nego sto je postavljena tamo gdje je postavljena,to je uradila tek nakon sto je postavljena i prvom prilikom kad se moglo smjenit ju to je i uradjeno.Da se znalo da ce se tako ponasati vjerovatno je da ne bi tu bila ni postavljena.Samo nije mi jasno sto spominjes Arziju i Djeda Mraza,jel to kazes da je Djeda Mraz i njegovo ukidanje neka diskriminacija Hrvata?

1. KŠC i ona na Stupu?
2. KŠC i ona na Stupu?
3. Ne, to je diskriminacija djece. Procitaj zadnju recenicu citiranog posta!
hercegovac_pravi

#211 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by hercegovac_pravi »

zagazaga wrote:
Dingos wrote:Evo jedan fin odgovor na temu i na samo ime teme. Sretno zohari :) http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko- ... 37806.aspx
:lol: :lol: :lol: :lol: martina se ne skida sa sa-x :sax:
Peticija onda nema legitimitet...hebi ga opet "balijetine" glasale za "rvaCku stvar"... :lol:
hercegovac_pravi

#212 Re: Ako je tačno onda je žalosno

chelsea999 wrote:
Co0l wrote:
chelsea999 wrote:

1.Postoji.

1. KŠC i ona na Stupu?
2. KŠC i ona na Stupu?
1. Ha bidne u Lištici
2. Ha bidne u Lištici
3. Ha se ukine diskriminacija djece u Posušju..
plain vanilla

#213 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

rekoh ja vama da trebamo potpisati :D
Co0l

#214 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

chelsea999 wrote: 1. KŠC i ona na Stupu?
2. KŠC i ona na Stupu?
Ne nego u svim drzavnim skolama svaki roditelj ima pravo da trazi za svoje dijete ako zeli da uci vjeronauku koju zeli ili da je uopste ne uci ako ne zeli i sva tri jezika su ravnopravna u drzavnim skolama.Shvatam da je nekom ko je navikao na koncept 'dvije skole pod jednim krovom' to malo teze za svarit al to nije moj problem.
Kako je uklanjanje Djeda Mraza diskriminacija djece?Hoces da kazes da je Djeda Mraz vjerski simbol cijim se uklanjanjem diskriminiraju djeca katolicke vjeroispovijesti?
Sta tvoja zadjna recenica na koju ukazujes govori?Da se neko u Zapadnoj Hercegovini ne busa u prsa multikulti stvarima a u Sarajevu to rade?Pa naravno da se ne busaju kad su u Zap.Hercegovini vecinom etnicki cista podrucja i sta se imaju hvalit necim sto ne postoji :-)
klixober

#215 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by klixober »

zagazaga wrote:
Dingos wrote:Evo jedan fin odgovor na temu i na samo ime teme. Sretno zohari :) http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko- ... 37806.aspx
Ona ti visi na sa-x :wink:

BTW. , kladim se da mogu skupiti više potpisa Hrvata na referendumskim pitanjima "Da li je Sopta šovinistički sarajevofob?" i "Da li je Sopta obrezanofob?" (kako ona "od milja" zove Bošnjake)... Još samo 49.. :oops:

Edit: p.s. Da Sopta, ja sam taj koji je uradio screenshot-ove tvojih izlijeva šovinizma, nakon čega te ni 50 tekstova u kojima veličaš sebe dok si bila normalna ne može oprati. :wink:
Last edited by klixober on 13/02/2011 20:42, edited 1 time in total.
Co0l

#216 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

komeba wrote:
zagazaga wrote:

BTW. , kladim se da mogu skupiti više potpisa Hrvata na referendumskim pitanjima "Da li je Sopta šovinistički sarajevofob?" i "Da li je Sopta obrezanofob?" (kako ona "od milja" zove Bošnjake)... Još samo 49.. :oops:
A ja se kladim da ona uopste nije obrezanofob nego da je opsjednuta i fascinirana obrezanim cunama pa ih zato tolko spominje :lol: :lol:
chelsea999

#217 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by chelsea999 »

pemanapemani wrote:Samo me poštedi floskula... :roll:
Mogu biti u SDP sve sami Hrvati i Srbi, ali kad je u pitanju izborna volja onda tu nema mjesta praznoj retorici-vidi, mashallah, koliko smo mi multietnični! :-)

Ti si potegnuo priču napisavši da SDP nije multietnička stranka. Naveo sam ti podatke koji dokazuju da jeste multietnička.
Druga stvar, kada se budu organizovali nacionalni izbori i kada građani budu glasali na izborima kao pripadnici određenog naroda, onda možemo pričati o tome koliko je ko dobio glasova od pojedinaca pripadnika određenog naroda. Ovako je statistički nemoguće dokazati koliko je ko dobio glasova od Bošnjaka, Srba, Hrvata, ostalih i zaostalih.

He he... Pa ni sam ne vjerujes u to!

Ne mislis valjda da je 336.961 Hrvata glasalo za Komsica. I 169.948 koje su dobili HDZ-ovi, znaci pola milliona Hrvata izaslo na glasanje.

U stvari ako oduzmemo 7.033 Hrvata iz Kalesije koji su glasali za Komsica znaci da je nesto malo manje od pola miliona Hrvata izaslo na glasanje. Sto je interesantno jer ih je po zadnjem popisu tamo bilo ukupno 35.

Ili Gorazde, posebna prica: Daliborka Milovic, Rasim Mujagić, Zijadu Brigi, Hamed Bezdrob i Dževad Džoza predstavljeni kao Hrvati kako bi usli u Dom naroda i Skupstinu kantona.
Last edited by chelsea999 on 13/02/2011 20:42, edited 1 time in total.
plain vanilla

#218 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

zagazaga wrote:
plain vanilla wrote:rekoh ja vama da trebamo potpisati :D
Majorizirajmo Peticiju protiv majorizacije! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
sutra potpisati

cirilicom, da budemo autenticni, k'o Covic
hercegovac_pravi

#219 Re: Ako je tačno onda je žalosno

komeba wrote:
zagazaga wrote:

Ja nikad neću razumjeti tu njihovu opsjednutost sa "obrezanima". O čemu se ustvari radi? Jel to treba da bude nekakvo vrijeđanje ili kompliment? JA koliko sam upoznat takav higijenski zahvat se prakticira u skoro svim naprednim civilizacijama. Ili se radi o tipičnom "fetišu"? Tako da sam malo zbunjen pa bih zamolio Martinicu da nam ovo dodatno "pojasni". Hvala unaprijed.
hercegovac_pravi

#220 Re: Ako je tačno onda je žalosno

plain vanilla wrote:
zagazaga wrote:
plain vanilla wrote:rekoh ja vama da trebamo potpisati :D
Majorizirajmo Peticiju protiv majorizacije! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
sutra potpisati

cirilicom, da budemo autenticni, k'o Covic
Majorizirajmo Peticiju protiv majorizacije!

Oplaka..... :lol:
Co0l

#221 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

japijem wrote:
Co0l wrote:
chelsea999 wrote: 1. KŠC i ona na Stupu?
2. KŠC i ona na Stupu?
Ne nego u svim drzavnim skolama svaki roditelj ima pravo da trazi za svoje dijete ako zeli da uci vjeronauku koju zeli ili da je uopste ne uci ako ne zeli i sva tri jezika su ravnopravna u drzavnim skolama.Shvatam da je nekom ko je navikao na koncept 'dvije skole pod jednim krovom' to malo teze za svarit al to nije moj problem.
Kako je uklanjanje Djeda Mraza diskriminacija djece?Hoces da kazes da je Djeda Mraz vjerski simbol cijim se uklanjanjem diskriminiraju djeca katolicke vjeroispovijesti?
Sta tvoja zadjna recenica na koju ukazujes govori?Da se neko u Zapadnoj Hercegovini ne busa u prsa multikulti stvarima a u Sarajevu to rade?Pa naravno da se ne busaju kad su u Zap.Hercegovini vecinom etnicki cista podrucja i sta se imaju hvalit necim sto ne postoji :-)
Ovo za škole nije istina u bihaću su svi programi na bosanskom jeziku, dijete hrvata ili srbina može tražiti da mu se upiše materinji jezik, ali nastavu sluša na bosanskom, jednostavno za nastavu na hrvatskom i srpskom nema uvjeta, niti dovoljan broj djece, a ni učitelja.
Tacno,sam kazes nit ima uvjeta nit ima djece ni ucitelja ali da ima djece dovoljno nasao bi se i ucitelj,ne moze se jedan ucitelj naci za dva ucenika koja izraze zelju za tim.Al to isto dijete ne mora uciti Fatihu kao sto rece kolega forumas.Ne mora ni bosnjacko ako nece a kamoli srpsko ili hrvatsko.
klixober

#222 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by klixober »

hercegovac_pravi wrote:

Da li će tada peticija biti legitimna? :oops:
plain vanilla

#223 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by plain vanilla »

komeba wrote:
hercegovac_pravi wrote:

jedini nacin da saznamo je da potpisemo :dance:
Co0l

#224 Re: Ako je tačno onda je žalosno

Post by Co0l »

zagazaga wrote:
Co0l wrote:
A ja se kladim da ona uopste nije obrezanofob nego da je opsjednuta i fascinirana obrezanim cunama pa ih zato tolko spominje :lol: :lol:
pa sto ste joj pokazivali :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma to je neko napravio kardinalnu gresku kad ju je upoznao sa istom pa sad ne prestaje pricat o tome:lol:
Nesto poput onog sto su Feralovci stvorili Thompsona al kasno im se sad kajat :D
hercegovac_pravi

#225 Re: Ako je tačno onda je žalosno

komeba wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Pa kako može biti legitimna kad i "obrezanci" potpisuju? opet majorizacija i nametanje volje :-) Ali sad će nama Martinica "pojasniti" kako je to "pozitivna majorizacija" za razliku od one negativne koju desničarski SDP provodi nad Hrvatima već desetljećima..
Post Reply