Afganistanska i ostale istine

lady midnight

#26 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by lady midnight »

kijameta,
hvala ti puno. ipak je sasvim drugachije kad chitash izvjeshtaje, novine i slichno, i kada neko ko je duzhe vrijeme proveo na licu mjesta ispricha neke stvari, i to neko ko je kao vojnik neposredno dolazio u kontakt sa svim ovim stvarima. mnoge stvari postanu jasnije, i to je jedna sasvim drugachija slika stvarnosti nego ona koju daju zvanichnici ili novinske agencije.

mene inache interesuje puno toga :D ali bih sad samo rado znala koliko je bilo tvoje znanje o afganistanu prije nego shto si tamo otishao, tojest da li si bio pripremljen za ono shta te cheka, i u kojoj mjeri su vas informisali prije odlaska... znam recimo za americhke vojnike koji su bili u iraku (i koji su uspjeli da se vrate), da pojma nisu imali o stvarnoj situaciji tamo, da su pripreme bile minimalne, a to su ustvari bila djeca, shta on zna sa svojih 19-20 i par godina obuke...

p.s. lijepo je shto me persirash, ali zaista nije potrebno :) (shta je ovo, u zadnje vrijeme me pocheli persirati na ovom forumu :? :-) )
pitt

#27 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by pitt »

turban wrote:
Maraschino wrote:
pitt wrote:med i mlijeko bilo prije amera :D :D :D :-) :-)
med i mlijeko posle amera :D :D

to je narod koga ne treba dirati, oni imaju svoj svijet i u njemu pravila igre :-) taman posle rusa pokrpali fasade u kabulu , a ono amer ih ponovo izmijeni ( da nije zalosno, smijao bi se ) :(
Taman tako.To je formula za mir u svjetu.Narod Afganistana bi kad tad a, pod uslovom da je zelio neke promjene uradio TO sam,bez okupacionih snaga.Afganistanski narod ima kao kolektivitet jedan tradicionalni mentalitet.Bio neko taliban ili ne pravila recimo vezana za zenidbu,udaju,razvod su ista za sve.To je njihov izbor i tacaka.Sta ja imam stim?!Medjtim Ameri nadju uvek razlog da nekog okupiraju.Cilj Americke kolonijalne politike ne trebam objasnjavati?!
pa nije ih niko ni dirao dok nisu dopustili talibanima da im kolo vode i udare na ameriku.
chuchumbamayumbe

#28 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by chuchumbamayumbe »

Hahah, ma jok pitt, kako ne znas ba...ameri su doveli talibane u Afganistan, pustili ih da rade sta hoce, cak su ih naucili i da pilotiraju (sjeti se WTC-a), a sve to kako bi mogli kasnije da "okupiraju" Afganistan, a zatim i Irak i sve ostale prijateljske i slobodarske zemlje.
Joj tebe! :-) :D
bice_bice

#29 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by bice_bice »

kako im je sad, kolega?
chuchumbamayumbe

#30 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by chuchumbamayumbe »

bice_bice wrote:
kako im je sad, kolega?
vutra i hashish!
Eto, pa skontaj, sta je bolje, vutra ili med? :D
Luke Perry

#31 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by Luke Perry »

I ne cudi me tako tezak polozaj zena u Afganistanu. Zamislite samo te silne homoseksualce kada se zbog pritiska porodice moraju ozeniti. Pa ti patoloski mrze zene :D
pitt

#32 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by pitt »

chuchumbamayumbe wrote:Hahah, ma jok pitt, kako ne znas ba...ameri su doveli talibane u Afganistan, pustili ih da rade sta hoce, cak su ih naucili i da pilotiraju (sjeti se WTC-a), a sve to kako bi mogli kasnije da "okupiraju" Afganistan, a zatim i Irak i sve ostale prijateljske i slobodarske zemlje.
Joj tebe! :-) :D
ma ameri snose veliku krivicu za sve sto se desilo sa dolaskom talibana, ali isto tako i pakistan i braca saudi. Samo niko bin ladenu nije ruku zavrnuo da napdne prvi. A kakav su rezim talibani sprovodili suvisno je i pricati. Bas me zanima ko bi od dezurnih forumskih dzihadlija zelio zivjeti u onakvom sistemu.
Ergot

#33 Re: Avganistanska i ostale istine

Post by Ergot »

Maraschino wrote:Danas jos dva mrtva holandska vojnika u Afganistanu . :(

http://www.nu.nl/news/1531872/20/Opnieu ... uzgan.html
These, in the day when heaven was falling,
The hour when earth's foundations fled,
Followed their mercenary calling,
And took their wages, and are dead.

Their shoulders held the sky suspended;
They stood, and earth's foundations stay;
What God abandoned, these defended,
And saved the sum of things for pay.
jefferson

#34 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by jefferson »

turban wrote:
Maraschino wrote:
med i mlijeko posle amera :D :D

to je narod koga ne treba dirati, oni imaju svoj svijet i u njemu pravila igre :-) taman posle rusa pokrpali fasade u kabulu , a ono amer ih ponovo izmijeni ( da nije zalosno, smijao bi se ) :(
Taman tako.To je formula za mir u svjetu.Narod Afganistana bi kad tad a, pod uslovom da je zelio neke promjene uradio TO sam,bez okupacionih snaga.Afganistanski narod ima kao kolektivitet jedan tradicionalni mentalitet.Bio neko taliban ili ne pravila recimo vezana za zenidbu,udaju,razvod su ista za sve.To je njihov izbor i tacaka.Sta ja imam stim?!Medjtim Ameri nadju uvek razlog da nekog okupiraju.Cilj Americke kolonijalne politike ne trebam objasnjavati?!

De mi ti navedi, kroz americku istoriju koje su to americke kolonije bile osim Filipina? hajde znalac, de malo nas prosvjetli!
alijagoro

#35 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by alijagoro »

To se desava nonstop kako u Afganistanu tako i u Iraku bas sam skoro gledo svjedocenje marinca ,bilo je masa slika cak i jedan video koji pokazuje kako americki vojnici pucaju u munaru .Ima toga puno na democracy now,samo sto to slabo ko gleda.
alijagoro

#36 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by alijagoro »

Taman tako.To je formula za mir u svjetu.Narod Afganistana bi kad tad a, pod uslovom da je zelio neke promjene uradio TO sam,bez okupacionih snaga.Afganistanski narod ima kao kolektivitet jedan tradicionalni mentalitet.Bio neko taliban ili ne pravila recimo vezana za zenidbu,udaju,razvod su ista za sve.To je njihov izbor i tacaka.Sta ja imam stim?!Medjtim Ameri nadju uvek razlog da nekog okupiraju.Cilj Americke kolonijalne politike ne trebam objasnjavati?![/quote]

De mi ti navedi, kroz americku istoriju koje su to americke kolonije bile osim Filipina? hajde znalac, de malo nas prosvjetli![/quote]
Japan :D
shalaedin

#37 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by shalaedin »

turban wrote:Arnold Karskens Holandski ratni izvjestac(25 godina iskustva)bio je veceras gost u popularnoj holandskoj emisiji Pouw&Witteman.

Gospodin Arnold iznio je sokantne cinjenice a u vezi zbivanja u Avganistanu.Govorio je o odmazdi holandski vojnika.Ako recimo pogine jedan holandski vojnik onda dolzi odmazda.Odmazda nad civilima.OD SEPTEMBRA DO DECEMRA PROSLE GODINE POGINULO JE NA STOTINE NEDUZNIH CIVILA.Holandezi sa saveznicima ubili su visestruko vise civila od samih talibana.Ovaj veki borac za istinu izjavio je sav potresen da ni jedna prava informacija ne dolazi iz Afganistana do holandskog gradjanina jer se sve cenzurise.Isti smatra da je rat u Afganistanu bez potreban te da nece rjesiti nikada nista.Mrznja holandskih vojnika nemoze se vise kontrolisati,duboko je pustila korjene,istice Arnold.
Postavlja se pitanje dali je ikada trebalo doci do vojne intervencije na Afganistan?Dali ce vojna intervencija donjeti boljitak ovoj napacenoj zemlji.
Sjetih se Srebrenice i nas u Srebrenici te Holandeza.Sjetih se izjave tadasnjeg holandskog generala Karremansa nakon Srebrenicke katastrofe.Isti je izjavio da su u Bosni svi isti.Nema dobrih momaka.I tada je to bila istina u Holandiji.Afganistanska istina je dakle drukcija od one koja nam se godinama servirala.
Dokle ce biti Iraka,Afganistana,Palestine,Cecenije itd.Kada ce istina biti istina?
Istina ce postati dostupna svima, kada u svim zemljama Zapada na kablovskoj televiziji budu mogli da gledaju Al Jeziru i njoj slicne kanale. Na zapadu se rijetko spominju zlocini koje pocine americke snage ili bilo koje druge. Samo se spominu zrtve tkz. muslimanskih samoubica. Jedino sto je isplivalo u javnost su zlocini u zatvoru Abu Graib u Iraku i slike njemackih vojnika sa lobanjama nastalih u Afganistanu. U Iraku i Afganistanu ce doci do boljitka, kada se Ameri i ostatak saveznika vrate svojim maticnim zemljama kapituliravsi.

:bih: :bih: :bih:
shalaedin

#38 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by shalaedin »

alijagoro wrote:Taman tako.To je formula za mir u svjetu.Narod Afganistana bi kad tad a, pod uslovom da je zelio neke promjene uradio TO sam,bez okupacionih snaga.Afganistanski narod ima kao kolektivitet jedan tradicionalni mentalitet.Bio neko taliban ili ne pravila recimo vezana za zenidbu,udaju,razvod su ista za sve.To je njihov izbor i tacaka.Sta ja imam stim?!Medjtim Ameri nadju uvek razlog da nekog okupiraju.Cilj Americke kolonijalne politike ne trebam objasnjavati?!

De mi ti navedi, kroz americku istoriju koje su to americke kolonije bile osim Filipina? hajde znalac, de malo nas prosvjetli![/quote]
Japan :D[/quote]
Ne mozes americku vanjsku politiku nazvati kolonijalnom politikom, vise joj godi naziv imperijalisticka. Mislim da americka vojska ima vise baza van SAD-a, nego u svojoj zemlji. Ciljtoga je zadrzati dominaciju nad Rusijom i Islamskim svijetom. Rat u Afganistanu i Iraku ima dvije pozadine, jedna je ta sto se Amerika trudi da rasiri demokratije i one zemlje koje je ne zele, a druga je pozadina ta sto se Amerika pokusava izvaditi iz ekonomske krize u koju je zapala, crpeci besplatnu naftu iz Iraka. Realna cijena jednoga barela je oko 200 dolara, a trenutna cijena na trzistu je oko 125 dolara. Ta cijena je preniska i omogucuje Zapadnim ekonomijama da funkcionisu na dosadasnji nacin, inace kada bi cijena barela priblizno bila realnoj, vecina zemalja Zapada dozivjele bi ekonomski krah. Najbogatije zemlje crnim zlatom su arapske zemlje i Rusija, upravo one nad kojim Amerika zeli biti dominantna.
Bosanac sa dna kace

#39 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by Bosanac sa dna kace »

savremeni imperijalizam je karakteristican po tome sto ne ukljucuje vosjno prisustvo na podrucju jedne drzave ili de facto prikljucivanje kao dio vladajuce sile
imperijalizam znaci ekonosmku i svaku drugu vrstu podredjenosti vladajucoj sili
jefferson

#40 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by jefferson »

shalaedin wrote:
turban wrote:Arnold Karskens Holandski ratni izvjestac(25 godina iskustva)bio je veceras gost u popularnoj holandskoj emisiji Pouw&Witteman.

Gospodin Arnold iznio je sokantne cinjenice a u vezi zbivanja u Avganistanu.Govorio je o odmazdi holandski vojnika.Ako recimo pogine jedan holandski vojnik onda dolzi odmazda.Odmazda nad civilima.OD SEPTEMBRA DO DECEMRA PROSLE GODINE POGINULO JE NA STOTINE NEDUZNIH CIVILA.Holandezi sa saveznicima ubili su visestruko vise civila od samih talibana.Ovaj veki borac za istinu izjavio je sav potresen da ni jedna prava informacija ne dolazi iz Afganistana do holandskog gradjanina jer se sve cenzurise.Isti smatra da je rat u Afganistanu bez potreban te da nece rjesiti nikada nista.Mrznja holandskih vojnika nemoze se vise kontrolisati,duboko je pustila korjene,istice Arnold.
Postavlja se pitanje dali je ikada trebalo doci do vojne intervencije na Afganistan?Dali ce vojna intervencija donjeti boljitak ovoj napacenoj zemlji.
Sjetih se Srebrenice i nas u Srebrenici te Holandeza.Sjetih se izjave tadasnjeg holandskog generala Karremansa nakon Srebrenicke katastrofe.Isti je izjavio da su u Bosni svi isti.Nema dobrih momaka.I tada je to bila istina u Holandiji.Afganistanska istina je dakle drukcija od one koja nam se godinama servirala.
Dokle ce biti Iraka,Afganistana,Palestine,Cecenije itd.Kada ce istina biti istina?
Istina ce postati dostupna svima, kada u svim zemljama Zapada na kablovskoj televiziji budu mogli da gledaju Al Jeziru i njoj slicne kanale. Na zapadu se rijetko spominju zlocini koje pocine americke snage ili bilo koje druge. Samo se spominu zrtve tkz. muslimanskih samoubica. Jedino sto je isplivalo u javnost su zlocini u zatvoru Abu Graib u Iraku i slike njemackih vojnika sa lobanjama nastalih u Afganistanu. U Iraku i Afganistanu ce doci do boljitka, kada se Ameri i ostatak saveznika vrate svojim maticnim zemljama kapituliravsi.

Ja zivim u Americi i redovno gledam Al-Jazeeru!
Sta ti mislis matereti da je zapad Bjelorusija? De izadji malo napolje molim te ili su ti nacionalisti totalno isprali mozak, pa da vidis gdje je svijet a gdje je BiH. Jebote svaka prcija u americi ima besplatan bezicni internet i mozes da gledas kakve hoces vijesti i raja prati.
Nemoj da me pogresno shvatis, Al-Jazeeru gledam na TV!
shalaedin

#41 Re: Avganistanska i ostale istine

Post by shalaedin »

Epitop wrote:Da su drogu proizvodili Afganistanici u doba vladavine Talibana može samo pričati neko ko je neupučen u tematiku. Za vrijeme Talibana za proizvodnju i prodaju droge kazna je bila smrt, tako da tu sva priča prestaje. To su priznale i taj podatak objavile policijske agencije koje se bore protiv droge. Sada je veliki problem sa drogom jer vlada bezzakonje u Afganistanu, a dok su bili Talibani cijena droge na svjetskom tržištu je bila mnogostruko veča jer se nije uopšte proizvodila u Afganistanu.
Pojedini problemi u Afganistanu potječu od toga da tamo vladaju plemenski zakoni koji nemaju veze sa Islamom, dok to pojedinci koriste u svojoj borbi protiv terorizma. Holandski vojnici su dokazali svoje lice u Srebrenici i oni ne zaslužuju da se o njima priča.
Afgranistan je zemlja koja je prije rezima talibana bila podjelena u tri djela, jedan je dio pripadao obicnim Afganistancima mudzahidima zj. uzbecima i tadzicima, a treci su bili Talibani. Svi oni su ucestvovali u Afganistankom gradjanskom ratu, Uzbeci i Tadzici su osnovali Sjeverni savez koga su Talibani potisnuli na 10 % afganistanske teritorije. Taj rat je trajao oko dvije godine. Talibani su sproveli tvrdu formu Islamskog prava poslje rata. Po tome pravu, prodaja droge je bila kaznjiva smrcu (ova kazna je u vecini islamskih zemalja ista). Rijec "Taliban" znaci "ucen covjek". U toba se govorkalo da su Afganistanu svi ucitelji i da nema ucenika jer su imali prevelik broj studenata. Talibani su Afganistanu donjeli mir, koji im je tada bio potreban. Sa amerima u Afganistan se vratilo bezvlasce i sve ono sto su Talibani za jedno vrijeme uspjeli dokinuti.
shalaedin

#42 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by shalaedin »

jefferson wrote:
shalaedin wrote:

Ja zivim u Americi i redovno gledam Al-Jazeeru!
Sta ti mislis matereti da je zapad Bjelorusija? De izadji malo napolje molim te ili su ti nacionalisti totalno isprali mozak, pa da vidis gdje je svijet a gdje je BiH. Jebote svaka prcija u americi ima besplatan bezicni internet i mozes da gledas kakve hoces vijesti i raja prati.
Nemoj da me pogresno shvatis, Al-Jazeeru gledam na TV!
Razumijem te dobro, ali oni svoj program emituju na arapskom jeziku. Medjutim kada je Al Dzezira pokusala da razvije tv-e mrezu na Zapadne zemlje, time sto ce imati svoja predstavnistva u njima i emitovati svoj program na engleskom jeziku. Zapad je pruzio zestok otpor tome sa Amerikom na celu. O tome sam ja govorio.

I jos nesto i u prcvarnicu od BiH-a je stigao internet, dati nabrojim ponudu:
imamo dial up konekciju brzine od 56 kb/s, ISDN konekciju brzine do 125 kb/s, takodje imamo ove brze konekcije poput DSL-a i ADSL-a, imamo cak i ponudu satelitskog interneta ali taj nam je skup.

Taj bezicna internet koji svi zovu Wirelles nam je stran, jebiga valjda je to radi toga sto zivimo u BiH-a.

Posalji mi molim te jedan router LinkSYS-ov sa wirellesom da mogu i ja da imam u svome domu bezicnu internet konekciju i kojih stotinjak metara dalje od stana (taman koliko mi router ima dometa).
Luke Perry

#43 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by Luke Perry »

Razumijem te dobro, ali oni svoj program emituju na arapskom jeziku.
Sinko najbolje da prosetas malo do apoteke.
pitt

#44 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by pitt »

zanimljivo kako o americi najbolje znaju oni koji o njoj samo na hutbi cuju :D :D :D
osa

#45 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by osa »

shalaedin wrote:
alijagoro wrote:Taman tako.To je formula za mir u svjetu.Narod Afganistana bi kad tad a, pod uslovom da je zelio neke promjene uradio TO sam,bez okupacionih snaga.Afganistanski narod ima kao kolektivitet jedan tradicionalni mentalitet.Bio neko taliban ili ne pravila recimo vezana za zenidbu,udaju,razvod su ista za sve.To je njihov izbor i tacaka.Sta ja imam stim?!Medjtim Ameri nadju uvek razlog da nekog okupiraju.Cilj Americke kolonijalne politike ne trebam objasnjavati?!

De mi ti navedi, kroz americku istoriju koje su to americke kolonije bile osim Filipina? hajde znalac, de malo nas prosvjetli!
Japan :D[/quote]
Ne mozes americku vanjsku politiku nazvati kolonijalnom politikom, vise joj godi naziv imperijalisticka. Mislim da americka vojska ima vise baza van SAD-a, nego u svojoj zemlji. Ciljtoga je zadrzati dominaciju nad Rusijom i Islamskim svijetom. Rat u Afganistanu i Iraku ima dvije pozadine, jedna je ta sto se Amerika trudi da rasiri demokratije i one zemlje koje je ne zele, a druga je pozadina ta sto se Amerika pokusava izvaditi iz ekonomske krize u koju je zapala, crpeci besplatnu naftu iz Iraka. Realna cijena jednoga barela je oko 200 dolara, a trenutna cijena na trzistu je oko 125 dolara. Ta cijena je preniska i omogucuje Zapadnim ekonomijama da funkcionisu na dosadasnji nacin, inace kada bi cijena barela priblizno bila realnoj, vecina zemalja Zapada dozivjele bi ekonomski krah. Najbogatije zemlje crnim zlatom su arapske zemlje i Rusija, upravo one nad kojim Amerika zeli biti dominantna.[/quote]

realna cijena barela nafte je između 30 i 40 dolara, cijena je ovolika zato što cijeli svijet financira ratove u iraku i afganistanu, jer najveći profit od nafte ne uzimaju arape nego američke i britanske korporacije(slična politika s cijenama nafte vođena je i za rata u vijetnamu), još je jedan razlog za ovakvu cijenu nafte- pravljenje problema kineskom gospodarstvu koje se i ovako strašno brzo razvija, a možeš misliti kako bi tek uz jeftinu naftu.
Maraschino

#46 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by Maraschino »

da se malo vratimo na temu :D

sta su ono talibani uradili u afganistanu a da danas ne postoji i jos mnogo gore
sta rade ( jos uvijek i do kada ) ameri i ostale koalicione snage u afganistanu ? da im ne namecu demokratiju ?
pitt,
Bas me zanima ko bi od dezurnih forumskih dzihadlija zelio zivjeti u onakvom sistemu.
pitt,

u tome i jeste problem, ja nikada ne bi pozelio takav rezim ali vjeruj mi, za vecina afganistanaca ova zapadna demokratija je nerazumna i ne prihvatljiva

ali ako smo prave demokrate, moramo prihvatiti i razlicitosti kod drugih a ne nametati svoja pravila ponasanja kao jedina ispravna
pitt

#47 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by pitt »

Naravno da ne trebamo, ali kad pogledas, sto su to talibani bolji od amera sto se tice tretiranja obicnih afganistanaca? talibani su im veci zulum nanjeli, i sada su ameri dosli sa svojim sranjem.......i sve preko ledja obicnog naroda. ne branim ja amere sekunde sto se tice njihove supacke politike, ali isto tako ne opravdavam talibane ni njihove krmaluke i terorizam.
pitt

#48 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by pitt »

Nego ako koga zanima kako je sve pocelo, ovo je odlicna knjiga. U detalje su objavljeni iznosi koji su ameri i saudi slali (dolar za dolar) preko pakistana (koji je uzimao svoja tal) koji je dalje talio ko im je bio po volji. Naravno afganistanski komadantri koji su se od samog pocetka uspotivili jacanju uticaja talibana i bin ladena su najmanje dobijali.

Image
Maraschino

#49 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by Maraschino »

i u ovom slucaju kao i u stotine drugih, radi se sistematski na proizvodnji problema da bi se u buducnosti ( kada zatreba) rjesavao taj problem odnosno, opravdala akcija ili samo prisustvo
u afganistanu su ameri finansirali i naoruzavali talibane, u iraku su godinama pomagali sadama pa su mu cak i programe prodavali za proizvodnju oruzja za masovno unistenje, u bosnu i hercegovinu su poslali mudzahedine ( nase kukavicije jaje), sada se vrte oko kavkaza :-) moglo bi opet biti svasta ...
shalaedin

#50 Re: Afganistanska i ostale istine

Post by shalaedin »

pitt wrote:zanimljivo kako o americi najbolje znaju oni koji o njoj samo na hutbi cuju :D :D :D
Niko ne spori da je Amerika divna zemlja svojim gradjanima, ali je opasna prema gradjanima drugih zemalja. Nisu ove price, price sa hutbe. Surova je realnost da Amerika rusi sisteme koji nisu demokratski. Svako ko im je okrenuo ledja, dobio je od Amerikanaca po njima. Irak je nekada bio njihov saveznik, pa im je postao neprijatelj. Afganistanci su slicno prosli. Saveznici protiv Sovjetske okupacije Afganistana su danasnji neprijatelji. Neznam koga je Sadam Hussein podupirao da je zasluzio onakvu egzekuciju i to na prvi dan Bajrama(koliko se sjecam). Sveder, njemacki kancelar koji se bunio protiv rata u Iraku jer kao covjek poucen prilikama iz Afganistana nije zelio da posalje svoju vojsku u Irak. Kazna je ubrzo stigla, povela se prljava kampanja protiv covjeka koji je uspjesno vodio Njemacku dva mandata i smjenila ga je uzorita Merkel koja vuce dosta prasine za sobom. Nije slicno prosla ni politicka elita iz Francuske, pobuna za pobunom sve dok nije za stolicu predsjednika nije sjeo Sarkozy koji je nakon svih postao pravim saveznikom Amerike. Treba navesti i bezuspjesne nemire u Venecueli i Iranu, podstaknute od Americke obavjestajne agencije. Amerika je bila i ostala svjetski policajac num.1.

Ko im se zamjerio? Ko je su zemlje osovine zla? Protiv koga vode antiteroristicki rat? Sto padaju premijeri i predsjednici u zemljama koji im ne zele biti saveznici?

Zato sto Ameri svima kroje kapu.
Post Reply