Zadnjom recenicom si sam sebe poklopio.Romanopisac wrote:Tadic je skroz OK i vidi se covjek obrazovan? Ne znam stvarno sta mu bi ono nama treba pomirenje, ali ako se Kosovo otcijepi, otcijepiti cemo i mi RS ili u slucaju dobre prilike RSK? Kako ja znam meni to nije opis skroz OK. Mozda za tebe. Sto se tice obrazovanosti ne mislim da je Tadic ista posebno vise obrazovan od Silajdzica ili Mesica, cak naprotiv ova dvojica bez sumnje imaju vece diplomatsko iskustvo pa vjerovatno znaju primjetiti prije od nas laika kad nas neko folira o pomirenju i kad to stvarno misli.sanjalica_sa wrote:Gledala sam dnevnik sinoc,prvo,Tadic je skroz ok bio,vidi se da je covjek obrazovan i da sve sto prica ima neke veze i smisla,covjek je makar priznao neke stvari,normalno,koliko je bilo u njegovoj mogucnosti,naglasio da treba da pocnemo gledati u drugom smjeru,za razliku od ovih nasih,tj.Harisa,koji je sve kontrirao i naglasavao da pomirenja nema...Zna samo da zakuhava stvari i da jos vise siri mrznju medju ljudima,kao da je nema dovoljno.Mladi smo,konacno je vrijeme da pocnemo gledati malo pozitivno na svijet oko nas i da pocnemo koristiti znanje za jacanje ove zemlje a ne da naglabamo ko je poceo i ko je zavrsio rat,jer pravde ocigledno nema,ali ne, mi, naivni narodi cemo da ih slusamo i jos vise da se mrzimo praznih dzepova,a oni ce da pune svoje vrece preko nasih ledja!
to se tice Silajdzica slazem se s njim da neke stvari u Srbiji se trebaju ispuniti da bi doslo do pomirenja i licno mislim da je to jako daleko, ako i ostvarivo. Znaci nema mirenja dok se Srbija ne civilizira.
Dobro branis Tokacu, daj mi ti formulu po kojoj je Tokaca mogao izracunati koliko je u BiH ubijeno Bosanaca kad istovremeno ti je samo poznat podatak iz 1991 godine o broju stanovnika BIH. Znamo li koliko je u +/- 10 000 protjerano Bosanaca i Hercegovaca iz BiH? Ne znamo. Znamo li koliko u +/-10 000 je naseljeno drugih u BIH od rata do danas? Ne znamo. Znamo li koliko BiH ima danas stanovnika u +/- 100 000? Ne znamo. Pa ne znamo nista i to sto Tokaca pise je naklapanje i isto onoliko koliki naklapa CIA ili svjetska banka da BiH ima danas 4,5 miliona stanovnika. Usput Srbi iz Hrvatske se mogu voditi samo kao izbjeglice, sto znaci oni su izbjeglice, a ne drzavljani BIH osim ako im Srbi nisu podijelili drzavljanstva. Opet vjerujem da ih je u BiH naseljeno od 100 000 do 300 000 medjutim mislim da u BIH danas ima najvise 3,8 miliona ljudi (optimisticna verzija) sto znaci radi se o razlici u procjeni koja je oko 700 000 ljudi, a toliko Srba nije bilo u Hrvatskoj.PetiKorpus wrote: Sve sto govoris je samo prazna filozofija. Dok se (i ako se) Tokaci nesto dokaze (ili ne dokaze) prodje sto godina. Dakle, ako ne vjerujes Tokaci, formiraj svoju nevladinu komisiju, nadji finansijera (ili ulozi svoja licna sredstva). Sutra ce i za Tebe, kao i za Tokacu neko reci da Te placa taj i taj, da si pod uticajem te i te opcije.... dakle, uzmi popis 1991, nadji pare, i - polako.
Dakle, i najgora i najnepostenija i najnemoralnija varijanta dokaza za sud je svrsishodnija, ako je zasnovana na zvanicnoj instituciji. Nema pausalnih cifara.
Ako nastavis tim romanticnim tonom, pomislicu da se i iza Tebe nalazi neka od "istocnih" opcija. Jer SADA JE KAO NIKADA DOKAZANO da se na sud NE IZLAZI ako nemas precizne podatke.
A kad je broj stanovnika BiH u pitanju, navrati u RS, na primjer u Banjaluku, pa vidi kako neke kafane imaju naziv vezan za zavicajnu nostalgiju. Pa kad naidjes na nazive koji su povezani sa nekim SAO Krajina geografskim pojmovima, bice Ti jasno da je u RS-u trenutno povelik broj Srba iz SAO Krajine. Dakle i te ljude treba evidentirati.
Znaci Tokaca lupa i proizveo je podatke da bi Srbija imala s cim lupati po medjunarodnim forumima kako u Bosni nije pobila 200 000 ljudi nego 100 000 ljudi?
Ne treba mene niko finansirati da znam da bez najosnovnijih podataka se nema sanse izracunati broj ubijenih u Bosni, pogotovo i da imamo sutra popis opet ne bi znali zato sto je iz BiH bilo dosta iseljavanja i useljavanja u istom periodu koje vlasti nisu pratile ni registrovale.
Ponovicu jos jednom: NA SUD SE NE IZLAZI BEZ KVALITETNIH DOKAZA.