Aferim 'hadzija'...

Prozor

Post by Prozor »

Ja imam svoju teoriju koju ne mogu dogazati, a to je da je Celu smakla bosanska vlast kako nebi u novom, vrlo mogucem sukobu, bio ono sto je bio u proslom ratu i sijao kriminal u redove Armije.
Silverrider

Post by Silverrider »

Prozor wrote:Ja imam svoju teoriju koju ne mogu dogazati, a to je da je Celu smakla bosanska vlast kako nebi u novom, vrlo mogucem sukobu, bio ono sto je bio u proslom ratu i sijao kriminal u redove Armije.
Moguce, ali ko ce ga znati...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prozor wrote:Ja imam svoju teoriju koju ne mogu dogazati, a to je da je Celu smakla bosanska vlast kako nebi u novom, vrlo mogucem sukobu, bio ono sto je bio u proslom ratu i sijao kriminal u redove Armije.

O zemljo, profundaj se... :lol:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ja opet, mislim da je Celo cop'o pitu....a ko copa pitu, zna se sta mu je za veceru :D

Sad svi generali poslije rata, a u ratu, kada su svi ti zasluzni bili smjenjivani sa celnih pozicija ARBiH i vlade, kada se ustvari vrsila segregacija po nacionalnoj "korektnosti".... sve pi*ke najglasnije su sutile ko zalivene. Joj sto ne mogu gradjanske hrabrosti upakovane u veoma providni celofan "profesije" ili "bolje ikad nego nikad" devize...:povrac

A za Celu....umrli su i poginuli bolji od njega i zasluzniji, a ako je i radio stvari po Alijinom naredjenju, sta ce se promijeniti i da se to dokaze. Pa trecina sadasnje vlasti u BiH je pocinila genocid nad ostale 2/3 i to je javna tajna....i ni to im nije dosta, nego pokradose i rasprodase drzavu....a vi se prepirete oko jednog Cele, SB i da li je Alija ili nije.....:udrisebekanesmajo
Silverrider

Post by Silverrider »

Kada se govori o Ramizu, moraju se spomenuti njegove ratne zasluge i njegov poslijeratni mangupizam.

Medjutim, mnogi su o njemu rekli mnogo toga, posebno mediji, i u svim tim silnim medijskim komentarima niko nije htjeo da spomene trenutak kada je Celo sa zoljom u ruci prelazio Miljacku da unisti transporter i na taj nacin pomogne u odbrani Sehera. Svima se, eto, to nekako "omaklo"... Ko' mi... :-?

Tuzno i zalosno.
Ne branim Ramiza, nego govorim o nasem kolektivnom gurbetluku...
walkabout

Post by walkabout »

Pokushah i ja da prochitam ovaj intervju iz SB, koji nam je doznachit pred ochi.

Primijetih sljedece:
Chelo prica vrlo tecno.
Gramatichki ispravno.
Nejma greshki, zhargona i ulichnog izgovora/papanluka.
Govori dobro - ma haman ko Mirsad Fazlic !!!

:lol: :lol: :lol:

Samo slijepac ne mozhe vidjet o cemu se ovdje radi.
Ili onaj ko neche.

PS. Ne branim ja ovdje nikoga - dapache, uchili su me da metem ispred svojih vrata.

PS. Josh me samo zanima shta Nikolaidis josh uvijek radi sa Druzhbom Senada Avdicha! :-?
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

stvarno se bezveze sekirate, u iducem broju najnoviji interview sa Elvisom Presleyem :lol:

u mojoj mahali su vec dali dijagnozu, ali iz respekta prema "investigativnom novinarstvu" koje ide preko kreveta i grobova ne bih o tome javno :lol:
Hakala

Post by Hakala »

bez ikakve sumnje text je jos jedna gnusna podvala dugogodisnjeg suradnika SB-MUNIRA ALIBABICA-MUNJE

jasno kao dan,uz mozda malo karikiranje senada avdica

jest,covjek pricao 2 sata:D (kao sto neko rece nevjerovatno konzistentno,razgovjetno,sabrano)da bi tek onda skontao da je ustvari priznao ubistvo :lol: (ovog ugljena).i zasto bi uopste pricao 2 sata,a onda rekao,nemoj to pustat..pa nije rerardiran majka mu stara

nevjerovatno,ali i ocekivano, od moralne splacine senada avdica

covjek je zreo za lijecenja :roll: mozda bi trebalo pokrenut akciju na pdf-u hum. akcije
shana_majka

Post by shana_majka »

Celi rahmet od mene.Ostavite mrtve na miru!
Kriminalac,profiter.....niko ne moze da kaze da nije istina.Ali u jednom periodu svog zivota cini najvecu stvar.Organizuje i ucestvuje u otporu agresoru.Ne bi "cele" toliko profitirali u ratu da se "gospoda" nije ispalila i sa sigurnosti i iz kafane branila Bosnu.I danas je spominju samo u kontekstu kad im neshto treba od iste.Kad prodaju imovinu ili kad kupuju kuce i stanove itd. od para zaradjenih dok su drugi ginuli....Takvi se ne zovu "ratni profiter"!Ili oni shto rat provedoshe po podrumima,radnim obavezama,cekajuci mobilizaciju!?Mnogi su imali spremne govore dobrodoshlice "oslobodiocima".Mnogi u ratu zavrshishe fakultete,magistrate,doktorate...,uhvatishe pozicije,pa im "cele"smetaju.I oni se ne zovu "ratni profiteri".
Na zalost, najvishe 'profitera' je medju obicnom rajom, koji "hajrovashe" gelere,oziljke i fizicke i psihicke.Danas oni gledaju kako da prezive i prehrane djecu....Oni pate kad "dijaspora" dodje,puna "k'o brod i pocne preseravanja(a njihova djeca mogu samo da gledaju). Oni pate i kad ratni intelektualci shalju djecu vani da studiraju a oni ne mogu ni na jablanicko.
Ma jebite se vishe picke-izbjeglicke i ratni intelektualci,jer ste vi "jaki"(i fizicki i intelektualno) samo preko interneta i na forumima!!!
Ostavite nama, obicnim borcima, bar malo ponosa i dostojansta,jer poslije "cela" mi smo na redu.Usudili smo se da u jednom peridu zivota budemo na istoj strani sa "celama"...
U stvari, sve ovo je fikcija.Nije agresije ni bilo.Dokazano zahvaljujuci "celama".
ejub

Post by ejub »

Silverrider wrote:@Better Man

Po tebi, Alija je bio gori od Staljina. :roll:

U svakom zitu ima kukolja. Pa tako ni Alija nije 100% cist, medjutim ono glavno...
Imaju neke stvari koje mu nikada niko nece moci oduzeti:

1. Alija je bio predsjednik i vodja drzave i naroda u najtezim trenucima za nasu zemlju, u vremenu svakakvih desavanja, svakakvih ljudi i obecanja u odbrani od dva(i njihovi unutrasnji pomagaci) daleko jaca agresora. U toj borbi je ustrajao i BiH i Bosnjaci su spaseni od potpunog istrebljenja i nestanka! To se zove "Cudo bosanskog otpora"!

2. Zahvaljujuci Aliji i herojskoj armiji kojom je komandovao, plan iz Karadjordjeva je propao i Velika Srbija nije ostvarena!

3. Iako je bio predsjednik NAPADNUTE drzave i naroda, Alija se nije svetio, ni agresorima a ni komunistima koji su ga lazno optuzili. Nije uzvracao istom mjerom!

4. Alija iza sebe nije ostavio masovne grbnice, popaljena sela niti planske zlocine. Na taj nacin Alija, nasa armija i BiH su odrzali civilizacijsku lekciju cijeloj onoj Europi koja je necivilizacijski posmatrala petogodisnji bosanski "Genocid u Zivo"! Zbog toga se nikada necemo morati stidjeti strane na kojoj smo bili, vec naprotiv!

5. Cijeli demokratski svijet mu je odao postovanje, od Amerike do Malezije i dobitnik je brojnih medjunarodnih priznanja a izmedju ostalog i priznanje za humanizam!

6. Ukopan je, po svom zahtjevu, na Sehidskom mezarju Kovaci(u obicnom drvenom tabutu), rame uz rame sa ostalim herojima, borcima i sehidima, kovacima nase danasnje slobode!

7. Alija Izetbegovic je imao najvecu i najposjeceniju dzenazu u historiji Bosne i Hercegovine. Preko 150 000 ljudi, mahom obicnog svijeta, mu je doslo na posljednji ispracaj da proce ElFatihu!

8. Pod vodjstvom rahmetli Izetbegovica, BiH je stekla svoju nezavisnost i medjunarodno priznanje i ugled. Onako kako se moglo i umjelo, kao mala, nejaka, napadnuta i napacena zemlja!

Tatjana Ljuić – Mijatović: „Izetbegović je istinski demokrata, humanista, borac za slobodu, koga su krasile smirenost i mudrost. Nije nametao svoje mišljenje, cijenio je svoje saradnike i mnogo je duha i humora u tako teškim situacijama znao unijeti.“

Kako dani prolaze, sve mi je drazi, a "krivci" za to su upravo oni koji Ga bez ikakvog pravca, smisla i morala pljuju i izjednacavaju sa agresorima.

ImageImageImage
Ali kao sto je jednom neko rekao "Poslije rata i bitke svi su generali"...

ZIVJELA BOSNA I HERCEGOVINA, ZIVJELA DEMOKRATIJA, ZIVJELI SVI MI!!
SMRT FASIZMU, A BOGA MI I KOMUNIZMU!!

Svaka cast,potpisujem.Pametnom dosta................ :-)
Neelix

Post by Neelix »

basta sljezove boje wrote:stvarno se bezveze sekirate, u iducem broju najnoviji interview sa Elvisom Presleyem :lol:
:lol: a ekskluziva slijedi poslije toga - Josip Broz Tito o situaciji u bivsoj Jugoslaviji :lol:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

ejub wrote:

U svakom zitu ima kukolja. Pa tako ni Alija nije 100% cist, medjutim ono glavno...

1. Alija je bio predsjednik i vodja drzave i naroda u najtezim trenucima za nasu zemlju, u vremenu svakakvih desavanja, svakakvih ljudi i obecanja u odbrani od dva(i njihovi unutrasnji pomagaci) daleko jaca agresora. U toj borbi je ustrajao i BiH i Bosnjaci su spaseni od potpunog istrebljenja i nestanka! To se zove "Cudo bosanskog otpora"!

2. Zahvaljujuci Aliji i herojskoj armiji kojom je komandovao, plan iz Karadjordjeva je propao i Velika Srbija nije ostvarena!

3. Iako je bio predsjednik NAPADNUTE drzave i naroda, Alija se nije svetio, ni agresorima a ni komunistima koji su ga lazno optuzili. Nije uzvracao istom mjerom!

4. Alija iza sebe nije ostavio masovne grbnice, popaljena sela niti planske zlocine. Na taj nacin Alija, nasa armija i BiH su odrzali civilizacijsku lekciju cijeloj onoj Europi koja je necivilizacijski posmatrala petogodisnji bosanski "Genocid u Zivo"! Zbog toga se nikada necemo morati stidjeti strane na kojoj smo bili, vec naprotiv!

5. Cijeli demokratski svijet mu je odao postovanje, od Amerike do Malezije i dobitnik je brojnih medjunarodnih priznanja a izmedju ostalog i priznanje za humanizam!

6. Ukopan je, po svom zahtjevu, na Sehidskom mezarju Kovaci(u obicnom drvenom tabutu), rame uz rame sa ostalim herojima, borcima i sehidima, kovacima nase danasnje slobode!

7. Alija Izetbegovic je imao najvecu i najposjeceniju dzenazu u historiji Bosne i Hercegovine. Preko 150 000 ljudi, mahom obicnog svijeta, mu je doslo na posljednji ispracaj da proce ElFatihu!

8. Pod vodjstvom rahmetli Izetbegovica, BiH je stekla svoju nezavisnost i medjunarodno priznanje i ugled. Onako kako se moglo i umjelo, kao mala, nejaka, napadnuta i napacena zemlja!

Tatjana Ljuić – Mijatović: „Izetbegović je istinski demokrata, humanista, borac za slobodu, koga su krasile smirenost i mudrost. Nije nametao svoje mišljenje, cijenio je svoje saradnike i mnogo je duha i humora u tako teškim situacijama znao unijeti.“

Kako dani prolaze, sve mi je drazi, a "krivci" za to su upravo oni koji Ga bez ikakvog pravca, smisla i morala pljuju i izjednacavaju sa agresorima.

ImageImageImage

Jasta je nego pametnom dosta.

Evo nasih ekonomski ekvivalenata. Dzamahirija of Svaziland.

Image

I tu isto zarade ko i ti. Doduse - nisu programeri po struci.

Image

The head of state is the king, currently King Mswati III, who ascended to the throne upon the death of his father King Sobhuza II in 1986. By tradition, the king reigns along with his mother (the Indlovukazi, lit. Great She-Elephant), the former viewed as the administrative head of state and the latter as a spiritual and national head of state

Swaziland is one of the wealthiest nations in Africa, but one of the poorest in the world. Most of the high-level economic activity is in the hands of non-Africans

King Mswati III is often strongly criticized for living so lavishly in such a poor nation. He has a fleet of luxury cars, and has spent millions towards refurbishing his numerous wives' luxury mansions.

The unemployment rate is approximately 40%, and nearly 70% of the population live on less than one American dollar per day.

In 2004, Swaziland acknowledged for the first time that it suffered an AIDS crisis, with 38.8% of the population infected with HIV The United Nations special envoy on AIDS, Stephen Lewis, said: “Swaziland stands alone with the world's highest rate of HIV infection after nearby Botswana made headway against the deadly pandemic”.

Image

Zivjeo King Mswati III i njegova majka Great She-Elephant i dole s apartheid-om.

GDP per capita - 2006 est.
[quote]
99 Bosnia and Herzegovina 5,600 2006 est.
100 Swaziland 5,200 2006 est.
101 Jordan 5,100 2006 est.
102 Guatemala 5,000 2006 est.
[/quote]

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=#1354332
Fair Life

Post by Fair Life »

Nosferatu wrote:GDP per capita - 2006 est.

Ova 'Swaziland' me podsjeca na obecanu Switzerland...

:lol:

Nego ovaj kralj Mswati III i njegova Slonica Majka svoju omladinu
razgolacili...

A kod nas... ?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Fair Life wrote:
Nosferatu wrote:GDP per capita - 2006 est.

Ova 'Swaziland' me podsjeca na obecanu Switzerland...

:lol:

Nego ovaj kralj Mswati III i njegova Slonica Majka svoju omladinu
razgolacili...

A kod nas... ?
I kod nas su razgolacili... ali ne samo omladinu... :D
ejub

Post by ejub »

Nosferatu wrote:
ejub wrote:

ImageImageImage

Jasta je nego pametnom dosta.

Evo nasih ekonomski ekvivalenata. Dzamahirija of Svaziland.

Image

I tu isto zarade ko i ti. Doduse - nisu programeri po struci.

Image

The head of state is the king, currently King Mswati III, who ascended to the throne upon the death of his father King Sobhuza II in 1986. By tradition, the king reigns along with his mother (the Indlovukazi, lit. Great She-Elephant), the former viewed as the administrative head of state and the latter as a spiritual and national head of state

Swaziland is one of the wealthiest nations in Africa, but one of the poorest in the world. Most of the high-level economic activity is in the hands of non-Africans

King Mswati III is often strongly criticized for living so lavishly in such a poor nation. He has a fleet of luxury cars, and has spent millions towards refurbishing his numerous wives' luxury mansions.

The unemployment rate is approximately 40%, and nearly 70% of the population live on less than one American dollar per day.

In 2004, Swaziland acknowledged for the first time that it suffered an AIDS crisis, with 38.8% of the population infected with HIV The United Nations special envoy on AIDS, Stephen Lewis, said: “Swaziland stands alone with the world's highest rate of HIV infection after nearby Botswana made headway against the deadly pandemic”.

Image

Zivjeo King Mswati III i njegova majka Great She-Elephant i dole s apartheid-om.

GDP per capita - 2006 est.
[quote]

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=#1354332[/quote]

Malo mi se udalji sa teme :-)
malcolm_xxl

Post by malcolm_xxl »

ejub wrote:

ImageImageImage

aferim hadzija !!!!
Kindzasa

Post by Kindzasa »

Ja i jesam dosao u "ispomoc". Podrska u borbi protiv korupcije. U sudu me odmah prepoznaju. Valjda boja koze.

Covjek je bio posve u redu. Ali sta je poslije njega ono nastalo je bezdan nebrige i korupcije.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

gkm
Fair Life

Post by Fair Life »

Slobodna Bosna - 09.08.2007: Broj 560 wrote:REAKCIJE NA POSLJEDNJI INTERVJU RAMIZA DELALIĆA
Odgovor Kemala Ademovića, bivšeg direktora AID-a

KEMAL ADEMOVIĆ - UREDNIŠTVU “SB”

Posljednji intervju koji je medijima dao prošlog mjeseca ubijeni RAMIZOM
DELALIĆEM ĆELOM, a koji je u prethodna dva broja objavila “Slobodna
Bosna”, izazvao je pravi potres na ovdašnjoj političkoj, policijskoj i
pravosudnoj sceni; na optužbe koje je Delalić izrekao na njegov račun,
reagira bivši direktor bošnjačke tajne policije AID KEMAL ADEMOVIĆ

U skladu sa Zakonom o štampi zahtijevam da već u narednom broju Vašeg
lista objavite moju reakciju na strani i u rubrici u kojoj je objavljen Vaš tekst.
Naime, u vašem časopisu broj 558 od 26.07.2007. godine objavili ste tekst
pod naslovom: "Završne riječi, Ramiza Delalića" i u časopisu broj 559 od
02.08.2007. godine tekst pod naslovom "Analiza slučaja Ugljen - Delalić"
kao nastavak prethodnog.
U oba teksta bavite se mojom ličnošću naravno na krivi način iznoseći
neistine i klevete o meni. Iako sam navikao da u svojim tekstovima
redovno o meni iznosite konstrukcije i insinuacije, laži i klevete bez imalo
uporišta u istini, ovim člankom nadmašili ste i sami sebe.
Naime, činjenica je da niste objavili intervju sa Ramizom Delalićem, nego ste
na vama, a i meni poznat način dobili njegovu izjavu koju je on prije nešto
više od dvije godine dao Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. Na osnovu
tada izjavljenih laži Delalić je sklopio dogovor da izađe iz pritvora i da se
zbog optužnice za ubistvo i još neka nedjela brani sa slobode.

LAŽI I PODMETANJA
Međutim, vas ne interesuje to što su svi navodi iz te izjave provjereni od
strane tužilaštva i što su se pokazali netačnim i lažnim.
Koliko je to što je on mene lažno optužio da sam organizovao ubistvo
rahmetlije Ugljena, odnosno vrbovao njega da to učini, bilo
„nekome“
važno, zorno pokazuje takođe notorna istina da su mu zbog tog dila
nezakonito tolerisani mnogobrojni ekscesi i kriminalne radnje (reketiranje,
tuče, nasilničko ponašanje, nezakonito posjedovanje i upotreba vatrenog
oružja i ko zna šta još), a da ne govorimo o 18 krivičnih prijava koje je
nekadašnji ministar KMUP-a Sarajevo gosp. Ismet Dahić godinama isticao
kao primjer.
Ovakvim naručenim tekstovima ne samo da zavlačite istražne organe koje
bespotrebno troše ionako nedovoljni broj kadrova, kao i vrijeme i novac
provjeravajući kojekakve laži, nego i dalje omogućavate stvarnim
inspiratorima i počiniocima ubistva rahmetli Ugljena da mirno i sa
likovanjem uživaju u važim pokušajima moje diskreditacije.
Vjerujem da će javnost umjeti da procijeni vaše djelovanje, koju niti vi niti
bilo ko drugi više ne može zavlačiti naručenim klevetničkim tekstovima.
Što se navoda u tekstu tiče samo zarad svekolike javnosti ću ponoviti ono
što sam do sada više puta izjavljivao: „Nemam nikakve veze sa ubistvom
rahmetli Nedžada Ugljena ili bilo kojim drugim ubistvima ili nečasnim i
nemoralnim radnjama, a dok sam bio u poziciji preduzeo sam sve u svojoj
moći da pomognem istražnim organima u rasvjetljavanju ovog zločina. U
tom cilju sam im stavio na raspolaganje sve kadrovske, tehničke i
finansijske resurse kojima je tada AID raspolagao.
Nadalje, odgovorno tvrdim da se nikada nisam sastao sa Ramizom
Delalićem zvanim Ćelo, niti bih se sastao, taman kada bi mi život zavisio
od toga!!!“
Začuđujuće da i pored toga što neko konstantno pokušava da kao dokazanu
činjenicu proturi tezu o mojim kontaktima sa Ramizom Delalićem, ne nudi
niti jedan opipljiv dokaz o tim kontaktima kao naprimjer fono ili video zapis
kontakta, fotografiju ili bili šta drugo jer i najneozbiljniji operativci takve
kontakte dokumentuju... vi to najbolje znate.
Po ko zna koji put moram da reagujem na vaše klevete ni kriv ni dužan,
samo zato što neki psihički poremećeni ljudi, podržani ostacima KOS-ovsko-
UDB-aške kamarile naručuju klevetničke tekstove protiv mene, bojeći se
mog eventualnog dolaska na neku važniju funkciju u bezbjednosnim
strukturama, opravdano strahujući za svoje pozicije (javne ili tajne), jer s
pravom računaju da bih sve poduzeo da im pokvarim kriminalne planove.

O MENI GOVORE REZULTATI
U vezi naprijed navedenog, a bez imalo lažne skromnosti, te zarad istine
uporedite stanje bezbjednosti u vrijeme kada sam ja bio direktor AID-a
(1996-2001) i nakon toga pa ćete vidjeti da je sigurnost bila na daleko
većem nivou, bez obzira što smo radili u pravnom vakuumu i često bez
ikakvih sredstava. Takav stepen sigurnosti u zemlji koja je tek izašla iz rata
se ne može postići ukoliko koketirate i dozvoljavate da lica iz kriminalnog
miljea sa vama manipulišu plasirajući vam laži, zbog kojih bi vi zauzvrat
trebali da tolerišete njihove kriminalne aktivnosti. Htjeli vi to priznati ili ne,
to je period najvećeg broja dolazaka stranih državnika i međunarodnih
zvaničnika u Bosnu i Hercegovinu. U tom periodu u BiH je došlo preko sto
predsjednika država i premijera, ministara vanjskih poslova, preko sto
parlamentarnih i drugih delegacija, dva puta američki predsjednik, dva puta
Papa, održan je samit šefova država i tako dalje. Sjetite se da li je ijednom
prilikom bila ugrožena bezbjednost ijedne ličnosti. Da li je bilo ovoliko
ubistava, pljački novca, droge i drugih oblika kriminaliteta.
Što se tiče drugog teksta, moram da vam se „zahvalim“ na ne tako lošoj
biografiji. Da li sam bio hrabar ne znam i nije moje da o tome govorim, ali
znam da za kukavičluk u tim teškim vremenima nisam imao vremena jer
se radilo o životu i smrti stotina hiljada građana Sarajeva, pa i vašem. Iako
sam odlikovan Zlatnim ljiljanom u čijem obrazloženju stoji „za doprinos u
uspostavljanju linija odbrane i ispoljenu hrabrost“ mislim da sam bio hrabar
kao i svaki od pripadnika moje jedinice koji se nigdje ne spominju kao i
hiljade drugih propadnika MUP-a i Armije RBiH koji danas na marginama
života preživljavaju na samo njima znan način. Mislim da je moja tadašnja
hrabrost beznačajna u odnosu na njihovu i hrabrost šehidskih porodica i
porodica poginulih boraca danas, koje se suočavaju sa socijalnom
nepravdom, neimaštinom i svakovrsnim nipodaštavanjem njihove žrtve.

SAMOLJUBLJE "TATE" VIKIĆA
Što se tiče mojih dužnosti u specijalnoj jedinici, moram da kažem da sam
zahvalan tadašnjem komandantu Draganu Vikiću koji me je poslije
ranjavanja, da bi me zaštitio izvukao iz borbe i u oktobru 1992. godine
imenovao za svog zamjenika, iako on ne voli da ima zamjenika jer je i pred
rat a i nakon rata, kad je došao ponovo za komandanta specijalne jedinice,
ukinuo mjesto zamjenika. Voli Vikić da je neprikosnoven i jedini gazda ili
kako ga od milja zovu tata.
Što se tiče mog zdravlja želim da vas umirim, nemojte se brinuti i leđa i
moral su mi izuzetno dobro i mogu još mnogo toga izdržati.
Na kraju, s obzirom da smatram da je sa vama bespredmetno polemizirati u
vezi bilo kojeg vašeg naručenog teksta, a shodno odredbama Zakona o
kleveti FBiH, tražim i zahtijevam da objavite izvinjenje i priznate da ste
objavili neistine, te identifikujete naručioce teksta i objavite motive koji su
vas naveli da objavite neistine.
[b]Uredništvo “SB” - Kemalu Ademoviću[/b] wrote:OPTUŽBE RAMIZA DELALIĆA PRED PRAVOSUĐEM ĆE MORATI OPOVRGNUTI
ADEMOVIĆ, A NE “SLOBODNA BOSNA”

Ne pada nam na pamet otkrivati Kemalu Ademović, kako, pod kojim
uvjetima i, naročito, sa kojim motivima je nastao razgovor sa Ramizom
Delalićem. Uostalom, u svom reagiranju Ademović kaže da mu je sve u vezi
s tim poznato; ako mu je poznato, zbog čega traži od nas da mu
potvrđujemo nešto o čemu on već ima vlastite (operativnim metodom)
sakupljene istine, odnosno informacije. Nećemo Ademovića (raz) uvjeravati
da su mu saznanja krajne pogrešna, površna, netačna.
Samo ćemo ga podsjetiti, budući da se hvali visokim sigurnosnim
standardima u BiH u vrijeme (1996- 2002) kada je on bio na čelu AID-a,
Bile su to godine kada su svirepo likvidirani drugi čovjek tajne policije,
Nedžad Ugljen i drugi zvaničnik javne policije, Jozo Leutar. Ademovićev AID i
u jednom i u drugom zločinu imao je do lakata krvlju umiješane ruke. U
tom “zlatnom” periodu na teritoriju Federacije BiH registrirano je više od pet
stotina različitih terorističkih djela ( ubistva hrvatskih povratnika, miniranje
vjerskih objekata...) a da “efikasna” Ademovićeva služba ništa od toga nije
valjano dokumentirala. U tom vremenu, kada se već Ademović hvali
podvizima u osiguranju svjetskih državnika i uglednika - ispod mosta preko
kojeg je trebao proći papamobila Ivana Pavla, u posljednji trenutak je
otrkiveno 3 tone eksploziva. Ko je u centru Sarajeva “odložio” smrtonosni
tovar, također nikaka nismo saznali. Kao ni ko je po Zavidovićima ubijao
novinare, privrednike, nemuslimane. Ili ko je Bočinju predao
mudžahedinskim vucibatinama, te kome je Ademovićev šef mostarske
ekspoziture AID-a Esad Humo (novi kantonalni ministar) podijelio 40-ak
službenih “heklera”, a kome Šemsudin Mehmedović nekoliko stotina,
također, službenih “dugih cijevi” po zeničkom kraju?!
Ramiz Delalić je, u razgovoru koji smo objavili, detaljno svjedočio o
podzemnim tokovima bošnjačke državne, policijske i parapolicijske scene u
posljednjih 15-ak godina. Ako Ademovića to zanima, otkrit ćemo mu da je
Delalićevo svjedočenje u “Slobodnoj Bosni” prisililo Tužilaštvo BiH da
pokrene vjerovatno do sada najopsežniju istragu o svim događajima i
ličnostima koje je Delalić spominjao. Naravno i o Kemalu Ademoviću.
“Slobodna Bosna” je već imala sudsko iskustvo sa Ademovićem i taj sudski
spor, relativno glatko, dobila. Prijetnja novom tužbom nas stoga ne sekira ni
najmanje; istraga Tužilaštva BiH bi, sasvim sigurno, trebala ozbiljno
zabrinuti poslijeratnog šefa tajne bošnjačke policije Kemala Ademovića!
liberal

Post by liberal »

i jeli izasla nova slobodna bosna ?
ajde nek neko copy paste nastavak price ako je moguce
sulesavic

Post by sulesavic »

Pitaj Ejuba i njegove, oni imaju...
liberal

Post by liberal »

sulesavic wrote:Pitaj Ejuba i njegove, oni imaju...

ajd ti matere ti
mene nesto ne gotive :D :D
sulesavic

Post by sulesavic »

I sam sam ti taki!
liberal

Post by liberal »

pa hoce li ko postirat nastavak ili ne ........... :sad:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

liberal wrote:pa hoce li ko postirat nastavak ili ne ........... :sad:
vidi se da je Infra na godisnjem :-?