A sad adio !
-
DUREX
Ovakve bez ikakve price treba za vjeke vjekova protjerati iz Bosne....Nikada nam nisu trebali,niti ih je iko od nas,boraca zvao i pozelio
Njih su doveli,zna se ko,pa vi opet glasajte za takve i gurajte Bosnu jos 100 godina u nazad....
Ali sve ovo opet ne stavlja ABiH ,koja je nastala kao odgovor na agresiju ,na ist mjesto sa onima koji su godinama unaprijed dogovoili nestanak Bosne i unistenje jednog citavog naroda....
O likovima koji sve ovo pokusavaju da izjednace sam rekao ono sto sam htio...to su za mene ljudi koji,ili nemaju muda da sebi i nama priznaju kako je zaista bilo,ili nemaju muda da budu ono sto jesu-na strani projekta koji je provodjen u djelo....
Ne zelim da blatim nijedan narod,ali ne zbog ovakvih pseudo-pomirivaca(citaj:ljudi bez muda) nego zbog Dragana Vikica,Slavise Sucura,Milovana Bukve,Jovana Divjaka,Zoke Cegara,Radeta Colovica,Zoke Budjena,Spice i mnogih drugih boraca koji su zajedno samnom bili dio necega sto sam i onda i sada smatrao postenim i sto mi razne balije i njihovi mudzahedini,niti ustasice i cetnicici i njihova izjednacavanja nicim nece poremetiti i pokvariti!!!!!
Njih su doveli,zna se ko,pa vi opet glasajte za takve i gurajte Bosnu jos 100 godina u nazad....
Ali sve ovo opet ne stavlja ABiH ,koja je nastala kao odgovor na agresiju ,na ist mjesto sa onima koji su godinama unaprijed dogovoili nestanak Bosne i unistenje jednog citavog naroda....
O likovima koji sve ovo pokusavaju da izjednace sam rekao ono sto sam htio...to su za mene ljudi koji,ili nemaju muda da sebi i nama priznaju kako je zaista bilo,ili nemaju muda da budu ono sto jesu-na strani projekta koji je provodjen u djelo....
Ne zelim da blatim nijedan narod,ali ne zbog ovakvih pseudo-pomirivaca(citaj:ljudi bez muda) nego zbog Dragana Vikica,Slavise Sucura,Milovana Bukve,Jovana Divjaka,Zoke Cegara,Radeta Colovica,Zoke Budjena,Spice i mnogih drugih boraca koji su zajedno samnom bili dio necega sto sam i onda i sada smatrao postenim i sto mi razne balije i njihovi mudzahedini,niti ustasice i cetnicici i njihova izjednacavanja nicim nece poremetiti i pokvariti!!!!!
Last edited by DUREX on 05/06/2006 13:32, edited 2 times in total.
- Fair Life
Zena moze biti samo trudna... nikako malo trudna.Minnela wrote:Sve je u redu Fair LIfe i trag ,zlocince treba kazniti bez obzira na kojoj su strani,ali ako govoris iistinu govori istinu i o proporcijama zlocina...
(...)
Ako neko ubije jednog covjeka da li je manji ubica od onog ko je mlacnuo petoro.
Uostalom... "Ako ubijes jednog nevinog covjeka , kao da si ubio cijelo covjecanstvo." (Kur'an)
- Fair Life
Primjedbe uputi na adresu "Vijece ministara BiH"...novel wrote:eeee nisi posten igrac
dok su "ovakvi" isli tamo gdje niko nije smjeo bili su dobri
![]()
sad odjednom vise ne valjaju
![]()
....jes da su malo po Zenici i ostalim mjestima marisali i nase
ali ipak vam nije far sto ih otjeraste
Oduzeto 38 drzavljanstava
Vijece ministara BiH je u cetvrtak usvojilo izvjestaj o dosadasnjem radu Drzavne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih drzavljana u BiH, javila je Onasa.
Utvrdjeno je 80 zakljucaka, a komisija je izvrsila reviziju 50 rjesenja o dodjeli bh. drzavljanstava naturalizacijom. Zakljuceno je da oduzme drzavljanstvo Bih za 38 slucajeva. Dva su rijesena potvrdno, a za sedam predmeta su trazene dodatne provjere. Nemamo pojedinacna imena o ovih 38 slucajeva, kazao je predsjedavajuci vijeca Adnan Terzic.
Last edited by Fair Life on 05/06/2006 21:39, edited 1 time in total.
-
trag
Uzgred ovdje pojedinci nikako da se oslobode Sarajeva i svega onoga sto se desavalo oko Sarajeva.
Ne mozes rat posmatrati iz perspektive odbrane i boraca Sarajeva u kojemu je koliko toliko ideja ABIH (kao vojske svih naroda i narodnosti) jedno vrijeme zivjela.
ABIH je pokazala svoje pravo lice u Bosni i potpuno je ista po onome sto je cinila kao i ostale dvije vojske.
Ne mozes rat posmatrati iz perspektive odbrane i boraca Sarajeva u kojemu je koliko toliko ideja ABIH (kao vojske svih naroda i narodnosti) jedno vrijeme zivjela.
ABIH je pokazala svoje pravo lice u Bosni i potpuno je ista po onome sto je cinila kao i ostale dvije vojske.
-
novel
ABIH je muslimanska bila a HVO I SV hrvatska odnosno srpska.
slazem se ali nekako prvi mjesec i deveti nisu bas istoZena moze biti samo trudna... nikako malo trudna.
Ako neko ubije jednog covjeka da li je manji ubica od onog ko je mlacnuo petoro.
Uostalom... "Ako ubijes jednog nevinog covjeka , kao da si ubio cijelo covjecanstvo." (Kur'an)
nisam bas siguran sta Kuran kaze po pitanju cafira, ja mislim(ali nisam siguran) da se cafir ne pika
-
trag
Malo malonovel wrote:ABIH je muslimanska bila a HVO I SV hrvatska odnosno srpska.procitaj jos jednom sta si napisaoooo
ABIH=muslimanska(jel malo ili veliko mM)....
Jesi li ti normalan?Pridruziti se muslimanskoj armiji koja se borila za znamo kakvu Bosnu.novel wrote: zasto se ti kao srbin odnosno hrvat nisi prikljucio toj BOSANSKOJ ARMIJI KOJA SE JEDINA BORILA ZA KAKVU TAKVU BOSNU.
To bi bilo isto kada bi ti pitao amerikance zasto se nisu pridruzili Sadamu Huseinu za kakav takav Irak.
-
novel
To bi bilo isto kada bi ti pitao amerikance zasto se nisu pridruzili Sadamu Huseinu za kakav takav Irak.
-
trag
Neki ljudi kako rasprava odmice totalno prolupaju i pojma nemaju o cemu pricaju.novel wrote:To bi bilo isto kada bi ti pitao amerikance zasto se nisu pridruzili Sadamu Huseinu za kakav takav Irak.vidim ja da tebe boli za bosnom koliko i amera za irakom
![]()
bujrum, samo ovaj put nema vise nase JNA
![]()
a i SANU ti se raspao
Kralj opet spominje granice
![]()
![]()
a nova himna je MARS na DRINU
![]()
dobro nam dosli!!!
Jel ti to meni?
Jel ti uopce pratis sto se ovdje pise i o cemu ja pisem?
Koliko imas godina?
-
Reina
sta je sa ostalim gradovima Tuzla, Bihac, Zenica, Mostar itd.novel wrote:Sarajevo nije BosnaABIH je pokazala svoje pravo lice u Bosni i potpuno je ista po onome sto je cinila kao i ostale dvije vojske.![]()
u TEOCAKU ostala netaknuta pravoslavna crkva
jel to Bosna?
i da svi su bas pokazali svoje lice jedni su imali namjeru i razradjen plan ( agresor sa svojim satelitima) da istrijebe jedan narod i uniste Bosnu i Hercegovinu i otmu njene teritorije....pa su sproveli etnicko ciscenje, brojne logore i genocid... a na drugoj strani Armija RBiH koja je izasla iz naroda borila se za opstanak svih ljudi i drzave BiH... od ovih koji su sve ovo sprovodili ... a kad vec pisete ko je sta pocinio , komandanti Armije RBiH opstuzeni su po komandnoj odgovornosti..... dok su ove azdaje koji su nas napadali optuzeni za zlocine protiv covjecnosti, ratne zlocine, genocid.
Ma ja tesko je pogledati istinu u oci jer su jedni (agresor) imali razradjene planove i napadali sa svim onim naoruzanjem (4. u svijetu)
-
nineac
Uopce neidentifirciram B Hrvate sa Ustasama, to je kao da poredis B srbe sa cetnicima. Stoga, ako je 90% hrvata iz zenice bilo u HVO-u, koji kurac su onda pucali po Zenici 93, stoga to je za mene cist slucaj, i vozdra.
Isto tako je i sa srbima iz 92 koji su presli na onu stranu!
Isto tako je i sa muslimanim koji su se pridruzili El Mudzahidu da bi zatrali svaki oblik multietnicosti.
Stoga ovdje je problem, sto je ta jedinica bila bliza u svojim metodama onima koji su bili protiv BiH onakve kakva je bila, nego nama koji smo je htjeli kakva je nekada bila.
Ali da razjasnimo oni iz Jure Francetic koji su otisli u Vitez i ono sto se desilo posliej toga mi nisu nista bolji od onih koji su 92 po bjeljini harali!
Isto tako je i sa srbima iz 92 koji su presli na onu stranu!
Isto tako je i sa muslimanim koji su se pridruzili El Mudzahidu da bi zatrali svaki oblik multietnicosti.
Stoga ovdje je problem, sto je ta jedinica bila bliza u svojim metodama onima koji su bili protiv BiH onakve kakva je bila, nego nama koji smo je htjeli kakva je nekada bila.
Ali da razjasnimo oni iz Jure Francetic koji su otisli u Vitez i ono sto se desilo posliej toga mi nisu nista bolji od onih koji su 92 po bjeljini harali!
- manijak1
U vezi teme .......
baš su ih zajebali 
-
novel
dovoljno sam prezivjeo.......Neki ljudi kako rasprava odmice totalno prolupaju i pojma nemaju o cemu pricaju.
Jel ti to meni?
Jel ti uopce pratis sto se ovdje pise i o cemu ja pisem?
Koliko imas godina?
- manijak1
-
spongebob
samo izjednacavanje cetnika, ustasa i mudzahedina nema veze sa postovanjem "njihovih" zrtava...A ko su to da prostis "njihove" zrtve? Mudzahedini JESU djelovali pod komandom ARBIH pa koliko god se to nekom svidjalo ili ne, siktanjem na Faira i njegove postove se ta istina nece promijeniti.Minnela wrote:
Sve je u redu,nema problema..Zlocinci su svi isti...Danas ustasa,sutra cetnik,prekosutra mudzahedin..
Isto kao sto bih kaznjavala ustase i cetnike tako bih i mudzahedine,nema veze nacija,narod ,boja koze...Ko nije normalan i ne postuje osnovna ljudska prava zna se gdje mu je mjesto... Ja postujem tvoje zrtve i tvoje sve,a ti moje ne postujes i jos imas obraza da izjednacavas...
-
spongebob
nisam ni napisao da neko brani mudzahedine.Minnela wrote:spongebob,daj ne lupetaj..ko brani mudzahedine,zar ne vidis da je tema otisla davno u vraga... trag je poceo da pise gluposti gdje izjednacava sve tri strane u ratu,a zatim mu se gospodin fair pridruzio..tako da ovo tvoje sto pises meni nema mjesta...ne branim nikoga,a pogotovo ne mudzahedine..prvo skoci,pa reci hop!!!!!!!!!!!!!!spongebob wrote:samo izjednacavanje cetnika, ustasa i mudzahedina nema veze sa postovanjem "njihovih" zrtava...A ko su to da prostis "njihove" zrtve? Mudzahedini JESU djelovali pod komandom ARBIH pa koliko god se to nekom svidjalo ili ne, siktanjem na Faira i njegove postove se ta istina nece promijeniti.Minnela wrote:
Sve je u redu,nema problema..Zlocinci su svi isti...Danas ustasa,sutra cetnik,prekosutra mudzahedin..
Isto kao sto bih kaznjavala ustase i cetnike tako bih i mudzahedine,nema veze nacija,narod ,boja koze...Ko nije normalan i ne postuje osnovna ljudska prava zna se gdje mu je mjesto... Ja postujem tvoje zrtve i tvoje sve,a ti moje ne postujes i jos imas obraza da izjednacavas...
-
spongebob
nisam se ni ja prvenstveno tebi obratioMinnela wrote:ma nije bitno spongebob.... nisam se tebi obracala, ali neka si ti meni rekao da sikcem...hvala.....
nego nervira me to da se mi predstavljamo andjelima dok su drugi babaroge. A ono (malo) zla sto se desilo u nase ime podmeti pod tepih i ne pricaj...nek svako cisti ispred svog praga...ali najvise stetimo nama samima gurajuci prljavstinu pod tepih. Ona ce zazuljat kad tad. Isto ko sto nas je skupo kostalo mahanje muslimanstvom poslije 93-ce. Izgubismo drzavu.
nego, nije tema...a necu vise ni ja, ionako ode u tri strinine
-
trag
Pa ti Minnela fakat izmisljas i upravo pises gluposti. Kao prvo laz da ja kao ne postujem zrtve (jesi li uspjela to naci gdje rekohMinnela wrote:spongebob,daj ne lupetaj..ko brani mudzahedine,zar ne vidis da je tema otisla davno u vraga... trag je poceo da pise gluposti gdje izjednacava sve tri strane u ratu,a zatim mu se gospodin fair pridruzio..tako da ovo tvoje sto pises meni nema mjesta...ne branim nikoga,a pogotovo ne mudzahedine..prvo skoci,pa reci hop!!!!!!!!!!!!!!spongebob wrote:samo izjednacavanje cetnika, ustasa i mudzahedina nema veze sa postovanjem "njihovih" zrtava...A ko su to da prostis "njihove" zrtve? Mudzahedini JESU djelovali pod komandom ARBIH pa koliko god se to nekom svidjalo ili ne, siktanjem na Faira i njegove postove se ta istina nece promijeniti.Minnela wrote:
ABIH je po onome sto je cinila i po nacionalnoj strukturi ista kao i ostale dvije vojske.
To ne postoji razlike i u tome su sve strane izjednacene.
Razlika je u nijansama i to sto je srpska vojska bila agresorska vojska i to cinila zbog ovladavaja Bosnom ne stedeci ljude, a ABIH vodila tijekom prvih godina odbradbeni rat i branila se od Srba zajedno sa HVO.
Situacija se iskompleksirala kada je izbio rat izmedju HVO i ABIH gdje su se obje ponasale kao i agresorske i odbrambene u zavisnosti od dijela gdje su se borbe vodile.
ABIH vjerovatno ne bi postala niti cinila ono sto je cinila da nije bilo srpske vojske ali to ne opravdava ono stoje vec uradjeno i sto se zna.
Ono sto se cijelo vrijeme negira je cinjenica da je ABIH kao navodno vojska svih naroda i narodnosti
A lijepo se vidi i na prilozenim slicicama kako se vojska pozdravila, ko ju je sacinjavao a generali u Hagu treba da ispricaju sto se radilo.
I tu nema razlike.Nikakve.
-
tempora
Interesantno je kako ljudi izvuku kontekste kroz svoju selektivnu percepciju pa svoje misljenje proslijedjuju kao i jedinu istinu.
Elem, tema bi oduzimanje 38 pasosa, a ne pitanje ko je doveo mudzahedine,( al eto da se nadovezem) koji su uzgred u ovu drzavu usli sasvim legalno i ne mali broj pod pratnjom UMPROFOR-a. Naravno da ih su bili pod pokroviteljstvom Armije BiH, jer su u drugim kao sto je Srpska ili HVO armija, imala svoje placenike iz Ukraine, Rusije, Francuske i ostalih dijelova svijeta.
Da li postoji razlika izmedju ovih skupina, upitno je. Jedni se vode ideologijom drugi novcem. "Rezultati" su isti. No mali broj njih je dosao samoinicijativno a velika vecina pod pokroviteljstvom raznih organizacija koje u poledjini imaju indirektnu podrsku vlasti, sto nasih sto stranih.
I nije to samo "fenomen" BiH, vec svih dijelova svijeta u kojima se vode oruzani sukobi. I nije ta formula izmisljena od strane islamizirane BiH vlasti.
Da odemo malo dalje, pa da se prisjetimo indirektnog placanja paravojnih formacija u Africi od kojih vlade zapadnoga svijeta imaju profit u vidu jeftinih dobara potrebnih za odrzavanje ekonomije istih.
Pa onda da odemo na legalno mobiliziranje ljudi i slanja u zemlje "pogodjene" ratom, kao sto je Irak, Avganistan?
Razlika? Vi je zasigurno vidite. Ja ne. Postoje samo nijanse u onome sto se u vladama karakterizuje kao legitimnim ili teroristickim, fundamentalistickim i tako dalje.
Koliko BiH gradjana danas aktivno utice u ratu u Iraku? U cijoj uniformi i za cije slobode????
I neka mi neko od vas "ratnika" i pravednika objasni razliku u onima koji su dosli iz Iraka ovdje i nasih koji su otisli tamo u ime novca, demokratije i oslobodjenja?
Mimo svega toga, svaka drzava ima pravo da oduzme pasos gradjaninu kome je naturalizacija dodjeljena. Razlozi za isto su jasno naznaceni u zakonima. Bih je za rata dodjelila itekako puno BiH pasosa, ne samo gradjanima " treceg svijeta" vec i mnogima iz Sandzaka.
Jedina razlika izmedju nelegalne dodjele pasosa izmedju nas i susjednih nam zemalja, posebno Hrvatske, je u tome sto su ove zemlje dodjelu istih pasosa izvrsile na pametniji nacin!
Elem, tema bi oduzimanje 38 pasosa, a ne pitanje ko je doveo mudzahedine,( al eto da se nadovezem) koji su uzgred u ovu drzavu usli sasvim legalno i ne mali broj pod pratnjom UMPROFOR-a. Naravno da ih su bili pod pokroviteljstvom Armije BiH, jer su u drugim kao sto je Srpska ili HVO armija, imala svoje placenike iz Ukraine, Rusije, Francuske i ostalih dijelova svijeta.
Da li postoji razlika izmedju ovih skupina, upitno je. Jedni se vode ideologijom drugi novcem. "Rezultati" su isti. No mali broj njih je dosao samoinicijativno a velika vecina pod pokroviteljstvom raznih organizacija koje u poledjini imaju indirektnu podrsku vlasti, sto nasih sto stranih.
I nije to samo "fenomen" BiH, vec svih dijelova svijeta u kojima se vode oruzani sukobi. I nije ta formula izmisljena od strane islamizirane BiH vlasti.
Da odemo malo dalje, pa da se prisjetimo indirektnog placanja paravojnih formacija u Africi od kojih vlade zapadnoga svijeta imaju profit u vidu jeftinih dobara potrebnih za odrzavanje ekonomije istih.
Pa onda da odemo na legalno mobiliziranje ljudi i slanja u zemlje "pogodjene" ratom, kao sto je Irak, Avganistan?
Razlika? Vi je zasigurno vidite. Ja ne. Postoje samo nijanse u onome sto se u vladama karakterizuje kao legitimnim ili teroristickim, fundamentalistickim i tako dalje.
Koliko BiH gradjana danas aktivno utice u ratu u Iraku? U cijoj uniformi i za cije slobode????
I neka mi neko od vas "ratnika" i pravednika objasni razliku u onima koji su dosli iz Iraka ovdje i nasih koji su otisli tamo u ime novca, demokratije i oslobodjenja?
Mimo svega toga, svaka drzava ima pravo da oduzme pasos gradjaninu kome je naturalizacija dodjeljena. Razlozi za isto su jasno naznaceni u zakonima. Bih je za rata dodjelila itekako puno BiH pasosa, ne samo gradjanima " treceg svijeta" vec i mnogima iz Sandzaka.
Jedina razlika izmedju nelegalne dodjele pasosa izmedju nas i susjednih nam zemalja, posebno Hrvatske, je u tome sto su ove zemlje dodjelu istih pasosa izvrsile na pametniji nacin!
-
nineac
Ko je ovaj TRAG?
Razlika izmedju ARBiH i ostale dvije vojske je sto si mogao biti srbin i biti u ARBiH a mene koliko sjecanje sluzi u RS muslimani i hrvati nisu mogli zivjeti a kamoli u vojsci biti, mislim to su gluposti uopce pricati o tome.
Znas li ti ko je Jovan Divjak i Stjepan Siber???
O mudzahedinima netreba trositi puno rjeci, ista govna ko i cetnici i ustase. Samo sto se svi fataju za tu grupu od nekih 200 ljudi, sto je na kraju krajeva i bio cilj sto ih je HVO prpustio kroz svoju teritoriju!
Razlika izmedju ARBiH i ostale dvije vojske je sto si mogao biti srbin i biti u ARBiH a mene koliko sjecanje sluzi u RS muslimani i hrvati nisu mogli zivjeti a kamoli u vojsci biti, mislim to su gluposti uopce pricati o tome.
Znas li ti ko je Jovan Divjak i Stjepan Siber???
O mudzahedinima netreba trositi puno rjeci, ista govna ko i cetnici i ustase. Samo sto se svi fataju za tu grupu od nekih 200 ljudi, sto je na kraju krajeva i bio cilj sto ih je HVO prpustio kroz svoju teritoriju!
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#100 Re: A sad adio !
valterbranisarajevo wrote:Oduzeto 38 drzavljanstava...
Zar tebi ne dohakase nasi?